Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
válasz Pro Koryak #33400 üzenetére
Jövő héten megint fekete péntek lesz lehet c9 még olcsóbb lesz ! De akkor van a legnagyobb akció ha a újabb modellek jönnek ki , és gyorsan a egyel előtti modelleket ki kell árulni mielőtt jön a új modell !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
janos666
nagyúr
Én a képtesztekhez összefűztem MP4-be a két réteget az ISO/mappastruktúrából. A HD hangot Emby-vel is bukod, ha a TV-n játszod le és az nem tud eARC-on HD hangot kiküldeni...
Csináltam közben képeket ~1000 helyett ~4000 nit maxCLL-es anyaggal is: Fansatic Beasts 2 (3241 a static metadata, de a madVR van, ahol kicsivel 4000 felett mér).
sötét: DV , HDR10 , HDR10+DTM
világos: DV , HDR10 , HDR10+DTMA sötét jelenet most is nagyon hasonló DV és normál HDR10 közt, a DTM viszont szerintem ormótlanul túltolja a fényt.
A nagyon fényes jelenet viszont tényleg jobban hasonlít, ha HDR10-hez bekapcsoljuk a DTM-et. Szubjektíven nekem is jobban tetszik egy kicsit így a DV, vagy a DTM.
-> Ezért mondom azt, hogy szívesen használnám a DTM-et, ha nem rontaná el a sötét jeleneteket. De nekem ránézésre összességében többet árt, mint használ. ~1000 csúcs esetén mindenképp csak árt a DTM, ~4000 nit esetén pedig 50/50, de nekem inkább vesszenek el a részletek a hébe-hóba feltűnő lángokban, mint hogy minden gyengén világított jelenet fel legyen dinamikus kontraszttal húzva világosra.Ezt pedig nem tudom miért nem fotóztam le neked @chros (nézd meg otthon magadnak), de mikor bekapcsoltam madVR-ban a tonemapping funkciót 700 nit real peak beállítással (hogy lássam a képkocka méréseket a jelenet kiválasztásához), és be volt még kapcsolva a TV-n a DTM is (úgy maradt az előző fotó után), az szerintem szubjektíven ritka sz@rul nézett ki (feleslegesen visszafogott világosságú és "egybemosott" volt) a fénysárkányos jelenetnél (én nem is vártam semmi jót, nem is direkt néztem, csak emlékszem, hogy így használod).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
2019-es panel némileg új, minden évben változik picit a panel.
A legnagyobb változás a 2018-asoknál volt. -
Pro Koryak
addikt
Meg lehet nyugodni, képminőségre a B9 nem jobb, mint az FZ800. Talán a C9, de ebben sem lennék biztos.
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #33410 üzenetére
Szerintem képminőség tekintetében egyik sem jobb a másiknál.
Legalábbis az adott év modelljeit tekintve biztosan.
Azt el tudom képzelni, hogy műszerekkel tudnak mérni diffit, de ezt nagyon nehéz látni a saját szemünkkel. -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Amennyiben érkezik raktárra a telekomhoz B8 (245e), érdemes lecsapni rá, vagy képzeletbeli akciósan 380-400 ért b9 /c9.
Csak PC-ről hajtva. Mpchc +madvr. Filmek sorozat stb.
Illetve, hogyan kéne beállítani a Windows asztalt, programokat stb... hogy elkerüléssem a beégést.
Amennyiben játékra is használom, mire kell figyelnem?
# ANTAL Tuning #
-
Pro Koryak
addikt
válasz daneel_hu #33412 üzenetére
Vincent szerint a 2018/2019 Panákban meg van oldva a makroblokkosodás/sötét árnyalatok villogása.
Amire az LG gyártja az újabbnál újabb fw-eket.
Kb. ennyi.Amúgy meg tessék venni az idei LG-ket, hadd derüljön ki köv. nyárra megéri-e vennem 65" LG C9/E9-et, az 55" mellé. Nem helyette!
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #33419 üzenetére
Tehát akkor nem az 55-ös Pana lesz a 65E9 mellett, hanem fordítva.
Ok. -
Narancs89
csendes tag
Nagyon köszönöm a választ mindenkinek! :) Úgy döntöttem várok még egy kicsit, hátha jön a C9 vagy GZ950 nagy akció. Majd írok tapasztalatokat ha megvan. Ha pedig nem lesz leárazás akkor marad a B9.
-
L4D1K
őstag
Köszi a gyors választ 😊
Na erre tényleg nem lehet rendelni.
Igazából B9/C9 lenne a legjobb. De azért ott már majd dupla árról beszélünk.
Egy 10+ éves lg-t váltana, ccfl háttérvilágítással 😅
# ANTAL Tuning #
-
renatto
őstag
Valaki mintha pont Philips OLED934-et szeretett volna, amiről itt egy teszt. És elég patent adatokat mértek. 33m input lag és ez en is van azért banding. Nincs HDMI 2.1, de van ALLM. A végén 85%-ot kap, ami 1 % több mint a C9-é, bár a GZ2000 csak 82% (azt tudtuk hogy az nem százas! ) Szóval ez sem tud - képben - kevesebbet a többinél. Hol picit jobb, hol picit gyengébb.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Calogero
addikt
válasz daneel_hu #33412 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a Panasonicon alapból jobban kalibráltak a színek.
Azért nekem a LG-n állítgatni kellett.Minként márkának vannak az előnyei illetve a hátrányai. De bármelyiket választja az ember jól jár....
Nálunk szerepet játszott a külső is, a készülék nem falra került, és így az LG jobban tetszett az asszonynak....
-
renatto
őstag
Lehet sokakat érzékenyen érint.... és valószínűleg senki nem számított rá.... de hétvégén Black Friday lesz a Media Markt-ban.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
powerup2
addikt
válasz renatto #33429 üzenetére
DECEMBERBE IS LESZ ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz snecy20 #33433 üzenetére
És nevetséges árak főleg mikor bf előbb olcsobb volt a tv mint bf alatt
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
snecy20
nagyúr
Jó, hát ez olyan, mint hogy a Tesco, etc. már október végén karácsonyi díszbe van bugyolálva.
powerup2 - Igen, ez a szánalmasabb része sajnos, hogy 90%-ban marketingmanipuláció az egész.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
powerup2
addikt
válasz snecy20 #33436 üzenetére
De azért ehhez pofa kell arról nem beszélve hogy hülyének nézik az embert mikor már meglehet nézni mennyi volt a készülék ára 1 hónappal ezelőtt de szerintem csak nálunk ilyen szar a bf lehet tőlünk nyugatabbra jobb a helyzet de usában tuti jobb.
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #33431 üzenetére
100%, hogy az a legjobb mindközül. Inkább az a dráma, hogy annak a TÉVÉNEK a képe tényleg 2 ponttal jobb mindegyiknél, ami bár nem sok, de na! És ehhez képest - ismétlem TV, aminek a képét nézi az ember - a "beállítások" meg a "felhasználói élmény" miatt nem a legjobb, hanem csak 3-5. helyezett. Nem tudom...
-
snecy20
nagyúr
válasz powerup2 #33437 üzenetére
Rtings leközölte, hogy az amazonon milyen BF akciók futnak, pl. B9 / C9-re gyakorlatilag 3-400$-os DROP OFF-ok vannak, amik már tetemes kedvezmények. Működk ez szinte mindenhol a világon, nálunk viszont csak az illúzió van meg.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
veterán
Oké. Amúgy is mindenki azt vesz amit akar, én senkit sem akarok semmiről meggyőzni.
Azért "szálltam" el, mert ekéztetek egy gyártót a gari miatt. Engem ez pont annyira zavart, mint titeket az, ha az LG-t szídják. Védelmembe vettem, ennyi. Alaptalannak éreztem.
Ha esetleg bárkit, B8 tulajt , vagy tényleg bárki mást megbántottam, bárkinek a lelkébe gázoltam, elnézést kérek. Komolyan.
Még belan-tól is!
A jövőben majd odafigyelek, kinek, mit, hogyan mondok, írok. -
Gigicuci
senior tag
Nem szeretnék flame-t kelteni de:
Először az QLED-et nézegettem de mivel hasonló áron vannak mint az OLED, és ennek a képe azért jobban tetszik, elfordultam az OLED felé. Na mármost nálunk viszonylag sokat megy mindenféle adás, gyerekcsatorna utána este film stb., kicsit hardcore userek vagyunk. Korántsem vagyok biztos, hogy a rettegett beégés nálunk ne fordulna elő.
Korábban naivan azt hittem, hogy a gyártói gari erre is szól, de ahogy olvasom a hozzászólásokat, kicsit szürke zóna: vagy cserél vagy elutasítják. Többen írtátok, hogy a Pana szerviz kukacos, de az LG az ebből a szempontból rugalmasabb.
Akkor most mi ér többet: a jelenleg futó 5 év Panasonic gyári gari és vegyek egy Z800-at vagy GZ950-et, vagy alap LG gari és legyen egy C9? Ki cseréli inkább a panelt ha mégis beég?
Köszi aki elmondja a véleményét.
Üdv!
-
veterán
válasz Gigicuci #33444 üzenetére
Én már meg sem merek szólalni. 🙂
De én azt mondom, én (milyen meglepő) Panát vennék, ez vált be. Ráadásul én még a 2 év garival vettem 2 tv-t, 5 év garival már egyáltalán nem gondolkoznék. Ha Pana, akkor GZ950.
Viszont az tény, hogy az LG (a leírtak alapján) simán cseréli a panelt, simábban sokkal, mint a többi gyártó.
Bár majd nálam jártasabbak elmondják, hogy az esetleges beégéseket is így kezelik e. Én amúgy a C9-nél nem aggódnék annyira a beégéstől, már a tavalyi modelleknél sem a beégés miatt kellett panelt cserélni, hanem inkább banding, tinting miatt.
Viszont az biztos, hogy én továbbra is kerülném a színes logo-kat, bármilyen tv-t is veszel...[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
LG vonatkozásában: hardcore user szinten 17-33 OLED fény (100-120 nit), heti 1-2 pixelfrissítővel hosszabb távon is kifakulás nélkül használhatod. LG minden hibát korrekten garanciáztat.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
Szerviz terén inkább fogalmaznék úgy, LG inkább elnéző, mint a Pana. De ha elromlik a készülék, meg fogják javítani, ki fogják cserélni a panelt ha kell, ez szerintem nem kérdés, csak a "menet" lesz más. Az LG egy pixel miatt cserél panelt (valaki azt mondta itt), nekem a szervízes azt mondta 3 kell. Na itt lehet Panasonicnál kell 5 db. Sony LCD-nél azt mondták (nekem) 7 db kell... Ilyen különbségekre gondolj, amikor azt mondom elnézőbb LG.
Beégéstől én sem tartanék annyira, de szerintem azt cseréli minden gyártó, ha komoly. Az FZ800 toavalyi, így inkább a GZ950-et venném mert az tud DolbyVision-t, ami lehet most nem kell, de később jól jöhet.
Az 5 év garanciánál azt kellene tisztázni "gyári 5 év" vagy 2 év gyári + "3 év biztosítós". Utóbbi esetnél közel 100%-hogy nem foglalkoznak majd beégéssel, de ezt a szerződésben látni kellene. Ha gyári 5 évről beszélünk - mindegy milyen "tróger" munkát végez a Pana - akkor azért az megfontolandó!
Nekem Xbox révén szükséges lesz a HDMI 2.1 (4K@120Hz), így én C9-et vennék.Amúgy ha a legjobbat akarod akkor GZ2000-et veszel!
-
janos666
nagyúr
válasz djnice #33424 üzenetére
Dolby-nál ez nem nagyon fordulhat elő, HDR10-nél (DTM nélkül) a roll-off változhat (a csúcsfény tartományának "összetömörítése"): vagy feleslegesen vissza lesz fogva a tartomány teteje, kicsit sötétebbek a világos részek, mint lehetnének (ha pl. 10000-re akad ki, vagy "nem elérhető", 0), vagy nem látszódnak úgy a részletek a lángokban/fénycsóvákban, mert levágja őket a TV a maxig, amit még tud (ha alacsonyabb értéket kap, pl. 4000 helyett 1000-ret).
(#33444) Gigicuci
Én úgy számolnék, hogy ha valódi, teljes körű, gyári garancia a +3 év, az szerintem megér ~10% felárat. Van, aki hasonló összegért köt kisebb értékű biztosítást ("garancia biztosítás", "garancia hosszabbítás" címen, ami nem mindig pontosan az, aminek tűnik, mert biztosítóhoz szól).
Viszont, ha mondjuk nem tervezed megtartani ~2 évtől tovább, és a friss funkciók (pl. HDMI 2.1 és Gsync) jobban érdekelnek, akkor valószínűleg nem ez alapján akarsz dönteni, és ez csak akkor kellemes plusz, ami egy addig semleges mérleg nyelvét billenti át. (A HDMI 2.1 már nem épül be a TV-be, de a 2 év garis sem biztos, hogy tönkremegy 5 éven belül.)
Ha Panasonic, akkor inkább a 2019-eseket nézegetném (nem egyértelmű, hogy mi van most a 2018-asokon a "macro block" gonddal), de azon belül már jó a legolcsóbb is. LG-ből hanyagolnám a B-ket (a "macro block" miatt), ha futja C-re, viszont ha jelentősen olcsóbban megkapod, akkor mehet 2018-as is, nem csak a '19-es.
Abból, amit írsz, neked szerintem jobban hangzik az 5 év garancia...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest