Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67301) Teko001 válasza Vyndree (#67300) üzenetére


Teko001
őstag

Ha nem akarsz olyan eszközt venni, ami tud ilyet, akkor igen.

[ Szerkesztve ]

(#67302) mobilizmo válasza Simon04 (#67277) üzenetére


mobilizmo
addikt

Próbáld ki ezt. Részt vettem a tesztelésében, tök jó volt, erre is.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#67303) csabsz13


csabsz13
aktív tag

sziasztok!

próbáltam összeszedni az infókat innen a topicból DDNS ügyben és eléggé elszomorodtam.

szeretnék egy megerősítést kérni a hozzáértőktől:

van egy kábel előfizetésem, IPTV-vel, CISCO HGW-vel.
e mögött a HGW mögött van egy ASUS RT-N56U router, amin egy no-ip.com DDNS szolgáltatást (vagy ha lehet, az ASUS sajátját) szeretném használni magának az ASUS routernek és az ASUS-ra kötött USB HDD adatainak elérésére.

jól értem az eddig olvasottakból, hogy hiába állítom be a CISCO DMZ-t az ASUS-nak kiadott IP címére és hiába forwardolom a portokat, nem fog működni az ASUS-on beállított DDNS?

egyetlen lehetőségem, hogy az előfizetéses dyndns-t használom a CISCO HGW-n?

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#67304) Intruder2k5 válasza csabsz13 (#67303) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Igen, nagyjából jól érted sajnos, jelen felállásban az ASUS DDNS kliense nem fog működni, és mivel van IPTV szolgáltatásod is, még bridge módot sem ad a Telekom, de azért van néhány megoldás.

Egyik lehetséges opció, hogy kifizeted a néhány dolláros éves díjat a már fizetős dyndns.com oldalon lévő szolgáltatásért, amit aztán be tudsz állítani a CISCO-ban is.

Másik lehetőség, tekintve, hogy a Telekom kábelnet IP címe gyakorlatilag fix (na jó, lehet évente 1-2 alkalommal megváltozik), hogy használod IP alapon a távoli elérést.

Harmadik mód, hogy manuálisan állítod be egy DDNS szolgáltató oldalán a gyakorlatilag fix címedet, amit aztán ugyanúgy használhatsz, mintha a router regisztrálna volna azt, persze itt is csak az első IP cseréig.

És végül, vannak olyan custom firmware futtatására alkalmas routerek, amik képesek NAT-olt hálózatról is megállapítani a WAN IP címüket egy külső szerver segítségével, és azt regisztrálják majd a DDNS-ben.

Minden opció esetén ajánlatos a CISCO HGW-ben az ASUS WAN IP címét DMZ-be tenni, és a kívánt portokat így már csak a saját routereden kell majd forwardolni.

(#67305) csabsz13 válasza Intruder2k5 (#67304) üzenetére


csabsz13
aktív tag

nagyon köszönöm a részletes választ!
akkor kitalálom, hogy ér-e nekem annyi pénzt a távoli elérés.
a custom firmware-t most hagynám, jó pár évig azzal éltem egy TPLINK 1043-on, de sok volt vele a baj. most inkább a kényelmet szeretném (az ASUS fw szolgáltatásaival)

már csak 1 kérdésem lenne még ehhez: ha csak a saját ASUS routeremre kötött HDD-t szeretném elérni az internet felől, akkor milyen portokat és milyen/melyik eszköz IP címe felé kell forwardolnom?
vissza a HGW felé? vagy az eszköz saját LAN IP címe felé? :F
(sajnos teljesen amatőrként - bár lelkesen - próbálom kitanulni a hálózatok működését, de ezt még nem sikerült kiderítenem/megértenem)

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#67306) kabelmania27 válasza dptrsk (#67280) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nem jók az értékek, korábban jobb volt az us. Ha nem nézel dvb-c adást és van bekötve osztó akkor vedd ki, ha nincs bekötve osztó jelentsd be a problémát.
Magas az us és alacsony a ds.
RudY: Nálad sem jók az értékek. Ha van felesleges osztás érdemes lenne megszüntetni. Hogy van elosztva a koax?

[ Szerkesztve ]

(#67307) Intruder2k5 válasza csabsz13 (#67305) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mint fentebb is javasoltam, a CISCO-ban tedd be DMZ-be azt a címet, amit az ASUS router a WAN portján használ. Ez ugye 192.168.0.valami lesz.

Ezután az ASUS routerben konfiguráld be az FTP szervert, engedélyezve a WAN oldali elérést is, és így már mennie kell neki. De erről bővebben már inkább a router topikjában.

[ Szerkesztve ]

(#67308) RudY válasza kabelmania27 (#67306) üzenetére


RudY
addikt

Nincs osztva a koax, teljesen külön lett behúzva sok éve. Bejön az oszlopról a router-be, ennyi az útvonal és csak net jön rajta, semmi egyéb.
A szerelők ~fél órát mókoltak a kinti oszlopon, ennyit sikerült összehozni:

Ez már jobb valamivel?

A sebességgel nincs gond, kábel:

Wi-Fi:

[ Szerkesztve ]

(#67309) Dinasti


Dinasti
senior tag

Nos elvileg nincs NAT a netemen,de xboxon még mindig Moderate a kapcsolat. Valamit lehet még esetleg a routeren állítani ami segíthet? Gondolom fix ip cím a boxnak és DMZ segíthet esetleg? Ha adok fix ip-t akkor a dmz nek On-on kell lennie?

(#67310) Zimi91


Zimi91
tag

Sziasztok,

van már meglévő SAT előfizetésem ("régről"), most váltottam Magenta1-re és jönnének bekötni az interaktív SAT-ot. Kérdésem az lenne, hogy azon kívül, hogy lecserélik a boxot és a HGW-ből bekötnek egy UTP kábelt csinálnak még valamint? Ha nem, akkor kérhetem, hogy majd én bekötöm az UTP kábelt, ő csak cserélje ki a boxot, vagy valamit aktiválni kell, ami miatt muszáj neki bekötnie? (egy emelet van a HGW és az egyik STB között, a csatornában meg kicsit szűkös a hely, ezért kérdezem)

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

(#67311) Teko001 válasza RudY (#67308) üzenetére


Teko001
őstag

Igen, ezek már jó értékek.

(#67309) Dinasti: Az is egy megoldás, vagy az xbox support oldalán találsz egy port listát, és érdemesebb csak azokat "kinyitni" neki.

(#67312) Nasuto válasza Dinasti (#67309) üzenetére


Nasuto
tag

Milyen T-s HWG-d van? Nálam Speedport W724V. Az uPnP be van kapcsolva rajta és a NAT open Xbox One-on és open volt az Xbox 360-on is.

(#67313) g.killer


g.killer
aktív tag

Sziasztok!
Már bő fél éves a nagyszerű Telekom szolgáltatásunk :U Mármint a 30 megás amikor váltottunVk DSL-re akkor kaptunk egy ilyen speedport w724v type ci-t aminek nem lenne más dolga, mint a telefont és a rá csatlakozó Tplink Tl-wr1043ND v2.1 -et kiszolgálnia a routeren suste-firmware-je fut nagy hála neki! :R Na az alap helyzettel mostmár megismerkedtünk, :DDD A probléma az, hogy ez a speedport fogja és eldobja a kapcsolatot, és ilyenkor egy kedves dns-probe start üzenet fogad a böngészőben internet nincs ezen csak egy kábel,ki be szokot segíteni utána megint akár két hétig is jó a net, ez az kezdetektől fennállt, viszont az utóbbi időben megsokszorozódott a probléma és akár napi 3-szor is eldobja a kapcsolatot ami nagyon idegölő tud lenni! :K
Erre van valami megoldás, megéri próbálkozni a T-home-nál vagy úgyis ugyan ilyen szart fogok kapni?
A segítséget előre is köszönöm! :)

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#67314) DJ. Ru$y válasza g.killer (#67313) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Attól, mert nálad nem működik, még nem szar. Próbáld meg, hogy korlátozod a letöltést és a feltöltést is a maximum alatt pár megával. 90%-ra biztos vagyok benne, hogy le- és feltöltés is megy és ezért dobja el a netet. Nálam is volt ilyen, mint kiderült öcsém éjszaka full sávszélen próbált letölteni miközben nekem is futott a szerverem, tapasztalatom szerinte ezt nem szereti a DSL.. Ezért kell korlátozni, ha a suste tudja, akkor akár router szinten is visszaveheted globálisan 27/4-re mondjuk a sebességet.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#67315) g.killer válasza DJ. Ru$y (#67314) üzenetére


g.killer
aktív tag

Igen néha tényleg, eldobja a netet torrentnél azzal nincs bajom, de amikor senki sincs itthon hazajövök és nincs net? :F Nem megy se nas, se torrent, csak maximum a családtagjaim neteznek. Amúgy a sebeség is háát nem mondanám jónak..

