Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12551) DM-Fan válasza spiky03 (#12527) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Jelenleg engem sem izgat annyira a dolog. Még talán a nagyobb fps szám sem, mert a Hobbit 48p-étől sem voltak elájulva a tesztvetítésen, Jacson a Comoic Con-on be se mutatta már ebben a formátumban."

Az, hogy néhány hülye kritikus mit mond a 48p-vel kapcsolatban egy 10 perces részlet alapján, ráadásul úgy, hogy fingja nincs arról, hogy mit lát, rohadtul nem tud meghatni. Jackson-nak teljesen igaza van: a 24p igenis elavult, régről fennmaradt technológia, amit szerintem is ideje lenne lecserélni. A legtöbb panasz mai napig azzal kapcsolatban éri a csúcs TV-ket, hogy látszik rajtuk a 24p judder, holott az nem a TV-k hibája, meg lehet nézni, hogy a moziban is látható a jelenség. Ergo tömeges igény fogalmazódik meg arra vonatkozóan, hogy lépjünk már túl ezen. Pont erre lesz megoldás a 48p. Lehet, hogy eleinte furcsa lesz, de a jóhoz nagyon gyorsan hozzászokik az ember. Szerintem döbbenetes látvány lesz a Hobbit ilyen formában, csak azt sajnálom, hogy lehet, hogy még Budapesten sem lesz olyan mozi, amelyik le tudja így adni.

Get Moded!

(#12552) DM-Fan válasza Chrys_ (#12536) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig ez valószínű user error lesz. Én épp mostanság láttam VT50-et jól beállított forrásról hajtva és pont olyan folyamatos képe volt, amilyen kell, hogy legyen. Csak annyi 24p judder volt, amit ott van a filmen. De igazából a Pana plazmáknál már elég régen nincs gond ezzel.

Get Moded!

(#12553) BBéci válasza DM-Fan (#12552) üzenetére


BBéci
titán

Reméltem, hogy Te is ezt fogod mondani!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12554) janos666 válasza DM-Fan (#12550) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Most nem találom, de volt valahol régebben egy cikk, ami jó pár évvel ezelőtt mostanra már hasonlóan magas pixelsűrűséget jósolt a laptop és asztali PC monitoroknak. Aztán az utóbbi 1-2 évben jót lehetett rajta röhögni, hogy a laptopok konkrétan visszafelé fejlődtek e tekintetben és a PC is jól beragadt 1920-on. (Ahogy a TV is, csak ott több jó indok van rá, hogy miért: szűkös sávszél broadcast-hez, limitált tárhely a BD rétegeken, olcsó SoC-ok a lejátszókban...)

(#12552) DM-Fan
(#12553) BBéci

Én azért kíváncsi lettem, hogy pontosan mire gondol Chrys:
csak kurvára zavar az akadás, amikor pl. a kamera svenkkel egy világos színű felvételnél.
Ez lehet valami FFD sajátosság, ami játszik a sub-field meghajtással a fényerő függvényében. Akár tényleg lehet valami új bug is, amire csak páran érzékenyek (és ők is csak világos képelemeken észlelik).
[Nem mondom, hogy így van, csak azt, hogy elvileg lehetne alapja...]

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12555) ZEN1TH válasza DM-Fan (#12551) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Teljes mértékig egyetértek. Remélem én is meg tudom majd nézni valahol 48p-ben a filmet. Nagyon érdekel a dolog.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#12556) BBéci válasza janos666 (#12554) üzenetére


BBéci
titán

Lehet alapja, de nem akkora tragédia, hogy amiatt le kelljen fikázni egy tévét, ami egyébként orbitálisan jó.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12557) DM-Fan válasza janos666 (#12554) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem tudom láttad-e már az új MacBook Pro Retina-t. Na, arra azt mondom, hogy besza-behu. Minimum ilyen felbontásúnak kéne lenni minden kijelzőnek. Döbbenetes. Sosem értettem, miért kéne visszafelé lépdelni, mikor a technológia már megvan. A kis felbontású netbook-ok létjogosultságát viszont nem értem (még böngészésre is alkalmatlan némelyikük), de szép lassan ki is fog fújni az a trend szerintem.

A VT50-nel kapcsolatban én nem fedeztem fel ilyesmit, pedig hosszasan nézegettem. Annyira meg nem másztam bele a fórumtopic-okba vele kapcsolatban. Szemmel láthatólag és minden kétséget kizárólag a jelenlegi legjobb, piacon levő TV a VT50.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12558) spiky03 válasza DM-Fan (#12551) üzenetére


spiky03
veterán

Persze engem sem nagyon izgat, hogy mit mondtak róla a tesztvetítéseken, csak ezt olvastam. Ennyi.
Ettől függetlenül én is megnézném, hogy mit tud az a 48p.
Mondjuk a filmet nem fogom moziban megnézni, max majd valamikor itthon, mert engem sajnos nem kapott el ez a gyűrű láz. :) Az elsőt láttam a többit csak tekergetve. :D
De tervbe van véve haverral, hogy egy hétvégén lepörgetjük mind a három részt, és persze abból is a rendezői verziókat. :) Kíváncsian várom, hogy milyen lesz, ha nem is fog most sem megfogni, de legalább jó hangok lesznek benne. :D ;]

Amúgy én is úgy gondolom, hogy decemberre nem lesz adott Pesten ez a technika, de reméljük a legjobbakat.

A TDKR viszont már nagyon várom!
Ez lesz az első film amit IMAX-ben nézek és nem 3D lesz. :) Sajnos szinkronosan lesz, de ennyit rááldozok a látványra, ami szerintem jó lesz, főleg, hogy közel 1órányi jelenetet forgattak most IMAX kamerával. :C
Az első kritikák is jókat írtak róla. A rohadtparadicsomon is 85% körül áll.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#12559) DM-Fan válasza spiky03 (#12558) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az új Batman-ra már megvan a jegyem a premier előtti vetítésre. Kíváncsi leszek, mit hozott össze Nolan.

Get Moded!

(#12560) spiky03 válasza DM-Fan (#12559) üzenetére


spiky03
veterán

Gratula hozzá. Az IMAX vetítésre már minden jegy elkelt, legalább is a neten már nem lehet rá foglalni.
Én tudok várni pár napot, azért majd pár mondatban oszd meg velünk az élményedet. Persze spoilermentesen. ;)
Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a lezárás. Talán úgy ahogy a képregényben is volt az lesz a bőregerünk sorsa, vagy az a film közben lesz majd csak?
Mondjuk a Macskanőtől kicsit tartok, hogy milyen lesz, igaz azt olvastam, hogy egyszer sem fogják a filmben így szólítani. Nah de egy hét múlva minden kiderül. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#12561) DM-Fan válasza spiky03 (#12560) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én tudatosan kerülök minden, a filmmel vagy a story-val kapcsolatos cikket, trailer-t, mindent, abszolút úgy akarok beülni, hogy ott tudjak meg mindent. Meglátjuk.

Get Moded!

(#12562) spiky03 válasza DM-Fan (#12561) üzenetére


spiky03
veterán

Én az ilyeneket nem bírom ki. :)
Én azért olvasok cikkeket, néztem trailerket nem csak ezzel a filmmel kapcsolatban, hanem minden olyan filmmel ami érdekel. Persze azért nem mindent, kritikákat is csak nagy vonalakban, olyanokat amik spoilermentesek, vagy csak ami épp érdekel belőlük, hogy pl egy filmet megéri-e 3Dben megnézni, vagy bőven elég a 2D, mert nem lett jó a látvány. Ilyesmiket. Trailerekből is csak 1-2, nem akarom, hogy le lelőjjék az összes akciót, mint a Nap amikor megállt a föld-nél:) Persze volt olyan is, ahol azt hittem, hogy úgy lesz a story aztán még sem úgy volt, pl Bosszúáálók. :)
De amikor túl vagyok a mozin akkor belevetem magam a kritikákba és hozzászólásokba és átolvasom őket. :) Nem követem el azt a hibát, mint anno a Pókember 3-nál, hogy a megnézése lőtt elolvastam minden kritikát meg hozzászólást és ott ugye nagyon lehúzták és már úgy ültem be rá, hogy ez meg az a rész szar lesz benne, stb. Így fura volt nézni a filmet. Nah de tanultam a saját hibámból. :)

Bocsi, hogy ennyit pofázók. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#12563) Jim-X válasza DM-Fan (#12561) üzenetére


Jim-X
őstag

Ez a hozzáállásod nekem nagyon tetszik :K Én is úgy szoktam csinálni, hogy tudatosan kerülöm a kritikákat trailereket annál a filmnél amit nagyon várok. Aztán majd eldöntöm, hogy tetszett-e avagy nem és én rakom össze a sztorit fejben, amiben semmi poén nincs előre lelőve :))
Kis önuralom, meg türelem, de megéri :K

A játék az nem játék!

(#12564) t-bali3 válasza Jim-X (#12563) üzenetére


t-bali3
senior tag

Egy régóta várt filmnél szerintem is ez a jó hozzáállás, de ismeretlen filmeknél bizony sokszor jól jön egy-két kritika, mert sok a szemét. :K

(#12565) Jim-X válasza t-bali3 (#12564) üzenetére


Jim-X
őstag

Velem már olyan is történt, hogy beültem egy filmre amiről azelőtt még sosem hallottam, csupán a címe alapján választottam ki és ítéltem meg... Aztán teljesen más volt, mint amire számítottam, de nagyon jól szórakoztam :)

Ez pedig a Világok Harca volt, nem ilyen tripodos ufós őrületre számítottam.. :D

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#12566) baboss


baboss
őstag

Sziasztok LG60PK550 plazmatévéhez tud valaki szerviz menü kódot .
A keresőbe nem találtam semmit.

[ Szerkesztve ]

(#12567) salapp


salapp
addikt

És már ez a hír is két éves
[link]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#12568) salapp válasza spiky03 (#12560) üzenetére


salapp
addikt

Spoilermentesen majd elmondja DM-Fan: Jó vót vazze!

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#12569) baboss


baboss
őstag

Sziasztok .1 napja vásároltam plazma tévét az ELEKTRO OUTLET-ben a boltba személyesen mentem be és én szállítottam haza.A tévére kötöttem a 2 év garancia mellé még 2 év biztositást.
Érdeklődni szeretnék hogy a készüléket visszavihetem a boltba? Nincs semmi hibája .
:))A bolt honlapján ezt volt kiírva.
A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei.A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen, átvételkori állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a megrendelt üzletünkbe. Az áruház kizárólag az átvételkori állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell gondoskodnia, ennek költségét viselnie, amelynek díja a mindenkori Royal Sprint honlapján szereplő díjtételeknek megfelelően alakul.

Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogán visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az Elektro Outlet kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére az előzetesen megadott számlaszámra, vagy az áru személyes üzletünkbe való eljuttatása esetén, készpénzben fizeti vissza.
:)) Vagy ez csak akkor érvényes ha a bolt honlapján interneten keresztül vásároltam és ők szállították ki?
A tévét 6 órát használtam doboza papírok minden megvan.

(#12570) M_AND_Ms válasza baboss (#12569) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Inkább azt mondd meg, mi az ami miatt mégsem kell? Ennyire végiggondoltad előtte, hogy tv-t akarsz venni?

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#12571) Gabor970 válasza baboss (#12569) üzenetére


Gabor970
addikt

véleményem szerint, mivel személyesen vásároltad a boltban, ezért az általad leírtak nem rád vonatkoznak.
Persze, ha van valami épkézláb érved, hogy mi a kifogásod a készülékkel kapcsolatban, jó eséllyel kicseréltetheted egy másik készülékre. Azt nem hinném, hogy visszaadnák a vételárat. A +2év biztosítást pláne nem.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#12572) BaLee válasza baboss (#12569) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Visszavinni visszaviheted, de nem kötelesek visszavenni, ha nincs semmi hibája.

Ha úgy rendelted volna webshopból és úgy szállítják akkor vonatkozna rád a vásárlástól való elállás joga, így, hogy személyesn vetted így nem.

Ettől függetlenül hívd fel őket és kérdezd meg, de ne csodálkozz ha elhajtanak. Potyára ne utaztasd meg a tv-t mert ha csak úgy beállítasz vele biztos nem fogják visszavenni.

(#12573) gomzol válasza baboss (#12569) üzenetére


gomzol
tag

Akkor is érvényes, ha interneten rendelted, de személyesen vetted át, akkor viszont nem, ha csak úgy bementél és megvetted.

(#12574) Csabroncka válasza baboss (#12569) üzenetére


Csabroncka
addikt

Interneten keresztül vásárolt cikkekre (webshop), azt hiszem három nap van (legalább is mivel nekem ramot kellet próbálnom a finnyás alaplapomba, visszavették), amúgy személyes vásárlásnál él a 8 munkanap, fontos dolog! NEM KELL MEGINDOKOLNOD!!!!, még csak hibának sem kell lennie! El állhatsz a vásárlástól! Persze ha készpénzes (nem hitelre vetted) vevő voltál, igaz lehet nem örülnek neked.... :)

gomzol: személyes vásárlásnál (ott választom ki) nem? :F nekem ez gyanús!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#12575) baboss


baboss
őstag

Tegnap bementem ez említett üzletbe hogy megnézzem a tévéket.Volt nálam 260000ft Eredetileg egy
Panasonic TX-P50ST50E 310000ft plazma akartam venni de a párom és a fiam mint kiderült nem bírja az aktív szemüveget.LG55LM620 LED tv idei model psszív szemüveges ami 356000ft lett volna.Ehez kellet volna még 100000 ft LG60PK550 256400ft plazma Az ár nagyon csábító volt és még 5"-al nagyobb is . Az üzletben megnéztem a tévét és a képet szépnek találtam.A boltban azt mondta az eladó hogy ez tavalyi modell otthon utánanéztem és kiderült hogy 2010-es .A fórumon általában az LG-ről csak rosszat olvastam.Azt hiszem elefánt effektusnak hívják mert most már csak a hibákat keresem a tévében.Most már inkább a TX-P50ST50E venném meg legfeljebb a 3 D-ét nem használná a párom és a fiam.Azt hiszem elkapkodtam a vásárlást.Be voltam sózva mint a kisgyerek karácsony előtt.
Szóval elcsesztem az egészet pedig 1 hónapja készülök rá. :W

[ Szerkesztve ]

(#12576) gomzol válasza Csabroncka (#12574) üzenetére


gomzol
tag

(#12577) BaLee válasza Csabroncka (#12574) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Mi lenne ha alaptalan hülyeségekkel nem tömnénk egymás agyát?

Linkelj be valami hivatalos oldalt ahol le van írva, hogy személyes vásárlásnál is visszaviheted 8 napig indoklás nélkül.

Nem fogsz ilyet találni, mert nincs ilyen. 3 nap sincs már.

(#12578) Gabor970 válasza baboss (#12575) üzenetére


Gabor970
addikt

bevallom, sosem láttam a 60PK550-es LG plazmát.
Azt gondolom, hogy a LG55LM620 LCD (a led, az csak a háttérvilágításra utal) készüléknél biztosan jobb a képminősége, ráadásul nagyobb is. A plazmák képminősége napokig változik első időszakban. Nekem kb 50 óra után "állt be" és sokat javult.
Én a helyedben megpróbálnék megbarátkozni a TV-vel, egy 60"-es plazma azért nem lehet rossz darab, még ha LG is.

"ha citromot kapsz, készíts limonádét!"

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#12579) BaLee válasza baboss (#12575) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Ha úgy mész vissza, hogy visszahoznád a tv-t, de vennél egy 50ST50E-t akkor biztos másképp állnának a dologhoz, mintha a pénzt akarnád visszakérni.

Amúgy milyen dolgok szavarnak a tv-ben?

(#12580) Gabor970 válasza BaLee (#12579) üzenetére


Gabor970
addikt

ha jól láttam, abban a boltban bajosan vesz pana 50st50-es TV-t :(

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#12581) BBéci válasza baboss (#12575) üzenetére


BBéci
titán

Az LG plazmák ugyanúgy aktív szemüvegesek, mint a Panasonicok, viszont a PK550 csak 2D-s, ráadásul elég szerény képminőségű és erősen ghostol. Az LM620 egy nagyon jó LCD TV, de 365000 forintért nem túl jó vétel.
Tényleg elárulhatnád, milyen hibákat találtál a megvett tévén!?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12582) baboss válasza BBéci (#12581) üzenetére


baboss
őstag

Nem találtam hibát csak amit a fórumon olvastam róla általában nem dicsérik a típust azt javasolják ha lehet ne vegyek LG-ét (elég szerény képminőségű és erősen ghostol) Elefánt effektusnak hívjátok.
A régihez képest jobb és szebb a képe Lg 42PC1RR ezt egy telefonért kaptam cserébe.
Félek a beégéstől.Nem tudom már teljesen össze vagyok zavarodva.LED - PLAZMA-3D ? pedig a vásárlás előtt rengeteget olvastam a fórumon.És DM-Fan-is sok jó tanácsot adott.Az LG55LM620 led tévé és 2012-es modell.Ha nem siettem volna el a vásárlást most már inkább ezt venném meg ráadásul passzív szemüveges 3D.Vagy a 50st50.Most jött elő az mi lett volna ha a másikat veszem meg? LG55LM620 Lehet hogy drágább és újabb és jobb is!
Az is számított a vételnél hogy a pénz megvolt rá és nem kellet hozzá még 80-100k

[ Szerkesztve ]

(#12583) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Egyelőre csak elméleti síkon érdeklődöm...
Samsung LE40C650-et (ami szerintem nem egy rossz tv), milyen 50"-os plazmára érdemes lecserélni? 3D, extrák nem kellenek.
Egyáltalán nem vagyok képben a kínálattal. (csak azért cserélnék mert nagyobbat szeretnék, egyébként elégedett vagyok a mostanival is)

[ Szerkesztve ]

(#12584) Jim-X válasza baboss (#12582) üzenetére


Jim-X
őstag

Szerintem - ahogy BaLee is írta - ha úgy mész vissza, hogy szeretnél venni egy drágább modellt akkor máshogy állnak a dologhoz.
LG passzív LED : Testvéremék olyat vettek karácsonykor, a 10ujjamon meg tudom számolni, hányszor néztek rajta 3D-t... viszont mikor nálam volt szülinapi összejövetel, akkor leesett az álla a G30-asom képétől...

Én mindenképpen az st50-et venném, de ez saját véleményem.

Üdv

A játék az nem játék!

(#12585) M_AND_Ms válasza BaLee (#12577) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A 3 nap úgy van, hogy ha 3 napon belül meghibásodik a készülék, akkor nem javítják, hanem cserélik. Ha a 4. napon vagy azon túl hibásodik meg, akkor jön a javíttatás.

Ezt kezdték egyesek úgy érteni, hogy 3 napon belül nemtetszés esetén is kötelesek visszavenni a készüléket a kereskedők.

Ettől eltekintve sok kereskedő (különösen az átkozott multik) 3-4 napig mindig hajlanak valamiféle megoldásra, ha a vevő visszatér a csalódottságával. Persze nem úgy, ha az illető már tizedszerre jön vissza cserélni.

(A 8 napos dolog valóban, távollévők között létezik csak. A személyes átvétel nem ilyen)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#12586) baboss válasza Jim-X (#12584) üzenetére


baboss
őstag

Náluk csak ez van drágább modell 55"- 59"
SAMSUNG PS59D7005DK 3D SMART(wifi) Plazma Televizíó 350 990 Ft
SAMSUNG UE55D6000TW 3D SMART(wifi) LED Televizíó 305 990 Ft
SAMSUNG PS59D535A5W FULL HD PLAZMA TV 249 990 Ft ez már olcsobb
[link]
A kettő közül melyik a jobb?

[ Szerkesztve ]

(#12587) Jim-X válasza baboss (#12586) üzenetére


Jim-X
őstag

Samsung plazmákról nincs sok tapasztalatom, egy régebbi HDready van egy ismerősömnek, azt láttam, nem voltam elájulva...
Viszont a Toobee-nak innen a fórumról PS51D550-van ha jól tudom és annak nagyon szép képe van, láttam élőben HD anyagokkal (igaz hallgatózni mentem, de ezen mentek a filmek :) )
Ezzel a 7000-es szériával sem lehet nagyon mellélőni gondolom, bár nem tudom milyen a feketeszintje...de majd valami Samus szaki többet tud erről mondani!

Megj.: Az a röhej, hogy errő a samu plazmáról semmit nem találtam magyar oldalakon..

Üdv

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#12588) alázógyík válasza Jim-X (#12587) üzenetére


alázógyík
őstag

Egyik barátomnak is PS51D550 van, nagyon jó tv. :K

(#12589) BBéci válasza baboss (#12586) üzenetére


BBéci
titán

A D7005 egy nagyon jó tévé, 59 colos, tehát érdemes arra cserélni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12590) FefeeX


FefeeX
veterán

Ebay-en azt írja egy eladó, hogy az EW3D3MC ugyanaz mint az EW3D3ME, csak kínában adják el. Valóban ott is PAL szabvány van? Csak mert azért a félár szállítással elég meggyőző lenne, ha ez tényleg igaz...

(#12591) vilga


vilga
tag

Nem reklám akar lenni de ha valakit érdekel:
Aug.31-ig ingyenes a HD csomag és a rendszer csatlakozási díjat is elengedik, igaz hűségesnek is kell lenni.

(#12592) lemmy9 válasza vilga (#12591) üzenetére


lemmy9
őstag

Nem olyan nagylelkű egy havi díjat elengedni, (kb 2600 Ft.) ha aláírsz másfél évet.
+ meg kell venned a CA modult 12000-ért :Y

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#12593) nightshadow válasza FefeeX (#12590) üzenetére


nightshadow
veterán

Kínában adják el. Valóban ott is PAL szabvány van?

Kinában SECAM van, kivéve Hong Kong és Macau, ott PAL.

[ Szerkesztve ]

(#12594) DM-Fan válasza baboss (#12586) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezek közül egyértelműen a PS59D7005 viszi a prímet, ennyiért nem is rossz vétel, hisz egy majd' 60"-os TV-ről beszélünk. Sokkal-sokkal jobb, mint az LG, amit választottál, azzal eléggé mellényúltál.

Get Moded!

(#12595) Voice24


Voice24
őstag

S30-hoz megint jött új szoft.

(#12596) dawe79


dawe79
csendes tag

Kedves DM-Fan!

A szakértői véleményedet szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban!

Jelenleg egy LG PK350 50' tv-m van, 2 éve.
Akkor még nem igen olvastam a tv-k tulajdonságai után csak a nagy képátló és az, hogy plazma legyen volt a fontos. Hd-ben egész jó a képe, de még nem láttam más plazmát élőben. Sd-ben, különösen focimeccsek alatt a játékosok körül valamiféle aura, talán foszforlag látható, és a fényerő is olyan szürkés.

Most ismét tv vásárlás előtt állok, a tv-t 3-3,3 méterről nézi a család a kiszemelt tv a panasonic vt50!

A problémám, hogy ekkora távolságról az 55' elég vagy a 65' is elférne, vagy az már túl sok.
Legfőképp sportközvetítéseket, blu ray 2d és 3d filmeket néznénk rajta, illetve amit a kábelt tv nyújt sd és hd minőségben. Szóval vegyesen, de azért a hd a több.

Sajnos a focimeccsek többsége még sd-ben jön, erre a 65' vt50 milyen lenne, a fent említett nézési távolságról? Sok, vagy megfelelő?

A 3d is fontos lenne, azon belül, pedig az, hogy ne vibráljon annyira a szemüveg.
Azt olvastam a teszteken, hogy a pana szemenként 100-100 képet ad, összesen 200 hz frissít 3d-ben.

Ez a samsung és az lg plazmáinál is így van? Vagy ott szemenként 60 hz a frissítés, és emiatt a tesztek szerint a samunál erőteljesebb a vibráció?

A nézési távolságról írtak alapján szerintem a 60' lenne az ideális képátló, hogy az 50'után érezhető legyen a növekedés, de sajna vt50-ben nincs 60' képátló.

Szerinted samsung vagy lg 60' plazmák megfelelőek lennének a fent említett célokra? Vagy a közép-és felső kategóriás plazmáik nem érnek annyit, hogy a vt50-et esetleg elkerüljem.

Tudom, hogy a vt50 mindennél jobb, de más alternatívák is jók lennének-e?

samsung 60e6500 (középkategória)
samsung 64e8000 (csúcskategória) itt a méret ugyan nagy, de 300.000-rel olcsóbb, mint a 65vt50
lg pm6800 (középkategória)
lg pm9700 (felső kategória)
Illetve a 65st50 is kenterbe veri a samu és lg bármelyik plazmáját?

Végül a thx minősítés sokat nyom a latba vagy inkább parasztvakítás? A Lg minőségibb plazmái is rendelkeznek vele,a samu azt hiszem nem.

Elnézést a hosszú írásért, de kielégítő választ még nem kaptam a fórumon, ezért fordultam hozzád közvetlenül!

Segítő és szakértői válaszodat várva, üdvözlettel:

Dávid

(#12597) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

Hali!

Vásárlást fontolgatok, de még nem győztem meg magam és azon is hezitálok, hogy várjak-e karácsonyig, vagy most az olimpia előtt tegyem meg. 50-es plazmában gondolkodom. Eldöntendő kérdések:
1. 3,7 m-ről nézve, kell-e nekem a full HD, vagy elég a HD ready? Ebből a távolságból egy amúgy minden szempontból egyforma tudású képernyőt nézve, van-e különbség a HD ready és a full Hd képe között?
2. ha elég lenne a HD ready, van-e olyan típus Pana vagy Samu között, amiben van PVR funkció USB-ről?
3. Ha nincs PVR funkció, van-e olyan külső valami, amivel lehet digitálisan rögzíteni adást (nem felvevős, wincsis dvd-re gondolok) ? Talán egy PVR-es műhold beltésri? DIGI TV-s vagyok, egyedi vétellel.
4. HA Londonban veszem meg, akkor a garancia érvényes-e itthon, vagy oda kellene visszavinni, ha gond van?
5. Mi az átlagos tapasztalat: mennyiben használjátok a 3D vagy az internetes lehetőségeket, ezért érdemes-e plusz pénzt adni, ha full Hd-re esne a választás? Tudtommal HD ready-s gépekhez ilyen funkciók nem társulnak. Tudom, hogy ez teljesen egyedi dolog, de azért akinek van, az tudja, hogy mennyire lett fontos utólag ezen paraméterek megléte?

6. ... nem jut eszembe több ... :)))

(#12598) BBéci válasza tamáspapa (#12597) üzenetére


BBéci
titán

Műholdas Digihez ne vegyél nagy és jó full HD tévét, mert irtó pocsék az adások képminősége!
3,7 méterre 65 coloson sem látnád a 1080-as felbontás előnyét, apró részleteit.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12599) tamáspapa válasza BBéci (#12598) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

vagyis, 3,7 m-re csak a felbontás szempontjából elég egy HD ready gép is. ?

(#12600) DM-Fan válasza dawe79 (#12596) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Viszonylag egyszerű a képlet: ha megvan a pénz és nem sajnálsz rá ennyit, akkor a 65VT50-nél jelenleg nem tudsz nagyobb és jobb plazmát venni, ez tény. A tesztek alapján 2D-ben és 3D-ben is közel tökéletes, össze sem vethető a jelenlegi PK350-eddel. A 3D-je miatt sem kell aggódnod, crosstalk-nak gyakorlatilag nyoma sincs, az meg egyéni érzékenység kérdése, hogy mennyire látod vibrálónak, zavarónak. Javaslom, hogy vásárlás előtt minden családtag próbálja ki a 3D-módot a hozzá tartozó szemüveggel, nehogy otthon derüljön ki, hogy valaki nem bírja! A VT50 ára viszont egyértelműen horror, pláne 65"-os méretben. Épp a minap diskuráltunk erről BBéci kollégával, hogy az árából kijön egy nagyon komoly projektor vászonnal és egy középkategóriás 50"-os plazma is.

A 3-3,3 méteres nézési távolság HD esetében egyértelműen elviseli a 65"-os méretet is, sőt, ez már-már moziélményt nyújt, SD-adáshoz talán egy kicsit nagy lesz, de erre meg azt mondom, hogy ha ennyit szánsz TV-re, akkor a jövőbe tekintve vásárolj és arra alapozz, hogy hamarosan HD-ben nézel mindent - én már most abban nézem a sportadókat is, ez csak előfizetés kérdése. A Blu-ray ilyen nézési távolságon is csodásan fog festeni akár 65"-on is.

A problémát nálad inkább a ghosting okozhatja, nem biztos, hogy sportadókat (pláne focimeccseket az eredménykijelzőkkel) huzamosabb ideig mernék nézni egy ilyen árú plazmán. Szóval a képlet érdekes: egy ilyen árú készüléket én leginkább 2D/3D filmnézéshez (azon belül is főként BD-hez) ajánlanék elsődlegesen, a TV-nézésnél bizony oda kell figyelned.

A Samsung TV-it illetően: az E8000 elég korrekt modellnek tűnik és valóban olcsóbb is, mint a VT50. A Samsung-ot még nem láttam élőben, a VT50-et igen és az engem elsőre meggyőzött. Az LG-t hanyagolnám, közép- és felső kategóriában sem tudtak olyat produkálni a plazmái, ami akár csak a Samsung modelljeit megszorítaná. Mindenesetre nem zárnám ki a Samsung felső kategóriás modelljeit sem, viszont nagyon fontos: ne kizárólag a véleményemre alapozz, hanem menj el és nézd meg élőben a felsorolt modelleket, vagy akár többet is. Az empirikus tapasztalatszerzés ugyanis nagyon sokat nyom a latban, Te és a családod fogjátok nézni.

A THX-minősítéssel a felső kategóriában nem sokat foglalkoznék, ezek a TV-k már elég jól kalibrálhatók - és egy ilyen szintű TV-nél már szinte kötelező is kalibrálni. A THX-nek a középkategóriában lehet jelentősége olyan felhasználóknak, akik erre annyira nem akarnak figyelni, de közel tökéletes képet szeretnének látni.

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.