- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujskodas
tag
Ha volt már bocs, de hátha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz runner 125 #73123 üzenetére
Nem, nem is gondolkodtam nagyon. Csak a fontosabbnak vélt településeket raktam fel. A túrázást nem nekem találták ki, pedig ilyen keveset még az életben nem fogyasztott a motorom. Amúgy kicsit "szaró macskába" átmenve le tudtam olvasni.
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Voltam ma egy kis kiruccanáson a szlovákoknál. Soha nem túráztam még "itiner" alapján, így 2 tanulsága rögtön volt a dolognak:
1: ami otthon a garázsban jó ötletnek ( helynek ) tűnik a motoron, az menet közben nagyon nem az.
2: ok., hogy a google magyar településneveket adott meg, de a szlovákoknál rohadtul nem úgy van kiírva, ráadásul nem is nagyon ( szinte egyáltalán nem ) hasonlít az eredetire a név.
Egy helyen aranyos ( szó szerint ) nénike elmondta szlovákul, hogy pont az ellenkező irányba kellene mennem. Aztán többször nem tévedtem el.
Íme a hely, ami menet közben nem ideális:A jó utak nagyon forgalmasak, ahol nincs forgalom, az meg szar. Főleg az a sok fényes csúszós mittudomén miből lévő rész nem volt a barátom. Marad a Bükk. Bár legutóbb 2 helyi menő annyira lealázott, hogy szinte elment a kedvem tőle.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz Bogyó bá' #72359 üzenetére
Tudom, nekem is az van a kabátban a gyári papírvékony valóban vacak helyett. Sőt, nemrég a szétmállott sípcsontprotektor helyére is ez a márka került. ( a csípőprotektor pontosan passzolt bele )
Pluszban pedig van egy FF mellkasprotektorom, amit külön kell felcsatolni.
Ezért kérdeztem, mert szerintem is nagyon jó, hogy teljesen észrevétlenül a testhő miatt meglágyul és hozzám idomul.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz runner 125 #72261 üzenetére
Ha az elejétől nézed, látható, hogy a kamerás motoros előtt ott van az elsőbbségadás kötelező tábla.
-
ujskodas
tag
válasz Kolondrum #71386 üzenetére
Én ma voltam. A hevesi rész bitang jó volt és csontszáraz. A borsodi rész most teljesen korrekt, kb. 3 helyen volt kicsi homok átfolyás, ill. a szokásos belógó bokrok. Ez a rész is csontszáraz volt. Autó forgalom a szokásosnál nagyobb volt, de mindenkit lehagytam.
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Régen írtam, csak olvasgatni szoktam a topicot.
Abban tudtok-e segíteni, hogy hol lehet kapni Arlen Ness bőrnadrágba sípcsont protektort? Gondolom mert régi a nadrág azért, de szétmállott a gyári benne. Nagy nehezen ( szó szerint apránként) kiszedtem a balt, majd a jobb oldali szerencsére 3 részben kijött. ( igaz azt nem is lehetett érezni, hogy el volt törve)
A super zone-t régebben hívtam, azt mondják nem kapható hozzá. Létezik ilyen? Shox-nál csak nagyobbak vannak. Ez kb. 19 cm magas, a legszélesebb részén pedig 11cm.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
Akkor a 2008-as, az nem 2008-as, csak akkor, ha 2008-as.
Utoljára, legalább fél éve írtam ide, jobbára csak olvasom a hozzászólásokat.
Komolyan: be kell rajtad szarni! Te mindent amit írsz komolyan gondolsz?
Egyszer azért megnéznélek motoron. Ha jössz mifelénk ( itt van úgyis az "Anyukám mondta" étterem, erről vagyunk híresek ) légyszi szólj, hogy mindenképpen találkozzunk!Cső.
-
ujskodas
tag
-
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Használta-e már valaki közületek a "szuper szivacs" - ot bőrre, és ha igen, mik a tapasztalatok vele?
( természetesen bőr ruhára gondoltam )[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz -Mosquito- #58908 üzenetére
Ma voltam Miskolcon a Lidl-ben. Hát... délelőtt 11-kor már nem sok minden volt az aláöltözőkből!
-
ujskodas
tag
válasz Topiccsendőr #57664 üzenetére
Nálam a kockásra kopott gumi lecserélése segített. Az új gumival elég volt rágondolni a kanyarodásra és már ment is.
-
ujskodas
tag
válasz Topiccsendőr #57349 üzenetére
Kössz! Én is így gondoltam.
-
ujskodas
tag
válasz Topiccsendőr #57334 üzenetére
persuader : Egy kérdésem lenne: 2006-os Honda CBR600F-emet sokszor használom úgy a Bükkben, hogy 2-es, 3-as fokozatban 8-10-12 ezerig forgatom, majd fék+motorfék. Gyakorlatilag így megyek 80 km-en keresztül. Namármost, okos ismerőseim szerint a vezérműláncot és feszítőt ezzel teljesen szétgyilkolom. De akkor miért kezdődik 14-nél a piros zóna? - kérdem én!
Van-e valóság alapja a "jóismerőseim" okoskodásának?
A motoromban 26500 km van.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
3 napja süt a nap, jó az idő! 3 napja vagyok szabin! 5 napja van itthon a kicsi lányom betegen!
Holnaptól meló.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
CBR600F-hez melyik lenne jobb, és, hol éri meg megvenni?
Első fékbetét: Nissin, vagy Brembo?
Nézegetem a neten 2 napja, de okosabb nem lettem.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz Teasüti #53834 üzenetére
Akkor próbáld kettesből lefelé üresbe tenni, az könnyebb szokott lenni, bár nekem, még soha, egyetlen motoromnál sem (vagy kipróbált) motornál sem volt semmi gondom azzal, hogy ne lett volna meg az üres. (bár az is igaz, hogy mikor állok, addigra az esetek 99 %-ban már rég üresbe raktam a váltót) Nem tudom mennyit motoroztál eddig, de talán a rutin is segít. Meg ahogy írták, az olajcsere. Nekem a tavaszi csere óta (Honda márkaszerviz) keményebb a váltó valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehetne olcsón tépőfóliát venni a sisakra? Mert az Ebay-on és a Shox-nál kb. 3-4 ezer Ft a 3 db.!!!
Én ezt "kicsit " soknak tartom. Nem létezik, hogy csak gyári van belőle. Ráadásul az AGV shop-ban nincs is jelenleg.
Viszont már kettőt elhasználtam abból a 3-ból ami járt hozzá. Nem gondoltam, hogy aranyáron mérik, de nagyon jó, mikor a sok bogártól már nem nagyon látni és egyszercsak megint tiszta minden.Nem tudom tipusfügő-e, AGV Corsa-ra kellene.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz Bogyó bá' #51655 üzenetére
Szerintem a CB500, GS500 jó kis motorok, bár én csak a cbf500-at vezettem, de az nagyon tetszett, viszont csak "szép" motorra (női szemmel) kaptam engedélyt. Így lett cbr. Nem mondom, hogy sokat szomorkodtam, de nagyon tetszett volna a Hornet.
-
ujskodas
tag
válasz Topiccsendőr #48016 üzenetére
Mint írtam is, idéztem egy itt valaki által linkelt cikkből, amit Dodor írt.
(#48017) FIREBLADE78 : Akkor rosszul nézted meg!
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz FIREBLADE78 #48004 üzenetére
Bocs, de idézek egy nemrégen itt linkelt írásból: "egy széria 600-ast, még a magyar élmezőny se tudott kimotorozni!!
Leesett a mondanivaló? Egy hatkilóst, még azok se tudták kimotorozni, akik 3 éves koruk óta 20 éve ezzel foglalkoznak nap, mint nap!?"Ja, és "Istenőrizz" az olyan CBR - ek től, amibe csak tankolni kell, mert Honda, "oszt" az fasza, nem romlik el semmitől. - egy darabig legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz Something_ #45265 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy nekem az Arlen Ness nem zippzározható össze, mert nem egy évjárat...
-
ujskodas
tag
válasz Ferdzsoo #44160 üzenetére
Jó. Ígérem, egész télen nem kuplungolok.
Bár szerintem még így, kuplungolással is valószínűleg gyorsabban váltok, mint anélkül az, aki motorvásárlás előtt áll, és írásban kell elmagyarázni a kuplung nélküli váltás mikéntjét. 34 év alatt valahogy a kezemben-lábamban van.[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
Shox-nál ma, van jópár AGV sisak elég "jóárasítva" . Persze, csak korlátozott darab és méretben.
(hírlevélben láttam)Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz Something_ #43826 üzenetére
"Egy gerincprotektorra ne sajnáljuk a 20-30e-et. 17 évesen barátom 50-es robesszal vidéken elesett kb 30-al, olyan helyen találta el a gerincét, hogy azóta (kb 6 éve) ágyban fekszik, mert nyaktól lefelé lebénult."
Azt azért nem árt tudni, hogy nem mindegy melyik részén sérül a gerinc. Mert ugye minél feljebb, annál szarabb a dolog. Nem véletlenül védik jobban a nyaki gerinc részt.
-
ujskodas
tag
válasz canniball #43779 üzenetére
Nekem sas-tech van a kabát hátában (Arlen ness) szerintem jó vele. Előtte Dainese páncélt hordtam, de macerásnak tűnt mindig külön hordozni, ill. nagyon izzadt a hátam alatta.
A fiamnak 30 ezres Dainese kesztyűt vettem használtan (semmi baja, "karcmentes" ) postával együtt 8 ezerért, úgy, hogy 12-re tartották.
Magamnak Arlen Ness dzsekit 20 ért (egyik vállán van egy apró horzsolás) Arlen Ness nadrágot 25 ért. Mindkettő bőr, tele protektorokkal. (na azért a háton lévőt csréltem a legelőször említettre)pakriksz : ezeket a térd- sípcsont, stb védőket valaki magyarázza már el nekem. Ha minden benne van a nadrágban - mert benne van - akkor minek? Vagy van olyan is amelyből hiányoznak?
Nekem a nadrágban is van sípcsont, térd, comb, segg protektor.[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42911 üzenetére
Lorenzo pl. HJC-ben megy a MotoGP-ben.
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42906 üzenetére
Nekem a FG-15 volt. Azt váltotta az AGV. Na, a HJC sokkal kényelmesebb volt. Az AGV viszont kib..szott stabil nagyobb sebességnél. - szerintem.
42902) Archer : gondolom az, hogy rajta van a British Motorcycle Sport matricája. Ill. a festés.
De, mint már említettem, nem vettem, hanem nyertem.[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42893 üzenetére
Akkor neked az enyém nagyon bejönne.
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42719 üzenetére
Azért csak ülj fel mindkettőre! Volt egyszer egy összehasonlítás pályán kettejükről a Superbike magazinban. Az RR icipicivel volt jobb. (ez az összehasonlítás az RR megjelenése után volt nemsokkal) Országúton viszont a F sokkal kényelmesebb.
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42692 üzenetére
Minden info rajta van a képen.
-
ujskodas
tag
válasz -Mosquito- #42625 üzenetére
Hátha valaki pont ilyen sisakot kér a Jézuskától: [link]
Most találtam a shox oldalán.
-
ujskodas
tag
-
ujskodas
tag
válasz -Mosquito- #41813 üzenetére
Ugyanilyen sisakom van! (jobb alsó)
-
ujskodas
tag
Akkutöltő az Aldi-ban: [link]
-
ujskodas
tag
Mobilgarázs?: [link]
-
ujskodas
tag
Akit érdekel: holnaptól a LIDL-ben motortakaró ponyva kapható. 2990Ft, ha jól emlékszem. Nemrég láttam a prospektust.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz Something_ #41348 üzenetére
Az importőrnél nincs belőle? Én inkább onnan vettem, mert olcsóbb volt pár ezressel, és EZÉVI gyártású, míg máshol drágábban 3 évvel ezelőtti gyártású.
Igaz, én M3-at vettem.[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz pakriksz #41303 üzenetére
"
Hú ez de tekert km órának tűnik..." igen. 17 ezernél már volt lánccsere." Ez pedig elég fura " ez valami összegányolt szar. egyedi festés, mert valószínű szarrá volt törve, emiatt lehet a full béna kipuff is.
" Injektoros motoron vajon hogy állított karbi szinkront? " ugyanaz a véleményem, mint az előzőről.
Nézz rendes motort.
-
ujskodas
tag
Megjött ma az új szett: [link]
DOT5213 DOT0114Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz Anulu79 #39533 üzenetére
Megnéztem itthon a sisakjainkat:
Az enyémben: AGV Corsa az állszíjon kis cimkén van valami számsor, E betű nincs. ( viszont a külsején rajta van a brit motorsport szövetség azonosító engedélye versenyzéshez)
A fiamé: HJC mittudoménmi: az állszíjon kis cimkén E betű, és számok vannak.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
válasz Bogyó bá' #39498 üzenetére
Jó képek, (gondolom azért sokkal-sokkal több készült) ráadásul mindegyik helyen jártam is, igaz autóval. Bár Segesváron csak áthaladtunk, még 2002 -ben. A többi helyen már többször sikerült járnom. A Transzfogaras viszont még nem volt megnyitva június elején, az még kimaradt. (ezt csak úgy ideírtam)
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
válasz Bogyó bá' #39388 üzenetére
A 8 éves CBR600-on sem oltja el indítózáskor. (kivéve, mikor zárlatos lett az akku akkor viszont még a "kvarcóra" is eltűnt!)
(#39389) BackspaceÉn is a Canniball által linkelt oldalt néztem tegnap, és ha most kellene láncot vennem, ott lenne a leges legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
ujskodas
tag
Hallottatok már erről a gumiról? [link]
Valami vélemény esetleg? De ne tapasztalat nélkül, csak név alapján!Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
Ma megvettem én is az Alpine füldugót. Még csak a zölddel volt időm, a sárgával nem. Végülis nem rossz! Adtak hozzá 1 tartalékot is. (1 db-ot, nem egy párat) ill. egy fej-nyak- haj stb kendőt, ki mire akarja használni. Kipróbáltam azt is, sisak alá k..b@..ott jó.
-
ujskodas
tag
Ma garanciaban csereltek az akkut. Eppencsak sikerult elmenni a boltig vele. Megnezte van- e toltes (eloszor nem igazan volt jo, de par pillanat mulva teljesen gyari lett) majd mondta, hogy szedjem ki, ad masikat. Felsavazta, vartunk, majd johettem haza. Viszont azt mondta, totsem fel itthon teljesen. Most toltom. (3/4 ig mutatta a tolto mikor raraktam)
-
ujskodas
tag
Nem tudom. Akkus boltban adták, mikor hívtam őket, hogy nagyon kellene, mert a másik kuka. Azt mondta a fickó, hogy akkor "megcsinálja". Állítólag fél órát kell, hogy álljon. Ez attól többet, legalább 1-et állt, mire belekerült a motorba. Gondozásmentes, "kinyitni tilos" felirattal a tetején. Pont ma 2 hetes.
-
ujskodas
tag
kb. 1,5 hete /20-án/ írtam, hogy a vizsgaállomáson totál lemerült az akku, stb... akkor vettem újat. Azóta 2x motoroztam, legutóbb kb. 1 hete (összesen 200 km-t). Ma délben az új akku elég harmatgyengén indítózott, alacsony fordulaton dadogott a motor. Megtankoltam, majd épphogy beindította a mocit, aztán inkább jöttem is haza. (összesen jó, ha 6 km-t mentem) (alacsony fordulaton továbbra is dadogott néha) Az akku lehet rossz, vagy a motoron valami? 22 ezer km (valós) szervizelt. Visszajelző nem jelez semmit pirosan.
Töltőt rátéve ezeket mutatta: 10,4 V pár perc után: 12,8 V és tele jelzi az akkut, de még tölti, nem írta ki, hogy teljesen feltöltve.
Valaki okosat? Telefonon szerviz azt mondja: akku szar, zárlatos. Akkus ugyanerre: töltés, generátor, fesszab., valamelyik lehet, hogy rossz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok