Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
válasz
Rage47 #107587 üzenetére
Olvass a sorok között.
A kormány tudja, hogy elbaszta, és hogy a sino szar.
Nem mondhatja azt, hogy "hibáztunk, kellett a kínai pénz", hiszen tévedhetetlen, és egyáltalán nem korrupt.
Helyette jön ez a szöveg hogy " legyen mást típusú a harmadik"
Nyilván nem fog a pfizeres vektorost lőni, mert nincs is rá szüksége, elég jó védelme van, viszont a sinos egyértelműen pfizert fog kérni, nem astrát, a harmadik sino meg egyenesen tilos így, szóval:
Így a kormány nem mondta ki, hogy a sino a szar, közben meg mégis ... Legalább végre védettsége lehet annak is aki a túlárazott, szar hatékonyságú sinot kapta. -
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Rage47 #101676 üzenetére
Hm, fura, hogy a Hvg le tudta írni. [link]
Meg a 444 is. [link]
"A technikai részletek a tárca konzuli szolgálatának honlapján lesznek megtalálhatók. "Az utolsó technikai részleteket egyeztetjük a horvát partnerekkel, és a megállapodás még ezen a héten életbe fog lépni."
Dicsak, fent is van a Konzuli tájékoztatón a részletek.
2021 05.06.óta [link] -
lacafaca
addikt
válasz
Rage47 #101676 üzenetére
mivel szart sem ér a nagy vakcinázás (nem huhogni, le van írva feketén-fehéren mindegyik cégnél, hogy fertőzhet a beoltott is), így teljesen egyértelmű...persze dreamland mindent is benyaló pógárai örömködtek, hogy a semmit nem érő kártyáikkal szabad a világ...de ugye én szótam előre
-
Madwe
nagyúr
válasz
Rage47 #101676 üzenetére
Már kész a digitális igazolás, napokban elérhető lesz, az tartalmazza h mivel mikor oltottak s hányszor. A plasztikkártya meg egy jó biznisz volt, valakinek...
(bár az app se volt feláras véletlenül se gondolom... a qr kódos oldalt pl valszeg baromi nagy meló lenne feloklsítani h tartalmazza ezeket, angolul is esetleg)
-
Floyd80
addikt
válasz
Rage47 #101569 üzenetére
Azt hittem felismerhető a szövegkörnyezetből.
Itthon: Müller Cecília: Amit kérek, az a felelős hírfogyasztás | hvg.hu
-
-
Stanlee
őstag
válasz
Rage47 #100844 üzenetére
Szervezetlenseg es ossze-vissza igergetes. Akit olthatnanak, az nem megy idopontra, mert valogat, en oltatnek barmivel, nekem nincs is ra lehetosegem. Szerintem ez az ami a legjobban zavar az egeszben.
Ma is beszeltem egy 60 feletti alvallalkozonkkal. Nem kapta meg meg az elso oltasat se, es meg idopontja sincs. En igy negyven alatt mondjuk junius kozepenel hamarabb mar nem remenykedem semmiben. Elvoltam eddig is, meg el leszek ezutan is, de nagyon nem tetszik a helyzet. Hetente tobbszor mondogatjak, hogy igy turbo, meg begyorsul az oltas, aztan csak azt latod, hogy semmi nem valtozik az elozo hethez kepest.
-
válasz
Rage47 #100835 üzenetére
Nem a nyugdíjasok előrevétele a fő probléma (bár én se feltétlen az inaktív korosztály oltásával kezdtem volna, hanem azokkal, akik mozognak, melóba járnak tömegközlekedéssel, stb), hanem azzal, hogy szánalmasan sokat tökölnek a fiatalabb korosztályok védelmével.
#100834: nagy összeget tennék arra, hogy a németek behajolnak Kínának, és engedni fogják a sinopharm-mal érkező kínai "üzletembereket".
-
Stanlee
őstag
válasz
Rage47 #100835 üzenetére
Nem az a baj, hogy az oregeket vettek elore. A problema azzal van, hogy eddig az osszes lockdown arrol szolt, hogy fogjuk vissza magunkat, hogy minnel kevesebb fertozott legyen, az oregeket vedjuk, hogy ne hulljanak es vonjunk meg magunktol mindent, hogy az intenzivek ne legyenek tele es ne vegyek el a helyet a beteg oregektol.
Jelenleg 8,3%-a van a teljes nemet tarsadalomnak ketszer oltva. Ez a 80+-os generacio. A legtobb tartomanyban a 60 feletti egeszsegesek is meg csak varnak az elso oltasukra. Es itt jon, hogy akkor szalloda meg egyeb par szolgaltatas csak a 80 felettieknek elerheto, mert nekik adja meg a politika a jogot ra. Ha orbanc csinalna ugyanezt, mar reg forradalom lenne itt a forumon.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Rage47 #99889 üzenetére
Pár év múlva tuti a magyar képsorokkal reklámozzák a gyártó termékeit. A marketingeseknek újabb tankönyvi példa lesz az egymást taposó, vadállatként feltüzelt tömeg.
Bár a kormányunk erre erősen rátett a hülyeségeivel, nem tudom minek nézik a magyar embereket, amikor Gulyás kinyilatkoztatásaival bombázzák a lakosságot. -
válasz
Rage47 #99832 üzenetére
6.3 Felhasználhatósági időtartam
Bontatlan injekciós üveg:Fagyasztott injekciós üveg6 hónap –90 °C és –60 °C között.
A lejárati időtől számított 6 hónapon belül a bontatlan injekciós üvegek –25 °C és –15 °C közötti hőmérsékleten egy alkalommal legfeljebb 2 hétig tárolhatók és szállíthatók, illetve visszahelyezhetők–90 °C és –60 °C közötti hőmérsékletre.A kiolvasztott injekciós üveget + 2 °C és +8 °C közötti hőmérsékleten 5 napig lehet tárolni. Az 5 napos időtartamon belül, amikor az injekciós üveg +2 °C és +8 °C között tárolható, legfeljebb 12 óra használható fel a szállításra.
A felbontatlan injekciós üveget maximum 2 órán át lehet tárolni szobahőmérsékleten, maximum +30 °C-on.
-
BalanceR
addikt
válasz
Rage47 #99825 üzenetére
Semennyire.
És nem észleli semmi a covidot...
Vakcina megkap -> mRNS bejut néhány sejt citoplazmájába (az oltás környezeében lévő izomszövetekben), -> ahol a Corona tüskefehérjéjének megfelelő fehérjekombót gyárt,-> majd az mRNS lebomlik nyom nélkül, -> majd nem sokkal ezután a sejtek is leállnak az ominózus fehérje-kombinációk gyártásával.
A "legyártatott" fehérjét felismeri az immunrendszered, mint idegen, veszélyes elem, és elkezd ellenanyagot termelni, illetve az emlékező sejtek rögzítik a fehérje mintát, így, ha később jön a valódi Covid, már gyorsan, hatékonyan tud reagálni rá.
Here nincs a képletben. -
válasz
Rage47 #99825 üzenetére
nem pfizer esetén mRNS-t visznek be a szervezetedbe amely sejt ezt felveszi az fog gyártani olyan fehérjét ami a vírus fehérjéjére hasonlít és erre reagál a szervezet.
Elvileg az mRNS nagyon bomlékony így csak ott a környéken jut be a sejtekbe ahol az injekciót adják... tehát a kb a heréd is ezt fogja gyártani ez költői túlzás de előfordulhat...
-
válasz
Rage47 #99735 üzenetére
pfizet első oltás után 2 héttel már 60+%-os védettséget bír... így érthető, hogy ahol gyorsan kellett védelem ott ezt használták... Amúgy az EÜ dolgozók azért is kaptak pfizert mert akkor csak az volt
... De emellett több orvos ismerős megvárta a kínait
(3-4 orvosról tudok ami elenyésző a kb 100-200ból)
-
Qtya123
őstag
válasz
Rage47 #99665 üzenetére
Hogy gondolhattál ilyet?
Összefogás? Politika mentesség? Maximum az újszülött gyerek, aki még elhiszi de az is max 1 percig, hogy a vírusból nem kőkemény politikai ügy lesz/lett az egész világon.
Az lett volna a meglepetés, ha nem így lett volna. Túl sokat néztél ki az emberiségből, de úgy látom most már felvilágosodás ért, hogy ilyen nincs.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Rage47 #99665 üzenetére
"... biztos, én nem gondoltam 1 éve ..."
Hát én sem, ha valaki azt mondja tavaly, mikor a külföldi portálokat olvasgattam és még Magyarországon híre sem volt a dolognak, hogy ide figyelj wn2tl jövőre már te be leszel ez ellen ótva, akkor biztosan elküldöm a melegebb éghajlatra, hogy baromságokat ne beszéljen.
-
Angelina87
tag
válasz
Rage47 #99665 üzenetére
Egyrészt ez így nem EU többé... bebizonyították,h nem működik, szerintem lassan belátják, hogy VÉGE..., és minden sajnos minden politika, főleg itt Magyarországon, amíg mki a járvánnyal van elfoglalva és mostmár meg az oltással még őszig,,... addig ezek azt csinálnak, amit csak nem szégyelnek, lásd egészségügy és stb-stb..., államosítás
-
Tewe013
őstag
-
-
válasz
Rage47 #99466 üzenetére
Nekem rohadtul böki a csőrömet, hogy 70éves többszörös kónikus beteg anyám nem jut hozzá jó ideje a második pfizer adagjához. E hó kilencedikén kellett volna kapnia a másodikat de megfázott így nem ment el oltatni. Lassan két hete, hogy teljesen meggyógyult azóta két naponta felhívom neki az oltópontot ahol rendre leráznak, hogy majd hívjam ekkor hívjam akkor mert most nincs pfizer... Nem tudom mikor jut hozzá a második adaghoz az elsőt március ötödikén kapta. Nyolc hete lassan. Kurva jó...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Rage47 #99287 üzenetére
...doki azt mondta, hogy az enyém volt ma a 3. amit alig bírt beszúrni, olyan elcseszett tűvel volt szerelve a kínai
nézte: kicsit horgos volt a vége, nem pedig szép hegyes... kicsit mintha fejbe lennék kólintva meg bal karral vállban kellemetlen magasra emelni... meg mintha enyhén kerülgetni akarna a takonykór... lehetséges, hogy ilyen gyors az immunreakció?
-
freeknight
őstag
válasz
Rage47 #98129 üzenetére
Pfizert a kiváltságosak kapják (állami alkalmazottak, egyenruhások, gondolom a csuhásokat is azzal szúrják majd a héten), ha magukról van szó, azért a NER-es társadalom is inkább a nyugati vakcinákat választja. Ezek mennek az oltóbuszokra is. Szóval van annak helye, ne aggódj
A többieknek jó lesz a kínai is, már regisztrálni sem kell hozzá -
-
válasz
Rage47 #97402 üzenetére
A napokban készült felmérés szerint kb. 30-35% aki nem adatná be vagy még bizonytalan. Szerintem teljesen normális itt a Balkánon ahol naponta hazudoznak az ún. vezetők, más a mentalitás is mint nyugaton. A bizalmatlanságot már gyerekként magába szívja az ember. Ha tényleg lesznek korlátozások, pl. moziba, rendezvényekre, koncertre csak oltottak mehetnek akkor még többen felveszik. Én nem aggódnék emiatt, ez csak azért fontos a kormánynak mert a nyomorult foci miatt teltházas stadionokat akarnak. Azért nyomják éjjel-nappal ezt a vakcina dumát.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Rage47 #97402 üzenetére
Nem kell gyozkodni, egyiket se kerem/hasznalom (csak ott ahova nem engednek be
)
Az esetek 90 szazalekaban tunetmentesen atmegy az emberen, a 60 ev folottiek x szazaleka belehal, 40 alatt pedig nullaval kezdodik ez a szam, es van utana egy vesszo, es meg egy nulla.
1 eve bohockodunk maszkokkal ( en meg ugyanazt hordom amit tavaly tavasszal vettem), 1 eve bohockodunk lezarasokkal, es lathato, hogy semmit se er.
Feherorosz rokonok mar csak rohognek az egeszen. Tavaly nyaron hetekig tobb tizezren tuntettek az utcan. Berobbant a jarvany? Nem. Iskolakat,ovodokat bezartak egy pillanatra is? Nem. Hoztak barmilyen korlatozo intezkedest? Nem. Per pill ott tartanak, hogy tomegkozlekedesi eszkozon ,,ajanlott hordani".
Aztan nezd meg a szamokat. -
HellGreg
őstag
válasz
Rage47 #96663 üzenetére
Én 4 órát alszom
42: és a gyerekekkel meg a szülőkkel mi lesz? Legalább annyit meg kéne várni, hogy lemenjenek a számok úgy a tizedére, vagy még kevesebbre. Így csak berobbantják a járványt még jobban. Úgy viselkednek mint a hülyegyerekek komolyan
https://index.hu/velemeny/2021/04/12/a-fiatalabbak-eletet-is-komolyan-veszelyezteti-a-jarvany/
-
válasz
Rage47 #96266 üzenetére
Jelenleg is olthatja a háziorvos például a nem regisztráltakat, szóval a kormányzati agymenésen kívül olyan sok értelme nincsen/az értelme nem kapcsolódik a járványhoz.
-----------------------------------------------
Ellenzék: Újabb DK-s politikus halt meg koronavírusbanKormánypárti: Műtüdőkezelést kap Bányai Gábor
„Édesapánk állapota március 13-án annyira leromlott, hogy azonnali beavatkozást követően egy légzést és keringetést támogató eszközre tették, azaz műtüdő kezelést kap, mely -az első napok válságos állapota után- elkezdte a pozitív hatását gyakorolni, így megmentve Édesapánk életét!” – írják, hozzátéve, hogy a politikust a beavatkozáshoz Szegedre kellett szállítani, állapota stabil és reménytkeltő. [link]
Nyilván csak a véletlen műve. -
válasz
Rage47 #95552 üzenetére
Az egy elég keskeny hely, nem vészes. Mindenki visel maszkot, sok ember nem mehet egy helyre, a mozi lenne gáz, mert ott órákig egymás mellett ülnek a népek. Ezek szerint odaözönlött a tömeg, a maradék 70 ember meg a Westendbe ment. Kár, hogy hazafelé nem ugrottam be az Aránába vagy az Árkádba, no holnap megnézem nektek. Mindegy, ez a HVG-s cikk komolytalan.
(#95551) 42
Szerinted az a 3 biztonsági őr hogy fogja tudni fejben tartani a létszámot ?
Jaj ne már, nem gondolod komolyan, hogy ennyire balfaszok, hogy nem oldják meg. Ezer éve létezik vevőszámláló rendszer, fizikai meg kamerás is szerintem. De az is lehet, hogy egy számolja a bemenőket, egy a kijövőket és mindig megkiabálják a számokat a harmadiknak.
Na jó, ezt ugorgyuk inkább, nem akarok sokat röhögni, mert felreped az ajkam.
Ma volt az első nap. Holnaptól Glamour napok lesznek. Lehet készülni a fejszamolasra.
Ezeket az akciókat lehetne kezelni, ez igaz. A cikkben is egy helyen írták, hogy minden 500 forint, azért is van már nyitáskor ott 5 (öt) darab ember!
Nincs semmi gond ezekkel az üzletekkel, ha valahol fertőző góc van, az a tömegközlekedés. Kell közlekedni? Kell. Akkor minden más baszakodás idiotizmus, nyilvánvaló. Megyek is holnap a hónapok óta halogatott öltönycsináló üzletbe. Veszek 3 pár zoknit!
-
-
válasz
Rage47 #95407 üzenetére
"Mivel nem tudunk semmit a keleti vakcinákról, ezért én nem számolnám őket bele teljesen."
Ez a hajó már elment... keleti vakcinákkal együtt van 2,5M oltott ugyebár..."Meg kellett volna oldani, hogy sok oltópont legyen, ne a háziorvosok diszpécseljenek, náluk is legyen hűtő, stb."
Legjobb tudomásom szerint, a Németek "próbálkoztak" ezzel, nem igazán kimagasló sikerrel"Még mindig zárni kéne, és még 4 millió beoltottnál is zárni kéne."
Igen, nem kellett volna így nyitni (kismillióan leírták már erről a véleményüket) én csak tömörítve annyit írnék: Akiknek "nyitottak", azok eddig is megoldották okosba, akiknek meg fontos lenne, azokon maradt a szopóálarc + ha megindul ma "jó nép", akkor bele lehet szaladni egy "össznépi" szopóálarcba is....
A 4M oltott esetén is zárni kellene érvvel viszont nem értek egyet, mert akkor nyáron is körbe lehetne karózni a Balatont "Out of Order" táblákkal...(Korábban ment a matek és abban maradtunk az "érdeklődőkkel", hogy ~2,5M emberke, aki igazoltan + nem hivatalosan(tünetmentesen/nagyon enyhe tünetekkel stb) átestek a betegségen, így egy 4M oltott+2,5M átesett az már azért nem érdemel zárást...)Én a Pfizer-ről írtam. Nálunk elvétve oltottak Modernával (hamar elkopott), most jelenleg AZ és Kínai van a háziorvosoknál, még Szputnyik-ra is oltópontra mehetsz.
Tényleg egy büdös darab Pfizer-t nem küldtek mifelénk. -
válasz
Rage47 #95396 üzenetére
1. Ha nyugati EMA-s vakcinákra vártunk volna, akkor kb. 1M emberkével kevesebb lenne beoltva jelenleg
2. Ha a háziorvosok nem lettek volna bevonva az oltásba(nem tudom, hogy az összes beadott oltás hány %-t adták be háziorvosok, de nyilván nem elhanyagolható %-t), akkor sehol nem tartanánk, még a keleti vakcinákkal együtt sem
3. Hiába jön Pfizer 1 milla, ha azt csak oltóponton lehet beadni, ha a háziorvosokat kivonják az oltásból, akkor "csak" ezt az 1M Pfizer-t júniusig sem tudnák beadni...(mindenkit oltópontra küldenének a háziorvosok, oszt' egyből kampeca is lenne az "oltási sebességnek") -
freeknight
őstag
válasz
Rage47 #95068 üzenetére
Az oltások hatásossága nem tagadható le, az USA-ban se volt szinte semmilyen szigorítás, jóval kevesebb, mint itt, ismerős pl tegnap San Antonióból töltött fel egy képet instára, ahogy étteremben költik el a húsvéti ebédet, mégis nagyon szép leszálló ágban van náluk mind az aktív esetek, mind a halottak száma, már január óta, mióta elkezdtek oltani.
-
-
-
törölt tag
válasz
Rage47 #88290 üzenetére
Unortodox matek:
heti 120 ezer Pfizer: a vártnál kevesebb érkezett, lassú BrÜsSzEl!!4!4
havi 500 ezer Sinopharm: mennek a reptérre győzelmi jelentést fotózni (jóval drágább szurinak jár a vörös szőnyeg fogadtatás)megkoronázva az egészet még bullshitelik olyan remek a szervezés egy nap alatt 500 ezret be tudnának adni, akkor ezt az adag kínait a héten valamelyik nap el is lövik mind, ugye? (költői kérdés) legalább a kínaiból jön azért, az orosz sehol az ígéretekhez képest, arról persze nem beszélnek, csak a nyugati vakcina érkezik lassan
-
válasz
Rage47 #88201 üzenetére
az állandó lakcímedhez tartozó, vagyis a TAJ-hoz tartozó háziorvost nézik a behíváskor Nincs ilyen, a háziorvosodat nézik, aki akár az ország másik végében is lehet. Semmi köze nincs a lakcímedhez. Vagyis max. annyiban, hogy van egy alap akihez elvileg tartozol területileg, de szabadon választhatsz. Pl. állandó lakcímem a 16. kerületben van, de a háziorvosom mindig is a 7. kerben volt.
-
rgeorge
addikt
válasz
Rage47 #88201 üzenetére
Az SMS értesítésre ez biztosan nem igaz, az elsőt még a háziorvosnál lévő címhez közeli oltópontra kaptam, a másodikat viszont már a lakcímemhez, tehát a regisztrációnál megadott címhez közelit (annyira, hogy negyedóra volt gyalog az odaút, az első ennek többszöröse BKV-val). Pont ez volt a gond az 1. körös SMS értesítéssel, amit visszavontak.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest