Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46080) kezo0 válasza Neil Watts (#46065) üzenetére


kezo0
addikt

Pont ugyanilyen az én konfigom is. 240-es net, Ubee bridge módban + Asus RT-AC68U, ugyanúgy kábelezve, mint nálad, plusz még egy switch is lóg az Asuson, mint nálad.
Egy Win 10-es gépen szoktam utorrenttel letölteni nagyobb (több GB-os) fájlokat, ez a gép vezetékkel csatlakozik az Asus routerhez. Pár hete kezdődött az, hogy egy-egy ilyen nagyobb fájl letöltése nem sokkal a letöltés elindítása után, amint a sebesség eléri a maximumot, egyszer csak megszakad, mert lehal a net. Katt a jobb alsó sarokban a sárga felkiáltójelen, a Win10 azt mondja, hogy "hiányzik legalább 1 hálózati protokoll", de kijavítania nem sikerül. Eközben az Ubee-n ugyanúgy világít minden LED, mintha minden rendben lenne, de valójában az van, hogy már nem ad netet a routernek, és semmi más nem segít, csak az Ubee áramtalanítása. Utána újra van net, folytatható a letöltés, de megint lehal minden, amint a letöltési sebesség felmegy a maximumra (ez olyan 25 MB/s környéke nálam). Ilyenkor megint Ubee restart, és érdekes módon, ezt követően, tehát jellemzően kétszeri újraindítás után már végig szokott menni az adott fájl letöltése, pedig ilyenkor a nagyobb része még általában hátravan.
Szóval összefoglalva az van, hogy a max. sávszélességű letöltés bizonyos nem definiálható esetekben hazavágja a netet az Ubee-n, majd a HGW újraindítása után minden rendbejön, de a letöltés folytatásakor pár perc után rendszerint megint elmegy a net, és csak az Ubee második restartja után lesz jó végleg és stabilan a kapcsolat...
Legalábbis én ezt raktam össze magamnak, persze lehet, hogy valahol hibás a logikám.

(És azért írtam ezt ide, mert Ubee-gondnak tűnik, nem a kábelezés vagy a routerem hibájának.)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.