Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101801) zilazil válasza Madwe (#101797) üzenetére


zilazil
senior tag

Nem az a baj vele hogy az egészséges életmódot propagálja, azzal legtöbbünk egyetért, hanem az, hogy azt hirdeti, hogy attól golyóállóvá válsz, nem hat rád a covid sem..

(#101802) perempe válasza BalanceR (#101782) üzenetére


perempe
addikt

Én örülök, hogy van a kórházunkban sebész, az ázsiai youtuber elmehet a ....

* Brahms: 4. szimfónia *

(#101803) BalanceR válasza lacafaca (#101799) üzenetére


BalanceR
addikt

Egy tökéletes világban mindenki egy nagy zöld mezőn élne távol a várostól, a saját maga által megretmelt élelmet enné, egész nap stresszmentesen nyugodtan töltené a mindennapjait...
Viszont ez nem megvalósítható, túlnépesedett városokban, önző társadalomban ("én nem veszek fel maszkot, vegyenek fel az idősek khm..."), növekményorientált világban élünk, ahol ez kivitelezhetetlen. Egyszerűen nincs annyi hely a földön, hogy ennyi ember ezt meg tudja tenni.
Oké, hogy szórod a jóságport, meg a hatalmas meglátásokat, hogy "így kéne, meg úgy kéne, friss zöldségek, nyugalom", és a saját buborékod szerint csak annyi lenne az emberek dolga, hogy kiszállnak a mókuskerékből, de ez nem így működik. A pesti panelban élő átlagember, ha meggebed sem fog tudni megszabadulni a stressztől, és vidékre költözni, hogy cukorborsót termeljen.
A "nagyon okos" Paris Hiltonnak volt egy olyan bölcselete anno, hogy nem érti a szegényeket, meg a hajléktalanokat, hogy miért nem vesznek egy szép nagy házat, és élnek gondtalanul, ha így tennének, megszűnne a szegénység...

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101804) janeszgol válasza lacafaca (#101799) üzenetére


janeszgol
félisten

De tudjuk, nem vagyunk hülyék. Olvasd el még egyszer a 101779-es hozzászólást. [link]
Azért egy vírusfertőzés esetén, de még egy bakteriális fertőzés esetén is óvatos kijelentéseket tennék. Ki tudja ki kap szívrohamot egy lázas állapottól, vagy netán vérmérgezést a fertőzéstől. Inkább mindenki döntse el maga, mit akar.
Én is hiszek a tudományban, de nem csak abban*. Ilyen is van látod, nem fekete-fehér a világ.

*itt most a természetgyógyászatra gondoltam. Az asztrológiában, meg a különféle médiumokban (látnokos, varázslós) nem. Ezekben sosem hittem.

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#101805) Stanlee válasza #20749568 (#101743) üzenetére


Stanlee
őstag

Most gondolj bele, mi lenne, ha Söder es tarsai nem gyujtottak volna be az Impfturbo-t ;]

Nalunk az oltopont 60%-os kihasznaltsagon megy, Prio 3-mal bezarolag mindenki a jelentkezes napjan kap idopontot, ha jol tolod, reggeli bejelentkezes utan mar delutan oltanak, legkesobb masnap.

Ami nagyon elszomorito, hogy naponta 300 embert nem oltanak be, mert Landkreis szinten a priorizaltak nem elnek az oltasi lehetoseggel, a normal embereknek meg se adjak a lehetoseget, hogy oltoponton szabalykovetoen oltassanak.

Haziorvosnal a kapcsolati es egyeb toke ( :U ) megfeleloen elore juttat barkit. Amivel nincs is gond, csak hanyas, hogy egyik oldalrol megy a tereles es a politikus, media folyamatosan nyomatja a legyunk szolidarisak es varjuk ki a sorunkat szoveget, mig a masik oldalon beleegyezoen nem tesznek azert, hogy sokan ne nyomulassal szerezzenek oltast, pont azert, mert ha mindenkinek engednek az oltast, kaosz uralkodna el az egesz orszagon. Amit amugy sajat maguknak koszonhetnek a hulye szabalyaik miatt.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#101806) lacafaca válasza Madwe (#101800) üzenetére


lacafaca
őstag

a stílus maga az ember :D én nem játszom meg magam a nagy pc jegyében, az életben is ugyan ilyen arrogáns szókimondó fasz vagyok...evvan ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#101807) lafaty80


lafaty80
őstag

Most médiában szerepel, hogy megint lehet pfizer-re regelni, de hogy pontosan milyen sms "kellhet" hozzá a jó kérdés.
A foglaló rendszer hogy működik? Csak arra tudok időpontot foglalni, amire "jogosult" (de k@rva rossz szó ez most) lehetek ? Ha most ott a pfizer, akkor "foglalhatok" rá.... megint az egyértelmű kommunikáció...

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#101808) zilazil válasza lafaty80 (#101807) üzenetére


zilazil
senior tag

Ha ki tudod választani, akkor foglalj rá időpontot, be fogják adni. Mivel eléggé lecsökkent az oltani hajlandók száma, most már nem hiszem hogy elérhetetlen lesz a Pfizer.

(#101809) proradeon válasza lafaty80 (#101807) üzenetére


proradeon
őstag

Volt aki foglalt Pfizerre, és csak utána kapta meg az SMS-t. Valószínűleg csak az a 144 ezer ember látja a Pfizer időpontokat, akiknek SMS-t kívánnak kiszórni, de utóbbiak még nem feltétlenül lettek kiküldve.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#101810) t72killer válasza looser (#101780) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Scientists probe impact of Indian Covid variant on vaccine efficacy
Lab work suggests at least one new strain of virus is partially vaccine-resistant

Kérdés vajon ha az indiait szívja be az ember, akkor tanul-e új antitesteket gyártani is, vagy kizárólag a v1.0-sakat tolja végig, amiket a Pfizertől tanult?

Mindenesetre nekem az a gyanúm, hogy jövő ilyenkor ugyanígy fogunk oltásért sorakozni ("természetesen" az öregek után) :((( .

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101811) lafaty80 válasza proradeon (#101809) üzenetére


lafaty80
őstag

Ami miatt kicsit vacilálok, hogy 2 hónapja estem át rajta, és nem voltam antitest vizsgálaton. Már 2 hete is csak május végére adtak volna időpontot.
Így nem tudom hogy állok védekezésben, és persze nem tudom mikor lesz megint ilyen kampány.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#101812) lacafaca válasza janeszgol (#101804) üzenetére


lacafaca
őstag

tudod az a baj itt is, mint az életben...sokan nem tudnak megkülönböztetni komoly és komolytalan dolgokat, eszméket, embereket dugnak skatulába és semmi szín alatt nem nyitnák ki soha...de sokszor leírtam, ez egy fórum, ide az ember gőzt kiereszteni kellene járjon és nem vérremenő csatákat vívni eszmék és meggyőződések mentén, ez nem az a hely...azt egy sör/üccsi/víz és kaja mellett barátokkal, ismikkel a való életben...teljesen bolond már a világ :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#101813) looser válasza t72killer (#101810) üzenetére


looser
addikt

Dagadt vagyok és bár sokat mozgok és edzek, de aggódom a járvány miatt. Nekem nem gond, ha évente (akár kétszer is) beoltanak, csak ne kerüljek kórházba és a post-covidot is elkerüljem, mert az is elég pokolnak tűnik ennél a "kínai influenzánál".

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#101814) looser


looser
addikt

Volt kolléganőm, akivel egy cégnél dolgoztunk, lepett meg eléggé. Akkoriban a 20-as éveim közepén jártam, ő 50 környékén. Amolyan lótifuti helpdeskes voltam ott. A csapatukat, aminek ő volt a vezetője, megszüntették, beolvasztották. Nem láttam évekig, azt tudtam, hogy valami vállalkozásba kezdett. Egyszer csak hív, gondja van a gépével, így gondolta, felhív és velem nézeti meg. Semmi gond, mondtam, meg kíváncsi is voltam rá, szóval elmentem. Egy asztali gépe volt (ezzel volt a gond) és egy laptopja. Amikor befejeztem a munkát, mutatta, mivel foglalkozik. A laptopjára vett valami milliós árú szoftvert, rá volt kötve egy usb-s izé, kb. mint egy pohármelegítő. Kiderült, hogy ez az egyetemet végzett közgazdász hölgy egy ilyen természetgyógyász(?...) valamibe kezdett. A kis usb-s tálcára egy üvegedényt helyez, benne vízzel, a szoftverből kiválasztja, milyen gyógyszert akar belerezegtetni(!) és utána azt tölti át üvegekbe és adja a klienseinek. Akkoriban sokkal türelmesebb voltam - úgy 15 éve - és nem mondtam neki, hogy ez ijesztő és a klienseit mennyire sajnálom, hogy hisznek neki. Szerencsére azóta sem találkoztunk, de az félelmetes volt. Hiszek a placebo hatásban, de az jóval olcsóbb, mint egy ilyen kuruzsló szarja. Pár hete köhögtem (negatív pcr) és találtam itthon egy Stodal nevű szert; még a gyereké lehetett és emlékeztem rá a reklámokból, hogy ez köhögésre van, amit a rajta található feliratok megerősítettek. Ízre brutális (kb. mint egy rosszul lefőzött szilvapálinkában aszalt macskatetem), merthogy azonnal belekortyoltam, de ami igazán meglepett, rövid keresés után, hogy ez egy homeopátiás szer. Vagyis megfelelnek azoknak a hátborzongató "követelményeknek", amelyeknek egy ilyen vásári hulladéknak meg kell felelnie (régebben láttam egy jópofa videót, amiben (talán az ex-Indexesek) sört higítottak a végtelenségig és azzal kínáltak embereket). Ami pedig igazán meglepett és ezután ment is a wécébe (plusz fel volt bontva már egy éve, szóval ez is a kiöntés mellett szólt), az az egyik összetevője volt, merthogy végignézegettem, de már az is meglepő volt, hogy egy részükre csak homeopátiás oldalakra mutató találatot ad. Nos, ez az összetevő a...tadam!...: Myocardium! Nem lövöm le a meglepit, rá lehet keresni :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#101815) Chesterfield válasza Angelina87 (#101798) üzenetére


Chesterfield
senior tag

"a természetgyógyászom megoldását várom elsősorban"
:DDD :DDD :DDD

(#101816) Onlány válasza Chesterfield (#101815) üzenetére


Onlány
tag

Reméljük pl.: belső vérzésnél, nyílt törésnél stb. nem ezt a megoldást preferálja. :U

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#101817) gangstagergo válasza Chesterfield (#101815) üzenetére


gangstagergo
senior tag

(#101818) janeszgol válasza looser (#101814) üzenetére


janeszgol
félisten

Na-na! Ez nem természetgyógyászat, hanem csak simán butaság. Ez a baj, hogy a természetgyógyászatot összemossák az ezotérikus baromságokkal.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#101819) egykacsa válasza looser (#101814) üzenetére


egykacsa
lelkes újonc

Brrrr. Jó szívvel ajánlott. :K

(#101820) BalanceR válasza looser (#101814) üzenetére


BalanceR
addikt

Hasonló tapasztalat.
Korábbi munkahelymen egy fotólaborban volt egy szervizes csóka, aki kb 20-25 éve laborgépek szervizeléséből élt egész jól, majd, amikor kezdett kikopni az előhívott fotók divatja, belevágott másba is... Mindenféle mágneses természetgyógyász bizbaszokat, mágneses aura takarót, karkötőt kezdett árulni, és egy idő után elszalad vele a ló, rájött, hogy óriási pénzek vannak az ezo - new age - természetgyógyász bizniszben. Most ott tart, hogy kínában CNC-ztet egy sima acél korongot, amire spirált vágat, majd azt árulja itthon, mint csodatávő sugárzást elnyelő elektro-szmog pajzs, a gyártási költség árának több ezerszereséért. Vett hozzá egy kétes németországi radiológiai labortól tanusítványt, hogy mennyire hatásos ( az ilyen laborok pénzért bármire adna ki bármilyen "szakvéleményt" ami a laikusok meggyőzésére elég, egyébként egy sima papírfecni) és ezzel hülyíti a "felébredt" természetgyógyászatban hívőket, akik veszik, mint a cukrot...
Ugyan így van rezgéssel mindent IS gyógyító gépe, ami egy DVD lejátszó, aminek az aux kimenete pár membrán nélküli hangfalban végződik, a tekercs rezgése állítása szerint a ráktól a kiütésekig bármit meggyógyít , és dvd-n árulja a különböző betegségekre a "rezgéslemezeket" , így meg kell venned egy gépet több százezerért , majd a lemezeket szintén....
Konkrétan évi több száz milliós bevétele van, évente más-más kontinensen tölt hónapokat nyaralással abból a pénzből, amit végső stádiumú rákosoktól, megvezetett öregasszonyoktól, ezoTV-n szocializálódott panelproliktól húz be , mint "Természetgyógyász", mindezt bármilyen bizonyított eredmény nélkül.
A kütyüi , termékei egytől egyik haszontalan placebók, de vagy hitből, vagy végső elkeseredésükben ( amikor pl minden orvos lemond róluk) megveszik...
Ha hat a placebó akkor az a gép csodaereje volt, ha nem akkor meg az 5G, az elektro szmog, meg a gyógyszeripar a felelős...
Persze, ha valaki megkérdőjelezi, a "találmányok" hatékonyságát, egyből azzal jön, hogy az orvos és gyógyszer-maffia direkt lejáratja őt, de nagyon hatékonyak a cuccai, csak nem hajgyák bizonyítani...
Nekem nem lenne pofám haldoklóktól, behülyített idősektől elvenni az utolsó forintjukat, de ha van gyomrod hozzá, akkor aranybánya... (Lenkei vitaminok / Vaga gyógygomba / C-peptid...)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101821) janeszgol válasza BalanceR (#101820) üzenetére


janeszgol
félisten

Kicsit hagy másoljak be a wikipediából.
"A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve." [link]

Csak az első bekezdésbe (Története) olvassatok bele. Tehát a természetgyógyász a természetből veszi a cuccokat. Víz, termények.
Nem olvastam végig, remélem nincsenek benne baromságok!

Ezek a mágneses karkötők, meg szerencsét hozó f*szomtudjamik, meg bolygók helyzete, ilyesmik az ezotéria. A szememben tuti, de ha jól értem a természetgyógyász kifejezést, akkor az is.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#101822) Reggie0 válasza Onlány (#101816) üzenetére


Reggie0
félisten

Nyilt toresnel miert nem? Viszzahuzza a csontot, rak ra pokhalot es paradicsomot, honaljaba egy krumplit a laz ellen es mar zsebeben is erezheti a gyogyulast.

A toresek gipszelese csak a kretagyarosok atverese, hogy dragabban tudjak eladni a gipszet!

[ Szerkesztve ]

(#101823) BalanceR válasza janeszgol (#101821) üzenetére


BalanceR
addikt

Az a baj, hogy aki főleg a természetgyógyászatban "hisz" az nem olvassa el a wikin, hogy mi is az.
Ha én azt állítom (akár mindenféle bizonyíték nélkül), hogy az általam vízből, lóheréből, és pitypangból főzött 70% alkohol tartalmú tinktúrám alkalmas seb gyógyításra, akkor függetlenül attól, hogy seb tisztításra a sima mezei alkohol is ugyan annyira lenne hatékony, én már természetgyógyász vagyok, hiszen kizárólag természetes anyagokat használok.

Nyilván vannak valós természetgyógyászok, akik tudják is, melyik növény, ásványi anyag melyik hatóanyaga előnyös , melyik mit vált ki, de nem feltétel ez a tudás ahhoz, hogy valaki hivatalosan természetgyógyász legyen, kb egy OKJ képzés, amit akár egy segghülye is képes elvégezni, aztán sarlatánkodni mindenféle felelősség nélkül, és sajnos sok ember szemében egy évtizedekig tanult, képzett valódi orvos tudása egy szinten van a javasasszonyokkal, meg "füben-fában orvosság" 8 általánossal rendelkező önjelölt "gyógyítókkal".

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101824) F.E.K.. válasza BalanceR (#101823) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Ez azért is van, mert az orvos: talán, esetleg, a csoda gyógyító ezzel szemben: ez így van!

Határozott, egyértelmű "megoldást" nyújt, roppant határozottan, szemben az orvossal...

Ráadásul akik a csoda gyógyítóban hisznek, azoknak megadatik az az érzés is, hogy ők többet tudnak és így mások mint a többi "tudatlan".

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#101825) BalanceR válasza F.E.K.. (#101824) üzenetére


BalanceR
addikt

Pontosan, és meg is érkeztünk a "konteófüggők" egyik alaptéziséhez:
ÉN tudom, Én okosabb vagyok, mint mindenki más, Én átlátom, amit mások nem
Ők buták, Ők nem látják, Ők birkák...
Ismerős valakinek? Laca? ;)

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101827) janeszgol válasza BalanceR (#101823) üzenetére


janeszgol
félisten

Pont rájuk gondoltam, akik ismerik is a növényeket, és azok hatásait. Én még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg egy kezdődő rákos folyamatot visszahúz, tehát később alakul ki a betegség. De azt, amiket szoktak mondani (jellemzően NEM természetgyógyászok), hogy már az orvosok is lemondtak róla, de az ilyen-olyan fűvel, egyéb terápiával teljesen meggyógyult, és az orvosok is tehetetlenül állnak előtte, na ilyen nincs. Ez csalás, megtévesztés kategória.

Van az a kórós elmeállapot a súlyos betegséget követően, amikor léleknyugtatóan hat ez a csalás (pl Bajor Imre esete Kínában), tehát emiatt nehéz ítéletet mondani, de a csalás akkor is csalás.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#101828) F.E.K.. válasza janeszgol (#101827) üzenetére


F.E.K..
senior tag

A gyógynövények hatása ismert (kutatott és elismert), jó pár gyógyszer (erősen leegyszerűsítve) nem más, mit azok felturbózott, megtisztított változata.

De mivel önnönmagukban ritkán eredményeznek stabil és kiszámítható hatást (pl. mennyi hatóanyag van pontosan egy csokor kamillában? Hát, ezt pontosan aligha egyszerű megmondani, ráadásul van mellette más is).

Senki nem mondta hogy a gyógynövények rosszak, csak azt hogy a gyógyszerek jobbak. Ettől van amikor egy gyógynövény kúra is hatásos (megelőzés, enyhe gond vagy már a regenerálódás szakaszában), csak nem szabad csak arra hagyatkozni. (pl. egy hasmesést/szorulást általában ezekkel a módszerekkel is el lehet hárítani, egy bélcsavarodásnál már nem jó ötlet erre hagyatkozni).

A másik amit te is írtál a placebó hatás pluszban, ami nem lebecsülendő (és szintén mérhető hatása van).

Az ezo vonal.. no az más teljesen más kategória, sajnos nem hiszem hogy egyhamar megszűnne. Legfeljebb máshogy nevezik korszakonként.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#101829) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Hálót kellett kifeszíteni a Gangeszen, hogy felfogják a folyóban sodródó holttesteket" [link]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101830) BalanceR válasza t72killer (#101829) üzenetére


BalanceR
addikt

Ez mondjuk nem olyan szokatlan arrafelé, mint amilyennek hangzik...
Ott a mélyszegények, érinthetetlenek kasztjába tartozók között korábban is jellmző volt az ilyen fajta "temetés". Teljesen hétköznapi, hogy miközben a szeméttel boított, szennyvítelvezetőnek is használt szent folyóban möblögeted a tályogos fogad, elúszik melletted egy pár napos, félig elégetett hulla, vagy állati tetem.

Ha mondjuk 5 éve tippelnem kellett volna, hogy ha kiindul egy fertőző világjárvány, találjam ki, honnan, én Indiát mondtam volna. Bőven lesz még probléma szerintem az indiai viszonyokból COVID meg egyéb fertőzések szempontjából is.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101831) F.E.K.. válasza BalanceR (#101830) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Aki viszont az ottani viszonyokat is túléli, annak elég rutinos lesz az immunrendszere. Már ha túléli...

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#101832) syberia válasza t72killer (#101810) üzenetére


syberia
veterán

Én az antitestfüggő erőséítés néven ismert jelenségtől tartok főleg.

https://howbad.info/

(#101833) Chesterfield válasza BalanceR (#101830) üzenetére


Chesterfield
senior tag

én őszintén szólva azt sem teljesen értem, aki erre a lepratelepre a lábát beteszi, dehát sok világutazónak ez maga a mennyország

(#101834) Reggie0 válasza Chesterfield (#101833) üzenetére


Reggie0
félisten

Vannak szep epuletek.

(#101835) BalanceR válasza F.E.K.. (#101831) üzenetére


BalanceR
addikt

Na igen...
Egyik ismerősöm, aki túrákat szervez és vezet a világ minden tájára Timbuktutól Laoszon át New Yorkig, és emiatt szinte az összes országspecifikus kötelező / javasolt oltást megkapta már (Himlő, Tífusz, Dengue-Láz, Malária...) az első indiai útját végigfo$ta / hányta, két hétből 9 nap láz.... pedig máshol soha nem volt semmi baja, Iránban kb szaros kézzel kellett lenyalogatni a rizst a helyiekkel.
Durva dolgok vannak ott, amit az európai szervezet nem képes kezelni.
Ilyenkor jöjjön valaki azzal a szöveggel, hogy "engem nem érint a Covid, nekem erős az immunrendszerem" ... ha olyannal találkozik az immun, amit még nem látott, nem tud vele mit kezdeni. És félő, hogy az indiai verzió Európában / Nyugaton nagyobbat üthet, mint indiában.
Ott a wuhani / Birit / Brazil verziók nem sok vizet zavartak a talán a durva helyi immunvédelemnek hála, viszont a kettős mumus tarol, és biztos, hogy jön még onnan újabb mutáció, mert a vakciálással sehol sincsenek, az egészségügy kb romokban, rohad sokan vannak, és vallási / tradicionális okokból sem a higiénia sem a távolságtartás nem az erősségük.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101836) BalanceR válasza Chesterfield (#101833) üzenetére


BalanceR
addikt

Valamikor valóban szép lehetett, a civilizáció bölcsője. Vallások, kultúrák olvasztótégelye, de ahogy megszaporodott a népesség, úgy zuhant be minden.
300 éve még belefért ha a folyóba dobták azt a kevés szemetet / öntötték a sz@rt / dobták a hullákat, mert nem volt sok, és a folyó elnyelte...
Manapság amikor százmilliók teszik ugyan ezt, egy felére apad folyóban, már nem tartható.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#101838) t72killer válasza syberia (#101832) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Vannak még kérdőjelek. Az imprintinggel kapcsolatban se rohant senki se megnyugtatni, h ne aggódjak, a Pfájzer shottal nem vágom haza a következő évtizedre szóló koronavírusok elleni védekezésem.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101839) bubuska10


bubuska10
senior tag

[link] "144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal."

Tehát akkor ezzel konkrétan elárulták, hogy bizony nem csak a 65 felettieknek és a 16-18 éveseknek van félretéve a Pfizer. Pontosan jól tudják, hogy a lakosság akár HÓNAPOK ÓTA arra vár. Agyrém... :W

(#101840) Wanderlust


Wanderlust
tag

Üdvözlet,

Vasárnapra kaptam időpontot a helyi oltópontra. Az online időpontfoglalás után arra kért a rendszer, hogy nyomtassam ki az időpontfoglalás visszaigazolását és vigyem magammal. Ha nem nyomtatom ki, hanem az e-mailt mutatom be a telefonomon, ami 100% ugyanaz akkor vajon elküldenek a fenébe vagy azt is elfogadják? Lehet hülye kérdés, de egészen abszurd dolgokkal is szembesültem már csak egy szimpla ügyintézés során is :DDD

(#101841) Floyd80


Floyd80
addikt

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#101842) bubuska10 válasza Wanderlust (#101840) üzenetére


bubuska10
senior tag

Sztem mindenképp nyomtasd ki ha ki tudod, ilyen miatt rossz lenne elcsúsznod.

(#101843) Wanderlust válasza bubuska10 (#101842) üzenetére


Wanderlust
tag

Megoldom valahogy, nem probléma. Csak érdekelt, hogy járt-e már így valaki esetleg :D

(#101844) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ennyit a most belőtt első adagokról:
"However, once more, the Qatar vaccine analysis shows how incomplete protection is after only the 1st dose of the vaccines:
The corresponding numbers were ~17 and (!) 0-39% protection against all and severe/critical/fatal forms of B.1.351, respectively, after a single dose of Pfizer’s vaccine."
Az indiai verziókról (b.1.617.xxx) nincs még ilyen adat.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101845) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Plagizálom magam a "komoly" topikból: "Highly transmissible B.1.617.2 is now second most common variant and is spreading in north-west England"

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101846) Rage47 válasza Floyd80 (#101841) üzenetére


Rage47
veterán

ez ma a legjobb dolog amit láttam thx

(#101847) lafaty80 válasza t72killer (#101844) üzenetére


lafaty80
őstag

Érdekes lenne esetleg olyan vizsgálat is, hogy ezek a számok hogy változhatnak abban az esetben, ha az illető nemrég átesett covid-on. Tehát szervezetének is lehet még védelme +/- oltás első adagja.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#101848) t72killer válasza BalanceR (#101836) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha az ember nem takarít, akkor egy idő után a természet kezd hozzá. Indiában most hozzákezdett...

#101847: nagyon sok permutáció van már. Az is számít, melyik variánson estél át, illetve ha vakcinadózis is van a képletben, a vakcinaadagoláshoz hasonlóan kérdés, mikor kaptad a "boostert" (ami lehet korábbi éles fertőzésre valamelyik vakcinatípus vagy fordítva).

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#101849) Vesa válasza F.E.K.. (#101828) üzenetére


Vesa
veterán

Így van. A gyógynövényekkel -természetes formában- az a legnagyobb baj, hogy fogalma nincs senkinek, adott mennyiségben mennyi hatóanyag van. Mert az egyik tő több napot kapott, jobb vízellátása volt, tehát abban akár ötszörös hatóanyag lehet, míg a másikban alig lesz valami. A betegségek kezelésében az adagolás kulcsfontosságú. Ugye direkt mérgező anyagokkal is gyógyítunk, melyek pontosan adagolt, meghatározott dózisban pozitív hatás fejtenek ki, de nagyobb dózisban már mérgezőek a szervezetre. Nos, hogy a f*szba adagoljak egy gyógynövényt pontosan? Az, hogy "1 evőkanál zuzmólevél", nem pontos adagolás, mert az egyik evőkanálban lesz 100mg hatóanyag, a másikban meg 5mg!

A másik probléma: Egy növényben számos vegyület van, melyk közül általában csak egy vagy kettő az, amelyik az adott gyógyhatásért felelős. Természetes formában viszont megesszük/megisszuk a többit is, sok esetben olyanokat is, melyek kifejezetten nem előnyösek.

A gyógyszereknél alkalmazott növényi hatóanyagokak pontosan vannak dozírozva, és tesztekkel meghatározva a lehető legjobb hatásfokot eredményező adagolás. Ezért hatékonyabb egy azonos hatóanyagot tartalmazó mondjuk szívgyógyszer, mint pl. önmagában a vonatkozó növényt tea formájában inni.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a "természetes" maszlag mire jó. A kígyóméreg és a gyilkosgalóca is természetes, aztán mégis jól meghalunk tőle.

A tudomány a valóság költészete!

(#101850) natë válasza t72killer (#101848) üzenetére


natë
nagyúr

Brit + Pfizer combo jó lehet? :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.