Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecizero
senior tag
Voltam oltáson és sajnos nem kaphattam meg a szputnyikot.
Magas vérnyomásos és krónikus vese beteg vagyok. Azt mondták, hogy vagy a Pfizer, moderna, AZ kaphatom. A kínait is elfogadnám. Azt írják a kínainál hogy a kezelt krónikus betegség mellett adható a kínai oltás. Megint várhatok pedig úgy várom azt a fincsi naftalint !Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*
-
félisten
-
Stanlee
őstag
válasz Ringman #87949 üzenetére
Erdemes fenntartasokkal fogyasztani a szamokat.
Az RKI meresei arra vonatkoznak, hogy ha pozitivra tesztelnek valakit es feltetelezik, hogy az angol varianssal fertozodott, elkuldik a mintat szekventalasra es az igy bekuldott mintak fele most angol varians.
Eddig 205 ezer mintat kuldtek be (januar 1 - marcius 14). Eben az idoszakban orszagos szinten volt 814 ezer uj fertozott. Ebbol 56 ezer lett brit mutansra pozitiv.
Az utobbi hetekben a brit valtozat novekvo szamu mintaban lett kimutatva, de ami erdekes, hogy a legtobb brit valtozat keresesere kuldott minta az a leginkabb fertozott Csehorszaggal hataros regiobol szarmazik, mig orszagos szinten alig-alig kuldenek be mintakat.
Innentol nekem ez a statisztika nem tul jo, mert nem random es orszagos szinten egysegesen nezik a probakat, hanem ahol eppen kiugroan sok a fertozott, ott szinte minden mintat ellenoriznek, ahol meg kevesebb fertozott van, alig megy be laborba minta, de orszagos szintre vetitik a szamokat.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Kékes525
félisten
válasz LanyUs #87922 üzenetére
Az L-glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav. Ami azt jelenti, hogy a szervezeted elő tudja állítani egészséges, vegyes táplálkozás estén. Úgyhogy ha egészségesen táplálkozol nincs szükséged plusz bevitelre.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
LanyUs
senior tag
válasz Kékes525 #87954 üzenetére
Igen! Köszönöm, hogy szólsz. Olvastam a témában és aktív életmód mellett szükséges lehet a pótlása. De a lényeg az, amit tapasztalok! Ez a bomba [link] vitamin pack maradt el és helyette a glutamin csodát tett. Glutamin nélkül ennyi éjszakai etetés már rég kicsinált volna... Ebben az esetben az elmélet nem határoz meg mennyiséget, hogy a szervezet mennyit állít elő ( vagy én nem olvastam csak ). Viszont a napi +10g új szintre emelt mentálisan+fizikálisan. Engem komolyan érdekelne, hogy egy enyhe covid tünetes, tünetmentes lett volna-e vele...
-
t72killer
titán
válasz Ringman #87949 üzenetére
Egy biztos: nem tiszta exponenciális az emelkedés, és amilyen rengeteg emberen átment már a cucc, elég hamar fogja fékezni a szerzett ill vakcina útján kapott immunitás is. A "brit" variáns nem fertőzi újra a v1.0-án átesetteket (vagy hazudnak a vakcinagyártók és még se érnek semmit a jelenlegi oltások) - tehát ha tényleg erősen felszálló ágat látunk a 3.hullámban, akkor az rki hazudik és nem a "brit", hanem pl a D-Afrikai variáns terjed, ami nagy arányban tud újrafertőzni.
#87953: ez a protokoll egy vicc, tehát akkor szekventálnak, ha a nagynénéd hazajött Londonból és te 1hét múlva covidos lettél. Így aztán ki nem derül véletlen se, hogy fű alatt mi más jött be pl a Brazil-Portugál útvonalon, Csehországból v máshonnan. Igazán kíváncsi lennék, hová nyúlnak a politikai szálak.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #87958 üzenetére
erősen felszálló ág: a brit variáns jobban fertőz, R0 nagyobb, ugyanolyan korlátozások mellett az eredeti (wild type) R-je egy alatt marad, az angolvírusé meg nem, így növekszik az esetszám.
persze ettől függetlenül mérhetnek rosszul.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
snecizero
senior tag
Sajnos nem volt más vakcina. Honvéd korház Pécsről beszélek. Előttem több ember sem kapta meg a szputnyikot. Aki pl penicilin érzékeny az sem kaphatja meg. Viszont sokan ott szembesülnek vele.
Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*
-
Rage47
veterán
Valaki tudja már, hogy most melyik címet nézik behíváskor? A lakcímed, vagy amit beírtál a regisztrációkor? Elvileg ezt korrigálták, de nincs róla infó, hogy sikerült.
-
lacos001
senior tag
Mutterom pénteken kapott a dokijától AZ szurit. most beszéltünk...
63 éves lesz áprilisban, krónikusnak számít. Penicillin érzékeny is.
Nagyon fasza a kiskönyve amit kapott róla.
Következő adag 3 hónap múlva.
Orvos mondta neki, ne izguljon a hírek miatt amit AZról hallani, maga úgyis szed véralvadásgátlót ne kérdezzétek mire, én sem tudom...nem lesz probléma. Most ezen pörög..
Eddig semmi mellékhatás nem jelentkezett nála."ez a 3 hónap ez vmi vicc" ? Ilyenről még nem olvastam/hallottam...vagy ennyire nem jött velem szembe?
thx akik írtak, nem tudtam
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
Csak én érzem úgy, hogy haladhatna gyorsabban is az oltás? Mai adat 15 ezer új beoltott, tegnap 25 ezer. Miközben ott van 1.5 millió dózis a raktárakban, és állítólag nem tartalékolják a második oltásra a vakcinákat. A hátralévő regisztráltak nagy részét be lehetne oltani azonnal, hiszen tudjuk, hogy áprilistól felfutnak a szállítások, és jutna mindenkinek második dózis is.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #87959 üzenetére
Jobban fertőz, de a "vírushoz közelebbiek" (hanyag maszk/nem/viselők, iskolás gyerekek családjai, stb) körében szvsz már meglehetősen magas az immunitás. így ha megáll a vakcinagyártók állítása, hogy a v1.0 immunitás jó a B117 ellen, akkor a terjedés korlátokba fog ütközni.
Egyelőre a menyasszonyos ábra 0-1 szakaszán járunk a meglehetősen fura protokollból prezentált adatok alapján, amiből igencsak korai még extrapolálni. Ja egyébként ha annyira brit az a variáns: a briteknél már jó ideje lefelé mennek a számok.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #87970 üzenetére
Briteknel sok több az oltott, meg ott nagyon sok emberen átment a vírus, az összesített halálozási számok is durvák.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
válasz szaszayanou #87967 üzenetére
03.01-től nem tartalékolmnak csak, vagyis márc végére ki kéne ürülni az összes tartalék másodiknak a raktárból
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz t72killer #87970 üzenetére
"Ja egyébként ha annyira brit az a variáns: a briteknél már jó ideje lefelé mennek a számok."
Az nem szamit, mert ott szigorubb megszoritasok vannak, mint Nemetorszagban
Konteogeneratort bekapcsolom: azert is kellett a mutans BJ-nek, hogy a nepeket kordaban tartsa karacsonykor, az EUs politikusok meg kihasznaltak a lehetoseget es felugrottak a mutacio okozta felelem vonatra. legalabb 2 legyet utottek egy csapasra, mert BJ megadta magat a brexit targyalasokon, a kontinens meg kapott municiot az ujabb megszoritasaokra, amig az oltasos balfekeskedesuket elegyengetik.
Varom mar a magyarazatot, hogy UK-ben miert nem konstansak a fertozesek, ha a brit verzio R erteke vedekezes mellet nagyobb, mint 1, akkor nem szabadott volna a UK szamoknak lecsokkenniuk, de a januar eleji 60 ezerrol lement most kb. 6 ezerre, ami 1 feletti R-el nem lehetseges. Vagy az oltakozasnak van ekkora hatasa, vagy a minimalis vedekezes betartasa mellett megse olyan gyorsan szaporodo ez a valtozat.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Drizzt
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
Anyám (75) szerdán kap Szputnyik V-t Kútvölgyiben (János k. ?), majd referálok.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Aki nem ismerné, elég híres volt, egyelőre nem erősítették, de állítólag oltás után lett rosszul:
Before middleweight champion boxer Marvin Hagler passed on Saturday, Detroit's Thomas Hearns posted on Instagram:
A real true warrior Pray for the king and his family.. he’s in ICU fighting the after effects of the vaccine! He’ll be just fine but we could use the positive energy and Prayer for his Full Recovery!”
One of Hagler's sons, James, tells TMZ his father was taken to a hospital in New Hampshire earlier on Saturday after experiencing trouble breathing and chest pains at home. We're told about four hours later, the family was notified he'd passed away. A cause of death is still unknown at this point ... it's also unclear if Hagler's death is Covid-related.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #87982 üzenetére
Ez azért megnyugtató, de én független vizsgálatokra is kíváncsi vagyok azért. A gyártó nem fog maga ellen beszélni.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #87977 üzenetére
hát, én azt látom, hogy most ahova bemegy, ott nagyon sokan megfertőződnek. családon belül mindenki, sulin belül egy harmad/fél osztály és a tanárok. eddig nem így terjedt, hanem vagy alig, vagy szuperterjesztőkkel. sokkal fertőzőbb, csak a saját empirikus tapasztalataim alapján is.
viszont sajnos fogalmunk sincs a valós átfertőzöttségről sehol. simán lehet, hogy a britek, akiket már tavasszal is letarolt a cucc, most meg ez megint, meg oltanak ezerrel, meg szigorítások vannak ezerrel, szóval ezek eredője miatt már megállt a terjedés.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #87987 üzenetére
Nem világmegváltásról beszélek, hanem arról, hogy finomodik az elméleti exponenciális görbe. Ahogy a magtári egerek száma se nő a végtelenségig, a covid is természetes határokba ütközik, ami nem egy fix számérték, hanem egy elég komplex valami.
-
iguana
őstag
válasz lacos001 #87962 üzenetére
én is csodálkoztam, hogy nekem is 12 hét múlva lesz a második menet AZ-ból.
a 12 hétre beadott második dózis esetén 2x annyi igG antitest termelődik, mint a korábban 4 hétre beadott esetén a nemzetközi vizsgálatok szerint.
ezzel én megnyugodtam, mert elsőre azt hittem, hogy a kedves vezetőnk és a vérprofi operett törzsünk magánakciója ez az eltolás, de szerencsére nem.[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
válasz bigdady #87993 üzenetére
ennyire nem vagyok mélyen benne a dologban. úgy mondanám, hogy "nem kitart addig", hanem így lesz "ráerősítve" és hatékonyabb. kisárgáztam a lényeget: [Research says 12 weeks between AstraZeneca doses improves protection]
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
bigdady
nagyúr
válasz iguana #87995 üzenetére
Nem értem benne hogy “emelkedhet” pl 4-6 hetes második vakcinàval hatásosság 54%-ra mikor elsőtől is magasabb a hatásosság mint 54%
However, if the second dose of AstraZeneca vaccine is given less than six weeks after the first one, protection only rises to 54.9%.
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
válasz bigdady #87996 üzenetére
én sem értem azt részt, lehet hülye vagyok hozzá
de itt is hasonlóak a számok: [Covid-19: New data on Oxford AstraZeneca vaccine backs 12 week dosing interval]14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest