Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palesztin994
aktív tag
Tudom talán offos, de valaki tud ajánlani 100 ezer alatt egy jó soundbart az LG CX-hez? Nyilván olyan kéne, ami jobb a TV hangzásánál, különben értelmetlen. Köszi!
-
ImACeltic
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Pityke78 #51599 üzenetére
Igen, mindenképp járasd be. Sima 4K, tehát nem HDR meg dolby vision tartalmakkal.
És, 4 4.5 óránként kapcsold ki, valamit dugj rá az egyik usb-re, ami világít, vagy tudod, hogy működik közben, mert amikor fut a karbantartás ciklus (6-8 perc) addig ne kapcsod vissza.
Én ezekkel a videókkal járattam be, lényegében egy nap alatt full homogén lett a panel az ilyen videóktól és a karbantartási ciklusoktól.Ott is hagyhatod, vagy nézheted, csak mér az időd, hogy, kb mikor kell kikapcsolnod.
Egyszerűen muszáj bejáratni a CX-et.[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz Palesztin994 #51602 üzenetére
10000 környékén már egy használt 5.0-ás rendszert össze lehet rakni.
Ha van hely hozzá, sokkal jobban megéri.
Mondjuk az OFF Qled tv-m hangja hihetetlenül jó. Meglepődtem, hogy ilyen hangzást tv-ből össze lehet hozni. Azért be szoktam kapcsolni az erősitőt -
Palesztin994
aktív tag
nekem elég lenne egy mélynyomó és a soundbar a Tv elé, kábelezni nem akarok, és amúgy sem szeretném, hogy pl a hátam mögül lőjjenek egy filmben.
A jbl bar 5.1-et gondoltam amúgy, de rajottem,hogy nem kell 5.1, és 200 ért nem qkarok soindbart, így is 300 ért terveztem Tv-t venni, és 700 lett a garival.
Szóval szerinted/szerintetek van értelmes cucc ennyiért? Nyilván ki is kéne aknázni a TV hangrendszerét, bár lehet az olyan 120-130 körül kezdodne. -
kristi79
csendes tag
Sziasztok, volt egy Samsung UHD tv-m, bevilágítás miatt kértem, és kaptam fél év után csereutalványt. LG OLED-et szeretnék venni 55cx3la, 55bx3lb típusokat nézegettem, de nem igazán értek hozzá, így segítségeteket kérem, hogy melyiket vagy inkább milyet érdemes venni, hogy nézhető képet kapjak, bevilágítás és egyéb hiba nélkül. Legtöbbet tv műsor, filmezés (külső vinyóról is), néha konzol használatra lenne. Köszi !
-
butch3r
senior tag
nem tudom usa-ban hogy van, de Magyarországon az ilyen akciókat a hazai forgalmazó finanszírozza. leginkább 100%-ban (ergo ha van br100Ft kedvezmény akkor ennek nettóját 100%ban ő finanszírozza). ő pedig max akkor fogja valósan mélybe ütni 1-1 termék árát ha valami nagyon nyomós érve van rá. vagy kisöpri a régi készletet.
kimondottan érdekelne a háttér, usa-ban hogy van ez finanszírozva (30-50%-os akciót fele fele finanszíroz a gyártó/forgalmazó és a kereskedő?)
fentiek miatt és amiatt itt is hányan veszik az lg oled tv-ket, hülyék lennének leütni ilyen árra, ha úgyis megveszi mindenki normál, vagy max 20-25%-os diszkonttal is.
-
anrab
addikt
válasz kristi79 #51608 üzenetére
Sziasztok.
Tegnap megvettem a Philips 65"oled 855-t.
Dobozból kivéve kép, hang tökéletes.
Persze állítgatom össze vissza de teljesen mindegy hogy állítom, mindenhogy tökéletes képet, hangot produkál tv adásoknál is. Ma lefuttattam rajta az itt közzétett %-os szürke-fehér árnyalatos és persze a színes pixel teszteket is. Nem találkoztam eddig hibával.
Olyan mélyeket nyom hogy nem kell külön vennem hozzá subwoofer-t, pedig szándékomban volt. Nincs torzítás, párbeszédek, zene, robbanás, minden tisztán dinamikusan és erőteljesen szól.
12 év alatt ez az ötödik philipsem és most sem csalódtam. Persze mindig a felső kategória alsó vagy közép kategória felső tv-it vettem.
Azért kérdéseim biztos lesznek majd de egyenlőre nyomkodom, járatom, tesztelem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Palesztin994 #51614 üzenetére
-
anrab
addikt
válasz Palesztin994 #51614 üzenetére
Látom már ΞΔGLΞ válaszolt. Ha jól emlékszem én is tőle mentettem lett a linket.
-
gurus
aktív tag
válasz Palesztin994 #51607 üzenetére
jbl bar 9.1 vegyél nekem is az van .Joy napokon 240.000ft megtudod venni.ennél nincs jobb soundbar.árban is megéri, szuper cucc
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
"Az USA-ban (ami a hónap utolsó pénteke), olyan VALÓS leárazások vannak, amiért emberek tapossák egymást és jogosan tapossák egymást, mert olyan mértékű leárazások vannak."
emiatt írtam, lehet ott másképp van a finanszírozás de Magyarországon az általam írt módon van, így nem is lesz valószínűleg soha olyan mértékű leárazás mint ott. sem oled sem egyéb nagyobb értékű cuccban
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Vásárolt itt valaki cégként TV-t?
Ebben az esetben mennyi garancia érvényesíthető?Köszönöm a választ!
-
Pityke78
őstag
Nem igazán tudom szerkeszteni a csatorna listát, csal zárolás/feloldás és kihagyás/visszaállítás opciók vannak, de áthelyezés, vagy csatornaszámok szerkesztése nincs, amire szükségem lenne.
A youtube-on azt láttam, hogy a webOS 3.0-nál még volt ilyen....most ezt hogyan tudom megcsinálni, hogy mozgassam a csatornákat?
Bár biztos én vagyok a béna és még sok hasonló kérdésem lesz, szóval előre is sorry...
-
Palesztin994
aktív tag
köszi!
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #51626 üzenetére
"Egyéb"-et kell választani szolgáltató választásakor.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Madwe
nagyúr
válasz Pityke78 #51626 üzenetére
Használd a kedvenceket: [link]
én pl csináltam egy kedvencek kedvenceket, ott vannak a gyakran nézett adók, s a fel le léptetéssel ha azon van a szűrő (ami emlékszik arra hol hagytad kikapcs után is) azok között váltogat. Ezen túl van sport, természet, film, hírek csoportom is, néha átváltom a szűrőt ha ott keresnék valamit.
így maradt minden csatorna a hivatalos kiosztáson, de csak azokat látom s léptetem amit akarok[ Szerkesztve ]
-
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok újra!
Az itt leírtakhoz akkor egy összefoglaló (kérdés).
Tehát az újonnan vett LG CX OLED TV-vel a kvöetkezőket kell tenni:
Lehetőleg rögtön, első bekapcsolás után sima 4k videót lejátszani rajta (be lett linkelve egy youtube videó) és kb 4,5 óránként kikapcsolni. Mikor kikapcsolod elkezd futni a karbantartási ciklus, aminek nem tudod mikor van vége, mert kvázi ki van kapcsolva a TV, de visszakapcsolni csak a művelet után szabad, ezért bedugsz a TV-be valamit, ami világít, és mikor már nem világít, akkor befejeződött a ciklus és újra bekapcsolhatod.
Kb 4-5x érdemes ezt végig csinálni mondjuk? (9 óra elteltével másnapra hagyom a maradék 9 órát [2x4,5óra]? (erről nem esett szó)
+ Első bekapcsoláskor, az említett folyamat előtt szakértő módba teszed a TV-t és 33-mas fényerőre, így végigcsinálva a videózást? (nem tudom a menüben mi a neve, gondolom sima fényerő)
A karbantartás kikapcsoláskor magától indulni fog egyébként? Kell az említett 2 dolgon kívül bármit állítani, vagy csinálni?+ 1 kérdés, ami fontos: A jelenlegi TV-m egy sima alap 4k LG, ennek netezéskor megtelik a memóriája, ezért kidob, de egy usb stickkel ez orvosolható. Youtube közben nem lesz ilyen a CX-el, vagy ott nem telítődik a memória, illetve nagyobb is? Vagy 2in1 ha bedugom világítani a pendriveot, úgyis hasznos ram tekintetében is.
Ezer köszi!![ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Palesztin994 #51632 üzenetére
6-8 perc a panel karbantartás, hallhatóan kattan egy relé amikor végez. Akkor áramtalanítja magát.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
_Balee_
aktív tag
LG OLED55CX3LA-t tervezek venni, ugye jó választás PS5 mellé?
Mi a különbség ez és a GX között?
Szerintetek a korábbi TV-m, mennyiért menne el?
Erről van szó:
[link][ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
Tengo
aktív tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez nem összefoglaló, hanem az eddig írtak jó nagy összekutyulása...
Ezt tévéje/panele válogatja, hogy meddig kell járatni. Az előző 77-es cx panel nálam legalább két hétig ment mire teljesen homogén lett, közel álltam hozzá gyakran, hogy lerúgom az asztalról.
Nem írtam olyat sem, hogy mennyi időt kell ezt csinálni, de attól függetlenül, hogy az első 24 órában nálam eltűnt a vertical banding szinte teljesen, még mindig járatom ezekkel a videókkal, ha nem nézem.A szakértői mód, sötét helységben meg elég gyakori beállítás 30-35-ös OLED fénnyel ebben a topikban, nem pedig a bejáratás miatt kell erre állítani, ami nappali tévézéshez is bőven elég egy cx-nél.
A karbantartás lefutásakor, miért indulna el magától a tévé? Neked kell bekapcsolni, ezért jó, ha rádugsz valamit az usb-re, amiből könnyebben tudod, hogy végzett. Vagy hallgatozól, hogy mikor kattan relé.
1-5%-on látható vertical banding? Ha igen, akkor csináld ezt bejáratást. Nálam 1%-on egy nagyon pici még keresve látható, de olyan tartalom nem lesz soha, aminél ez ténylegesen látható lesz.
Nem telik meg a memória úgy, hogy a tévé emiatt kidobna. -
Pityke78
őstag
válasz Monngoose #51630 üzenetére
Pont ez az én problémám, hogy nálam nem jelenik meg a UPC (Vodafon) csatornakeresés után az Áthelyezés és a Csatornaszámok szerkesztése funkció a jobb alsó sarokban (lásd 1. kép).
Ez mitől lehet?
Például Műholdnál megjelennek ezek a funkciók (lásd 2. kép), de a Kábel - DTV-nél nem, ami számomra fontos lenne és így nem tudom sorba rendezni a csatornákat.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Pityke78 #51639 üzenetére
Mert magyarországon ez nem engedélyezett hivatalosan, fix a sorrend ezt kívánja a ner.
ha a fentebb ajánlott egxebet választod ki szolgáltatónak akkor tudod pakolni ide oda, ha az általam ajánlott listákat szerkeszted akkor pedig nincs rá szükséged, mert a listáidon oda s azt pakolsz amit csak akarsz. -
Pro Koryak
addikt
1. bekapcsolod, tv csatornákat behangolod vele
2. fényerőt vedd le 30-40 közé vagy amíg nem lesz zavaróan sötét a képe
3. max. kerüld a többórás korhatáros karikákat/fél képernyőt eltakaró logókat az első pár napban
4. élvezd a képminőségetItt a topikban sokan + én is megvettem, behangoltam és azóta nézem/használom, minden "majomkodás" nélkül.
-
GalaHU
őstag
Ha már csatornákat hangolgatunk:
Az LG C9-en automatikus keresés után nem jelenik meg az M4Sport, miközben ugyanazon hàzban, ugyanazon a hálózaton (Digi kábel, családi ház) más TV-n (Samu LCD) meg igen.
Valami tipp, hogyan szedhetném elő?
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Segal
veterán
válasz GalaHU #51644 üzenetére
Csak nem F1-et néznél rajta?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Archttila
veterán
válasz Pro Koryak #51643 üzenetére
megvettem, behangoltam és azóta nézem/használom, minden "majomkodás" nélkül.
+1
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Archttila #51647 üzenetére
Ahhoz képest, hogy pluszegyezel, jó sok hsz-ben írtál a CX megvétele előtt, hogy milyen hibái lehetnek, meg már a kedved is elment tőle, de ezek szerint egy fasza tökéletes tévét sikerült kifognod.
----#51643Pro Koryak
Nem tudom milyen tévéd van, nem is érdekel, de van aki elvárja, hogy tökéletes legyen a képe, és ha, pl a vezércsel netflix sorozatban több jelenetnél is látható volt a kib...ott verical banding és mellette még a tinting féle baromság is jobban látszott, akkor nem teszek úgy, hogy bekapcsolom és élvezem, mert nincs mit élvezni, hanem kicseréltetem.
És az új panelre is írtam, hogy milyen durván szemetes sávok jöttek elő pár órán belül, aminek eltűntetéséhez nagyban hozzájárultak ezek 4k videók és a karbantartás.
Szóval, vegyél vissza az arcodból és burkoltan nem majmozzál, személyeskedj senkit, majd azt mindenki eldönti, hogy mennyire tojik az új tévéje kéminőségére.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ti PC jatekhoz milyen HDMI módot használtok?
( a PC mód eléggé fátyolos nálam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest