Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12751) erdoke válasza KisTücsök (#12750) üzenetére


erdoke
titán

450 körül van a Samsung PS60E550, 480-500 körül a PS60E6500. Ugyanígy 480 körül van az 55ST50, de annyiért talán inkább a 60-as E6500-as Samsungot választanám. :F

A legjobb aláírás a héten

(#12752) DM-Fan válasza KisTücsök (#12750) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Sokat nem segít. Ennyiből még talán fellelhetsz valahol a tavalyi Samsung 59D550-ből, ami ugye 59"-os, de közel sincs olyan jó, mint az ST50, plusz egy firmware sokat rontott a feketeszintjén. Az új Samsung-ok meg ugyanúgy drágák, mint a Panák, bár pl. a Samsung 60E550 egész jó lehet 420 eFt-ból. A Pana 55ST50 persze jobb ennél, de az pl. már 500 eFt és csak 5"-lal nagyobb az 50"-osnál és 5"-lal kisebb az olcsóbb 60E550-től. Várni kell, sokat nyerhetsz rajta!

A Samsung 60E6500 sem rossz 480 eFt-ból, ahogy erdoke is írta.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12753) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Értem. És szerintetek például fél vagy inkább egy év múlva mi lesz a helyzet a tv-k piacán? Lehet számítani drasztikus árcsökkenésre?

(#12754) DM-Fan válasza KisTücsök (#12753) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Kettőt és könnyebbet kérdezz! Áresés mindig volt és gyanítom lesz is, a legalkalmasabb idő a vásárlásra mindig február környéke, amikor még kaphatóak az előző évi modellek - nyomott áron, az újak meg még nincsenek bemutatva. Olyankor nagyon jó áron lehet komoly TV-hez jutni. Decemberben ennél kicsit magasabbak még az árak, de pl. a Pana meg hagyományosan akkor ad 5 év garanciát.

Get Moded!

(#12755) erdoke válasza KisTücsök (#12753) üzenetére


erdoke
titán

Inkább arra lehet számítani, hgy az idén valamivel kisebb mértékben csökkennek majd az árak. Persze a forint árfolyam is sokat számít, amit nem egyszerű megjósolni. Ha lesz megállapodás az IMF-fel, ill. a költségvetést sikerül a tervekhez közel navigálni, akár még erősödhet is pár %-ot.

A legjobb aláírás a héten

(#12756) BBéci válasza DM-Fan (#12744) üzenetére


BBéci
titán

Újra elolvastam az összes hozzászólását, maximális árat sehol nem írt, azért tettem azt a megjegyzést.
Később viszont igen, ezért csak volt értelme belebrekegnem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12757) Arwald válasza DM-Fan (#12752) üzenetére


Arwald
csendes tag

Ez az én nagy dilemmám is. 55ST50 vs. 60E6500. Mindig is plazmában gondolkodtam és minidig is úgy gondoltam, hogy panasonicom lesz. Erre most itt ez a samsung, ami szintén nem tűnik rossz választásnak, ráadásul nagyobb és 4 szemüveget adnak hozzá. Így relatíve olcsóbb, mint a pana. Persze képminőségben némileg elmarad, csak kérdés, hogy ezt észreveszem-e, ha úgysem lesz mellette... :)

Nehéz ez a tévévásárlás... :W

[ Szerkesztve ]

(#12758) Warpig


Warpig
aktív tag

Mit jelent a kalibrálhatóságnál a következő: pro1/pro2 isfcc?

Illetve van hátránya, ha a DVB tuner nem tudja a DVB-S formátumot? Itthon melyik számít?

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#12759) DM-Fan válasza Warpig (#12758) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A GT és VT szériánál meglévő Professzionális 1 és 2 képmódokat takarja, amit az ISFccc kalibrálási üzemmód engedélyezésével tudsz módosítani, ezzel tudod csak igazán precizen kalibrálni a TV-t. Ez a kisebb modellekből hiányzik.

A DVB-S akkor kell, ha tányérral fogod a műholdas jelet és nem akarsz STB-ot, hanem a TV saját tunerjét akarod használni ekkor is. Ha kábeles előfizetésed van és úgy akarod ugyanezt, akkor a DVB-C fog csak kelleni. A földfelszíni sugárzásokhoz (mindigTV) pedig a DVB-T kell.

Get Moded!

(#12760) Arwald válasza Warpig (#12758) üzenetére


Arwald
csendes tag

A DVB-S a digitális satelit tunert fedi, azaz ha műholdas tévét nézel, akkor nem (feltétlenül) kell hozzá settopbox. Itthon inkább a DVB-T (földfelszíni sugárzás) és DVB-C (kábeles) az elterjedtebb.

(#12761) FefeeX válasza Arwald (#12760) üzenetére


FefeeX
veterán

Attól függ hol laksz... Mert ugye BP-en nem túl gyakori a tányéros tévé, DE vidéken, vagy Dunakeszi egyes részein, ahol nincs normális kábel, és az ember esetleg sok csatornát szeretne, nincs más lehetősége
UPC Direct, Digi; na most, ugye a kártyát ezekhez megkapod, de a CI modult... HelloHD...
Na mindegy, nem biztos, hogy a DVB-S kihasználható (bár én többek közt ezért vettem GT30-at és nem ST50-et :) )

(#12762) RandomPJ válasza DM-Fan (#12759) üzenetére


RandomPJ
csendes tag

Bár ha a 50GT50 kedvezőbb árban lenne a kalibrálás miatt jó volna.(Mindazonálltal, ha jól emlékszem valamelyik US blogon olvastam, hogy valaki cserélt GT50 ről ST50re, mert inkább nagyobb képernyőt választotta, és inkább kalibráltatott. ST50-es kb. 500 bejáratási óra után János666 betudná (pana software and hardware) kalibrálni, gondolom igen, és utána kb hány nézési óra után kell újra kalibrálni?

(#12763) DM-Fan válasza RandomPJ (#12762) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én biztos nem adnám a GT50 alá (láttam az ST50-et és a GT50-et egymás mellett), de hát ugye kinek mi a fontos. Persze a jelenlegi árát én sem adnám a GT50-ért.

Ha a bejáratás után bekalibráltatod, akkor azért elég hosszasan jó lesz, nem leszek már hirtelen drasztikus válozások, pláne, hogy már vagy 2 éve nincs feketeszint-emelkedés sem. Én már bőven túl vagyok a 3000 órán is és rámérve sincs mérési hibahatáron kívüli változás. Szerintem használattól függően 2-3 évnél sűrűbben nincs sok értelme újrakalibrálni, maximum ugye ha új kiszolgálóeszközt veszel.

Get Moded!

(#12764) FefeeX


FefeeX
veterán

Nos, kis antennás tapasztalattal a hátam mögött... Begyűjtöttem a kollégáktól kölcsönbe pár antennát. És meg kell mondjam, az urban legend amit terjesztetek, elég nagy marhaság. Talán félreértettetek valamit, de a jelerősítő igenis hasznos dolog. (amúgy kicsit furcsállottam is mikor azt mondtátok, hogy nem ér semmit, holott mindenhol azt árulják)
A tesztkörnyezet BP VII. ker. belső udvaros 1900as évek elején épült ház földszinti lakása. Itt a lakáson belül az ablaktól távolodva már a mobil térerő is meg-megszakad.
Normál, erősítés nélküli szobaantenna: valóban elhiszem, hogy van olyan hely, ahol elég, de azt mondani, hogy jobb mint az erősített... Se kép, se hang.
Külső erősítős (lecsatlakoztatható, anélkül is használható) antenna:
erősítő nélkül, az elvárt szintet hozta. Se kép, se hang. Rátettem az erősítőt, akkor már-már jött a jel, RTL, TV2 szakadozva, a többi nulla. (kiírta, hogy gyenge jel)
Beépített erősítős szobaantenna: hasonló az enyémhez, hasonló eredménnyel. tv2-rtl klub néha akad, a többi tökéletesen jön, maxra tekerve az erősítést, alatta csak rosszabb.
És a külső erősítőssel megtámogatva már-már tökéletes, mobiltelefonáláskor zavarja csak be kicsit a telefon, de messze nem annyira, mint korábban, plusz erősítő nélkül.
Viszont még mindig nem tökéletes, így külső antennán gondolkozom, csak nem tudom, engedély, hasonlók hogyan merre meddig... Az antennák ki nem drágák, de a szakember aki felteszi gondolom nem 10 forint.
Konklúzió: ahova elég az erősítés nélküli antenna, oda tényleg felesleges az erősítő (lásd interferencia), van ahová viszont nem, ráadásul BP-en kívül tudtommal jóval több az ilyen hely - oda azért kell az az erősítő...

(#12765) DM-Fan válasza FefeeX (#12764) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"És meg kell mondjam, az urban legend amit terjesztetek, elég nagy marhaság. Talán félreértettetek valamit, de a jelerősítő igenis hasznos dolog."

Csak míg te analóg adásról beszélsz, mindenki más DVB-T-ről.

Get Moded!

(#12766) FefeeX válasza DM-Fan (#12765) üzenetére


FefeeX
veterán

Ezt vajon miből vetted le? Panasonic 50GT30 DVB-T :U
Egyszerűen nem értem ezt a sok felém tett leoltási próbálkozásodat... Tettem valami rosszat?

[ Szerkesztve ]

(#12767) DM-Fan válasza FefeeX (#12766) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Teljesen mindegy, mit tud a TV-d, nem mindegy, hogy mit hangolsz! Legalább 3 éve minden itthon kapható TV tudja a DVB-T mpeg4-et. Végig olyan adókról beszélsz, amelyek analógban is foghatók és említést sem tettél DVB-T-ről. Mi van az m1HD-vel pl.? Ha van rálátásod adótoronyra, akkor kvázi egy darab drót, vagy lepkeantenna is elég, ha nincs, akkor meg fölösleges az erősítés, sőt, többnyire csak tovább ront a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12768) FefeeX válasza DM-Fan (#12767) üzenetére


FefeeX
veterán

Hiába írod le megint, attól még az élet nem bizonyította, sőt, cáfolta az állításod, amit az előző hsz-emben megírtam. Ettől még gondolhatod így, sőt, ha akarod, csinálhatok róla videót is a kedvedért, ha úgy már elhiszed...
És mivel korábban (kb 2 napja), többször is beszéltünk az antennámról, az antennás problémáimról, és a DVB-T-ről, úgy gondoltam nem kell minden hszben végigírnom, mit hol merre meddig hogyan hova stb.
m3D is jön, és korábban mindent kiírtam. De a kedvedért felsorolom.
m1, m2, Duna, Duna másik(nem tudom a nevét), m3D, tv2, rtl klub meg valami összesítő
és DVB-T-re irányítottam a tévét már bekapcsoláskor is, nem dugtam rá a UPC-t sem.
És mikor az analóg szar, akkor hangyászik, fekete-fehér, meg sistereg
Ez meg pixelesedik, színes kockák jönnek, meg megakad.
Nem vagyok hülye, tudom miről beszélek. Bár könnyebb a másikat hülyének beállítani, mint a tévedést beismerni... :U

12769: igen-igen, szeretem mikor a "szakértő" megmagyarázza, hogy nem azt látod, mert azt nem láthatod, mikor meg megnézi, akkor jön a nagy őőőőőőőőőőőő b@zdmeg pedig ilyen nem is létezik...

[ Szerkesztve ]

(#12769) DM-Fan válasza FefeeX (#12768) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jó, élj ebben a tudatban! :N Hidd el, hogy jópáran, akik leírtuk az ellenkezőjét sem a kisujjunkból szoptuk. Többünknél is rosszabb eredményt produkált az erősítős antenna, mint a darab drót. Elhelyezés kérdése az egész, ha rossz azerősítős antennád elhelyezése, ugyanúgy szakadozva, pixelesen fogod látni, csak maximum ritkábban esik szét. Nehogy azt hidd már, hogy csak te próbáltad ezt ki, más is ismeri a spanyolviaszt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12770) DM-Fan válasza FefeeX (#12768) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A személyeskedést és trágár hangnemet meg gyorsan be lehet fejezni, erre ez nem divat!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12771) BBéci válasza FefeeX (#12764) üzenetére


BBéci
titán

Az általad leírtakból nem következik az, hogy amiket másik 20 ember tapasztalt, amit antennás szakemberek, üzlettulajdonosok mondanak, az marhaság. Ezzel csak magadat minősíted.
A kivételek erősítik a szabályt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12772) FefeeX válasza DM-Fan (#12769) üzenetére


FefeeX
veterán

Kérlek, ne háríts, magyarázd meg nekem, hogy lehet az, hogy az antenna, megmozdítás nélkül, ugyanabban a helyzetben, tehát csak a kábel tévé oldali részéhez finoman nyúlva, erősítő rádug - van folyamatos kép - erősítő leválaszt, csak antenna magában - SEMMI KÉP. Többször megismételve. Ha ezt megmagyarázod, belátom, hogy én tévedtem.

BBéci: megírtam a konklúziót. Szerintem, amit mondotok azzal bizonyos esetekben össze is fér, egyszerűen a 20 esetből általánosításotokat cáfolja meg, hogy az erősítő semmit nem ér. Emellett én elfogadom azt, hogy ahol jön erősítő nélkül, ott az erősítő még ronthat is az adáson.

[ Szerkesztve ]

(#12773) DM-Fan válasza FefeeX (#12772) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Leírtam följebb: a gyenge jelből kapsz egy felturbózott jelet, amely ugyanúgy rossz minőségű marad, maximum a tuner érzékenységéhez viszonyítva már elegendő a folyamatos képalkotáshoz, de ettől még nem megfelelő, hosszú távon pixelesedni, akadozni fog, szét-szétesik majd. Tapasztalat. Ez kb. olyan, mint amikor mp3-ból akarsz újra CD-t gyártani. Többre mész, ha a pőre antennával kísérletezel addig, amíg megalálod azt a pontot a lakásban, ahol erősítés nélkül is megfelelő a jelszint. Nincs ebben semmi varázslat: az erősítő a gyenge jelből nem tud csodát tenni jel/zaj viszony szempontjából. Hidd el, hogy nem azért mondjuk többen, mert hülyék, vagy tapasztalatlanok vagyunk. De mégcsak nem is fellengzésből.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12774) BBéci válasza FefeeX (#12772) üzenetére


BBéci
titán

Hány mintából szabad általánosítani. 20-ból 20 elegendőnek tűnt, most van egy ellenpélda is.

Az erősítő nem javít az antenna vételképességén, hanem az általa fogott, gyenge, semmire nem alkalmas jelet erősíti. Nagyobb méretű, más geometriájú és ezek által nagyobb nyereségű antennát kell használni!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12775) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Egyébként ezt az állítást ott tudod megfigyelni, hogy a jel erősség és a jel minőség nem ugyan az! Nekem szobaantennám van, muszáj erősítőt használnom a panelban. Ha az erősítő "potméterét" tekerem, akkor a jelminőség hamar leesik, a jelerősség pedig már a bekapcsolás után is majdnem 60% annak ellenére, hogy minősége 0%. Én úgy állítottam be, hogy az erősség éppen elérje a 100%-ot, a minőségben is így értem el a legnagyobb értéket. Igaz én a három muxot nem egyforma minőségben veszem a mux C kicsit gyengébb.

egy kis infó>>

Én is beleestem ebbe a hibába, de utánaolvastam, a fent leírtakat a saját észrevételem alapján írtam, ha nem jól gondoltam, javítsatok!

"in medias res"

(#12776) M_AND_Ms válasza FefeeX (#12772) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A bátyámnál az erősítős szobaantenna kirakva az erkélyre nagyon gyenge vételt produkált. A 700 Ft-os teszkós bent a tv és a fal közé berakva meg stabilan vesz mindent. Jó anyámnál ugyanígy jártunk.

Erre írtam mindig: jó vételhez jó antenna kell, nem pedig parabola, dizájn, kék led és nagy tekerővel ellátott erősítő.
Amit maga az antenna nem kap ki az éterből, azt az erősítő nem fogja helyette megtenni. Az érősítő nem tudja az antenna nyereségét megnövelni. Ez tény!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#12777) DM-Fan válasza Csabroncka (#12775) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Helyesen látod, ezt mondjuk mi is BBécivel. :K

Get Moded!

(#12778) M_AND_Ms válasza M_AND_Ms (#12776) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"700 Ft-os teszkós" elnevezés csak az antenna árára és (egykori) fellelhetőségének helyére utal és nem minőségi jelző.
De állítom, a legjobb ár-érték arányú szobaantenna.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#12779) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Mi még mindig egy 2 méteres koax kábellel nézzük a végén 10 centis darabon leblankolva (Bp.).

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#12780) spiky03


spiky03
veterán

Azért így hirtelen szerintem igazán jó színe van. :)
ST50 color

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#12781) no­byte™ válasza spiky03 (#12780) üzenetére


no­byte™
csendes tag

És min nézed vissza? :DDD

(#12782) baboss


baboss
őstag

Sziasztok új plazmatévén mit szabad állítani és mit nem ajánlatos elállítani.
Ezek közül milyen beállítást használjak?
Dinamikus kontraszt -ki-alacsony-magas
Zajcsökkentés -alacsony-közepes-magas
Szín szabvány -sd-hd
Szín skála -normál-széles
Elkímélő -ki-be
Módszer -2 pontos-20 pontos
Képernyő kímélő -képmozgatás -színtörés -fehér mosás

(#12783) DM-Fan válasza spiky03 (#12780) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jó készülék, ez vitatatalan. Mondjuk ezen videó alapján objektíven nem megítélhető, de az biztos, hogy ha lemenne az 50"-os ára 220 eFt környékére, akkor minden idők egyik legjobb ár/érték arányú plazmája lenne. Talán jövő év elejére.

Get Moded!

(#12784) DM-Fan válasza baboss (#12782) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Dinamikus kontrasztot kapcsold ki, zajcsökkentést is, ha nem lehet, akkor alacsony, szín szabványt nem tudom értelmezni, de legyen HD, szín skála legyen normál, elkímélő nem tudom mi, módszert sem, képernyőkímélő igény szerint.

Get Moded!

(#12785) baboss válasza DM-Fan (#12784) üzenetére


baboss
őstag

Köszönöm. Olvastam hogy nem szabad a színbeállításokat túlzottan felhúzni.
Tanulmányoztam az 1-es hszt bejáratás stb.

(#12786) BBéci válasza baboss (#12782) üzenetére


BBéci
titán

20 pontos? Miféle tévét vettél?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12787) RandomPJ


RandomPJ
csendes tag

Az 50 es széria tulajokat kérdezném, a beépített lejátszó megbírkózik az .m2ts filokkal?
Sajnos 1 ideig biztos nem tudok Egreat R6S lejátszót beszerezni, de addig is szeretnék blu ray-t tesztelni, vagy írott blu-ray lemezt lehet vinni teszt célra?

(#12788) Jim-X válasza RandomPJ (#12787) üzenetére


Jim-X
őstag

A beépített lejátszó nem viszi az .m2ts formátumot!

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#12789) szonti válasza Jim-X (#12788) üzenetére


szonti
aktív tag

Nekem csak át kell írni a kiterjesztést .ts -re és úgy lejátsza. LG50PK350

(#12790) Jim-X válasza szonti (#12789) üzenetére


Jim-X
őstag

Na kipróbálom és is otthon majd a G30-on, bár már lényegtelen, mert van médialejátszóm. De amikor vettem a tv-t .m2ts formátumban szedtem le HD tesztvideókat és nem vitte...

Kíváncsiságból megnézem működik-e :F

A játék az nem játék!

(#12791) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Hát, azért az utolsó kb. húsz hozzászólás olvasva, BBéc és DM-Fan elég keményen le@@@@ FefeeX fórumtársat.
Az én véleményem az, hogy ha már veszi a fáradságot, hogy leírja a SAJÁT tapasztalatait, akkor ezt inkább értékelni kellene, és elgondolkozni azon, nála miért nem az az eredmény jött ki mint a többi tesztelőnél, és nem kéne így nekiesni.
Most már 20:1 az arány az erősítős antenna ügyében.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#12792) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#12791) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem estünk neki, ő volt, aki személyeskedett, mi csupán leírtuk, hogy ki az oka annak, amit lát és hogy miért nem jók az erősítős antennák, többünk tapasztalatával megtámogatva.

Get Moded!

(#12793) ZEN1TH válasza RandomPJ (#12787) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Lejatszak.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#12794) #03969024 válasza DM-Fan (#12792) üzenetére


#03969024
törölt tag

Többen ott szúrják el, hogy jelminőség javulást várnak az antennaerősítőtől, pedig az csak a levezető kábel csillapítását hivatott kompenzálni. Jó vételhez kell a megfelelően telepített tetőantenna. Tudom, hogy ezt nem mindig lehet kivitelezni, de ez van.

(#12795) StLui válasza DM-Fan (#12792) üzenetére


StLui
veterán

A "Jó élj ebben a tudatban" lekicsinylő, becsmérlő mondatoddal te kezdted a személyeskedést, tulajdonképpen lehü..ézted.
De megfigyelhető, ha valaki mást tapasztal mint amit ti ketten állítotok, akkor ez szokott lenni
Mindebből nem az következik, hogy tudásotokat kétségbe vonnám, csak a stílusotok gyakran hagy kivánnivalót maga után.
Ja és nálam Gödön is az a helyzet, hogy ugyanaz az antenna erősítéssel fogja a jelet, anélkül nem, 15eFt volt a tetőantenna, és 8eft külön az erősítő

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#12796) DM-Fan válasza StLui (#12795) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ne is haradgudj, de ha nálad ez a lehülyézés, akkor kicsit máshogy érelmezed a dolgokat. Ez sehol nem személyeskedés, ráhagyásnak hívják. Ráadásul utána tovább magyaráztam is a dolgot, bár valóban egyszerűbb lett volna ráhagyni ezzel az egy, általad idézett mondattal, csakhát nem ez a topic célja. Ráadásul nem kettőnk tapaszalata ez, hanem jópárunké - ahogy aztán láthattad (meg olvashatad korábban is), plusz ugye igazolt tényekről van szó.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12797) FefeeX válasza StLui (#12795) üzenetére


FefeeX
veterán

Nem ez az egyetlen lekicsinylő, becsmérlő mondata... folyamatosan ilyen stílusban kommunikál, ha valaki nem 100%-ban azt erősíti meg, ami az ő véleménye/tapasztalata. Egy darabig el bírtam viselni, utána már nem. Pláne mikor még a tényeknek is próbál ellentmondani, amit vissza lehet olvasni, hogy ferdített a végére át, hogy igazolja önmagát. Nem véletlenül írtam amit írtam már az elején, múltkor is így írt a pixelhibánál. Általánosít 15-20as mintából, statisztika hiányában, mert ő tudni vél dolgokat, és a lehetőségét is elutasítja annak, hogy más is lehetséges. És most nem akarok ebbe belemenni, egyszerűen a "tárgyalási" stílusa nem európai emberhez méltó sokszor. Ennyi.

(#12798) DM-Fan válasza FefeeX (#12797) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, mert a közel 20 esettel szamben a te egyetlen eseted alapján már rögtön lehet általánosítani, ugye és rögtön urban legend a többi, ugye? Meg ugye a pixelhibával kapcsolatban is sok értelme volt a HSZ-ednek, amikor a konkrét tapasztalatra próbáltál rácáfolni feltevéssel. Meg a garanciával kapcsolatos egzakt jogszabályokra talágatással. Ha nem bírod a légkört, nem kötelező ide írnod. Jó lenne kicsit megvizsgálnod, hogy kik válaszolnak itt a legtöbb kérdésre, immár vagy 5 éve, kiknek van a legtöbb munkája a topicban. Mióta is írogatsz ide találgatásokat? Két hete? Ha nem bírod, ha kiigazítanak tényekkel, akkor minek fórumozol?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#12799) FefeeX válasza DM-Fan (#12798) üzenetére


FefeeX
veterán

"Ja, mert a 20 esettel szamben a tied alapján már rögtön lehet általánosítani, ugye?"
Nem. Te tényként közölsz egy 20 fős minta alapján kapott dolgot. A tényeket megcáfolni elég egy ellenpélda is. Pláne ha valaminek a teljes haszontalanságát jelented ki (amihez ugye azóta már érkezett pár ellenvélemény is, akiknél szintén nem menne erősítő nélkül)

"Meg ugye a pixelhibával kapcsolatban is sok értelme volt a HSZ-ednek, amikor a konkrét tapasztalatra próbáltál rácáfolni feltevéssel."
Rácáfolni? Nem. Felvetettem egy dolgot, amit érdemes kipróbálni, nem egy szakembert láttam már nagyot nézni, mikor váltig állítottak valamit, aztán bebizonyosodott, hogy nem minden esetben igaz. 20 emberes mintából azt mondani, hogy nem működik valami, erős túlzás. Egy guglizást megér. Ezért írtam, hogy elég ha már egy ellenpéldát találni, és máris érdemes próbálkozni. De nyilván Te erről magasról teszel, hisz nem neked fáj, nem a te többszázezres tévédről van szó. Mások tulajdonánál nyugodtan lehetsz pökhendi és szemét módon szurkálódó (ld. kiröhögnek majd, stbstb)

"Meg a garanciával kapcsolatos jogazabályra talágatással."
[link]
A fogyasztó szavatossági joga teljesítéséhez szükséges szállítási költségek sem képezhetnek kivételt, így pl. a kijavítás megtörténtéhez szükséges szállítási költségeket is az eladó fél (forgalmazó) köteles viselni, és jogszerűtlen annak megtérítését a fogyasztótól követelni. Ha a költségek viselése tekintetében a szerződő felek között vita van, annak elbírálása bírósági hatáskörbe tartozik.

A menyasszonyom jogász, így nem hiszem, hogy a találgatásoddal, és a tapasztalatoddal felül tudod írni a tényeket... :U

"Ha nem bírod a légkört, nem kötelező ide írnod."
Nos, egyrészt az, hogy valaki eljátssza az egyszemélyes kommandót, nem a légkör, inkább egy ember sara. Ha az ember mindenhonnan lelépne, ahol van egy kötözködő, nagyzolós személy, akkor kb magában maradhatna a szobájában. Másrészt, legalább annyira jogom van itt lenni, mint Neked, vagy bárki másnak.

"Jó lenne kicsit megvizsgálnod, hogy ki válaszol itt a legtöbb kérdésre."
Ez meg nem tartozik a tárgyhoz. Nyilván akinek a legtöbb az ideje. Ebből meg nem akarok következtetéseket levonni. És maradjunk ennyiben, mindenkinek jobb lesz.

"ha kiigazítanak tényekkel"
nézd, egyrészt mikor a pixelhibánál írtál "tényeket", amik a 20fős kísérleteden alapszanak, sem azzal volt bajom, hanem a megütött hangnemeddel. Másrészt, mikor megpróbálod a 20fől mintádon nyugvó "tényekkel" kiigazítani (megcáfolni) azokat a tényeket, amiket mai nap, saját szemmel tapasztaltam, az meg inkább röhejes mint komoly. Tekintettel pláne arra, hogy megint csak nem én vontam kétségbe azt, hogy Te mit tapasztaltál korábban, egyszerűen felvetettem, hogy a tények azt mutatják, hogy a 20 fős mintád nem reprezentatív (ha fel akarnám venni a stílusod, most azt írnám, hogy már ha tudod mi az). De ellenben veled nekem nem célom, hogy másokat a betonba döngöljek, így én most abbahagyom ezt az egész meddő vitát, mert úgysem látod be, hogy néha elkap a hév és tahó módon írogatsz. Ennyi

[ Szerkesztve ]

(#12800) M_AND_Ms válasza FefeeX (#12799) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Annyit hozzátennék, hogy az "eladó" és a forgalmazó nem feltétlen ugyanaz.
Pl.: az én pana tv-m esetében az eladó a Media-Markt volt, míg a forgalmazó a Panasonic South-East Europe Kft.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.