Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32151) daneel_hu válasza pinnacle (#32147) üzenetére


daneel_hu
addikt

"LG C9 tényleg jó lehet, a drágább Panasonic GZ2000-el szemben állta a versenyt. Valaki vett már ilyen TV-t? Egy értékelést találtam, de ugye az túlzás, hogy be kell sötétíteni a szobát a nézéséhez? MM-ben én nem láttam fakó képű Oled TV-t. Azt viszont jó tudni, hogy nap nem érheti az Oled panelt. Egyébként ez mitől lehet?"

Nem kell besötétíteni a szobát hozzá. Ha nagyon ínyenc vagy akkor csinálsz egy nappali képprofilt és egy éjszakait. (nappalinál többnyire megemelik az oled-fényt)
RTINGS-en találsz hozzá angol leírást.
Napfény tényleg nem érheti hosszú távon, de inkább még rövid távon se kockáztasd. :) Ez persze nem azt jelenti, hogy szórt fény nem érheti.
Volt olyan tévéd amelyet közvetlen sütött a nap?

"Beégéssel mi a helyzet? LG tényleg nem vacakol, simán cserél ilyen hiba esetén? Azt néztem, hogy még a fekete sávok is beéghetnek, azt hittem feketénél, azon a részen ki van kapcsolva a pixel."

Cserélik. A fekete sávok szinte senkinél nem égtek be.
A beégésről inkább olvasd a topikot, elég sokat írtunk erről a témáról.
Piros vagy sárga, esetleg rikitózöld statikus elemek gázosak hosszabb távon. Persze ha jól beállítod a tévét, akár évekig ellehetsz probléma nélkül. Mindenesetre natgeo, kacsatévé vagy egyéb sárga/piros logó nem tesz jót a masinának. Vagy pl piros hírsávok alul. lásd CNN.
A youtube színes pöckök sem biztos, hogy jók órák hosszat a képernyőn...

"Lehet most is lesz 5 év garancia akció az LG-nél, ha jól emlékszem Telekomnál kezdik.
MM-ben a +3 év 38.000Ft-ba kerül. Azt mondták a nem saját, hanem márkaszervizben érvényes garancia. Lehet az 5 év garanciás akciós ár, annyi lesz, mint a..."

Telekomnál csak B8, szerintem idén meg B9 kapható ilyen akcióban. C és egyéb széria nem!
MM-ben a plusz 3 év az nem gyári garancia hanem egy biztosítás - pénzügyi termék. Ez jó lehet ha pl tartasz töréskártól, villámkártól vagy teljes működésképtelenségtől... de beégésre vagy pixelhibákra pl nem jó ez a biztosítás, ezeket csak az első 2 évben, a gyári garancia "életében" lehet érvényesíteni.
Nekem van MM-biztosításom, de nálunk van két kisgyermek. :)

[ Szerkesztve ]

(#32152) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Sokat nézek teniszt, sajnos az 1000-es versenyeknél a pontszám alul egy szép sárga statikus elem. :) Ha a Logó fényességének beállítása (OLED panelnél) opció (MAGAS)-ra van beállítva, akkor pár sec és még 20-as oled-fény esetében is markánsan látszik, hogy belenyúl a szoftver a logo fényességébe. :D

(#32153) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Köszi mindenkinek!
MM-ben mondták, hogy a +3 év Silver, az gyártói garancia, Gold, Platina, ami biztosítás is, csak átvételkor lehet kötni.

(#32154) daneel_hu válasza pinnacle (#32153) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem tudsz(!) MM-ben gyártói garanciát vásárolni a meglévő két éven túl.
Ha nem hiszed, olvasd el a biztosítás (garancia :D ) feltételeit. (ÁSZF)
Szerintem fent van a MM oldalán. AEGON adja a hátteret hozzá.

De ez nem egyenlő a gyártói garancia meghosszabbításával.
Nem ugyanazok a feltételek. Csak szólunk mielőtt beleringatnád magad a dologba.

A gyártói garancia meghibásodás esetén díjmentesen javíttat, vagy cserél.
A MM-silver/gold/platina avultatott értéket számol ha ki kell fizetni a készülék vételárát, kivéve ha javíthatatlanul meghibásodik vagy nem gazdaságos a javítás. (ekkor teljes, vásárláskori vételárat térít!).
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)

[ Szerkesztve ]

(#32155) Tyler Durden válasza daneel_hu (#32151) üzenetére

Én csináltam nappali meg esti profilt, de mióta bejött az ősz eskü nekem az esti profil is elmegy nappal. Max ha nagyon odasütne a nap, akkor annál az ablaknál lehúzom a redőnyt, de az esetek többségében erre sincs szükség. Nagyobb filmezések meg úgyis este mennek..

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#32156) Sza_Sa


Sza_Sa
senior tag

Sziasztok srácok,
valamelyik oledben van környezeti fény-érzékelő? Amennyiben igen, paraméterezhető, hogy pl. mennyi lehet a maximum és a minimum érték?
Nem lenne egy rossz dolog, így nem kellene külön profilokat gyártani és váltogatni közötte. Mármint nem nekem lenne ez probléma, de a család női tagja nem igazán szereti a tv-t állítgatni.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32157) daneel_hu válasza Sza_Sa (#32156) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Mármint nem nekem lenne ez probléma, de a család női tagja nem igazán szereti a tv-t állítgatni."

Neki veszel LCD-t. ;] :DD
(amúgy akkor hagyod neki sötét profilon, észre sem veszi a különbséget)

[ Szerkesztve ]

(#32158) athomi válasza pinnacle (#32153) üzenetére


athomi
veterán

Még a nevében is benne van hogy biztosítás (GARANCIA PLUSZ SILVER biztosítás). Akit kérdeztél baromságot mondott. További gyári garanciát csak a gyártó adhat, azt meg csak időszakosan szoktak adni. Amúgy érdemes ezeknek a biztosításoknak az ÁSZF-ét átbogarászni, a baleseti meghibásodás szerintem feleannyit se ér, mint az ember gondolná.

[ Szerkesztve ]

(#32159) Sza_Sa válasza daneel_hu (#32157) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Persze, aztán hová teszem? ;] A hálóba lesz egy vt60 plazma, az marad ott, a leendő nagyon világos nappaliba vagy egy jó lcd, vagy egy oled. De a fényérzékelő szükséges, míg ez a tv volt az előző nappalaiban, tette a dolgát.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32160) alaves válasza Sza_Sa (#32156) üzenetére


alaves
addikt

Mindegyik LG OLED-en van fényérzékelő, kikapcsolva állítható az OLED fény és amit beállítasz, az lesz a maximum, ha visszakapcsolod automatikusra az energia megtakarítást. Minimum érték nem állítható, csutka sötétben ~17-20-ra veszi le az OLED fényt.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#32161) Sza_Sa válasza alaves (#32160) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Köszönöm, a maximum érték limit már önmagában egy jó dolog, a minimum csak a joker lenne a lottóötös után.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#32162) alaves


alaves
addikt

Kicsit nézegettem ezt a sharpness dolgot, mert nem egyértelmű a tesztekből, hogy mi a helyes beállítás. 0 a helyes beállítás (rtings is ezt javasolja), mert bármekkora élesítést is végzünk csak a képzaj, az artifact láthatóságát, stb növeli, nyereséget pedig nem láttam.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#32163) janos666 válasza alaves (#32162) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A 0-10 közti állásban elvileg nincs élesítés, csak anti-aliasing (az élek recéjét simítja), persze én azt sem javaslom.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32164) pinnacle válasza daneel_hu (#32154) üzenetére


pinnacle
nagyúr

WestEndből hívtak fel, most visszahallgattam a felvételt, eleve gyártóit mondtak, vissza is kérdeztem, hogy akkor ez gyártói, megerősítették, igen. Majd megkérdezem holnap, hogy akkor ez most milyen.
A biztos gyártói 5 év tavaly november 15-én indult, lehet, hogy idén is így lesz.
Egyébként az le van írva valahol, hogy beégésre is érvényes a garancia? Én csak ezt találtam a feltételeknél,

(#32165) renatto válasza pinnacle (#32164) üzenetére


renatto
őstag

Az nincs leírva, de az benne van a garanciafüzetben, hogy beégésre nem vonatkozik a garancia. :DDD

Tavaly csak T-com-nál volt 5 év, 2017-ben volt minden hivatalos eladónál. Az enyém az utóbbiból van és semmi utalás nincs a beégésre, de arra sem hogy ez biztosítás lenne. Inkább tűnik gyári garanciának. És ezt az ügyfélszolgálat sem tudta megmondani. :F

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32166) renatto


renatto
őstag

LG beperelte a Hisense vállalatot szabadalom sértés miatt. Valamint az LG összecsukható tévén dolgozhat.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32167) daneel_hu válasza pinnacle (#32164) üzenetére


daneel_hu
addikt

Jajj...nagyon nagy a kavar.
A0-ás hozzászólás kerekedne ebből, de szerintem sajnos kevered a dolgokat.

- Van az LG 2 éves gyári garanciája
- Van egy esetleges MM-biztosítás (ez nem gyári garancia, mások a feltételek) A szolgáltatás nem az MM-é hanem az AEGON-é, az MM nem pénzügyi szolgáltató!
- Van az LG 5 éves gondoskodása, a 2 éves gyári garancia után még van egy 3 éves időszak, de itt is mások a paraméterek mint a gyárinál, és emögött sem az LG áll. (ezt sokan elfelejtik!)

Az MM eladói sajnos nem mindig állnak a helyzet magaslatán, 2db oledet vettem már náluk (noha az egyik csere volt, a szemükben az vásárlásnak minősül maximum nem én álltam a számlát), szóval hidd el tudom mi a szitu.

Az eladó első alkalommal azt állította, hogy nem éghet be a készülék (ez kiderült, hogy nem igaz!). Első alkalommal azt állította, hogy amennyiben 1 éven belül nem tetszik a készülék, visszavihetem, visszafizetik a pénzt. (napersze :D).
Második alkalommal az első áruházban azt állította az eladó, hogy E8-as náluk nincs is, soha nem is volt és nem is lesz. (volt raktáron) ;] . A másik boltban az eladó, - miután közöltem vele, hogy 65E8PLA kellene azon nyomban -, természetesen nem tudta kihagyni, nyomatta a dumát, hogy "jó választás nagyon neki pont ilyen tévéje van otthon!". :C Akkor volt a készülék 1,1 millió bruttó, legalábbis a cetlin ez volt, online ár 950e kb. Gondolom ha az AF9 kellett volna, akkor természetesen pont olyan tévéja van otthon, nem az E8.
Szerinted mennyi a realitása, hogy a fenti faszságok megfeleltek a valóságnak?

Szóval egy MM-es eladónál az sem igaz amit kérdez... Amúgy maga a bolthálózat nagyon jó szerintem és vannak alkalmazottak akik tényleg jók.
Ha ennyire érdekel az MM 3 éves plusz "garanciája" akkor olvasd el a rá vonatkozó ÁSZF-et, a jogalap az lesz ha valaki téved az ügyben és nem az amit az eladó hazudik neked.

Ha tudod bizonyítani, hogy ezt vagy azt állított az eladó (mondjuk felveszed videóra), és a készülékválasztásnál ez befolyásol téged, akkor elképzelhető, hogy vitás esetben ezzel tudsz érvelni. USA-ban tuti, itt nem tudom mi lenne, max peren kívüli egyezség. :D

[ Szerkesztve ]

(#32168) pinnacle válasza renatto (#32165) üzenetére


pinnacle
nagyúr

be tudnád tenni ezt, hogy beégésre nem vonatkozik a garancia?

daneel_hu ezt nem értem, hogy ez le van-e írva valahol?
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)

Megkérdezem az LG-t.

Nálunk 90%-ban TV-nézés van, nem szeretnék beéget logot látni, igaz azt mondták, azt eleve halványítja az LG.
Ha valaki perre vinné, hogy nem cserélték a beégett képernyőt, szerintem megnyerné, mert milyen dolog az, se logo, se fekete csík nem lehet. Az a kérdés, hogy ki lehet-e zárni azt, ami eleve a TV nézéssel jár? Ki lehet, de akkor nem lehet TV-nek árulni. :)

[ Szerkesztve ]

(#32169) Strezi válasza chros (#32093) üzenetére


Strezi
őstag

65C6V
DRAM: 2097512KB

Működik itt is a diagnosztikai :C

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#32170) renatto válasza pinnacle (#32168) üzenetére


renatto
őstag

Nincs a közelemben, de biztos lehetsz benne, korábban már befotóztam. :D

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32171) pinnacle válasza renatto (#32170) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Megkérdeztem mindent az LG-től, holnap beírom, mit mondtak.

[ Szerkesztve ]

(#32172) renatto válasza pinnacle (#32171) üzenetére


renatto
őstag

A tapasztalat inkább mérvadó. Sajnos telefonos/email-es tájékoztatásból nem mindig vannak toppon..

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32173) daneel_hu válasza pinnacle (#32168) üzenetére


daneel_hu
addikt

"daneel_hu ezt nem értem, hogy ez le van-e írva valahol?
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)"

Sehol nincs leírva, nem is fogsz ilyet találni.
Sőt... általában papíron megpróbálnak kibújni a felelősség alól.
De a tapasztalat azt mutatja, hogy méltányosság alapon cserélik a beégett panelt.
Itthon is így van és a kinti (UK/USA) piacon is! Ezt a tapasztalatot erősítik a fórumos bejegyzések.(!)

De nekem/nekünk mindegy... nem akarlak győzködni.
Ha nekem nem hiszel, higyj az LG-nek, vagy az MM-es eladónak.
Vehetsz 3db MM-es biztosítást is, tényleg nem zavar, demokrácia van. Vedd meg. :)

(#32174) LazacX


LazacX
tag

Sziasztok!
A tévék (belépő 55-ös OLED) paraméterei között próbálnám kihámozni. hogy a talpuknak milyen helyigényük van, azaz szükséges-e lecserélni a meglévő szekrénykét. Van olyan weblap, ahol ez fel van tüntetve (mint láb fesztávolság)? A dimenzióadatokból próbálom kihámozni, több kevesebb sikerrel. Pl. a Panasonic úgy néz ki elfér, de a Philips és LG tévéje nem biztos. A meglévő felület 75*45 cm, de ennek a négy sarkában van belefúrva a négy láb, a "nettó" felület így hosszirányban 75*35 cm, vagy szélességben 65*45 cm. Nyilván a tévéhez választok szekrényt és nem fordítva :) , de azért jó lenne tudni, hogy lehet-e új szekrény után nézni a tévé rendelés leadásakor rögtön.

(#32175) powerup2 válasza LazacX (#32174) üzenetére


powerup2
addikt

Simán elfér :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#32176) rendon válasza daneel_hu (#32173) üzenetére


rendon
tag

Akkor ez a 5 év gondoskodás mit takar? Mert én is így vettem a B7 oledet.
Ha 2 év gyári gari után mundjuk beég a kép, vagy bármi baja lesz, akkor nem cserélik/javítják?

(#32177) dgyuri0123 válasza rendon (#32176) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Ha 2 év gyári gari után mundjuk beég a kép, vagy bármi baja lesz, akkor nem cserélik/javítják?"

Ez volt az 1 millió Forintos kérdés.. :D De szerintem nem fogják javítani, hivatkozva a kézikönyvre.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#32178) LazacX válasza powerup2 (#32175) üzenetére


LazacX
tag

Köszi. :)

(#32179) dilettant


dilettant
csendes újonc

Egy filozófiai kérdés: van-e értelme egy LG OLEDC9 és pl. egy blu-ray lejátszó összekötésének HDMI 2.1 kábellel? Hoz ez bármiféle előnyt a képminőségben?
Az rendben van, hogy a HDMI 2.1-et ma még a társítható eszközök általában nem támogatják, vagyis a vezérléshez kötődő új 2.1 képességek nem használhatók ki, de a 18 Gbps-hez képest a 48 Gbps különbség hasznosul valamiként?
Azt olvasom itt-ott, hogy a ma kapható és ajánlott HDMI 2.0b kábelek közül a jobbak valójában eleve képesek 18 Gbps-től jóval többet nyújtani.
Értelmes dolog bebiztosítani 2.1-gyel a nagyobb sávszélességet?
Vagy ilyen célra HDMI 2.1 kábel vásárlása csak pénzkidobás az ablakon?

[ Szerkesztve ]

(#32180) athomi


athomi
veterán

55FZ800 az Euronics üzletekben 342.000,-Ft. Csak pesti üzletekben van készleten, és ha minden igaz nem csak kiállított darabok lelhetők fel.

[ Szerkesztve ]

(#32181) Pro Koryak válasza athomi (#32180) üzenetére


Pro Koryak
addikt

:Y Nem szabad megvenni, csak az LG!

(#32182) Borisz76 válasza dilettant (#32179) üzenetére


Borisz76
veterán

Bővebben : [Angol nyelven a Wikipedia oldalán.]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#32183) daneel_hu válasza rendon (#32176) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Akkor ez a 5 év gondoskodás mit takar? Mert én is így vettem a B7 oledet.
Ha 2 év gyári gari után mundjuk beég a kép, vagy bármi baja lesz, akkor nem cserélik/javítják?"

Ahogy Gyuri írta, ez az 1 millás kérdés. :) ;)
Elméletileg a 2 éves gyári garancia alatt sem kellene beégést cserélni.
Csakhogy van/létezik MÉLTÁNYOSSÁG is a világon, ahol a gyártó elismeri, hogy bizony nem csak az user hibája lehet a hiba. Evégett a sok csere. (szerintem)
Itt valaki fentebb írta (talán a veszettül tamáskodó kolléga :D ), hogy ez egy tévé, amelynek alapvetően tévéként is kell(ene) funkcionálnia. Tehát ha valakinek tönkremegy a CNN nézése alatt, akkor az nem (csak) az user hibája.

Nekem az nem érv, hogy "ne nézz rajta RTL-t, meg Jóban-rosszbant... arra nem oled való stb stb...". Ilyen és hasonló primitív érvelések nem állnak meg ha vitás az eset.

De a tapasztalatok azt mutatják, hogy eddig a gáyri gari alatt orvosolták ezt a problémát, már aki belefutott. Ahogy néztem, szerte a világon.

Hogy a 3 év+ "gondoskodás" alatt változik-e a gyár hozzáállása?
Jó kérdés.
Egyenlőre nem olvastam olyasmit, hogy valakinek 5 év volt és beégett. Akinek beégett (úgy használta ahogy a csövön kifér), azoknak hamarabb beégett. (1-2 év alatt)

[ Szerkesztve ]

(#32184) dilettant


dilettant
csendes újonc

Ezt én értem. Ismerem. De a kérdésem továbbra is az, hogy érdemes-e konkrétan egy C9-Blu-ray összekötésére HDMI 2.1-et használni, és konkrétan ez milyen elvi előnnyel járna. Megéri-e a 3-4 szeres árat kifizetni egy HDMI 2.1 kábelért

(#32185) Borisz76 válasza dilettant (#32184) üzenetére


Borisz76
veterán

Járj utána , nézd meg, keresd meg...hogy a TV-n és az asztali BD játékoson milyen verziójú a HDMI....aztán vegyél olyat.

A HDMI 2.1 elterjedése nem fog menni úgy sem 1-2 nap alatt.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#32186) powerup2 válasza dilettant (#32184) üzenetére


powerup2
addikt

Ha nagy a távolság akkor igen

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#32187) dilettant


dilettant
csendes újonc

Az LGOLED C9 kezeli a HDMI 2.1-et. A Panasonic DP-UB820 HDMI 2.0. (2.0b lenne ajánlott). A bekötési hossz 2 m. A 2.1 nagyobb sávszélessége kihasználható? Hoz valamilyen előnyt, vagy ad tartalékot a képminőségre nézve?

(#32188) Celtis válasza dilettant (#32179) üzenetére


Celtis
veterán

Semmit nem nyersz a nagyobb rendelkezésre álló sávszélességgel, és a több támogatott szolgáltatással, ha az eszközök ezeket nem használják ki.
Magyarul a kép egy fikarcnyival sem lesz jobb vagy szebb, mert 2.1-es HDMI portokon és Ultra High Speed HDMI kábelen* viszed át a jelet.

* Olyan, hogy HDMI 2.1-es kábel hivatalosan nincs.

(#32189) dilettant


dilettant
csendes újonc

"* Olyan, hogy HDMI 2.1-es kábel hivatalosan nincs."
Miért ne lenne? Szabványos, mint Borisz76 mellékelt táblázataiban is látszik. Van, megvásárolható. Felügyeleti szervek által minősített kivitelben, neves márkák kínálatában szerepel.

(#32190) pinnacle válasza pinnacle (#32171) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Azt mondták, hogy a +3 év tényleg nem gyári garancia. Az 5 év LG promóció viszont igen.
Beégésre ezt írták, "A képernyő beégését a szervizes kollégák minden esetben megvizsgálják, és ha indokolt javítják. Valóban a legtöbb esetben kijelző cserével. Hozzá kell tennem, hogy otthoni felhasználás esetén alig-alig fordul elő a jelzett hiba."

Telefonos ügyfélszolgálat először azt mondta, hogy beégés gyakran fordul elő, miután megkérdeztem, mégis milyen gyakran, hetente, havonta, azt válaszolta az ügyintéző, hogy 1-2 alakalommal volt nála.

(#32191) renatto válasza rendon (#32176) üzenetére


renatto
őstag

Ez azért is 1 millás kérdés, mert nekem is B7 van, 5 év gondoskodással és az még 100%, hogy nem biztosítós garancia volt.

Hamarosan okosabb leszek, mert ma érkezett meg (hozzák ki) az új panelem :K , miután pixelhibás lett a régi. :O Így az is ki fog derülni mi lesz a +3 év garanciámmal... Kb 1 hete jeleztem LG-nek, gyáriszámot kellett bediktálnom telefonon, mikor és hol vettem, meg elküldenem pár képet email-ben a helyi szerviznek.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32192) Celtis válasza dilettant (#32189) üzenetére


Celtis
veterán

A HDMI szabványok az interfészt írják le. (v.ö: Ethernet szabványok FE, GE stb és kábelek Cat5, Cat6 stb.) A kábeleket másként nevezik el. Tudom, hogy sok bolt 1.4, 2.0 stb neveken hivatkozik, de ez nem a hivatalos.

Felhívnám a figyelmedet, hogy ez az információ a HDMI forum által a HDMI szabványok kizárólagos licenszelésével megbízott HDMI Licensing Administrator oldalán található. Mondjuk úgy, hogy meglehetősen autentikus.

(#32193) chros válasza Strezi (#32169) üzenetére


chros
őstag

Koszi! Hozzaadtam a listahoz.
Nincs valakinek itt B6 es/vagy B9?

(#32194) chros válasza renatto (#32191) üzenetére


chros
őstag

Mi volt a gond pontosan, keped van rola?

(#32195) renatto válasza chros (#32194) üzenetére


renatto
őstag

Halott pixel. De volt még 2 x 1 db máshol is.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32196) chros válasza renatto (#32195) üzenetére


chros
őstag

Koszi, de a linket nem erem el, nincs M$ account-om :D
Mennyi idos volt a picike es mennyi ido utan jelentek meg a halott pixelek?

Ha van ra idod: a youtube-os black es white clipping test pattern-t ellenorizd le a belso lejatszoval panel csere elott es utan is besotetitett szobaban. (ISF Dark mod, gamma 2.4, 33-as oled feny)

(#32197) chros


chros
őstag

Uj firmware a B8 es C8-hoz is: 05.10.35
- C8: Janos szerint alakul, de DV modban meg mindig van black crush (a tobbi szerinte jo)
- B8: semmi valtozast nem irnak az elozohoz kepest, akinek van kedve, frissitheti, es ellenorizheti youtube-os black es white clipping test pattern-el frissites elott es utan

(#32198) Gigi01 válasza chros (#32197) üzenetére


Gigi01
őstag

Holnap meglesem,köszi!

(#32199) alaves válasza renatto (#32195) üzenetére


alaves
addikt

A jó része a dolognak, hogy újraindul a kijelződre a 2 év gari, rá se ránts. :)

Azért tegyük hozzá, hogy aki Panasonic vagy Sony OLED vásárlására készül, vegye figyelembe, hogy nem biztos hogy 1-2 pixelhibára cserélnek kijelzőt!

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#32200) Akhilles01 válasza alaves (#32199) üzenetére


Akhilles01
junior tag

ez úgy van akkor, hogy ha én 1 év 9 hónap mulva cseréltetek panelt, újra 2 év garancia lessz rajta? Cserélnek beégésre / pixelhibákra panelt ha letelt az eredeti 2 év gari?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.