Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
Szerintem is @alaves-nek van igaza, lesz abbol par ev amire a fizikai boltok polcain megjelenik.
Ha pl a 75"-os 30e euro lesz pl az ev vegen, azzal senki sem lesz elorebb. A 6e-s euros arat is sokalljuk egy TV-ert, legalabbis en igenSzamomra innentol az a kerdes, mi lesz a Samu Oled-del, amirol Vincent nyatkozta augusztusban, hogy 2 ev mulva jonnek
-
so_ha
senior tag
Az kevésbé érdekel, hogy kinek van igaza, számomra az árnál, és a fizikai megfoghatóságnál többet mond, hogy nem 5-6 év múlva jelenik meg a piacon a microLED megjelenítés, hanem már van kézzelfogható (proto)típus. Ami hamar kiderül, hogy rendelhetővé válik-e. A kezdő ára miatt kevésbé gondolom, hogy raktárkészletet halmoznának fel belőle a Magyar boltok. Szerintem a "Z" szériából se láttatok sokat a 30.000€-os ára miatt, pedig forgalmazzák tőlünk nyugatra.
-
daneel_hu
addikt
Belenéztem ebbe a 4K/60 fps-es Gemini Man-be.
Ennyi is volt. (kb 5 percig bírtam a szappanoperát.) -
wolfman72
csendes tag
Üdv mindenkinek! Tavaly novemberben Extreme Digitalnál vettem egy 55c9pla-t. Mai nap kaptam egy e-mailt, hogy utólag vehetek hozzá extra garanciát. Érdemes a plusz pénzt kiadni érte, vagy gari lejárta előtt ha pixelgondok vagy beégés jelentkezik, igénybevenni a standard jótállást?
-
alaves
addikt
válasz daneel_hu #37055 üzenetére
Az élet ∞k/∞fps. Valószínűleg ez egy furcsa beidegződés (mondjuk nálam is) hogy ha már folyamatos a kép akkor annak a tartalmi része csúzli.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Doller
tag
válasz sebgutkopf #37060 üzenetére
Francba. 😁😁
Nem lesz itt Philips úgy érzem... -
daneel_hu
addikt
válasz alaves #37059 üzenetére
Nem a 60 fps-el van bajom hanem azzal, hogy ettől még a film megvalósítása ugyanolyan mint a 24p esetében.
Ha ezen megpróbálnak változtatni, és valami mást kapok végeredményben, akkor valószínűleg tetszeni fog.Mondok egy példát: azzal, hogy a kamerák sokkal jobbak lettek, főleg digitális szinten, megváltoztatták a filmek fényelését. Ilyesmikre gondolok.
Ez a film semmiben nem másabb mint egy 24p, sőt tökugyanolyan. -
cichlid1
tag
Srácok Panasonic 55GZ950E -ről van bárkinek közelebbi infója? a teszteken jókat írnak róla. Bármi negatívum a 2.1 hdmi hiányán kívül?
Előre is köszi -
veterán
válasz cichlid1 #37066 üzenetére
LG-hez képest fapadosabb távirányító és fapadosabb oprendszer. Az oprendszernél úgy kell érteni, hogy nem olyan csillivilli, de nagyon sok beállítási lehetőség van. Talán több, mint az LG-knél. Pont most merültem el benne, mert Chros adott tippet, hogy milyen képbeállításokat próbáljak ki és olyan menükbe tévedtem, amiről eddig fogalmam sem volt és amikről nem tudom mit jelentenek pontosan.
Visszatérve a hátrányokra, az appok hiányát, mennyiségét rónám fel neki. Van netflix és amazon prime. Tökéletesen működnek is. Viszont nincs HBO GO és nem is lesz. Kevés app van.
Viszont képügyileg, mozgásügyileg és még hang szempontjából is kapsz egy minőségi, megbízható tv-t a minimális banding és tinting lehetőségével. Nekem az elődjei vannak, 55FZ800 és 65FZ950 soundbarral, mindkettő minden fillérjét megérte. A GZ sorozatban már ott a DV is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na kipróbáltam a linkkelt beállításokat és maradnak. Érdekes, mert ez a beállítás világosabb annál, mint amit én használtam, a képélesség 30, ami végülis jónak bizonyul az én 75-ös beállításomhoz képest. Amit viszont változtattam az az IFC. Szerinte offon legyen, én visszaraktam maxra. Nekem így jó. Kikapcsolva vibrál. A köztes állapotok sem jók.
Hdr-re is jó lenne valami beállítás akkor már, olyat nem tudsz linkkelni?
Hátha ott is lenne jobb... -
veterán
válasz Pro Koryak #37075 üzenetére
Igen rád is gondoltam. Meg Arn77, Mizurichi, Al, meg ugye nekem van kettő. Az már 6. Al-nak volt még az EZ szériával garis téglalapos problémája, de most GZ-je van és nem írt sem bandingról, sem zavaró tintingről. Mert ugye konkrétan erről a két jelenségről beszéltem.
És még kitudja hány olyan Panás van, aki csak olvassa a fórumot. Senkire sem emlékszem, aki panaszkodott volna bandingra vagy tintingre.
Hangsúlyozom nem, tehát NEM arról beszélek, hogy nincsenek ezek az anomáliák a Panáknál, csak azt, hogy ezek szerint bőven tűrésen belül vannak... Más fórumokon van egy-két kiemelt eset, tehát létezik, ezt tudjuk. -
veterán
válasz Celtis #37077 üzenetére
Panelhibás Panák? Lemaradtam valamiről? Ahogy írtam, Al-nak volt még a 2017-es szériából egy. De ezt írtam is. Viszont a GZ szériával nincs semmi gondja. Ráadásul az eredeti hozzászólásom tintingről és bandingról szólt! Mégegyszer hangsúlyoznám, hogy nem azt állítom, hogy nincsenek panelhibás, tintinges, bandingos Panák, csak úgy néz ki arányaiban kevesebb.
De jó lenne, ha már pár LG tv-s tulajnak nem lenne kisebbségi komplexusa és nem ugrana azonnal bizonyos hozzászólásokra. -
veterán
Nézd, nem véletlenül írtam Chrosnak, hogy HDR esetén is linkkeljen valami tippet. A cikkben, amit mutatott, ott kihangsúlyozzák, hogy SDR-re vonatkoznak a beállítások. Nekem ebből az jött le, hogy HDR-re nem ezek a helyes beállítások. Ráadásul HDR esetében eltűnnek és más beállítások meg előjönnek. Hab a tortán, hogy egy csomó beállítási lehetőség esetében különböző rövidítések vannak, amiket nem tudok, hogy mik. Mozaikszavak lehetnek, talán szabványok elnevezései. Ezért kértem segítséget. Főleg, hogy SDR esetében bevált az amit linkkelt. Irónikus egyébként, hogy az új beállítások fényesebb képet eredményeznek némileg kevésbé kékes árnyalatú színekkel. Közel állt az amit én beállítottam ahhoz, amire változtattam. Képélesség más teljesen, de majd megszokom. IFC-t meg visszaállítottam, mert nekem így jön be.
-
daneel_hu
addikt
válasz rothfb #37081 üzenetére
"Melyik a jobb? 6-ból 0 tinting, banding, vagy 20-25-ből 10 panelcsere ezmiatt."
A tieden is van, maximum nem zavar vagy nem látod.
Nálam is van, de csak tesztábrán fellelhető, esetleg homogén világosszürke tartalom esetén.
Nincs 65 colban tök homogén oled, ez biztos. A 2018-as szériából biztos nincs.Egyébként ha jól rémlik kifejezetten a fenti problémák miatt 1 vagy két tag cserélgetett paneleket, de nekik sosem lett jó, egyszerűen ilyen a szemük. Mostanában dead-pixeles gondok miatt ment a panellottó , noha azt mondom amiatt menjen is!
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz daneel_hu #37083 üzenetére
"Egyébként ha jól rémlik kifejezetten a fenti problémák miatt 1 vagy két tag cserélgetett paneleket"
Szerintem voltak többen is + ők normál tartalomnál is látták bőven, nem csak tesztábrán tök sötétben, mint a Panákon.
Amúgy, ha nem tetszik itt többeknek, hogy van hibátlan(normál tartalomnál nem látható)oled, ami nem LG, miért nem vesznek olyat???
Akkor átmehetne a topik kizárólag szakmai/beállításbeli eszmecserékbe ...[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz rothfb #37078 üzenetére
De jó lenne, ha már pár LG tv-s tulajnak nem lenne kisebbségi komplexusa és nem ugrana azonnal bizonyos hozzászólásokra.
Megint sugallsz valamit, konkrétumok nélkül. Tessék, nevezd meg, hogy kikre gondolsz! Egyáltalán hogy jött képbe az LG? Csak annyit kérdeztem, hogy van-e és mi az alapja annak az állításnak, hogy a Pana OLED-eken minimális a banding és tinting esélye. Erre jössz a gondolomforma statisztikáiddal meg kisebbségi komplexusokkal.
Hogy mennyit ér az ilyen exhas 5-ből nulla statisztika, azt mi sem jelzi jobban, hogy nagyvonalúan kimaradt Johhny23 tintinges Pana TV-je. Ráadásul 55-ös, amiken kevésbé jellemző ez a hiba.(2019 szept #30103, #30077, #30110) Annyi vér nem volt a pucájában, hogy bejelentse, inkább 3 hét után eladta, a posztjai meg "törlődtek". Ha a posztok nincsenek is meg, a válaszaimból kiderül miről szólhattak.#30097, #30104, #30117
(Rémlett, hogy volt tintinges Pana, miért ne lett volna, és vettem a fáradságot - veled ellentétben - és visszakerestem.)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Lenne lehetőségem egy Sony 55” AG9 beszerzésére. Érdemes annyival többet kiadni érte, mint ha vennék egy C9-es LG-t ? Az előforduló artifactokat ha lehet, akkor a minimálisra csökkenteném, illetve ez a Sony esetében a Master kategória, elvileg ebben minden okosságuk benne van, főleg az X1 Ultimate processzor és más hasonló dolog. Van valakinek ilyen megjelenítője ? Úgy nézem nincs értelme a 2020-as modellekre várni, mert kisebbet nem szeretnék a meglévő 55B7 után, szóval a belső és a panel nem hiszem, hogy sokat változott volna. (Lehet tévedek, akkor jelezzétek) köszi!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
renatto
őstag
Na megnéztem, bár le kellett töltenem a HDR10-est, mert a sima SDR 4K-t néztem/nézem. És itt megjegyezném (bár többnyire nem nézek magyarul semmit, de itt a 2-3. résznél "átváltotunk" , fáradtság okán) a korábban említett "t" a "tt" helyett tényleg elég zavaró és érthetetlen.
Egyiken sem láttam semmit.(#37088) I.T.E.M Hacsak nem fogod szétjavítózni, mosni a képet, akkor nem hiszem. Azt a plusz pénzt inkább told bele egy 65"-ba... Én is így tettem 55B7 után.
(#37087) Celtis Új év, új szokások, már nem foglalkozok ezekkel...
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Celtis
veterán
válasz Pro Koryak #37086 üzenetére
Igen, tök jó lenne a kizárólag szakmai topik, de sajnos időnként fel-felbukkan ez a megalapozatlan márkaajnározás. Neked is: #37087
-
Fisha
őstag
válasz renatto #37089 üzenetére
Azért az LG-ben már 2-3 körül is hibázgat a dejudder. Nem annyit, mint maxra tolva, de hibázik. Főleg nagy dinamikájú kontúrok mentén. Fogalmam nincs, milyen a sonyn, de az LG-ben max közepesnek mondanám ezt a feature-t. Persze ahogy nézem a sony árakat, én csak akkor gondolkodnék el rajta, ha ott 100%-os, hogy tökéletes. (ami persze nincs, de mondjuk annyira az, hogy sose vegyem észre a hibát)
-
senior tag
válasz renatto #37089 üzenetére
Igazából lenne használva, emiatt gondolkodom egy ilyen Master kategóriás Sony-ban. A HDMI 2.1 nem nagyon érdekel, tv-n nem játszom, viszont filmek, sorozatok, egyéb műsor esetén szeretném, ha minél kevesebb hiba jelenne meg a kijelzőn. 65” nem érdekes számomra.
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
alaves
addikt
válasz I.T.E.M #37088 üzenetére
Ha artifact ügyben biztosra akarsz menni akkor Sony, bár a C9 alpha9-e is elvileg sokkal jobb artifact mentességet eredményez, mint a B7.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC