- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
válasz
ottofon
üzenetére
Panel ugyanaz, viszont a képfeldolgozás látványosan fejlődött. Mondom úgy, hogy több mint fél éve nyúzok itthon egy tavalyi C6-os modellt.
Ami nagyon zavaró a fekete közeli árnyálatokat nem tudja megjeleníteni a tavalyi kalibrált tévé. Konkrét példa a fekete függöny előtti színház jelenet, teljesen fekete a tavalyi oled tévéken a háttér. Lcd monitoron viszont pontosan látszanak a függöny részletek, fodrozódás stb. Megtehetem, hogy feljebb tolom a fényerőt, de itt már búcsút lehet mondani a valódi feketének, ami az oled valódi előnye lenne. Ebben javultak az idei tévék.
Másik az ABL, ahogy előttem már írták. Az idei tévéknél SDR tartalomnál gyakorlatilag megszűnt ez a fogalom. HDR tartalomnál természetesen jelen van, de itt is látványosan javult a helyzet.
Függőleges sávozódás az idei modelleken is megfigyelhető, tesztábrákon tisztán látszik. Ez úgy látszik az Lg gyártás technológiájában keresendő a hiba, mert a mobiljaiknál is probléma. Az más kérdés hogy filmes környezetben én még nem találkoztam a jelenséggel, nem futottam bele olyan tartalomban ahol homogén sötétszürke lenne a háttér. Ez olyan sötét szürke szinten jelentkezik, ahol az lcd tévéken gyakorlatilag világosabb a fekete.
Kíváncsi leszek mit hoz a jövő év. Jövőre már elérhetőek lesznek a kék-TADF oled anyagok, amivel az Lg is tervez. Lehet búcsút mondhatunk végre a wrgb pixelstruktúrától, bár ezt még kicsit korainak tartom. Quantum-dot színszűrős technológiával ötvözve ez hatalmas előrelépés lenne színlefedettség, energia és fényerő tekintetében egyaránt. Gyakorlatilag itt is utolérhetnék az oled kijezlők az lcd tévéket.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- LG OLED65B42LA 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Samsung Galaxy A35 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor