Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cichlid1
tag
Na ez a baj hogy nem indul el. Ezért kerestem hol lehet bekapcsolni. Legalábbis 5 percen belül nem indult el.
-
cichlid1
tag
A Sony A83J-nél létezik hogy nincs képernyővédő funkció?? Sehol nem találom a beállításokban.
-
cichlid1
tag
Sziasztok,
Sony A83AEJ tévét szereztem be. Itt az oled fényerő az maga a fényerő? Magyarul azt lejjebb állítva tudom mondjuk óvni egy picit a panelt? Eddig Panasonicot használtam ott volt külön OLED fényerő. Van esetleg valami jó tipp a beállításokra? köszönöm -
cichlid1
tag
Nos úgy döntöttem hogy a Sony 55A83JAEP tévét hozom inkább ki a Samsung S95B helyett. Sajnos minden tesztben említik hogy hiába jó a fényerő a Samsungnál mind a feketékben, mind a fehérekben sok a részletvesztés, a műsorrögzítéssel is van valami kínja. A Sony-nál Netflix kalibrált mód is és van és a mozgásmegjelenítésre is a legjobbak között említik. Nekem meggyőzőbb.
-
cichlid1
tag
válasz
blakey
üzenetére
Próbáltam nézegetni de ezek a teszt anyagok amik tévéken futnak, szóval nem igazán tudok rajtuk eligazodni. Normál tévéadás is érdekelne, mert a Panán az nagyon szép, hihetetlen szépen interpolál, de ugye ilyet kiállított tévén nem nagyon tudsz kipróbálni mert ha valami tévéadást rá is tesznek valami igazi szar gyenge jellel általában, ezzel nem vagy előrébb. Ezért kérdeztem hátha valakinek otthon van ilyen és van tapasztalat.
-
cichlid1
tag
Srácok, mi a véleményetek aSamsung QE55S95BATXXH tévéről? Költözésben vagyok a régi Pana Gz950-em marad ahol van, így új old után kell nézzek. Persze ez a kiadás egy ilyen helyzetben nagyon nem jön jól de ez van. A Vodaontól ezt a Samsungot ki tudnám hozni kamatmentes részletre ezért érdekelne. Amitől félek hogy Dolby Vision-t nem tud amit a Panába nagyon szeretek, meg hogy a színhűsége természetessége milyen lenne. Mert a Panában nagyon szeretem, hogy hibátlan a bőrszín nincs túlszaturáltság, mégis teltek a színek, és állítgatni sem kellett mert alapból ilyen volt. Szóval így a Pana után merjem bevállalni a Samsungot, vagy inkább vegyek egy használt Panát?
előre is köszönöm. -
cichlid1
tag
Sziasztok,
jelenleg egy Panasonic GZ950-et használok és imádom, viszont élethelyzeti változás miatt lehetséges, hogy az új lakásba vennem kell egy másik Oldest. A Panasonic LZ1000E és 980E között nézelődök, de nem bírok különbséget felfedezni a kettő között. Árban viszont 80 ezer forint az 1000E javára. Miben tudhat többet az 1000E mint. 980E tudja valaki? előre is köszönöm. -
cichlid1
tag
válasz
coolrob
üzenetére
Ez is csak féligazság. A panel "csak" egyetlen (igaz az egyik legfontosabb) alkatrész egy tévében. De ne felejtsük el, hogy a vezérlőelektronika, az alaplap és még sok más tényező, amitől egy tévé lehet szar vagy jó. És igen, rohadtul nem mindegy milyen egyéb alkatrészekből rakják össze a tévét és igenis lesznek kurva nagy különbségek ugyanazzal a panellel tévé és tévé között.
Csak olvass vissza, hányan szopják meg hogy hetekig buzerálni, meg állítgatni, meg kalibrálgatni kell (extra pénzért) az LG tévéket, miközben egy Panát hazaviszel, bekapcsolod és úgy jó ahogy van. Hogy miért? Mert normálisan működik a vezérlése, a képfeldolgozó processzora, meg az egyéb elektronikák. Értem én, hogy itt az LG az Isten
, de nézzünk picit a tények mögé is, és elég csak visszaolvasni ezt a fórumot, hogy az LG tulajok milyen problémákra kérdeznek rá.. Drágább a Para, igen...De pl, én 450-ért vettem anno az 55-ös GZ950-et, míg egy 55 LG B9 akkoriban volt 390-420 között. Mennyi a különbség? 12%? Nekem ennyit megért a képminőség, és azóta is boldogan használom, 2 éves lesz január közepén és 6800 óránál tartok gond nélkül. Semmilyen képminőségbeli romlás nincs, beégés nincs pedig nálunk napi 10 órát is megy sokszor. -
cichlid1
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
A TV-t kösd az audió rendszerre közvetlenül. Mondjuk nem világos most hogy van.
Optikai kábellel kösd az audio rendszerre és akkor jelforrástól függetlenül mindíg az audió rendszert fogja használni. A BR-t kösd rá sima HDMI-vel az viszi a hangot is. -
cichlid1
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
GZ 960-em van. Nekem volt hangom egyből de a soundbarra végül csak optikai kábellel tudtam a hangot átvinni. A beállításokat végig kell nézni, mert több helyen is lehet a hangot állítani. Nézd át, próbálkozz az opciókkal.
-
cichlid1
tag
Ha csak tv meg film, akkor én is Pana Gz950-re teszek egy voksot..Nekem nagyon bejön a képe...meg az egész tévé..
-
cichlid1
tag
Megnéztem a Panán a net sebességet én is ha már szóbajött. Én wifit nem állítottam be csak kábelen megy a net. 90 Mbit a sebessége. Ami viszont nagyon szar az a 107-es ping. Talán ez a magyarázat arra hogy miért nem megy az rtlmost.hu sem. Szerintem a szerver a gyenge ping miatt nem válaszol...Nálatok a pingek mennyire mennek?
-
cichlid1
tag
válasz
Landon
üzenetére
A soundbar mindenképpen egy kompromisszumos hangrendszer. Akinek nincs helye és all in one cuccot akar annak jó és lehet találni benne akár jó hangzásút is, de nem könnyű.
Én anno nem néztem hogy tudja a Dolby Atmos, mert 3 éve még nem volt nálam szempont.
ettől függetlenül a Denon nagyon szépen szól nálam.
300K-ból már kaphatsz jót szerintem.. -
cichlid1
tag
válasz
Landon
üzenetére
Én sokáig kerestem megfelelő soundbart,sajna 2 kiló alatt nem találtam semmit amire érdmes lett voln pénzt költeni (értsd: szignifikáns különbség van egy felsőkategóriás tévé hangjához képest) Még olyan márkánál sem mint a Yamaha.
Végül egy Denon Heos lett 220-ért 250-ről leértékelve..
2 lehetőséged van, vagy maradsz 100 alatt és erős kompromisszumokat kötsz a hanggal kapcsolatban vagy rászánod a pénzt. -
cichlid1
tag
Denon Heos sondbar+sub szól a Pana gz950 alatt, soha nem hallottam én se a hangját, így lett eleve bekötve.
-
cichlid1
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Persze, mindenki eldönti a preferenciáit, ezzel semmi gond. Mindössze ne az legyen a mindent eldöntő szempont hogy mit hallottam a szervízéről. Mert ha nem lenne semmilyen szervízháttere az megint más. De azért a Pana esetében barokkos túlzás azt mondani hogy 0 a szervízháttér

-
cichlid1
tag
egy kis matekkal levezetve:
ha azt mondjuk van 30% esélyed hogy az általad használt időszak alatt a Pana tévéd meghibásodik. Mondjuk azt hogy ezt a Panasonic márkaszervíz vagy jól kezeli vagy kibaxósdit játszik veled, ez matekban kifejzve 50%, vagyis vagy igen vagy nem, mert ezt nem tudhatod. Tehát az esélyed hogy megszívd kb. 15%. A számok csak hasraütöttek....Ugyanez kifejezhető az LG esetében is csak ez az arányszám lehet hogy nem 15% lesz, hanem 8%. Na szóval ezért 7% különbség miatt veszel inkább LG C9-et amit amúgy nem vettél volna a Pana helyett
tényleg megéri ezért egy másik tévét nézni, mint amit tényleg szeretnél?
És ezt nem ezért írtam hogy mindenképp vegyél Panát, mert nekem tök mindegy...csak az elv-re világítottam rá.. -
cichlid1
tag
válasz
Menotti
üzenetére
Hát nem tudom..én nem arra készülök egy félmilliós terméknél hogy el fog romlani biztosan és akkor majd mi lesz a szervízzel. Jó ha van egy szervízháttér és azt is elfogadom, hogy az LG lehet hogy liberálisabban kezeli a különböző meghibásodásokat, de én azért nem fogok egy olyan terméket megvenni amit igazán nem akarok, mert a másik jobban tetszik. Azért csak minden nap azt nézed, használod.. Nekem ez nem érne meg egy ekkora kompromisszumot, hogy egy olyan márkát vegyek meg amit igazán nem is akarok, mert mi van ha majd elromlik. 1. Nem is biztos hogy el fog romlani az én általam használt időn belül, tehát ez is csak egy %-ban kifejezhető esély. 2. Ha el is romlik egyáltalán nem biztos hogy a szervíz majd kicseszik velem és nem fogja megcsinálni.
Ha mindkettőt összeadom akkor is csak arról beszélünk MI VAN HA....Szemben azzal hogy napi szinten nem azt az eszközt használom éveken keresztül amit szívem szerint vettem volna.. -
cichlid1
tag
erre kíváncsi leszek, elsőre a Dolby Vision IQ és a Filmmaker mode-t látom csak különbségnek. A processzor maradt a gz950-esé, D atmost, Dolby Vision-t, HDR 10-et a gz950 is tud.
Amúgy mintha azt olvastam hogy szoftverfrissítéssel a gz950 is meg fogja kapni a Filmmaker mode-t. -
cichlid1
tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Pana GZ950-em van. Szerintem valahol csekkolj egyet, mert nekem nem kellett hozzányúlnom a beállításokhoz annyira természetesre vannak kalibrálva az alap képmódok is. Hollywoodi szakik kalibrálták és persze ez a marketing része de lehet benne azért valami mert nagyon kellemes szemnek tényleg alapból a képe. A tükrözödés az van, hogy a többihez képest a panának jobb vagy rosszabb nem tudom mert csak a panával van atapasztalatom. Én vállalhatónak tartom a mértékét de ez én vagyok.
-
cichlid1
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Pont ugyanígy vagyok, azért vettem hogy használjam. 4 hónap alatt tettünk bele 1000 órát. Most mondjuk a karantén sokat rátett. Sok Netflix, youtube, meg tévézés ment bele vegyesen. Azt gondolom ennyi védelemmel, és hogy 25-ös oledfényen használom sdr-ben, bírnia kell. Ha nem bírja akkor meg így jártunk, de nem fogok azon gondolkodni, hogy most azért ne kapcsoljam be, mert hogy mi lesz a panellal....
-
cichlid1
tag
Srácok, egy kis tapasztalatmegosztás, ha már annyi hasznos infót kaptam innen a fórumról. Elérte a gz950-es Panám az 1000 órát február óta. Takra megcsinálta a 80 perces karbantartást. Felajánlja egyébként hogy elhalaszthatod a karbantartást, de ugye én ezzel nem szórakoztam, csinálja csak meg. Persze utána néztem egy oled panelteszt videót rajta azonnal. Továbbra sem látok semmi problémát. Tény hogy nem nagyítóval 12 centiről néztem át a panelt, de homogén és szépek a színek továbbra is. Szóval nekem perfekt

-
cichlid1
tag
Sziasztok, csak egy kérdés merült fel bennem. HDR esetén miért nem gond a 100as OLED fény? Pár hozzászólással előbb is lett írva ha az áruházban HDR demó ment akkor mázlija van. MIért? Annak a pixelnek nem mindegy hogy miért van maxon járatva? Nem ugyanolyan erősen világít 100-as értéken HDR és SDR esetén ugyanúgy?
-
cichlid1
tag
válasz
lala666
üzenetére
Te vagy eltévedve ha azt hiszed, hogy az üzlet így működik, hogy leszarta. Ez már ki lett tárgyalva többször itt a fórmon. Az OLED iparág nem tartana ott ahol, ha minden márka saját fejlesztésbe kezd. Akkor nem lehetne Pistikének oledje 5 kiló alatt. Mert minden márka megfizettetné veled a kutatásfejlesztést, invesztíciót és mindent amit a panelfejlesztésre költene. Így ezt most nem kell fizesd (vagyis nem annyit), mert eloszlik a rengeteg panel között ez a költség. Még az is lehet, hogy a nagy márkák leültek egy asztalhoz és megállapodtak, hogy akkor az LG fejleszt, ők meg átveszik cserébe..ki tudja..De hidd el mi vásárlók vagyunk a nyertesei ennek elsősorban. Így tudják előbb utóbb "tömegtermékké" tenni az oledet. Tehát ez kurvára nem érzelmi kérdés
És nem "leszarom" kérdés. Ez egyszerű matek és üzlet. -
cichlid1
tag
válasz
lala666
üzenetére
Hát azért erre ne vegyél mérget
Akkor gyártana más oled panelt. Ez egy üzlet. A piac így alakította magát. Az LG a hajára kenhetné az oled paneljeit ha a többi márka nem venné át őket!m És te sem vehetnél ennyiért szupereldzsí tévét, mert nem ennyi lenne a panel előállítási költsége. Kisebb szériagyártás, magasabb előállítási költségek, magasabb eladási árat eredményez
Szóval legyetek hálásak a sony, pana philips oled vásárlóknak, mert nélkülük Pistike nem vehetne ezen az áron B9-et
-
cichlid1
tag
Sziasztok, Pansáokat kérdezem, ki mit tud a mai softwer update változásairól?
-
cichlid1
tag
Nos ma már valóban felével megy a sávszélesség a Netflixen
Hát ez van. Nem nézhetetlen de tény hogy a fele.. -
cichlid1
tag
Minket nem érint szerintem
"Customers who pay for ultra-high definition 4K movies as part of their subscription will still be able to watch 4K films."
magyarul aki 4k premiumra fizet továbbra is megkapja a 4K-t!
Az itt jelenlévők többsége szerintem 4K-t fizet különben minek nézne 4K oledet?

Úgyhogy no panic! -
cichlid1
tag
Köszi szépen. Mondjuk nekem az állapot 8nál 33 és 31 az érték.
Azt a kettőt vajon miért nem csinálta meg? Mire kell odafigyeljek hogy miníg megcsinálja és ne legyen eltérés? Soha nem áramtalanítom, mikor kikapcsolóm szoktam látni az állapotjelző lámpán (sárga) hogy csinálja. Ilyenkor sosem kapcsolom vissza a tévét. Magyarul nincs ki be kapcsolgatva. Hol a problem? -
cichlid1
tag
Panás srácok: üzemóra és karbantartó infók előhívhatóak a GZ950-en? Ha igen, hogyan?
Köszi előre is
-
cichlid1
tag
válasz
Kriszbmx
üzenetére
Ez nem kamu???? Nem tudok olyan felületről ahol a Netflix logó folyamatosan ott lenne és beégne. Filmnézés alatt nincs logó sehol!!! Ha a menüjébn álldigált órákat talán, nem ismerem milyen app van a tévén, hogy van megoldva, de ha meg nem nyúlsz a tévéhez és nem megy tartalom akkor meg a képernyővédő indul el pár percen belül szóval ez így nekem nem áll össze..
-
cichlid1
tag
Nem vagyok szakember ez tény, de azt hogy melyik pixel vagy subpixel milyen erősséggel világít, azt a jelfeldolgozó processzor határozza meg. vagy rosszul tudom? Ha ez így van akkor a processzoron fog múlni milyen képet látzs és nem csak a képjavító funkciók. Vagy nincs igazam?
-
cichlid1
tag
válasz
powerup2
üzenetére
Amúgy a képe nem lesz jobb a panának egy kalibrált c9-től ez biztos amiben a pana jobb pl a hang erre ráfeküdtek eléggé
Erre ne vegyél mérget. Egyet sokan elfelejtetek: a panel csak megjelenítő! Azt jeleníti meg amit ráküldenek. És itt jön be a képfeldolgozó processzorok szerepe, és ezek miatt bizony lehet különbség oled és oled között. színhűségben, árnylatok megjelenítésében stb..
-
cichlid1
tag
Ez azt jelenti hogy a szóban forgó filmrészeknél a Bolyónk esetében látható a sötétben az Afrikai kontinens felett felhők és a tejút az elején, illetve az Altered Carbon esetében a csaj ruhájának a texturája és hogy sötét kék, nem pedig fekete.
Ha te is ezt látod a tévéden, akkor neked is jó
-
cichlid1
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Nem, te értettél félre szerintem
Én tudom hogy dícsérted, csak nem akartam azt a látszatot kelteni (egy parttalan vitát generálva), hogy most a Pana az isten. Nekem bejött, az én igényeimnek, az én szememnek tetszik. Nem várom azt hogy mindenki így gondolkodjon...ennyi.Dolby Vision: nem tudtam, hogy máshol is több beállítás van. Mivel sokan panaszkodtak, hogy sötét a Dolby Vision, azt gondoltam nem tudják világosra állítani azért mondják. Nekem van ilyen Dolby Vision-ön belül, hogy Dolby Vision világos, és akkor tényleg nem sötét. mondjuk nekem az alap sem az, szóval én az alap Dolby Visiont használom mindíg.
-
cichlid1
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Nézd, ez az én szemem, én így látom, nekem faxa. A tény csak annyi, hogy azok a részletek amiket más tévén hiányoltál, az a Panán a Netflix Calibrated módban látható, illetve a Panának van 3 féle Dolby Vision beállítása, ami szerintem más tévénél nincs (javítsatok, ha nem így van)
Azt mondom, el kell menni és mindenki nézze meg, és izlése szerint válasszon.
Nekem a Pana bejött, elégedett vagyok vele. Látok számomra olyan előnyöket ami nekem megérte ezt a pénzt. Lehet más ezzel nem így van, lehet másnak fontosabb a fejlettebb OS, vagy design vagy bármi. Én a képminőségre mentem, az számomra kielégítő, és ennek ennyi volt az ára és nem 360 meg 390, meg nem tudom mennyi. De én boldog vagyok vele, így a foglalkozás elérte a célját
-
cichlid1
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ne feltételezzük már, hogy technológialiag hülyék dolgoznak az LG-n kívül mindenhol. Mondjuk úgy, jelenleg nem gazdaságos más cégeknek egy ilyen gyártásba belefogni. Az LG kiépítette a gyártáshoz szükséges infrastruktúrát és hátteret. De ezt megtehette volna bármelyik anno X évvel ezelőtt. de nem tette. Hogy miért, ezt a cég menedzsmentjei tudják csak.
-
cichlid1
tag
válasz
powerup2
üzenetére
És ha az LG meg nem ad el panelt, akkor saját magát szopatja meg, mert invesztált egy tonna pénzt a fejlesztésbe, a gyártásba és lemond egy hatalmas bevételről.
ha valaki így gondolkodik, mne kezdjen üzletbe mert pórul jár. ez nem az egóról szól, hanem színtiszta matek és lóvé! Az LG ugyanúgy ki van szolgáltatva a többi cégnek, hogy meg vegyék azt a panelt, amibe rohadt sok pénzt fektetett és azt szeretné viszontlátni egyszer. Ugyanis nem fog tudni mindenkit megszólítani a marketingjével. Mert az alap marketing tézis kimondja: Ha mindenki az ügyfeled akkor senki sem az ügyfeled. -
cichlid1
tag
válasz
rothfb
üzenetére
ott a pont

egyébiránt, ha nem adna el panelt az LG. Valószínűleg fejlesztenének maguknak, csak ez sokkal magasabb árakat eredményezne. A vásárló szívná meg.
De azt ne feltételezzük már, hogy az LG-n kívül nem lenne más cég képes panelt gyártani!
Értem én hogy az LG az isten, de akkor is
Tegyük tisztába. Az LG letette a voksát egy technológia mellett. Invesztált, kockáztatott és bejött neki. Ennyi. Bármelyik nagyobb gyártó megtehette volna de így alakult, más volt az üzletpolitika.
-
cichlid1
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
És még tekergetni sem kell! Gyári Netflix calibrated mód. Ez nagyon bejött a Panába, nem nagyon kellett hozzányúlni. Rothfb beállításai is szinte gyáriak, minimálisan van hozzányúlva.
Én a Professional 1-et használom nappalra, és Professional 2-t estére. Ennyi. Nem kell varázsolgatni, csavargatni, kalibrálni, szarakodni. Jó és kész. -
cichlid1
tag
válasz
powerup2
üzenetére
Ki lett, ki lett, de maradjunk annyiban egyenlőre egyik verzióra incs kézzelfogható infó. Már elnézést de az LG marketingmenedzsere nekem nem a független forrást képviseli
Ha még így is van sosem fogják bevallani. Nem fogják a saját márkájukat rombolni a prémium márkákat meg szerintem súlyos szerződések kötik a titoktartáshoz. Tehát ezen lehet jókat vitatkozni itt, de senkinek nem lesz igaza
Az LG tulajok értelemszerűen szeretnék azt hinni ez nncs így a többi márka tulaja meg szeretné azt hinni hogy így van. Mindenki a saját döntését szeretné visszaigazolni az egó bácsi már csak ilyen
-
cichlid1
tag
-
cichlid1
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
csekkoljad, én is kíváncsi vagyok más véleményére. Én eddig csendben voltam, hogy biztos az én kukkeromban van a hiba, de hogy rothfb is ugyanazt írta (megjegyzem mikor megírta nekem a beállításait, kicsit kétkedve húztam fel 10-ig a csúszkákat, láss csodát jó lett), akkor azt gondoltam, hogy ezt a Pana lehet tényleg másképp oldja akkor meg.
Mert amúgy Philips tévém miatt én pontosan tudom miről beszéltek, és hányinger tud lenni tényleg ez a "barátokközt" effektus. -
cichlid1
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Megerősíteni tudom. A GZ950-en rothfb beállításait használam ami számomra teljesen jó. A két csúszka nálam is 10-esen. Nem látok szappanopera effektust, mondom ezt úgy hogy 8 évig egy Philips lcd-t néztem ahol a truemotion csak kikapcsolt állapotban volt, mert már minimumon is "barátokközt"-nek nézett ki minden.
Szerintem menjetek el egy MM-be és nézzétek meg a panákat ezzel a beállítással, nem hiszem, hogy a mi szemünkben lenne a hiba rothfb-vel. Szerintem egyszerűen tényleg nem látszik ez az effektus a panákon. -
cichlid1
tag
A Pana gz950-en ez a mozgás javítás az Intelligent Frame creation menüpontál van?
-
cichlid1
tag
-
cichlid1
tag
Fehér témához: Nekem a Panámon a fehér az kurvára fehér, nem kék, meg nem sárga.
szerintem ez beállítás kérdése.
Megnéztem azt a Sony Mount Blant HDR demót, valami nagyon durva
-
cichlid1
tag
válasz
icemad
üzenetére
Amikor nézegettem az OLEDeket mindíg modtam, hogy szép szépek ezek demó filmek de úgyse ezt fogom látni ha filmezek majd a tévén, mert ezek spéci demók amelyek erre célra lettek forgatva.
Hát nézve a Planet EARTH-öt pont azt mondtam a páromnak, hogy DE igenis azt adja a tévé valós használat közben, amit a demókban láthatunk. Nagyon durva! Ezt LCD sose fogja tudni hozni.. -
cichlid1
tag
válasz
rothfb
üzenetére
MédiaMarktban vettük. A Panás sales emberke mondta, hogy a Panasonic garanciális gyakorlatában nézik hogy a panelkarbantartásokat meg tudja e a csinálni a tévé. Mivel ez automatikus, így a felhasználó tevőleges közreműködése tudja csak megakadályozni a lefutását ezeknek a pixelfrissítéseknek.
Hozzáteszem, ha egy gyártó gondoskodik hogy beépített védelemmel megóvja a panelt a károsodástól amennyire lehet és a kedves user ezt akadályozza, akkor szerintem tök jogos, hogy azt mondja, akkor nincs garó.Pl. ha egy autót nem viszel el garanciális időn belül kötelező szervízre akkor baxhatod a garót rá. Ez is valami hasonló, csak itt magától megoldja a tévé a karbantartást.
-
cichlid1
tag
Nem arról van szó hogy SOHA nem áramtalanithatod le, hanem a vannak karbantartási periodusai a tévének pár óra használat után kikapcsoláskor csinál egy pár perces pixel frissítést. Tehát költözhetsz, csinálhatsz bármit, de ha használtad a tévét pár órát akkor ne húzd ki a dugót 10 percig kikapcsolás után, ez a feladat! Illetve van egy nagyobb karbantartása, 1500 vagy 2000 óra után de erről meg küld üzenetet a tévé. Ezeket nem abortálhatod el, mert akkor tényleg ugrik a garó a beégésre.
Tehát ami pl. a MM-ban gyakorlat a bemutató tévéknél, hogy megy egész nap a tévé majd után egyszerűen lecsapják az áramról őket, az tuti nem megy. Az megöli ezeket az oledeket.
-
cichlid1
tag
Érdekesség Panáról:
Ha érzékeli a tévé a Dolby Vision-t, akkor megnyílik a lehetőség a képbeállításoknál egy plusz képbeállítsi opció amiben választható a Dolby Vision élénk, Dolby Vision világos és Dolby Vision sötét mód. Ez nem tudom LG-nél van e, de sok kritika éri a Dolby Visiont-hogy sötétebb a HDR-nél, hát itt választhat a user egész világos opciókat is. A HDR estén is vannak plusz opciók, HDR automata beállítás a megjelenő képhez, plusz a környezethez és manuálisan is állítható a HDR fény ereje. Ez nekem elég bejött, hogy ad opciót a Dolby Vision és a HDR tetszőleges testreszábáshoz. -
cichlid1
tag
Panások: Nálam a GZ950-en alapból ki vannak kapcsolva a képjavítók. Használtok valamit bekapcsolva ami hasznos lehet? Professional 1-et használok nappalra, Professional 2-t estére. A fényerőszint (OLED fény) nappal 50, este 25. Így nekem teljesen jónak hat. Nálatok milyen beállításokkal megy a tévé?
-
cichlid1
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én is ebben reménykedek, hogy kis odafigyeléssel 5 évet azért kihúzunk vele

-
cichlid1
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nem adják oda kamatmentes részletre ha nem vagy előfizető. A Panát megkaptam így, nekem most ez szempont volt. Így volt kényelmesebb. Egyébiránt most hogy látom a Panát és használom, simán megér egy 50-es többet. C9-et csak bolti körülmények között láttam ez igaz, de tesztvideókat néztem rajta. A Panának nekem természetsebb a színe, közelebb áll hozzám. Ez ízlés kérdése nem vitát akarok ebből gerjeszteni, én így látom.
-
cichlid1
tag
válasz
renziNNN
üzenetére
Ez is szép és jó de én MOST tudtam vásárolni, nem pár hónappal ezelőtt és jelenleg EGY ÁRBAN vannak.
Nem tudom MOST hol lehetett venni C9-et 400K-ért. Én átnéztem a kínálatot. A Telekomos ajánlatokat hagyjuk mert nem fogok azért szolgáltatásra hűség szerződést aláírni hogy 50 ezerrel olcsóbban vegyek egy tévét. Tehát ha döntenem kell a jelenlegi árak alapján teszem. Az hogy mi volt és mi lesz, az indiferens, mert én most akartam vásárolni és semmi garancia nincs rá, hogy ez lejjebb fog menni a C9 esetében sem. -
cichlid1
tag
MediaMarkt:
C9 449 900 Ft https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-oled55c9pla-smart-oled-telev%C3%ADzió-139-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1297013.htmlPanaGz950 449 900 Ft https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-55gz950e-4k-uhd-smart-oled-telev%C3%ADzió-1292693.html
-
cichlid1
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Úgy lesz

Majd figyelek. Tényleg nem kötözködés, csak kezdtem azt érezni, hogy így kimondatlanul szinte 4 k streamingen kívül másra nem lehet használni az oledet, pedig azért ez egy tévé.
Most pl. az asszony Exatlont néz a TV"-n és valami gyönyörű a tv2 adása, nem láttam még ennyire szép képet. Tökéletes színek, színhelyes bőrszín és minden.
A logo luminanvia csökkentést a maximumra állítottam.
Egyébként érdekes, hogy a Pana talán sűrűbben is csinálja a panelkarbantartást mint 4 óra használat. Majd kifigyelem.. -
cichlid1
tag
válasz
renatto
üzenetére
Én se akarok senkit megbántani, ha visszaolvasom, nem látom hol, melyik része a "beleállás" az irományomnak. Próbálom megérteni a működést, ezért kérdzeke, lehet valamikor kétkedek, mert kicsit már kezdett úgy hangozni, hogy aki tévét akar nézni Oleden az egy "hülye", és azért álljon már meg a fáklyás menet hogy egy fél milkás tévénél ne nézhessek rajta egy két órát tévé adást mert jaj mil lesz.
Én is kb. 3 éve figyelem a technológiát és olvasom a fórumokat. Most láttam úgy hogy megérett a technológia annyira hogy vsárlásra adtam a fejem. De biztosan itt vannak nálam sokkal tapasztaltabb emberek ezt elfogadom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És ezt nem ezért írtam hogy mindenképp vegyél Panát, mert nekem tök mindegy...csak az elv-re világítottam rá..
Hát ez van. Nem nézhetetlen de tény hogy a fele..