Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35093) Tulku válasza drogery (#35092) üzenetére


Tulku
veterán

Egy rinpoche (tanító) egyszer azt mondta; a világ legmérgezőbb étke fenséges táplálékként szolgálhatja tested, ha tudatod fenséges tápláléknak képzeli...mit is jelent ez a köztudatban?
Manapság a média rettenetes hatása (Orson Welles nagy sikerű rádiójátéka volt példa erre régen ámerikában) miatt mindenki:
- bizonytalan
- megfélelmlített
- lassan oda jut, hogy étkezés közben a tudatalattijában méregként jelentkezik a bevitt tápanyag

Én emlékszem tej, tojás, hús és gyakorlatilag minden volt már negatív és pozitív piedesztálon, pontosan azért hogy elbizonytalanítsanak.
Mi akkor a megoldás?
Egy bölcs egykoron halála előtt azt mondta; semmit ne higgyenek el neki, mindent tapasztaljanak meg, s ezután vonják le a szükséges konzekvenciákat...
Tehát próbáljuk ki saját tstünkön; mi jó neki. Ezért értelmetlenek az olyan általános kérdések, hogy ez vagy az az étel jó-e avagy sem...mert az adott egyén fizikális érzékenysége, habitusa (...stb) dönti el, szereti-e a bevitt táplálékot avagy sem. Nekem speciel a tejföllel, sajtokkal általános problémám van, tejet szinte soha sem iszom (reggeli kávéba teszek), húsok közül pedig a sertéssel van bajom - gondolom a fokozott sertés húgysav áldásos hatása miatt - viszont a marha, szárnyasok jöhetnek. Mi ez? Tapasztalat...semmi más.

Ezt a "rákot okoz" ügyet szerintem pedig mindenki feljetse el...minden lélegzetünkkel rákkeltő anyagok milliárdjait lélegezhetjük be (mondjuk reggel nyolckor a Moszkván pl...) mégis lélegzünk...ne csináljunk az evésből félelemkeltő érzést, mert nagyon rosszul sülhet el...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.