Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#109651) Cs1csó válasza zolivissza (#109649) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, az oltástól nem, de ugye az oltást még az első varináshoz készítették, plusz ugye a fő szöveg az, hogy elsősorban a SÚLYOS megbetegedéstől és a haláltól óv meg az oltás, tehát akár a szaglás ízlelés elvesztése megtörténhet úgy is, hogy oltva vagy főleg ha a vírus az orrnyálkahártyán keresztül jut be.
Olvasgattam a témában de több dolog is van:
1. lehet, hogy nem is a vírus nyírta ki, hanem a szervezetem parázott be a vírustól - ugye ismeretlen volt neki - és "attól tartva" hogy az idegrendszert is eléri az orrnyálkahártyán keresztül ezért maga a szervezetem nyírta ki a támasztósejteket ami a szaglás intenzitásához nélkülözhetetlen (gyakorlatilag már a szaglásvesztés elején is éreztem az EXTRÉM erős szagokat, illatokat de csak nagyon gyengén, tehát valamennyire volt szaglásom)

2. Ezáltal, hogy az orrnyálkahártyánál már beavatkozott az immunrendszerem a vírus nem jutott tovább (lehet nem is fertőztem max rövid ideig hiszen nem köhögtem az orrom dugult be pár napra) tehát nem jutott le a tüdőmbe stb. de persze ez sem biztos. A családtagjaim nem fertőződtek meg (ez mondjuk szerintem azt bizonyítja, hogy mennyire gyengén szaporodott el bennem a vírus, valószínűleg ha napokig köhögök stb. akkor jobban terjesztettem volna)

3. Az is érdekes, hogy sokan akik szintén elvesztették a szaglásukat és az ízérzékelésüket arra panaszkodtak, hogy "fantom" szagokat és ízeket éreznek pl. sok mindennek benzin szaga van és furcsa ízeket éreznek, ez amúgy lehet pont annak a jele, hogy nem csak a szaglósejtek, vagy azok támasztó "csilló" sejtjei sérültek, hanem idegrendszeri károsodás is érte őket.
Nekem lehet idegrendszeri károsodásom nem volt, mivel én nem éreztem fantom szagokat.
A valós szagokat éreztem de csak nagyon gyengén és csak is akkor ha az extrém erős pl. valami illóolajos szagolgatás volt pl. öblítős flakonba beleszagoltam - ami ugye elég tömény - de csak nagyon gyengén éreztem az illatot.

4. az egy külön para, hogy a többi variáns mit is okoz(na) nálam és hogy véd e a két Pfizer ami bennem van.

Egy dolog biztos, a bizonytalanság. Plusz szerintem egy oltás továbbra is kisebb kockázat és egyfajta megelőző próbálkozás a jövőbeni súlyosabb tünetek elkerülésére.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.