Új hozzászólás Aktív témák

• Partz

senior tag

válasz ottofon #5696 üzenetére

Panel ugyanaz, viszont a képfeldolgozás látványosan fejlődött. Mondom úgy, hogy több mint fél éve nyúzok itthon egy tavalyi C6-os modellt.

Ami nagyon zavaró a fekete közeli árnyálatokat nem tudja megjeleníteni a tavalyi kalibrált tévé. Konkrét példa a fekete függöny előtti színház jelenet, teljesen fekete a tavalyi oled tévéken a háttér. Lcd monitoron viszont pontosan látszanak a függöny részletek, fodrozódás stb. Megtehetem, hogy feljebb tolom a fényerőt, de itt már búcsút lehet mondani a valódi feketének, ami az oled valódi előnye lenne. Ebben javultak az idei tévék.

Másik az ABL, ahogy előttem már írták. Az idei tévéknél SDR tartalomnál gyakorlatilag megszűnt ez a fogalom. HDR tartalomnál természetesen jelen van, de itt is látványosan javult a helyzet.

Függőleges sávozódás az idei modelleken is megfigyelhető, tesztábrákon tisztán látszik. Ez úgy látszik az Lg gyártás technológiájában keresendő a hiba, mert a mobiljaiknál is probléma. Az más kérdés hogy filmes környezetben én még nem találkoztam a jelenséggel, nem futottam bele olyan tartalomban ahol homogén sötétszürke lenne a háttér. Ez olyan sötét szürke szinten jelentkezik, ahol az lcd tévéken gyakorlatilag világosabb a fekete.

Kíváncsi leszek mit hoz a jövő év. Jövőre már elérhetőek lesznek a kék-TADF oled anyagok, amivel az Lg is tervez. Lehet búcsút mondhatunk végre a wrgb pixelstruktúrától, bár ezt még kicsit korainak tartom. Quantum-dot színszűrős technológiával ötvözve ez hatalmas előrelépés lenne színlefedettség, energia és fényerő tekintetében egyaránt. Gyakorlatilag itt is utolérhetnék az oled kijezlők az lcd tévéket.

Új hozzászólás Aktív témák