Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93151) bkiky01


bkiky01
senior tag

Valaki be tud linkelni egy Flip-es Speedtest-et?
Ténylegesen 100/10Megabit a sebesség, a profil nincs magasabbra állítva, mint telekomnál optikán?
Köszi!

(#93152) gurabli válasza DJ. Ru$y (#93146) üzenetére


gurabli
senior tag

Igen, olvastam az összefoglalót.
Most még annyi, hogy kétszer beszéltem telefonon velük, először azt mondták, hogy nem kell a foberlo/tulajdonos aláírása, hozzájárulása, másodszor pedig azt, hogy igen. Majd küldtek egy linket, amin letölthető egy pdf. Tulajdonosi/Kezelői nyilatkozat (1178-NY610). De ebben meg végig optikai hálózatról van szó. Elég zavaros :(
Akkor ezt írja alá a tulaj és nem lesz gond?

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#93153) viktorhu válasza bkiky01 (#93151) üzenetére


viktorhu
veterán

Ugyanúgy van, mint a Telekomnál, itt is attól függ, hogy optika vagy koax van.

(#93154) DJ. Ru$y válasza bkiky01 (#93151) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Van a Flip-nek topic-ja, lehet ezt ott kellene megkérdezni inkább nem? :U

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93155) SZATA válasza Gubek-Einste (#92883) üzenetére


SZATA
senior tag

A javasoltak szerint az 5 GHz-es wifinek adtam más SSID-t (plusz egy számjegy), újraindítás is volt, de még mindig él az itt leírt 1-es számú probléma. Hardver hiba?

(#93156) icetheman válasza bkiky01 (#93151) üzenetére


icetheman
tag

Új 100 -as optikánál kötésnél abszolút nincs feljebb állítva Telekomnál... gigás eszközökkel 96-7 a le, felfele irány van megnyomva szépen, 52,x .

(#93157) Thomas1


Thomas1
őstag

Sziasztok!

Speedport W724v típusú csodánk van itthon, amit PPOE Passthrough módban használok, egy TP-Link routerrel osztom a netet. IPTV természetesen maradt a Speedporton.

A kérdésem az lenne, hogy a Speedport-ba bedugott pendrive-ot el tudom-e érni valahogy a Tp-Link-el szórt neten keresztül? Mit kellene ehhez beállítanom?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.
Thomas

Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty

(#93158) btz válasza Thomas1 (#93157) üzenetére


btz
addikt

A Speedport WAN ip címén elérheted, ha kap publikus ipv4-et (vagy 6-ot) a Speedport + a szolgáltatás port száma.
Persze ez csak abban az esetben értendő, ha támogatja az usb-s eszközt a Speedportod szoftvere, mert ha nem, akkor amúgy is csak töltésre tudod használni az USB-t.

ⓑⓣⓩ

(#93159) Bozek válasza Thomas1 (#93157) üzenetére


Bozek
nagyúr

Jelenleg eléred a Speedport admin felületét? Mert ha nem, akkor az USB-t se fogod. Én úgy oldottam meg, hogy a routerből megy egy kábel vissza a Speedport-ba, így már elérem. Mondjuk nekem WDR3600-as TP-Link-em van, 2 USB porttal, DD-WRT-vel, így nincs szükségem a Speedport-os USB-re, de az admin felület jól jön néha.

(#93158) btz: Támogatja, a leírásban is írják a 18. oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#93160) btz válasza Bozek (#93159) üzenetére


btz
addikt

Ok, köszöböm az infót, ezt természetesen feltételesen írtam, mert csak futólag volt dolgom ezzel a tipussal, van olyan eszköz is, amin csak dísznek van az USB port.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#93161) Bozek válasza btz (#93160) üzenetére


Bozek
nagyúr

Mintha a TP-Link-ek régebben ilyenek lettek volna (most emulátorban néztem, van FTP és fájlmegosztás is). Azokon se csak dísznek volt az USB, lehetett használni úgy, hogy rákötöttél egy nyomtatót, amit elértél bárhonnan a hálózatról. Meg még ha jól emlékszem, akkor médiaszervernek jó volt.

Próbálni amúgy én se próbáltam a Speedport-on, mert mint írtam, nincs rá szükségem. Igaz, a TP-Link-en is csak arra van most használva, hogy telepítettem rá MariaDB szervert (éljen a DD-WRT). :D

[ Szerkesztve ]

(#93162) Explomic válasza Dißnäëß (#93113) üzenetére


Explomic
csendes tag

Szia, A Sagemcom ONT egy otthoni felhasználásra kitalált eszköz. Ebben a kategóriában a link aggregation funció nem található meg. (Ha nem így lenne, akkor please, írj példát.) Ez sokkal inkább az üzleti használatra kifejlesztett eszközökben jelenik meg. Jelenleg a Sagemcom ONT nem támogatja az LACP-t. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben sem fogja...
Ha egy gépen, több porton szeretnéd kihasználni a 2Gbps-ot, akkor pl. létrehozhatsz static route-okat. Beállítod hogy egy adott címtartomány a géped első interfészén keresztül legyen elérhető, míg egy másik címtartomány a második interfészen. Így manuális létrehozhatod a load balance-ingot a géped két interfésze között.

(#93163) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Telekom ADSL internet esetén statikus vagy dinamikus külső IP címet kapunk? (tehát mindig ugyanaz az IP cím vagy dinamikusan változik?)

(#93164) Bozek válasza Atomantiii (#93163) üzenetére


Bozek
nagyúr

Dinamikus

(#93165) Atomantiii válasza Bozek (#93164) üzenetére


Atomantiii
őstag

Köszönöm a gyors választ.

(#93166) Cilindrik


Cilindrik
aktív tag

Sziasztok

Otthoni szolgáltatáshoz rendelt készülék gls csomagkövetési számát honnan lehet megtudni?
Webes rendelésnél lehet látni a honlapon de itt nincs ilyen info.

köszi

(#93167) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Ez engem is érdekel.

Maine coon

(#93168) Adama123


Adama123
tag

Májustól AMC HD a kínálatban.

https://dtvnews.hu/hirek/harom-vilagpremier-egy-honapon-belul-az-amc-n

(#93169) taki01 válasza Cilindrik (#93166) üzenetére


taki01
őstag

Ügyfélszolgálattól 1414.

(#93170) Rubyra1n


Rubyra1n
tag

Sziasztok! Telekom Sagemcom modemem van. Olyan gondom van, iphone 7 plus mivel tud 5Ghz wifit így rákapcsolódtam, illetve beállították a telekomos szerelők, hogy jöjjön legalabb a 400mb net. Jön is szépen de valamiért leakad vagy 1-2 percre belassul majd ujra feleszmél a net és nem akar tölteni olyankor . Szerintetek mit kéne állítsak a sagemcom modem setup-ban hogy ne akadjon le a net és szépen tolja a min. 400 mb-ás netet?! Jah és ma már kétszer is kérte a wifi jelszót, mikor eddig is azzal ment mint a laptop, meg az összes telefon, most meg kéri csak nem értem miért.

[ Szerkesztve ]

(#93171) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Megszűnik áprilistól a Fox, helyette Film4 lesz az IPTV-n. Szerintetek ilyenkor fel lehet mondani kötbérmentesen a hűségszerződést? A chaten azt mondák nem, mert hogy országosan kivonulnak. Az ÁSZF-ben viszont nincs ilyen "kivétel". Az ÁSZF azt írja, ha az előfizető számára hátrányosan változik a szerződés tartalma (kifejezetten ilyen a csatornakiosztás változása, amit külön kiemel az ÁSZF), akkor joghátrány nélkül felmondható a hűségszerződés.

(#93172) btz válasza Tesztelo.hu (#93171) üzenetére


btz
addikt

"A chaten azt mondák nem"

Itt is azt mondják

ⓑⓣⓩ

(#93173) Bozek válasza Tesztelo.hu (#93171) üzenetére


Bozek
nagyúr

Azért ez teljesen más. Jobban örülnél, ha fekete képernyő lenne a helyén? Mert ugye a csatorna már nem ad műsort.

(#93174) woodworm válasza btz (#93172) üzenetére


woodworm
veterán

Nem biztos. Pár hete valamelyik szolgáltatós topikban már ment a vita a Fox kapcsán, mindkét oldal ugyanazt a törvényt citálta és nem volt megegyezés a felmondás jogszerűségéről.

(#93175) DBob válasza Tesztelo.hu (#93171) üzenetére


DBob
őstag

Szerintem nem jár a kötbértől való eltekintés. Miért?

Meghivatkozod azt a "kivételt", miszerint ha téged a csatornaszolgáltató megkárosít azáltal, az általad preferált csatornát kiveszi a kínálatból, és ezáltal neked mondjuk továbbiakban már nem kívánatos a szolgáltatás, akkor valamilyen folyamatot követve végül eljuttok oda, kötbér összegét visszaadja neked a szolgáltató.

Ha országosan távozik a tartalomszolgáltató? Ehhez semmi köze a közvetítőnek, jelen esetben a Telekom / UPC / Digi és még mások. Ha téged kár ért azáltal, nem lesz neked többet Fox csatornád, ez a kár nem a csatornaszolgáltató által keletkezik, így nem is fogják benyelni az összeget. A Fox-tól pedig nem látom esélyesnek a kötbér összegét kiperelni.

Az-az, szerintem csak azért ne mondd fel.

(#93176) DJ. Ru$y válasza woodworm (#93174) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mivel nem a szolgáltató tehet róla, így ahogy már írták, megtehetné azt (esküszöm én a sok rinya miatt lehet meg is tettem volna a helyében :DDD), hogy FOX néven ugyanúgy sugározza a már említett képet. Az, hogy bekerül helyette egy plusz csatorna, az már csak bónusz.

Ez olyan, mintha a köztévé lekapcsolná megtakarítás céljából a Duna TV-t (csak mondtam valamit), akkor sem járna senkinek semmi, mivel nem a szolgáltató rendezte át hátrányosan a kiosztást.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93177) Oposzumtoszó válasza atosan (#93167) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Szia!

Nem vártuk meg, amíg telefonálnak. Mi hívtuk őket kedden és megrendeltük inkább telefonon. Csütörtökön hozta a futár a készüléket.

Sokkal gyorsabb a személyes vagy a telefonos megrendelés. Karácsony előtt konzolt rendeltünk rendeltünk személyesen, ráadásul szombaton. Kedden hozta a futár.

(#93178) atosan válasza Oposzumtoszó (#93177) üzenetére


atosan
addikt

Szia,
Akkor az lesz, telefonos rendelés. Köszi 😊

Maine coon

(#93179) hun005a


hun005a
tag

Miért nem működik a TVGO?"A szolgáltatás jelenleg nem elérhető".Ilyen ipari hulladék programot még nem láttam.Ez soha a büdös életbe nem működött még normálisan.De ahogy látom nem is fog.

(#93180) Soma01


Soma01
veterán

A SPEEDPORT ENTRY 2i beállításai közt van olyan lehetőség, hogy olyan szabályt hozok létre, hogy egy bizonyos IP-ről érkező kérések a belső hálózatot ne lássák, csak a netet? Egy másik router lenne rátéve és ami innen (e mögül) érkezik kérés, az csak a netre mehessen ki. Jó volna nekem az is, ha tudnátok linkelni egy részletes leírást, amin minden menüpont rajta van.
(nem tudom most kipróbálni, tesztelni)

(#93181) Tesztelo.hu válasza DBob (#93175) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Értem az elvet, hogy semmi köze a Telekomnak a Fox megszűnéséhez, de a ÁSZF-ben ez nincs leírva. Ha a leírtakhoz ragaszkodunk (márpedig a szolgáltatók ahhoz szeretnek ragaszkodni), akkor az történt, hogy megváltozott a csatornakiosztás. Teljesen mindegy, hogy miért, mert erről az ÁSZF nem rendelkezik. Ha pedig megváltozott, akkor jogosult az előfizető kötbérmentesen lemondani az előfizetést. Ez viszont konkrétan le van írva. Ha le lenne írva az ÁSZF-ben, hogy a szolgáltató érdekkörén/szándékán kívüli ok miatt változik a csatornakiosztás, akkor nem mondható le kötbérmentesen, akkor az egyértelmű, de nincs ilyen benne. A 7.1.6. pont részletezi ezt egyébként.

(#93182) Bozek válasza Tesztelo.hu (#93181) üzenetére


Bozek
nagyúr

Mondjuk a 12.1.2.1-ben meg le van írva, hogy ilyenkor jogosult egyoldalúan módosítani.

"A Szolgáltató az Előfizetői szerződést az Egyedi előfizetői szerződésre is kiterjedően az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
d) a műsorterjesztési szolgáltatás keretébn kínált csatornák összetételében bekövetkezett változás indokolja;
"

(#93183) btz válasza Soma01 (#93180) üzenetére


btz
addikt

Nincs benne ilyen. Max SSID isolation, ez egy adott wifivel kapcsolódó eszközt nem enged rálátni a helyi hálózatra.
Saját routerrel megoldható a feladat.

ⓑⓣⓩ

(#93184) DJ. Ru$y válasza Soma01 (#93180) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nagyon egyszerű. Úgy állítsd be a saját router-edet, hogy másik alhálózat legyen. Ha nem azonos alhálózatban vannak, akkor nem fogják elérni a másik alhálózatban lévő eszközöket. Ide tartozik inkább.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93185) DJ. Ru$y válasza Tesztelo.hu (#93181) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Benne van, pont ott, ahol Bozek írta. ;)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93186) viktorhu válasza DJ. Ru$y (#93184) üzenetére


viktorhu
veterán

Az "alul" lévő hálózat ip cím alapján eléri a "felsőt", vagyis a saját routerre kapcsolódó gépek a szolgáltatóit. Vagy tűzfalszabályban ki kell zárni a másik ip tartományt, vagy a vendégeket kell a szolgáltatói routerre tenni, vagy egy routerre mindenkit, és vendégwifit adni.

(#93187) DJ. Ru$y válasza viktorhu (#93186) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem hinném, hogy, ha a szolgáltatói eszköz 192.168.0.1, a másik router 192.168.1.1-es hálón működik, akkor a router mögül nem fogod elérni a 0-s eszközöket, legjobb tudomásom szerint. Kap internetet, de nem éri el a másik eszközöket.

De ott a másik topic ott megmondják ezt biztosra.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93188) Soma01 válasza DJ. Ru$y (#93187) üzenetére


Soma01
veterán

Pedig eléri még úgy is, ha guest hálón keresztül jön a user a második routerről. (wan kapcsolat esetén) Ez a routolás lényege.
Ezért kérdeztem, hogy miket kellene tiltani.

[ Szerkesztve ]

(#93189) viktorhu válasza Soma01 (#93188) üzenetére


viktorhu
veterán

Eléri persze. Ha tud olyat a routered, akkor letilthatod a szolgáltatói router dhcp címtartományát a tűzfalbeállításokban. A másik opció, hogy a belső háló lenne a saját routeren, saját router DMZ-ben a szolgáltatói eszközön, és a csak netet elérők a szolgáltatói eszközre csatlakoznának.

Ahogy írod, a vendégwifi alhálón nem megoldás - ha alhálón adsz nekik vendégwifit, akkor az csak az alhálótól zárja el őket, a fölötte lévő hálótól ugyanúgy nem, vagyis ugyanúgy el fogják érni a belső hálózatot (az alháló számára a fölötte lévő háló az már az internet - ahogy írod is, ez a lényege a routolásnak, így érjük el az internetet is a router mögül, hogy a fölötte lévő hálózat nyitott az alháló számára).

(#93190) Soma01 válasza viktorhu (#93189) üzenetére


Soma01
veterán

A szolgáltatói eszközre nem lehet csatlakozni az meglévő fizikai korlátok miatt. A szolgáltatói eszközre kábellel lehet csatlakozni. Erre tehetek azt amit akarok, csak legyen wifi (net) és a belső hálót ne lássák a wifire csatlakozó vendégek. Folytassuk inkább itt ha van még ötleted: [link]

(#93191) Zaji


Zaji
őstag

Sziasztok,

A T-Home által adott hálózati elosztóval akadtak gondjaim. A hiba itt olvasható amire az lett a megoldás, hogy újra kell indítani a Speedport -ot.
Jelenlegi konfiguráció úgy néz ki, hogy a Speedport-ba van csatlakoztatva a TV és egy switch. A switch-be pedig a NAS.
Találkozott már valaki ilyennel?

(#93192) mbalint987 válasza DJ. Ru$y (#93176) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Azért azt ne felejtsük el, hogy a jogszerűség és elvszerűség két külön dolog. Ha a hivatkozott jogszabály és/vagy ÁSZF nem tartalmaz kitételt az ilyen helyzetekre, akkor igenis, fel lehet mondani a szerződést erre hivatkozva.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#93193) Bozek válasza mbalint987 (#93192) üzenetére


Bozek
nagyúr

De az ÁSZF tartalmaz ilyen kitételt, ahogy már írtam korábban.

(#93194) DJ. Ru$y válasza mbalint987 (#93192) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Miért nem olvassuk tovább a többi hozzászólást, mielőtt reagálunk? Előttem a megoldás.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#93195) ferikek


ferikek
aktív tag

Sziasztok,

Jelenleg digitalis kabel tv, de ip tv lesz csak 04.01-tol.
A hazunkban cegunk neven van a net, a tv lakossagi. A net 20-as kabel, de 10-zel megy (letoltes, feltoltes kb 1). Ez szerintetek eleg iptv-hez? Sztem nem. Telekom ugyfelszolgakat ezt nem tudja, csak a szerelojuk. Lehet ilyen?

Koszi!

(#93196) DBob válasza ferikek (#93195) üzenetére


DBob
őstag

"Ez szerintetek eleg iptv-hez?"

Technikailag igen, de eléggé a határon van. Milyen accessről is beszélünk?

"Telekom ugyfelszolgakat ezt nem tudja, csak a szerelojuk. Lehet ilyen?"

Hogyne lehetne. A servicedesk-en (többnyire) nem műszaki kollégák dolgoznak, és pont az ilyen billegő, vagy igen vagy nem esetekben nem foglalhatnak állást.

(#93197) mbalint987 válasza DJ. Ru$y (#93194) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Álljunk meg egy percet, és vegyünk egy kicsit vissza. A sorrend a következő: első a jogszabályok, második az ÁSZF (leegyszerűsítve). Tehát tisztázzuk egyszer és mindenkorra: a jogszabály előírásai felülbírálják az ÁSZF azon pontjait, amelyek a jogszabályi rendelkezésekkel ütköznek. Példának okáért: hiába mondja azt a szolgáltató, hogy mondjuk te műszaki hibára vonatkozóan SOHA nem mondhatod fel a szerződést, a vonatkozó jogszabályok másképpen rendelkeznek, így az ÁSZF vonatkozó passzusai semmisek.

Konkrét esettel kapcsolatosan bátorkodtam az Eht.-t fellapozni (2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről). Lássuk a tv. 132. §-ának 2(c). bekezdését:
"Amennyiben a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés időtartama alatt egyoldalúan módosítja a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételét - ide nem értve az csatornasorrend megváltoztatását, valamint azt, ha a módosítást megelőzően kínált csatornák a módosítást követően is elérhetőek az előfizető számára -, akkor az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést."

Vitatkozzunk egy kicsit a "a módosítást megelőzően kínált csatornák a módosítást követően is elérhetőek az előfizető számára" feltételen. Pontatlanul megfogalmazott kitétel, annyi szent. Jelentheti azt, hogy a csatorna változatlanul hozzáférhető marad az előfizetőnek a módosítás után és az előfizetői szerződés keretében (példa: egy csatornát átraknak egy minicsomagba, de a régi előfizetőknek ezt automatikusan adják nulla forintért a szerződés végéig, ergo az előfizetőt hátrány nem éri). Jelentheti azt is, hogy a csatorna más úton hozzáférhető marad, és akkor itt is van két variáció: egyszer, hogy ez a csatorna az országban más hazai szolgáltatók által hozzáférhető marad, azaz csak mondjuk a Telekom rakta ki a csatornakiosztásból (ekkor ugye a szerződés nem lenne felmondható erre hivatkozva), és értelmezhetjük úgy is, hogy ugyanezen csatorna (jelen esetben a FOX) Mo.-n már nem, de máshol ugyanúgy fogható. Utóbbi esetben a csatornakiosztás módosulása esetén is elérhető az eltávolított csatorna, ergo a szerződés felmondható.

Ha engem kérdez valaki, a fenti variációk közül az első értelmezés lehet a legkorrektebb, szóval a szerződés a FOX csatornakiosztásból történő eltávolítása okán további jogkövetkezmények nélkül felmondható.

És mielőtt nekiesünk a másiknak: topikgazda vagyok én is, ne nekem magyarázd el légyszíves hogy olvassam el a korábbi hsz.-eket. Megtettem. Kolléga hivatkozott az ÁSZF-re, ami meg nem érdekelt, mert az ÁSZF az csak egy jogszabályokat kiegészítő dokumentum. Azokat az eseteket szabályozza, amiket a jogszabályok nem szabályoznak.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#93198) viktorhu válasza mbalint987 (#93197) üzenetére


viktorhu
veterán

Miért ütközne egy olyan pontja az ÁSZF-nek a jogszabályi rendelkezéssel, amit szóról szóra a törvényből másoltak bele? Még a betűjel is megegyezik. Ezt most tényleg nem értem, hogy itt mi ír felül mit.

ÁSZF: A Szolgáltató az Előfizetői szerződést az Egyedi előfizetői szerződésre is kiterjedően az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
d) a műsorterjesztési szolgáltatás keretébn kínált csatornák összetételében bekövetkezett változás indokolja;

EHT 132. § (2) A szolgáltató az előfizetői szerződést az egyedi előfizetői szerződésre is kiterjedően csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
(d) a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételében bekövetkezett változás indokolja,

(#93199) mbalint987 válasza viktorhu (#93198) üzenetére


mbalint987
aktív tag

A hozzászólásomban a 2(c). bekezdésről beszéltem, ami (az én értelmezésemben) kiegészíti a 2. bekezdést. Tehát LEHET egyoldalúan módosítani az előfizetői szerződést, de ha a 2(c). bekezdés esetei fennállnak, az előfizető jogosult felmondani a szerződést az ott leírtak szerint (kéretik ilyenkor egy egész paragrafust, vagy ink. az egész tv.-t figyelembe venni).

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#93200) Bozek válasza mbalint987 (#93199) üzenetére


Bozek
nagyúr

"(2a) A (2) bekezdés d) pontja alapján a szolgáltató az előfizetői szerződés egyoldalú módosítására az alábbi feltételekkel jogosult:
b) az adott médiaszolgáltatás kivételét a kínálatból lakossági felméréseken alapuló nézettségi adatok vagy a médiaszolgáltatóval kötött szerződéses jogviszony indokolják.
"

Márpedig itt a médiaszolgáltatóval kötött szerződés jogviszony indokolja ezt. Mondjuk az is érdekes, hogy joga van kivenni egy csatornát, ha annak alacsony a nézettsége...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.