- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
-
Crus
őstag
válasz
stilo18 #53046 üzenetére
HDMI kábel témában: Vagy van, kép, vagy nincs, vagy HDR ON és van kép, vagy nincs és zajos, vagy hibás. Semmilyen hiba nincs, HDR ON, van kép, soha nem is megy el, csak a színek az élénk módhoz képest game módban nullák. Már mindent állítottam, sikertelenül.
Mozik, filmek, Netflix, YT, mind nagyon szép, a legszebb, amit tv-n láttam. De játék fronton ezzel a PS4-el, ez így egy nulla, a QLED kettéharapta. Sose gondoltam volna, hogy visszasírom, mert volt azzal is gondom bőven. -
Crus
őstag
válasz
stilo18 #53040 üzenetére
Az baj, hogy ami másnak tökéletes az lehet, hogy nekem vállalhatatlan. Ez így az. Hol vannak a színek? A mély kontrasztos színek? Tök jó, hogy filmek alatt ott vannak, meg YT, Netflix és társai, de nem értem miért hirdeti az LG ezt gaming tv-ként, amikor olyan képet kapok egy konzolról, hogy kedvem lenne eret vágni.
Abszolút aláírom, hogy én vagyok a béna! Sőt, imádkozom, hogy én legyek az... mert ha ez a "normális" és játékosok ezreinek ez így "gyönyörű", akkor nagyon nagy a baj az igények, meg a szemek tekintetében.
-
Crus
őstag
válasz
stilo18 #53035 üzenetére
Köszi, RGB fullon volt mindig is, HDMI fekete szint dettó. Gyerekek... ez így vállalhatatlan. Ezt a nyomi QLED kettészakította képminőségben. Igen, a természetfilmek itt szebbek, ez vitán felül áll, de ez így játékra teljesen alkalmatlan.
Élénk és Eredeti beállításoknál megjönnek a színek, de az nem való gamingre. Atyég, már megint sikerült mellényúlnom. Fogalmam sincs mit vegyek ehelyett.
-
daneel_hu
addikt
válasz
stilo18 #38135 üzenetére
Nincs és ez valószínűleg nincs is lineáris összefüggésben egymással.
SDR tartalom esetében a 100 vagy az 50 amúgy is magas.
Főleg sötétben.Nálam a 2016-os E6V mindösszesen 300 óra alatt nyomot hagyott egy logó esetében.
Az oled fény 50-60-asra volt állítva, de az még egy 3d készülék volt.
Ebből nem nagyon lehet kiszámolni semmit.
Arra tippelnék, hogy rendesen beállított készülék nem ég be, legfeljebb 5-6 év alatt, de minden statikus elem-használat összeadódik, tehát ha valaki sokat néz egy bizonyos élénk színű valamit (HUD vagy embléma vagy menüelem), az gondod fog okozni előbb-utóbb.De egy 2018 vagy 2019-es készülék sokkal ellenállóbb ezzel kapcsolatban.
-
janos666
nagyúr
válasz
stilo18 #37662 üzenetére
Én személy szerint ráugranék a 370k-sra, ha nem gond a bolti átvétel (se elmenni, se az elállási lehetőség --- ez esetben próbálnám helyben átnézni vásárlás előtt, ha megoldható), de a 400k-s se rossz (főleg ha az online rendelhető). Sokkal olcsóbb nem igen lesz egy darabig. De kicsit gyanús, hogy a 370k-s talán kibontott és visszaküldött példány (bár ez sem jelenti azt, hogy garantáltan lenne bármi baja), talán "csomagolás sérült" is emiatt, és ezért nem rendelhető online (ezt akkor tényleg meg kéne nézned helyben bekapcsolva).
-
janos666
nagyúr
válasz
stilo18 #37609 üzenetére
Nehéz kérdés ez, mert egy nagyon fényes fehér rosszabb lehet, mint egy sötét vörös. Alapvetően egyiknek sem kéne gondot okozni, csak ha nagyon sokáig van kint (több száz óra), vagy nagyon világos (a képen is magas érték, és a TV-n is jól fel van tolva az OLED Fény, vagy annak megfelelő kapcsoló más márkáknál), de még akkor sem percek kérdése.
Egyszerű single player játékokkal, legyen az akár egy 200 órás kampány egy RPG-ben, visszafogott TV beállításokkal nem kell nagyon félni, csak ha pl. online játék, amibe több éven át akár 1000+ órát is bele akarsz tolni, főleg ha nem csak éjjeli fényviszonyok közt, hanem nappal, és magasabbra tolt OLED Fény-el. Az szinte garantált, hogy előbb-utóbb beég úgy, akár egy éven belül, főleg ha rikító a HUD. De ha mondjuk szépen beleolvad a képbe (áttetsző, és a látványvilágra jellemző színeket használ, pl. zöldes szürkés), és közben másra is használod a TV-t, talán azzal is kihúzod, míg elavultnak fogod majd tekinteni a TV-t, vagy lecsökken a használt értéke annyira, hogy el tudod fogadni, ha selejtezésre kerül (elvégre mégis csak beletoltál több ezer órát, addig feltehetően élvezted, és utána is tökéletes lehet még az szerintem pl. TV adáshoz egy másik szobában, de pl. széles vásznú filmnél se fog zavarni egy fekete keretek helyére beégett játék HUD, szóval nem feltétlenül kuka még az úgy se azoknál sem, akik háklisan a hibákra) De egy példa: ha beleégetsz egy vörös csíkot a kedvenc online játékoddal a felső sarokba, azt játék közben sem fogod látni (nem veszed majd észre, hogy picikét halványabb az a csík), és filmnézés közben sem a fekete kereten, csak TV sorozatoknál. Szóval ha csak erre a kettőre használod, akkor nincs belőle gond. Ha pedig változatosabban használod, akkor nehezebben, később lesz csak fakulás. -
janos666
nagyúr
válasz
stilo18 #35691 üzenetére
Egy 2019-es LG nagyon jó játékra, mert van HDMI 2.1 VRR / G-Sync Compatible és 120Hz, a lag pedig TV viszonylatban nagyon alacsony (~6m), de a legjobb LCD monitortól (G-Sync modulos ~1ms) is csak néhány ms-re marad már le (és ott a valódi válaszidő sokszor elérheti az OLED ~6ms lag értékét, szóval előbb kezd reagálni az LCD, de hasonló időbe telhet, mire be is fejezi a váltást a pixel).
A képméret és kényelmesebb ülőhely is sokat számít monitorhoz képest, de arról nehezebb szubjektíven nyilatkoznom, mert már 6-8 éve TV-ket használok monitornak (OLED előtt PDP-t).
-
renatto
őstag
válasz
stilo18 #35691 üzenetére
Én nem sok semmit vettem észre (Xbox One/S/X), bár FPS-t keveset toltam, de mondjuk TPS-t többet (Gears). Fifába volt évjárat, amelyikbe 750 órát tettem.
Nekem ami leginkább feltűnt pl az AC Odyssey sokkal másabban néz ki OLED-en mint monitoron vagy más tévén. Mintha élettel telibb lenne maga a kép, mintha élne.Hátrányra nem igazán emlékszem.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
stilo18 #35685 üzenetére
Nekem volt mindketto, illetve most egy LG monitor van. Elotte egy C6-os OLED volt. Ket ev utan a pixel frissites ellenere Overwatch also reszei beegtek (nem keves oran volt benne az teny).
De eladasra kerult es jatekra maradok a monitornal.
A filmezesre viszont (szamomra) verhetetlen minoseget kepviselt. Visszaterek egy OLEDre mindenkeppen, ha vegre orvosoljak ezt az "aprosagot". -
janos666
nagyúr
válasz
stilo18 #32357 üzenetére
Szerintem már a levélből is kiderül, hogy nem teljes értékű 2.1 interfészről van szó, hanem 2.1-es feature-ökről, tehát van/lesz pl. ALLM (avagy auto game mode, ami igazából nem is újdonság, csak HDMI 1.x-el kevesen használták az akkori megfelelőjét és a 2.0 korszakban feledésbe is merült, most pedig visszahozták kicsit másképp), de nem lesz pl. 2160p120.
De ha már feature list, akkor a VRR-ra lett volna értelme rákérdezni (ez lesz-e későbbi szoftverrel, mert most szerintem nincs), mert a többi csak apróság és/vagy kényelmi funkció.(#32348) rothfb - Távol áll tőlem, hogy hype-olnám a DV-t (szidni szoktam, bojkottot javasolnék). Látod, hogy mire reagáltam (nincs is YT-on DV). Én is mindig próbálom kiemelni, hogy ezeken a TV-ken (10bit gamma 2.2 panelek) igazából teljesen ugyan úgy kéne kinéznie a filmek nagy részének (1000 nit MDL anyagok) HDR10-ben és DV12-ben, de még a 4000 nit MDL anyagoknál is csak a csúcsfények közelében kéne némi különbséget látni (ha, és amikor másképp dolgozik a HDR10 és a Dolby tone-mapping algó, de ezek általában sohasem érintik - vagy kéne, hogy érintsék - az SDR tartományt, csak ami jóval felette van).
Illetve elég hamar elfelejtettük azt is, hogy tavaly fél évet kellett várni a DolbyVision-nél is egy firmware frissítésre (az összes TV gyártónál), mikor kiderült, hogy minden addig eladott TV-ben hibásan dolgozik a Dolby CMU chip, és szürkébe ugrál át a fekete (csak sokáig szinte senki nem használta semmire a DV-t HDMI eszközzel, így nem derült ki 2016 óta).
Most sem tudjuk, hogy vajon maradtak-e még benne apró hibák, mert nehezebb rájönni, mint arra, ha a TV néha hülyeséget csinál bizonyos HDR10 metadata mellett (ezzel könnyebb otthon játszogatni, szintetikus anyagot kreálni, mint DV esetén).
A DV egy olyan fekete doboz, amiben sokan indokolatlanul bíznak, hogy az biztos hibátlan és tökéletesen teszi a dolgát minden körülmények közt, míg a TV-knél inkább feltételezik sokan azt, hogy biztos hülyeségeket csinál a processzor HDR10 módban. -
renatto
őstag
válasz
stilo18 #32100 üzenetére
Nem vásároltam még tőlük, de "tizen éve" van árukeresőn ez 100%. Rendre látom az árait, bár inkább számtech eszközöknél. Ez garancia lehet, mert ennyi ideig mókolt bolt nem működik.
A linkelt digitalko.hu is hasonló, de őket inkább házimozinál látom. És nekik HM téren nagyon jók az áraik is.
-
Celtis
veterán
válasz
stilo18 #30960 üzenetére
Már leírtam többször is. Röviden, öröm, hogy nincs zavaró képhiba, pl. idegeskedés nélkül végig tudok nézni egy focimeccset. (hozzátartozik történethez, hogy az OLED előtt 9 hónapig a Samsunggal harcoltam amiatt, hogy TV adásnál rendszeresen megakadt a kép.)
Van sok kifogásolható részlet, de összességében jól teljesít a TV. Egymás mellett valószínűleg látványosan kijönne az OLED előnye, de így magában nagyon meggyőző, 4K HDR esetén lenyűgöző. Mindazonáltal az Android nem ad hozzá semmit, az appok nem tudják teljes mértékben kihasználni a TV képességeit, a beépített lejátszó botrányos, szóval inkább mint megjelenítő jön szóba. Habár a YT és a Netflix jó.
-
-
alaves
addikt
válasz
stilo18 #30621 üzenetére
Azért mondtam, hogy ha tartós (mondjuk 6-8év) akkor éri csak meg. Akkor ezek szerint janárban tett hozzászólásomban közel jól tippeltem, hogy WOLED piros szubpixel fényét adó rubrene kristály erősen hőérzékeny, ezért ez a hűtésrendszer. Mondjuk alacsony OLED fénnyel is hasonló hatást érhetünk el.
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
válasz
stilo18 #8729 üzenetére
Egy Sony 55X8509C-t váltott a B7 és tényleg ég és föld a különbség! Nincs bevilágítás sehol, a tv fekete kép esetén úgy néz ki mintha ki lenne kapcsolva. A képe nagyon egyben van, gyönyörű! A rendszer nagyon gyors és szerintem az LG féle Magic remote a legjobb távirányító mióta létezik.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
stilo18 #8729 üzenetére
Igaz szerintem itt egyikünknek sincs QLED-je, de két dolgot tudok tanácsolni:
A boltban alig látni valami különbséget, hála a brutális neonvilágításnak. Otthoni körülmények között teljesen máshogy viselkedik a két panel.
A QLED csak egy sima VA-s LCD. Ráadásul EDGE lit-es (Ha jól emlékszem)... Lehet teljesen oké az 5000:1 kontraszt, de azért messze van az OLED feketéjétől, ég és föld. A színei valóban rendben vannak a Quantum Dot fóliának hála... de ennyi, semmi varázslat. Semmi egyedi pixelvilágítás, csak egy megtévesztő név.
A legnagyobb probléma az ára, mert közel ugyan annyiba kerül. Egy mezei LCD... ami ha jobban elterjed az OLED, teljesen kiszorulhat a piacról, ahogy ez a tendencia már el is indult elég erősen...annak ellenére, hogy orrba szájba nyomják a QLED-et. Ha az OLED panelek ára tényleg feleződik idővel, akkor a QLED teljesen eladhatatlanná válik.
Ha az 55-ös 200K lenne, semmi bajom nem lenne vele... de nem annyi.
-
Gaben360
senior tag
válasz
stilo18 #8729 üzenetére
Épp szombaton teszteltük egy jóbarátomnál a samsung 55h6400-et és az lg 55b7-et egymás alatt,csak youtube videókkal,és a különbség ég és föld az oled javára,azt hogy kúleddel összevetve milyen nem tudom.
Nekem is csak középkategóriás samsungom volt az oled előtt és csak fullhd oledem van,de zongorázni lehet a difit a kettő között.Meg a kúled amúgy is parasztvakítás.....szvsz... -
Partz
senior tag
válasz
stilo18 #8499 üzenetére
Tavasszal még biztos elérhető lesz. Akkor tájt szoktak csak megjelenni az aktuális modellek, ha épp nem csúsznak, volt már rá példa itthon. Végkiárusításban még kedvezőbb áron is kifoghatod mint most.
Madwe
Állítólag csak 2019-ben jönnek az újratervezett panelek, most már egy hónapon belül kiderül. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
stilo18 #8499 üzenetére
Tudom, most meg fognak kövezni a "kollégák", de miért nem veszed meg kamatmentes hitelre? Eladod a jelenlegit, amit beteszel indulóba, a maradékot meg kifizeted szép lassan és nem kell félned, hogy lemaradsz róla. Az már csak hab a tortán, hogy most nagyon "olcsó" és egyáltalán nem biztos, hogy ennél lejjebb is fog menni az ára. Bár, némi kockázatot megérhet.
Kifutó modellként lehet, hogy 350-400e-ig ig is lemegy az ára tavaszra.
-
Madwe
nagyúr
válasz
stilo18 #8499 üzenetére
Tekintve h a 6os modellek idén még kb szeptemberben nagyjából fellelhetőek voltak (igaz nem mind, de b vagy c vagy e vhol mindig akadt
) szerintem megnyugodhatsz
Azért akkor már érdemes megvárni h mit is tud a 8as modell, jövőre ha minden igaz új panel érkezik, hátha megéri neked a felárat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged