Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
válasz renatto #33160 üzenetére
Köszi mindenkinek az infót!
@belan
@daneel_hu
@AL
Előkerestem a tévé papírjait és nagy szerencsém nem lesz a csereutalvány esetében sem, mert 380-ért vettem a TV-t.
Ennyiért nem kapok most semmit a MM-ban.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
-
blakey
titán
- nem megy a Dolby Vision konyvtarstrukturabol, csak HDR10 (Oldboy, GoT Season 8) - ha meglenne akkor kipróbálnám, hogy nálam miként menne.
- 1 iso-t probaltam, azt nem tudta ertelmezni (experimental feature) - hm, bár már egyetlen egy iso.m sincs, de amikor még volt néhány akkor semmilyen gondot nem okozott neki
- TrueHD audioval nem tud mit kezdeni transcode-olas nelkul - a TrueHD sajnos nem tartalmaz minden esetben DD magot, így az akár néma is maradhat. Transzkódolást meg nem szoktam erőltetni.
Most 2 dolgot tudok kipróbálni, egyik egy mp4-es SW DV változat illetve van egy DVD ISO-m, azt is megnézem.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
renatto
őstag
válasz torma1981 #33199 üzenetére
Ezt én is tudom, így nem is értem miért nekem címezted. És ahol nincs?!
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
lala666
senior tag
Az alkatrész ellátásról nem is beszélnék inkább.
Inkább az LG szerintem. De, ez csak az én véleményem.
Vedd meg aztánhasználatkor kiderül milyen. Senkinek sincs még, legalább valaki teszteli!Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
renatto
őstag
-
chros
őstag
válasz blakey #33203 üzenetére
Most kolcsonzok ki egy iso-t, megnezem vele, ha ertelmezni tudja.
Barmelyik full BD Backup-ot lehet hasznalni tesztre, amin van DV sav is (pl. Pet Cemetery 2019), a DV sav igy jelenik meg a notes-ban:
MPEG-H HEVC Video 58945 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / HDR10 / BT.2020 /
* MPEG-H HEVC Video 6750 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020 /"mp4-es SW DV változat"
Azt en is megnezem majd, de azt USB-rol is tudja a TV, ahhoz nem kell Emby. Kiprobaltam gyorsan egy LG DV demoval TS container-ben, ugy jatsza, de ez nem boldogit.
-
blaca83
őstag
válasz renatto #33206 üzenetére
Azt hittem, hogy a "csereutalványt" csak abban a boltban, illetve üzletcsoportban lehet érvényesíteni ahol az eredeti vásárlás történt. (MM)
Közben már egy kolléga elmondta, hogy a bolt mindegy csak hivatalos Magyarországi LG forgalmazónak kell lennie.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blakey
titán
Na, az ISO nem megy, nem tudom mi történt, de most valóban halott, szóval sorry, felejtsd el, nem lesz jó. az SW mp4 DV változat megy, nincs hiba. Külső léejátszóval nem lesznek ilyen gondjaid. Utoljára az EMBY ISO-tudását tavaly nyáron próbáltam, akkor még jó volt LG-n, kiírta az üzit, de végigment.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
renatto
őstag
válasz blaca83 #33210 üzenetére
Előbb amúgy is jóvá kell hagyni LG részéről, utána meg ki tudja hol lesz éppen akciós, lehet pont MM-ben, csak idő kérdése. De miután te visszakaptad a pénzed, akár fűnyírót is vehetsz belőle a madaras teszkóban.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
junior19
senior tag
Egy normális érvet mondjál már az ambilight használatára Olednél. Az Oled lényege akkor jön ki, ha sötétben nézed. Még az lcd-nél elfogadom a használatát, bár azért azt tudni kell, hogy ez a folyamatosan változó fény sem az igazi. Ahogy írták, egy látványos ficsőr. Az lcd-hez is ami leginkább ajánlott használni, az 6500 K, 10-15%-os szürke megvilágítása a háttérnek.
[link]
Nem kötekedés képen kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok arra az érvre, hogy Oled mellé minek háttér világítás?
codec project
-
tutitibi
senior tag
válasz renatto #33181 üzenetére
Jó, legyen igazad, nincs hitelesítve a Panasonic GZ950-en a HDMI 2.1.
Mint írtad ez nem nagy tragédia mivel még nincs ilyen eszköz. Mivel tud pár HDMI 2.1 funkciót így talán van esély rá, hogy végül tudni fogja rendesen egy firmware frissítés után.
A panel biztosan, mivel az ugyanaz, mint a többi gyártóé. A Gsync-es Panasonic támogatásról hol lehet olvasni ? -
chros
őstag
válasz blakey #33211 üzenetére
Nos, rovid kutakodas utan kiderult, ez nem iso/backup konyvtar fuggo:
LG firmware (belso lejatszoi, az osszes) nem tud dual layer Dolby Vision-t (ami az UHD BD-n van, pl a fenti hozzaszolasban) lejatszani/ertelmeznni. Igy DL DV-t csak HDMI-rol lehet hajtani.Igy maradna a kulso kinai oppo klon, de 400 dollart nem er meg (egyenlore?) a dolog
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
A Panasonic 5 év kiterjesztett jótállást biztosít a 2019-es TV-ire, így az OLED-ekre is. Viszont csak az Edigitalban és a Videopart oldalon vásárolt termékekre érvényes ez.
Edigitalban viszont elég jó áron van a 65GZ950 680000-ért, így az 5 év teljes körű garancia miatt megéri azt választani.
-
BReal
addikt
válasz tutitibi #33221 üzenetére
Miért mondanák? Regisztrálj! Gondolom a vásárlást követő 1 hónapban lehet.
Szerk: A szabályzat alapján még az sincs kikötve.(#33222) belan: Bakker, ott van kiírva nagy számokkal.
"04.11.2019 - 26.01.2020"
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz tutitibi #33224 üzenetére
Hogyhogy? Ott van a "A tv-készülék modellszáma" egy legördülő ablakkal. Ott kiválasztod a típust, és továbbvisz egy regisztrációs felületre. Nálam full magyarul van.
Na várj.... valami gáz van. Nekem magyarul jött be alapból az oldal (mikor még linkelték a másik topikban, vagy magyarul volt alapból, vagy tudtam választani). Most viszont már én sem látom a választható nyelvek között, csak gondolom a sütik miatt megőrizte a nyelvet.
Akkor viszont írj a Panasonicnak, hogy javítsák, mert nem tudsz regisztrálni.[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Nem néztem meg . Regisztrálni kell Panasonic oldalán a garancia miatt ? Mert amikor lg 5 év garit adót kellet ! Szerintetek lg c9 vagy pana gz950E? Pana mennyivel jobb műszakilag mint a lg?
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
bendeguz76
aktív tag
Voltam a Győri Mm-ben beszéltem valami osztályvezetővel de nem tudott választ adni a csoportos kedvezmény kérdésemre.Központot kellene megkérdezni.....nem nagyon volt még ilyen kérés.....bla bla.Nem volt segítőkész.viszont a telekomnál 719ezer listaáron a lg 65c9,volt kedvezményem náluk magenta 1 meg még mindenféle előfizetés mellé lett 140 ezer kedvezmény úgyhogy 580-ért rendeltem egyet.
bendeguz_HUN
-
veterán
"Pana mennyivel jobb műszakilag mint a lg?"
Erre senki sem fog tudni reális választ adni. Sok vitát szült már ez a kérdés, maradjunk annyiban, hogy semmi sincs bizonyítva. Sem az, hogy a Pana jobb, sem az, hogy az LG a jobb...
Több az LG-s tulaj, azokból párnak volt gariztatása, amit az LG nagyon gyorsan, jól lekezelt (viszont voltak többszöri panelcserék, amik után sem lett megoldva a garis probléma, újabb hibák, vagy már meglévők maradtak meg), a Panások kevesebben vannak, hiba ott is előfordult, de gariztatásról nem sokat tudunk, mert akinél volt gond, eladta a tv-t, ahelyett, hogy gariztatta volna. Elvileg a Pana gariztatásnak is működnie kell, csak talán nem olyan gördülékeny, mint az LG-jé. Illetve erre sincs semmi bizonyíték.
Nekem 2 Panám van, 55-ös, 65-ös és tökéletesen működnek.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz tutitibi #33215 üzenetére
Nem "legyen igazad" kérdése. Te kategórikusan kijelentetted, hogy tévedek, majd ezután butaságokat tényként állítasz be.
-
belan
addikt
válasz rothfb #33228 üzenetére
Értem és köszi a választ lg azt tudom korrekt garancia téren ! Igen ezt csak úgy lehetne össze hasonlítani igazán ha panasok is annyian lennének mit a lg-s tulajok ott jobban ki derülne melyik a jobb műszakilag . Most azért el gondolkodtam maradjak lg-s vagy más markát vegyek hajt a kíváncsiság . Vagy 55 vagy 65 col .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Fisha
őstag
válasz junior19 #33214 üzenetére
Félreértesz. Egyáltalán nem fő szempont az ambilight. De örülnék neki, és szívesen próbálgatnám, mert jókat hallottam róla úgy általánosságban. Aztán lehet, hogy örökre kikapcsolnám.
55ös oledet szeretnék, és nagyon várom a 400k-s álomhatár átlépését árban (lefelé ).
b8-ról már eléggé lebeszéltetek itt, így inkább a c9 felé kacsingatok, de ott meg messze ez az ár. Most jött ez a Philips, ami idei, és senki nem tud róla semmi rosszat (vagy jót) mondani. A P5 mindenképp jól hangzik, a Saphi lehet jó is meg nem is. Ahogy látom (bár ellentmondóak az adatlapok) van rajta USB3 is, ami talán megoldaná ezt a szánalmas 100Mbites lan nyűglődést is. Szóval ezeken a szempontokon agonizálok.[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
B9-ról már engem is le lebeszéltetek szóval nem hiszem vásárolni fogok b9 csak ha jó áron lenne egy 65 akkor viszont igen ! C9 néztem rtings oldalán és ott is jobb pontokat kapott mint b9 !
-
daneel_hu
addikt
válasz allein #33200 üzenetére
"(#33186) daneel_hu - Vincent az egyik Philipses videójában szépen elmagyarázza, jó szájbarágosan milyen jó az amblight és mennyire kiméli a szem pupillákat "
Vincentet szeretjük itt a topikban és hajlamosak vagyunk mindig tényként beállítani amit mond, de ő mégiscsak egy youtuber és kalibrátor. Szerintem van a videóinak néha marketing-szaga is. Félre ne értsd, valamiből neki is meg kell élni és nyilván nem ingyen csinálja a terméktesztjeit... ha igen akkor tévedek - de nem hinném.
Ha Vincent véleménye egyezik a miénkkel = akkor igaza van, ha nem úgy gondoljuk = akkor nincs igaza. Példaként szeretném felhozni a "válogatott panelek" kérdését amelyre Vincent kategórikusan kijelentette, hogy "igen, válogatják = ezért kerülnek bizonyos modellek többe...". Mégis a topikban ezt többen tamáskodva fogadták, holott Chros személyesen megkérdezte.
Aztán ott van a másik "tesztje", E8 fél éves beégéses teszt. Azt is páran készpénznek vettétek, pedig egyértelmű, hogy nagyon nagyon óvatos használatról volt szó ebben a példában. Egyértelmű, hogy nem merték rendesen meghajtani a tévét ebben az időtávlatban.
Amúgy csípem a figurát, de nem kell feltétlenül elfogadni mindent amit állít.Tartom magam ahhoz, hogy az ambilight egy felesleges csicsa. Elhiszem, hogy baromi futurisztikus feature, de sok haszna nincs. Sőt, szerintem még csak jól sem néz ki.
A Nissan Juke-ot is sokan veszik, de attól még - szerintem - undormány egy autó. Ízlések és pofonok. -
renatto
őstag
Semmit nem old meg az USB. 3.0, pláne nem lan ügyben. Az B7-en USB 3.0 van míg után a már csak USB 2.0... gondolom semmi értelme azért.
-
allein
addikt
válasz Strezi #33235 üzenetére
Miért is szánalmas? Nem 5.000 forintról van szó, inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tudja elhatározni mi legyen. Nem kell ennyire degradálni valakit csak azért mert határozatlan.
Nem mindenki cserél évente TV-t
#33234) daneel_hu Elég egyértelmű, hogy nem volt még dolgod Ambilighttal és ezért vagy ilyen elfogult, én esetemben 3 ilyen TV készülékem is volt. Tudod miről beszélek és mekkora szerencse, hogy ki lehet kapcsolni ezt a funkciót
Játék alatt is sokat dob az élményen
Vincenttel kapcsolatosan, van némi igazság abban amit leírtál. Aki olyan szerencsés helyzetben van és tud angolul, van bőven teszt ami az OLED-ek tvket illeti, nem szükséges csak a Vincent videóira hivatkozni.
Ambilight is olyan mint az OLED, ha egyszer belekóstolsz, nem kell más. Nekem hiányzik és ezért tervezem egy Philips Oled vásárlását.
Viszont tudom, hogy a webos hiányozna. Ezért idegekenkedem egy kicsit az androidtól. Nem lehet annyira rossz a 9.0 android, nyomkodtam tegnap egy kicsit a 804. szérián, nyílván megszokás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz tutitibi #33241 üzenetére
Az emag román, tehát nálunk külföldi forgalmazónak számít, ahol nincs feltűntetve, hogy mo-i beszerzés akkor az Romániából származik, ott is gariztatják, tehát a mi szempontunkból nem jó. Nemrég ua. lett a tulajdonos az emagnál is, mint az Edigitálnál így hamarosan változások is lesznek. Reméljük nem romlik a helyzet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
snecy20
nagyúr
válasz daneel_hu #33243 üzenetére
Valami nem ártana, mert mindkét Acer monitoromra 5 év a garanciaidő, és nem olyan konstrukcióban hogy alap 2 év + 3 év vásárolt garancia. Pedig ~200e ft-os kategóriáról van szó, nem 500e ft +
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
renatto
őstag
válasz devil-k #33244 üzenetére
Úgy biztos nem. Az LG-s garanciafüzetben is benne van, hogy a "képvisszamaradás" nem garanciális probléma... LG mégis cseréli a paneleket, szóval elég ügyfélcentrikusan kezeli a helyzetet. Már csak az a kérdés, mikor unja meg.
Az ügyfélszolgálat nem is biztos, hogy rálát a szervizre, mert azt mindig helyi cég végzi, de az is csak felsőbb utasítás alapján dolgozik. LG-nél a panelcsere kérelmet Lengyelországban bírálják el (panel is onnan jön), a készülékcserét meg Budapesten, gondolom az LG Magyarországnál... szóval nem olyan egyszerű ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest