Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67304) Intruder2k5 válasza csabsz13 (#67303) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Igen, nagyjából jól érted sajnos, jelen felállásban az ASUS DDNS kliense nem fog működni, és mivel van IPTV szolgáltatásod is, még bridge módot sem ad a Telekom, de azért van néhány megoldás.

Egyik lehetséges opció, hogy kifizeted a néhány dolláros éves díjat a már fizetős dyndns.com oldalon lévő szolgáltatásért, amit aztán be tudsz állítani a CISCO-ban is.

Másik lehetőség, tekintve, hogy a Telekom kábelnet IP címe gyakorlatilag fix (na jó, lehet évente 1-2 alkalommal megváltozik), hogy használod IP alapon a távoli elérést.

Harmadik mód, hogy manuálisan állítod be egy DDNS szolgáltató oldalán a gyakorlatilag fix címedet, amit aztán ugyanúgy használhatsz, mintha a router regisztrálna volna azt, persze itt is csak az első IP cseréig.

És végül, vannak olyan custom firmware futtatására alkalmas routerek, amik képesek NAT-olt hálózatról is megállapítani a WAN IP címüket egy külső szerver segítségével, és azt regisztrálják majd a DDNS-ben.

Minden opció esetén ajánlatos a CISCO HGW-ben az ASUS WAN IP címét DMZ-be tenni, és a kívánt portokat így már csak a saját routereden kell majd forwardolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.