- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Gézengúz #71526 üzenetére
A Windows 10-nek alapesetben eleve nem része a régi Fényképnézegető alkalmazás, helyette a modern Fényképek alkalmazás van. Az előbbi megléte max. akkor reális, ha visszatákolják, vagy Windows 7/8.1-ről upgrade-elve esetleg megmaradt.
A modern Fényképek alkalmazás gond nélkül megnyitja nálam azt a képet, vagyis akkor lehet a régi és elavult Fényképnézegető alkalmazással van gond, vagy akár egyes rendszerbeállításokkal, elérési útvonallal, stb. Ahol lehet próbálgatni az alábbi leírásokban javasoltakat, vagy 3rd party programot használni.• [Fix] Error “Windows Photo Viewer can’t display this picture”
• The Best 6 Ways to Fix Windows Photo Viewer Can't Open the Pictures -
Csupingo
veterán
válasz
Gézengúz #71025 üzenetére
Szerencsére nem volt gond. Az alapok adottak voltak az előző ryzen 2700 miatt. Ahhoz volt egy ryzent is ismerő win 7 iso, ha jól emlékszem, és a telepítőbe kellett usb drivert integrálni az usb-s telepítés miatt. Ehhez az x470-es alaplaphoz hivatalosan is vannak win 7 driverek. Az 5700g-hez egy youtube videó alatt találtam még drivereket, azzal el is tűnt minden felkiáltójeles cucc az eszközkezelőből. (Tehát most csak cpu-t cseréltem.)
-
tmindegyi
csendes tag
válasz
Gézengúz #70840 üzenetére
Szia! Mert? 40GB nem sok szerintem. Ezek ECC-s RAM-ok, nincs ára.. Van benne 4GB modulból 8db, meg 1GB modulból 8.. Nem pénz.. RAM sosem elég
MEMTEST86 ment 4 napig hiba nélkül. Csak az persze nem terheli ki a gépet..
Érdekes, hogy mindig délután restartol el, sosem éjjel
-
Doky586
félisten
-
King Unique
titán
válasz
Gézengúz #70823 üzenetére
Igen, ha jobban megnézed azt Mega linket amit a fórumtag is linkelt abban a hozzászólásban - abban és nem ebben... - a bogbejegyzéséből, akkor láthatod hogy:
Win7_SP1_Hungarian_x32.iso
—►
2,77 GB
Win7_SP1_Hungarian_x64.iso—►
3,52 GBEz már vicc, de tényleg...
-
Lordus
senior tag
válasz
Gézengúz #70230 üzenetére
fat32 úgy tudtam nem tud lekezelni 4gb-nál nagyobb fájlt.
exfatot meg nem támogat a tvm...
(pl. mkv file-t másolok pendrive-ra és tv-n nézem, lehet, nem volt egyértelmű, hogy egyetlen fájlt másolok ilyenkor - szerintem az eredeti posztban is a fórumtárs egyetlen nagyobb méretű fájlnál tapasztalta a hibát, nem sok kicsi, összességében nagy helyet foglaló fájlhalmaz esetén) -
Kovács86
tag
válasz
Gézengúz #69682 üzenetére
W7 Home Premium
Amire szükségem lenne: hogy már a betöltéskor át tudjam angolra/magyarra állítani.
Emlékeim szerint ilyet lehet vmi kóddal, vagy csökkentett módnál is jelszó/belépés előtt(mert Lengyelbe már nem tudom elérni a hazautazott csajszit, hogy mi a *x'#** a jelszava
).
...ezért első lépés(-nek gondolom), hogy angolul/magyarul beszéljen a HP, a többit már megoldom.
-
King Unique
titán
válasz
Gézengúz #68056 üzenetére
Ezek a külső forrásból származó integrált telepítők rendszerint már csak ilyenek, mind ilyen terebélyes. Amúgy miért pont 4,38 GB, netán DVD-re akarod kiírni, arról telepíteni? Ha igen, akkor használj DVD5 helyett DVD9 lemezt, az utóbbira simán ráfér.
Vagy inkább pendrive-ot, ami azért nem akkora extra manapság és a gép is vsz alapból tudni fog USB-ről bootolni, hacsak nem valami őskövület. De akár még az utóbbinál is megoldható ezzel.
A másik lényeges UEFI-s telepítésnél NTFS-t nem támogató gépeknél a 4+ GB install.wim és a FAT32 párosítás lehet, de szükség esetén darabolással az is megoldható. -
Redneck
nagyúr
válasz
Gézengúz #67510 üzenetére
Én is így éreztem a legutolsó notebooknál amire felküzdöttem. Már korábban is volt ilyen érzésem, de most a leginkább, pedig 3 hónapja még egész egyszerűen ment.
Ezzel szemben a Win 10 1809-es buildje, 40-50 perc alatt full munkára fogható volt, mindennel ami kell, és már nagyon jó rendszer, nincs tele felesleges faszságokkal. Dual-boot rendszerként jól elvannak egymás mellett.Szerk:
Csak azért írom ezt le, mert eddig nagyon a 7 felé húzott a szívem, de ez most megváltozott. Ugyanannyi memóriát eszik mint a 7, nem teker egyetlen lemezt sem, és a CPU-t sem használja feleslegesen, ergo nincs az mint anno, mikor ette a rendszert.
Mindkét rendszer ugyanolyan SSD-n van, és ugyanaz a HDD van mellé háttértárnak, a használt programok ugyanazok, a driverek egy részét automatikusan rakta fel a 10 magának, és tökéletesen mennek.
Van DirectX 12, és Xbox Game Pass. -
szabonagyur
félisten
válasz
Gézengúz #67260 üzenetére
A kollégát kérdeztem, hadd válaszoljon ő, hogy pontosan mit is akarna vagy hogyan méri
Ha leírta volna elsőre milyen hardverrel és mit akar elérni régen meg lett volna oldva a probléma úgy gondolom, nem csak találgatás meg veszekedés menne.
De a 240MB sebességet folyamatosan fenntartani nem kis teljesítmény még USB3-n sem, ide minimum több 10 GB fájlok kellene folyamatosan, egyben mozgatva, hogy valós mérési eredmény legyen ne csak a puffer hirtelen megtöltését lássuk.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Gézengúz #67256 üzenetére
15 éve regisztráltam ide, szerinted hallottam róla? nem kérdeztem, tehát nem izgat
Miért nem Őt kérdezed, hogy ismeri-e?
ennyi erővel miért nem te ajánlottad ha ekkora májer vagy a témában?!
Nem az oprendszerrel van baj fogd már fel. Ha egyszer képes normálisan működni, egyszer meg nem, valami a dual boot környékén nem stimmel, ha Ubuntu után képes jól működni.
a 2 rendszernek dualbootban sincs semmi köze egymáshoz...
egyedül a hw közös meg a bios beállítás... de ezt 15éve regisztráltnak ugye tudnia kéne, meg azt is hogy mi okozza gondot,meg azt is,hogy hogyan lehet kideríteni...
Nem kell csoda, szeretné állandósítani a normál működést.
2hdd/sdd-külön tárolón a windows, meg az ubuntu...
Inkább mennél aludni, Pistike. tudtommal nem ittunk pertut,tehát ne becésgess... túl sokat képzelsz magadról... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Gézengúz #67254 üzenetére
akkor nincs értelme foglalkozni vele...ha nem lehet a tényezőket kizárni, nem derül ki hol a hiba...mellesleg... tr nem hallottál a Macrium Reflect Free appról?... win7ről backup, win10et felteszi,megnézni, majd visszaállítja a win7et...
ha nincs natív kezelés,akkor csodát és normális működést ne várjál te sem... az utólagos megoldás vagy jó,vagy nem, vagy jó csak sok nyűg van vele... ha nincs kompatibilis rendszerszintű kezelés egy adott hardvernek,az sosem fog normálisan működni,jobban mondva úgy működni,ahogy kellene...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Gézengúz #67252 üzenetére
akkor ki a hülye?
megmondtam, hogy a windows 7 natívan nem kezeli az usb3at,ezt többen meg is írták a microsoft community oldalán... lehet akad néhány gyártó aki ezt driver szinten tudta korrigálni, hogy windows 7 alatt teljes sávszélességen működjön...
az ubuntus rész felett átsiklottam... de a stílusod még mindig sértő, kissé nagy az ...d...
az ubuntu és a winfos között ég és föld a különbség, mint hw támogatásban,mind működésben... az tény, hogy mind 2 os-nél akadnak hw gondok konfigurációtól függően...ekkold... bocsi, akkor nem usb csatlakozó lesz, hanem amit korábban meg fentebb is írtam... ha megoldható, kísérlet képpen próbáld ki windows 10 alatt is... ha ott működik rendesen az usb 3.0ás sebesség, akkor a windows 7 lesz problémád gyökere...
-
ekkold
őstag
válasz
Gézengúz #67249 üzenetére
Rengeteg szoftver van telepítve a jelenlegi win7-re. A Win7 telepítés megoldható lenne, de hatalmas szívás lenne mindent újra feltenni rá (és persze rengeteg idő)... Törekszem rá, hogy portable programokat használjak amire csak lehet (pont a telepítések miatt), de ez sok esettben (sok szoftver esetében) nem megoldható. Persze lehet, hogy nem lesz más megoldás, de akkor inkább linux alatt fogok másolni, amikor nagyobb fájlokat akarok mozgatni, újratelepíteni csak akkor fogok, ha az más miatt is indokolttá válik.
Esetleg jövő hétvégén megpróbálok olyat, hogy lehúzom a jelenlegi belső SSD-t, és a winyót is, és egy másik eszköre felteszek próbaképpen egy szűz Win7-et, hogy az mit produkál, illetve, hogy lássam megoldaná-e egyáltalán a problémát.
-
ekkold
őstag
válasz
Gézengúz #67245 üzenetére
Az ubuntu települt később, de a Grub2 a saját particióján van. A PC-n van egy rakat más OS-hez tartozó ISO file is, és Grub4Dos-al van egy boot menü kialakítva, sok-sok menüponttal, köztük a Win7, az Xubuntu (ill. Grub2), Hiren's Boot CD/DVD kétféle veziója (Dos/XP alapú, ill. a Win10 alalpú verzió), live linux-ok, particionálók, és egyebek indítási lehetőségével..
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Gézengúz #67241 üzenetére
nem vagyok fogalom zavarban... tudod a kicsi kínak szeretnek kamu dolgokat eladni... nem rég dobtam kukába egy usb 2.0ás külső házat... berekatam egy 500gb hdd-t, a régi házban 30-40MB/s sebességgel másolt/írt.. az újjal 100/200kb/s, jóesetben 1-2MB/s... ami usb 1.0 szabványnak felel meg... szóval fogtam a kamu usb2.0ás házat, kalapáccsal szétvertem és kidobtam...
másodszor meg, nem írta le a sebességet,úgyhogy ne háborogj
attól hogy valamibe bele van szerelve az usb 3.0,nem jelenti azt hogy tudja is azt a sebességet...
vettem egy usb 3.0ás bővítőkártyát a laptopomba... win10 felismerte, de azért amit minicd lemezen kaptam drivert, feltettem... van 2db usb3as pendriveom... egy 8gb-os kingston és egy 16gb-os verbatim... hát... usb 3.0 ide vagy oda... csak usb2.0ás sebességgel hajlandó működni... tehát kamu usb3.0ás a kártya, de nekem az usb 2.0 is elég... ugyanis usb portbővítőnek nagyon jó, mert csak 2 usb2es van a laptopban, most már így 4
-
Fürkésző
tag
-
King Unique
titán
válasz
Gézengúz #66719 üzenetére
Ez a screenshot alapján csak egy kéretlen alkalmazás, nem komoly vírus. Egyébként nálam az EIS 12 Firefox esetén nem ugrik rá, pedig be van kapcsolva alapértelmezetten a kéretlen alkalmazások keresése. Illetve a linkre kattintva a MegaUp weboldala jön be és annál, valamint a letöltés megkezdésénél sem riaszt.
-
prabhu
senior tag
válasz
Gézengúz #66716 üzenetére
Én csak segíteni akartam, mert hosszú a frissítések kivárása W7-8 alatt.
A hiba nálad van.
Nálam is Nod megy, ami megfogja a szemetet így simán le tudom szedni a MegaUp-ról a rar file-okat VIP tagság nélkül.
A Ztracker pedig ingyen reges.
Nem Kori! Nekem nem lenne türelmem meg időm ilyesmikhez. -
Samus
addikt
válasz
Gézengúz #66562 üzenetére
Nem a frissítésekkel van a baj, én annak örülök, hanem a telepítési metódussal. Extrém irreálisan lassú...Mindig kézire állítom, és minden egyes rendszertelepítésnél ez órákig tart neki. A letöltés pár pillanat, a tökölés utána 3 óra minimum...ha le akarod kapcsolni a gépet, akkor jajj neked...
-
brd
nagyúr
-
jozsi252
veterán
válasz
Gézengúz #57441 üzenetére
Visszadugom igen, de ettől még nem oldódik meg a fő kérdésem. Nem először tapasztaltam ezt Z170-el kapcsolatban. Ismerősnél is szenvedtünk, neki spec csak 1 winyója van a gépébe, nála is a dvd író oldotta meg a gondot.
Szóval értem én hogy ghost, meg másik winyóra másolás, de nah.. ahol nincs ilyen lehetőség hogy a másik winyóra előre rámásolom telepítés végén rádugom, és onnan telepítem fel, ott milyen módon lehet ezt megoldani?
Tudom hogy lehetséges egyéni telepítőt készíteni, csak arról nincs fogalmam hogy milyen módon lehet a drivereket beleintegrálni a telepítőbe. -
jozsi252
veterán
-
zoo8800
veterán
válasz
Gézengúz #56858 üzenetére
Köszi, nem ismertem azt az oldalt
Leszedtem a Win7x64 AIO febr. ISO-t, belekukkantottam, sajnos a KB3035583 kivételével az összes többi, általam ismert W10 és telemetria szarság (2882822, 2952664, 3021917, 3068708, 3080149, 3123862) benne van már. Install után ezeket le lehet szedni? -
Directors
senior tag
válasz
Gézengúz #54541 üzenetére
Sajna csökkentett módban sem indul. Elkezdi tölteni a fájlokat majd újraindul.
Ám sima normál módban való indításnál a windows logó elő jön majd szépen befagy a logó alatt és indul is újra.
A régi melóhelyemen elég sűrűn volt olyan hogy a termelő gépeket áramtalanítani kellett és így néha a számítógép is a főkapcsolóval lett áramtalanítva és persze aztán nem töltött be az oprendszer. Ekkor jöttek az IT-s kollégák és valami pendrive-ot csatlakoztattak a géphez és arról másoltak vagy telepítettek valamit és utána ismét jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával