Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#86151) lacafaca válasza Z.É.T. (#86150) üzenetére


lacafaca
őstag

mint itt szinte senki senkit...ez a szép benne. lehet, hogy itt éppen én vagyok a legjobban beszarva és már ebben az évben 32 szúráson vagyok túl és csak játszom a nagymenőt...ki tudja :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86152) -Skylake-


-Skylake-
addikt

Sziasztok !

Kérdés. Nem köhögök , nincs ízvesztés , nincs szagvesztés , nem vagyok fáradékonyabb mint eddig de ma olyan 11 óta elég furán "szorít" a fejem , ezt nem tudom jobban leírni. Hárman lakunk egy háztartásba akiből rajtam kívül mindketten igazolt pozitívak vasárnap óta, tehát az , hogy pozitív vagyok gyakorlatilag már nem kérdése. Van itthon saját tesztünk, szóval majd munka után délután megcsináljuk a tesztet nekem is.

Kérdésem leginkább az lenne, hogy valaki aki mostanában szopódott be le tudná írni, hogy hogy nézett ki a kórtörténet ? Nekem a fent jelzett problémán kívül volt egy 37.4 hőemelkedésem olyan 1 körül , de mikor nemrég újra mértem már csak 37,1 volt. Légzéssel nincs problémám , nem tudom eldönteni, hogy rosszabb e vagy sem, szerintem ebbe kicsit belejátszik a félelem is , így most ugye jobban figyelem mint általában. De nem lélegzek se gyorsabban , se lassabban , ebben nem érzek különbséget. Viszont a fejemben ez a "nyomás" állandósult. Valaki tapasztalt már ilyet ? Illetve kicsit érzékenyebb vagyok a fényre , nem problémás nem kellett besötétíteni meg semmi , de ezt észrevettem.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#86153) emvy válasza -Skylake- (#86152) üzenetére


emvy
nagyúr

Baratomnak igy kezdodott, aztan laz.

while (!sleep) sheep++;

(#86154) #76500480


#76500480
törölt tag

5 hónap után újabb covidos munkavállaló...kezdődik. EÜt azért nem fogom megsajnálni, mert a telefont fel se veszik egy PCR tesztre, addig meg a becsületes, bizonytalan alkalmazott hetekig nem jár be dolgozni, bukja a 100% os fizut.

Ismerős anyja máig nem jutott Pfizer oltáshoz... 80+, cukros, bőr-leiomyoma, Parkinson, beültett háló szívbe. :(((

(#86155) Asbee válasza -Skylake- (#86152) üzenetére


Asbee
veterán

Ez még mindig nem orvosi rendelő topik. Most nem bántásból. Orvossal kell konzultáni, tesztet kérni. Kb minden is lehet covid tünet. Vagy lehet 1000 féle más dolog is. Nem kell feleslegesen félni. Orvost kell felhívni.

[ Szerkesztve ]

(#86156) lacafaca válasza -Skylake- (#86152) üzenetére


lacafaca
őstag

két kezemen (lehet egyik is elég) meg tudom számolni, innen hányan vannak túl már a vuhani redván...a v2.0-án meg...szóval inkább valóban a dokiddal konzultálj ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86157) viharhozo válasza catroot (#86090) üzenetére


viharhozo
addikt

Nagyon jo cikk, a kedvencem kulon ki is emelem:

Pfizer-BioNTech vakcina (Bill Gates tulajdonában lévő BioNTech fejlesztette ki, míg a Pfizer csak gyártja)

Megneztem, tenyleg igy van, a ceg 0,43%-a a Bill & Melinda Gates Foundatione. Ha ez nem bizonyit mindent, akkor semmi!!!!!

Bevallom, h van nekem 3000 darab Magyar Telekom-reszvenyeme. Mar varom, mikor jon az elso cikk, amiben szerepel, h a viharhozo tulajdonaban levo Magyar Telekom ezt meg ezt csinalta.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#86158) perempe válasza lacafaca (#86108) üzenetére


perempe
addikt

Borzasztó lassú. :O Végignéztem, megérte.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#86159) lacafaca válasza perempe (#86158) üzenetére


lacafaca
őstag

sajnos az alternatív platformok nem nagyon barátai a telefonos lejátszásnak...evvan...egs ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86160) Csatravi


Csatravi
senior tag

Lassan (inkább gyorsan) kezdenek megtelni a Covid osztályok. :((
[link]

(#86161) #86564352 válasza viharhozo (#86157) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ennek a faszinak ennyi ésszel még tengeri malacot se szabadna kezelni.

(#86162) bhonti válasza Lauda (#86009) üzenetére


bhonti
tag

Sose értettem minek ehhez géppisztoly. Lelövik a koronavírust? :U

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#86163) hszilard666 válasza Csatravi (#86160) üzenetére


hszilard666
veterán

:(((

Mit gondoltok, lesz itthon nagy baj, vagy megint ellaposodnak a számok mint tavaly?

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#86164) viharhozo válasza lacafaca (#86140) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez egy vadbarom.

Összefoglalva, a jelenleg is zajló Covid fertőzés messze nem meríti ki a pandémia követelményeit, jelentéktelen veszélyt jelentve az átlag lakos számára, pld. 65 év alatt a várható halálozási arány 0,005%, ami azt jelenti, hogy 20.000 fertőzöttből várhatóan csak 1 fő fog meghalni.

Magyarorszagon 7,8M 65 evnel fiatalabb ember van. A fenti mondat ertelmeben, ha mindenki elkapna, akkor lenne 390 halott kozuluk. Ehelyett mar most 3000 halott van ebben a korosztalyban. Aki ennyit nem kepes ellenorizni, azt hogy lehet komolyan venni?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#86165) Rive válasza hszilard666 (#86163) üzenetére


Rive
veterán

Az, hogy bezárták az oktatást szerintem nagyjából azt jelenti, hogy 3 hét múlva várható csúcs az új kórházi esetek számában.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#86166) hszilard666 válasza Rive (#86165) üzenetére


hszilard666
veterán

Érdekes, meglátjuk!

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#86167) ubyegon2 válasza Asbee (#86155) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ez még mindig nem orvosi rendelő topik.

Ki tudja még ezt? ;] Vagy csak le vagyok maradva, felmondott Parci maestro?

(#86168) lacafaca válasza viharhozo (#86164) üzenetére


lacafaca
őstag

3000 kovidos extrahalott? ez elég érdekes adat, tudnád igazolni? :U

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86169) Sped


Sped
aktív tag

Elég vicces... :D

A nagy bezárás idején a mobiszolgáltatók üzletei is nyitva vannak, de eléggé összevissza

Átvevőpont sem lehet egy járvány miatt bezárt üzlet

Én még most gyorsan elszaladok Decathlon átvevőpontra, ki van fizetve a cucc.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#86170) speter33 válasza bhonti (#86162) üzenetére


speter33
aktív tag

Nekem szimpatikusabb lenne ha a hátán hordaná azt a szart.
Vagy lehet Rambózni akar? :DDD

(#86171) Z.É.T. válasza lacafaca (#86168) üzenetére


Z.É.T.
őstag

A hivatalos stat (.gov) kb 2200 65év alatti férfit mutat. Ez egy olyan szám, amiben nincsenek benne hat - igazoltan covid pos. - ismerősöm közül négyen, valamint a pcr+ nélküli elhunytak sem, valamint a ksh későbbi javítgatásai sem.
Tehát hivatalosan 3000 körüli, a valóságban nagy eséllyel jóval többen vannak.

[ Szerkesztve ]

(#86172) Csatravi válasza hszilard666 (#86163) üzenetére


Csatravi
senior tag

Sajna a 2. hullám számai sem laposodtak el. Ezért indultunk neki a 3. hullámnak nagy hátrányból. Rossz kimondani de szerintem mire ez ellaposodik addig nagyon sok ember fog meghalni. Nekem nagyon rossz előérzetem van. Az én véleményem, hogy a 2. hullám smafu volt ahhoz képest ami most jön. Az oltás a durva felfutás meggátlásán már sokat nem segít.
Ha a 2. hullám görbéjét vesszük alapul akkor ~5 hét a mostani pozíciótól mire a csökkenésbe válthatunk át és az még csak a csökkenés kezdete egy igen magas számról. Hogy az mikor laposodik el abban segíthet majd az oltás. Mellette kérdés még, hogy milyen korlátozó intézkedések lesznek, és milyen hosszan maradnak érvényben.

Forrás: https://atlo.team/koronamonitor/

(#86173) Peat;) válasza hszilard666 (#86163) üzenetére


Peat;)
veterán

Mindenki ezt szeretné hogy minél előbb laposodjon el, vagyis mentálisan egészséges társadalmi réteg biztosan :)

A megkésett intézkedések hatványozott kárt okoznak, politikailag, munkaszemléletű társadalmi megközelítéssel értem miért késlekedtek a sulik bezárásával, a szülők látom mennyire nem örülnek általánosságban ennek és a nép is fel lett hergelve hogy nem hogy szigor, nyitás jön és wellnesselés. De ez most nagyon megkésett és már úgyis látták hogy elkerülhetetlen, legalább egy héttel előbb meglépték volna, érthetetlen.
Így a csúcsot is később érik el a számok és a magasabb szintről is több idő mire lecsökken a napi új betegszám és a rengeteg már megbetegedett ember is még hosszú hetekig terheli az eü rendszert, akkor is ha már csökkennének a számok. Illetve mi az a napi betegszám ami nem terheli tovább az eü rendszert? 1000-2000? A napi 5000 beteg is előrelépés lenne most az a gond.

Az oltás hatása jelenleg semmi, oké hogy felpörgött de kell két hét mire hat és most amennyire hallható az aktív munkakorúak között terjed rohamosan. Jelenleg ennek így elhanyagolható a hatása, ettől még oltsanak, csinálják kell, de hát ez egy hatalmas vakítás hogy az oltás állítja meg a vírust pár héten belül. Pillangóhatás lenne ha ez megtörténne annyira más réteget oltanak, annyira későn hat.

Viszont a következő hullám már valóban gyengébb kell hogy legyen ha haladnak az oltások, nyomni kell, helyes, de ezt most senkit nem boldogít.

Ez a *ar már mindenkit elért és mindenkinek a töke tele van, akár más jellegű egészségügyi baja van valakinek, akár munka, akár csak mentálisan de már mindenki a falat kaparja. Ez is egy rossz ómen, mert szerintem a magyar rohadtul szabálykövető nép EU országok között egyébként és szerencséje van a hatóságnak a magyarral, de ez már sokaknak sok lesz. Remélhetőleg még a nagyja azért komolyan veszi és betartja azt is aminek van értelme és azt is aminek nincs, ez van.

[ Szerkesztve ]

(#86174) lacafaca válasza Z.É.T. (#86171) üzenetére


lacafaca
őstag

a hivatalos ksh stat összhalálozásban a tavalyi évre az előző év 97,875%-át jeleníti meg hivatalos adatként...minden más csak handabanda...bocs, hogy ezt kell írjam, de hinnünk kell nekik, mert hivatalos :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86175) viharhozo válasza lacafaca (#86168) üzenetére


viharhozo
addikt

Kozeptajt ott a halottak pontos korfaja.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#86176) Wn2tl válasza hszilard666 (#86163) üzenetére


Wn2tl
tag

"Mit gondoltok, lesz itthon nagy baj, vagy megint ellaposodnak a számok mint tavaly?"

Szerintem igen. Ellaposodnak a számok, mint tavaly. Vagy mint Indiában.

(#86177) Peat;) válasza lacafaca (#86174) üzenetére


Peat;)
veterán

És ez hány ezer milliárdbe került? Abból azért sok káposzta kijönne. Tavaly csak egyszer mérték el a dolgokat, szeptemberben a nagy nyitással.
Most március van és megvannak az új csúcsok.

Mikor lesz több káposzta egy évben, ha szeptemberben sózzák fel a földet véletlenül, vagy ha már márciusban? :)
Most kicsit más a helyzet és kell is poénkodni, de attól is lehet jó egy poén ha nem struccpolitikával születik meg hanem szembenéz a valósággal.

(#86178) Narxis válasza hszilard666 (#86163) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nem fogják engedni, hogy baj legyen, vagy maximum nem engedik nyilvánosságra kerülni.

Thanos was right.

(#86179) catroot válasza Csatravi (#86107) üzenetére


catroot
veterán

Én már a Bill Gates megemlítésekor elengedtem a témát. :(

Ja, a linkelt bejegyzést egy germán orvostudományban elég rendesen "hívő" ismerősöm osztotta meg az FB-n.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#86180) lacafaca válasza viharhozo (#86175) üzenetére


lacafaca
őstag

ugyanaz a séma...csak számok, semmi több...halottak, ami sajnos az élet egy elég kegyetlen mellékhatása... vagy akkor a ksh kihagyja a kovidhalottakat a statisztikákból? vagy nem hagyta ki és kénytelenek vagyunk szembenézni a ténnyel, hogy semmivel nincs több halott, mint amiket előjeleztek ősz végén? ment itt ezerrel, hogy várjuk csak meg a hivatalos adatokat, még nem ér, mert nincs meg, ma már ez sem mondható el, mert megvannak az adatok és nem halt ki a nemzet. most itt a mindent elsöprő 3. ugyanaz a nóta lassan évszaktól évszakig és csak másztok föl a rettegés fokára...ismét. soha nem lesz megnyugvásotok, ezt garantálom...4-5-6-....

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86181) Parci válasza lacafaca (#86142) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elküldtem az eposzt szadai haveromnak. annyit írt, hogy "te jó isten, ennek kéne beoltania minket..! :Y"

irgalmatlanul gáz, amikor ennyire nincs képben egy praktizáló orvos. és tudod, egy igenis problémás vírusnál olyan tanácsokat adni a népnek, hogy menjenek puszipacsizni bátran, tutira nem hal meg ebben senki 65 év alatt (!), és az az egy, aki meghalt, az is azért, mert volt olyan hülye, hogy nem hallgatott az ő nagy szavára és beadatta magának korábban az influenzaoltást. :((( ja, és bill gates. :(((

igazából a csávó kimeríti a veszélyeztetés, védekezés akadályozása fogalmát.

azt már írni sem merem, hogy rólam itt leszedik páran a szenteltvizet, mert adtam másfél óvatos tanácsot, az nem oké, egy orvos viszont bármilyen idiótasággal téríthet egy fél települést, az oké.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86182) Coyot válasza lacafaca (#86174) üzenetére


Coyot
őstag

Végig készültség és lezárások alatt ugye, úgy hogy gyakrolatilag dupláztuk az utólagos korrekciókkal a hullámok alatt az előző évi átlagokat? Ez minden ám csaknem jó, de tudom ugyse fogod felfogni - kevés vagy hozzá, szerintem a káposzta lehet az oka amugy, nézesd meg magad a helyi varázslóval biztos segít - hamár a mocskos orvostudomány csak megölni akar.

Parci:
Pontosan megy a fika a leglájtosabb tanács miatt is, de persze a fasságokat hajtogató házidoki szava szent - főleg úgy hogy még több élő példa is van rá hogy nem szabadna praktizálnia.
És erre meg majd jönnek hogy persze az ő véleményüket mindig ilyenekkel semlegesíti az aki elhiszi a covid létét. De hát ha egy álomviglában akar valaki élni ugye...

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#86183) mozso válasza Parci (#86181) üzenetére


mozso
senior tag

Ott a jelentes gomb. Fake news - healthcare. En megnyomtam.

(#86184) lacafaca válasza Parci (#86181) üzenetére


lacafaca
őstag

miért azonosítasz vele? 1: nem is én posztoltam ide, 2: egy szóval nem mondtam, hogy egyetértek vele, 3: még meg is kérdőjeleztem, ha egyszer debil, mit keres a pályán...tényleg, muttit kérdezzed már meg, debilek gyülekezete az orvosi kamara tagsága? :U :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86186) lacafaca válasza Coyot (#86182) üzenetére


lacafaca
őstag

örülök, hogy legalább te mindig fölnyitod a káposztalétől összeragadt szememet :R
készültség/lezárások...bocs, de muhaha

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86187) Coyot válasza lacafaca (#86186) üzenetére


Coyot
őstag

Mondom én. Kevés vagy hozzá. Csak ne úgy adnád elő mint aki tudja a mindenség titkát ha még egyszerű logikai összefüggéseket sem vagy képes megérteni. És leginkább ne kreténkedj akkor ide.

Má' nem

(#86188) Lauda válasza bhonti (#86162) üzenetére


Lauda
félisten

A katonának ilyen szolgálat alatt ez a hivatalos öltözete és felszerelése. Ennyi. A többi fantázia.

(#86189) Parci válasza lacafaca (#86180) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

10 ezerrel több halott volt tavaly az előző 5 év átlagához képest, úgy, hogy az őszi járványhullám előtt még kb. ugyanennyivel mínuszban voltunk. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86190) buxiex


buxiex
tag

Nagyon közeli :K tapasztalat kb. egy hónapja. Anya igazolt covidos volt, 10 nap karantén (határozat, yard ellenőrizte) a családdal. Valszeg még legalább az egyik gyereken és rajtam átment, enyhe tünetek (többnapos fáradtság, hőemelkedés). Karantén végén mehet mindenki a dolgára (meló, suli), semmi teszt, statisztika.
No comment.

george carlin education

(#86191) lacafaca válasza Coyot (#86187) üzenetére


lacafaca
őstag

nem fogok átmenni személyeskedésbe, ne küzdjél érte ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86192) Parci válasza lacafaca (#86184) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem azonosítalak vele. csZ írta, hogy milyen szuper cikk :DDD, meg mondjuk te is lelkesedtél. pedig súlyos tárgyi tévedésekkel van tele, iszonyúan elfogult és süt belőle, hogy a csávó buta fanatikus. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86193) Ringman


Ringman
nagyúr

ha a vezénylő tábornokot kínaival oltották, akkor hogy mehet el izraelbe? vagy politikusokra más beutazást korlátozó szabályok vonatkoznak?

(#86194) Lauda


Lauda
félisten

Kínai oltást kapott Kövér László is

Hahaha. :D

A házelnök a múlt héten kapta meg a kínai oltóanyag első adagját, míg a másodikat április 1-jén adják be neki.

Gondolom a dátum nem véletlen.

(#86195) Parci válasza lacafaca (#86191) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt a zenséget irigylem :R

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86196) Parci válasza Ringman (#86193) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kínaival oltották most, amit úgy hívnak, comirnaty decemberben

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#86197) Coyot válasza lacafaca (#86191) üzenetére


Coyot
őstag

Nem szükséges csak nincs más magyarázatom arra, aki ezt nem érti meg. Ennyi.

Má' nem

(#86198) Ricardo válasza Parci (#86192) üzenetére


Ricardo
félisten

" meg mondjuk te is lelkesedtél."

Mert nem volt nem lelkendezős szmájli. :DDD

(#86199) lacafaca válasza Parci (#86189) üzenetére


lacafaca
őstag

jó...egész évben meg minuszban vagyunk még így is...nem bagatelizálni akarom, csak a tények tények maradnak. térjünk vissza erre majd akkor, amikor ez az egész már csak egy rossz emlék marad, mennyire fog ez bárkit érdekelni.

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#86200) Coyot válasza lacafaca (#86199) üzenetére


Coyot
őstag

Tudod ez olyan mint a statisztika: fél évig hasmenésed van, aztán fél évig székrekedésed, egész évre nézve tökéletes a székleted ;)

Má' nem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.