Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Monngoose
üzenetére
Nálam a régi HDMI 1.4 korszakból való 2m-es KáCSa ezüstözött (úgy rémilk 28AWG) kábelek közül kettőből csak az egyik bírja a 4k120Hz-et, a másikkal sokat pislog a kép (de a jobbikat sem használtam tartósan, csak próbaképp egy percig). De a hologramos matrica nélkül eladott Club3D Ultra High Speed kábel (azt hiszem 24AWG) jól működik.
#65804jannid - Ha már posztolsz, akkor miért nem írod le a megoldást, hátha más is problémába fut?
-
válasz
Monngoose
üzenetére
Koszi szepen a valaszt. Mostmar majdnem tiszta a dolog
Ugye rtings-en ott van, hogy ujrateszteltek a mozgasmegjelenitest es cinema modban megszunt a judder.Vhiktor: Tudom, hogy a blooming stb nem a lejatszotol van
Azert emlitettem csak, mert attol tudok megorulni. Volt egy LG IPS na az teljesen kesz volt, bevilagitas minden fene, azutan jott egy TCL 65 C715. Na ott mar jobb volt a helyzet, szepek voltak a szinek, de teljesen sotet kepnel, volt felho vagy nem tudom, hogy hivjak. Egyszer kiszurtam, onnantol csak azt figyeltuk. Szoval azert emlitettem ezeket a fenti hozzaszolasomban, mert az LG A1-nel ezek biztosan nem lesznek, es nalunk ez az egyik legfontosabb szempont
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Gondolom volt 806-od neked is,és tisztába vagy a képalkotása ill. gamma kezelésével, vagy bármivel
minden külföldi tv szaki oldalon a 806 előbb van mint bármilyen LG.. még a G1-nél is jobb értékelése van.. Innentől nincs miről beszélni, de mindenki azt vesz amit akar, de hülyeséget ne hordjatok legalább össze
-
gulyasa
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Na pont ezt a "mindent visz"- t hallottam én is, aztán ellátogattam az Amlogic-os topikba, és máris árnyalódott egy kicsit a helyzet.
Plusz, hogy csak külfüldről beszerezhető és vagy kínlódni kell áfával, vámmal vagy eu raktárból jó drágán...
Ezért (is) írtam, hogy elengedtem ezt a vonalat.
Úgy döntöttem, inkább rászánok kicsivel többet és olyat veszek, amihez hivatalos magyar garanciát és supportot kapok. -
( V )
veterán
válasz
Monngoose
üzenetére
De miért kellene elállni? Odamész kipróbálod (megkérdeztem lehetséges) megnézed hogy minden oké és ha kóser megveszed, ha nem nem. A normál gari 3 év, a vásárolt kiterjesztett meg 5 és ott mindenre is adnak cseregaranciát és még a felárral együtt is megéri ennyiért. Szerintem.
Amúgy az 55'-os nagyobb tesó is ennyi most:
LG OLED55CX3LA
~ 320K -
-
Grawens
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Elírás.
Hatályos rendelet 1. § (1) -
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Valóban C1 kapott frissítést és egy kicsit jobb lett a fényerő! Ugyan az a panel van C8 ba és a C9. de a tükrözödési elleni bevonat más! De ezek apró dolgok! Panáknál jóval több a fényerő, jobb hűtés miatt. Inkább vastagabb a ház mint a papír vékony lg nél. Hütést feláldozva a dizájn miatt.
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Úgy tűnik, javítottak pár dolgot a tavalyi, modellekhez képest, de el is vettek. CX fényerőbe többet tudott, mint a C1! Bár este a sötétbe, lehet nem annyira vészes a helyzet! Mint nappali körülmények között! Így van nem árt, hogy több irányból ismerjék meg a dolgokat, vásárlás előtt! Kár, hogy itthon nincs rtings hez hasonló teszt labor. Mert ami itthon van inkább copy+paste cikk. Persze tisztelet a kivételnek!
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Köszönöm ez ami a legjobban aggaszt. Főleg,hogy télen megy a fűtés. Mögötte a radiátor is. Áthelyezése nem megoldható.
Persze redőnyt lent tudom nyáron tartani,de azért néha sír a szervezetem a D vitamint szóval hébe hóba felhúznám,sőt még a légkondi is rátolja a hideget. -
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen butaságra gondolsz. De miért hozod fel a Q80T? Mikor az a téma lezárt. Rajtad kívül, pár értelmes emberrel meg lett beszélve! B9 nem jól sikerült! Látom ez neked még mindig fájó pont! Lépj túl rajta! Enged el! Aki meg akar regisztrálni tegye meg nyugodtan! Amúgy meg nem is kértem, hogy írd le nekem. Kár volt koptatni a körmeid. Nem tudom amúgy milyen butaságra gondolsz? De nem is érdekel! Egy biztos itt bárki hozzá szólhat, bármihez! Aki tilthat az a moderátor! Szép estét!
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Először is olvasd el mit kérdezett! És mibe volt bizonytalan a kérdező. És abba pampogok bele amibe, akarok ahogy te is! Ezért van ez a topik. A másik volt már dolgom az LG-vel, telefonon se volt, bonyolult a dolog. De kinek mi az egyszerűbb. Ha nem szeretnéd, hogy más is bele szóljon, írd meg privátba a válaszod. Már akiknek szánod.
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Feltétlenül érdemes regisztrálni, így ha baj van, közvetlenül az LG web-es felületén tudod intézni a
Dolgot" ha gond van hívja az LG-t. Egyszerűbb és gyorsabb. Garancia meg törvényileg jár a 3 év. Így a regisztrációnak, már nem sok értelme van! Ha meg hívja az lgt, hogy gondja van amúgy is rögzitik. -
swarczi66
újonc
válasz
Monngoose
üzenetére
Köszi, ezt nem próbáltam, így már megjelent az áthelyezés, a csatornaszámozás, és az USB programlista másolás is lehetséges. Sajnos így hibásak lesznek a csatorna és programfüzet ékezetes karakterei. Erre a megoldás, az Általános Beállítások/Hely/Műsorszolgáltatás országánál át kell állítani Magyarországot Dániára. Utána újrahangoláskor már jók lesznek az ékezetes karakterek is. Ezt egy régebbi LG tévé miatt már tudtam, esetleg másnak is hasznos információ lehet. Köszönöm szépen a segítséget.
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Ismerem az lcd technológiát, hogy működik! Ahogy ezt a fajta oledet. Pixelek előtt van a fényszürő. Igazi oled akkor lesz ha az alpixelek RGB színeit oled fogja adni. Erre értettem az igazit. Micro led ha egyszer emberi áron lesz, akkor az már ilyen lesz! Addig marad ez a woled, ill most jön az Evo amibe van plusz réteg, hogy jobb legyen a fényerő! Ha lcd be oledet, használnának akkor ott lenne a tökéletes fekete, mivel pixeleket egyenként zárja. Local dimming lényege is ez csak kevés hozzá a led, így átszűrődik a fény. Mini ledeket, próbálják de 8 millió zónával nehéz szembe menni.
-
-
válasz
Monngoose
üzenetére
Köszi a választ. Végülis nem létfontosságú, de ha már egy tv tud felvenni, akkor azért ha közben mást néznék, elvárható lenne a két tuner. Főleg oled árkategóriában. Valahol mindig spórolnak a gyártók, az LG most itt tette meg.
Meg a válogatás nélküli paneleken...

A Pana meg évek óta az oprendszer fejlesztésén spórol...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Monngoose
üzenetére
A fekete-szint jópár beállítással vagy esetleg HDMI 1.4 használatával is rossz lehet.
Lehetőség mint a tenger.
Ha sötétben az oled feketéje körül valami gixer van, az bizony könnyen látszik.Viszont attól ha valakinek az élénk mód tetszik, és nehezen áll át a szeme egy esetlegesen kalibrált profilra, szerintem a feketének még rendben kell lennie.
Lehet tényleg a fekete-szint beállítás van elcseszve a menüben. Ezzel én is szívtam 4 éve amikor külső lejátszót vettem a tévéhez. Még SDR-ben is elcseszhető, nemhogy HDR-ben. -
-
Madwe
nagyúr
válasz
Monngoose
üzenetére
De, simén tilthatják os szinten pl ha magyarország a régióbeállítás (s valószínű ezért engedi egyéb-re téve de upc-re téve nem?). Nem tudom mi van a hátterében, de az biztos, h ugyanaz a médiakártya c6on még szerkeszthető kiosztást engedélyezett upc-t beállítva, cxen pedig már nem

-
so_ha
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
"A UPC a digitális éra beköszönte óta nem engedi a csatornalista szerkesztését."
Ez így nem igaz! Édesanyámnál UPC/Voda digitális TV van (Mediacard-ot használva), és én szerkesztettem neki a csatorna sorrendet, ahogy a saját Digimet is. Tehát a szolgáltató köteles a közszolgálati adókat előre sorolni, de utána bármelyik adót oda rakod, ahova akarod.
-
Pityke78
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Pont ez az én problémám, hogy nálam nem jelenik meg a UPC (Vodafon) csatornakeresés után az Áthelyezés és a Csatornaszámok szerkesztése funkció a jobb alsó sarokban (lásd 1. kép).
Ez mitől lehet?
Például Műholdnál megjelennek ezek a funkciók (lásd 2. kép), de a Kábel - DTV-nél nem, ami számomra fontos lenne és így nem tudom sorba rendezni a csatornákat.
Köszi
-
-
KTTech
veterán
-
Partz
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Létezik, mivel évek óta kivonult a Pana az amerikai piacról, idén már Kanadából is. Az se véletlen, hogy az amerikai összevetéseken csak LG és Sony oled-eket versenyeztetnek.
chros
Vincent review holnap jön elvileg, a napokban várható egy Pana HZ1000, Sony AH8 összevetés is. Sony idei oled tv-ről, ezt érdemes megnézni. Úgy tudom te is fent vagy avsforum-on, onnantól kifejezetten érdekes, mikor D-Nice is kapcsolódik a beszélgetéshez.
-
chros
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Vannak erdekes eredmenyek: pl HDR-nel 10% feher nagyobb fenyerot tud, mint 2%-al 
PC modrol megint semmi normalis teszt, szokas szerint.
Tul sok ujat nem tudtunk meg ebbol a tesztbol.Ha a PC es/vagy Game modon nem csiszoltak szamottevoen, akkor a CX valoban visszalepes (!) a C9-hoz kepest.
-
chros
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Bocs, DTS-t akartam irni.
Es tenyleg utoljara a CX + DTS-rol, itt egy user aki eleg hatarozottan allitja:
"Please stop with the disinformation
The LG OLED range from 2020 DOES NOT support any type of DTS decoding or passthrough" -
törölt tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Abból, hogy nincs benne DTS dekóder, tényleg nem következik, hogy az (e)ARC passhtrough sem működik. A gyakorlatban viszont az sem működik, a tulajdonosok megerősítették. Későbbi szoftverrel ez változhat.
AVSforum CX-GX owner's thread így fogalmaz:
"DTS and DTS-HD support for USB and HDMI sources - the internal decoder is missing from the factory (as announced in the documentation) and probably it will never be added to the 2020 generation - what is puzzling is that DTS and DTS-HD is not even permitted to passthrough via ARC/eARC"
-
-
chros
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Akkor valamit felreertunk:
"DTS and DTS-HD support for USB and HDMI sources - the internal decoder is missing from the factory (as announced in the documentation) and probably it will never be added to the 2020 generation - what is puzzling is that DTS and DTS-HD is not even permitted to passthrough via ARC/eARC;"Ez azt jelenti, hogy passthrough sincs! Erre irtam a kiherelest

@renatto: ez nem lustasag, hanem valami teljesen mas

-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
"Találgatni persze lehet, de a tény az, hogy azért nézünk ma LG paneles oledeket, mert az LG volt az egyetlen aki életképes oled TV panelt tudott gyártani. Nem azért, mert jókor voltak jó helyen, vagy mert esetleg megállapodtak a többi márkával. "
Nem kell találgatni, utána lehet nézni
Azért nézünk LG oled paneleket, mert amikor a Kodak tönkrement ők adtak a legtöbbet a WOled patentért. Nyilván felfuttatni a tömeggyártást nem kis fegyvertény, de ezzel pont szenvednek - lásd új gyártósorok halasztása. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Ráadásul a samsung durván a profitra megy, a húgyért szarért előállított tévéiket is többszörös áron tolják ki, jóval nagyobb a haszon egy qleden mint egy oleden, pláne mikor a csúcsmodelljeiket is eladják. Ha nem menne lehet rég oledet gyártanának ők is, de megy. Közben a valós fejlesztésük az elmúlt 5 évben vicc kategóriásak, a local dimminget leszámítva évről évre szinte ugyan azt adják el, sokszor ráadásul butítva lásd például az idei csodáikat....
Daneel-hu: én ebben nemigen hiszek, ha ésszel használja. Van már a neten bőven tapasztalat userektől akik monitorként használják az oledet, és nuku beégés csak kicsit kell odafigyelni.
-
-
Segal
veterán
válasz
Monngoose
üzenetére
Pontosan
Illetve kiegészíteném azzal hogy idén lesz végre 48 colos verzió is, ami nálam fontos tényező, mert monitornak használnám és ezt a méretet is biztos szokni kell majd de az 55 már végképp hatalmas lenne.
Majd év vége felé vagy jövő év elején amikor már szanaszét akciózott ára lesz mert nem kell sietni
-
Fisha
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Jó lett volna kicsit alaposabb BFI teszt. Érzésre amit itt lehet állítani (és lehetett volna már a 2019-es modelleken is), az nem a frekvencia, hanem a kitöltési tényező. Ami így jó eséllyel 1/4, 1/2, 3/4 az általuk is mért számok alapján. De ehhez jó lenne valami nagysebességű felvétel. Amúgy fényerőben szerintem semmit nem várhatunk attól, hogy 60 vagy 120Hz sajnos, mivel csak a kitöltési tényezőn fog múlni, hogy mennyi "foton megy kárba". A vibrálásról meg nem sokat ír, ha jól látom, csak a (szerintem) 1/4-es beállításon zavarta.
-
Partz
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Pedig van különbség, a fehér oled egy kevert szín, aminek épp a vörösért felelős ph komponense használódik leggyorsabban. Ellenben a qd-oled csak egy komponensű kéket használ, ezzel ezt kiküszöbölnék. Évekkel ezelőtt volt már erről szó.
*Idén akarta az LGD lecserélni ezt a kék+sárgászöld rétegelést, csak alacsony lett a kihozatal így ez várat még magára.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG OLED65C31LA 65" OLED 4K UHD evo TV! G-Sync / 100Hz
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ugye rtings-en ott van, hogy ujrateszteltek a mozgasmegjelenitest es cinema modban megszunt a judder.
Azert emlitettem csak, mert attol tudok megorulni. Volt egy LG IPS na az teljesen kesz volt, bevilagitas minden fene, azutan jott egy TCL 65 C715. Na ott mar jobb volt a helyzet, szepek voltak a szinek, de teljesen sotet kepnel, volt felho vagy nem tudom, hogy hivjak. Egyszer kiszurtam, onnantol csak azt figyeltuk. Szoval azert emlitettem ezeket a fenti hozzaszolasomban, mert az LG A1-nel ezek biztosan nem lesznek, es nalunk ez az egyik legfontosabb szempont
Persze redőnyt lent tudom nyáron tartani,de azért néha sír a szervezetem a D vitamint szóval hébe hóba felhúznám,sőt még a légkondi is rátolja a hideget.

Vhiktor