Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84207) wajois


wajois
kezdő

Sziasztok!

Tegnap kötötték be a Happy Home 300-as csomagot Horizon HD mediabox-szal, ami annyira nem happy egyébként. Elolvasva a topic összefoglalót, nem találtam választ a kérdésemre, illetve egy fórumot sem, ami ezzel foglalkozik. A következőt tapasztalom:

(Halkan megjegyzem, ezzel elismerem saját hiányosságomat, hogy nem tudom sd adás képes-e feliratot megjeleníteni)...

Viszont vegyünk egy HD adást, mondjuk egy film csatornát, ahol az egyébként iszonyatosan lassú működésű Horizon HD boxhoz tartózó anti ergonomikus, és alapvető gombok hiányával küszködő távirányító (újabb megjegyzés-ahogy a gyári füzetkében látszik, az előző távirányító valamivel logikusabb volt) I-info gombját megnyomva megjelennek ugye az adáshoz tartozó és gondolnám kiválasztható hangok és feliratok. Angol dolby digital, magyar dolby digital a hangoknál, illetve magyar nyelv a feliratoknál.
Itt az első érdekesség, a távirányítón nincs gomb, amivel az audió és felirat sávok között lehessen váltani (az előzőn volt audio, illetve sub-t gomb is), de ok ez nem hibaás működés.
Benavigálva az eszköztár személyre szabás menübe, az alapértelmezett hangnál kiválasztom az angolt, az alapértelmezett feliratnál pedig a magyar nyelvet.
Kilépek, és a hang még csak-csak a kiválasztott (volt csatorna, ahol az info alatt ugyan felhozta az angolt, de kiválasztva is csak magyarul szólt), de felirat semelyik csatornán, semmilyen nyelven nem jelenik meg.
Ha bekapcsolom a nagyothalló feliratozást, az is csak ad-hoc jelenik meg egy-egy csatornán.
Ma reggel több mint 1 órát voltam telefonos kapcsolatban a hibabejelentéssel, nagyon kedves volta hölgy, kapcsolgattam, folyamatosan kérte mit látok, mit állítok, stb., közben valakihez továbbította a problémát, ahonnan egyszer csak megjött a visszajelzés, hogy a hiba nem miattuk van, hanem a szolgáltatótól így kapják az adatot, úgy értette a hölgy, hogy maga a műsorszolgáltató csatorna így adja nekik a jelet, hogy nincs benne több sáv, hiába van feltüntetve a műsor infojában.

Ezt érti valaki? T-nél és Diginél is működtek ezek minden probléma nélkül.

Rákérdeztem, elmondásuk szerint egy upc előfizető sem tudja ezt használni, beállítani, élvezni, nevezzük bárhogy.
Ezt meg tudja nekem erősíteni valaki? Akkor miért hívják digitális csomagnak, és miért reklámozzák így:

"Televízió68 + 27 HD tévécsatornaDigitális és HD minőség, részletgazdag, nagyfelbontású képDolby® Digital 5.1-es hang, moziélmény a nappalibanHang- és feliratválasztás, külföldi filmek eredeti nyelven vagy felirattalHorizon GO, hogy mobilon is nézhesd kedvenc műsoraidatMűsorvisszanéző, amivel 7 napig felvétel nélkül vissza tudod nézni az adást"

Hát ez mi? Botrány.

Bocs a kiakadásért, ezzel más együtt él simán? Vagy másnál működik rendesen?

Azt nehezen, de el tudom engedni, hogy ugyan az aktuális film Dolby Digital hangot ír az info alatt, az erősítő (optikával összekötve és engedélyezve a dolby..bla-bla.) mégis csak annyit ír, hogy digitalis jelet kap, dolby sehol, de a felirat hiánya szerintem nem fér bele. Ez nem digitális tv-zés.

Simán bevállalom, ha valaki kioszt, és közli, hogy én vagyok a balf..sz, mert ezt meg ezt kell állítani, szóval, bárkitől szívesen fogadok megoldási javaslatot, tanácsot. Mit nézzek meg, milyen jel erősség, mit tudom én.

Előre is köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.