Mindezt egy 30/5-es netnél, szóval nem azzal van baj, hogy túlterhelt vagy valami, mert igen van olyan amikor én 3MB/s-al töltök le és rajtam kívül még 3-an akarnak nettezni, de a probléma általában teljesen random szokot előjönni!
Ez a wifis mérésem (nagyban nem különbözik a kábeltől):

[ Szerkesztve ]

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#67316) Dinasti válasza Nasuto (#67312) üzenetére


Dinasti
senior tag

Az upnp-t bekapcsoltam és open is lett... Köszi az infót. Amugy az pontosan mit is csinál?

(#67317) Teko001 válasza g.killer (#67315) üzenetére


Teko001
őstag

Másik típust nem valószínű, hogy fogsz kapni, de esetleg egy másikat ugyanebből lehet érdemes lenne megpróbálni, hátha az eszköz hibásodott meg.

(#67316) Dinasti: Az xbox kérésére nyitja ki a portokat

[ Szerkesztve ]

(#67318) Dinasti válasza Teko001 (#67317) üzenetére


Dinasti
senior tag

:R

(#67319) g.killer válasza Teko001 (#67317) üzenetére


g.killer
aktív tag

Akkor ennek lehet, hogy nekifutok. Mi a tapasztalat, hogyan érdemes felvenni velük a kapcsolatot, e-mail,ben telefonon vagy szemelyesen a boltban? Lehet bepróbálkozom egy másik tipusra váltás kérdésével, ha nem akkor is legalább megpróbáltam nem? :DDD

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#67320) kabelmania27 válasza RudY (#67308) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, ezek már sokkal jobb értékek, nem kell netszakadástól tartanod.

(#67321) Teko001 válasza g.killer (#67319) üzenetére


Teko001
őstag

Hát a hibát telefonon jelezd, de másik típust valószínűleg azért nem fogsz kapni, mert nincs más. Úgy meg nehéz ;)

(#67322) eszgabor


eszgabor
aktív tag

Sziasztok,

Tavaly nyomtak a halozatfejleszteses reklamot a tv-ben, akkor megneztem, hogy nalunk (Miskolc) fejlesztenek-e, de azt irta az oldal, hogy nem. Valamelyik nap eszembe jutott es raneztem ujra, most mar azt irja, hogy iden jonnek erre is es meg lehetett adni elerhetoseget, hogy szoljanak, ha a mi cimunkon is elerhetove valik.
Hol lehet megnezni, hogy mit es mennyiert kinal az uj halozaton a Telekom?
Elore is koszi!

G

Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

(#67323) Gubek-Einste válasza eszgabor (#67322) üzenetére

Bejelentkezés nélkül látható a teljes szolgáltatás lista, azok lesznek elérhetőek.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67324) Melack


Melack
veterán

Tegnap sikerült kötbérezés nélkül felmondani a szolgáltatást. A srác annyit mondott, hogy ha nem tudja a rendszer feldolgozni a lemondást (vmi nagyon nem volt rendben a rendszerrel, így papír alapon töltötte ki a dolgokat), akkor majd e-mailben kell nekik elküldeni a doksikat. Mekkora esély van, hogy nem fog menni nekik a feldolgozás, és levelezhetünk velük?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#67325) pityaa23


pityaa23
senior tag

Sziasztok!

Lakás felújításban vagyok, villanyszerelő jön sorba, eltüntetném a fali dobozokat, most lenne lehetőség kábeleket behúzni a lakásba a tv-ig, gépig. Utána nekem ne barmoljanak szét semmit. Milyen vezetékre lenne szükségem a bekötéshez? Iptv-van ott. Szeged Nemes Takács utca.

[ Szerkesztve ]

(#67326) DJ. Ru$y válasza pityaa23 (#67325) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A HGW-től a TV-kig (esetleg később több TV-re gondolva max. 3) UTP Cat5e v. Cat6 kábel.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#67327) Zimi91 válasza DJ. Ru$y (#67326) üzenetére


Zimi91
tag

Ha már kicsit off téma és nekem is aktuális lassan, optikai kábelt is el lehet vezetni így a falban (mármint van hozzá fali csatlakozó)? Ha igen, akkor gondolom szétosztani egy kábelt nem lehet plusz eszköz nélkül, ha két helyre kellene vinni, akkor két külön kábel kellene?

[ Szerkesztve ]

(#67328) DJ. Ru$y válasza Zimi91 (#67327) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Valakinek azt mondta a szerelő, hogy belső csatornába nem húznak optikát, mert, hogy könnyen törik, max. külső fali "pattintós csatornába".

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#67329) kiki22 válasza eszgabor (#67322) üzenetére


kiki22
senior tag

Szia!Hol lehet megtekinteni,h hol varhato halaozat fejlesztes?

(#67330) Teko001 válasza kiki22 (#67329) üzenetére


Teko001
őstag

(#67331) DJ. Ru$y válasza kiki22 (#67329) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Itt. Megelőztek.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#67332) wmati válasza kiki22 (#67329) üzenetére


wmati
addikt

(#67333) Zimi91 válasza kiki22 (#67329) üzenetére


Zimi91
tag

100%-ban ne támaszkodj erre a listára. Van olyan település, ami itt nincs fent és már lassan kész a hálózatfejlesztés, valamint van olyan (pl.: nálunk), ami fent van, de a helyi mérnökség szerint "közel jövőben nem várható optikai fejlesztés" (idéztem). Igazából lehet ők tévednek amúgy, mert tavaly májusban is volt egy hasonló levelem, amiben ugyanezt a választ kaptam, év végére viszont az egész városban elérhetővé vált a minimum 30 Mb/s.

(#67334) kiki22 válasza Zimi91 (#67333) üzenetére


kiki22
senior tag

Köszi .Ezek szerint nem szamithatok semmire :-(

(#67335) Atomantiii válasza Zimi91 (#67333) üzenetére


Atomantiii
őstag

Inkább 0 %-ban lehet neki hinni, hiába vagyunk mi is rajta a büdös életbe nem lesz a lakcímünkön VDSL ha így haladnak.

(#67336) MajaG válasza Atomantiii (#67335) üzenetére


MajaG
senior tag

Most is van VDSL a településeden(címeden), az egy másik dolog, hogy téged hiába állítanak át VDSL-re nem nyersz vele semmit. A listában szereplő települések mindegyikén lesz ilyen lakó, aki távol lesz attól, hogy előnyt jelentsen a VDSL beállítás.

Hiú ábránd, hogy egy településen ami DSL-en él 100%-os lefedettség legyen az összes DSL-en elérhető csomagra. :(

(#67337) tope válasza Teko001 (#67330) üzenetére


tope
addikt

Ez a lista kb. semmire se jó, ha legalább utcaszinten lenne felsorolva.

Egyébként is rossz a rendszer, mert ha kijelöltem a címet (ha rendelni akarnék), ahol most is van szolgáltatás, írja, hogy 50Mbit elérhető, közben jön 12 Mbit, vagy esetleg jönne, mert akkor már telefonálok is, hogy essenek neki, mert 20Mbitre vagyok előfizetve

[ Szerkesztve ]

(#67338) Zimi91 válasza MajaG (#67336) üzenetére


Zimi91
tag

"listában szereplő települések mindegyikén" - ez most melyik lista? VDSL-es település lista, vagy az említett hálózatfejlesztéses? Azt az információt kaptam, hogy a hálózatfejlesztéses listán optika lesz mindenhol, ez akkor nem igaz?

Szerintem amúgy annyira nem hiú ábránd, tudok olyan települést, ahol ~500-1000 méterenként van kihelyezve DSLAM, azzal azért a jelenlegi max VDSL-es csomagokat le lehet fedni, ha nem tévedek. (Nem Telekom a szolgáltató amúgy)

(#67339) Teko001 válasza tope (#67337) üzenetére


Teko001
őstag

Viszont ennél pontosabb listát meg nem fogsz kapni.

(#67340) wanted5


wanted5
őstag

az ügyfélszolgálatos azt mondta hogy azon az oldalon fel van tüntetve az is, hogy mikor lesz a fejlesztés
tényleg fel van és vak vagyok? mondja már meg valaki legyen szíves

Egy kis tapasztalat milyen jó is vidéki t-snek lenni:
Lejárt a hűségidő, ezért kiküldtek egy szépen meghízott számlát, erre mérgemben vissza akartam mondani mindent, de jön a szokásos bullshit hogy egymásra mutogatnak a szolgáltatók. Itt a városban lehet másik szolgáltatótól venni a netet, de a hálózat ugyanaz, így ugyanolyan szar marad az egész. Arra pedig természetesen nincs magyarázat, hogy ugyanannál a háznál, ugyanazon a címen miért volt 1,5 éve még stabil 10 Mb/s, utána 1 éve 8, fél éve 6,5 és most pedig 2,6 Mb/s. Kijött a szerelő már többször, körbenézte a dolgokat és ment dolgára.

A fejlesztéseket meg úgy ígérték, hogy 2015 végéig kész lesz, mi ez ha nem hamis reklám?
Szívből gyűlölöm az egész T-s bandát, bár lenne más megoldás az internetre.

(#67341) eszgabor válasza Gubek-Einste (#67323) üzenetére


eszgabor
aktív tag

Ha nem irok be telepulest, nem latszik a kinalat, ha Miskolcot irom be megint csak nem latszik, igy beirtam egy olyan telepulest ahol mar kesz a fejlesztes es lehet rendelni. Latom van 10-20-30-50 es 120 Mbps-es net. Milyen technologiaval szolgaltatjak? Bar nem tudom szamit-e ez. Csak azert kerdezem, mert a jelenlegi koaxos off szolgaltatonknal a net furan mukodik, mert bar elvileg es speedtesttel merve is 60/6 Mbps es a ping sem tul nagy megis az enter lenyomasa utan vagy 3 masodpercig a feher kepernyot nezem, meg azt, hogy forog a betoltest jelzo porgettyu. Utana mar gyorsan megjeleniti az oldalt. A pc eleg furge fajta igy nem miatta van.
Ehhez kepest anyam ultra low cost pc-je a lan-os off szolgaltatoval 20/10 Mbps-sel hasit mint allat. Mire lekoppan az enter gomb az also veghelyzetebe, mar be van toltve az oldal.
Ez a halozatfejlesztett telekom net melyikre hasonlit inkabb? :-)

Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

(#67342) DJ. Ru$y válasza eszgabor (#67341) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Optikát húznak. 120/50 a maximum egyelőre.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#67343) kisapa válasza MajaG (#67336) üzenetére


kisapa
senior tag

"Hiú ábránd, hogy egy településen ami DSL-en él 100%-os lefedettség legyen az összes DSL-en elérhető csomagra." Sajnos erre nagyszerű példa az enyém.Az oldal szerint megtörtént a fejlesztés.

A valóság egy másik oldal szerint.

(#67344) Zimi91 válasza kisapa (#67343) üzenetére


Zimi91
tag

Nálatok 1-2 címből kiindulva optika lesz, szerintem még mindig csinálják a fejlesztést, csak pár területet átadtak már, ezért kitették így. Utcán, ha látsz 1-2 szerelőt érdemes megkérdezni.

(#67345) wmati


wmati
addikt

Megadta magát a hálózat :(

(#67346) kiki22 válasza wanted5 (#67340) üzenetére


kiki22
senior tag

Nalunk ugyanez a helyzet.8 eve kezdtem 15 -el mara van 6-5 :-) Es mikor kijott a szerelo es momdtam neki mennyi volt azt mondta itt sosse volt annyi.De persze van par speedtestes kepem lementve de ugye az nemszamitt :-)

(#67347) szabog74


szabog74
aktív tag

Bocsánat a kezdő kérdésért: normális, hogy iptv 7 megabitet elvesz a 30-as VDSL-ből?

(#67348) Intruder2k5 válasza szabog74 (#67347) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Sajnos igen. SD vagy HD stream egyébként?

[ Szerkesztve ]

(#67349) szabog74 válasza Intruder2k5 (#67348) üzenetére


szabog74
aktív tag

HD. Ezt elfelejtették említeni szerződéskötéskor :)

(#67350) Intruder2k5 válasza szabog74 (#67349) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, annak kb. reális is. Az SD stream 4Mbps körül lassít...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.