Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92501) sziszi-fuszi válasza cof (#92489) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Te csak és kizárólag a DIGI optikai hálózatát veszed alapul. Pedig DOCSIS hálózatuk is van. Komoly 8/2-es internettel és analóg csatornákkal. Ja! És nem csupán vidéken, hanem Budapesten a belvárosban is. Pl. IX. ker belvároshoz közel eső részén. Egészen más egyébként üzemeltetni egy DOCSIS hálózatot mint egy optikait. Csak a példának felhozott HBO-ra reagálva, optikán nem létezik sávszél probléma. (Illetve igen, de az nem ez a nagyságrend.) A DIGI nem volt képes (MÉG) beruházni a kódoláshoz szükséges eszközökre. 1 csomagja van összesen. Kell, nem kell nem kapsz mást! Nincs normális ügyfélszolgálat, nincs kártya, nincs box. Mert nem tudnak adni. Mert tartozásaik vannak a beszállítóik felé. Tévedés ne essék, én szurkolok nekik! S igen, rengetegen panaszkodnak a szolgáltatásukra, főleg külföld felé. (Ott, ahol már fizetni kell a sávszélességért, mert nem a saját hálózatuk. Nem véletlen, hogy minden forgalom Románián keresztül történik!) S még egy fontos történet: A Diginek muszáj ügyfeleket szereznie! MUSZÁJ! Nincs más kiút a számára, csak az előremenekülés! De aki egy kicsit is jobb szolgáltatást szeretne az megy a konkurenciához.

Mi alá kell írás?

(#92502) #75501312 válasza Csabex (#92499) üzenetére


#75501312
törölt tag

A régi plazmám 40 kg volt, a mostani LCD csak 13, nem lehet baj. :DDD

(#92503) sziszi-fuszi válasza #75501312 (#92498) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

MIlyen 3x 4x annyiért árról írsz? Az internet az általad linkelt oldalon igencsak karcsú! Sajnos a DOCSIS ilyen. Vagy net, vagy TV, vagy rohadt drága beruházás DOCSIS 3.1-re. Ahol milliárdos lenne a beruházás az egész országra vetítve. Mikor, mennyi idő alatt térül meg. Csinálni kellene egy költség-haszon számítást és kiderülne, hogy a jelenlegi előfizetési díjak mellett mennyi a hozam. Élek a gyanúval, hogy inkább bankba raknám a pénzem. :D
Kötbért csak az igénybe vett kedvezmény után kell fizetni. Naná, hogy hűséget szeretne a szolgáltató, ez a jól felfogott ÜZLETI érdeke, hogy bilincsbe verjen. De csak akkor, ha hagyod magad. Ne köss hűséget! A választás a tiéd/miénk. Ja! Hogy úgy valamivel drágább? Igen. (De közel sem annyival mint papíron a listaár!)

Mi alá kell írás?

(#92504) vargalex válasza sziszi-fuszi (#92492) üzenetére


vargalex
félisten

Megint nem jó példát írsz. Élelmiszer üzlet, zöldséges esetén a konkurenciánál is azt kapod, mint a drága üzletben. Itt nem...

Alex

(#92505) cof válasza sziszi-fuszi (#92501) üzenetére


cof
veterán

UPC-nek is van több elhanyagolt területe, ott a bermuda háromszög 29-es körzet pl. Nem lehet minden mindenhol csúcssebességen ez egyértelmű. És a jelenlegi DOCSIS 3.0 sem lesz sokáig elég, szóval itt is fejleszteni kell előbb utóbb valamilyen irányba el kell indulnia, mert vagy leragadnak egy adott ügyfélszámon, vagy megy a panasz majd ezerrel, hogy rossz a szolgáltatás.

A Digi ebből a szempontból nagy előnyre tett szert optikai területen, jó időre le van tudva a fejlesztés. Csak a gyümölcse majd később érik be.

Egyébként van kártyájuk szóval ez tévedés, hogy nincs mert a HBO-hoz itt is kell. És elég sok eszköz is fel van sorolva az oldalukon mint TV BOX, mint az internethez szükséges eszközök.

De aki egy kicsit is jobb szolgáltatást szeretne az megy a konkurenciához.

Ez egy kicsit erős szerintem, én voltam Digis, és elég sok ismerősöm is az itt a városban, nagyon elégedettek.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92506) tomp válasza sziszi-fuszi (#92501) üzenetére


tomp
félisten

Óóó akkor is jobb a fapados. :DDD
Én azon csodálkozom, hogy még tudnak működni...

(#92507) sziszi-fuszi válasza cof (#92505) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Kártya meghirdetve valóban van. Csak hónapokat kell rá várni, mert nem kapsz! Így ha pl. HBO mániás valaki, akkor nem tudja nézni az adott - kódolt - csatornákat. Valóban tökéletes szolgáltatást adnak! Ja! Nem.

Mi alá kell írás?

(#92508) #75501312 válasza sziszi-fuszi (#92503) üzenetére


#75501312
törölt tag

Azon az oldalon a szűrő popular volt, ami nagyon gáz, de ha szűrőt váltasz, sokkal jobb ajánlatok vannak.

Én már ott tartok, hogy tőlük szolgáltatás sem kell, nem hogy hűség. :DDD

(#92505) CoF
Bermuda háromszög, visongok :DDD Sziporkáztok mostanság.

(#92509) cof válasza sziszi-fuszi (#92507) üzenetére


cof
veterán

Hát nem tudom, hogy honnan ezek az információk de nem hiszem, hogy saját tapasztalat mert a Digi TV topikban összesen 4 db, a Digi Internet topikban meg mindössze 21 hozzászólásod van.

De szidhatod őket, engem nem zavar, árban és teljesítményben is köröket ver a Vodafone-ra az FTTH szolgáltatás, legyen az Digi vagy Telekom akár. Ezek még 10+ év múlva is ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket, a DOCSIS 3.0 aligha, na majd akkor fog mattot kapni a Vodafone.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92510) sziszi-fuszi válasza cof (#92509) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Az információk rendelkezésre állását ne az alapján döntsd el, hogy egy nick alapján kinek, hol, mennyi a hozzászólása. Egyébként a tapasztalat mutatja ezt. És megjegyzem egy percig nem szidtam őket! Sőt! Minden tiszteletem az övék, mert belevágtak olyasvalamibe amibe náluk sokkal tőkeerősebb cégek sem mertek. És sikerre vitték! Hogy miként, az az ő dolguk. De ettől még reálisan kell nézni minden szolgáltatót. Ha nem lennének akkor a többi nem kevéssel drágább lenne. Ezért vártam, hogy megjelenjenek a mobil piacon is. Sajnos sikerült őket kiszorítani, mert néhány embernek ez volt a személyes érdeke!
Ami pedig a hálózatot illeti, nézd meg a DIGI is évtizedek óta építgeti az optikai hálózatát, a UPC annak idején optikai gerincre és koax hálózatra építkezett. Hogy jól tették-e vagy sem, az majd kiderül. Az biztos, hogy a vodkafonnak nagyon drága lesz/lenne átépíteni a hálózatot optikára. Mindig az utolsó néhány méter a legdrágább egy hálózatban. Borzasztóan drága. Talán az fogja majd megoldani, ha eltűnik a DVB-C és jön valami más helyette. Hívjuk azt IP-nek , vagy legyen egy sokkal jobb, vadiúj technológia. Én nem valami és valakik ellen vagyok. Hanem a folyamatos szidást és szitkozódást nem értem az árak miatt. Ezért szálltam vitába. Nem másért.

Mi alá kell írás?

(#92511) cof válasza sziszi-fuszi (#92510) üzenetére


cof
veterán

Oké, akkor ezt megbeszéltük. Én nem is az árak miatt indítottam ezt a kis eszmecserét, hanem a technológiai megoldások miatt, hogy lehetne másképp. Aztán mondtad is a megoldást, pénz beszél.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92512) anglergab válasza sziszi-fuszi (#92510) üzenetére


anglergab
addikt

A technológiai "út" világosan ED3.0 > ED3.1 > GPON, illetve DVB-C > OTT. Mind a vezetékes (wifi), mind a mobil GPON-t használ, egyre közelebb a felhasználókhoz. A vezetékes és mobil fejlesztések egymást is "segítik" az optika miatt.
A koax valószínűleg 3-4 Gbps-et tudhat (broadcast nélkül), további fejlesztésekkel pedig 5-10 Gbps-et is. Most valószínűleg 1 Gbps vagy kevesebb van ebből kihasználva. Az 5G hasonló kapacitású elméletben, de persze a mobil hálózat a gyakorlatban sokkal zajosabb, kisebb a kapacitása.

[ Szerkesztve ]

(#92513) sziszi-fuszi válasza anglergab (#92512) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Amit írsz, az jelen, max. a közeljövő. De lehet, holnap bejelentik, hogy megfejtették a kvantumfizika alapját képező információcsere mikéntjét, és ezt közel 0 beruházással át lehet vinni a gyakorlati alkalmazások közé. És akkor az egész átviteltechnika és technológia mehet a lecsóba... Én már régen nem bocsátkozom jövendölésbe. :) Túl sokan és túl sokszor mondták, hogy na, ez lesz majd az igazi. A koax ugye egy több, mint 100 éves technológia amit már sokszor temettek és mindig magához tért. Az optika fejlesztése a múlt század 60-as éveinek közepe, második fele. A fene sem tudja, hogy mi hova fejlődik, és milyen sebességek lesznek. Ha a 70-es évek második felében valahol azt mondod egy egyetemen, hogy 20 év és több 10 gigabites hálózatok lesznek megvalósíthatóak és még ez is szűk keresztmetszet lesz, kinevetnek. Pedig így volt és van. Sávszélből soha nem elég! Lesznek itt még "csodák". Csak azt sajnálom, hogy én azt már nem fogom megélni. No meg azt, hogy nem látok bele a laborok mélyébe, hogy min is dolgoznak igazából!

[ Szerkesztve ]

Mi alá kell írás?

(#92516) F-ECT$ válasza sziszi-fuszi (#92510) üzenetére


F-ECT$
titán

Mindig az utolsó néhány méter a legdrágább egy hálózatban.
4 éve jutott el az utcánkba a UPC és amikor az oszlopról kötötte be a szerelő a házig a kábelt, akkor ha jól emlékszek 120e Ft-os árat emlegetett, ennyiből kellett neki, mint alvállalkozónak megoldania az utolsó pár métert. Szóval valóban nem kevés idő a hálózatépítés megtérülési ideje...

És mindenki a havi 200 Forint engedményen rugózik, a lemondás gombbal.
Szerintem nem a 200 Ft-on, hanem a 2-3e Ft-on, ami mondjuk egy egy éves hűség esetén már 24-36e Ft, az megér sokaknak 1 hívást...

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#92517) peter303 válasza #72445440 (#92515) üzenetére


peter303
tag

A kodolas vagy szabadalom licencet az eszkoz gyartoja veszi nem a szolgaltato. Mint pld minden MP3 lejatszo gyarto vagy ahogy a mai napig fizet a Sony-nak minden CD lejatszo gyarto stb.

A DVB-C nelkuli koaxban biztos sok lehetoseg van de akkor minden regi boxot es mediakartyat le kell cserelni. Az intenet nelkuli elofizetok lekorlatozva csak a Voda szervereket erhetnek el.

[ Szerkesztve ]

(#92518) cof válasza #72445440 (#92515) üzenetére


cof
veterán

De egyébként egyedi ajánlattal elvileg nem lehetetlen olcsón jutni 3 mediaboxhoz, kódolatlan adás kérése helyett inkább ezt javaslom azoknak kérni, akik több tvn szeretnék nézni az adást.

Engem nem is az az 1500-2000 Ft zavarna /hó (és még sokat is mondtam szerintem) hanem elvi kérdés. Én azért szívesen fizetnék ha nálam megoldanák kódolatlanul, mert az én eszközeim sokkal komolyabbak mint az övék valaha is megütnék ezt a szintet. Kivéve videótár, de az nem is kell. Mindenképpen az ő szarjukat kell használnod, hogy nézhesd a TV-t. Legyen ez kártya vagy BOX... Mert mindegyiknek van valami hátránya. Szóval én meg azt javasolnám, hogy legyünk eszközfüggetlenek alap csomagban ha már DVB-C marad. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92519) kezo0


kezo0
addikt

Pár napja az alábbi jelenség ütötte fel a fejét a Cisco boxomon: ha egy DD5.1-es hangú filmet felveszek az HBO HD-ről, akkor a rögzített film hangja először nem akar megszólalni. Ha megállítom a lejátszást, vagy visszaugrok az elejére, akkor nagy nehezen, akadozva megszólal a hang, de egyfolytában ki-kimaradozik. Perceken át kell azt játszani, hogy megállítom, ide-oda ugrálok, előre-hátratekerek benne, amíg végre rendesen és folyamatosan kezd szólni a hang. És ez csak a HDD-re rögzített film lejátszásakor van így, mert ha ugyanazt a DD5.1-es hangú filmet „élőben” nézem az HBO HD-n, akkor annak tökéletes a kísérőhangja! A hangprobléma tehát mindig csak akkor jelentkezik, ha egy ilyen filmet rögzítek, és azt játszom le.
Mi a fene lehet ez? Olyan, mintha a boxnak hirtelen nehézséget jelentene a DD5.1-es hang kiküldése, de csak a merevlemezre rögzített műsorok esetében... Ami elég fura.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#92520) kezo0 válasza kezo0 (#92519) üzenetére


kezo0
addikt

Na, még egy adalék ehhez: vannak a Cisco box merevlemezén régebben rögzített műsorok is. Szintén DD5.1-es hanggal, szintén az HBO HD-ről. És ezeknek a hangja lejátszáskor tökéletes! Tehát az előzőekben leírt probléma csak az utóbbi pár napban rögzített műsoroknál jelentkezik. Mintha változtattak volna valamit a csatorna hangjának kódolásában, ami a lineáris adás nézésekor nem vehető észre, de ha rögzíted a műsort a boxra, akkor visszajátszáskor már nehézséget okoz a boxnak.
Fogalmam sincs, csak találgatok.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#92521) LouiS22 válasza cof (#92505) üzenetére


LouiS22
veterán

Az a Bermuda éppen tegnap lett felszámolva ;)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#92522) #75501312 válasza kezo0 (#92520) üzenetére


#75501312
törölt tag

Bad sector? Lehet már haldoklik a HDD?

(#92523) cof válasza kezo0 (#92520) üzenetére


cof
veterán

Éljen soká a kódolt adás... Ja nem is. :DD

Most ha nem kellene hülye kártya meg BOX, csak simán rákötnéd a HDD-t egy Windows gépre és Médiainfó megmondja, hogy változtattak-e a hangon valamit.

Nem tudom mi a probléma, de nem a hangra gondolnék, akkor élőben is akadna, mert ugyanúgy dekódolnia kell mint lejátszásnál. És már egy DVD lejátszó is bőven elvitte a DTS 768 kbps hangot is, nem, hogy AC3-at.

Igen lehet, hogy a HDD kezdi magát megadni, de gondolom azt sem lehet rákötni egy PC-re és megnézni HDSentinel-el, hogy mennyi százalékos.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92524) kezo0 válasza #75501312 (#92522) üzenetére


kezo0
addikt

(ezt CoF-nak is írom): ha bármi mást rögzítek, ami nem HBO HD és nem DD5.1 hangú, azt problémamentesen le lehet játszani. Pont mindig ott van a bad sector a lemezen, ahol egy DD5.1-es műsor felvétele...? Nem hinném.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#92525) cof válasza kezo0 (#92524) üzenetére


cof
veterán

Ezzel sokat nem tudunk kezdeni a zárt rendszer miatt. Csak ők tudnak segíteni.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92526) polonic válasza anglergab (#92429) üzenetére


polonic
félisten

Milyen az új voda modem?

(#92527) cof válasza polonic (#92526) üzenetére


cof
veterán

Ez van megnevezve az ÁSZF-ben: Compal CH7465VF

Ugyanaz mint a mostani fehér CB tudásra, csak elvileg ennek fekete lesz a háza, meg Vodafone logó vagy felirat lesz az elején Liberty helyett.

De hardververzióban is lehetnek újítások, még senki nem jelezte itt, hogy kapott.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92528) polonic válasza cof (#92527) üzenetére


polonic
félisten

Ugyanazzal az intel puma chippel. Azt gondoltam, hogy nem erőltetik ezt.

(#92529) cof válasza polonic (#92528) üzenetére


cof
veterán

Lehet, hogy nem Puma lesz. A típus név közel azonos, ez már biztos. De HW verzió megjelöléssel simán lehet, hogy nem Puma chip lesz benne, bár én is kétlem.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92530) Winne


Winne
nagyúr

Igaz lehet, hogy a Vodafone megvette/beolvasztja a Greencomot Szombathely és környékén? Látott valaki erről vmit?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#92531) LouiS22 válasza polonic (#92528) üzenetére


LouiS22
veterán

A személyes életedben okozott bármilyen problémát a Puma chip? Tényleg érdekel.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#92532) LouiS22 válasza Winne (#92530) üzenetére


LouiS22
veterán

Ha volt felvásárlás, akkor arról tájékoztatni fogják az ügyfeleket és a médiát is.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#92533) #75501312 válasza kezo0 (#92524) üzenetére


#75501312
törölt tag

Nem tudom, csak találgatunk. :)
Nekem amikor NAS-ban volt a HDD bad sectoros, akkor ugye mindig töröltem azt a tartalmat, ami "rossz" volt. De mivel a következő másolásnál ugyanoda írt, így mindig az új anyag volt a problémás, igaz függetlenül a tartalomtól.

(#92534) ztsoft válasza kezo0 (#92519) üzenetére


ztsoft
őstag

Én a kódolás és a jelenlegi DD 5.1-ben keresném a hiba okát. Vagy a kódoláson (felvételnél) módosítottak, vagy a stream-en és a lejátszásnál már ezt a módosítást nem kapta meg a Cisco.

Esetleg egyfajta másolás elleni védelem, amit a Cisco nem ismer, de a visszafejtésnél gondot okoz neki (régebben a hangsávba rejtették, ha jól emlékszem 330 Hz környékére a jelet).

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#92535) polonic válasza LouiS22 (#92531) üzenetére


polonic
félisten

Attól, hogy én nem érzékeltem, másnál még jött elő a hiba.
És a termék egy rakat trágya. Ilyen chipet ki sem lett volna szabad adni.

(#92536) LouiS22 válasza polonic (#92535) üzenetére


LouiS22
veterán

Tetszik, nem tetszik, ezt kapod. De az is biztos, hogy erősen túl lett tolva ez a hiba (ami ettől még igen, létezik). Megjegyzem: élő emberrel még nem tlaálkoztam, akinek az életében ez a hiba kárt okozott volna.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#92537) anglergab válasza sziszi-fuszi (#92513) üzenetére


anglergab
addikt

A DSL, koax, optika, UTP, mobil, wifi is fejlődik folyamatosan. De az elérhető sávszélesség mindig az egy érpáron (DSL) lesz a legkevesebb, a koaxon/sok érpáron (UTP) több és optikán a legtöbb.
A vezetéken több mint mobilon/wifin.
Ezek sosem változnak :)
Teljesen új technológia meg nem valószínű.
Az ettől még lehetséges, hogy a mobil/wifi jobb lehet mint a vezetékes, ha a vezetékes továbbfejlesztése nem gazdaságos, a mobil pedig fejlődik. De természetesen az optikánál sohasem lehet a mobil/wifi jobb, mivel az neki a betápja.

[ Szerkesztve ]

(#92538) ztsoft válasza polonic (#92535) üzenetére


ztsoft
őstag

Akkor elég sok PC processzort sem kellett volna kiadni, [link] . És ez csak ezekre vonatkozik, a többiről nem is beszélve.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#92539) vargalex válasza cof (#92523) üzenetére


vargalex
félisten

Miért ne lehetne a SMART adatokat megnézni? Az filerendszer/titkosítás független...

Alex

(#92540) vargalex válasza LouiS22 (#92536) üzenetére


vargalex
félisten

Ugyan nekem nem a Puma chipset hibái miatt, de 3 Connect Box is ugyan úgy dobálta a kapcsolatot, miközben a jelszintekkel semmi probléma nem volt, illetve előtte a Cisco EPC3208 és a Cisco EPC3925 sem produkált ilyet. Szerencsére van egy belsős ismerősöm, a közbenjárásával cserélték Hitronra. Ez is Puma chipset, mégis stabil. Igaz, ezt pedig alapból a felületen nem lehet bridge módba állítani és a központ is azt mondta a technikusnak, hogy ők sem tudják, mert ezt fix IP-s ügyfelek kapják (mondjuk azt nem értem, mi köze hozzá). Szerencsére még a technikus jelenlétében ránéztem a felület forrására és csak hidden volt a mező... Úgyhogy mégis átállítottam.

Alex

(#92541) ztsoft válasza vargalex (#92540) üzenetére


ztsoft
őstag

Szerencsére még a technikus jelenlétében ránéztem a felület forrására és csak hidden volt a mező... Úgyhogy mégis átállítottam.

Ajjaj, szabad ilyet csinálni? Forráskódban turkálni? :D :C

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#92542) cof válasza vargalex (#92539) üzenetére


cof
veterán

Ez tiszta. De ahhoz szét kell szerelni, nem tudom, hogy van-e rajta valami matrica vagy ilyesmi jelölés a csavaroknál pl. Mert az biztos, hogy nem lehet szétszedni az eszközt a szolgáltató erre nem is adna engedélyt. Míg egy saját eszközzel azt csinál az ember amit akar.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92543) anglergab válasza vargalex (#92540) üzenetére


anglergab
addikt

Ezt üzleti előfizetők kapják csak, nem?
Ott pedig van mobilnetes backup net opció is (USB stick a modemen).
Lehetséges, hogy amiatt nem lehet/szabad bridge módba állítani, ugyanis az átkapcsolást a router rész csinálja, ahogyan a wifit, tűzfalat, DSLITE IPv6-ot stb. is.

[ Szerkesztve ]

(#92544) sziszi-fuszi válasza cof (#92518) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

"Mindenképpen az ő szarjukat kell használnod, hogy nézhesd a TV-t. Legyen ez kártya vagy BOX... Mert mindegyiknek van valami hátránya. Szóval én meg azt javasolnám, hogy legyünk eszközfüggetlenek alap csomagban ha már DVB-C marad. "

Dolgoztál te olyan helyen, ahol supportot és helpdesk-et kellett adni? Szerintem nem. Mert ilyen akkor eszedbe sem jutna. Millió újabb gondot venne a nyakába a szolgáltató, ha így lenne. Nem tudná eldönteni (ahogy sok esetben még a saját és önmaguk által felügyelhető eszközök esetében sem), hogy hol lehet a hiba. Mondjuk tévé esetében csak annyi "hogy néha kockásodik az adás", internetnél pedig "megnőtt a válaszidő". Beleőrülnének.

Mi alá kell írás?

(#92546) cof válasza sziszi-fuszi (#92544) üzenetére


cof
veterán

Ne is mondd. Már most sem bírják emberrel az ügyfélszolgálaton.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#92547) anglergab válasza sziszi-fuszi (#92544) üzenetére


anglergab
addikt

Mobilon mindig saját eszközt használ az előfizető.
Igaz, a TV is saját eszköz. De egyre gyakrabban kell a szolgáltatói mediabox is, hiszen az OTT-t csak azzal lehet megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#92548) sziszi-fuszi válasza anglergab (#92537) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Elméleti síkon írtam amit írtam. Ami az új technológiát illeti abban én nem lennék olyan biztos, mint te. Az átviteli közegekben már valószínűbbnek tartom. Tudod? Az 1800-as években sok akkori vezető tudós kijelentette, hogy a "fizikában nem lehet újat találni mert megoldott minden, és mindenre tudjuk a választ". Aztán mégsem. Persze csak azért, mert ezt a kijelentést nem minden ember fogadta el.

Mi alá kell írás?

(#92549) sziszi-fuszi válasza anglergab (#92547) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Rossz a hasonlat! A mobilokban a telepített szoftverekhez lópimpala jár! Csak a zárt részéhez kapsz supportot! Azt meg egy nagyon szigorúan betartott és betartandó szabvány írja le. Nem mondhatom az ügyfélszolgálatosnak, hogy szétesik és kockásodik a Yt vagy arckönyv a telómon. Mert elhajt, hogy nem tud vele mit kezdeni! És igaza is van! Az egy más kérdés, hogy van egy-két olyan szolgáltatós ügyfélszolgálati iroda, ahol vannak emberek akiket azért tartanak, hogy ilyenben is segítsenek. De az nem kötelező support, hanem extra az adott cégtől.

Mi alá kell írás?

(#92550) tomp válasza ztsoft (#92534) üzenetére


tomp
félisten

Másolásvédelem nem lehet mivel akkor nálam a Sony TV szólna, hogy nem lehet felvenni.
Én az elállított DD-ra gondolok. Tavaly az MTV Live HD-n volt gond. TV-n furcsán szólt a csatorna Dolby hangsávja. Cisco boxot pedig kiakasztotta a hangsáv. Akadozott.
Miután jeleztem, 2nap alatt javították.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.