Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz daneel_hu #51299 üzenetére
Most szerinted mi a lfszért találnék ki ilyet, sőt jó lenne ha elfogadnád, hogy vannak teljesen frankó panelek. A stuttgarti Media markt-ba ezt megnézni a kirakott több száz tévéből, mert mindegyik előtt a ott táv is, 10 perc volt. Nem sokára megyek az új pro max 12 mobilért, akkor le is fényképezem neked. Ez mindegyik 65-ös volt, 77-es nem volt kint.
...és ugye nem egy CX tulaj írta már itt is, hogy nála semmilyen probléma nincs.
Amúgy a lányom 65-ös GX tévéje sem tintinges.[ Szerkesztve ]
-
-
Landon
őstag
Ez érdekes mert AVSF-en folyamatosan dobálják vissza az A9/A8-akat is es az idei év panel királyának kikiáltott hz2000-et is. A Sony-kon a pirosas/rozsaszines tinting sok esetben meg az 5%-os slide-on is látszik mint magenta árnyalat. Az én TV-m alján volt tinting ami fehéren látszódott de legalább szürkén nem. Ha már a fehér/sárgán kívül más árnyaltan is látszódik a tinting az már egy valóban rosszabb szintje a dolognak de valamennyi minden panelen lesz.
Média nem a legjobb hely a hibák keresésére a megvilágítás miatt. Anno ott én is nehezen tudtam bizonyítani az igazamat mert minden jól nézett ki a megfelelő megvilágítás mellett.
Én abszolút nem akarom az LG-t védeni ne értsd félre. Más miatt de én is talán inkább Sony/Pana-t vennék ha támogatnak a full HDMI 2.1-et. Esetleg nézd meg a legújabb Vizio OLED-et, arról még odakat zengtek.There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
hauser65
újonc
Egy hónapja vettem egy Tesla 43 colos UHD tvt. Olyan képe van, hogy kiszúrja az ember szemét.....csak a kezelését még tanulgatni kell a Samsung (ue40d7000) full hd-s tv után, teljesen más, és iszonyú bonyolult.
[link][ Szerkesztve ]
A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé.
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cujo69
tag
Dilemma!Lehetőségem lenne lecserélni (szeretett)Pana 58EX780 tv met egy Pana 55HZ980 oledre.Kérdés,kárpótol e a képminőség a kisebb képátlóért cserébe.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki TV vásárlás előtt állok, mert az 5 éves Sony KDL-65W853C TV-m összefosta magát.
Az elmúlt 5 évben nagyon nem foglalkoztam a TV típusokkal, most próbáltam utána olvasgatni és szimpatizálok az OLED iránnyal talán a legjobb képminőség miatt.
Szeretnék maradni a 65"-nál és olyan 700 ezer külön szánnék rá.
Ilyen kategóriában milyen típusokat jöhetnek szóba? Természetesen szeretném személyesen is megnézni a készülékeket és úgy döntést hozni.
Nem tudom, hogy a mostani modelleknél mennyire valós a képernyő beégés, fényerő csökkenés, tükröződés, vagy épp a bejáratás fontossága.
A TV-t csak film, netflix, TV, sport műsor nézésére használnám és nem monitorként.
Milyen cikkeket, teszteket lenne érdemes elolvasnom a témában? Amiket találtam, azok inkább régebbi (2018-2019) írások.
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Pityke78 #51322 üzenetére
65cx ajánlott, most akciós is 640kért: [link]
beégés nem probléma, ha nem kínzod 100as oled fénnyel statikus tartalommal sokat.
bejáratás nem fontos, azonban lehet olyan panel inkonzisztencia, amit pár ciklus kompenzál (párszáz óra alatt magától lefut).
tükröződés probléma, ahogy a világos helyen való nézése is, ha jellemzően napfényben, főleg direkt napfényben használod, nem biztos h oledet kéne vegyél. A feketéi sötétben jönnek ki, érdemes besötétíteni hozzá. Ha megadod a módját amikor nézel valamit ami látványos, meghálálja
ettől függetlenül napközben is nézhető, ha csak valami sorozatot követel/sportot nézek s nem a látvány a lényeg én se sötétítek be pl, igaz nem kap direkt napsütést, de simán szépen látható a képe még 30as oled fénnyel isén az rtings [link] tesztjeit javaslom első körben, ők elég alaposak szoktak lenni
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
-
Gigicuci
senior tag
Tudjátok esetleg, hogy a logó védelem bekapcsol mondjuk konzol játékoknál is? Akkor nem félnék annyira ráküldeni a ps4-et. No nem 5-6 óráig, rövidebb időre de akkor is megnyugtató lenne. Köszi
-
Theseus
csendes tag
Sziasztok
Most akarok TV-t váltani, és első körben 65 LG OLED-eket néztem. Találtam is a neten 2018as C modelt, újat, ami jóval kezdvezőbb mint a 2020as modellek. Egy félelmem van, az pedig a gyerekek és asszony hanyagsága, akik képesek óráka otthagyni Netflixet pause állapotban. A mostani LED panelnél ez nem akkora para, de az OLED hajlamos beégésre. QLED itt jött képbe mint opció, de azért az OLED szebb. Kell félni ilyen esetekben a beégéstől, vagy vegyek OLED-et ha nagyobbak a gyerekek (és lecseréltem az asszonyt )?
Köszi előre is
Több mindent, kevesebb semmit!
-
-
Theseus
csendes tag
-
Pro Koryak
addikt
válasz Theseus #51333 üzenetére
Ez egy outlet bolt! Innen szerintem ne vegyél semmit, nemhogy ilyen értékű terméket!
Hivatalos LG garancia sincs, ha probléma lesz, az LG elhajt.
Felejtsd el!
Alap 2év garit ad az LG, 2021-től ekkora értéknél már 3év lesz a garancia. Szerintem várd meg a 65CX-et, nemsokára 600e alá ez is beesik.[ Szerkesztve ]
-
graffin
csendes tag
sziasztok!
Philips TVben gondolkodom az ambilight miatt.
Szerintetek mi a jobb vétel most, a 855ös új széria vagy a 934 tavalyi?
Ha jól értem, nagyjából ugyanaz a kettő, de a 934hez adnak egy soundbart is, miközben a 855nek kicsit jobb a pixelsűrűsége [5000 vs 5700].Mivel annyira nem sürgős, van tippetek, mikor lehetnek még nagyobb "árzuhanások"? [ebben az árkategóriában nem hiszek a black fridaynek, valószinűleg nem ezeket a TVket fogják féláron adni. ]
Köszönöm a segitséget!
g[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz graffin #51336 üzenetére
Nem szokott BF-en jobb akció lenni oledekre sajnos mint általában...
Sőt... BF előtt pár napig visszviszik listaárra a készülékeket, majd abból "engednek".A legjobb ha figyeled az arukereső görbéjét, ott meg lehet nézni éppen milyen ársávban mozognak a készülékek. Ahogy látszik most lehet jó árban venni.
-
daneel_hu
addikt
válasz Major Lion #51339 üzenetére
LG-nél SDR-ben 20-30 szerintem.
HDR: 100 -
wallace 234
őstag
válasz Major Lion #51339 üzenetére
30 as oled fény esetleg a korábbi oledeknél elég volt, de újabbaknál sdr be lehet több is, mivel szépen vissza vették a fényerőt! Nekem jelenleg 69 es oled fénynél jó a B9. B7 nél 30 as oled fény ki sütötte a szemem. Persze egyéni kinek mi jön be!
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Sziasztok!
Számít az valamit, ha van olyan játék ami amúgy sem HDR, és a biztonság kedvéért 0 OLED fényen nyomom? Kicsit több a HUD elem és nem elrejthető. Köszi (c9) Full sötét a szoba és igen van ahol nekem elég a 0 OLED fény, ha SDR tartalomról van szó.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
graffin
csendes tag
-
blakey
titán
válasz Major Lion #51344 üzenetére
SDR-re, HDR-re, Dolby Vision-re, app-okra és bemenetekre is külön beállítás érvényes, tehát automatikusan azt fogja használni amit beállítottál. Javaslom, hogy minden használt bemeneteten és minden formátum esetében hajtsd végre a beállításokat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
anrab
addikt
válasz graffin #51343 üzenetére
Ha nem túl nagy az árkülombség és megteheted akkor az idei. 855.
Nem kell hozzá soundbar mert a beépített hangrendszer elég és van külön kivezetése a subwoofernek. Elég csak azt venni.
Én is ezt szerettem volna 65"- ba venni de a mediamarkt baszott leárazni a b.f.day napokon. Most várom az edigitalt. Hétvégén ott lesz.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A beállításokat lehet alkalmazni minden bemenetre, nem kell külön beállítani ha ugyanazt szeretnéd - esküszöm legközelebb mindent leírok, hogy ilyenek ne forduljanak elő. Miért kell mellé olvasni vagy bele olvasni olyat amit nem írtam? Nem zárja ki azt, hogy egy beállítást alkalmazz minden bementre de ettől még érvényes az amit írtam. Ha nem engedélyezed minden bemenetre az adott profil beállítását akkor minden bemenetre meg kell csinálni. SDR, HDR, Dolby Vision, stb mind külön beállítás. Még mit írjak, hogy a lényeg átmenjen? Ami le van írva a menüben azt szerintem nem kell "lefordítani".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest