Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Hbomax sajnos ilyen majd ha a discovery-vel megtörténik a tényleges egyesülés akkor jobb lesz sokkal. Jelenleg az hbomax elavult nincs mögötte rendes szerver rész sem annyi történt az hbogo váltását követően hogy jobb lett a felület kinézete meg van pár film 4k-ba és ennyi a legtöbb film ami lemezen elérhető 4k-ba itt sajnos csak 1080p
. Hazánkba olyan 2 év mire lesz változás.... -
-
ricsip
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Siman be tudsz lépni a szervízmenübe és meg tudod nézni az üzemórák számát, ezt nem lehet utólag kimutatni h. erre fogjanak bárnilyen garanciamegtagadást. Az LG-nél meg basszák meg a jó qrva édes anyjukat hogy az EMEA régióban ezt rejtegetik, CX-nél meg USA / APAC régióban meg látszik szervízmenü nélkül is.
-
madkiller
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Már tavaly október óta evo panelosok mennek. De lehet korábban már. C1 esetén talán annyi esélye van, hogy még nehezebben ég be. [Honnan tudom, h evo panel]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ImACeltic
üzenetére
Evo paneleket erdetileg a G és Z széria kapott.
Én nem lattam eddig semmi előnyét C1-ben, sőt a C1-ek amikkel eddig találkoztam és evo panellel voltak szerelve azoknak kisebb volt a csúcs fenyerejük kb 80 nittel mint a nem evo paneleseknek, úgyhogy c1ben az evo panel szerintem vissza van folytva.
-
-
-
madkiller
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
A ps5 portjának sávszélessége elegendő az rgb színcsatornához 60 fpsig hdr módban csak 120 fpsnél megy a tömörített yuv422. Sztem nem jól van neked beállítva ps5ön, mivel az emlegetett fidelity mód mindössze 30 fps.
Vhiktor videója megmutatja, hogyan kell helyesen beállítani. Igaz ez ps4, de így kell beállítani az 5öt is. [link] -
Vhiktor
Topikgazda
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ImACeltic
üzenetére
Nekunk is ugyan ilyen lelogos. Mar eszre se vesszuk... TV asztalkat nem akartunk cserelni, mert pont jo magassag, csak nem eleg szeles.
No para. Enyem meg instabil is volt. Gorilla tape-el megkuldtem a talpanak a kozepet, igy nem dol le akkor se ha rangatom az asztalt porszivo csovel
Ezt addig terveztuk amig nem veszunk rendes TV allvanyt... de annyira fel se tunik, hogy igy maradt. Majd nyaron lecsereljuk. -
alaves
addikt
-
törölt tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
A Plex kliensek mögött fut egy szerver is (nálam egy Synology NAS a helyi hálón), ezzel a Plex képes átkódolni a kijelző által nem támogatott hangsávot egy támogatottra. Nem tudom, hogy a HD sávokból mit csinál, talán tévétől is függ, de ennek van egy teljesítményigénye és minőségromlás is lesz. De legalább szólni fog.
Videót is képes átkódolni, de ahhoz adott esetben tényleg kell a hardveres gyorsítás (fizetős Plex Pass és megfelelő gép) vagy bivaly szerver.
Itteni Plex topik.
-
alaves
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
1. Nehezményezik, hogy megszűnt a 120 Hz-es BFI, mert játékoknál többen használták. (Egyébként ugye C1-en PC ikon-módban érthetően nincs az interpolációs mozgásjavításra lehetőség. Aki igényli BFI-vel lehet mozgásjavítást állítani, de C2-n már csak 60 Hz-ig.)
2. Felfedeztek egy 'bug'-ot, hogy ha régi 4:3 képarányú játékoknál átállítják a TV képarányát 4:3-ra, akkor az input lag 40 ms-ra megy fel és ez beakad. Gyári visszaállítással lehet megszüntetni a hibát.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
madkiller
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
DTS hangsáv a gyári lejátszóval nem megy, mert nem fizeti továbbiakban a license díjat az LG. Két megoldás van vagy külső medialejátszó vagy Plex azokban a tartalmakban, amik régi filmek és csak dts hangsáv van rajtuk. Friss vagy pár éves dolgok esetén tökéletes a gyári lejátszó.
-
-
alaves
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Fekete közeli megjelenítési szabálytalanság (near black falshing/flicking). Sok minden befolyásolja: szabálytalan EOTF görbe (fw-ben), tömörítési codec (HEVC) paraméterezése, stb. Nem érdemes foglalkozni vele. Legújabb fw és/vagy kalibráció tudja csökkenteni a mértékét.
-
-
Crus
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Eddig jó volt a QLED-del. Van a játék elején a beállítások rész, amikor a kép beállításokat állítgatod. Ott bármit csinálok fakó. Kivéve, ha élénkre teszem a tv-t, akkor megjönnek a színek, de akkor meg az input lag lesz horribilis.
Pontosan!!! Olyan mintha egy HDR tartalmat akarnék egy nem HDR-es kijelzőn lejátszani, miközben minden kiírja, hogy megy a HDR.
Rtings-et ismertem igen.
-
NYPD
aktív tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Nekem 2.0 van, és ezzel is előjön, nincs ötletem mi lehet a gondja...
Nem szeretnék kötözködni, de szerintem érthető volt amit írtam...
The Ultra High Speed HDMI Cable
This latest HDMI cable is the only cable that complies with stringent specifications designed to ensure support for all HDMI 2.1 features including uncompressed 8k@60 and 4K@120.Tehát olyan kábelre lesz szükségem, ami tudja a 2.1-es csati képességeit.
-
NYPD
aktív tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Szia! Ugyan ez a problémám egy Sony 55XF7596-tal, RTX2060S-ről 4k-jellel etetve. A vicces az, hogy nem mindig csinálja. Alaplap logó bejön, utána a Win-nél eldobja a jelet. Ha ilyen van, akkor TV kikapcs, HDMI kihúz, az asztalon van egy másik régebbi kis 32"-es LG TV/Monitor, annak abba bedug, majd ha gyorsan kihúzom, és visszadugoma TV-be, akkor ha sikerült akkor hallom a Windowzos eszköz csati hangot és ha bekapcsolom a TV-t akkor jó. Ha ez nem működik, és leállítom a gépet és bekapcsolom újra, akkor meg valamiért csak - ez is random - 800x600-ban jön be az alaplapi logó, aztán megint eldobja a jelet.
Ezt eljátszotta másik videokártyával és másik HDMI kábellel is. Felhívtam a Sony szervizt, ott meg hülyének néztek, hogy de hát ha van kép akkor jó...
Ami az érdekes, hogy amikor indul a gép, az alaplap logónál a TV 1080p-t ír ki és utána vált 4K-ra amikor bejön az asztal.
Létezik, hogy kifogtam egymás után két különböző, de fos HDMI kábelt? Jelenleg ilyen kábelem van.. Milyet érdemes beszerezni(2.1-es kéne, ha jön az új TV már legyen)?
-
Borisz76
nagyúr
-
Strezi
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
5m-re 4K-ban soványka (kevés) az a kábel.
Próbáld ki, hogy a PC-n leveszed a képfrissítést 24Hz-re, akkor talán lesz 4K kép, de nem jó megoldás hosszútávon.
Sajnos én is így jártam a falba húzott öt méteres kábellal, végül el is elengedtem a HTPC vonalat részben emiatt is. -
janos666
nagyúr
válasz
ImACeltic
üzenetére
A Dynamic Tone Mapping állítólag figyeli a tényleges csúcsértéket, és a mastering display peak white (és/vagy más metaadat, mert van még pár hasonló, amit ritkán említünk, és még kaotikusabb, hogy a gyakorlatban melyik lejátszó/TV mit csinál, vagy épp nem csinál velük) helyett az egyes képkockák/jelenetek alatt, és ezt veszi figyelembe a roll-off / cut-off pontokhoz.
Állítólag már 2016-ban is ezt csinálta a Dynamic Contrast / Low állása, de az is egyértelműen mást csinált. 2018 óta van rá külön menüpont, de ránézésre most is valami hasonlót csinál, mint a régi DC / Low állás: gyakorlatilag a teljes kontraszttartományra kiterjedő dinamikus vezérlés, ami a sötétszürkétől a legvilágosabb foltokig, pillanatnyi képkocka kontrasztátfogástól függetlenül is mindenbe belenyúl egy kicsit (vagy nem csak kicsit).Viszonylag egyszerű ezt megnézni: indíts el egy 1000 nit-re master-elt filmet (az nincs messze a 700-tól, amivel a TV számol, mint névleges érték), keress egy sötét jelenetet (ahol tuti, hogy nem megy 100 nit fölé a legvilágosabb folt), aztán kapcsolgasd ki/be. Próbálhatod statikusan, vagy rövid jelenettel infinite loop-ban (ugyan az lesz). Szaladgálni fog tőle TRC, változik a kép olyan olyan tartománya olyan körülmények közt, amik Ki állásban "tökéletesek" (feltéve, hogy pontos a gyári kalibráció, vagy egyedileg kalibráltad a képmódot), de Be állásban elcsúsznak.
Ha akarod, következő lépésben hasonlítsd össze a HDR10 és Ki, HDR10 és Be, illetve a DolbyVision képét (ha meg tudod oldani ugyan azt a jelenetet ebben a három állapotban ugyan azon a TV-n, lehetőleg egy forrásból). Melyik HDR10 mód hasonlít jobban a DV-re: DTM Ki, vagy DTM Be?
Ha >>700 nit (pl. 4000) a mastering peak, az picit más lehet, de ha a DV-t tekinted referenciának, és a sötét árnyalatokat nézed (én azokra vagyok inkább háklis, attól veszik el a "kontrasztélmény" és a perspektíva hatás is, ha kivilágosodnak vagy feketébe buknak az árnyékok), szerintem akkor is azt mondhatod, hogy felesleges dolgokat csinál a DTM. Még ha ránézésre összességében tetszetősebb is esetleg, akkor sem pont az történik, amit a leírás alapján várnék.Minden esetre megnéztem: a C8-on nem került be semmi új menüpont a HDR / Game képmód alá. Viszont most látom, amit valaki már említett: valamiért ki van szürkítve a fehéregyensúly csúszka (mint mikor CalMAN-el van DDC-n át kalibrálva, csak épp nekem nincs a HDR Game mód, mert a HDR Technicolor-t használom játékra is PC címkével).
Ezt pedig meg kéne nézni jobban, de első ránézésre mint ha javították volna a DolbyVision TRC-t (nem bukik be a sötétszürke feketébe). -> Ezt most azért írom, mert fentebb javasoltam, hogy tekintsd relatív referenciának a DV módot a Ki/Be álláshoz, viszont több firmware-el is el van csúszva a DolbyVision képe is (bizonyos verziókban annyira, mint a HDR10-é és SDR-é is, de van amelyikkel jobban, szóval
). -
ilyen_85
senior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Szia!
Az, hogy a 3-ik sem tökéletes eléggé elszomorító

Úgy látszik elég nagy lutri, amikor kicserélték izgultam, hogy nem változik vagy esetleg csak rosszabb lesz, de szerencsére az első bekapcsolásnál látszott, hogy sokkal jobb lett.
Persze 4.-ik alkalommal már nem sok kedve van az embernek panelt cseréltetni az biztos, de hátha meggondolod magad, nekem szerencsére sikerült jobbat kifogni. Azért az már eléggé valószínűtlen, hogy a következő is hibás lesz.
Annak viszont örülök, hogy legalább van lehetőség a cserére, nem tudom mi lett volna, ha kijön a szerelő és azt mondja ez ilyen.
Remélem ezek a hibák javulnak majd később, mert a legközelebbi tévém már csak oled lehet, ezek után nem tudnék lcd-t nézni. De addig szerencsére még jó sok év van
összességében nagyon elégedett vagyok a b8-al (a csere után), néha elfog az érzés, hogy lehetne nagyobb ... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
ilyen_85
senior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Szia!
Nekem is voltak problémáim 50-es vagy 51-es fényerővel. Először a Jurassic World: Fallen Kingdom-nál vettem észre, mikor a film elején a tengeralattjáróval keresik a fogat. A felszálló buborékok nagyon durván néztek ki, illetve a kijelző bal oldalán sokkal világosabb volt a kép.
https://drive.google.com/open?id=1Tcdbb_JR-4IJrppOi0V_DQaqMQIcQYXb
Ezeket a képeket úgy készítettem, hogy a problémás jelenetnél elkezdtem emelni a fényerőt, 52-nál már nagyon durván látszott.
Sajnos élőben sokkal jobban észre lehetett venni 50-es fényerőnél is.
Panelt cseréltek benne és most minden király. A panel csere után megnéztük újra a filmet és így már nagyon szép fekete volt minden
-
MrBazsi
senior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Nekem 48 lett a tuti, a fekete fekete, és megvannak a részletek is. Amit viszont észrevettem hogy HDR tartalomnál ha feliratos filmet vagy főleg sorozatot nezek, (mint most a Punisher 2.évad 4K HDR-ben) akkor sok a 100as oled fény, le kellett vennem 90re mert sötét háttérnél a fehér felirat brutál fényes volt. Így visszavéve 90re viszont tuti. Ugyanez haver C8án is tesztelve!
-
-
alaves
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
De nem a film az etalon fekete, hanem a tesztvideóval beállított (kalibráció hiányában). A filmet meg úgy kell nézni ahogy azt a rendező, operatőr elképzelte (persze ha nincs hozzányúlva a képanyaghoz a codec brightness-el).
Amúgy tényleg érdekes, hogy a 8-asoknál még több a selejt, mint a 7-eseknél. Valószínűleg azért mert jóval többet gyártottak belőle és jóval többen vették meg. -
Partizan182
senior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
John Wick-el én is játszadoztam, szürkének tűnt nagyon ami a fejemben feketének kéne hogy legyen, pedig ezt olyannak szánták. Tekerj a végére, ha a credits alatt a háttér fekete akkor jó vagy.
Egyik fele világosabb: két nyolcas szériát láttam esti körülmények között élőben (egy 55 és egy 65 -ös B8-at), mindkettőnél megvolt ugyanez, ez a near-black inhomogenitás egyik megjelenése. Magyarul amit néztél annak fekete-közeli sötétszürkének kellene lennie.
@Daneel: digitalis kamerák megjelenése / elterjedése az oka a fekete-mizériának, alapból nagyon "flat" (kontrasztszegény) képet lő az összes profi kamera direkt, hogy minél több részlettel tudjanak dolgozni utómunkában. Nyers digitalis felvételeken a padló a fekete közelében sincs.
-
daneel_hu
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Nem mindenhol akarnak csontfekete "feketét".

Mostanában sok filmnél / sorozatnál a lágyabb színek a divat... ott nem találsz eleve tök feketét, az alkotó célja nem ez volt.A beégés szempontjából sokkal inkább maga a tartalom és az oled fény releváns, nem a "sima" fényerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED 65 C4 okos TV 4k, 144Hz, 164cm garis, dobozában
- ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB vízhűtés gyári dobozában garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

De nem javítható…
. Hazánkba olyan 2 év mire lesz változás....
Halott pixelem sincs, teljesen homogén a kijelző.
Ezt addig terveztuk amig nem veszunk rendes TV allvanyt... de annyira fel se tunik, hogy igy maradt. Majd nyaron lecsereljuk.

Vhiktor