- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Gurulunk, WAZE?!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ha így állok a kérdéshez, én azt nem értem meg, hogy miért érné meg bárkinek megvenni egy ilyen drága TV-t, ha csak egy PS4-ről, XO-ról és TV broadcast forrásokból eteti. Szerintem nem nagy falat az alapvetően jó technológiákra (*) alapozva kiszolgálni az előző és "köztes félgeneráció" kommersz igényeit az elvileg next-gen és prémium kategóriás kütyünek (avagy "ágyúval galambra").
(*) Az OLED is jó cucc, illetve a Rec2020 és HDR10 is sokkal okosabban lett kitalálva (kisebb eséllyel ronthatnak el bármit a gyártók a konkrét implementációknál, nem olyan "félszabvány", mint a Rec709 volt standard decode-gamma nélkül, vagy az sRGB az íratlan szabály szerint félreértelmezett decode-gamma görbéjével + ott van a HDR-hez a "Prémium" minősítés, ami jelzi hogy tud is mutatni valamit, nem csak kompatibilis, stb).
Az igazi mérce szerintem az, hogy mit mutat, mikor a saját generációjának a határait próbálod feszegetni.
I.) Mondjuk az UHD HDR mozifilm az nyilván az egyik ilyen fő felhasználási kör, amiben szerintem remekel is. A 24fps-re jellemző lassú, és már a tartalomban is némileg motion blur-os mozgásoknál nem is hiányolom igazán a BFI-t (így, hogy nincs LCD féle csóvázás is, mert az egy külön LCD rákfene volt az OLED előtti, LCD-vs-PDP időkben). Ugyanakkor a HDR nekem közel sem olyan nagy szám, mint sokan hinni szeretik (erről majd még írok külön, de tömören: nyilván jobb, csak nem sokkal).
II.) De játékoknál már szoros a hurok a nyakak körül.
A VGA is vért izzad a 4k-tól. Aligha köhög ki stabil 60fps-t magas minőségbeállításokkal viszonylag új és látványos játékokban még a csúcsvas is. A Win10/driver is félkész bughalmaz HDR-hez.
Ide nekem nagyon hiányzik a 60fps + BFI, vagy inkább a natív >=120fps (az majdnem olyan éles mozgás közben, de közben sokkal simább/folytonosabb is egyszerre). Márpedig a HDR és BFI sem jó barátok (bár fene tudja mit tudnának összehozni, ha ráfeküdnének), a 2160p120 NAGYON messze van, de még az 1080p120 is kompromisszumos ezeken a TV-ken (nincs HDR és túl lágy a 2k->4k resample, így folytonos dilemma lesz, hogy kellemes mozgásélmény és részletgazdagabb kép közt kelljen választanod, mert a 4k HDR nagyon szép, de gagyi a mozgás, ha 120fps-ről váltasz, a 120fps pedig álom sima a 30-60 közt ugráló fps után, de 4k-ról váltva maszatos gagyi hatású és "lapos" az SDR a "léze show" után).Ne lincseljetek meg, de én tényleg nem értem, hogy lehet azután 30fps-el játszani, hogy valaki próbálta a 120-at is, akár csak néhány percre. Azután már a 60 is némileg kompromisszumosnak érződik. 30 szerintem csak annak elég, aki nem is tudja miről marad le, mert sohasem tudta megszokni a jót (azaz legalább 60-at, vagy ... puff-durr-késelés ... "igénytelen").

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nehézzé teszi az új Steam eszközök kiadását a memóriapánik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor