Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70638) ekkold válasza SunMount3r (#70637) üzenetére


ekkold
őstag

Nem tudom mi a fenének küzdesz ilyenekkel, ahelyett, hogy örülnél, hogy jól működik. Egy újabb drivertől szinte biztos, hogy nem lesz gyorsabb a rendszered. Ha valamelyik hardver nem jól működik, vagy nem kompatibilis valamivel, ahhoz kell drivert keresni. Amit most csinálsz, az kb. olyan, hogy ha valakinek nincs elég problémája, akkor keres magának.

Sok esetben az újabb drájver rosszabb, pl. csak annyi változott, hogy valamilyen korlátozást építettek bele, pl. jogi okokból, vagy üzleti érdekből (el kell adni az újabb hardvert, és az új funkciókat csak az tudhatja, a régiből ki kell venni).

Konkrét példa: kínából vásárolt, CP2103-ra épülő USB - Serial konvertert használtam, évek óta megvolt, és jól működött. Aztán bevittem melőhelyre, w10 alatt is használtam. Működött is egészen addig amin a w10 (kéretlenül) letöltötte a legfrissebb drájvert. Onnantól nem működött, hanem csak egy fals hibaüzenet volt az eszközkezelőben.
Kis nyomozás után kiderült, hogy az új drájveren annyit fejlesztettek, hogy valamilyen módon meg tudja különböztetni az eredeti és a kínai chip-et, és a kínai chip esetében letiltja a működést és egy kamu hibaüzenetet dob fel. Szerencsére sikerült a régi drájvert megtalálni az interneten, és egy lsírást is, hogy hogyan kell megoldani, hogy ne frissítse rőszakkal a w10 ezt a drájvert....

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.