Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32401) Calogero válasza renatto (#32398) üzenetére


Calogero
addikt

Nekem csak ilyen kábeleim vannak
[link]
HTPC -> Erősítő
Xbox -> Erősítő
Erősítő -> TV

(#32402) daneel_hu válasza Fisha (#32400) üzenetére


daneel_hu
addikt

1. Akkor ha jól értem a tévé hátát sütné? (az sem túl előnyös szerintem)
2. Öt év? Attól függ... konkrétat senki nem tud, de volt egy 8000 órás RTINGS- teszt, ahol ennyi idő után is 0% fakulást mértek az oled-panelen. Azért az pl nálam több mint 3 év használat. :)
3. 4K/HDR az kéz a kézben jár manapság. Nem buta a beépített player, hálózatról könnyedén játszik mindent, 4K/HDR-t is. (hálózatnál a tévé 100 megabites szarja probléma, 5 gigás wifiről kell tolnod ha 4K/HDR-t akarsz játszani.
4. Nem a tévéd nem fogja tudni lejátszani értelmesen hanem a külső régi mediaplayered.

(#32403) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

LG 55C8-nál miért lehet az, hogy game módban egyszerűen "szaggat" a játék, nem folyamatos a mozgás, ami leginkább gyorsabb körbenézésnél látható? Beállítom "élénk" üzemmódra, ott meg semmi nyoma, lefolyik a játék a kijelzőről. Ez most valami "bug", vagy a game mód mellett valamit még állítgatni kellene?

Speciel ez most PS4 Pro mellett és a Death Strandingnél figyeltem meg HDR-ben. max 30 fps-t kellene kipumpálnia a TV-nek, nem hiszem, hogy sávszél hiánya lenne, mert akkor élénk üzemmódban sem lenne jó.

[ Szerkesztve ]

(#32404) janos666 válasza ForRedGlory (#32403) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Game módban nincs interpoláció (TruMotion Dejudder/Deblur), csak BFI (Motion Pro), mert az jelentősen növeli a késést (gombnyomás/egérrántás és képernyőn megjelenő mozgás közt).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32405) FollowTheORI válasza powerup2 (#32391) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Hama Prémium HDMI kábel... :)

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32406) janos666 válasza chros (#32136) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Csináltam három képet ugyan arról az anyagról (véletlenül néhány képkocka eltéréssel, mert nem lehet minden lejátszót pontosan tekerni): DV, HDR10, HDR10+DTM (DSLR fix manuális beállításokkal, max aperture, mindkét képmód 1DLUT-al és mátrix-al kalibrálva). Szerintem egyértelműen jobban hasonlít a DV és a sima HDR10, mint a DTM-es HDR10. (Ez 1000 nit MDL anyag. Talán keresek majd egy 4000 nit-est is.)
Gyakorlatilag 90% ezt csinálja a DTM: feleslegesen megtolja a képet világosabbra, és kész. Kivéve, mikor van valami nagyon magas csúcsfény akár csak egy hangányi foltban, mert olyankor néha visszahúzza a képet kicsit sötétebbre. Dinamikus Kontraszt 2.0, na...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32407) rothfb válasza Fisha (#32400) üzenetére


rothfb
veterán

A 4-es pontra válaszolnék.
A tv beépített lejátszója sosem lesz olyan, mint egy külső céleszköz. Pár tízezer forintért kapható mindent vivő 4k hdr lejátszó. A Pana lejátszója sokmindent visz alapból, a tudása viszont alapszintű. Nagyon alapszintű. Az LG-jé már sokkal jobb a leírások alapján, de én azt mondom, ha eddig külső lejátszód volt, már pedig ezt írtad, ezután is az legyen, ha komolyabban használni fogod.

(#32408) renatto válasza Fisha (#32400) üzenetére


renatto
őstag

4K + HDR tartalom azért már van bőven és ezen látszik igazán mire képes a tévé. A belső médialejátszó annyira biztos jó, hogy kipróbáld megfelel-e neked. Az LG lejátszója szinte mindent visz HDR, DolbyVision, viszont az ISO formátumot nem ismeri, illetve a Dolby TrueHD/Atmos hangsávval gondjai vannak (főleg MKV fájlokkal) és ebben az esetben néma. Ha van másik hangsáv mellette az megy rendesen. Nem tudom ez a 2019-es szériánál megoldott-e már.... (A DolbyDigitalPlus Atmos-t ez is viszi). Amúgy simán el lehet vele lenni, pláne, ha szinkronos filmeket néznél. A különbség egy külső lejátszónál lehet a jobb kép, jobb hang, jobb feliratkezelés, borító és filminfó letöltés, könnyebb kezelés.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32409) blakey válasza renatto (#32408) üzenetére


blakey
titán

Ha kell az ISO lejátszás valamint a jó felirat- és borítókezelés akkor ajánlom az Embyt mint szervert és a TV-re vagy egyéb lejátszóra a megfelelő app-ot ami kezeli a szervert, minimálisra csökken a gondok száma.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32410) totar válasza blakey (#32409) üzenetére


totar
csendes tag

Én tegnap letöltöttem az Embyt B8-ra, a szervert meg az asztali gépemre!
Eddig PLEX-et használtam, minden gond nélkül ment minden film, viszont a felület számomra kusza, nem összeszedett volt. Így próbát tettem, mivel mindenhol ajánlottad az Emby-t!
Azt kell mondanom, megtaláltam a tökéletes opciót! A felülete egyszerű, dekoratív, átgondolt, egyből kézre áll az egész!
Köszönöm! :R

(#32411) blakey válasza totar (#32410) üzenetére


blakey
titán

:C
Bár nekem a felülete annyira nem tetszik de ez folyamatosan fejlődik fog, sajnos még mindig kevesebb eszközt/app-ot támogat de remélhetőleg változni fog. Ami nagyon jó benne, hogy nem annyira RAM igényes, mint a Plex és ugyanazt vagy többet nyújt, a több pl., hogy van ISO lejátszás, bekapcsolt DLNA mellett sem nő meg a RAM használat, Plex esetében nálam felment 3-3,5 GB-ra (6 GB-os NAS) míg Emby-nél felmegy 7-800 MB-ra, azért az nem elhanyagolandó. Természetesen ha kikapcsolom a DLNA-t akkor a Plex lemegy 1,5 GB-ra mígy az Emby 4-500 MB-ra, viszont a DLNA-ra szükségem van 1-2 eszköznél ahol nincs más lehetőség.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32412) renatto válasza blakey (#32409) üzenetére


renatto
őstag

Köszi, de külső - HiMedia - lejátszót használok.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32413) blakey válasza renatto (#32412) üzenetére


blakey
titán

Azon is lehet használni. :) Egyébként kiegészítésnek írtam. Közös adatbázisnak kiváló egy Plex/Emby szerver, Kodival is jól működik, egyszóval nem kell bajlódni a többi eszközön, hogy honnan folytasd, stb. Teljes szinkronban vannak és több felhasználót is be lehet állítani, így mindenkinél úgy van beállítva ahogy szereti.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32414) tothl


tothl
addikt

Sziasztok !

Tudtok esetleg ajánlani olyan Gigabit -es USB -s Ethernet karit, amit itthon lehet kapni és felismeri az LG TV ?

Van egy B7 -em és sajnos elhalálozott az eddig használt külső médiaboxom. Kipróbáltam a Plex aktuális verzióját és egész jó, de a 4K -hoz sajnos kevés a 100Mbit. Az Amazonon van egy USB -s adapter, ami sokaknak bevált, de itthon nem lehet kapni és mielőtt megrendelem, gondoltam futok egy kört, hátha van tapasztalatotok e téren.

Levi

[ Szerkesztve ]

(#32415) Tyler Durden válasza tothl (#32414) üzenetére

5Ghz-s wifit nem tudsz használni? Az kiszolgálná a 4k HDR tartalmakat is, sajnos a kábelezést el kell felejteni, még az idei készülékek is csak 100Mbps-t tudnak..

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#32416) tothl válasza Tyler Durden (#32415) üzenetére


tothl
addikt

Nem szeretem a wifi -t, tudnék használni, de valamiért nekem sem a 2.4 sem az 5 nem stabil soha, pláne, ha esetleg többen lógnak rajta....bármilyen routerrel próbálkozom, van, hogy jó, de amikor nem akkor kihullik a hajam. Meghagyom a mobileszközök számára, oda elég.
Ez az USB -s ethernet opció viszont felcsigázott, mert állítólag működik.

[ Szerkesztve ]

(#32417) Tyler Durden válasza tothl (#32416) üzenetére

Hátha van aki használja és tud benne segíteni. Nálam amúgy a T-s router mellett van egy saját is beüzemelve, a saját csak 2.4Ghz-en megy, azon vannak a mobil eszközök. A laptopok, desktopok meg a tv pedig a T-s 5Ghz-en, ez így jelenleg működik.

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#32418) chros válasza janos666 (#32406) üzenetére


chros
őstag

"egyértelműen jobban hasonlít a DV és a sima HDR10, mint a DTM-es HDR10. (Ez 1000 nit MDL anyag."

Igen. Lehet erdemes lenne azokkal filmekkel/frame-ekkel megnezni, amikkel Vincent tesztelt.
Es igen, az 1000 felettiek lehet, hogy jobb tesztalanyok, nem tudom.

"feleslegesen megtolja a képet világosabbra, és kész. Kivéve, mikor van valami nagyon magas csúcsfény akár csak egy hangányi foltban, mert olyankor néha visszahúzza a képet kicsit sötétebbre. Dinamikus Kontraszt 2.0, na..."

:D Elkepzelheto, hogy neked van igazad. De az is, hogy nem :)
Epp a MadVR uj HSTM-jet tesztelgetjuk 1-2 hete, es az is epp igy mukodhet (parameterektol fuggoen): meg 700 nit-es "output HDR format"-al is! Es az LG is azt allitja az overol, hogy HSTM.

Epp a flatplanelshd LG C9 tesztjeben olvastam, hogy valamit modositottak a DTM-en s 2.0-nak hivja mar az LG, kerdes, hogy mit :) Vagy talan, emiatt hivjak annak?
"adjust brightness by measuring your environment and feeding this back into the TV's dynamic tone-mapping system"

Van otleted, hogy hogyan lehetne ezt tesztelni, reprodukalhato modon? Nekem nincs :)

[ Szerkesztve ]

(#32419) pinnacle válasza pinnacle (#32367) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Megkérdeztem a Panasonictól, hogy náluk mi a helyzet a beégéssel. Azt írták, hogy egyedi elbírálás alapján döntenek. Akkor ebben jobb az LG, mert ugye ott nem vacakolnak, és még nem volt példa elutasításra?

Lehet valamelyik HDTVtestben a peek brightnessre mondták, hogy jobb volt a tavalyi TV-kben. Fenti linken lévő C9 testben írják.
Switching our attention to HDR (High Dynamic Range), we measured 725 nits peak brightness on LG C9, which is actually around 100 nits lower than what we measured on last year's C8.
Egyébként ez mit jelent, nem annyira "ragyogó" a kép.?

[ Szerkesztve ]

(#32420) athomi válasza pinnacle (#32419) üzenetére


athomi
veterán

Gondolom ez a gyakorlatba azt jelentheti, ha mondjuk egy csatornalogó van beégve, akkor cserélik, ha a Windows tálca, akkor nem. Szerintem ez korrekt lenne. De szerintem LG-nél is dönthetnek úgy, hogy utóbbi példa esetén megtagadják a panelcserét.

[ Szerkesztve ]

(#32421) renatto válasza pinnacle (#32419) üzenetére


renatto
őstag

Ez így sokat nem segít, kb van kalapja, nincs kalapja...

A kép mindkettőn ragyogó! Az én B7-em fényessége nem éri el a C9 szintjét, de este egy elemlámpa, villámlás, fényszóró ezen is zavaró tud lenni. Nem árt ha több, de nem ezenm űlik az OLED képminősége.

De ugye ez is lehet "panel lottó" (mint a banding, tinting), tehát ha újra mérnék, a C9 nagyobb vagy akár kisebb értéket is produkálhatna... ahogy a C8 is.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32422) janos666 válasza chros (#32418) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Viszont ahogy elnézem, a jelenleg a kiadott filmek (legalább is, amik szerepelnek egy könnyen sorba állítható listában - nem tudom ennek hol van a frissített folytatása) több, mint fele min(MDL,maxCCL)<=1000 (tehát ezt tekinteném ma mérvadónak, még ha meg is nézzük a másik végletet is), ami pedig mégsem, azok közt alig találok olyat, ami kijött DV-ben is (nem csak HDR10-ben), mert pl. fejből is emlékeztem rá, hogy a Fantastic Beasts az "kemény" volt (4000,3173 , de szerintem nincs DV kiadása, én legalább is nem találom, vagy férek hozzá).
Nagy nehezen a Tomb Raider (2018)-re tudtam rábökni, ami 4000,2971 , és talán a rekorder a DV-sek közt (legalább is, amíg a lista tart időben). Megnézzük, ha lecsorog.

A 2019-eseknél valami "A.I. izé" nevű valami új opció van, de azt szerintem be lehet kapcsolni SDR módban is. Valószínűleg ez az A.I. van egy mesébe szőve a DTM 2.0-al, hogy augmentálják egymást a gépi tanulás során, blablablaaa.... ;]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32423) chros válasza janos666 (#32422) üzenetére


chros
őstag

Nezd meg, hogy Vincent melyik filmeket tesztelte (Med Max, Power Rangers, ezeket biztos): Mad Max magas ismet.
A lista erdekes, de nem sok az adat. Ted-et kerdezd, szerintem neki van hosszu lista, ha jol remlik. Az elso valoban csak HDR10, de a Fantastic Beasts 2 is DV.

(#32424) renatto


renatto
őstag

Sharp rollable OLED

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32425) Mizurichi


Mizurichi
tag

Üdv!
Panasonic fz950 tulajdonosoktól kérdezném hogy lehet megszüntetni hogy amikor bekapcsolom a tv-t, kiírja hogy a camkártya hitelesítés sikerült?
Amúgy a tv képe káprázatos, hangja fenomenális, nincs látható elszíneződés, bandig. A mozgásmegjelenítésben sincs hiány érzetem, egy VT60-as plazma után. Uhh pedig nagyon tartottam tőle :) Egyszerűen tökéletes.
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.

(#32426) blakey válasza Mizurichi (#32425) üzenetére


blakey
titán

Panasonic fz950 tulajdonosoktól kérdezném hogy lehet megszüntetni hogy amikor bekapcsolom a tv-t, kiírja hogy a camkártya hitelesítés sikerült? - kiveszed a kártyát :) , amúgy ez mindegyik TV-nél így van, legalábbis UPC kártya esetében nálam minden esetben így viselkednek. Lehet, hogy egy kártya firmware frissítéssel megoldható lenne.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32427) Mizurichi válasza blakey (#32426) üzenetére


Mizurichi
tag

Köszi! :)
A plazmánál nem így volt,az elején hitelesítette, utána nem ugrott fel többet az ablak.
Van egy sony lcd tv-m, abban is kártya van, de egyszer sem hitelesített :)

(#32428) rothfb válasza Mizurichi (#32427) üzenetére


rothfb
veterán

Milyen cam kártya ez? Úgy értem milyen szolgáltató?

(#32429) alaves válasza renatto (#32424) üzenetére


alaves
addikt

Elvileg ez a flexibilis 30"-es AMOLED kijelzőjük lenne, de itt a képen ez 55"-nek tűnik:

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#32430) Archttila válasza alaves (#32429) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Szerintem ez inkabb 65'

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#32431) -oli- válasza tothl (#32416) üzenetére


-oli-
aktív tag

Tökéletesen visz minden 4K tartalmat wifin, kábelen meg akadozott. Ez a tapasztalatom, egy LG-s ismerős ajánlotta - aki ugyanígy járt -, hogy tegyem át wifire, azóta jó..

(#32432) krx21 válasza renatto (#32421) üzenetére


krx21
nagyúr

Fényesség szempontjából ez színe ugyan az... ;)

(#32433) Strezi válasza blakey (#32411) üzenetére


Strezi
őstag

+1 az Emby-nek!
Plex szerver egy ideje nem képes nálam normálisan, akadás mentesen lejátszani a HDR cuccokat. Akármit csináltam, vezetékkel, WiFI-n, appokat kilőve a szerveren, SSD-re másolva a filmet, semmi sem segített... Marha zavarró nekem ha egy drámában meg-megszakad a film.

Eddig az Embyvel (pár óra) nics egy röccenés sem, indítás is gyorsabb. A szerveren nézve a hálózati sebességet is sokkal magasabb értékeket látok (i7-es basszus). Egyelőre pár címképpel mellé lőtt, meg szokni kell a kinézetét, de meg tudok vele barátkozni ha igy játszik!

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#32434) Strezi válasza tothl (#32414) üzenetére


Strezi
őstag

Szerintem Neked is alapvetően a Plex lehet inkább a probléma. Nekem az volt, lásd fenti hsz-em.

Régebben tökéletes volt a Plex, sőt 100Mb lan limitbe is talán én futottam bele elsőként egy filmmel, amit annó az 5G WiFi nekem tökéletesen megoldott, pár hónappal ezelőttig ...

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#32435) blakey válasza Mizurichi (#32427) üzenetére


blakey
titán

Az a helyzet, hogy vannak új és régi kártyák valamint a szoftverek is eltérőek lehetnek de még ott vannak a gyártók akik nem biztos, hogy teljes mértékben felkészültek arra a kártyára, nálam eddig 5 TV-n csinálta ugyanígy, mondjuk mindegyikben viszonylag új kártya van, minden indításnál, ha TV-adáson kapcsolom be a TV-t akkor pár másodpercre feldobja az azonosítás ablakot, ha egy külső bemeneten kapcsolom be majd átkapcsolok a TV-bemenetre akkor nem dobja fel, mert közben megtörtént az azonosítás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32436) renatto válasza krx21 (#32432) üzenetére


renatto
őstag

Ha a panellottó is bejátszik, lehet az enyém a fényesebb! ;]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32437) krx21 válasza renatto (#32436) üzenetére


krx21
nagyúr

Lehet :D

(#32438) Mizurichi válasza rothfb (#32428) üzenetére


Mizurichi
tag

Vidanet .

(#32439) Mizurichi válasza blakey (#32435) üzenetére


Mizurichi
tag

Akkor ezek szerint nem lehet kikapcsolni az azonosítást?

(#32440) Clay válasza Mizurichi (#32439) üzenetére


Clay
senior tag

Szerintem ez szolgáltatótól függ. Nekem nem dobja fel. Az azonosítás meg kell, ha kikapcsolnád, akkor a kártya nem dekódolná az adásokat.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#32441) janos666 válasza Clay (#32440) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

De maga az üzenet lehetne rejthető. De gondolom, hogy azért nincs ott az opció, mert ritka esemény, vagy általában gyorsan lezajlik, így keveseket zavar.
Van olyan szolgáltató is, ahol ha házon belül kicseréled két TV közt a kártyát, akkor be kell telefonálni, hogy engedélyezzék. Van, ahol azt csinálsz velük, amit akarsz, a település másik felére is elballaghatsz a kártyáddal.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32442) tutitibi válasza Calogero (#32401) üzenetére


tutitibi
senior tag

Kábelek: Van nálam egy Auchan-ban vásárolt High speed HDMI kábel ethernettel. 5 méteres.
Simán viszi a 4K 60Hz-et ( NASA TV) és viszi a HDR-t is TravelXP 4K, ez egy HDR-es TV adó.
A kép lenyűgöző.
Nincs itt nagy bűvészkedés, amit tud egy készülék azt egy megfelelő kábel hozza nem érdemes csak azért + több 10 ezret kiadni a kábelekért......

(#32443) rothfb válasza Mizurichi (#32439) üzenetére


rothfb
veterán

Digi kártyánál nincs ilyen azonosítás gond...

(#32444) rothfb válasza janos666 (#32441) üzenetére


rothfb
veterán

Mizurichinél lehet a gond, illetve a Vidanettel, mert Digi kártyával nem jön elő semilyen üzenet. Mikor bele lett téve a kártya, elsőre előjött valami üzenet, már pontosan nem emlékszem mi, azóta semmi olyan, amiről szó van.

(#32445) blakey válasza rothfb (#32443) üzenetére


blakey
titán

Ott alig kell néhány adóhoz kell a kártya, ott is van csak pillanatok alatt azonosít, azaz a bekapcsolás pillanatában, UPC-nél (Voda) azért a 130 csatornát valahogy azonosítani kell, ez nálam 3-5 másodperc.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32446) renatto


renatto
őstag

LG OLED65B9 - 630k - csak személyesen. :O Gondolom kifutó, kiállított darabok! ;]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32447) dgyuri0123 válasza blakey (#32445) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nálam is volt kezdetben azonosítás. Néha hetente, néha pár naponként, vagy akár naponta. Mikor aztán cserélték a panelemet, a szerelő gyári visszaállítást csinált a tévén, merthogy ez ilyenkor kötelező. Én közben elmondtam neki, hogy rendszeresen autentikációt kért a UPC kártyám. Erre ő azt mondta, ez azért van, mert az első behangoláskor rosszul adtam meg a paramétereket hogy milyen/melyik csatornát hangolja. Most sem nagyon értem mit mondott, de újrahangolta a tévémet, azóta (közel 2 éve) egyszer sem kért autentikációt és egyszer sem azonosít. Bekapcsolom és jön a kép.

"csak a zene van"

(#32448) blakey válasza dgyuri0123 (#32447) üzenetére


blakey
titán

Kártya firmware verziójától is függ, a kártyáim új firmware-t kaptak és mindegyik TV-men van azonosítás, minden jól van beállítva, persze ha Egyéni hangolást választunk akkor más a szitu,, ilyenkor a csatorna frissítéseket manuálisan kell elvégezni, pl. múlt héten jelent meg a Paramount HD, egyéni hangolás esetén ezt kézzel kell megoldani, automarikusnál meg hozzá sem nyulsz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#32449) allein válasza tothl (#32414) üzenetére


allein
addikt

Szia. Ez engem is érdekelne, hiába van otthon gigabites Digi internetem, mindkét Oledem lanon log. Jó lett volna azért a TV készülékekbe a gigabites hálókártya - C8-ban is csak 100Mbites van :W

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#32450) janos666 válasza allein (#32449) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az összefoglaló végéről (USB-1Gbe adapter): [link] , [link].

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.