Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83451) tomp válasza LouiS22 (#83432) üzenetére


tomp
félisten

Maradjon az analóg TV, DVB-C de akkor ne is várjunk semmilyen bővítést mert a koax kapacitása így kötött.
Ha minden maradt volna a régi akkor még máig barlangban élnénk. ;)
Analóg és DVB-C TV-nek nincs jövője. Ideje elfogadni mindenkinek, hogy a koax jövője a kizárólag full IP.

(#83452) pjen válasza tomp (#83451) üzenetére


pjen
félisten

Valamit azért ne felejts el.Ez egy üzleti vállalkozás,amint úgyérzi a tulaj,hogy neki megéri,rögtön lesz változás.

(#83453) MadMancs válasza tomp (#83451) üzenetére


MadMancs
veterán

UPC szempontjából szerintem DVB-C lenne a legjövedelmezőbb. Van egy olyan érzésem hogy egy CAM modul olcsóbb mint egy IPTV beltéri. Sőt , még többet spórolhat ha kártyát se ad. Diginél is az uj modulok ( bár kepesek kártyát fogadni) kártya nélkül maga a modul dekódol. DVB-C esetében már szerintem nem is lehet olyan TV venni ami nincs rá felkészítve, IPTV re viszont nagyon kevés eszköz képes. Nem mindegy milyen eszközt kell megvennie és kiadnia. Most ha hirtelen váltanának az összes efinél box csere lenne, aminek az ára se jönne vissza ( ugyanannyi a box díja mint cam é.) Cserébe lenne pár százezer felesleges dvb-c box és CAM modul a birtokukba. Üzletileg nem túl jövedelmező.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#83454) vlevi válasza MadMancs (#83453) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én azért utalom a boxot, kegyen az iptv, vagy bármi, mert az egy olyan felesleges eszköz, amit nem kötelező használni, haszna nem túl sok van, ellenben folyamatosan működik. A régi pace box pl. standy fogyaszt 20-25 wattot. Napi 24 órában. Ezzel szemben egy ci+ kártya 0wattot fogyaszt.

(#83455) tomp válasza pjen (#83452) üzenetére


tomp
félisten

Nyilván! De nézzünk csak pár példát:
Meg akarja tartani a DVB-C-t de gyorsítani szeretné a netet. 1Gbit vagy még nagyobb sebességet is akar. De azért további HD-t is berakna a kínálatba. Nincs hely!
Oké akkor a koaxot kukázza és az utcai Node szekrényektől tovább húzza az optikát a lakásokig. Rengeteg munka cserélni az egész országban a kábelhálózatot. Mehet a nagyobb internet, DVB-C több HD-vel.
Vagy a másik opció: analóg és DVB-C TV kuka, behozza kevesebb pénzből az IPTV-t és máris elfér a koaxon minden.
Ha felvetetné a Vodafone azt az opciót, hogy maradjon e a DVB-C de miatta optikára kell átállni így a havidíj a mostani négyszerese lesz(átépítés díja) ellenben ha jöhet az IPTV akkor maradnak a mostani díjak akkor is mindenki kiállna az analóg+DVB-C mellett? Szerintem senki. :D

(#83456) Intruder2k5 válasza tomp (#83455) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"maradjon e a DVB-C de miatta optikára kell átállni így a havidíj a mostani négyszerese lesz"
Azért ez a négyszeres erős túlzás. Más szolgáltatók is építettek át régi réz hálózatokat optikára, és nem lett négyszeres áremelkedés. Sőt... Általában ugyanannyi vagy kevesebb összegért még gyorsabb netet is adnak. Majd ott visszajön nekik a befektetés, hogy az üveget üzemeltetni jóval kisebb költséggel jár. És ne feledkezz meg a konkurenciáról se, ahol van, ott nem négyszeres, de még akár 25% áremelés is jelentős elvándorlást okozhat.

[ Szerkesztve ]

(#83457) tomp válasza Intruder2k5 (#83456) üzenetére


tomp
félisten

A négyszeres árat azért írtam mert már javában zajlik az ED3.1 átépítés. Ha ez után kellene kukázni a koaxot na az sokba fájna.
ED3.1 helyett jöhetett volna az optika de nem akartak optikát.
Igen más szolgáltató is épített át hálózatot. Ott van pl Borsod megye legnagyobb ex kábelszolgáltatója a Parisat. Anno még ők adták a leggyorsabb kábelnetet és nem a UPC. Mikor a UPC behozta az 500-as netet akkor döntött úgy a Parisat, hogy a pár éves friss új ED3.0-t kukázza és inkább a lakásokig tovább húzza az optikát. Maradt a DVB-C, több HD lett és jött a Gbites net.
Nyilván a Vodának nem fájna annyira ha optikára állnának át mivel az ED3.1-et még a UPC kezdte el. De mivel a Voda folytatta így nincs mese. Véghez kell vinni. Vodafone TV is azért valósulhat meg Telekom hálózaton mivel IPTV. Garantálható, hogy nem üzemeltetnek hosszabb távon DVB-C+IPTV rendszert így várható a DVB-C lezárásának a bejelentése. Mikor? Szerintem még az idén bejelentik, hogy xy hónaptól digitális TV előfizetésre új szerződést kötni már nem lehet.

(#83458) Intruder2k5 válasza tomp (#83457) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Várjuk ki a végét, nekem vannak ellentétes infóim is (nem IPTV lesz) a VodafoneTV-t illetően, de ha menni fog kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#83459) tomp válasza Intruder2k5 (#83458) üzenetére


tomp
félisten

Akkor remélem marad a mostani ipari hulladék fapad box csak más szoftverrel ami esetleg még jobban lassítja. Habár van még ennél is lassabb működés? :DDD

(#83460) viktorhu válasza tomp (#83457) üzenetére


viktorhu
veterán

DVB-C képes az STB-jük, így iptv és DVB-C mellett is ugyanazt a szolgáltatást tudják nyújtani. Nyilván nem véletlenül költöttek erre.

(#83461) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Mondjuk az ár egy érdekes dolog, és a kereslet-kínálat is ide tartozik.
Nekem volt IP TV-m 10 éve + hozzá 4 Megás Net havi 9900-ért akkor a nettó minimálbér 60 ezer forint volt ma meg már 107 ezer forint, és most 5300-at fizetek a DVB-C és 500-as Net párosért.
A keresetek arányaiban is kicsit más, de 10 éve még kereslet volt 1 elérhető szolgáltatóval ma meg már túlkínálat van, mert itt van az ajtó előtt még másik kettő kábele.

(#83462) LouiS22 válasza tomp (#83457) üzenetére


LouiS22
veterán

Az a baj, hogy te magadból indultál ki és az az alap állításod, hogy neked legyen jó. Sajnos (szerencsére) egyik cég sem ezen logika mentén működik.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#83463) MadMancs válasza tomp (#83459) üzenetére


MadMancs
veterán

Inviteles, és Telekomos IPTV box is egy fapados lassú ipari hulladék. Nehogy azt hidd vodás jobb/jobb lesz. Szolgáltatói oldalon sose fognak normális eszközt adni. Sőt nekik az a legjobb ha nem is vagy minél olcsóbban adnak valamit. Ez továbbra is DVB-C mellett szól.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#83464) gduck válasza Intruder2k5 (#83458) üzenetére


gduck
addikt

Szerintem első körben az a DVB-C VodaTV box lesz, amit már régebben is linkeltem ;) Távoli jövőben meg már csak IPTV. Semmi értelme párhuzamosan üzemeltetni a kettőt...

UI: Bár most is az csinálja a UPC. Továbbra se értem, ha a DVB-T átállásnál "kikényszeríthették" az analóg-digitális váltást, akkor kábelen miért kell ezt eddig húzni :W

[ Szerkesztve ]

(#83465) MadMancs válasza gduck (#83464) üzenetére


MadMancs
veterán

Legyen igazad. Arra a távoli jövőre meg talán kiforr ez a IPTV mint készülék mint szolgáltatói olalon is. 2014 ben mikor az első saját LCD TV vettem, még igencsak válogatni kellett a nagy gyártok között hogy legyen benne CI foglalat és DVB-C tuner. Manapság ez azért szinte alaptartozék. Még a DVB-S is elég gyakori.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#83466) degec


degec
senior tag

Tisztelet,

Elnézést ha valaki már kérdezte, kerestem de nem találtam..
Van valami új végponti eszköz (Upc optika területen) amibe 4g képesség, és spec sim kártya is van esetleg netalántántán..?? megkerestek üzleti okossággal ajánlattal, hogy ha elvágják a kábelt akkor is lesz netem mert 4g sim van benne..stb.stb, és az ont átáll 4g-re Visszakérdeztem kapásból, hogy a modem maga tudja, vagy kapok ilyen bankkártya méretű wifi szóró eszközt saját aksival (nem tudom mi a neve) és akkor wifire szór a spec telefonszámú sim kártya, ami azért jó mert officeba csak vezón kapnak a gépek netet..pont semmire nem jó nekem, van olyan Huawei 4g router...ha így hívják ami LAN irányba is tud 4g-t préselni.. de nem is forgalmazzák itthon....szóval tudunk erről valamit esetleg ? Tudom mindenki lakossági itt, de hátha.. az okosok ! Köszönet, tisztelet !
4g lan: [link]

[ Szerkesztve ]

(#83467) cof válasza gduck (#83464) üzenetére


cof
veterán

Továbbra se értem, ha a DVB-T átállásnál "kikényszeríthették" az analóg-digitális váltást...

Ez EU-s előírás volt, talán még mindig az lenne ha nem lett volna kötelezettség. Egy ilyen magán hálózat meg más dolog, kvázi azt csinál a saját hálózatán a szolgáltató amit akar.

Egyébként ott is zajlik a fejlődés, most van folyamatban az átállás h.264-ről h.265-re.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#83468) MadMancs válasza degec (#83466) üzenetére


MadMancs
veterán

UPC honlapján azt írják hogy 4G képes Connect boxot osztogatnak Business Prémium csomagban. Ha megszakad a net auto vált 4G re. Optikai területen passz, de szerintem ONT utan beteszik spec FW vel ami csak router funkciókat lát el. Egyébként hülyeség hogy nincs itthon 4G képes router ami LAN fele is tol. Mindhárom szolgáltató forgalmazza ( Huawei B525) de azon kívül is meg lehet venni. Mienk pl Telekomtól van. És kizártnak tartom hogy egy mifit adnának e célból.

kép link

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#83469) cof válasza MadMancs (#83468) üzenetére


cof
veterán

Ez a B525 abszolút rossz választás, drága is... LAN-on csak 100 Mbit-et tud, akkor inkább már egy külön eszköz a SIM kártyának.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#83470) #75501312 válasza gduck (#83464) üzenetére


#75501312
törölt tag

Jesszum, ha az a box lesz, amit decemberben linkeltél, a szüleim meg fognak őrülni, mert nem fogják tudni használni a felületet. :(

[ Szerkesztve ]

(#83471) gduck válasza cof (#83467) üzenetére


gduck
addikt

Ez igaz, de 12 év alatt fokozatosan, minden szívfájdalom nélkül leépíthették volna. Azt hittem a csatornák egy részének kódolatlanná tételével elkezdődik valami, de azóta se történt semmi változás :(

És úgy van ahogy mondod, a DVB-T tovább fejlődik (analóg nélkül is van élet) :)

(#83472) MadMancs válasza cof (#83469) üzenetére


MadMancs
veterán

Igaz. De LTE router alapvetően wifin. Jelenleg igen kevés hely van ahol 100/100 felett van a mobilnet sebessége. Wifin viszont tud 5Ghz AC-t. Router képes két wifin csatlakozó eszközön lázán átengedni 50MB/s forgalmat. Tapasztalat. Illetve most nem ez volt a kérdés, UPC 100% hogy nem ilyet ad. Csak leírtam hogy létezik. És általánosságban otthoni körülmények között teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#83473) kali válasza gduck (#83471) üzenetére


kali
legenda

Az analógot kidobhatnák már mindenhol.

(#83474) cof válasza kali (#83473) üzenetére


cof
veterán

DIGI-nél is még megy az analóg, ráadásul összes előfizetett csatorna párhuzamosan a digitálissal, legalábbis ahol én lakom. Tudom más technológia, de na... Ha egyszerre több ezer vagy netán tízezer előfizetőnek kellene BOX-ot biztosítani plusz szakit aki kiviszi, és beállítsa az kicsit fájna, persze 12 év alatt szépen fokozatosan meg lehetett volna oldani. De a nagy cégek nem nagyon szeretnek költekezni, mert a profit mindenek felett, csak ha nagyon muszáj.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#83475) kali válasza cof (#83474) üzenetére


kali
legenda

A DIGI más tészta, ők sokkal spórolósabbak, meg eleve nem arra rendezkedtek be teljességgel, még akkor sem tudtak boxot adni, amikor igényelve lett és szükség lett volna rá, de ezt nem feszegetem jobban, mert nem is ide való...
Amelyik szolgáltatónál eleve leginkább boxra/kártyára épül minden, ott egyszerűbb elhagyni az analógot, de idővel nem csak célszerű, hanem muszáj is lesz.
Az analóg kilövése által felszabadult kapacitás, bőven kárpótolhatja a szolgáltatót az eszközi és kapcsolódó egyéb kiadások tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#83476) Intruder2k5 válasza gduck (#83464) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért van olyan technológia (lásd DIGI), ahol jól megfér egymás mellett az 50-60 analóg csatorna, a 120-130 DVB-C csatorna, és az 1000-es net. Szóval nem törvényszerű, hogy a Telekom optikán továbbított szolgáltatás IP alapú lesz. Én a magam részéről remélem minél később kényszerülünk IP alapú TV szolgáltatást használni.

(#83477) cof válasza gduck (#83471) üzenetére


cof
veterán

Azért azt tegyük hozzá, hogy az AH állami és nem magán cég. Úgy elég könnyű költekezni/fejleszteni. Más kategória.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#83478) tomp válasza Intruder2k5 (#83476) üzenetére


tomp
félisten

Persze van olyan. GPON hálózat. Csak a UPC hálózata nem ilyen. Analógnak mennie kell. Akkor talán lesz hely DVB-C-nek a Gbites net mellett.
Digis DOCSIS koax hálózaton nem véletlenül nincs Gbit, DVB-C+analóg.

(#83479) Intruder2k5 válasza tomp (#83478) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt a megválaszolt távoli jövőre, illetve a Telekom hálózaton nyújtott TV-re értettem, hogy bármi lehet. A lényeg, hogy üvegen van kapacitás, és az átvitt jelnek nem feltétlenül kell IP alapúnak lennie.

(#83480) gduck válasza cof (#83477) üzenetére


gduck
addikt

Nem értem a logikát... Véleményem szerint az analóg megszüntetésével a szolgáltató csomó kiadást megspórolna. A fejlesztés meg 12 éve már megtörtént ;)

(#83476) Intruder2k5 : Optika más tészta, mi ugye koaxon lógunk ;)

[ Szerkesztve ]

(#83482) Intruder2k5 válasza #72445440 (#83481) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hitron CGNV4, de csak üzleti előfizetés mellé adják, otthonira nem.

[ Szerkesztve ]

(#83484) Beniii06


Beniii06
őstag

Tapasztalt valaki hibát vagy csak clickbait? Furcsa, hogy "bulvár" lap közöl ilyesmit. [link]

"Got any other secret weapons?"

(#83485) kezo0 válasza Beniii06 (#83484) üzenetére


kezo0
addikt

Színvonalas hír. Még az sem derül ki, hogy a „rendszer” vajon az internet- vagy a tévészolgáltatást, netán mindkettőt takarja. :)
De örüljünk, hiszen most már újra jó a rendszer!

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#83486) pjen


pjen
félisten

Üdv.Most volt itt a UPC szerelő,beszélgettünk.Mondta még rengeteg CRT Tv van a rendszerben,amihez analóg adás vagy box kell.

(#83487) merqree


merqree
őstag

Legutolsó számlán megjelent, hogy lejár a hűségem május elején. :D
Mivel a Vodafone "flottám" (4 SIM kártya egy előfizetői azonosítóm) augusztusban jár le, ezért kivárok, és akkor egybe megnézem mit tudnak...

(#83488) gduck válasza pjen (#83486) üzenetére


gduck
addikt

Rengeteg, az tág fogalom ;) Nekem is van rengeteg (de komolyan) ismerősöm, de már senkinek nincs CRT TV-je.

(#83489) gduck válasza merqree (#83487) üzenetére


gduck
addikt

Most ennyit adnak, sajnos nem hiszem hogy ennél többet fognak adni :(
KATT IDE! (3.24 és 3.25 41.oldaltól)

[ Szerkesztve ]

(#83490) merqree válasza gduck (#83489) üzenetére


merqree
őstag

Jelenleg is olyan csomagom van a mobilra, ami nem publikus csomag, majd meglátjuk. ;)

(#83491) Gaben06


Gaben06
tag

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. UPC előfizető vagyok és szeretném lecserélni a boxot az úgynevezett Mediacard-ra. UPC ügyfélszolgálaton azt mondják nézzem meg a weboldalukon, hogy kompatibilis e a tv-m, ha benne a listában akkor mehet a buli. Viszont nincs a listájukban. UE40H6400 De valahogy nem biztos, ez a valóságban igaz is. Van valaki esetleg, aki ilyen Tv-el használja a kártyás szolgáltatást? Van a listában sokkal régebbi vagy alacsonyabb tudású TV. Köszi

(#83492) kezo0


kezo0
addikt

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#83493) 4Grider válasza Gaben06 (#83491) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nagyjából kizárt, hogy ne működjön ebben a tv-ben a upc médiakártya.

(#83494) canniball válasza Gaben06 (#83491) üzenetére


canniball
nagyúr

Az a lista* korántsem teljes (sőt!) és manapság már szinte mindegyik készüléken van CI+ foglalat ami a mediacardhoz kell. Amikor bejött a mediacard nekem is ezzel a listával jöttek, én meg mondtam hogy saját felelősségre kérem a kártyát, meg is kaptam, azóta is boldogan használom (immár a második tv-ben, bár igaz ez (az elsővel ellentétben) szerepel a listában).

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#83495) Csabi1984 válasza 4Grider (#83493) üzenetére


Csabi1984
addikt

40H6400-ban biztos megy mert annak idején volt benne kártya :)

(#83496) bruno1945


bruno1945
újonc

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni:Van egy TECHNIKA névre hallgató /állítólag/okos tv.a birtokomban,de egy ideje nem indul el a youtube betöltése.Új szoftot nem talál magának.Természetesen a garanciája már 2 éve lejárt.Minden segítséget köszönettel veszek :((

brunó1945

(#83497) gduck válasza bruno1945 (#83496) üzenetére


gduck
addikt

Mikori a TV? Mikortól nem működik?

Elképzelhető, hogy ez a gondja? A régebbi tévékészülék-típusokon elérhető YouTube Flash-alkalmazás 2017. június 26-tól többé nem érhető el]

[ Szerkesztve ]

(#83498) 4Grider válasza bruno1945 (#83496) üzenetére


4Grider
nagyúr

Vegyél hozzá és dugj rá egy chromecast 3 eszközt, és lesz megint yt rajta. Meg más is...

[ Szerkesztve ]

(#83499) Gaben06 válasza canniball (#83494) üzenetére


Gaben06
tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek! Akkor megrendelem a kártyát. :)

(#83500) 4Grider válasza Gaben06 (#83499) üzenetére


4Grider
nagyúr

Arról azért tudjál, hogy onnantól kezdve nincs műsorvisszanézés és max. 1 napos az EPG. De én is jobban szeretem a saját tv-met kapcsolgatni egy hulladék szolgáltatói box helyett...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.