Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93401) F-ECT$ válasza szabogabor10 (#93388) üzenetére


F-ECT$
titán

Volt napközben ilyesmi: nem volt EPG, kiírta, hogy fizessek elő a csatornára (pedig elő vagyok rá fizetve), appban egyszer csak megállt a visszajátszás.

Egyelőre stabilitás szempontjából nagy visszalépés a VTV a Horizonhoz képest, remélem ezen tudnak javítani, mert hiába jobb, ha sokszor akadozik.

Dive ever, work never.

(#93402) szabogabor10 válasza F-ECT$ (#93401) üzenetére


szabogabor10
veterán

Köszi szépen. Amúgy tegnap éjjel óta tapasztalom (ezt az előfizetés gombos bug-ot is, aztán ez gyorsan eltűnik szerencsére), addig nagyon stabil volt. Szerintem ezek a hibák csak bizonyos ügyfeleket érintenek, de akkor is zavaró.
Amúgy nálad is OTT van? Amíg azon vagyok, inkább befogom a pofám, nem jelentem le hibára. Egyszer csak megjavul.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93403) cof válasza Gzu73 (#93400) üzenetére


cof
veterán

Sajnos jelszint probléma is van, ha megnézed a képet amit linkelt a letöltési csatornák -10 alatt vannak. Összefoglaló szerint is -6 +12 dBmV között az optimális. És a feltöltési is csapkodja az 50-et, ami határeset.

Egyébként ha tudjuk a hálózati azonosítót és az M2 SD frekvenciát akkor nem kell teljes automatikus keresést csinálni.

338 MHz ahogy nézem mindenhol az M2. Ezt kell megadni kezdő frekvenciának, ebben van a többi MUX frekvenciája is adatként lejön, és így biztos, hogy nem marad ki semmi.

CI modul segédlet is így írja a beüzemelést, kártya nélkül az első keresést.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#93404) Csabex válasza zolee001 (#93398) üzenetére


Csabex
őstag

Szerintem az egész szolgáltatás mögött azért komoly összegek vannak, vagyis adók az önkormányzatoknak a légvezetékek miatt, vagy az elműnek az oszlopok miatt és még ki tudja mennyi minden más... Nem védeni akarom őket nyilván, de azért a másik oldalról is kell nézni a dolgokat, nem csak a tények alapján, vagyis vmilyen szinten kell a racionalitás is :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#93405) F-ECT$ válasza szabogabor10 (#93402) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem, a lineáris adás DVB-C.

Dive ever, work never.

(#93406) asdf_ válasza Csabex (#93404) üzenetére


asdf_
veterán

Jajj, ne legyél már naív. Ahol van konkurencia, ott alacsonyabb díj (attól függően, hogy az Telekom, Flip vagy Digi-e), ahol nincs, ott meg magasabb. Ennyi.

(#93407) sziszi-fuszi válasza zolee001 (#93398) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Na akkor gyorsba vissza kommunizmust?! :D Szóljál a zöldségesnek, a bútorosnak, a CBA-snak, az acsanosnak, a tecsósnak, az autókereskedőknek és szinte mindenkinek aki nem ugyanannyiért adja a cuccot mindenhol. Még az olyan alapvető szolgáltatások is más-más áron érhetőek el, mint a víz, szemétszállítás és még folytathatnám.

Tudomásul kellene venni, hogy ez ÜZLET, nem szociális intézmény a VODAFONE. Nem tetszik, hogy annyiba kerül, akkor menj másik szolgáltatóhoz! Mindenütt van másik! (Mindig TV, mobilnet!) Ja! Az nem olcsóbb?! Lehet. De ez van.

Mi alá kell írás?

(#93408) zolee001 válasza Csabex (#93404) üzenetére


zolee001
őstag

Ez a kedves elöfizetöt miért érdekelje?
Mint minden vállalkozásnak az internet /telefon szolgáltatóknak isvannak költségeik ahogyxan a pékségeknek is.
Ezt a diszkriminációt a Tré alkalmazta/alkalmazza most is és megitélésem szerint erösen versenyellenes és kartell gyanus amiért a nagy viz tuloldalán 2000 év villamosszék jár

(#93409) lm83 válasza cof (#93365) üzenetére


lm83
őstag

Szuper köszönöm,
Igen az van benne csak 10/100-as a router.

(#93410) Csabex válasza asdf_ (#93406) üzenetére


Csabex
őstag

Igen, de ez relatív... Itt V.-kerben is van konkurencia, aztán mégsem a legolcsóbb sajnos, mert a topikot követve több kerületen is jóval alacsonyabbak a havidíjak.
Egyébként nem vagyok naiv és elfogult sem, mert ahogy tudomásomra jut, hogy a Digi átjön valahogy az V. kerületbe és kiépíti a hálózatát, akkor elsők között leszek a szolgáltató váltás terén :)

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#93411) Csabex válasza zolee001 (#93408) üzenetére


Csabex
őstag

Igen és vannak vállalkozások ahol a költségek miatt éppen olcsóbb a kenyér és van ahol drágább... Lehet ha a Ráday vagy Váci utcában üzemeltetek egy pékséget, akkor ott a bérleti díj, vagy az ingatlan ára nem ugyanolyan mértékben és időben térül meg mintha valahol a külvárosban egy másik kerületben üzemeltetném ugyanolyan feltételekkel.
A diszkrimináció és a nagy viz túloldalára no comment :D

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#93412) cocka


cocka
veterán

Akkor lenne pár kérdésem. Most hogy van már 1 gigabites net is.

1. Lesz olyan, hogy a régi csomagok sebességét feljebb emelik vagy erre még éveket kell várni?

2. Mi kell ahhoz, hogy a publikus IP-t megtarthassam? Melyik új eszköz és/vagy szolgáltatás az, ami még támogatja a modem módot és kérhető publikus IP?

3. Honnan lehet tudni, hogy a többi szolgáltató ad-e publikus IP-t? Gondolok itt a Telekomra, mert a telefon miatt nálunk a Digi kiesett a játékból.

4. A trékom hogy oldja meg, hogy a leggagyibb csomagban is 50 megabit a feltöltés? 150/50, 300/75 és a garantált is 25 és 30.

(#93413) sziszi-fuszi válasza cocka (#93412) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

1. Ezt a kérdést a vodkának kellene feltenni. Nagy valószínűséggel nem lesz olyan, hogy emeljenek! Miért is tennék? A többi szolgáltató sem emel. Az árak pedig igazán alacsonyak. Nézd meg, hogy mit és mennyiért adtak kb. 10-15 éve. A DIGI, meg kivezeti az 1 gigánál kisebb csomagjait. Lehet nála is válogatni, hogy milyet szeretnél, de csak 1 gigabitest kaphatsz.

2. Semmi nem kell hozzá. Egy telefon, ha elvették, hogy kéred vissza. Ha mindenáron indokot akarsz mondani, akkor közlöd velük, hogy pl. a biztonsági kamerához kell. Ha meg végre rendesen lesz IPv6, akkor egy csomó gond megoldódik.

3. Hivatalosan sehonnan, mert jogukban áll NAT-ot alkalmazni. Az IPv4 elfogyott. Kénytelenek NAT-ot használni. Vagy teljesen bevezetni az IPv6-ot. De ez még - vélhetően - jócskán odébb van. És nem csupán miattuk.

4. Ezek a lehetőségek. De náluk is van 1000/25-ös is koaxon. Mert annyit tudnak műszakilag, stabilan adni. Meg ennél sokkal lassabb is adsl-en. Tudom, nehéz elhinni, de van olyan ahol csak 8/1 van. És örülnek neki, hogy van. Sőt a DIGI-nél még koaxon is van 8/2. ED2.0-án.

Mi alá kell írás?

(#93414) feketedini


feketedini
tag

A héten nekem is frissült a voda tv box szoftvere 6.1-re.
Én megcsináltam újból a csatornakeresést kíváncsiságból, és így átállt dvb-c-re.
1 napig működött majd ma este már nem tudott felmenni a box netre.. Azt írja offline. Érdekes, mert a youtube működik, tehát mégis kap netet.
Újrainditás megvolt, box is, router is.
SC402 a hibakód.
Élő adás működik.
Az androidos voda tv app is kiléptetett automatikusan.
Járt még valaki így?

[ Szerkesztve ]

(#93415) kezo0 válasza feketedini (#93414) üzenetére


kezo0
addikt

Többeknek is volt problémájuk, olvass vissza. Igaz, elég sokat kell, mert mostanában napi 100+ hsz születik itt... De talán segít a kereső is, ha mondjuk a VTV kulcsszót használod.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#93416) szabogabor10 válasza feketedini (#93414) üzenetére


szabogabor10
veterán

Úgy néz ki, többeket érint innen a mostani probléma. Üdv a klubban. Bár nálam ez csak időszakos.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93417) cocka válasza sziszi-fuszi (#93413) üzenetére


cocka
veterán

Hát ez az. Lófaszt nem érek az IPv6-tal, ha az ellenoldal, azaz maga a web és kapcsolódó szolgáltatásai nem állnak át IPv6-ra.

(#93418) tomp válasza szabogabor10 (#93416) üzenetére


tomp
félisten

Poén, hogy nálam nincs hiba a boxon. :DDD

(#93419) szabogabor10 válasza tomp (#93418) üzenetére


szabogabor10
veterán

Örülök neki, és annak is, hogy bár sajnos nem sikerült visszakapnod az OTT-t, legalább megtalálták végre a problémád forrását. :)

Ahogy nézem, FB-n is írt már a hibáról valaki. Ugyanezt az SC401 és 402-es hibát kapom én is. A lényeg, hogy a live tv viszont tökéletes.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93420) kezo0 válasza kezo0 (#92635) üzenetére


kezo0
addikt

Na, nekiveselkedtem, és ahogy korábban ígértem, áthoztam a másik szobából az ottani Cisco boxot, hogy rákössem azt is a házimozi-rendszerre. Rákötöttem, kipróbáltam, és ezzel a boxszal is ugyanaz a jelenség: ha élőben nézek bármilyen filmet az HBO HD-n, aminek DD 5.1-es hangja van, az tökéletesen szól, de ha ugyanazt a filmet rögzítem a box merevlemezére, akkor a felvétel lejátszása során állandóan elnémul a kísérőhang. Ilyenkor többször is ide-oda kell ugrálni ill. előre-hátra beletekerni a felvételbe, míg végre nagyjából folyamatosan fog szólni a hang. (Már ez is érthetetlen, hogy ettől miért javul meg, de legalábbis lesz sokkal folyamatosabb a hanglejátszás...)
Mivel mindkét Cisco boxom produkálja ugyanezt a jelenséget, ezért ez nem a box egyedi hibája.
Megfordult a fejemben az is, hogy az egyébként nagyszerű és általam igen kedvelt Onkyo AVR-em lett egyszeriben érzékeny valamire a HDMI-n keresztül érkező jelben, de az hogy lehet, hogy csak akkor lép fel a hang-probléma, amikor a boxon egy HBO HD-ról rögzített, DD 5.1-es hangú műsort játszok le, ugyanannak a műsornak a lineáris megtekintésekor viszont nincs ez a hanghiba? (Továbbá van még ugyanerre az AVR-re három különböző – egy HiMedia, egy Dune és egy Oppo – lejátszó is kötve, és soha, egyik lejátszónak a hangjával sincs semmilyen probléma, pedig azok a sima DD-nál komolyabb hangformátumokat is kiadnak magukból.)
Rejtély, de nagyon úgy tűnik, hogy bármi is ez, az a UPCVodafone oldaláról érkezik.
Gondolom, ha bejelenteném, elsőre nem is értené a jelenséget az egyszeri ügyintéző, aztán hamar ott kötnénk ki, hogy ajánlanának a Cisco helyett egy VTV boxot. Abból viszont egyelőre nem szeretnék kérni.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#93421) tomp válasza szabogabor10 (#93419) üzenetére


tomp
félisten

Eddig úgy tűnik, hogy jó. De amúgy most már tökéletesen látszik a DVB-C vs. OTT minőség eltérés az új TV-n. IP-ről szebb a kép...
Pedig HDMI bemeneten is ki van kapcsolva minden képjavítás.

(#93422) taki01


taki01
őstag

A vodafone de 2021-re beakrja vezetni a próba verzióját docsis 4.0-nek (docsis 3.1 full-duplex). [link]

[ Szerkesztve ]

(#93423) tomp válasza taki01 (#93422) üzenetére


tomp
félisten

Lesz majd 10Gbit/100Mbit? :DDD:DDD
Meddig akarják még önteni a pénzt a DOCSIS hálózatba...

(#93424) mikung válasza adika4444 (#93325) üzenetére


mikung
aktív tag

speedtest.wtnet.de -p 5209 -R -P 16 -t 60

(#93425) anglergab


anglergab
addikt

Gigabites, azaz ED3.1 területen 850 vagy 1000 MHz-esek (esetleg 1200 MHz-esek) lehetnek a szegmensek?

(#93426) LouiS22 válasza taki01 (#93422) üzenetére


LouiS22
veterán

Németországban.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93427) ztsoft válasza petakpa1 (#93382) üzenetére


ztsoft
őstag

A program kiadja a szerverek listáját is a megfelelő kapcsolóval.

speedtest.exe -L

Ez Linux alatt működik, természetesen a Linux-os verzióval, azt viszont kétlem, hogy a Windows-os ne tudná.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#93428) gduck válasza vargalex (#93397) üzenetére


gduck
addikt

Csak egy hozzávetőleges ár érdekelt volna, de ha ez ennyire bonyolult....

Akkor megpróbálkozok "hamis" címekkel, hátha úgy látok valamit ;)

(#93429) LouiS22 válasza gduck (#93428) üzenetére


LouiS22
veterán

Csak a net érdekel vagy csomag? Nekem VIII. kerületre:

Gigabites net + TV Premium epack-kel 8290, 500-as nettel egy ezressel olcsóbb (12 hónap elköteleződéssel)

Gondolom sejthető, hogy milyen irányba terenék a népet.

És ami újdonság: nincs telefon ebben a csomagban. Ja, és természetesen Vodafone TV-t ajánlgatnak mellé. Esetleg majd ha működik rendesen és ha a dupla NAT csak opciós.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93430) Intruder2k5 válasza ztsoft (#93427) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tudja persze, de az csak a relevánsabb 6-8 szervert listázza, nem az összeset. Valahol volt neten erről egy teljes lista, de most nem találom.

(#93431) anglergab


anglergab
addikt

Az Arris (Vodafone Station) és a vodafone-os CB modemekben van Wi-Free?

(#93432) vargalex válasza gduck (#93428) üzenetére


vargalex
félisten

A kolléga már írt egy árat (8290 Ft TV-vel együtt) nálam is annyi. De olvastunk itt már 5xxx Ft-os árat itt ugyan erre...

Alex

(#93433) LouiS22 válasza vargalex (#93432) üzenetére


LouiS22
veterán

Cska a poén kedvéért, a Telekom HASONLÓ (1000/25 a net és van benne egy 640 forintos telefon is) 7840 forint a kalkulátor szerint.

Csak hát én nem óhajtom a Telekom őskövület (Windows CE) technológiáját nézni.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93434) sixpak válasza LouiS22 (#93433) üzenetére


sixpak
nagyúr

Akkor hajrá...nemsokára megtudod mit jelent az "őskövület". :D
Nem is értem azokat, akiknél 2-3 szolgáltató elérhető, de mégis a zsákutcát valasztják.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#93435) szabogabor10 válasza sixpak (#93434) üzenetére


szabogabor10
veterán

Sajnos tényleg nagyon őskövület a Voda TV-hez képest a Telekom IPTV-je. Volt szerencsém hozzá nekem is. Az csak az egyik dolog, hogy egy csatin se tudsz visszatekerni élőről miután odakapcsolsz, csak akkor, ha épp felveszed vinyóra az adást...

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93436) LouiS22 válasza sixpak (#93434) üzenetére


LouiS22
veterán

Segítesz? Nem volt érthető, amit írtam? Milyen zsákutcáról beszélsz? Vagy csak a szövegértelmezés nem megy? :)

A mi felhasználói szokásainknak tökéletesen megfelel a UPC (bocs, Voda) DVB-C, HD-ban képminőségben egészen biztosan alulmarad a Telekom. Visszatekerni, felvenni és egyéb bohóckodni nem akarunk (ha mégis fel kell venni valamit, ott az USB portba dugott SSD, tévé saját appja rögzíti, amit kell).

Majd ha a Telekom villantja az évek óta ígért IPTV2.0 platformot, elolvastam a teszteket, felhasználói véleményeket, saját szememmel láttam az általam nézett csatornák képminőségét, tudom, hogy van DD ( :D), akkor esetleg váltok.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93438) cof válasza #72445440 (#93437) üzenetére


cof
veterán

Beletekerni még egy híradóba se lehet.

Én bele tudok, persze nem előre.

Ja igen, saját cuccon. :))

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#93439) sixpak válasza szabogabor10 (#93435) üzenetére


sixpak
nagyúr

Sorry, a netre gondoltam, tv-t nem nézek, azt sem tudom mi a csatornakínálat....persze fizetni fizetem, de minek? :D

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#93440) balage06 válasza unicumnext (#93360) üzenetére


balage06
tag

Kösz, beállok én is kísérleti egérnek, holnap jönnek cserélni. :)

(#93441) #75501312 válasza LouiS22 (#93436) üzenetére


#75501312
törölt tag

Igenigenigen :DDD
Ha naponta 42x elmormolom, hogy DD, akkor lesz majd DD mindenhol. :DDD

(#93442) petakpa1 válasza Intruder2k5 (#93430) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszi!

Az ebben lévő 28124 sz. Vodafone szerver sajnos nem működik már. Esetleg az nem rémlik, hogy mi ennek a listának a forrása a neten? Hátha ott lenne újabb verzió belőle.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#93443) Intruder2k5 válasza petakpa1 (#93442) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha rémlene, akkor azt linkeltem volna, de sajnos most hirtelen nem. :N

Na de, hátha majd valaki tudja...

(#93444) LouiS22


LouiS22
veterán

Offtopic, de mégsem: [link]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93445) AsakuraDave


AsakuraDave
őstag

Hali,
Nem elfogultaktol szeretnék kérdezni első sorban ;] Albiba költözés miatt kéne köttessek be netet. Újpest és azon belül is Kaposztásmegyer(1048). Digit ajánlották nekem de az oldalon ide elvileg a max az a 500mbites csomagjuk. Otthon eddig UPC volt még voda előtt évekkel ezelőtt lett bekotve és ugye nálunk Újpesten adtak modemet és most nézném a digi opciókat ahol van optikai és modem megoldásuk és most csak laikusan utána olvasva az optikai (amúgy is csak ez lehetne, modemes nincs 4 kerbe) amúgy is jobb lenne és ha már lehet akkor FFTH-hás?
UPC modem az wifis akkor itt a digisnel ez hogy lenne, nekem kéne külön wifis modemet beszereznem ha akarnánk wifit a lakásba illetve így pchez direktbe utp kábelel menne a max net ha persze a modem tudja azt a sebességet? Mondjuk alapból nem tudom az optikai mit takar hogy kötik be a tvhez és géphez ha nincs modem? Vmi más "eloszto" val oldják meg vagy mind a kettőbe külön kábel menne? :F

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#93446) cof válasza AsakuraDave (#93445) üzenetére


cof
veterán

Digi TV topikban ezekre találsz választ az összefoglalóban, mármint az eszközökről. Mert ez inkább oda való kérdés.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#93447) szabogabor10 válasza LouiS22 (#93444) üzenetére


szabogabor10
veterán

" a fiatalember több száz kiló lisztet, konzervet és tésztát halmozott fel a koronavírus-járványtól való félelmében, a házkutatás idején már több hónapja ki sem merészkedett az utcára."

Aha, tehát nem csak kalóz, hanem elmebeteg is. :D

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93448) kabelmania27 válasza AsakuraDave (#93445) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Hétfő óta létezik gigabites csomag, lakossági előfizetésnél 40Mbit a feltöltés, üzleti esetén 50Mbit, 1270-en vagy irodában rendeled meg hamarabb bekötik.
Wifis modemet adnak, jelenleg még nincs bridge mód,.

(#93449) LouiS22 válasza szabogabor10 (#93447) üzenetére


LouiS22
veterán

Lelki szemeim előtt látom az arcot, kb. a minden informatikus mém állandó illusztrációja ugrik be.

Mondjuk volt miből bevásárolnia.

Kínzó kérdés kettő: mennyi lehetett a havi villanyszámlája? Fair use policy nem érvényesült? Vagy mindezt egy legális vállalkozás keretében űzte? Mert akkor nagyon "okos" volt :D

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#93450) kabelmania27 válasza -Ben- (#93380) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Légkábeles övezetben előfordul, hogy nyáron csökken a bejövő jelerősség.
Ha megírod az osztók tipusák meg tudjuk írni, hogy javítható-e lakáson belül a helyzet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.