Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49301) spect80 válasza lugosi (#49300) üzenetére


spect80
senior tag

Galaxy tab 8.4 - sm-t705
De mondom, telekommal nem volt gond

(#49302) Cucuska2 válasza spect80 (#49301) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nálam sem volt Vodával gond S7-en.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#49303) spect80 válasza Cucuska2 (#49302) üzenetére


spect80
senior tag

remélem, hogy ez csak egy "szondáztatási időszak". Megnézik mekkora igény van rá, mik a használati szokások és utána ahhoz optimalizálják a szolgáltatást. Mert ez így nem túl acélos

(#49304) radio100jozs válasza gabika318 (#49291) üzenetére


radio100jozs
őstag

Telenor Hipernet Home internet csomag a megoldás erre, ez a Hello Data nem arra van, amire te szeretnéd használni, ennyi.

(#49305) radio100jozs válasza spect80 (#49303) üzenetére


radio100jozs
őstag

Én is erre gondolok, azért van ez a hűségnélküliség is. Ugyan ezt csinálta a Voda is, amikor kijött a Homenet csomaggal, ott is hűség nélkül indult, és korlátozottan, majd ezt lezárták, és jött a hűséges csomag, ami már nagyobb készlettel volt elérhető.

(#49306) Somatom válasza Viktor0610 (#49290) üzenetére


Somatom
veterán

Akkor gratulálok Telenor! Ülj le fiam, megbuktál!
Tudsz valami épeszű okot arra, hogy miért van ez így? Mi a nyavalyának van a Telenoros számlaazonosító, ha nem azért, hogy a Telenor beazonosíthassa vele a számlát? Számlabefizetés opció -> azonosító bepötyög -> fizetés jóváhagy. Ennyi. Ugyan, miért kell ehhez másik számra átregisztrálnom? Aztán egyenlegfeltöltéshez meg majd visszaregisztrálok? Mi van akkor, ha mondjuk a barátnőm számára szeretnék egyenleget feltölteni? Egy benzinkúton megtehetem, a Telenor saját kliensalkalmazásában nem? Ez ultra gáz.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49307) gabika318 válasza Diák66 (#49297) üzenetére


gabika318
aktív tag

Teszteltem Jiayu S3 mobilon, Samsung A3 mobilon szoval mobilban van. Ezeknek a osztott netjét osztja tovább a TP-Link routerem, de tök mimdegy hogy a routeren vagy a mobiltelefon megosztott netjét használom, szakadozik igy is ugy is.
Most uton van egy antennás 4G usb modem, ha az se segit, akkor megköszönöm a Telenor eddigi tevékenységét és visszaadom az elöfizut.

Pedig nem lenne rossz, mert most éppen osztott nettel is ennyit tud produkálni:

[ Szerkesztve ]

[Phone: Jiayu S3 (2GB)][Sys: JIAYU.DE 5.1 RC1][Recovery: TWRP 2.8.7.0]

(#49308) azbest válasza gabika318 (#49307) üzenetére


azbest
félisten

uhh.. szóval jól értem?

A hello datás csomag gondolom eleve natolt ip címet kap, nem publikusat. Ezt megosztva a telefon is routerként funkcionál és mégegy natolást csinál. Majd ezt egy egy routerrel tovább osztva az is csinál egy natolást. Azért a 3szoros natolás lehet egy kicsit már túlzás :)
Már a dupla natolás is okozhat problémákat.

(#49309) Viktor0610 válasza Somatom (#49306) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Erre korábban rákérdeztem a feljesztőnél. Adatvédelemre hivatkozott, amiért nem lehet más számláját befizetni.

A problémáddal fáradj a személyiségi jogok védőihez. ;]

Egyenlegfeltöltéshez nem kell visszaregisztrálj! ;) Én is a számlás számommal használom az appot, simán tudok mellette feltöltést eszközölni. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#49310) Somatom válasza Viktor0610 (#49309) üzenetére


Somatom
veterán

Nem más számláját akarom befizetni. Annak a számlának is én vagyok a befizetője. Most a Mytelenor webes felületén keresztül fizettem be, kártyával. Sztem az sem nyújt nagyobb védelmet a más számlájának befizetése ellen, mint amekkorát a Wallet. Sztem a Telenornak ez nem is feladata. Max., egy figyelmeztetés. Sztem ennek úgy kellene működnie, hogy az e-mail befizetés gombjára bökve az azonosítót elküldi a Telenor -nak. A Wallet intent filterében definiálva van a link. Így, ha a telón telepítve van a Wallet, akkor az alkalmazásválasztó felajánlja a kliensben nyitást. A kliens nem nyílik meg azonnal, hanem kéri a bejelentkező kódot (ami helyett természetesen az ujjnyomatot is elfogadja). Ezután viszont egyből a számlabefizetés activity -vel nyílik az alkalmazás, ahol a korábban elküldött azonosító alapján, már a számla többi adata is kitöltve jelenik meg (az összeggel együtt). Alatta egy kérdés, hogy egyeznek -e az adatok, biztosan ezt a számlát akarom -e befizetni. Ha igen, akkor befizetés gomb, és ennyi. Ha most egy e-mail alapján, bankszámláról, vagy kártyával be tudok fizetni egy számlát, akkor ez ellen sem lehet kifogás, hiszen legalább annyi kontrollt tartalmaz. Nem értem, hogy miért kell telefonszámhoz kötni a Walletes számlabefizetést.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49311) lugosi válasza spect80 (#49301) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Pedig az nem gyenge hardver. Nekem egy ettől teljesítményben szerintem kisebb Blackberry telefonnal megy hibátlanul akár az egész munkanapos netmegosztás. Nem tudom, mi lehet a hiba. Igaz, nálam nincs is utánakötve router, csak maga a telefon osztja wifin.

(#49312) FSA


FSA
csendes tag

sziasztok!

Visszakerestem a topikban de tul sok valaszt nem lattam.
Ezt az eszkozt [D-Link DWR-116] szeretnem, Hipernet Home M csomagban, kizarolag Overwatch es TeamSpeak lenne hasznalatban illetve kozben elhanyagolhato ideju facebook messenger.
A mostani kabeles internet 10Mbit amit ha mar mas is hasznal 2k pingem van. (nincs lehetoseg bovitesre/mas szolgaltatora)

Kerdes, hogy van e aki igy jatszik, milyen ping mellett teszi ezt, es az stabil e ?
Telefonrol usb-n osztott telekom 4g 50-55-os pinget eredmenyez jelenleg.

(#49313) 4Grider válasza FSA (#49312) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ez azért újszerű, mert valakinek már elege lett belőle. Miért akar mindenki sz..rra várat építeni?

(#49314) FSA válasza 4Grider (#49313) üzenetére


FSA
csendes tag

Lattam en is, hogy bontott.
Es a [Huawei B525]?
De ez a kisebbik "gondom", legfeljebb veszek en magamnak egy routert.

(#49315) McNamara


McNamara
Ármester

Sziasztok!

1. Jelenleg Telekomos vagyok, de októberben ha lejár a hűségem átpártolok a hello data start csomagra. Legfőképp a korlátlan internet győzőt meg. Mik vele a tapasztalatok? Jó a hálózat akár 1-2 film, sorozat letöltésére is ésszerű kereteken belül? Olvastam olyat, hogy aki túlzásba viszi a letöltést annak megszüntetik a díjcsomagját.

2. Számmegtartással szeretnék átmenni mindenképp. Ezt online is lehet intézni vagy személyesen csak? Az ezzel járó mindenféle ügyintézést a Telenor vállalja ugye? Nekem csak annyi a dolgom, hogy bemegyek és jelzem, hogy mit akarok? Ha a későbbiekben mégse válna be ez a tarifa akkor ugyan úgy számmegtartással vissza is fogok tudni menni a Telekomhoz?

3. Telefonvásárlással egybe kötve szeretnék majd váltani. 12 havi részletre venném a készüléket. Írja, hogy kezdésnek be kell fizetni X összeget, de azt majd nekem fokozatosan jóváírják a 4. hónaptól. Erről mi a tapasztalat? Kollégám elmondása szerint neki ugyan annyi mindig a számlája már 6 hónapon keresztül és semmit se írtak jóvá.

Elnézést ha alap dolgokat kérdeztem és már egyszer volt rá válasz :R

Köszönöm!

(#49316) hodostamas válasza McNamara (#49315) üzenetére


hodostamas
addikt

Nekem az ügyfélszolgálatos azt mondta mikor megkötöttem hogy Ő még torrentre is használja néha, volt hogy napi 10-20GB lejött neki, nem kell félnem ha használom. Nemtudom ez mennyire igaz.. nekem most 10 nap alatt 13GB jött le.

Számhordozásnál mindent intéznek, arra figyelj hogy az adataidat jól vigyék be, nekem elrontották és elsőre nem ment, másnap vissza kellett mennem.

[ Szerkesztve ]

(#49317) spect80 válasza lugosi (#49311) üzenetére


spect80
senior tag

nekem sincs router. Sőt csak a tableten is szarakszik legtöbbször

(#49318) 4Grider válasza McNamara (#49315) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ebben nekem az az új, hogy hűségidő nélküli előfizetésre ki lehet hozni részletfizetéssel telefont. Ezt hogy?

Most látom, hogy az online felület ezt így engedi. Akkor viszont továbbhordozáskor tuti, hogy egyben ki kell fizetned a telefont.

[ Szerkesztve ]

(#49319) McNamara válasza 4Grider (#49318) üzenetére


McNamara
Ármester

Bocsi ezt hibásan írtam. Ha készülékkel veszed akkor van hűség.

(#49320) ElektrikusDE válasza spect80 (#49317) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Az MTU 1400-ra állitása valószinüleg megoldaná a problémát!

Több info pl.

[link]

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#49321) FSA válasza FSA (#49312) üzenetére


FSA
csendes tag

Modositanam annyira, hogy router egyaltalan nem lenne hasznalva, csak a stick.

(#49322) spect80 válasza ElektrikusDE (#49320) üzenetére


spect80
senior tag

Köszönöm, de MTU-t nem tudok állítani rajta, mert nincs rootolva.

(#49323) nyisziati válasza Somatom (#49310) üzenetére


nyisziati
veterán

"Nem értem, hogy miért kell telefonszámhoz kötni a Walletes számlabefizetést."
Szerintem az adatvédelem kamu ok. Nekik lehetett így sokkal könnyebb megírni a szoftvert. Beírod a számod - lekéri automatikusan a rendszerből a számládat - befizeted.
Meg aztán valószínűleg a háttérben lehetnek mindenféle összekötött szolgáltatások, amiket a telefonszámoddal tudsz rendelni, és lehet, hogy ezt nem akarták összekuszálni azzal, hogy más számához is hozzáférést adnak.
Végülis maga a belépés is úgy történik meg, hogy megadod a számod - küldenek egy SMS-t, és csak azzal lesz hozzáférésed a számládhoz.

(#49324) lugosi válasza spect80 (#49317) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én így nagy titokban :B bevallom, hogy használtam routerben a simet, de mivel semmit nem adott hozzá a dologhoz, nyugtáztam hogy működik és visszatettem a telefonba (így adott esetben - bár igaz hogy másodtelefon - ha kell telefonálni is tudok). Én egy mezei kis mifiben próbáltam, hibátlanul működött, de ugyanúgy telefonban is.
Elnézést, ha volt róla szó és csak én nem emlékszem, de használtad több különböző helyen is, vagy jellemzően egy helyen? Arra gondolok ugyanis, hogy mi van, ha két cella határán vagy, és a közöttük lévő váltogatás okozza az instabilitást? De ez csak egy laikus tipp.

(#49325) Somatom válasza nyisziati (#49323) üzenetére


Somatom
veterán

Ha az a szempont, hogy nekik mi az egyszerűbb, akkor egyáltalán nem kellett volna programot írni. Én úgy gondolom, hogy ha viszont már szoftvert írnak, akkor az kell legyen a fő szempont, hogy a használónak minél többet nyújtson, minél kényelmesebb legyen a kezelése. Én csak egy lehetséges megoldást vázoltam. Lehet másképp is. Miért nem lehet az e-mail címhez kapcsolni a telefonszámokat, és az e-mail cím/jelszó párost használni a Wallet -be lépéshez? Megvan nekik a cím, hiszen arra küldik a számlát. De, OK, legyen egyszeri, SMS azonosítás! De, akkor legalább tároljon több profilt az app, hogy ne kelljen minden regnél újra megadni az adatot! A kavarodás lehetősége kizárt, mivel a számla Telenor azonosítója egyértelművé teszi azt, hogy milyen számhoz tartozik.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49326) nyisziati válasza Somatom (#49325) üzenetére


nyisziati
veterán

"De, akkor legalább tároljon több profilt az app, hogy ne kelljen minden regnél újra megadni az adatot!"
Ez nekik már bonyolult. Még a végén belekavarodnak a juniorok, benne hagynak valami sebezhetőséget, te meg átírod 50 Ft-ra a számlát. ;]

(#49327) snooze válasza nyisziati (#49326) üzenetére


snooze
veterán

[Megujult a mytv telenor logoja..[kép]

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#49328) Nerd


Nerd
aktív tag

Hello,

telekomtol jottem at telenorhoz szamhordozassal.

MyTelenor alatt eddig aktiv statuszban volt az elofizetesem egy ideiglenes 20-as szam alatt.
Most megtortent a szamhordozas, 2 oraja mar ujra a 30as szamom van.

Viszont a MyTelenor alatt az elofizetesem "megszüntetve" allapotban van.
Ez atmeneti vagy kell valamit csinalnom?

(#49329) goop válasza Nerd (#49328) üzenetére


goop
őstag

Holnap majd ott lesz a hordozott számod.

(#49330) Nerd válasza goop (#49329) üzenetére


Nerd
aktív tag

ok, koszi !

(#49331) Viktor0610 válasza Somatom (#49325) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nekem egy profil is elég volna, el is küldtem a fejlesztési javaslatom, nem tudom, hogy lesz-e belőle valami. :U

Samsung Galaxy A54

(#49332) Somatom válasza Viktor0610 (#49331) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt hogy érted? Az alap beállítás (adott számhoz regisztrálás) az maga egy profil. Persze, csak akkor lenne értelme így nevezni, ha lehetne másikat is létrehozni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49333) Viktor0610 válasza Somatom (#49332) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Arra gondoltam profil alatt, hogy jó lenne, ha meg lehetne adni a programon belül nevet/címet (pl. jegyvásárláshoz kell), mert ezt minden újraregisztrálás után kéri az első vásárláskor. A profil tárolhatná a bankkártya adatokat is.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#49334) Somatom válasza Viktor0610 (#49333) üzenetére


Somatom
veterán

Néha az az érzésem, hogy a szoftverfejlesztő iskola mellékhatása a képzelőerő és az önkritika elmúlása. Miért olyan nehéz átlátni, hogy hogyan lenne a felhasználónak a legkényelmesebb az alkalmazás használata? Ha ez megvan, akkor már nem nehéz összevetnie az elkészült program kéoességeivel és megállapítania hogy egy rakás szart hozott össze.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49335) azbest válasza Somatom (#49334) üzenetére


azbest
félisten

Naív vagy... azt hiszed, hogy a szoftverfejlesztők dönthetnek arról, hogy mi hogy működjön.

Valójában a marketingesek és más nem szakmabeliek érzései határozzák meg. Ha a fejlesztők és a kitalálók közvetlenül is beszélgethetnek egymással, akkor talán, sok-sok fejlesztői magyarázat segítségével megérthetik a marketingesek is, hogy mi életszerű. Persze ehhez az is kell, hogy a fejlesztők mondjuk néha használják is a saját terméküket, mert úgy buknak ki a legidiótább problémák.

Ha viszont több közbülső ember is van, akik esetleg szintén nem értenek semmit és semmihez, na akkor esélytelen, mert eltorzul minden értelem a közvetítés közben.

Szóval, néha nagyon sok erőfeszítésbe kerül, hogy a marketingesekkel megértesse az ember, hogy valójában mit akar és hogy azt nem úgy kellene. Van, hogy belefáradnak és ráhagyják, megcsinálják a hülye kéréseket is. Nagyban függ a mentalitástól is mindkét oldalon. Van, hogy ha úgy magyarázol, mintha gyereknek mondanád el, akkor megértik. Mondjuk ha hetente újra el kell magyarázni, mintha aranyhalnak mondanád, akkor azért rezeg a léc... akkor érdemes prezentációkat és ábrákat is csinálni. Ah, feltörtek az emlékek :DDD

A telenor appban ránézésre félig natív és félig weboldals megoldások is vannak, szóval elég tudathasadásos. Valsz a webes részt tök más emberek fejlesztik. Meg a különböző szolgáltatások mögött is tuti más cégek/fejlesztőcsapatok vannak.

[ Szerkesztve ]

(#49336) Button


Button
aktív tag

Egy elég primitív kérdésem lenne, amire elvileg igen a válasz, de azért szeretnék megerősítést.
Ha veszek egy Telenor MyMinute csomagot, majd veszek hozzá 100MB kiegészítő adatjegyet (vagy akár 1GB klikket), akkor ezzel az olcsó konstrukcióval forgalmi díj nélkül 30 (90) napig tudom nézni a MyTV Startot?

köszi előre is :R

(#49337) krystman válasza Button (#49336) üzenetére


krystman
őstag

Igen. Ha elfogyott a net, akkor is tudod nézni a MyTv.

(#49338) Somatom válasza azbest (#49335) üzenetére


Somatom
veterán

Igazad van, ebben az esetben nem biztos, hogy a szoftver fejlesztője a hunyó. Csak az a bibi, hogy hiába más miatt szar, akkor is neki negatív reklám. Ha hosszú távon gondolkodik, akkor azt kéne mondja, hogy ha ilyen szart akartok, akkor azt csináltassátok meg mással!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49339) Viktor0610 válasza Button (#49336) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Jobbat mondok.
A MyTV-hez külön netcsomag sem kell! ;)

Samsung Galaxy A54

(#49340) zsoltzsolt


zsoltzsolt
addikt

Sziasztok!
Hipernet Home M csomagot (tablet) adatkeretét roaming esetében (Horvátország) használhatom?
Előre is köszi választ!

(#49341) HXY válasza Viktor0610 (#49339) üzenetére


HXY
addikt

Csak ezt ne terjeszd ennyire, mert félek, hogy megszüntetik... :))

(#49342) Syl válasza zsoltzsolt (#49340) üzenetére


Syl
nagyúr

https://www.telenor.hu/hipernet-home-alap

Ebből EU roamingra használható: 4,5 GB

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#49343) zsoltzsolt válasza Syl (#49342) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Köszi szépen! :R
És a másik tabletemnél, ami Hipernet Tablet 2 s megrendelem hozzá a Extra korlátlan e-mail és böngészés szolgáltatást, akkor ezt a részét, vagyis a korlátlant, használhatom külföldön.

(#49344) inferno88


inferno88
őstag

Sziasztok!

Kedden rendeltem egy Hello Data Startot, délelőtt megjött, még úgy látom, hogy inaktív a SIM, mert nem kapcsolódik a hálózatra. Mennyi idő, míg aktiválják általában? Újraindítgatást néha megcsinálom.

Semper fi!

(#49345) radio100jozs válasza inferno88 (#49344) üzenetére


radio100jozs
őstag

1-2 nap, míg a futár visszaviszi a telenor központba a papírokat.

(#49346) radio100jozs válasza zsoltzsolt (#49340) üzenetére


radio100jozs
őstag

A topik tetején pirossal, vastagítva van a válasz.

(#49347) inferno88 válasza radio100jozs (#49345) üzenetére


inferno88
őstag

:O
Olyan messze van a központ kocsival? :DDD

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#49348) zsoltzsolt válasza radio100jozs (#49346) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

:R Úgy látszik rég néztem az összefoglalót :)

(#49349) bwin.party


bwin.party
aktív tag

Sziasztok! Nekem egy adatkártyám van, amiről nem tudom a 1220-at felhívni. A telefonom (Note 4) nem tud pár órája felmenni 4G-re. Gond van a hálózattal? HSPA és HSPA+ között váltogatja. Előre is köszönöm!

(#49350) azbest válasza bwin.party (#49349) üzenetére


azbest
félisten

nem csak talanoros hálózatból hívhatóak, legfeljebb több azonosításra van szükség, ha nem saját kártyáról hívod őket, meg lehet nem teljesen ingyenes

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.