Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32901) krx21 válasza devil-k (#32898) üzenetére


krx21
nagyúr

Ne evvel a kérdéseddel itt "tűzbe nyúltál"! :DD

(#32902) devil-k válasza krx21 (#32901) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem baj. Azért van a topik, hogy kitárgyaljuk. ;)

- mozi bolondéria -

(#32903) Gigi01 válasza Gigi01 (#32900) üzenetére


Gigi01
őstag

Benéztem,csak 120,144 a max. fps. :DDD

(#32904) daneel_hu válasza devil-k (#32902) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem sok a különbség köztük, szinte minimális.

Gyári színprofiloknál a Panát mondják erősnek, LG előnye a szervizháttér és a választék.

Vedd azt ami belefér a keretbe és tetszik is. Mindegyikben LG-panel van szerelve, épp ezért a valóságban túl nagy eltéréseket nem fogsz tapasztalni.

(#32905) devil-k válasza daneel_hu (#32904) üzenetére


devil-k
nagyúr

A Pana oké, de szívás ha nem lehet normálisan garanciáztatni :((
Ha LG-t vennék, azt is kalibráltatnám, ahogy eddig is minden megjelenítőmet

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#32906) johnwillow


johnwillow
tag

C9 / WebOS 4.5 használók! Ki lehet kapcsolni csak a képernyőt, miközben fut pl. a Spotify? Persze úgy, hogy a kimenő hang marad? Köszi a választ!

(#32907) PodMAN


PodMAN
senior tag

Igen, ki lehet

(#32908) Calogero válasza devil-k (#32898) üzenetére


Calogero
addikt

Minimális a különbség. A Panasonic gyárilag jobban van kalibrálva. Azt, hogy a Panasonicnál milyen a szerviz szolgáltatás azt igazán nem lehet tudni, mert az itt lévő aktív tulajoknak még nem volt rá szükségük.

(#32909) rothfb válasza devil-k (#32905) üzenetére


rothfb
veterán

Nem tudjuk, hogy milyen a gariztatás, mert nekem a 2 db Pana oledem még nem romlott el... Amúgy sem mondta senki, hogy szívás a gariztatás, csak azt, hogy az LG-nél sima, mert itt már pár embernek volt velük tapasztalata.

(#32910) krx21 válasza rothfb (#32909) üzenetére


krx21
nagyúr

Ilyenkor azért a tulajdonosok megfelelő arányát is illik leírni. Különben megtévesztő lehet az infó..

(#32911) rothfb válasza krx21 (#32910) üzenetére


rothfb
veterán

Most itt van teszem azt 15 db LG tulaj és mondjuk 5 Pana (mert azért már növekedett), abból nekem 2 tv-m van. Mi a jobb? A 15-ből 5 szervízes, vagy a 5-ből 0 (illetve volt egy, de annál nem tudtuk meg mi lett vele, mert végül nem jelentette be, hanem eladta, ha minden igaz).
A számokat hasraütésszerűen írtam be, de szerintem megállják a helyüket. Tükrözik a valóságot.
Ja és azt azért ne felejtsük el, hogy lehet LG és Pana tulajból is több is, akik csak olvassák a fórumot. Hiszen akinek nincs baja a tv-jével, az nem biztos, hogy beírogat ide.

[ Szerkesztve ]

(#32912) daneel_hu válasza rothfb (#32911) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerintem 66% - 33 az arány.
A 33% az összes nem lg-oled. De globálisan, itthon mégtöbb az lg-s.

(#32914) rothfb válasza daneel_hu (#32912) üzenetére


rothfb
veterán

Oké. De az ide a fórumba beírók nincsenek összességében sokan és ebből a nem sokból is eléggé sok a gariztatós. Igaz, hogy ahogy előbb is írtam, torzítja a képet, hogy sokan csak akkor írnak ide be, ha már van valami bajuk a tv-jükkel.
"De globálisan, itthon mégtöbb az lg-s."
Egyébként ezt sem lehet egyértelműen kijelenteni... Nincs erre statisztika. Vagy van?

[ Szerkesztve ]

(#32915) daneel_hu válasza rothfb (#32914) üzenetére


daneel_hu
addikt

Biztosan sok az lg-s itthon.
már érdeklődőként is. Érzésre mondom ezt.

Nekem akkor lesz Panám ha kihoznak valami szépet. 77 colban. :)
Olyat mint a W.

(#32917) krx21 válasza rothfb (#32911) üzenetére


krx21
nagyúr

De mivel mindig az LG Oled panelt cserélik, így ennek semmi értelme.
Vagy most jön az, hogy a Pana válogatott paneleket kap?

(#32918) rothfb válasza krx21 (#32917) üzenetére


rothfb
veterán

Nem kezdek megint parttalan vitába, mert semmilyen hivatalos adat nincs semmire. Sem a magyarországi LG oled, Pana oled arányokra, sem a már eladott tv-kre (db szám). Arra sincs semmi, hogy ezekből mennyi a valóban meghibásodott, mennyi a felhasználók által belelátott hiba (ami nem is hiba), amit az LG ugye kérdés nélkül cserél, mennyi a Pana által cserélt, bevizsgált hiba, abból mennyi a valós. Semmi ilyesmire nincs adat. Sőt igazából az sincs bizonyítva pl, hogy a banding, tinting probléma körét esetleg nem e a vezérlés okozza. Én már erre is gondoltam, hogy esetleg a banding, tinting "hibák" nem is a panelek, hanem a vezérlés hiányosságai okozzák. Nem vagyok tv szerelő, de a képi hibák nagy része sokszor nem panelhiba, hanem az elektronika okozza. Kivételek ez alól a pixelhibák, halottpixelek problémaköre. Ott egyértelműen a panel a hibás.
Nincs semmi bizonyíték a válogatott panelekre sem, de arra sem, hogy nem válogatják. Nem tudjuk, hogy hogyan történik a minőségellenőrzés, márpedig ez a panelgyártás (meg minden más gyártásának) egy nagyon fontos pontja. Az is biztos, hogy két egyforma panel nincs, mivel ez nem egy tökéletes világ, ez matek és fizika. Nem egyértelmű, hogy az esetleges vélt vagy valós hibák esetében a panel vagy a vezérlés a valószínűbb, hogy okozz valamit. Egy az egésznek a lényege, hogy kár rugózni azon, hogy LG panel, cserélik, nem cserélik, válogatják, nem válogatják, hány tv-ből mennyi a hibás, mennyi a belelátott hiba, valós hiba. Nem kell isteníteni az LG-t, és nem kell szídni a Panát és fordítva. Kinek mi. Ez egy oled tv-s fórum, nem LG fórum. Én a Panában bíztam és nem csalódtam. Ennyi.
Zárjuk le, mert köröket futunk feleslegesen. Daneel már érti...

(#32919) krx21 válasza rothfb (#32918) üzenetére


krx21
nagyúr

”mert semmilyen hivatalos adat nincs semmire.”
Egyetértek, ezért nem kell sugallni, hogy a Panasonic OLED kevésbé fog meghibásodni. Véletlenül se akarok vitatkozni. ;)

(#32920) Kriszbmx


Kriszbmx
tag

Sziasztok!
Neha irok ,hogy mi a fejlemeny a majusban vett LG65C8 al :)
Elso korben a gyari kepernyo hibas volt. Szemmel lathatoan valami szogletes motivumok voltak hologram/ beeges szeruen benne. Allo kepnel szep volt de film kozben mintha racsokon keresztul meztem volna.
Kijottek megneztek hoztak uj kepernyot a rajta levo vezerlovel. A kovi kepernyonek megorultem hogy na ez mar f@sza nem csikos! Boldog voltam... amig nem neztem egy 4k sarkvideki filmet aminel olyan volt mintha a hoba lenne hugyozva.... ennek a kepernyonek a bal szelen ugy 20 centi sargas aztan feher ugy 40 centit majd ujabb 40 centi legalabb sargas es a jobb szele feher. Hagytam mondom ilyen... aztan annyit basztatott nezes kozben csak bejelentettem. Ki se jottek megnezni ,ugyan az a szerviz ma jott az uj kepernyovel. Jelenleg a 3. van benne ami rosszabb mint az 2. Homogenitas zero... feher kepnel full foltos, sargaban zold foltok... es a kep bal szelen fuggoleges csikok mintha valami tapeta egett volna bele. Kerdezte a szerelo vissza tegyuk e a regit. De inkabb kertem egy 4. Kepernyot de mar hoznak hozza komplett elektronikat is. Szinte uj tv.. ha a 4. is hibas vagy latvanyosan rossz, valaszthatok hogy elviszik es komplett ujat kapok vagy rafizetek netan egy c9 re vagy a penz vissza es valami mas.
Nos elso korben le a kalappal a szeviz elott!
Most mikozben a 3.kepernyot raktuk bele mar azon filoztunk mik lehetnek a csikok... nem allando mint az elsoben, hanembizonyos szinek bizonyos arnyalatanal. Felhivta a kozpontot a szerelo, elmondta mit lat es mondtak ,hogy ennek nem lenne szabad ilyennek lennie. Ezert is ajanlottak fel a 4.kepernyot panelokkal.
Igazabol imadom a tvt nem hasznalom napi szinten csak ha van idom akkor a modjat megadva filmezes es csoki ropi chipsz :)
Nem szidom a markat , de rohadtul furcsalom hogy 600 ezer ft ert ilyen a kepe sorban...nem tudom azzal a szinhuseggel es homogenitassal amugy mot lehetne kezdeni....

(#32921) chros válasza daneel_hu (#32912) üzenetére


chros
őstag

Ez itt inkabb 10:1-hez. :)

@Kriszbmx: sok sikert a 4.-hez, lassan adhatsz a szereloknek kulcsot! :D

(#32924) rothfb válasza Kriszbmx (#32920) üzenetére


rothfb
veterán

Én már rég visszakértem volna a tv árát és választottam volna más márkát. De ez én vagyok. A fene se cserélgetne egy vagyonba kerülő tv-ben paneleket. Ez egyébként egy korábbi állításomat, álláspontomat támasztja alá, miszerint az LG szerintem nem új paneleket rakosgat be garanciális ügyintézéskor, hanem máshonnan kivett, használtakat. Mindenesetre gyanús, hogy ennyire szó nélkül intézik ezt.
De mindegy is, mert én nem csinálnám ezt, bármennyire is gyorsak, pontosak. Nevetséges egy ekkora pénzbe kerülő használati tárgynál ez a panelcserés játék.

(#32925) torma1981 válasza rothfb (#32924) üzenetére


torma1981
veterán

Megint kiragadtál egy embert. Neki nem volt szerencséje, de az nem jelenti, hogy a többi mind szar. Minden hol vannak típushibák, stb. Macera, igen, de nem mindegy a szerviz hozzá állása.

(#32926) Kriszbmx válasza rothfb (#32924) üzenetére


Kriszbmx
tag

Ez ma nekunk is megfordult a fejunkben a szervizes sraccal. Mivel a folia kozel ugy volt rajta mint amit mi tettunk at az elszallitandora... full buborek. A kovetkezonel megnezem alaposan azt,hogy latni e a csavarozas nyomat. Amugy egyenlore nem nagyon foglalkozom tv vasarlassal. 5evig rendben van a dolog... ha a 4. sem lesz jo akkor kerek valoszinu egy ujat. C9re rafizetni nem annyira akarok, de majd meglatom mennyiert ajanlanak fel. Mas markat esku nem is neztem meg... ezt sem utana jaras utan vettem hanem egy sony 72oran beluli visszavitele utan kertem egy tvt amibe ne lehessen belekotni kepileg :) Majdnem sikerult :)

Amugy a hangfal egy Jbl kisse tuningolt par. Full bitumen lapozott sar nehezek es merevek. Speci kabellal belul. Yamaha 5.1 erosito de csak 2.1 ben jelenleg. Es egy 30 as aktiv mely melle.

(#32927) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Létezhet olyan hogy a hdd nem bírja a 4k Hdr filmet? Elég sokszor a filmek alatt egy pillanatra egy része "bekockásodik" vagy mi, olyan mint mikor telóról próbàltam àtjàtszani a felvett 4K hdr videót, viszont ott n3zhetetlenül szaggatott meg koskásodott

Xbox One: bandymnc

(#32928) dgyuri0123 válasza Kriszbmx (#32926) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy új panel mindig légmentesen lehegesztett "zsákba" van csomagolva. Ez a gyári új panel. Ha nem így hozzák, az nagy baj.

"csak a zene van"

(#32929) Pro Koryak válasza torma1981 (#32925) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Már másnak is volt itt a topikban 1-2 panelcseréje LG-n. ;)

Most agyalok az LG 65C9-en következőnek, de már megint egy ilyen málőr LG módra... :U

[ Szerkesztve ]

(#32930) Kriszbmx válasza dgyuri0123 (#32928) üzenetére


Kriszbmx
tag

A zsak az mindket alkalommal jatszott de nem figyeltem le volt e hegesztve. A mostanin viszont latszik a keszitett kepeimen szigetelo szalag es nem remlik hogy frissen teptuk volna fel. A doboz az le volt tuzve de az nem jelent semmit. Na ezt is nezem legkozelebb. Amugy valoban furcsalom hogy ennyi szart nem gyarthatnak egy kupacba. Max a 4. Utan kerek egy uj komplett tvt es ennyi :)

(#32932) rothfb válasza torma1981 (#32925) üzenetére


rothfb
veterán

Ő már nem az első...

(#32934) renatto válasza rothfb (#32932) üzenetére


renatto
őstag

Panasonicot akkor sem vennék. :N Bár ez én vagyok. Csak hogy a mondandód lényegét megragadva haladjak tovább.... :))

Pláne most hogy úgy látom a van aki épp a Panasonictól menekül(ne) az LG-hez. ;]

ui: Akkor B8-at kellene vennie, az hetek alatt feldobhatja a pacskert! :DDD

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32936) devil-k válasza renatto (#32934) üzenetére


devil-k
nagyúr

Miért nem?

- mozi bolondéria -

(#32938) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

Szal marad a válogatott paneles ;] 65GZ1500 kb. jövő tavasszal. :R

(#32939) renatto válasza devil-k (#32936) üzenetére


renatto
őstag

Szeretem a kihívást! :DD Viccnek írtam, hogy lehessen látni én az LG oldalon állok! ;] És amúgy is az a legjobb! :P

Pro Koryak Mit tud az 1500? Van benne Soundbar?! Csak hogy miért nem 950, ami pont C9 árban van?

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#32941) d3tox1c


d3tox1c
senior tag

Sziasztok.
Lehet rossz helyre tevedtem, de nem talaltam masik forumot.
Szoval :tv csere elott allok, a jo oreg 40 colos lg-met szeretnem lecserelni egy ujabb tv-re.
Eddig 2 jeloltem van:
1.Samsung QE65Q60RATQQU
2.Sony KD-65KG8196BU
Majdnem egy arban vannak, es nem igazan tudok donteni.
Ps-hez, es termeszetesen hd filmnezeshez lenne.
Elore is koszonom a segitseget.

(#32942) rothfb válasza renatto (#32939) üzenetére


rothfb
veterán

Van benne. Mint kiderült az FZ950-nek felel meg. Tavaly ahhoz adtak soundbart, idén az GZ1500-hoz, a GZ950-hez nem.

(#32943) Pro Koryak válasza renatto (#32939) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Azt, hogy nem LG és nekem tetszik.
Pl. már most is volt 800e-ért akciózva :K

A 950 meg uaz mint a 800-as széria, az meg már van.
2 ugyan olyat nem veszek.

[ Szerkesztve ]

(#32948) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Már megint nem győzök minden harmadik hsz-t OFF-olni és ötödiket törölni. :U
Maradjunk az OLED TV-knél és hanyagoljuk a szokásos márkavita nyálas részét!

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#32949) pinnacle válasza janos666 (#32948) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Enyémet meghagyathattad volna, általánosságban írtam. Tényleg jó lenne tudni, milyen az Oled nem 4K-n.
Tavaly volt már 2db 4K-s TV-m. FHD-s TV-n szebb volt a TV adás. Finom részleteket elmossa a felkonvertálás. Itt egy példa FHD, 4K. Most is voltam MM-ben, tudtom, hogy a szanaszét osztott TV jel, nem mérvadó, de a Sony 55XF9005-en még a csatorna logo is töredezett volt, FHD-s Sonyn meg ilyen. Nálunk nagy részben TV adókat, illetve a saját SD, FHD felvételimet néznénk rajta. MN-ben sehol sem tudtam elérni, hogy TV adást nézhessek Oled TV-n, ha tudtok tegyetek be légy szíves, videót vagy fotót, hogy néz ki közelin egy beszélő ember. pl. itt 1:23-tól.Innen le lehet tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#32950) evitiguF


evitiguF
senior tag

Olvasva a topikot mindig csak két márkát emlegettek, a Philips OLED téren labdába sem rúghat, vagy kevés itthon róla a tapsztalat? HDTVTest-es yt vidók jókat mondanak róla, sőt, a profi kalibrátor kolléga azt emlegeti a videókban, hogy a legjobb felskálázó algoritmusa a Philipsnek van. Van itt fórumban, akinek van Philips oled?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.