Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#111401) emvy válasza lacafaca (#111400) üzenetére


emvy
nagyúr

> te maradhatsz szabadnak, amilyennek születtél

es a szabadsagodat arra hasznalhatod, hogy betolj 6000 posztot a konteos alusipkas forumtopicba :DDD ja, es a hozzaszolasok felet arra kell hasznalni, hogy 'ah, engem ez az egesz nem erdekel' :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#111402) Memmaao válasza emvy (#111401) üzenetére


Memmaao
addikt

Kell neki az önigazolás, na !

My name is Bond, James... Dean.

(#111403) Sir Pocok válasza lacafaca (#111400) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem akartam beírni, de Laca ha szabad lennél, akkor tökre mindegy lenne mi folyik körülötted a világban. Egyelőre én csak egy erőltetett önigazolást látok, ami minden csak nem szabadság. Te is saját buborékodnak a fogja vagy, mint mindenki más.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#111404) lacafaca válasza emvy (#111401) üzenetére


lacafaca
őstag

dehogy...próbáltam megmutatni, hogy van biza ilyen is, létezik szabad élet is mindenféle "társadalmi" megkötésektől mentes...de mára már tiszta, ez a platform nem az ilyen népek gyülekezete. nektek szükségetek van a parancsokra, nem tudtok létezni nélkülük...parancsra keltek reggel, hajtjátok a javakat, irányítjátok a mindennapjaitokat, vagytok egészségesek, majd betegek...majd észreveszitek a végén, hogy eltelt, de mi volt az értelme, mit teremtettem...semmit, csak egy gyalog voltam a sakktáblán, amit hol előbbre, hol hátrébb tett a sakkmester.

dehogy kell nekem önigazolnom doki, ezen ti fáradoztok folyamatosan ;)

pocok ☝☝

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#111405) Asbee válasza lacafaca (#111404) üzenetére


Asbee
veterán

Úgy tűnik annyiszor égtél már be itt, hogy másba nem tudsz kapaszkodni, csak ebbe a szabadság dumába. Folyamatosan levannak leplezve a hazugságaid, benézéseid, amivel napi szinten erőlködsz itt. Ha tényszerű, megkérdőjelezhetetlen kérdést kapsz, menekülsz nem válaszolsz. Egy értelmes normális ember, ha lát valami hírt, információt, kicsit tájékozódik, utánanéz a dolgoknak, letudja szűrni mi a hiteles és mi nem. Teljesen mindegy hogy éppen milyen jellegű az. Te mindent elsőre elhiszel, beleéled magad, önigazolást keresel benne, majd terelsz témát váltasz azonnal leleplezésed után. Tipikus primitív ember példája. Minden vagy csak szabad nem, egy ördögi kör rabja vagy, amit úgy próbálsz feldolgozni, hogy itt trollkodsz. Megkeseredettség, megzuhantság mintapéldája, aki az életben semmire nem vitte és kapaszkodni kell valamibe.

(#111406) pjen


pjen
félisten

Azért, ha laca. nem irogatna már rég bezárt volna a topic.Új info nem igazán érkezik.

(#111407) emvy válasza lacafaca (#111404) üzenetére


emvy
nagyúr

> majd észreveszitek a végén, hogy eltelt, de mi volt az értelme, mit teremtettem

Ahelyett, hogy toltunk volna 6000 hsz-t a laza covid topikba :C :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#111408) viharhozo válasza lacafaca (#111366) üzenetére


viharhozo
addikt

Az egy cseppet se zavar, h az elso mondatnak ertelme sincs?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#111409) lacafaca válasza viharhozo (#111408) üzenetére


lacafaca
őstag

Majd egyszer talan fol fogod fogni...most meg tul magas ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#111410) lacafaca válasza Asbee (#111405) üzenetére


lacafaca
őstag

Tekerjel mar ezen a vonalon tul...szanalmas es vicces ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#111411) S e t h


S e t h
nagyúr

Ez az a szint, amikor az iskolában is röhögtek már a többiek, a tanár meg kegyelemből átengedte.
Már ha nem kellett évet ismételni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#111413) F.E.K.. válasza #20749568 (#111412) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Holdraszállás kétkedő ismerősöm a napokban említette, hogy a Hold az nem is forog, különben miért látnánk mindig ugyanazt az oldalát?!

hááát... nem mentem bele inkább... jobb a békesség olykor. lacafaca -vá is így van a topik jókora része azt hiszem

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#111414) Ricardo válasza Sir Pocok (#111403) üzenetére


Ricardo
félisten

Mindenkinek mást jelent a szabadság.

Pédául az is az ha nem hordasz alsónadrágot. :DDD

Mondjuk a kilt alatt nagyobb a szabadság, mint egy rövidnadrágban. :U

(#111415) Ricardo válasza F.E.K.. (#111413) üzenetére


Ricardo
félisten

"Holdraszállás kétkedő ismerősöm a napokban említette, hogy a Hold az nem is forog, különben miért látnánk mindig ugyanazt az oldalát?!"

Legalább tudja hogy van. :D

(#111416) BalanceR válasza F.E.K.. (#111413) üzenetére


BalanceR
addikt

Uhh..
Hát igen, sajnos mióta van internet, egyre több az ilyen "meg nem értett zseni" aki ha tudná, hogy forog a föld, kapaszkodna...
Csak az nem értem, hogy aki ennyire mélyre le tud menni, az miből él? :F

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#111418) Memmaao válasza lacafaca (#111404) üzenetére


Memmaao
addikt

38 éves vagyok, gyönyörű szerető feleséggel, 3 okos fiúgyermekkel, két autóval, házzal, két munkahellyel, amiből mindkettőt imádom csinálni és a légimentés még inkább hobbi is. Nem érzem úgy, hogy bármit hajszolnék, hogy mókuskerék lenne az életem. 12-14 műszakot vagyok a kórházban 5öt a helikopteren. A kórházban többnyire éjjel. Otthon nincs nálam mobil, a szekrényen van. A szabadidőmben a családommal vagyok. Nem érzem úgy, hogy lemaradok az életről.

[ Szerkesztve ]

My name is Bond, James... Dean.

(#111419) Asbee válasza Memmaao (#111418) üzenetére


Asbee
veterán

Ez nem szabadság és élet, hanem a háttérhatalom általi itányításban való részvétel. Alsógatya nélkül káposztát termeszteni és konteóval égetni magad nap mint nap. Na az a szabadság. Az az élet.

(#111420) Nowhereman válasza #16695808 (#111394) üzenetére


Nowhereman
őstag

Hát olyat hallottam, hogy a poszt tünet állandósult fáradság elmúlt egy szputnyiktól. De az, hogy egy fájzerspricctől majd visszanőjön a lecsóba ment szerv?...

A nyugati világ fulladozik a hazugságban, miközben mindenki csak a saját rövidtávú érdekeit nézi. Egyfajta pszichopata gondolkodásmód vált sztenderdé. Az igazság helyett csak a politikai, vagyoni, stb. előnyökért menő hazudozás folyik.

Megy a szemérmetlen propagandázás, [egy szép példa(angol)] (röviden benne: a kötelező szputnyik oltás után 2% halott, 5% lélegeztetőgépen - micsoda zsarnokság van Oroszországban! - persze nálunk a szputnyik valahogy az egyik legbiztonságosabb oltásnak bizonyult...)

saját meglátás:
a szuri védelme a megfertőzéstől talán 40%, vagy inkább 20%, de nem kilencven-egynéhány. Az oltás-passzus a legaljasabb baromság, mert kb. semmit sem véd a terjedés ellen (a gyorstesztezéssel ellentétben), viszont jól gyarapítja a maguknak kibulizó gyógyszertrösztök hasznát, és ki lehet vele iktatni a konkurenciát.
a szuri védelme: a max két hapci az pont olyan baromság mint a kilencven-egynéhány százalékos fertőzés elleni védelem. A lefolyás szempontjából olyannak tűnik, mintha egy vastag húsz-egynéhány évvel fiatalabb szervezettel venné fel az ember a küzdelmet a kórral szemben. Sokat javít! Valószínűleg a hosszútávú hatás is ennek megfelelő lesz.
long: egy orosz tanulmány leegyszerűsített esszenciája szerint 3x-ra növekszik a halálozási arány minden korosztályban. Annak fényében amik még egy náthaszerű lefolyás után is maradhat, hihető. Elég elrettentő?
A maszk, védelme korlátozott, mivel a el lehet kapni szemnyíláson át, illetve lenyeléssel(talán ha 1%-az átvitelben) is. Viszont a környezetbe kijuttatásnál nagy mennyiség változtatást eredményez. Az hogy járvány idején nem lihegjük össze maszk nélkül a zárt közhelyeket, olyan, mint ahogy nem szarunk-hugyozunk közterületeken. Amíg az emberek eljutnak agyilag idáig, az sokáig tartana alapból is, hát még ebben az össze-vissza hazudozó világban.

Utánam a kondenzcsik!

(#111421) #16695808


#16695808
törölt tag

Én egy dolgot nem értek … a mostani intézkedések abba az irányba mutatnak, hogy ha lenne rá pénz és politikai akarat akkor meg lehetne csinálni, hogy legyen mondjuk mindekinek kötelező reggel a munkahelyen ingyenes gyorsteszt így lehetne alacsonyan tartani a megbetegedéseket. Mert aki pozitív egyből karantén … de hogy akadályozzák meg hosszú távon a járványt ? Ha szinte csak néhány ember találkozik a vírussal és a szervezete ellenáll, reagált rá. (Ezek csak a pozitív egyből karanténozottak)
Azzal akiknek sose volt pozitív tesztjuk azoknak a szervezete nem is tud a vírusról. Magyarul a járványveszélye így folyamatosan fenn áll. Tehát egy 3-4 éves folyamatos járványügyi veszélyhelyzet? (És akkor már nem vagyunk messze a konteósoktól akik már tavaly azt mondtak hogy tervezetten 2023- ig tart majd a járvány) és lassan bejön az agyament jóslatok. ez lenne a megoldás? mert kb ez az intézkedések következménye 1,5év a világon. Miért jó ez? Ha átestek az emberek rajta akkor nincs vége hamarabb a jarvanynak?

[ Szerkesztve ]

(#111422) Reggie0 válasza #16695808 (#111398) üzenetére


Reggie0
félisten

"azt se gondolta senki hogy az oltás után kellhet harmadik.."

De, sokan gondoltak, de biztosat meg senki sem tudott. Mindenesetre az sem ujdonsag a vilagnak, hogy egy oltas nem orok eletre szol, nagyon sok oltast(peldaul Hepa A/B) rendszeres idokozonkent ismetelni kell, mert gyengul a vedelem. Az a baj, hogy a sok gyokketo antiwaxer csak annyira emlekszik, hogy gyerekkoraban kapott oltast es mivel neki ez eleg azt sem tudja hogy egyaltalan letezik oltasi konyv, vagy hogy vannak egyeb oltasok is a vilagon es emiatt azt sem, hogy milyen kulonbsegek fordulnak elo.

(#111423) lacafaca válasza Memmaao (#111418) üzenetére


lacafaca
őstag

Nem is neked cimeztem dok...akinek nem inge...nekem nem kell senkinek semmit megmagyaraznia, nem azert vagyok itt ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#111424) viharhozo válasza lacafaca (#111409) üzenetére


viharhozo
addikt

Hagyjuk ezt a szart, ird le konkretan, szerinted mit jelent az elso mondat ebben a hozzaszolasban!

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#111425) Asbee válasza viharhozo (#111424) üzenetére


Asbee
veterán

Konkrét tényszerű kérdéssel ne keresd. Először levegőbe beszélés lesz, aztán megfutamodik, retteg válaszolni és figyelmen kívül hagyja. Látod azt sem érti miért értelmetlen.

(#111426) Angelina87


Angelina87
tag

Új fertőzöttek száma: 1183 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +652)
Új halálos áldozatok száma: 20 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +14)
Kórházi ellátást igénylők száma: 478 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +40)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 71 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +17)
Új mintavételek száma: 35 392 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest +21 047)
Az első dózissal oltottak száma: 5 879 198 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +5675)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 630 587 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +15 314)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 714 000 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +23 000)

Egy évvel ezelőtt ezen a napon 937 új fertőzöttről, 6 elhunytról lehetett tudni, és 620-an voltak kórházban, 38-an pedig lélegeztetőgépen.

Azért azt én nem látom az alagút végén, hogy itt korlátozás nélkül marad minden március végéig. ... ...

" A világon vendég vagyok."

(#111427) Angelina87 válasza Angelina87 (#111426) üzenetére


Angelina87
tag

igaz ezek az adatok az előző 3 napra vonatkoznak.. de meredeken kúsznak fölfelé...

" A világon vendég vagyok."

(#111428) t72killer válasza Nowhereman (#111420) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

": a kötelező szputnyik oltás után 2% halott, 5% lélegeztetőgépen " - nem álltam neki a 25percnek, ezt hol mondja :F?

"a szuri védelme a megfertőzéstől talán 40%, vagy inkább 20%, de nem kilencven-egynéhány."
Ez a delta óta normálisabb helyeken a hivatalos álláspont is. Viszont nem érdemes megfeledkezni arról, hogy nem csak "megfertőződést" tud a vírus, hanem x esélyed van longra, y lélegeztetőre, z zacskóra. Ezeket a faktorokat mind lényegesen jobban befolyásolja, mint a szimpla hordozóvá válást.

A long még mindíg zsákbamacska, ezt a longos halálozási tanulmányt még nem láttam - mindenesetre nálunk így mutatkozott be a covid: Tóth Bendegúz :(

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#111429) Asbee válasza t72killer (#111428) üzenetére


Asbee
veterán

mindenesetre nálunk így mutatkozott be a covid: Tóth Bendegúz :(
Van már boncolási jegyzőkönyv, ne adj isten te már tudod is a tartalmát? Addig felesleges ilyennel riogatni. Olyan sokan esnek át a covidon hogy simán benne lehet ilyen a pakliban, úgy semmi köze hozzá a vírusnak.

[ Szerkesztve ]

(#111430) Cs1csó válasza Angelina87 (#111426) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ahogy vége a vadászati bizbaznak bedurran a járvány.

(#111431) t72killer válasza Asbee (#111429) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Biztos van, csak ez eléggé privát adat, amit a család vagy megoszt a közvéleménnyel, vagy nem. Covidos volt a srác ténylegesen - bár akkoriban ezt még csak az íz+szaglásvesztésből (+az útból, ahol igen nagy valószínűséggel elkaphatta) lehetett tudni.

Mindenesetre nem egy sportoló halt meg "hirtelen/váratlanul" a covidból történt felgyógyulás után, ahogy újrakezdték az aktív edzést-sporttevékenységet. A myocarditist/myopericarditist, amivel az oltásokkal kapcsolatban nagyban riogatnak, bizony az éles covid is tudja.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#111432) Asbee válasza t72killer (#111431) üzenetére


Asbee
veterán

Én nem hallom hogy hullanának a sportolók covid után, főleg bizonyítottan long covid miatt. Ettől még természetesen lehet ilyen. Főleg amilyen vizsgálatok vannak, és protokoll már egy amatőr igazolt sportolónál is. Pihenés, ekg, troponin, fokozatos edzés , megint vizsgálatok. Főleg egy élsportolónál, ott még komolyabbak. Sajnos a sportban mindig is voltak váratlan halálesetek, és amíg nincsenek egyértelmű bizonyítékok addig ezek feltételezések és kezeljük azon a szinten.

(#111433) zolivissza válasza #20749568 (#111417) üzenetére


zolivissza
aktív tag

Németország választások voltak. Beugorhatnál egy rövid időre. Ringman hiányolt ma. :)

amor fati

(#111434) t72killer válasza Asbee (#111432) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Most nincs időm mindent visszakeresni, tavaly volt itt szó róla, kosaras rémlik pl. Erősen valószínű, h azelőtt, mielőtt a szakma tudta volna, h covid után pihi+kardiológus. A sportolók és orvosaik jellemzően nem alusipkások, ha egyetlen gyanús esetről tudomást szereznek, rohannak fészbúkra valóságtagadni tanulnak belőle.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#111435) Ezekiell válasza zolivissza (#111433) üzenetére


Ezekiell
veterán

+1

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#111437) zolivissza válasza #20749568 (#111436) üzenetére


zolivissza
aktív tag

Én is nyeltem egyet. Na gyere, harmadszor is kérlek, negyedszerre a fülednél fogva húzlak vissza. ;)

amor fati

(#111438) pècsimunkás


pècsimunkás
addikt

Tegnap regisztráltam én is oltásért, és ma vissza ellenőriztem, hogy regisztrálva lettem- e.
Ma este azt írta az oldal, hogy nem vagyok regisztrálva.
Mennyi az átfutási idő kb?

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#111439) radi8tor válasza pècsimunkás (#111438) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nekem majdnem 1 hétbe telt 1 hónapja.
A regisztrációt ellenőrző oldalon meg tudod nézni hogy sikeres volt-e a regisztráció - utána nincs más mint naponta 1x ránézni tudsz-e már időpontot foglalni.

⭐ Stella

(#111440) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Mi folyik itt Gyöngyösön? Benézek de és a komplett komoly kocsma társaság itt szívja Laca vérét :D
Na mindjárt bele olvasok a komoly topikba - ott lehet Laca esett neki a többieknek. :))

⭐ Stella

(#111441) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Százával hullanak a románok az óttástól, még a gyerekek is sorra kerülnek tőle a lélegeztetőre.
Janem, az élő virnyáktól, alig van náluk oltott...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#111442) pècsimunkás válasza radi8tor (#111439) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Köszi. Az ellenőrző oldalt megtaláltam, ott néztem.
Jövő héten Magyarországon leszek, akkor remélem el tudom intézni az oltást.
Jansent szeretnék amúgy. Lehet így kérni? Vagy ami éppen van?

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#111443) radi8tor válasza pècsimunkás (#111442) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ezt így karosszékből nem tudjuk megmondani.

A saját esetemet tudom leírni: én is Janssent akartam.
Budapesthez legközelebb Siófokon tudtam foglalni majdnem 2 héttel később.
Aztán a topikban egyik nap éppen írták, hogy a Városmajor utcai oltóponton van minden és elvileg nem hajtják el az embereket még akkor se ha nincs időpontjuk.
Kocsiba pattantam, odamentem, kértem Janssent, megbeszélték az ügyeletes orvossal és kaptam.
Siófoki időpontot lemondtam telefonon.

Lehet hogy most már van közelebb is Janssen, lehet még kevesebb elérhető helyen van. Ezt nem tudjuk megmondani.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#111444) pècsimunkás válasza radi8tor (#111443) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Köszi az infókat :R.
Amúgy Baranya megyei vagyok. Majd utána járok q dolgoknak.

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#111445) radi8tor válasza pècsimunkás (#111444) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pécsre is mehettem volna oltásra, de az még messzebb volt nekem. :)
Szóval a remény megvan rá neked is - kérdés mennyi időt leszel itthon.

⭐ Stella

(#111446) lacafaca válasza t72killer (#111441) üzenetére


lacafaca
őstag

tankos ez már a pánikkeltés kategóriát súrolja...nem kell ide kivetítened a szorongásodat, elég a másikba az ilyen linkcímkézés, nem hullanak "százával" :N ...ide fölösleges is betenned, itt csak toljad lazán ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#111447) t72killer válasza lacafaca (#111446) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mibaj? Csak linkeltem, hogy a románok nagyon lazába tolják, szörfös népség.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#111448) Kaba válasza pècsimunkás (#111444) üzenetére


Kaba
veterán

Megyei kórházban(vagy nagyobb kórházban),általában minden van.
Mielőtt bemész az oltóorvoshoz,előtte lesznek beengedő nővérek,már tölük is kérheted a Janssent,amit a kezedbe adnak,amennyiben akadékoskodnának,akkor közöld az oltóorvossal,hogy Jannsent kérsz.
Nem szokott probléma lenni(kivéve,ha nem lenne készleten éppen).

(#111449) lacos001


lacos001
senior tag

Azért az vicces, hogy május óta az itteni oltóponton ez van.... :D
(nincs időpont, nem tudsz menni)

Dokiknál meg nincsen szuri, hetek óta ez a duma....Hú de be tudnék kérdezni, hogy eNberök, osztán hogyan megy a szúroda?...

----------------------------------------------------------------
#111450 A mondás úgy volt, csak nem úgy müködik :D
Múlt heti megkérdezésre október utolsó heti termint mondott...de előtte héten rá kell kérdezni, ha mégis vmi sífgelaufen van....Érted e?....

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.