Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz SunMount3r #70596 üzenetére
A Rufus esetében mindössze 2 db beállítási opcióra kell figyelni, csak az MBR-BIOS és GPT-UEFI séma közül kell a megfelelőt kiválasztani és mást nem, ahol normál esetben célirányosan tisztában van a user azzal melyik szerint (CSM/UEFI) akar bootolni, telepíteni.
Ahol Windows 7 esetén általánosan a legacy/CSM mód szerinti telepítés javasolt, mivel az újabb, modernebb Windowsokkal ellentétben az UEFI-t nem támogatja teljes körűen és lehetnek emiatt problémák (példa), amihez a meghajtó típusának (HDD/SSD) nyilván semmi köze nincsen. Sőt, ha már SSD, akkor pl. NVMe esetén sem feltétlen kell minden esetben UEFI-s telepítés, működhet arról a boot akár legacy/CSM módban is (példa). -
SunMount3r
nagyúr
válasz King Unique #70602 üzenetére
Nekem ilyen CSM kapcsoló konkrétan nincs a noti (Samsung) BIOS-ában, csak valami olyasmi, hogy AUTO-n detektálja, hogy UEFI vagy BIOS. Ezen is van alapból.
SSD csak SATA-s lehet majd nálam, 2011-es belépőkategóriás a Noti, nincsnek ilyen NVMe és társai luxusdolgok rajta.
A talált 117 "fontos" frissítést felrakta, kérdés, hogy a maradék "ajánlott" frissítéseket is nyugodtan fel lehet rakni?
-
King Unique
titán
válasz SunMount3r #70603 üzenetére
Alapesetben lenni szokott UEFI-s asztali PC, laptopok menüjében (még) CSM opció, de lehetnek gyártóspecifikus eltérések és elnevezések, pláne ilyen Samsung és társai vadhajtásoknál.
Alapesetben elég elvileg a "fontos" frissítések telepítése, bár én az ajánlottakat is szoktam, ahol ugye kérdés, hogy esetedben pontosan mik azok az ajánlott frissítések. Egyébként meg egy már EOL/EOS rendszernél majdnem kb. oly mindegy. -
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Kb két hónapja először belefutottam egy olyan problémába (azóta rendszeresen) hogy a gépem a facebook videók lejátszása alatt újraindul. Sehol máshol nem csinál ilyet, csak ott.
A gép elég régi, nem is használom másra csak netezésre. Évekig nem volt probléma vele.
Tudnátok esetleg tanácsot adni a megoldásra, vagy esetleg annyit hogy ezt mi okozza? -
-
Petrónius
aktív tag
válasz monosgeri21 #70606 üzenetére
Tényleg nem mostanában volt kitakarítva. kb két éve.
Akkor ezzel kezdem.
Köszönöm a tanácsot. -
MostaPista
tag
Vegre megjott a nyuszi es hozott nekem egy pc-t win7-tel.
Milyen ingyenes programokat ajanlotok feltelepiteni?
(Excel-re nincs penz, igy Libreoffice az maris a listan van, ahogy az Irfanview es VLC is.) -
Gézengúz
addikt
válasz MostaPista #70608 üzenetére
-
Petrónius
aktív tag
Úgy tűnik ez volt a megoldás.
Köszönöm -
gabo89
senior tag
Adobe Reader / SumatraPDF
InfraRecorder / CDBurnerXP
7-Zip / PeaZip / WinRAR
.NET 4.8
WinCDEmu
Libreoffice / FreeOffice / OnlyOffice
QBittorent
PDFCreator Free
VLC
Avast Freeindul a sörös aludni
-
King Unique
titán
• Milyen program, ami...?
• Ingyenes vagy akciós szoftverekEz inkább a linkelt topikok témája, ahol mindkettőnél van téma összefoglaló, érdemes elolvasni (főleg ezt).
-
chipi-85
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T400 (szerviz gép, rengeteg szerviz programmal)
Egy SSD.re van telepítve a Windows 7 32 bit., MediaCreation Tool segítségével ("Ez a gép frissítése" és külső adathordozó segítésével is) próbáltam frissíteni Windows 10-re. Május frissítéssel.
A Windows 7 jogtiszta, Windows 10 is licence kóddal rendelkezik. Új gép egy Lenovo X250.A telepítő 23%-nál minden esetben megszakad "0xC1900101 - 0x30018 - A telepítés FIRST_BOOT fázisban megszakadt...."
Aztán jön egy ilyesmi üzenet, hogy a lemez meghajtó betűjele nem garantált minden gépen.
Minden felesleges szoftvert töröltem, vírusírtó, egyéb segédprogramok de mindig ugyan ez a hiba.
Nagyon fontos lenne, hogy ezt a Windowst frissítsem,
Vagy ajánljatok olyan szoftvert, ami segítségével a szerviz szoftvereket át tudom portolni az új Windowsra. -
Petrónius
aktív tag
Hmm.... Úgy tűnik mégsem ez a megoldás. Újra csinálja.
-
Zoz
őstag
válasz chipi-85 #70614 üzenetére
Első jó tanács: a most még működő Win7-ről csinál egy klónt, arra az esetre, ha próbálkozás közben összedőlne az egész
Nem biztos, hogy megoldja, de itt van pár tapasztalatom:
Első lépésként nem árt frissítés előtt lemez és rendszerfájl ellenőrzést futtatni, hogy ne legyenek hibák.Többször futottam bele, hogy azért nem ment a frissítés, mert kicsi volt az a rejtett rendszer partíció, és nem sikerült megnövelnie, aztán jött ilyen FIRST_BOOT fázis hiba. (Párszor úgy is előjött, hogy korai 7-ről 10-re frissített rendszerre újabb 10-es kiadás nem tudott ráfrissülni.)
Ezért én már eleve úgy állok neki, hogy ezt a rejtett partíciót megnövelem 1 gigára.Néhány makacskodó gépnél meg az vált be, hogy előbb ráküldtem javítótelepítéssel újra a 7-et (Oprend-es frissített telepítőt használva), és utána már hajlandó volt 10-re frissülni.
(Rendszeresen akad olyan gép, ahol sorban végig kell nyomnom XP-ről: Vista, Vista SP1, Vista Sp2, Win 7, Win 7 SP1, Win10. Hálistennek legalább a 8-at meg a 8.1-et ki lehet hagyni Ezek a sztorik is úgy indulnak, hogy itt van ez a régi sz..r, tele olyan programmal, ami nagyon fontos, de senki nem tudja honnan van, hogyan lehetne újratelepíteni... szóval maradjon meg minden, de azért legyen új gép...)
-
chipi-85
senior tag
3 db SSD van ami klón az eredetiről.
Ezzel készültem.A szervizszoftverek főleg Bosch, Elektrolux, Gorenje Wirphool.
A srác annyit ért a PC-hez, hogy rádugja a háztartási gépre, és felprogramozza.Nekem kellene felhívni külön külön minden egyes gyártót, kérni a rendszergazdát, telepítőt, és hozzáférést kérni.
Megpróbálom az általad írtakat, remélem segít.
-
MostaPista
tag
válasz gabo89 #70612 üzenetére
Koszonom!
A pdf olvasokat meg tesztelgetnem kell es jo lenne egy megbizhato pdf nyomtato is.
A klasszikus irfanview es foorbar van meg a listamon, esetleg azoknal van mar jobb megoldas?
Valamint volt egy jo program, ami beszedet szovegre valtoztatott, javitani kellett, de sokat segitett, sajnos elfelejtettem a nevet, azt gozerovel keresem.
-
King Unique
titán
válasz MostaPista #70621 üzenetére
Akkor abban a topikban kellene tovább keresni, ami nemrég lett leírva és linkelve, mert annak a témája ez és általánosan a programok keresése, ajánlása, mint már említve volt...
-
Bonzo58
csendes tag
Üdv,mindenki.
Telepítettem a PC-ét közben áramszünet volt.(miért ne, pont akkor).
Újra kezdtem a telepítést,de elfelejtettem formázni,most két OP-rendszert ismer fel.
Az első sérült,ezzel nem is bootol,a másik OK.Minden jól fut.
Szeretném törölni,de nem látja a gép,sem "OLD"mappát sem a "C"meghajtón
lévő a sérült Windows-t (64 bit).Valami nem Ok.Látszik a HDD-én a foglalt terület.
Más nincs rajta csak az alap Progik..amik nem foglalhatnak ennyi helyet.
El kelne egy kis segítség...amit előre is köszönök....... -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Azért itt kérdem, mert Win10-en lehet teljesen más a megoldása. Szóval a helyi lemezen tárolt PDF file-ok mindig az Edge böngészőben nyílnak meg, ami helyett én a Chrome-ot szeretném. Mit kell át/ki/be kapcsolni ehhez?
A web-en több eltérő megoldás is van, de a "tutit" szeretném, amit "úgy kell csinálni", nem pedig valami kerülőutas mókolást...
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #70625 üzenetére
Megvan a megoldás, egyszerűbb volt mint gondoltam.
-
Top cat
addikt
válasz SunMount3r #70625 üzenetére
Egyszerűen hozzá társítod a Chrome-hoz.
-
Jarod1
addikt
Van 1 usb3 as hubom de valamiért usb2 nek ismeroi fel, hogy tudnám rávenni hogy usb3 legyen mégis?
egy másik win10 gépen usb3 nak látja -
King Unique
titán
válasz Jarod1 #70628 üzenetére
Itt nem teljesen világos, hogy ez a "usb2 nek ismeroi fel" pontosan mit is jelent, azaz pl. ezen / ezen útmutató alapján le lett csekkolva és USB 2.0 módban működik az USB 3.0 eszköz W7 alatt, illetve a hubhoz csatlakoztatott USB 3.0-s meghajtók (pendrive / külső HDD/SSD) csak USB 2.0 sebességgel működnek, vagy mégis mit kell érteni ez alatt?
Ha USB 2.0 módban működik az eszköz, akkor kérdés, hogy a megfelelő USB 3.0 driver telepítve van-e a W7-nél, BIOS/UEFI-ben nincs-e esetleg letiltva valami USB-vel kapcsolatos funkció, USB 3.0 kábellel van-e csatlakoztatva az elosztó (hub) USB 3.0 porthoz, ugyanazon USB 3.0 porthoz a hub nélkül csatlakoztatott USB 3.0 eszköz USB 3.0 módban és annak megfelelő adatátviteli sebességgel működik-e, stb.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
válasz King Unique #70629 üzenetére
Usb3 as kábel, usb3 as porthoz csatlakozik a laptop portjára dugott usb3 pendrive ot usb3 nak ismeri.
nézegettem már én is a Treeviewer-el.
+++++++++++++++++ Device Information ++++++++++++++++++
Device Description : USB 2.0 MTT hub
Device ID : USB\VID_05E3&PID_0610\5&2B682350&0&1
Hardware IDs : USB\VID_05E3&PID_0610&REV_9223
Driver KeyName : {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}\0166 (GUID_DEVCLASS_USB)
Driver : system32\DRIVERS\iusb3hub.sys (Version: 1.0.10.255 Date: 2013-09-17)
Driver Inf : C:\Windows\inf\oem90.inf
Legacy BusType : PNPBus
Class : USB
Class GUID : {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000} (GUID_DEVCLASS_USB)
Service : iusb3hub
Enumerator : USB
Location Info : Port_#0001.Hub_#0001
Container ID : {9acec418-d8bf-fb4d-aa7e-42d29d1bda73}
Manufacturer Info : Intel(R) Corporation
Capabilities : 0x84 (Removable, SurpriseRemovalOK)
Status : 0x0180600A (DN_DRIVER_LOADED, DN_STARTED, DN_DISABLEABLE, DN_REMOVABLE, DN_NT_ENUMERATOR, DN_NT_DRIVER) -
King Unique
titán
válasz Jarod1 #70630 üzenetére
Mármint ha az "USB 2.0 MTT hub" alapján állítod, akkor azzal nem feltétlen kell foglalkozni, ha a drivernél USB 3.0-át ír a program, meg ha a hubhoz csatlakoztatott USB 3.0-s eszköz előtt "S" = SuperSpeed (USB 3.0) jelölés van és a szabványnak megfelelő adatátviteli sebességgel működik.
Ha nem erről van szó, akkor meg leírod világosabban, hogy mire célzol.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
válasz King Unique #70631 üzenetére
csak néha feldobja hogy az eszköz gyorsabb is lehetne ablakot.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ugye nemrég raktam újra a Win7-et a laptopomon és felrakattam az összes eddigi frissítést is az auto update-el. No most a driver-ek viszont nem biztos, hogy a legfrissebbek (LAN,Wi-Fi, Chipset, IGP , Hangkártya). Minden "jól működik", de azért érdekelne, hogy működhetne e jobban is (kevesebb rendszerhasználat, gyorsabb is esetleg). Ezért nézelődtem és találtam is frissebb driver-eket ezekhez, mint amiket a Win alapból felpakolt. Érdemes szerintetek ebbe belevágnom? 2011-es noti (Samsung R528), de emlékszem volt olyan driver frissítés (pl. a Wi-Fi-hez, amit már az auto update szedett le). Csak a tapasztalat érdekelne, hogy érdemes e a legfrissebb driver-eket levadásznom e net-ről és frissíteni? Tudom, hogy alap esetben igen, de azért ilyen régi rendszernél és Win7-nél nem vagyok annyira biztos a dologban, mert egy valamit nem szeretnék, hogy lassítson a gépen, mert örülök, hogy a Win7 még eldöcög ezen az ókori vason.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
válasz SunMount3r #70633 üzenetére
Driver easyt próbáld meg , én nem rég tettem fel és talált új drivereket.
-
Jarod1
addikt
válasz SunMount3r #70635 üzenetére
ha van idő rá...minden hardverhez minden drivert megnézni....
amúgy meg ha megtalálta az easy a drivereket letelepíted...
ennyi erővel felesleges új drivereket keresgélned hisz azok új telepítések... -
SunMount3r
nagyúr
Kérdezek egy egyszerűbbet. Ugye írtam, hogy elvileg lefutott minden Win7 update a notin-n, a driver frissítésre is rányomtam (nem talált frissebbet). No most az eszközkezelőben ezt látom:
A Microsoft update cataloge-ban viszont ezt: [link]Tehát nem kicsit van újabb driver hozzá (elvileg). Akkor a Win7 miért írja, hogy az a legfrissebb, ami most nálam fent van?
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz SunMount3r #70637 üzenetére
Nem tudom mi a fenének küzdesz ilyenekkel, ahelyett, hogy örülnél, hogy jól működik. Egy újabb drivertől szinte biztos, hogy nem lesz gyorsabb a rendszered. Ha valamelyik hardver nem jól működik, vagy nem kompatibilis valamivel, ahhoz kell drivert keresni. Amit most csinálsz, az kb. olyan, hogy ha valakinek nincs elég problémája, akkor keres magának.
Sok esetben az újabb drájver rosszabb, pl. csak annyi változott, hogy valamilyen korlátozást építettek bele, pl. jogi okokból, vagy üzleti érdekből (el kell adni az újabb hardvert, és az új funkciókat csak az tudhatja, a régiből ki kell venni).
Konkrét példa: kínából vásárolt, CP2103-ra épülő USB - Serial konvertert használtam, évek óta megvolt, és jól működött. Aztán bevittem melőhelyre, w10 alatt is használtam. Működött is egészen addig amin a w10 (kéretlenül) letöltötte a legfrissebb drájvert. Onnantól nem működött, hanem csak egy fals hibaüzenet volt az eszközkezelőben.
Kis nyomozás után kiderült, hogy az új drájveren annyit fejlesztettek, hogy valamilyen módon meg tudja különböztetni az eredeti és a kínai chip-et, és a kínai chip esetében letiltja a működést és egy kamu hibaüzenetet dob fel. Szerencsére sikerült a régi drájvert megtalálni az interneten, és egy lsírást is, hogy hogyan kell megoldani, hogy ne frissítse rőszakkal a w10 ezt a drájvert....[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
krealon
veterán
"Tehát nem kicsit van újabb driver hozzá (elvileg). Akkor a Win7 miért írja, hogy az a legfrissebb, ami most nálam fent van? "
Te elnevezésre kerestél, nem Hardver Azonosítóra.
Ugyanazt a vezérlő IC-t köbbféle körítéssel, több gyártó is beépítheti a termékeibe és a többitől eltérő HW ID azt hivatott jelezni, hogy esetleg más, a többivel nem kompatibilis vezérlő szoftver szükséges hozzá.A WIndows Update HW ID alapján mondja neked, hogy nincs frissebb driver.
-
Top cat
addikt
válasz SunMount3r #70639 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy az újabb meghajtó program hoz bármi javulást. Sőt akár még ronthat is. Ha minden működik én nem keresgélnék. Ez az "ókori vas" egyszerűen nem éri meg a belefektetett időt.
De tessék, itt van a wifi kártyádhoz egy újabb driver.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Top cat #70641 üzenetére
Kösz, de ezt már rég megtaláltam és amint látod van frissebb is, mint amit te linkeltél, de jobban örülnék valami hivatalosabb forrásnak.
-
ekkold
őstag
Nem. Mi a fenének? Nagyrészt a hardver határozza meg, hogy mekkora teljesítményre képes, az újabb drájvertől csak akkor lenne gyorsabb, ha a jelenlegiben el van rontva valami. Ha jelenleg jól működik akkor, ahogy előttem is írták, felesleges ebbe energiát fektetni.
Amúgy pedig készíts egy rendszervisszaállítási pontot, és tedd fel az újabb drájvert. haí nem, válik be akkor visszaállítod a régit.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
-
zolee001
őstag
Nem,ez egy 2011-es gép,müködik by default
A driverek buildszáma nem érdekel -
gregory91
senior tag
Mondjuk azért mert ha megnézed katalógusban a termék oszlopban mi szerepel akkor te is láthatod a szituációt.Letöltöd manuálisan és feltelepíted(KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSÉGRE!).
1.Kiírja a telepítő hogy nem kompatibilis és babrálással feltelepíted(SAJÁT FELELŐSÉGRE).
2.Feltelepül ugyan de egy idő után dobálja a BSOD-okat.
3.Feltelepül és megy,így örül mint majom a farkának.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz gregory91 #70646 üzenetére
Ebben a katalógusban? Miért mi szerepel?
Network - Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter Windows 7 Drivers (Other Hardware) 6/13/2012 10.0.0.67 ->ez verziószám és dátum szerint a legfrissebb, amit eddig találtam a net-en. -
Doky586
nagyúr
válasz SunMount3r #70647 üzenetére
2.0 win7-hez 2009-ből. (vagy a szemüvegem torzít?)
-
MostaPista
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest