Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#102051) Reggie0 válasza lacafaca (#102049) üzenetére


Reggie0
félisten

Vagy csak rossz orszagban szulettem, nem ami az en szemelyisegemhez valo.

(#102052) Vesa válasza lacafaca (#102005) üzenetére


Vesa
veterán

Látom még mindig büszke vagy az ostobaságodra! Jó lenne felfognod, hogy az ilyen emberek konkrétan megölhetnek másokat azzal, hogy megfertőzik, mivel ha betartanák a szabályokat, ez nem történne meg. Vagyis az ilyen emberek esélyesen kimeríthetik a gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettét, amennyiben valaki tőlük kapja el a fertőzést és abba a megfertőzött később belehal. Magam részéről a maszkviselési szabályok hozzád hasonlóan direkt, tudatos és szándékos megszegését, börtönnel büntetném!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102054) Reggie0 válasza Vesa (#102052) üzenetére


Reggie0
félisten

Ahhoz azt is bizonyitani kene tudni, hogy pont o fertozte meg. Total hulyeseg. Az influenzaba belehaltak megfertozoit sem kutatjak fel, pedig azok is ugyan ugy embereletek. Most mar a hetkoznapjaink resze a covid, ugy kell venni, hogy mindenhol ott van. Amugy ha valaki megfertozodik es belehal, akkor sajat maga is bunreszes(igazabol sertetti kozrehatas), ha nem oltattata be magat. Mint amikor valaki nem koti be az ovet es balesetet szenved.

[ Szerkesztve ]

(#102055) Floyd80


Floyd80
addikt

Minden 45 év felettit Pfizerrel vagy Modernával oltanak be Szlovákiában | 24.hu

A közlemény szerint mindazok a 45 felettiek, akik már regisztráltak a korona.gov.sk portálon az oltásra, automatikusan át lesznek sorolva a Pfizer és Moderna vakcináira várakozó csoportba.

Továbbra is érvényes, hogy az oltásokat az életkor és a diagnózis szerint osztják ki. Első körben a 70 év felettiek, majd a súlyos krónikus betegségben szenvedők jönnek. A harmadik körben a 60 év felettiek, majd a közepesen súlyos krónikus betegségben szenvedők következnek. Az ezt követően fennmaradt helyeket osztják ki a 45 év fölöttieknek. A 45 év alattiakat továbbra is az AstraZeneca vakcinájával oltják.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#102056) Vesa válasza Reggie0 (#102054) üzenetére


Vesa
veterán

Ebben az oltások megléte óta van valami, de nehogy azt hidd, hogy a lacafaca félék 2020-ban, amikor még nem voltak oltások és az egyetlen módja a fertőzés kordában tartásának a maszkviselés volt, betartották a szabályokat. Akkor is pont olyan nagypofával, a hülyeségükre büszkén szórták szét a vírust és járultak hozzá a 3 hullámhoz, mint ahogy most teszik. Szerencsére lassan már csak egymást tudják megölni.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102057) Reggie0 válasza Vesa (#102056) üzenetére


Reggie0
félisten

Persze, hogy nem, de ezt mindig ilyen egyoldaluan sarkitja ki mindenki. Elvarjak mindenkitol, hogy tegyen az ellen, hogy ne fertozzon, de az emberek semmit sem tesznek az ellen, hogy ne fogadjak a fertozest. Azaz, hiaba terjesztene valaki a virust, ha masok nem fogadnak es forditva. Ehhez kepest csak az elozot buntetik. Pedig a szememben a virus felelotlen fogadasa ugyanakkora problema es egyszerre kene buntetni a kettot. Mindig elvarjuk, hogy csak a masik tegyen meg minden tole telhetot...

[ Szerkesztve ]

(#102058) looser


looser
addikt

Ez jött szembe facebook-on, gondoltam, épp jó helyen lenne itt :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#102059) Vesa válasza Reggie0 (#102057) üzenetére


Vesa
veterán

A maszkviselés elsősorban nem az egyént védi, bár nyilván azt a célt is szolgálja, hanem a fertőző emberből kiláramló aeroszolokat fogja meg. A pandémiában ez nagyságrendekkel fontosabb, mint pusztán önvédelmi céllal hordani (sima maszkok esetén az önvédelem nem is lehet 100%-os, mivel oldalt is áramlik be levegő. 100%-ban csak a full vákumos gázálarc védi az egyént!). Ugyanakkor, aki hordja a maszkot rendesen, az nem csak a környezetét és másokat, de saját magát is védi, tehát nem jó a hasonlatod. Éppen az nem tesz semmit a saját védelmében sem, aki nem hordja.

Vagyis: aki hordja rendesen, az védi önmagát és a környezetét is, aki nem hordja, az sem saját magáért, sem másokért nem tesz semmit, sőt, direkt hozzájárul a vírus terjesztéséhez!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102060) fatal` válasza Reggie0 (#102012) üzenetére


fatal`
titán

Kellene, hogy egyenletes legyen valamilyen szinten, de a világ szegényebb felén szerintem még szállítani sem tudják az mRNS-t, így a többi oltásból fog oda menni. Arról nem beszélve, hogy úgyis a gazdagabb országok fogják előbb felvásárolni az újabb oltásokat is. Persze mire azokat "utánaigazítják" a mutációknak az több idő, azt hiszem már januárban jelezte az Astra, hogy kb. 1 év a dél-afrikaihoz.

Szerintem túl sokféle mutáció nem lesz már (tüskefehérje), egymástól függetlenül is ugyanazok a variánsok alakulnak ki aztán keverednek. De majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#102061) lacafaca válasza Vesa (#102052) üzenetére


lacafaca
őstag

lyully...rakjak a mejjemre egy sárga csillagot is esetleg, csak hogy el ne tévesszed, kire kell majd lőni?

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#102062) Vesa válasza fatal` (#102060) üzenetére


Vesa
veterán

Amitől talán jobban lehet tartani, az egy Sars/Mers fúzió. Egyelőre szerencsére nincs MERS járvány, de a vírus létezik és fertőz jelenleg is, csak egészen kis mértékben. Egy ilyen cucc beb*szna rendesen. A MERS mortalitása 30%!

A tudomány a valóság költészete!

(#102063) Reggie0 válasza Vesa (#102059) üzenetére


Reggie0
félisten

Semmi sem 100% a vilagon, max a matekban es elmeletekben. Viszont a rongyos textil maszkok letjogosultsaga megkerdojelezheto, hiszen boven elerheto FFP2/3 es orvosi maszk. Aki nem vesz tisztesseges maszkot annal azert nehez azt mondani, hogy o is mindent megtett a betegseg elkerulese erdekeben.

[ Szerkesztve ]

(#102064) Reggie0 válasza fatal` (#102060) üzenetére


Reggie0
félisten

Az, hogy az oltasok fajtainak eloszlasa nem egyenletes szerintem masodlagos kerdes.

(#102065) fatal` válasza Vesa (#102062) üzenetére


fatal`
titán

Igen, az csúnya lenne.

#102064: Ezt csak azért vetettem fel, mert az EU-ba már csak mRNS jön, a többi mehet majd a szegényebb országokba. Egyelőre az is probléma, hogy, amit kapnak azt sem tudják beadni, múlthéten lehetett olvasni, hogy valamelyik afrikai országokban dobálják ki a lejárt szavatosságú AZ-kat.

(#102066) [CS]Blade2 válasza fatal` (#102065) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Mennyi ezeknek a lejárati idő? Sok ország azért vett sokat, hogy legyen belőle 3. 4. adagnak is, ha szükséges.
Az mRNS-ek 6 hónap azt tudom biztosra. AZ-re is 6 hónap rémlik.
Kamunak tűnik így hirtelen az a hír. A legelső adagokból kellett volna kapniuk és egyáltalán nem felhasználni, hogy a 2020.12.15-i ma lejárjon és ki kelljen dobni.

Szerk.: Ez volt az? [link] Itt 16.000 adagról van szó, de csak az parázók miatt semmisítették meg, még pár hét volt hátra a szavatosságból. A pár az nekem legalább 2-3at jelent.
Itt megerősíti, hogy az AZ is 6 hónap.

[ Szerkesztve ]

(#102067) [CS]Blade2 válasza [CS]Blade2 (#102066) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Még 1-et találtam a Szerbeknél, azok az utolsó napon eloltották mindet külföldi embereknek, hogy ne vesszen kárba.

A kínai ez alapján 24 hónap!: [link]

MO a kínait akár be is raktározhatja [ha nagyon korai gyártás, akkor is jó vagy jövő év végéig], a Pfizer és az AZ viszont idővel le fog járni.
Idővel késleltetni kellene a kiszállítását, hogy most nekünk nem kell, egy darabig hordjátok Afrikába ide-oda, ahol 4% az átoltottság és bármit el tudnának oltani 1 napon belül is, nem, hogy 6 hónapon belül.

(#102068) Floyd80


Floyd80
addikt

Covid-19: Global Campaign to Vaccinate Most Likely Stalled Despite More Approvals - The New York Times (nytimes.com)

Azt írják, a kínaiak sem feltétlenül fogják tartani amit ígértek, érdekes lesz.


Vaccine access could improve even more next week when the W.H.O. considers another Chinese shot, made by Sinovac. But the fanfare may be short-lived. While China has claimed it can make up to 5 billion doses by the end of this year, Chinese officials say the country is struggling to manufacture enough doses for its own population and are cautioning a pandemic-weary world to keep expectations in check.

“This should be the golden time for China to practice its vaccine diplomacy. The problem is, at the same time, China itself is facing a shortage,” said Yanzhong Huang, a senior fellow for global health at the Council on Foreign Relations. “So in terms of global access to vaccines, I don’t expect the situation to significantly improve in the coming two to three months.”

Na de jöhet a Curevac.

Vaccine experts are particularly curious to see late-stage clinical trial results of a small German company called CureVac, expected as early as next week. The vaccine is made with the same RNA method as Moderna and Pfizer-BioNTech, but it has an important advantage. While those two vaccines have to be kept in a deep freezer, CureVac’s vaccine stays stable in a refrigerator — meaning it could more easily deliver the newly discovered power of RNA vaccines to hard-hit parts of the world.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#102069) Floyd80 válasza [CS]Blade2 (#102067) üzenetére


Floyd80
addikt

Hát lejárt vakcinákban van tapasztalatuk az biztos. :DDD 24 hó, így nem kell szórakozni, hogy mindig lejár.

De amúgy azt írják, hogy elvileg simán 3 évet is kibírnak, csak mivel ilyet még nem csináltak a gyártók, inkább kevesebbet írnak rá, except a sárgák.

With COVID-19 vaccines, however, manufacturers were extremely cautious with their estimate and vaccines were labelled with an expiry date of only 3 - 6 months – most vaccines have an expiry date of around three years.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#102070) zilazil válasza Citroware (#101986) üzenetére


zilazil
senior tag

Ez az mRNS vakcinákra vonatkozik, az izraeli adatok is ezt támasztják alá.

(#102071) radi8tor válasza Reggie0 (#102054) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja simán lehet munkhelyen kapta valaki el a halálos verziót aztán senki nem kutatta a felelősöket.

⭐ Stella

(#102072) BalanceR válasza Reggie0 (#102054) üzenetére


BalanceR
addikt

Jogos, viszont azt lehetne bűntetni, ha valaki arra buzdít másokat, hamis információkkal, vagy bármi más pszichológiai ráhatással, hogy ne viseljen maszkot, és ne oltassa be magát...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#102073) fatal` válasza zilazil (#102070) üzenetére


fatal`
titán

Valószínűleg akkor a vektorosokra is igaz lesz, csak nincs még adat.

(#102074) Vesa válasza Reggie0 (#102063) üzenetére


Vesa
veterán

Ebben egyetértünk!

A tudomány a valóság költészete!

(#102075) Vesa válasza BalanceR (#102072) üzenetére


Vesa
veterán

Ehhez képest itthon a gődény féléket simán hagyják garázdálkodni.

A tudomány a valóság költészete!

(#102076) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Nyit a “Labor” erdekes modon az utcan nem kell maszk, megsem halnak ki.
Vezer is csak a baromsagokat tudja atvenni!

[ Szerkesztve ]

(#102077) pjen válasza Vesa (#102062) üzenetére


pjen
félisten

Gondolj bele, ha még egy ebola is betársulna. :C

(#102078) Vesa válasza Gsx-rr (#102076) üzenetére


Vesa
veterán

Csak ők picivel jobban védekeznek. Pl. amikor maszkot kell hordani, akkor hordják, nem okoskodnak mint lacafaca, hogy szarra sem jó, tehát nem hordja. Nem is volt náluk olyan harmadik hullám, mint nálunk, és lakosságarányosan sokkal kevesebb áldozattal megúszták. Itthon azért kell a szigor, mert az emberek egy jelentős része sötét mint az éjszaka, így az értelmére nem lehet hagyatkozni.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102079) Vesa válasza pjen (#102077) üzenetére


Vesa
veterán

Vagy egy Marburg...De az már apokaliptikus lenne. :D

Ebola is és ez is más nemzetségbe tartozik, nem tudom képes lenne-e fuzionálni, valószínűleg nem. Ebolánál egyébként szerencse, hogy jelenleg még nem terjed aeroszollal, csak testnedvekkel, ami egy fokkal jobb. Afrikában persze nem sokat ér, ahol csatornarendszer híján az utcán söpör a szennyvíz...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102080) Floyd80 válasza Vesa (#102079) üzenetére


Floyd80
addikt

Milyen kis semmitmondó város, de van saját vírusuk + a marburgi akták. :DDD

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#102081) Stanlee válasza Gsx-rr (#102076) üzenetére


Stanlee
őstag

Nalunk a varosban vannak frekventalt reszek, ahol szabadban fertozodsz. Pl. az egyik a setaloutca fele vezeto utcan kell maszk, az utca ket oldalan levo parkokban, utcakon nem.

A vasutallomas egyik oldalan kb. 100 m-es korzetben kell maszkot hordani, a vele ellentetes oldalan, ahol a parkolok vannak, nem.

A boltok elotti parkoloban mar kell maszkot hordani. Az elobb emlitett vasutallomas parkolojaban nem.

A virus random mod valasztja ki, hogy szabad teren hol fertoz, hol nem. :U

Mindez Nemetorszag.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#102082) Gsx-rr válasza Vesa (#102078) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Az utca az utca mindket orszagban.
Teljesen felesleges, foleg nyaron a kotelezo maszkhasznalat az szabadban!

Stanlee: es ezt ki tudja megjegyezni? Vagy van ra figyelmeztetes?
Meg az is jobb akkor ami nalatok van, mert reszleges, nem mindenhol kozelezo

[ Szerkesztve ]

(#102083) Stanlee válasza Floyd80 (#102080) üzenetére


Stanlee
őstag

Az gondolom megvan, hogy a Biontech ott gyartja a portekajat...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#102084) Stanlee válasza Gsx-rr (#102082) üzenetére


Stanlee
őstag

Hat, az elejen A4-es papirokra volt kinyomtatva, ha a halalzonaba bementel, ezert sokan nem is tudtak.

Most mar tablaval jelzik, egesz jol lathato modon, hogy hol fertozodsz az utcan. Szerencsere a virus inkabb csak a belvarosban fertoz, ahova bevasarolni jar az ember, az ilyen falusi reszeken, mint ahol en lakom mar nem. :))

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#102085) Vesa válasza Gsx-rr (#102082) üzenetére


Vesa
veterán

Nem feltétlen, mivel attól, hogy szabadban vagy, még fertőződhetsz. Pl. hétvégén tömegben egy szűkebb utcában, kirándulóhelyen ahol sokan vannak egymás nyakán. Azért ez nem úgy működik, hogy amikor a fertőzött száját elhagyja az aeroszol felhő, akkor a szabadban valamiféle pajzs generálódik köré és megállítja. 2 méteren belül ugyanúgy terjed, ha pedig még liheg is az illető -mondjuk kocog, vagy ordibál, vagy köhint egyet-, akkor 5 méter lesz belőle (mármint maszk nélkül). Annyi a különbség, hogy szabadban hamar szétoszlik, míg beltérben fel tud dúsulni a levegőben a légcsere hiánya miatt. De az nem igaz, hogy szabadban nincs veszély (nyilván nem arról beszélek, amikor alig pár ember lézeng valahol). A nyári, meleg időnek nincs jelentősége sajnos a vírus terjedésére.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#102086) Gsx-rr válasza Vesa (#102085) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ertem, de akkor ez is orszagfuggo!

Jo nekunk,hogy sokan igy kitanultak a “szakmat” :)
Csak tavaly gatolta a nyar a virus terjedeset! Iden nem.
Ezt is ertem!

Stanlee: akkor szerencsesnek mondhatod magad.
:)

Csak kene az a chip az oltasokba!
Nem kene szorakozni az oltasi kartyakkal!

[ Szerkesztve ]

(#102087) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Hát kisebb sokkot kaptam. Haver dobta a linket nemrég:

CMM TV

Én nem tudom, hogy Tamasi és Pócs, hogy meri ilyen durván tolni. :Y Őket nem viszi el a rendőrség?

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#102088) Vesa válasza Gsx-rr (#102086) üzenetére


Vesa
veterán

Tavaly sem gátolta semmi a vírus terjedését, őszre beérett a második hullám -ugye van kb. 1 hónap átfedés, mire a fertőzöttek szétszórják a cuccot, majd elkezdenek tünetezni és megjelennek a komolyabb esetek is. Emellett, a harmadik hullám a brit vírus variáns miatt alakult ki, mely sokszoros fertőzési képességgel rendelkezik az eredeti vírushoz képest, ez a vírus is ősszel kezdett terjedni UK-ben.

A tudomány a valóság költészete!

(#102089) Vesa válasza Sir Pocok (#102087) üzenetére


Vesa
veterán

Már régen rács mögött kéne lenniük...

A tudomány a valóság költészete!

(#102090) lacafaca válasza Gsx-rr (#102086) üzenetére


lacafaca
őstag

ugyan már...nekik már soha nem fog lekerülni a szájkosár :DDD vállban a zojtás, mindenki más éli vidáman az életét, de ők akkor sem fognak kimerészkedni nélküle...de egy nem elég, három lesz az őszre a divatirányzat. ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#102092) Vesa válasza #20749568 (#102091) üzenetére


Vesa
veterán

Inkább nem...Tulkok ezek mind...

A tudomány a valóság költészete!

(#102093) Coyot válasza Sir Pocok (#102087) üzenetére


Coyot
őstag

Tudom már ez honan van akkor! :DDD

Má' nem

(#102095) t72killer válasza Vesa (#102062) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Volt már a témáról okfejtés, igazából a "biológiai kompatibilitás" mellett az is kell, hogy komoly esély legyen a két vírus találkozására egy szervezetben. Ez pl akkor valósul meg, ha egy olyan területen, ahol a MERS jelen van, totális covid-tarolás történik.

Ezentúl a hibridnek még életképesnek kell lennie, azaz a covid fertőző-terjedőképességét örökölnie kell, ami nem garantált.

Kétesélyes, de nem biztos, hogy az anyatermészet ekkora balhorgot készít az emberiséggel szemben, még ha utóbbi meg is érdemelné.

#102079: a Marburg, ebola, stb gondolom nem kompatibilis a koronavírusokkal. Viszont ha létre is jönne egy ilyen turbó-variáns, az valószínűleg kifosztaná a hűtőt és éhenhalna, azaz kiirtaná maga előtt a terjedési útvonalat - igaz, ez lappangási időtől is függ.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#102096) Sir Pocok válasza #20749568 (#102091) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Engem Pócs értekezése ütött ki 1:50-től a nanorobotokról a next gen pfizer vakcinában....

Ezek az emberek ön és közveszélyesek.

Nem csak ez a baj 28 e követője van a csatornának és több ezren nézik.... :O :O

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#102098) radi8tor válasza #20749568 (#102097) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ennyi, szemmel láthatóan működik mert Sir Pocok is megosztotta. :DD

⭐ Stella

(#102099) lm83


lm83
őstag

Na este nyolc előtt jön sms, hogy foglalhatok pfizer-ra is időpontot.
Gyorsann nézem is még munka közben, hát pesten egyáltalán nincs időpont,
Akkor ez tényleg szuper így meg van értelme...
Nem tudom miért kérték a címem is...

(#102100) radi8tor válasza lm83 (#102099) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez egy teszt. Kiváncsiak meddig vagy hajlandó elmenni az oltásért. Szó szerint. :DD

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.