Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69001) dkovizoli válasza simpley (#68997) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ja, értem mire gondolsz. De az le is van írva a csomagoknál, legalábbis pont a napokban olvastam a telenor oldalán, mert lehet engem is érint hamarosan, hogy ezek a csomagok illetve mind, akkor érvényesek, ha valaki életvitelszerűen Magyarországon él.

(#69002) Viktor0610 válasza sfdrakex (#68998) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Négy hónapos a ciklus, amit a szolgáltató néz, de igen, az van, amit írtál.

Samsung Galaxy A54

(#69003) viktorhu válasza simpley (#68999) üzenetére


viktorhu
veterán

Elvileg az számít, hogy hol használod többet, külföldön vagy itthon.

(#69004) simpley válasza viktorhu (#69003) üzenetére


simpley
őstag

Tehát, ha pl. hazajön egy pár napra és indít egy hanghívást, ami összességében több, mint amennyit kintről hazatelefonált akkor nem számlázódik ki a többletdíj?

signed by simpley.

(#69005) 4Grider válasza simpley (#69004) üzenetére


4Grider
nagyúr

A négy hónap átlagában nézve a néhány nap nem a fele az itthon tartózkodásnak, vagyis számlázódik a többletdíj (de csak roamingban).

(#69006) simpley válasza 4Grider (#69005) üzenetére


simpley
őstag

Értem.. Belátta hogy nekem lett igazam, ja és holnaptól kopasz, mint én... :D

signed by simpley.

(#69007) 4Grider válasza simpley (#69006) üzenetére


4Grider
nagyúr

Azért hadd tegyem gyorsan hozzá, hogy a roaming többletdíj kiszámlázása az egy lehetőség a szolgáltatók számára a roaming felár kompenzálására, de van Magyarországon olyan szolgáltató, akinek a számlázási rendszere csak manuális belenyúlással tudja. (Magánban sem árulom el, melyik az.) És a manuális belenyúlás ugye mégsem automatizmus, azaz van, ahol az ászf ellenére mégsem kerül számlázásra.

(#69008) asdf_


asdf_
veterán

Hivasfogadasnal valami 4-5, inditasnal meg valami 13 Ft-ot szamlaznak ki percenkent felarnak "tultartozkodas" eseten. Ne mar,hogy ez az osszeg mumus legyen valakinek.. Foleg, ha honapokat van kulfoldon. (es van olyan hulye, hogy valami internetalapu app vagy VOIP hasznalata helyett a telefont emeli meg)

[ Szerkesztve ]

(#69009) fecs


fecs
senior tag

Sziasztok!
Reggel kaptam egy SMS-t az előfizetéses számomra, hogy 5000 Ft feltöltés érkezett. Nem értettem, de nem is volt időm foglalkozni vele. Aztán napközben hívott egy férfi, hogy tévedésből (elírta a számot) kaptam én a feltöltést, a lányának akarta. Mondtam neki, hogy valahogy visszaadom a pénzt, mert nem engem illett. Először arra gondoltam, hogy feltöltöm neki a kívánt számra, de előtte beszéltem az ügyfélszolgálattal.
Meglepődve hallgattam (a zene után) a diszpécsertől, hogy hiába küldte nekem a pénzt (tévesen), az nem jelenik meg a számlámon jóváírásként. Azt javasolták, hogy a károsult reklamáljon és helyre teszik a pénzt. Holott a feltöltésnél megesketik az embert, hogy nehogy elrontsd a számot, mert búcsút mondhatsz a pénznek.
Ha nem reklamál, akkor a Telenor lenyeli a pénzt. Szerintetek ez normális?

[ Szerkesztve ]

Pixel 6a

(#69010) Viktor0610 válasza fecs (#69009) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Vut?
Nem nyeli le a Telenor a pénzt. :U

Ha egy vagy két szám eltérés van a helyes és a helytelen szám között, akkor az egyenleg simán átmozgatható. A másik félnek kell kérnie.

Amennyiben kettőnél több szám az eltérés, akkor a legegyszerűbb megoldás talán az, ha te feltöltöd a pénzt a téged hívó számára, a neked tévesen feltöltött összeget pedig átmozgattatod a számládra. (1220, vagy írásos kérés a Telenor oldalán, esetleg Telenor boltban.)

Samsung Galaxy A54

(#69011) fecs válasza Viktor0610 (#69010) üzenetére


fecs
senior tag

Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy az előfizetéses egyenlegemen nem jelenhet meg a jóváírás. Pedig én is arra gondoltam, hogy feltöltöm neki.
Viszont a feltöltő nem volt túl járatos IQ bajnok a beszéde alapján, így kétlem, hogy sikerült elintéznie.
Természetesen jeleztem neki a lehetőséget SMS-ben.

Pixel 6a

(#69012) Viktor0610 válasza fecs (#69011) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Jobban utánaolvastam.

Szóval.
Csak írásban kérhető, de kell hozzá a bizonylat másolata is, plusz adatok. Ez így elég nehéz, ha nem te intézted a feltöltést.

A feltöltött összeget SMS-alapon el tudod költeni (pl. autópálya matrica, lottó-totó, parkolás).

Samsung Galaxy A54

(#69013) zsida.kornel


zsida.kornel
tag

Sziasztok, Horvátban egy napig ment a kártyám, azóta "Csak segélyhívasok" felirat látható, ha manuiálisan keresek hálózatot néha csatlakozik, néha azt írja nem elérhető a hálózat. Két kártyám van, a Telekomos mindig megy, a Telenoros sose, pedig a net ezen van. Légyszi segítsetek mert felrobbanok :W .
Eddig próbáltam:
Kártya slot csere, repülő mód, csak egy kártyával (dual sim), telefon újraindítás, kikapcsolás, kártya ki be.

(#69014) 4Grider válasza zsida.kornel (#69013) üzenetére


4Grider
nagyúr

A másik topikban mást írtál. Adatot időben egyeztettél?

(#69015) sfdrakex válasza zsida.kornel (#69013) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nem került tiltásra a kártyád?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69016) zsida.kornel válasza 4Grider (#69014) üzenetére


zsida.kornel
tag

Nagyjából ugyanarra gondoltam lehet kicsit részletesebben írtam, viszont Helodata start, minden számla befizetve.

Amúgy ha kézzel regisztrálok egy hálózatra, kb 1 percig van net és eldobja, autómatában pedig sorba dobja el, 4g-> h+ -> 3g -> 2G -> semmi

Néha visszatér egy egy halózat, ügyfélszolgálat azt mondta hogy központi probléma lehet, jelezték a felsőbbeknek, aztán majd lesz valami.

[ Szerkesztve ]

(#69017) Edgar2621


Edgar2621
őstag

Sziasztok!

Olaszországban, azon belül is Nápolyban (és környéken) töltjük éppen a szabdságunkat és úgy tűnik Telenorosként nem tudunk stabilan csatlakozni egyik hálózathoz sem. A Wind és a Vodafone hálózatok jönnek be váltakozva, de sem automatikus hálózatválasztassal, sem manuálisan nem tud stabilan kapcsolódni a hálózatra a telefon. Telefonálni egyáltalán nem tudunk és minket sem érnek el, sms-eket néha megkapunk néha nem (amiről tudunk hogy meg kellene kapnunk, pl. banktól, családtól), az internethez néha kapcsolódik a telefon, de az sem stabil. Olvasgatva a topikot nem egyedi a probléma, más is tapasztalt hasonlót. A kérdésem az lenne, hogy mit tudunk tenni, hogyan lehetne rábírni a telefonunkat a folyamatos kapcsolatra?
Írtunk már a szolgáltatónak is, kedvesek voltak és elvileg keresnek majd minket ezzel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt hogy valóban csinálnak is valamit, valószínűleg nem is tudnak ilyen rövid idő alatt.
Sok országban jártunk már (Európán kívül is, de Olaszországban is már többször, viszont nem Nápolyban és környékén), de talán ez az első desztinació ahol ilyen problémába, kellemetlenségbe ütközünk.

XO: Gollami26

(#69018) #08176384 válasza Edgar2621 (#69017) üzenetére


#08176384
törölt tag

Én is sokat járok ki és ez igaz. Viszont ami érdekes, hogy feltöltőkártyás Telenor SIM meg vígan elvan a TIM-en. Hivatalosan a Wind/Tre a Telenor fő roaming partnere kint. Az a hálózat elég gyenge, főleg a tengerparton. TIM kint olyan, mint nálunk a Telekom. A Vodafone az csak a Vodafone-osoknak alternatíva, csak nekik van 4g roamingban rajta. Az Iliad új szolgáltató, francia befektetés. Kb mint nálunk a digi.

[ Szerkesztve ]

(#69019) zsida.kornel válasza Edgar2621 (#69017) üzenetére


zsida.kornel
tag

Nekem ugyanez a problémám kb Horvátországban. Úgy oldottam meg, hogy éjszakára kivettem a telefonból a simet, ma reggel visszatettem, azóta stabil a kapcsolat (remélem hogy az is marad, igaz csak H+ megy).

(#69020) Edgar2621 válasza zsida.kornel (#69019) üzenetére


Edgar2621
őstag

Köszönöm a segítséget és az információkat Nektek zsidai.kornel és Siofok000 :R
Próbálkozunk ezek alapján, közben pedig izélgetjük a telenort, hátha tudnak valamit tenni.
Azt látjuk egyébként hogy az olaszoknak simán megy a hívás és az internet, még a metróban is.

XO: Gollami26

(#69021) PBA válasza Edgar2621 (#69020) üzenetére


PBA
aktív tag

AZ EU-s flatrate roaming bevezetése óta sajnos elég sokszor köhög a roamingot kiszolgáló rendszer a Telenornál. Nem egyszerű a dolog, mert minden hívás, SMS és adatforgalom egy IP csatornán hazautazik. Na, ez nem mindig működik, néha szűk a bérelt vonal, stb. Olyankor történnek a nagy csodák. Nem lenne rossz, ha gatyába tudnák rázni - én kedveled a Telenort mint szolgáltatót, nem kívánok váltani sem, de a roaming tényleg gyakran problémás, és régen nem volt az.

Nem, ne kezdjük el, hogy telített a helyi hálózat, nem ez a probléma. A bérelt vonal telített, amin hazautazik az adatforgalom. :)

[ Szerkesztve ]

(#69022) #08176384


#08176384
törölt tag

Sajnos a Telenor már csak a nevében az, kikerült a nagy anyacég alól az eladással. EU roaming nekem a legkevesebb problémám a Vodafone-nal volt, de nekik csapnivaló a belföldi 4g hálózatuk sebessége a legtöbb helyen, pláne vidéken.

(#69023) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Elvileg elhárult a roamingot érintő hiba.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#69024) snooze válasza Viktor0610 (#69023) üzenetére


snooze
veterán

Elvileg.. gondolom ugy,mint nekem a rtlmost probléma,ami még mindig nincs helyrerakva 2018junius óta!!

GO Gunners!!!

(#69025) alexiaaa


alexiaaa
csendes tag

Telenornál most mi van? Kaptam SMS-t, hogy nem fogadott hívás, telefonom (iPhone XR) be van kapcsolva de nem is csörgött. Már újra is indítottam, de nem tudok senkit hívni, még 1220-t se, egyáltalán ki se csöng. Hello Data-s vagyok, SMS és mobilnet továbbra is megy.

[ Szerkesztve ]

(#69026) sfdrakex válasza alexiaaa (#69025) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nálam nincs gond, hívás megy, Blue+ L, Kecskemét. Lehet nálad van helyi hiba a tornyon.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69027) Viktor0610 válasza alexiaaa (#69025) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem árt, ha leírod, hol is tapasztalod a hibát. ;)

Samsung Galaxy A54

(#69028) simpley válasza Viktor0610 (#69023) üzenetére


simpley
őstag

Ausztriát nem érintette véletlenül?

signed by simpley.

(#69029) Somatom válasza simpley (#69028) üzenetére


Somatom
veterán

Szerdán gurultam át Ausztrián, akkor hasított a net. Azóta Németországban és Franciaországban voltam. Nem tapasztaltam problémát.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#69030) alexiaaa válasza Viktor0610 (#69027) üzenetére


alexiaaa
csendes tag

Kiskunmajsán volt, de úgy nézem azóta megjavult.

(#69031) simpley válasza Somatom (#69029) üzenetére


simpley
őstag

Én ma voltam, már vissza is értem.. :DD
Tapasztaltam fennakadást, többször is megszakadt a vonal. HTR3 -on voltam majd átraktam A1-re egy fokkal jobb volt a háló..

signed by simpley.

(#69032) Viktor0610 válasza simpley (#69028) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Amennyire emlékszem, helytől független volt a hiba.

Samsung Galaxy A54

(#69033) Edgar2621 válasza Viktor0610 (#69023) üzenetére


Edgar2621
őstag

Nekünk is megy már a hívás indítása és fogadása, valamint az internet elérhetőség Nápolyban.
Amennyiben ezt a Telenor munkatársai javították ki, akkor köszönjük szépen nekik, nagyon gyors munkát végeztek. Ha ,,csak úgy” megjavult az is tökéletes számunkra, maradjon így.
Mindenkinek köszönjük a segítséget és ötletelést a topikban :R

XO: Gollami26

(#69034) prozodus válasza PBA (#69021) üzenetére


prozodus
őstag

Hat azert Montenegroban pl ugy kb 12 eve smifele Pannon nem roamingolt...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#69035) PBA válasza prozodus (#69034) üzenetére


PBA
aktív tag

Ezzel mit szerettél volna mondani? Mire gondolt a költő? :)

(#69036) prozodus válasza PBA (#69035) üzenetére


prozodus
őstag

"a roaming tényleg gyakran problémás, és régen nem volt az"
Persze, mert Montenegroban pl egyszeruen nem is volt. Csak a telekom roamingolt.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#69037) tomp


tomp
félisten

Lassan 9hónap alatt elér a Telenor a VoLTE-vel oda ahol lenniük kellett volna nekik az indulásnál.
Este óta már LTE Only módban is megy a VoLTE. Igaz a rövidhívószámos bug továbbra is megvan.

(#69038) PBA válasza prozodus (#69036) üzenetére


PBA
aktív tag

És ez milyen szempontból releváns, hogy egy "egzotikusabb" országgal volt-e roaming szerződésük vagy sem? Én arról beszéltem, hogy _technikailag_ azokkal, akikkel szerződésben álltak, régebben (értsd: olyan 4-5 éve vagy még régebben) nem volt technikai gebasz. Igaz, maga az egész roaming rendszer is kicsit másképp épült fel akkoriban. Azóta jött az EU-s szabályozás, és született rá egy költséghatékony megoldás (minden adat és hangforgalom hazautazik IP-n), és ennek a technikai háttere nem mindig stabil a Telenornál.

Ez semmilyen relevanciában nincs szerintem azzal, hogy 12 éve volt-e roaming szerződésük pl. Tadzsikisztánnal vagy sem.

(#69039) Maist


Maist
senior tag

Egy kis segítséget szeretnék kérni: adott egy kártyás Telenor-os szám, melynek egyenleg felhasználási ideje Augusztus 4-én lejárt. Ezt követően Telenor online felületre belépve "szüneteltetve" státuszban volt a kártya egy ideig. Persze elfelejtettem feltölteni, mert nincs napi használatban, így most a státusz: "megszüntetve". A kártyát telefonba téve csak segélyhívás van. Van-e ilyenkor még bármilyen lehetőség az élők sorába visszahozni a számot?

(#69040) prozodus válasza Maist (#69039) üzenetére


prozodus
őstag

Ugy remlik, igen, de ehhez be kell menned. De erre ne vegyel merget, nem vagyok biztos benne, csak abban, h ha fizetsz, akkor lehet konkrez szamot kerni, de ahhoz meg vszleg varnod kell a megszunes utan.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#69041) sfdrakex válasza Maist (#69039) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ha jól emlékszem 3 hónapon belül még visszakapcsolják.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69042) Viktor0610 válasza Maist (#69039) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Fél éven belül személyesen kérheted.
Legyen nálad/a tulajnál személyi plusz a SIM-kártya.

Samsung Galaxy A54

(#69043) Maist


Maist
senior tag

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

(#69044) sfdrakex válasza Maist (#69043) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Éjjel/hajnalban másnak is volt bejövő hívása Monacoból? +377620472048 nekem erről a számról, 7 mpig csengetett, a családból másnak is volt, 8 mpig csörgött, de másik számról. Nekem 3:51-kor, családtagnak 0:45-kor.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69045) 4Grider válasza sfdrakex (#69044) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nem, nem volt. De tök off itt a kérdés.

(#69046) sfdrakex válasza 4Grider (#69045) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Akinek volt a családban ilyen hívása, az Telenoros, ahogy én is. Csak érdekel volt-e másnak is ilyen. Ha nagyon zavaró a csoportban töröljétek.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69047) TODI1111 válasza sfdrakex (#69044) üzenetére


TODI1111
addikt

Nekem is volt 5óra 10-kor. Telenorors vagyok én is és mástól is hallottam aki telenoros.

(#69048) 4Grider válasza sfdrakex (#69046) üzenetére


4Grider
nagyúr

A statisztikai elemzésekből kiderül, a legkeresettebb országhívók Csád, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán és Monacó, ahonnan a legtöbben jeleztek nem várt és rövid időn belül megszakított hívásokat.
Cél az, hogy visszahívd ezeket az emelt díjas számokat.

https://www.kihivott.info

[ Szerkesztve ]

(#69049) sfdrakex válasza TODI1111 (#69047) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Gondolom nem vette fel senki. Nem tudom ennek mi értelme lehet.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#69050) sfdrakex válasza 4Grider (#69048) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Értem, köszi. Hívja vissza a fene.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.