Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Olajcsere, szervíz után gyakori,hogy marad pár csepp olaj olyan alkatrészen, amin üzemi hőfokon forró és az olajnak égett szaga lesz. Nem kell ehhez csöpögés, fogyás.
#117516) rayoliviero
Kopás, lazaság látható,ha van rutinod, ha nincs nézze meg szerelő. Sokszor a hátsó fogaskerék is árulkodó, általában egyszerre cserélik.
Simán lehet kipufogón, eltűnik némi használat után,nem gondolnék hibára,ha szervízben volt éppen. -
citkar
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Pár csepp olaj lehet kívül a blokkon, vagy valahol, előfordul,semmi gond, idővel megszűnik.
-
citkar
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
A csizmán én se tudok lazítani, csak a fűzős (magas szárú) cipőmön.
Ja, egyébként az ózon sem rossz megoldás, bár nem olcsó
, de ha több dologra használod, mint pl autó belső terének a fertőtlenítésére (bár a cipős céleszköz másra nem biztos, hogy használható, de létezik egyéb formában is), vagy a maszkjaid is fertőtlenítheted (készülve a második koronás hullámra),vagy tényleg akármi másra, akkor jó lehet. -
citkar
addikt
válasz
duni84
üzenetére
Köszi, ez is 50 ezres, ahogy néztem 45 körül csak külföldön látni.
(#116962) tboy93
Én nem fújókázok, szellőztetem, ahogy tudom, azaz leveszem ahogy lehetséges, illetve a boka fölötti részt jobban, alatta csak kicsit kilazítom (fűzős), de ez utóbbi nem biztos, hogy szerencsés, megtalálni azt az állapotot, amikor még elégségesen tart, de kissé jobban szellőzik.
Nagy melegben viszont ritkán veszem fel országon belül. Hosszú útra csizmában megyek, aztán benzinkutatok kibújok belőle, útközben meg fújja a szél viszonylag.Ismerősöm formaldehidet vesz patikában (de ahogy fentebb írták a szódabikarbóna is jó lehet), vattára felviszi és a bakancsába teszi, az egészet bezacskózza, egy-két napra úgy hagyja (vagy legalább egy éjszakára).
-
citkar
addikt
válasz
jacis
üzenetére
Nem volt Ducatim, még csak közeli ismerősnek se, de ha azt akarsz, szerintem vedd meg, még ha több bajod is lesz vele, még megérheti, mert neked az tetszik. Ugyanakkor az se biztos, hogy több bajod lesz vele.
Más kérdés (nem kifejezetten hozzád):
A jelenlegi dobozom platniját 3 csavar erősíti a konzolhoz. 1 hátul, 2 előrébb az üléshez közelebb. Az E460-hoz monokey platni kéne a jelenlegi monolock helyére és ahogy néztem egy univerzális platni lenne megfelelő, de láttam ezt a GIVI E251 platnit. Röviden, szerintetek a jelenlegi 3 csavaros rögzítés helyére felrakható és működőképes megoldás lehet az a GIVI platni? Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanilyen módon felerősíthető, de hátha valaki járt hasonló cipőben és tud okosat mondani. -
-
citkar
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Hol tervezed venni? Tetszik nekem is, de nem találtam olyan helyet, ahol fel lehet próbálni, csak webshopos rendelhetőséget.
Esetleg valaki használ kifejezetten nyári motoros cipőt (vagy tud ajánlani), akár alacsonyabb, akár magasabb szárút, a lényeg a rendkívül jó szellőzés lenne, mint egy hálós nyári motoros kabátnál, amin a szellő is átfúj. Az se baj, ha könnyen átázik, csak jól szellőzőn.
-
citkar
addikt
Ezekben a nadrágokban, amikről beszéltek írják, hogy pontosan hova mennyi kevlárt tettek bele?
Korábban az egyik eladó mondta (talán a tulaj, amikor az IMET zárt be), hogy eleinte a gyártók hozták a bemutató példányokat (több kevláros farmernadrágot), azokon még jelölték hol és hány % kevlárt tartalmaz, majd idővel csökkent ez a %, még később már rá se írták mennyit tartalmaz. Nézelődtem, persze nem néztem meg minden gyártóét, de tényleg nem nagyon találtam olyat, ahol írnák miből mennyit használnak.
Keresgélés közben bukkantam a Saint márkára, ami, ha jól látom munkavédelmi öltözetet is gyárt, Dyneema-t használ és gyárt motorosoknak is öltözéket, ahol pl. a nadrágokba protektor zsebeket alakítottak ki. A lényeg, hogy tavaly Európában is elérhetőek lettek és már a weboldalon is feltüntetik mit vesz az ember, konkrétan hány %-a micsoda egy öltözéknek és nem ezzel a kevlárt (nyomokban) is tartalmazó szöveggel árulják a termékeiket. A farmernél pl: Fabric composition: Outer: 68% Cotton, 25% Dyneema, 5% Nylon, 2% Elastane / Armour pocket bags: 100% Polyester.
Nem olcsó, de visszaküldheted ingyenesen, ha nem nyeri el a tetszésed. A próba hiánya miatt macerás, engem ez tartott vissza, de én is tervezek venni egy jobb motoros farmert és engem eddig csak ez győzött meg, hogy jó lenne, lehet bevállalok idén egy nadrágot. -
citkar
addikt
-
citkar
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Köszi, szerintem ez lesz. Ha a postaköltséget is beleszámolom ez a legjobb ár (itt ingyen kipostázzák ezt). Arra nem jöttem rá, az E460 és az E460N között van-e különbség.
Korábban használtam név nélküli, olcsó dobozokat. Igazából jó néhány évig bírta (kettőt használtam vagy 6-8 évig), azt a 15-18 ezret megérte, de most gondoltam beruházok egy minőségibb darabba, hátha tartósabb lesz, annyival, amennyivel drágább. Viszont ezek monolock platnin voltak (van most is egy kisebb GIVI), így kicsit bonyolódik a helyzet, hogy a jelenlegi konzolomra milyen platni kellene. Kicsit agyalok megéri-e nekem ezt a bonyodalmat, egy újabb, (ugyan talán) jobb platniért és a jobb dobozért.
Azt nézem, hogy ehhez a monokey dobozoz alapvetően nem adnak platnit.
A dobozok szabványos felfogatással bírnak, azaz ha máshol látok egy GIVI monokey platnit, ami felmegy a konozolomra, arra tuti rá tudom tenni a GIVI monokey dobozt? -
citkar
addikt
válasz
Debilon
üzenetére
Hasonlónak tűnik, árban sem áll távol tőle, nézegetem ezt is. Annyi, hogy más platnija van, ha jól látom. Jó ár esetén nem lenne gond, de GIVI dobozoknak való van most a gépen (sőt ebből több is van), így egyszerűbb lenne, de ha belefutok egy jó vételbe, lehet ezt választom.
-
citkar
addikt
Lehet mégis 460-as lesz, mert időnként csak benne hagyom a sisakot.
-
citkar
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Köszi!
(#116786) Polemius:
Most, hogy mondod lemértem, kb 28 cm a korábbi dobozom belső nagysága, a sisakom abba simán belefér oldalra döntve. Ellenben a megjelölt 28 cm magasság feltételezem a külső méret, így valóban felmerülhet a probléma.
Valamelyikőtök nem Budapest közeli és nyitott egy sisakos dobozpróbára?
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Motorra kb 40 literes/10kg teherbírású hátsó dobozt tudtok javasolni?
Lehetőség szerint ne legyen túl drága (lehetőség szerint 40 ezer alatt). -
citkar
addikt
Üdv!
A Parilla nevű motoros boltban vásárolt terméket garanciáztatott valaki?
Két terméket vettem, mindkettővel baj van (néhány hónapon belül) és nem igazán segítőkészek a garanciáztatással kapcsolatban. Sőt egy 50 ezres sisak esetében a belső bélés levált 2 használat után, ami szerintük a felhasználó hibája.Mással is gusztustalanul bántak, vagy csak nincs szerencsém?
-
citkar
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Attól függ milyen motorra.
Ha nagy motor, vagy legalább fél milla felett van, szerintem érdemes jobb tárcsafékzárat venni, amit nehezebb leszedni, akár fúrja, faragja, fagyasztja, hegeszti vagy üti valaki. Nem azt jelenti, hogy a 40 ezres zárat nem lehet leszedni, de jelentősen nehezebb, ami visszatartó erő lehet...gondolom én. Persze mindent el lehet vinni csak kérdés, hogy mit ér meg kockáztatni. -
citkar
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Egy bukócső vagy gomba aranyat ér szükség esetén.
Pár hete a motorom eldőlve találtam, a többi motor között, a szokásos parkoló helyén. Nem derült ki mitől dőlt el, valaki nehezen fért be vagy ki, egy részeg egy éjszaka arra tévedt volna, de éjszaka még egy tűzoltó autó is ment a közelében...hát a lényegen nem változtat, eldőlt és a bukócsőnek hála semmi sem sérült. -
citkar
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Nem is kell feltétlen sietni, alapvetően én is városban közlekedek és túrákon is ritkán döntöm meg jobban, csak kellően széles, jól belátható utakon, leginkább autópályákon.
Engem visszafog az a dolog a szerpentineken és a dombokon, hogy nem látom be a kanyart vagy a lejtő kezdetét (egy emelkedőt követően) és ha fizikailag nagyobb sebességgel is át lehet menni, én nem szeretem, ha a látótávolságon belül nem csak megállni nem, de még lassítani is alig tudok, ha netalán valami váratlan dolog jelenik meg előttem. Ennélfogva sokszor lassabban közlekedem másoknál és kevésbé koptatom a gumim széleit. Szerbiában pl volt sok nagy, széles és jól belátható kanyargó autópályaszakasz. -
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Biztos a kép csal, de nekem úgy tűnt, mintha egy kicsit csak jobbra dőlve közlekedne

-
citkar
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát már tartottam tőle, hogy mire megjön az új szett mi lesz, kicsit késtek, de sikerült lecserélni időben

Pedig nyárra terveztem, de már muszáj volt. Bár valahogy nem volt jó ez a Pirelli szett, valahogy olyan "szögletes" vagy nem is tudom, hogy mondjam milyen volt, de szerintem ezzel én fogtam ki egy szart.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Féktárcsákat kéne vennem lassan (2008-as 650-es Banditra, újat vagy újszerű használtat), tudtok ajánlani üzleteket, bármiféle helyet ahol érdemes nézelődni, mert ahol néztem nem volt olcsó...tartok tőle sokkal olcsóbban máshol sem találok, de hátha.
-
citkar
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Hát azt valszeg nem érném el akkor

(#43318) Xaels :
A belvárosban annyira nem vagyok járatos, legalábbis a budai oldalon, de mentem már át annyi minden
járda, sétálóutca, építkezés, nem egyszer rendőrök mellett, néztek is, hogy a lezárt utat járdán kerülöm, de hát ha lassan megy az ember az ilyen "nem helyén való" szakaszokon, úgy hogy mást ne zavarjon, nem foglalkoznak vele annyira. Inkább furcsa tekintettel figyelték, hogy a Bandittal két emberrel merre nem lehet közlekedni
. -
citkar
addikt
válasz
Czimby
üzenetére
Hát hol hogyan lehet közlekedni, de ha helyenként, ha elég gyors vagy, eléred az előző zöld lámpa autóit, illetve az azoknak megfelelő zöldet, amit nem autóval nem lehet.
Sajnos van ahol kicsi a táv és nem lehet valóban sokkal gyorsabban haladni, mint autóval, de idővel kialakul az embernek, hogy motorral merre érdemes menni a lámpák, a szélesebb sávok, a buszsávok stb miatt és ha a belvároson kell átmenj töredék alatt átjuthatsz, mint bármi mással a szárazföldön

Nem kell szenvedni, mint a két nyomvonalas járműveknek.
-
citkar
addikt
válasz
pakriksz
üzenetére
A dugódíjjal egyet is értenék, ha lenne megfelelő (minőségű és árú) tömegközlekedés és persze parkoló, hogy letedd a járműved (az irány jó, de persze a megvalósítás szar lesz biztosan, így szívhatok én is).
De ha nem akarsz átmenni a városon belül, akkor a kerülőutat nehezebb kikerülni, ennek az adóztatása kb. olyan, mint az internetadó, hátráltat sok mindent és sok mindenkit. -
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tavaly nyáron pl. egy telefont küldtem vissza garanciáztatni, már bőven (több hónappal) kifutva a Paypalos garanciából, így mondhatta volna azt a webshop, hogy nem foglalkozik vele, nem tehettem volna semmit, de megcsinálták és a mai napig jól működik.
Kisebb dolgot idén is garanciáztattam, személy szerint összességében jobbak a tapasztalataim a külföldi garanciáztatással (kínaival is), mint az itthonival. -
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én nem mondanám, hogy gari nix, ugyanis én is és más ismerős is garanciáztatott Kínában, webshoptól rendelt terméket. Ugyan bő másfél hónap volt, de Magyarországon is volt, hogy egy hónapnál tovább tartott egy átlagos garanciális ügyintézés.
-
citkar
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Teljes mértékben nem lesz vízhatlan, akkor már tok nélküli vízhatlan kamerán érdemes gondolkodni, de általában ott is valamilyen fedő vagy kupak védi a nyílásokat s ilyenkor azt is nyitva kell tartani, ami nagy vízben szerintem szintén beázhat, persze kérdés, mi az a nagy víz.
-
citkar
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mondjuk 60 dollár alá már nem nagyon mehet, de ha ragaszkodik a magyar vételhez akkor biztos lesz olcsóbb is.
Olyan ez a pánt, mint valami babaruha

(#42871) polimorf :
Ebay-ről rendeltem egy csomagot, sok sok elemmel 7 ezerért, de volt még nagyobb csomag 10-ért és tényleg annyi helyre rakhatja az ember, hogy csak na.(#42872) bogyo112 :
Szerintem az övét is, ha van USB-d vagy szivargyújtód, esetleg nagy nagy külső akkud.
-
citkar
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, bár innen már több mindent rendeltem (minden rendben ment) és a visszajelzések az üzletnél is (a konkrét termékre) pozitívak...de hát akkor biztos, ha az ember kezében van.
Én egyet megrendeltem, meglátom mennyire tetszik meg, mert az egyiket majd biztos továbbadom. -
citkar
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ha külföldről is "mersz" rendelni akkor SJ4000 itt olcsó:59.99USD, de pl a nálunk 50-től induló Polaroid Xs100-at nekem Ebay-ről adóval, postával együtt is sikerült 30-ért elcsípnem (USA-ból).
-
citkar
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A Polaroidom sem távirányítóval kezelem, de ebben az a jó, hogy tok nélkül is vízálló és nagy a gomb (amit el kell húzni) az indításhoz.
Nagy tempónál biztos drága cucc kell a jó felvételhez, de én sem sietek mindig ennyire. Hát ha nem válna be annyiért biztos el tudnám adni, mint amennyit kiadtam rá, de szerintem elég lesz, főleg azért, mert így ahogy van akár búvárkodhatsz vele és én minden nyáron lemegyek a mocival egy tengerpartra, bár búvárkodni nem próbáltam, de ha rászánom magam jól jöhet.
-
citkar
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Egy elem nekem is megrepedt, de az eladó küldött újat (kettőt is cserébe).
(#42750) bogyo112 :
Ismerős terepen mentem.
Lehet más beállítással jobb lenne gyorsabb tempónál, mert fullHD 30fps-re állítottam és HD-ben 60 fps-sel jobb lehet, majd kipróbálom.
De hát 130-nál már nehezebb jó képet csinálni szó mi szó.(#42752) bogyo112 v:
Ha nem 30 ezerért veszel kamerát, hanem 130-ért, akkor már szerintem jobb videókat lehet készíteni
-
citkar
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem tűnik rossznak ez a kamera sem, szép képe van
Amikor lazán ültem, akkor jó volt a kamera helyzete, de időnként így-úgy dőlök-helyezkedek s máskor már nem.
Csak pár hete érkezett meg s utána rendeltem több kiegészítőt, hogy a sisakra tegyem. Felnyitható s úgy akartam, hogy felnyitva se legyen gond, azaz több elem kellett. -
citkar
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Yt?
Nem is értem az egészet, hajajj
Én egy ingyenes Freemake Video Convertert használtam, pár mkv-t készítettem, pl.
Még ki se tapasztaltam hogy állítsam be, meg kell szokni, hogy míg ha behúzom a fejem s előrehajtom, addig látok előre ("felfele" nézve), de a kamera az lefele hajol olyankor.
-
citkar
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Milyen kamerát használtál?
(#42737) SymbianOS :
Tettél fel róla HD (vagy a készíthető legjobb) minőségű videót is?
Nemrég rendeltem USA-ból 85 USD-ért egy Poalroid xs100-t (mire ideért 30 ezer lett), de ez az első kamerám, próbálom hasonlítani másokéhoz, ki milyen minőségű felvételeket készít, ami még jó, de nem foglal túl sokat.
-
citkar
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
És még hova tudnám fokozni

Néha elgondolkodom azon, hogy milyen jó lenne délebbre költözni, ahol gyakorlatilag ismeretlen dolog a hó, vagy a lefagyott út fogalma. Nincs is olyan messze...de hát mégsem itthon lenne.
(#42592) Xaels:
Végül is kb. 12 méteres, legalább 3-400 lóerős járművel fogok megérkezni
. -
citkar
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Nekem meg a fránya BMW..akarom mondani BKV

-
citkar
addikt
Nem vészes, de érezhetően kevésbé tapad. A mindennapos útvonalamon, a mindennapos tempómnál itt ott, főleg kanyarban a szokásos kigyorsításnál már előfordul, hogy picit arrébb-arrébb csúszik a hátsó (pár hete, egyre sűrűbben), ami egy-két hónapja még egyszer sem történt meg ugyanilyen vezetési körülményeknél (a hideget leszámítva persze).
Hozzáteszem még teljesen biztonságosan lehet közlekedni, azért sem tettem le (még), de aki tempósan nyomja és megszokta, hogy tapadnak a gumik, ott már előfordulhatnak meglepetések, ha nem készül rá, hogy ez már nem tapad annyira, mint nyáron (vagy mint egy-két hónapja).Amúgy meg örülök, hogy eddig nem fagyott le semmi, ritkán tudok ilyen sokáig motorral munkába járni.
-
citkar
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Én még megyek vele, de már a szokásos tempónál (semmi váratlan helyzetben) is érzem, hogy a hátsó apró csúszásokkal reagál többször, így visszafogottabban kell menni.
-
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
21 ezer km valóban jó sok, én 12-14 ezer között lehetek valahol. De hátha jövőre több is összejön.
-
citkar
addikt
Én sem szívesen teszem le, csak sok esetben nem otthon éjszakázok és könnyen ott ragadhatok egy reggel, ha lefagy valami az utakra, különösen Pesten kívül, ne adj isten Esztergomról visszafele. Így muszáj váltani.
De ha csak városon belül mész tényleg alig van olyan időszak, amikor járhatatlan az út.Én egy cordura nadrágban voltam, a gyári bélése helyett egy átlagos farmer volt alatta, a kabát alatt egy vastag pulóver. Ezzel a cuccal minusz 6-8 fok körül is motoroztam, igaz akkor már fáztam, különösen a kesztyűm, ehhez téli és nem átmeneti kesztyű kell. Ma reggel csak a kezem fázott, de városon belül még vállalható volt az is. Valamint a sisak is beenged annyi szellőzést, hogy az alá egy maszk is elkélne, de hosszabb utak híján ezekre már nem ruházok be. Ha bármi lefagy az utakra azt már nem vállalom be, munkámból adódóan pedig könnyen távol ragadhatok.
Ilyenkor irigylem a délieket, ahol 15 évente esik pár hópehely azt kész
Ott tuti nem tenném le. -
citkar
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Sajnos nem mai darab, az be sem indult reggel, délután a jó időben majd újra. Eddig zártabb (de fedetlen) esték után indult, valószínűleg betett neki ez a hideg és a lefagyott köd.
Az enyém szerencsére gond nélkül indult, általában én sem hagyom ennyire nyitott helyen, csak most így alakult.
(#41618) Xaels :
Pinlock jó, belül nekem se párásodott, csak a szélén, de azt szinte nem is látni. A külső iszonyatos mennyiségű pára a zavaró. Múltkor Esztergom fele reggel állandóan még a tükreim is eláztak s rendszeresen törölni kellett őket, csak úgy mint a plexim (kívülről).
Lassan le kell tegyem, bár jövőhétre pár fokkal többet ígér némelyik előrejelző...majd meglátom. -
citkar
addikt
"megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt"
Elég csak felszerelve lennie, a buszsávot használhatják fény és hangjelzés nélkül is.
Illetve korábban ezeknél a járműveknél a szélvédőn volt egy matrica, hogy ha te otthon felteszel egy kék lámpát pl az ne legyen elég, ugyanis ennek a matrica segítségével beazonosíthatják, hogy a jármú jogosult-e a megkülönböztető jelzésre (és, ha igen akkor meddig, ezt is időközönként meg kell hosszabbítani) vagy sem. -
citkar
addikt
Ha már ütközöl...így is lehet.
-
citkar
addikt
válasz
Logeeen
üzenetére
Hát igen, akkor volt így mikor megvettem, mint életem első motorját

Arra utaltam ez nem különleges, jó az én motorom is egy visszafogott darab, de volt, hogy próbálgattam, megpakolva utassal tartósan 150-nel pl. már 7-7,5 litert eszik, ugyanott, ugyanúgy (megpakolva és utassal) visszafele, de már csak 130-cal tartósan 6 literből megvolt.
Bő 200 km-es szakasz volt, így igencsak közelíthet a valósághoz.
Illetve máskor megfigyeltem, hogy egy 70 kg-os utas kb fél litert dob rá. Azaz 130-cal egyedül 5,5 l körül mozoghat. Ez reális, ekörúl sokat mozgok...de nem szoktam matricát venni
-
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Lehet az lesz, megnézem a tanktáskám mágnese tapad-e hozzá.
Ezen a villanyhegesztésen filóztam, részben az akku, részben más elektronika miatt, lehet lánggal kéne.
Bár sose hallottam olyanról, hogy a villát hegesztve gond lett volna, mondjuk nem is volt még rá szükségem. -
citkar
addikt
Egy kérdés: 2008-as Suzuki 650-es Bandittal kapcsolatban.
A hátsó villa, azaz pontosabban az azon lévő hátsó láncvédő tartó kis elem acél, illetve a lényeg, hegeszthető?
Villannyal, vagy lánggal mindegy.
Múltkor el volt hajolva s visszaegyenesítettük, de utána csak arra lettem figyelmes, hogy fityeg a hátsó része, le is vettem, ne legyen gond, de hát csak vissza kéne tenni. -
citkar
addikt
-
citkar
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ugyan ezt nem ismerem, de pár kabátomban volt, hogy kivettem, áthelyeztem a háti protektort és elsőre nem is hittem, hogy mindegyik kivehető és visszatehető azon a kb. 20 centis nyíláson. Amit kabátba szánnak, azok szerintem mind betehetőek kb. 20 centis nyíláson (de a többség tuti), de mondjuk talán valaki biztosabbat tud majd mondani.
-
citkar
addikt
válasz
csongi
üzenetére
A gyakorlatban nem állna meg senki valóban és a többivel is egyet értek. Amúgy általában hátranézek erősebb fékezésnél (ha van időm), érdemes, mert akár lehet épp csak egy pillanatra nem figyel a mögöttem lévő (akár más közúti dolgot figyel, akár facebookozik), mindig jobb megpróbálni elkerülni a koccanást, az, hogy ki a hibás nem számít a végkimenetelen és bárkinél előfordulhat egy-egy pillanat, amíg nem pont előtte lévőt figyeli.
Annyi, hogy elvileg Magyarországon van egy olyan kiegészítés, ha jól tudom, hogy ha a rendőr (vagy valamiféle felügyelő szerv szerint) meg tudsz állni sárgánál, azaz ő úgy ítéli meg, hogy a megengedett maximális sebességgel szerinte képesnek kellett volna legyél megállni, akkor büntethet, a sárgán való áthajtásnál, pár éve szigorítottak ennyit rajta emlékeim szerint, de sose hallottam ilyenről még.
-
citkar
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Kb:
AutópályadíjakGorican (horvát határ) – Rijeka szakasz: 110 kuna (kb 4.500,- forint)
Gorican – Zadar szakasz: 162 kuna (kb 6.600,- forint)
Gorican – Vodice szakasz: 191 kuna (kb 7.800,- forint)
Gorican – Split szakasz: 222 kuna (kb 9.100,- forint)
De itt van kalkulátor is.
-
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ah, nem tervezek ilyesmit, ennyi cuccra nincs szükségem, csak ilyet nem minden nap láttam.
Gondolom ő toldotta meg a bukócsövet. Első pillantásra kicsit zavarna, mennyire biztonságos, de ha visszaért, csak kibírta. -
citkar
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ott a bukócsőnél is van plusz elem, amire feltette az elülső kerék mellett-mögött lévő táskát?
-
citkar
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Azt láttam, hogy előremennek a motorosok, de én pl kivártam a sorom.
A piros lámpa más, ott leelőzöm őket és nem tartok fel senkit, míg a vámnál elébe megyek és az ügyintézésemmel feltartom őket. Igaz a motoros vámkezelése rövid idő, de ebben az esetben kicsit (nem nagyon, de kicsit) pofátlanságnak érzem.(#39175) mocsanisi:
Nem is tudom melyika rosszabb, a Hondás szívás vagy a Tied
-
citkar
addikt
válasz
insight
üzenetére
A jogi hátteret nem ismerem, de szerintem pórul járnál, valamit rád húznának az tuti: a hatóság megtévesztése, akármi.
Ha rendszámos a jármű a sajátját kell rátenni, ha pedig nem, akkor semmit.
Persze ez valószínűleg csak akkor derül ki, ha történt valami:baleset, vagy hasonló ügy.Közben próbáltam másképp értelmezni, mit szeretnél:
rendszámnak látszó tárgyat kitenni egy robogóra, amire alapvetően nem kell, poénból?
Határeset, elvileg az gondolja az ember mehet, de ha valaki "köcsögöl", hogy megtévesztő, ki tudja mi lenne belőle.
Meg kéne érdeklődni, nem láttam még ilyet, de hogy csak, mert nem akartak, vagy mert nem szabad...azt nem tudom.
Talán, ha az alakja, színe azonnal sugallja, hogy nem valódi rendszám. Utánaérdeklődnék, mert többségében lehet csak mosolyogna rajta bárki, a rendőrség is, de vannak, akikben túlbuzog a vágy, hogy csináljon valamit, ami nekünk nem szokott jó lenni. -
citkar
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Délebbre, délkeleten a sisakot ritkán veszik fel a helyiek, láttam sport-motoros, rövid gatyás fószert menet közben telefonálni, nem volt nehéz, sisak nélkül csak odateszi a füléhez azt kész

Max a szélzaj miatt lassít.
A helybéliekkel nem nagyon foglalkoznak (pedig náluk is kötelező a sisak), a külföldieket néha megbűntetik, de ők azért többségében sisakkal közlekednek. -
citkar
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Nem összevont vizsga van már, rosszul értettem a változtatásokat?
-
citkar
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
A motor leállhat, csak gyújtást kell rá adni. Ha anélkül szeretnéd, azaz kulcs nélkül is töltsön, akkor vagy járj utána a LED nélkülinek van-e nyugalomban is áramfelvétele vagy, nem tudom megoldható-e, de egy kapcsolóval, nem túl elegáns, mindentől függetlenül változtathatod, mikor töltsön, akár gyújtás nélkül is.
Én a magam részéről azért akartam így, mert ha nincs is nyugalmi áramfelvétele, a rövid eszemmel még rajtafelejtek valamit és pórul járhatok, de ha valaki néha töltené, gyújtás nélkül lehet megoldható, így vagy úgy.
-
citkar
addikt
Ha elég egy USB vagy van kedve cipelni elosztót ez is alternatíva valóban, bár a mai világban minden (a ma kapható eszközök alapvetően) USB-re dugható. A GPS mellé pl egy telefont is bedughatok tölteni (vagy egy kamerát), elosztó és kiegészítő kábel nélkül (mert a telefon hálózati töltője is USB kábelt használhat). Ezek kéznél vannak, nem foglalnak több helyet, mint amit úgy is vinnék, nem gabalyodnak össze, szóval kényelmes.
Persze kinek mik az igénye, ha mégis kell a szivargyújtó, akkor ideális választás.
Mindenesetre nekem már megérte azt a kb 6-7 ezret (ami alig kerül többe, mint az egy dugaszos+az elosztó). Két hétig, több ezer kilométeren keresztül, nem akartam felesleges dolgokat cipelni, mint pl átalakító. Illetve azt előkotorni, ha szükséges. -
citkar
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Én ilyet vettem, de szerintem akkor egy ezressel olcsóbb volt. Teljesen meg vagyok vele elégedve, a halvány kék led nappal nem feltűnő, este pedig jól jöhet. Stabil, nem gagyi minőség, bár ez sem olcsó, de pár ezerért kaphatsz Ebayről, csak azon nem láttam olyan elemet, ami segít a kormányra erősíteni, de megoldható természetesen az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak vigyázz vele, büdös, szúrós szagú és persze semmilyen élőlénynek sem jó belélegezni, de nem drága.