Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37151) I.T.E.M válasza Fisha (#37150) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Rendben.. ;)
Van több komolyabb player és beépülő modul is, mint pl ez. Itt van egy kosár beállítás, többek között egy nem interpolációs technikára épülő megoldás. "Smooth Motion" erre s szövegre keress rá a linkelt oldalon. ;)

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#37153) cichlid1 válasza rothfb (#37106) üzenetére


cichlid1
tag

Így van, nagyfiú vagyok, köszönöm az infókat! :) Mérlegelem, megnézem aztán majd alakul :)

(#37160) plus44


plus44
veterán

Ezek az altalatok is ajanlott es irt nappali es esti kep es fenyero beallitasok valamilyen modon automatikusan bekapcsolhatoak vagy mindig kezzel kell? Tehat mondjuk 6-18ig nappali 18-6ig esti es automatikusan kezeli?

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#37161) Szatura


Szatura
tag

Sziasztok
Tv vásárlása húzza maga után a többi összetevőt, lecseréltem a régi erősítőt, amin még HDMI csatlakozó sem volt.
Kissé elakadtam, szó volt róla de nem emlékszem a végére, virágboltos atmos tartalmakat tv lejátszóján keresztül továbbít az erősítő felé? Tv sokszor (de lehet mindig) azt írja ismeretlen hang formátum de van hang, viszont az erősítő DD-t vagy DS-t ír, atmos nincs.
Szükséges egy külső média lejátszó?
YouTubeos dolby atmos tartalmaknál sem ír atmost...
Másik.
Ugye az erősítőnek illene lennie a központnak....így is tettem, PS4 pro azon keresztül megy, viszont egyik játéknál ami eddig nem volt most kidobott egy üzenetet, amiben az áll, hogy a PS 4K HDR -ben is képes jelet adni de csak 2K HDR áll rendelkezésre a tv beállításai miatt.
Amíg direkt a tévébe volt dugva a PS, ilyen üzenet nem volt.
A tv ide kapcsolódó beállításai automata módban vannak, mi kerülte el a figyelmem?
A tv LGE9
Köszönöm

(#37162) renatto válasza rothfb (#37090) üzenetére


renatto
őstag

Dolby Vision IQ. Ha jól értem fényességszabályozás, pl hogy este ne vakítson. Bár így ha egy film 1000nit-es, este nem lesz csak 700nit?! :F

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37163) MrBazsi


MrBazsi
senior tag

Elegédett tulajként engem is meglep itt a sok mozgásmegjelenitéses panasz. Nem is nagyon irok csak figyelem a topicot, másfél éve a beégés volt kb ennyire kapós téma mint ez most. Én is háklis vagyok a képminősegre.... rengeteg focit, sorozatot 4k hdr filmet nézek a tv-n, de focinal kijön minden ami tré lehet egy tv-n es nagyon bosszantó tud tudott lenni régen ha nem volt tökeletes a kép főleg focinál. Amióta megvan az oled, élmény nézni mindent. Tenyleg csak nekem van egy full hibatlan tv-m amit vasarlas utan beallítottam es azóta semmihez nem nyultam msrt annyira jó a kép? Se függőleges bandig, se utanhúzás vagy darabos mozgas.... koppkoppkoppp. Tenyleg ennyire nagy szóras lenne a panelok közt vagy ami az egyiknek jó az a masik embernek rossz?

(#37164) renatto válasza Szatura (#37161) üzenetére


renatto
őstag

Milyen erősítő? Tudja minden HDMI-n a 4k HDR-t?
eARC legyen bekapcsolva a hang beállításoknál, illetve felette Auto vagy Áthaladás. De ettől függetlenül MKV fájlból nem képes lejátszani az ATMOS hangot. Ha van mellette másik hangsáv alapból arra vált, ami valószínűleg sima DD lesz. Próbáld meg a Witcher-t az DolbyAtmos/DD+ (angol, magyar egyaránt) aminek mennie kellene. A Remux/UHD MKV fájlok nem fognak menni, ahhoz külső lejátszó kell.
YT-on nem tudom van-e Atmos hang vagy csak stereo.
A tévén legyen a Deep Color bekapcsolva (gondolom be van). Nincs PS-em, de a beállításaiban nézz rá 4k/HDR hátha ott van valami.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37165) rothfb válasza renatto (#37162) üzenetére


rothfb
veterán

Lehet, hogy lesz valami fényérzékelő ami nem az energiatakarékossághoz fog kötődni, hanem ehhez a fényességszabályozáshoz. Ha kevés lesz a fény, nem kell másik beállításra váltani, hanem a tv automatikusan tudni fogja. Hmm.

(#37166) rothfb válasza MrBazsi (#37163) üzenetére


rothfb
veterán

Szerintem különbözőek az igények, vagy egyesek érzékenyebbek a mozgásra, mint mások. Inkább ez lehet szerintem. Mindenkinek más az ingerküszöbe. Tinting, bandingnál is így lehet.

(#37167) EasyLife válasza renatto (#37164) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Youtube csak stereo!
MP4 ből sem tudja lejátszani az igazi ATMOS-t, nem csak MKV-ból. Csak az E-AC3 féle ATMOS-t játsza le és küldi is tovább az erősítőnek pl Witcher amit említettél.

(#37168) tutitibi válasza rothfb (#37090) üzenetére


tutitibi
senior tag

Dolbyvision IQ meg Filmmaker mode....na hagyjuk. Ez ugyanaz, ami tavaly is volt. Hangzatosak csak ugyanazok, ezek ugyanazok.

(#37169) daneel_hu válasza MrBazsi (#37163) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Elegédett tulajként engem is meglep itt a sok mozgásmegjelenitéses panasz. Nem is nagyon irok csak figyelem a topicot, másfél éve a beégés volt kb ennyire kapós téma mint ez most. Én is háklis vagyok a képminősegre.... rengeteg focit, sorozatot 4k hdr filmet nézek a tv-n, de focinal kijön minden ami tré lehet egy tv-n es nagyon bosszantó tud tudott lenni régen ha nem volt tökeletes a kép főleg focinál. Amióta megvan az oled, élmény nézni mindent. Tenyleg csak nekem van egy full hibatlan tv-m amit vasarlas utan beallítottam es azóta semmihez nem nyultam msrt annyira jó a kép? Se függőleges bandig, se utanhúzás vagy darabos mozgas.... koppkoppkoppp. Tenyleg ennyire nagy szóras lenne a panelok közt vagy ami az egyiknek jó az a masik embernek rossz?"

Azt ugye tudod (?), hogy a foci(d) az 50 vagy 60 fps alapból? ;] ;)
Tehát akkor is jól néz ki oleden ha kikapcsolsz minden mozgássegítő algoritmust...

24p-ről van szó.
Mozifilmekről.

(#37170) EasyLife válasza Szatura (#37161) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Nem az erősítőnek kell a központnak lenni, ha tudja az erősítő az eARC-ot akkor mehet minden a TV-be, szépen átküldi a hangot a tv az erősítőbe 1:1 be, sőtt ha ps4 támogatná, még az atmost is átküldené.

(#37171) MrBazsi válasza daneel_hu (#37169) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Nekem lcd-n volt az a tapasztalat h lehet bármilyen film, a foci volt az aminél minden lcd elvérzett. va, edge led, direkt led, samu lg bármi. egyiksem volt tökéltes focira. igen számomra ez volt az első mérvadó elégedettség h itt minden oké. egyszerűen megszűntek azok a korábbi hibák amit egy csúcs ldnél is láttam.
az h a filmek plusszban még jobbak mint eddig az nekem csak grátisz, stranger things 3.évedától eldobtam magam konkrétan, de rengeteg filmet tudnék még a mai napig mondani, előfordul az ilyen látványfilmeknél hogy simán visszatekerek egy egy jelenetet hogy hú de szép és jó volt... nem az h na ez de szarul nézett ki. persze biztos vannak gyengébb minőségű rippek is a virágboltban, viszont vannak döbbenet jók is. Biztos beállítás kérdése is azoknál akiknél valami nem stimmel, de számomra ez akkor is meglepő.
A fekete pedig még mindig "meglep" h mennyire jó, így több mint egy év után is.

(#37172) Fisha válasza MrBazsi (#37171) üzenetére


Fisha
őstag

"Biztos beállítás kérdése is azoknál akiknél valami nem stimmel, de számomra ez akkor is meglepő."

Fúú de boldogok lennénk, ha csak azon múlna. :) Sajnos inkább szem kérdése szerintem.

(#37173) alaves válasza plus44 (#37160) üzenetére


alaves
addikt

Nem. Ha egy képüzemmódot használsz akkor a beállítás: energiatakarékos üzemmód ki, OLED fényt beállítod tetszés szerint (ajánlom: 25) ez lesz a maximum érték, utána energiatakarékos üzemmód be, ezáltal teljes sötétben ~17-20-ra automatikusan leszabályoz. De választhatod az ISF világos és az ISF sötét képüzemmódokat és akkor kézzel váltasz nappal-este.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#37174) daneel_hu válasza MrBazsi (#37171) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nekem lcd-n volt az a tapasztalat h lehet bármilyen film, a foci volt az aminél minden lcd elvérzett. va, edge led, direkt led, samu lg bármi. egyiksem volt tökéltes focira. igen számomra ez volt az első mérvadó elégedettség h itt minden oké. egyszerűen megszűntek azok a korábbi hibák amit egy csúcs ldnél is láttam."

Na itt van a kutya elásva.
LCD.
Nekünk PLAZMA volt 12 évig.
Ez a nem mindegy. ;)
Sample and hold után nézel egy sample and hold megjelenítőt... viszont a plazma az impulzusos.

(#37175) Szatura válasza renatto (#37164) üzenetére


Szatura
tag

Megválaszoltátok a kérdésem, tehát hiába várom az atmost :)
Köszönöm

Egy új HDMI kábel még segíthet jobbá tenni a rendszert, közel 7 éves.
Mire figyeljek ha ezt veszem?

(#37176) allein


allein
addikt

Jó reggelt, búék mindenkinek. Tegnap voltam MM-ban. úgy néz ki visszaveszik a Philipset: bár az ügyintéző hölgy nem igazán tudott segíteni, felhívta a felettes kollégáját aki azt mondta, hogy a 60 napos elállás csak akkor él amennyiben a termék bontatlan. Nem olvastam utána pontonsan, mea culpa. Azt válaszoltam, hogy egy TV készüléket nem azért vásárol meg az ember, hogy bontatlanul a dobozát nézegesse. Hátrament a TV osztályra, visszajött egy kollégával aki kedves volt: nekem kell visszavinni, minden tartozéknak meg kell lennie, minden hungarocell darabnak, minden csavarnak, ezután átnézik és majd születik döntés. Bízva abban, hogy visszaveszik, E9 lesz az utód.

Sajnos hiába az ambilight és a nagyon jó soundbar, nem győzött meg :N gondoltam beszámolok.

Most már a DIY ambilight-on gondolkodom, próbálom kitalálni milyen módon oldható meg(szerencsére bőven van információ az interneten :) ).

(#37177) Doller - nem az Atmos hiánya a főprobléma és az sem probléma, hogy egy warez odalról letöltött DV nem indul el a beépített lejátszójával(csak hang van), C8-on gond nélkül működik. Az audio sync ami nagyon zavar és a pixel shift, utóbbit nem tudom megszokni.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37177) Doller válasza allein (#37176) üzenetére


Doller
tag

Miért nem ok a Philips?
Ha az utólagos Ambilight menni fog, indíts vállalkozást, rendelni fogok.😁

(#37178) rothfb válasza allein (#37176) üzenetére


rothfb
veterán

"Az audio sync ami nagyon zavar és a pixel shift, utóbbit nem tudom megszokni."

Kifejtenéd mindkét jelenséget, mit is jelent és miért nem oké? Tudom van gugli kereső is, de ezért van ez a fórum is, hogy ha nem tudunk, kérdezünk.
Szóval?

(#37179) allein


allein
addikt

Audio-sync, lip-sync. TV adáson is, igaz nem minden csatornán és youtubeon is jelen van: hang elmarad a száj mimikától, ennél jobban nem tudom leírni :DDD

Philips úgy oldotta meg a pixel frissítést, hogy 10 percenként eltolja egy sorral a pixeleket: ez azt jelenti, hogy olyankor a káva vastagabb, engem ez zavar. Videó. Nem lehet kikapcsolni.

Pixel Shift
“Pixel shifting” moves the entire displayed content (including OSD / menu) by one pixel to the left/right or up/down up to a total of 8px in order to reduce burn-in effects. The pixel shift will be executed once per 80 seconds of runtime."

Tehát nem 10 percenként csinálja, hanem 80mp-ként.

(#37180) rothfb - nem tudok róla, hogy lenne 4 órás pixel frissítés a Philipsnél. Igen, szabad szemmel látható TV nézés közben amikor a pixelek el vannak tolva. Káva olyankor vastagabb.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37180) rothfb válasza allein (#37179) üzenetére


rothfb
veterán

Az komoly, hogy bizonyos esetekben nincs szinkronban a kép a hanggal?

A pixelfrissítés meg így működik? Úgy értem, menet közben, tvnézés közben így tologatja a pixeleket és ezt szabad szemmel látni?
Mert pixeleltolás van Panákon is, de észrevehetetlen.

De amúgy négy órás, vagy bármilyen időközös pixelfrissítő is van, mint a többi márkánál, vagy az nincs is?

[ Szerkesztve ]

(#37181) Celtis válasza allein (#37176) üzenetére


Celtis
veterán

Az ügyintéző teljesen fogalmatlan volt. Természetesen nem igaz, hogy a 60 napos elállás feltétele lenne a bontatlan csomagolás.
Ezzel szemben a MM ÁSZF pontosan leírja a feltételeket. Másra hivatkozva nem is utasíthatják el a kérésedet.

13.4. A 60 napos visszavételi akció keretében visszavett termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
1. sértetlen
2. hibátlan
3. ép
4. karcolásmentes
5. elszíneződéstől mentes
6. szagmentes
7. tiszta, szennyeződéstől mentes
8. eredeti csomagolással kell rendelkeznie (nem szakadt, nem ázott csomagolás, normál felbontással járó sérülés elfogadott)
9. összes eredeti tartozékával kell rendelkezzen (ami szintén ép,hibátlan, tiszta, karcolásmentes, szagmentes, elszíneződéstől mentes kell legyen)
13.5. A fogyasztónak minősülő Vásárló a 60 napos elállási jogával nem élhet különösen az alábbi esetekben:
- a fent felsoroltak közül bármelyik kitételnek nem felel meg a termék
- nem a gyárilag telepített operációs rendszer található a terméken
- a termékhez járó, termékre telepített szoftver aktiválása után kóddal védhető termékek esetén a kód nincs kiiktatva (pl. belépési kód, zárolási kód stb.)
- beüzemelt, kipróbált nyomtatóra
- beépíthető készülékekre a beépítést követően
- beüzemelt, kipróbált porszívóra
- online áruhitellel vásárolt termékekre
- villanófényes szőrtelenítő készülék vásárlása esetén
- outlet termékkategóriába tartozó termék vásárlása esetén
13.6. A 15-60. nap közötti elállás esetén a termék MMSH -hez történő visszajuttatásának költsége a Vásárlót terhelik.

(#37182) plus44 válasza alaves (#37173) üzenetére


plus44
veterán

Eddig isf-ben volt, energiatakarekos ki. Ha bekapcsolom, valtoztat valamit a kepbeallitasokon, minosegen, vagy minden marad a regiben es csak a fenyerot valtoztatja? (Szenzorral erzekeli a szoba fenyerejet egyebkent?)

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#37183) allein válasza Celtis (#37181) üzenetére


allein
addikt

:R pár fotó a kávákról. Nem 80mp-ként csinálja ahogy korábban másoltam- Philips oldalon így van leírva. Szerintem valahol 5-10 perc között van ez a pixel shifting.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37184) rothfb válasza allein (#37183) üzenetére


rothfb
veterán

Nekem tableten két fajta böngészővel sem tölt be egyetlen képet sem... Pedig érdekelt volna...

Az azért durva, hogy egy ilyen drága tvnél a kép és a hang nincs szinkronban. Ráadásul tvadásnál? Az az Android... Tudtam én, hogy nem szabad androidos tv-ket vennem, iszonyúan dühös lettem volna.

[ Szerkesztve ]

(#37185) allein válasza rothfb (#37184) üzenetére


allein
addikt

Újra feltöltöttem. Ezért vagyok én is dűhös. LG-n soha semmilyen gondom nem volt.

Ambilight miatt váltottam.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37186) rothfb válasza allein (#37185) üzenetére


rothfb
veterán

De akkor miért váltottál??? Ráadásul ilyen gyorsan... Kíváncsiság?
Nem mennek a képek most sem... Elsőre azt hittem, hogy látni őket, de megint csak fehérség van a képek helyén. A név látszik, meg, hogy jpg és ennyi.
Mindegy, hagyd, majd laptopról megnézem, hátha ott látszanak.

[ Szerkesztve ]

(#37187) SzlobiG válasza allein (#37185) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ez tényleg nem tűnik jónak. :(

Pedig biztos jó az a TV, csak hát ennyiért...

(#37188) allein válasza SzlobiG (#37187) üzenetére


allein
addikt

Kikapcsolt állapotú kávák.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37189) renatto válasza Szatura (#37175) üzenetére


renatto
őstag

A lényeg hogy "High Speed with Ethernet" legyen, ha a mostani esetleg olyan lenne, nem igazán érdemes lecserélni. Ha játszol és rászánsz kicsit többet, lehet "Ultra High Speed"-et kellene keresned, ami ugye a "HDMI 2.1"/"8k"/"10k" képes (én ezekre keresve találtam még), így az jövőbiztos. Ezek olyan 6-7k-tól indulnak. Nekem ilyen van + kép. Olyan 2-3 méterig nem sok baj lehet velük (HDMI), viszont 5 méter és felette már jobban kijön a minőség (vagy annak hiánya&hibák).

(#37180) rothfb 2 évig fel sem tűnt a B7-nél, de amikor a pixelhibát kerestem látható volt, hogy oldalt a káva mellett 3-5 - függőleges - pixelcsík fekete. Ott kellett volna lennie a hibás pixeleknek, így azt hittem megjavultak :U , de ahogy kihúztam oda a kurzort, láttam, hogy az világít ott is, így csak le voltak kapcsolva a pixelek.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37190) SzlobiG válasza allein (#37188) üzenetére


SzlobiG
félisten

Az LG-hez képest szvsz nagyon gáz ez a káva. :(
Kíváncsi leszek mit mondasz az E9-re.

(#37191) allein válasza SzlobiG (#37190) üzenetére


allein
addikt

E9-re szerintem már most tudom rosszat nem lehet mondani :D C6, B7, C8, C9 és a Philips után szerintem E9-el elégedett leszek. Eddig LG-ben még nem csalódtam, még a 930V is egy remek modell volt.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37192) renatto


renatto
őstag

Pana HZ2000 és különbségek a GZ2000-hez képest.

LG Rollable TV

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37193) rothfb válasza allein (#37191) üzenetére


rothfb
veterán

Nem semmi sorozat...:D

(#37194) DVlad válasza daneel_hu (#37174) üzenetére


DVlad
őstag

Pontosan, ez a lényeg!
Egy Trabi után már minden csak versenyautó lehet.

(#37195) daneel_hu válasza allein (#37188) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Kikapcsolt állapotú kávák."

Szánalmas design. Szomorú, hogy 2019-2020-ban erre fussa. :(

(#37196) Tengri válasza renatto (#37192) üzenetére


Tengri
senior tag

A Dolby Vision IQ az új Panáknál mit takar valójában?

"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)

(#37197) polonic válasza Tengri (#37196) üzenetére


polonic
félisten

(#37198) rothfb válasza Tengri (#37196) üzenetére


rothfb
veterán

Elvileg LG-kben is lesz ilyen, ha jól olvastam korábban.

(#37199) renatto válasza daneel_hu (#37195) üzenetére


renatto
őstag

Ennél a 2017-es B7 is véknyabb volt és szebb is. Most a C9-en viszont gyönyörű, végre fekete és persze jóval vékonyabb is, így alig látható.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37200) plus44


plus44
veterán

Nem gondoltam hogy ilyen problemaba utkozok, de keptelen vagyok automatikus csatornahangolast kesziteni. Jartas ebben valaki? Telekom szolgtato, amikor remennek hogy automatikus hangolas azt az opciot dobja be hogy upc a szolgaltato utana pedig frekvenciat kellene megadnom. Mi a .... :D

“This is where the road crashed into the ocean...”

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.