Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
A TL volt a kapufa, az elso szeria foleg, mert rossz helyre raktak a vizhofokmerot, rossz volt a karterszelloztetese, nem volt rajta kormanygatlo, es a 90 fokos hengerszog miatt egy nem jol mukodo lengescsillapitot raktak be hatulra. Az sv teljesen jo, egyaltalan nem kapufa
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
mobal
üzenetére
Miben nem lenne eleg egy sv650 (vagy meg egy ennel is kisebb) motor?
A kisebb motornak azert eleg sok elonye van. Kevesebb benya (a modern 500-som kepes majd’ 3literbol beerni 100km-re)
Olcsobb alkatreszek
Ritkabban kell gumizni
stb.Sokkal tobbe kerul egy ilyen gepet fenntartani mint a kisebb tarsait es elsore egy 500-as is gatya telesz.rós lesz…
Motorozni is egyszerubb megtanulni egy kisebb gepen ami egy ovatlan gazkar-hasznalatnal nem dobja ki ugy a segget.
Ugyanannyi penzert felszereltebbet,modernebbet,ujabbat, kevesbe szervizigenyeset kaphatsz. -
Sziasztok! Jövőre szeretné motoros jogosítványt csinálni. Kezdésnek mennyire elborult ötlet egy Suzuki SV1000?
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
zgospel
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Én talán még nem számítok vén fasznak, de a kerek ikerlámpa nekem is nagyon adja.
Az 5-6 éve tartó japán nakedek transformer stílusától az agyam eldobom, és egyre inkább csak alulmúlják önmagukat az újabb dizájnokkal. De mondhatnám a KTM-et is, csak nem akarom sértegetni a moderátort
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jééé, tudtam, hogy a V-Strom visszapillantótükrei elég régi darabok, de nem gondoltam volna, hogy ennyire

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
dupla traktorlámpa

mint a speed triplán. -
fattyu
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kerek ikerlámpánál nincs szebb
vén fasz csekingin -
Topiccsendőr
addikt
-
dellfanboy
őstag
válasz
aquark
üzenetére
akkor oket kellene megkerdezni ahol olvastad. en sehol nem olvastam ilyet..
haver nyaron akart 750gsx-s venni de a dealer mondta hogy mar nem gyartjak, marciusba adtak at az utolso 20-as gyartasu gepet es mivel eu4 ujra nem fogjak gyartani. talan ausztraliaban meg kapni -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én úgy olvastam, egy évvel meghosszabbították a járvány miatt a határidőt...
-
martonx
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Én a kerek lámpát, akkor már inkább egy naked bike-on nézném. Az új Yamaha-nak pl. szerintem kimondottan jól áll: Totalbike - Hírek - XSR900: férfias retró az MT-09 blokkjával
-
Sziasztok!
Van valahol lista az euro5 miatt megszűnő japán típusokról? (EU forgalmazás)
Sajnos guglival nem találtam ilyet.
-Köszi -
Geresics
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Pegaso-ból a Rotaxosból kb. lehetetlen értelmes állapotút kifogni, de szerintem a Minarelli blokkos Trail-ekből is egyre kevesebb a rendesgazdás sajnos
-
norbert1998
nagyúr
Ültem 650-es Transalp-on. A gép gatya volt és sok volt a homályos infó. De a típus tetszik. Kényelmesnek tűnik. Kellemes. Nem érződik sokkal nehezebbnek mint a mostani. Menni nem mentem vele viszont. Pont azért mert láttam hogy nem olyan, mint amit megvennék. Ez volt a pegasoval is, meg egy random ló az úton. Ott is és most is. Rossz ómenek

Hétvégén jön egy gyönyörű TDM, ha az időt össze tudjuk rakni. Aztán meglátjuk, az hogy tetszik.
-
Geresics
addikt
válasz
üzenetére
Eszetlen jó motor, igazából 100x többet tud, mint amit én valaha is tudni fogok, pedig nem vagyok rest képzésekre járni, de ez egy másik liga. 230kg, 150LE, és a 0-100 is 2,7mp (már annak, aki ezt tudja is reprodukálni vele). Ezek olyan számok, amik már önmagában is brutálisak, és egyértelművé teszik, amit mindenkinek mondok: egy tökéletesen, irracionálisan és feleslegesen erős motort vettem! Az elektromos futóművét én speciel szeretem, de tényleg csak elvétve állítok rajta. Ami viszont számomra döntőpont volt, az az elektronikai csomag, ugyanis egy csomó pici mérnök küzd a fedél alatt azért, hogy én élve hazaérjek mindenhonnan! (A T700 pl. ezért (is) esett ki nálam, mert abban csak a szükséges minimumot tették.)
Az összefoglalóban szereplő kép kb. a megvásárlást követő napon készült, azóta kapott hátsó "bukókeretet", ami a gyári Touratech doboztartó, kapott gyári Touratech TopCase-t, meg egy extrém széles lábtartót. Bár mindig is szövet-oldaltáska párti voltam, épp ma rendeltem meg a gyári Touratech alu oldaldobozokat is, hogy legyen mit a fa alá tennem.
Igazából minden vásárlás előtt nagyon alaposan körülnéztem a neten, minden AfterMarket gyártó termékeit összehasonlítottam, és valahogy mindig a gyári cuccok jöttek ki győztesként. (Ez alól kivétel a lábtartó, azt a KTM csoportban olvasható tapasztalatok alapján választottam.) Ha minden összeáll, és jön egy motoros idő, akkor majd lövök új képet róla!
-
törölt tag
válasz
Geresics
üzenetére
Úgy érzek mint Te, szerintem is nagyon dögös a gép. Az idomzat a lábakat is védi a széltől, a műszaki alapok pedig alapvetően rendben vannak, gondolom sok a közös pont a 890 Adventure-rel. A kerek lámpákat amúgy nem szeretem, de ennek szerintem nagyon jól áll.
Téged azért irigyellek ám, dögös lehet az a KTM.
Én feleslegesen vennék ilyesmit, a párom sajnos nem akar motorral túrázni, pedig több ismerős házaspár is rendszeresen ezt teszi. -
válasz
norbert1998
üzenetére
Egyszer kell megvenni, már rég meglenne a saját, csak folyamatosan variálok, még picit fejlődik a technika és építek egy xrv750-et injektorosan
a verseny ladákban használt programozható vezérlő pont bele menne..... -
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Sztem a TDM Földutakon sem lesz rosszabb mint a Strom.
Van arra is hasvédő. A Dl hűtője nagyon lent van, azt is védeni kell. Butább a futóműve a féke, kisebb a teljesítmény és nehezebb. Talán a súlypontja van lejjebb picit. -
Geresics
addikt
Egy kis nyálcsorgató: Husqvarna Norden 901!
-
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Tdm-el es vstommal sem lenne bajod a foldutas motorozassal.
A Transalp nehezebb terepeken mutatna meg elonyet, es ott lenne az elso.
Aszfalton a masik ketto jobban szerepel. Ott a TDM lesz a nyero.A TDM a suly/ teljesitmeny nyertese a csoportnak.
Cserebe a szaraz karteles olajszint ellenlorzes picit nyugosebb.
Ha ezt nem jol vegeztek eloeleteben, a vegeredmeny fotengely csapagy feladja. Tipus problema. Meg az OEM partsanal is raktati alkatreszek. :).
Valoszinuleg nem vilagvege a javitasa. Alkatreszekbol kb 100K tetel, ha ha csak a csapagy a beteg .Illetve ket olajszivattyuja van, kicsit komplikalt lett.Sok sikert! :).
-
válasz
norbert1998
üzenetére
xrv750 vagy a light xl700 nem adja?
-
norbert1998
nagyúr
Nagyon nézegetés van már motor téren. Ha az idő engedi, lehet már a héten megyünk is. Van egy gyönyörű fényezésű 600-as Transalp, nagyon ritka. Van egy szép kék V-Strom, az még egész okés terepen állítólag, illetve néhány jól extrázott 650-es Transalp a listán. Nameg egy megintcsak nagyon ritka 650-es Afrika Twin, sárga Camel mintával.

Illetve azért megnéznék egy TDM-et is, mégis milyen. 4TX és 900-asok vannak felírva, azokból tényleg nagyon jó ajánlatok vannak, csak hát a hasmagasság és az alul vezetett kipufogó nemigen barátkozik azzal, hogy néha eltévedjek az elhagyatott földutakon, szóval ahhoz igen jónak kell lennie, hogy olyan kerüljön a garázsomba.

A Triumph-okról lemondtam, egyszerűen eltűnt az összes hírdetés, ami az árba belefért, pedig pár hete még rengeteg volt.

-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
.... tavaszra még jobb lesz. -
bacus
őstag
Én még nem tettem el motort télre
, igaz mindig csak 1 van, amíg lehet azzal járok, azaz kb 2-3 hét amíg nem tudom használni. Mackó január 1.én már szezont nyit 
-
HoaryFox
őstag
válasz
boost
üzenetére
Nekem a következő:
- Full puccra takarítás
- 100-as benzinnel tele + adalék (lehet nem kéne, de így nyugodtabban alszom)
- Karbi(ka)t leenged (szerencsére már injektoros motorom van, így ez a laza 15 perces szopás kimarad)
- Bowdenek megkenése (gázkar, kuplung, szivató, új motoron már hidrós a kuplung, szóval az is kimarad, szivató meg automata)
- Gumikat egy picit jobban felfújom (+0,1-0,2 bar)
- Akksit én kiszedem, nincs lehetőségem csepptöltésre, így felviszem a lakásba, szezon végén feltöltöm, majd szobahőmérsékleten pihen, tavasszal újra töltő mielőtt visszamegy a motorba.
- Kipufogó(k) betömése (répa, rongy, bármi, csak ne járjon bele a levegő)Asszem nekem ennyi

-
fattyu
veterán
válasz
csongi
üzenetére
nekem ma volt szezonzárás.
husky és kawa teletankol fűtött szobába elrak.
kawa karbi leengedve.
suzi még hazajön valahogy valamikor. valami injektor hülyéskedéssel van orvosnál de ennyi.17k km 2 új motor, egy parkolás közben felborulás a 2021es mérleg
volt már rosszabb 
szerk. jajj nem válasz akart lenni.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy probléma. Inkább a duplikálás ami növeli a kockázatot. Dupla feszítő, dupla lánc, dupla karbi.
A dupla költség, a vizes oldal teljes felújítása okozza, illetve a vez lánc és spanoló.
Egy 20éves gumicsővel és termosztáttal és szivattyúval..stb nem indulnék el földkörüli útra.
Startból cserélném a láncokat. Nem igazán érdekelne, hogy majd jelez és még elmegy úgy x ezer km-t.
Saccolva kb 30ezer km-t kellene lemenni csak kötelező szervizeléssel.Folymatosan megy a szerelési minőségről a panaszkodás. Az is kükány aki kalapáccsal veri el a lánszemet. Hát könnyen lehet ahol láncot kell cserélnie, ezt fogják tenni és menni fog úgy is, de egy vez lánc cserét nem szívesen végeztetnék el a sivatagba. Főleg , ahol mindkét oldalát le kell fejteni. Egy olyan területen ahol szívélyesen segítenek, meg minden. Csak szer lesz amit csinál és távolabb meg ott szív az ember.
A belső gumis rizikót sem vállalnám ilyen úton
Illetve 200Kg alatti súlyba gondolkoznék.
Nekem nehezek lennének.
A balkánra Egyhenger vizessel mentem. És minden ilyen alkatrészt cseréltem a vizes oldalon.
Egy olajlevegős egyhengeres motorhoz képest, sztem a dulpája, vagy még több a felkészítés motorikusan, úgy hogy a fő alkatrészek rendben vannak.
Egyenes szelep volt a motorba. És nem fértem a pumpájukkal a küllők közé.
Az5. helyen sikerült olyan pumpát találnom, ami jó volt. Megoldódott, de nem gondoltam, hogy ez is bonyolultabb lesz.
Nem én megyek nem az én döntésem.
Ha el is megy, a lehető legnagyobb és sikeres kalandot kívánok neki.
Addig kell megcsinálni amíg benne az embere a tűz. -
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Enyhe idő alatt én sem a sós latyakban naked bike-al esés kelést értettem.
Szegeden a mai teleknél nem nehéz akár a leghidegebb hónapokban sem kifogni nappal 10-12 fokos száraz napokat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aerox szal voltam anno nálad, amikor jeges volt a felület. Egy egész telet vegig nyomtam normális felszerelés nélkül. Imadkoztam, ne kelljen fékezni, mert már nem volt semennyire erő a kezemben. Soha többet. 2fok reggel meg oké, alatta pihen a teknika..
-
boost
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
nem 7 éves, 7000 km-es.
-
Polemius
senior tag
válasz
martonx
üzenetére
"Ez vajon beindítgatásnak számít? Télen abszolút nem is kellene beindítani, és motorozni?"
Értelemszerűen senki nem erre gondolt. Ha neked elég jó az idő, menj. Semmi gond nincs, ha közben felmelegszik üzemi hőmérsékletre. (És nem borítod el.)
Itt mindenki arra gondol, hogy beindítani 5-10 percre, helyben járatni alapjáraton, annak nincs értelme, sőt, káros lehet hosszabb távon.Mondjuk télen biztosan többet mosnám, ha járnék vele.
-
martonx
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Ha már beindítgatás. Én téli hónapokban is, az enyhébb napokon (globális felmelegedés szevasz) havi egyszer el-el szoktam menni a környékben kicsit csavarogni.
Pont ezért részemről semmi különösebb téli elrakási eljárás sincs, hiszen nem tudni mikor jön megint pár napsütéses enyhe nap, amikor megint lehet egy kellemeset motorozni.Ez vajon beindítgatásnak számít? Télen abszolút nem is kellene beindítani, és motorozni?
-
boost
veterán
Téli álomra küldéskor mi az ajánlott eljárás? Olvastam már benzinadalékról, csepptoltorol, kétheti beindításról... Itt mi a szentenderd?
-
Mátraházán vol zsongás, kihasználták az utolsó napokat.
-
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, ha max 125 köbcentis

Erről jut eszembe, ebben a szép időben ma még motoroztam egy szezonzárót
-
Micsurin
nagyúr
Megint átengedett a tűszelep az Ernőn... és megint a bal. ~új tűszeleppel és beállított úszószinttel elment 1500km-ert és 1 hónapot majd megint azonos téma, baltűszelep átereszt és dől a benya.

Kezdek hajlani csongi elméletedre, hogy a fészek lehet kikopva.

Héten hívom Kozmát nincs időm se türelmem megint szétborítani a gépet.
-
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"plane ha egy igazi hondas ment vele max 80-al" - azért ez szíven ütött :D
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Most felsoroltal majhogynem minden alkatreszt. :D ezek nem problemak. Vezermulanc az egy olyan alkatresz, ami effele kezbesito uzemmodban szazezer km-eket elmegy, henger megintcsak nem a szuk keresztmetszet, illetve ezeknek van elojeluk, ha valami gond van, hogy a kovetkezo 10 e km en belul hozzanyulhass. Idod lesz ra, zorgo vezlanccal pedig tobb ezer km-eket elmesz, foleg, hogy itt tenyleg gyokkettovel mennek. ha a feszitovel lenne valami, egy csavarral meg tudod oldani.
Injektor. Benzinpumpan kivul ott nem tudok elkepzelni hibat, ami eletszeru. cdi pedig a karburatoros motorban is van, ami el tud koszonni. Ha napkitoresbiztos elektronikai rendszert akarsz az egyedul a megszakitos motoroknal van, azaz nincs cdi, de azokat allandoan allitani, es apolni kell, es megszakitot vinned magaddal egy zsakkal. Azzal en nem szivesen mennek.Viznel az egyeduli normalis erv az eses. Ez tenyleg gondot okozhat, de levegost meg ugyanilyenforman megsutheted a melegben.
100 ezret futott gepet en sem szivesen vennek, ez vilagos, mondjuk egy visszatekert kevesebb km es, durvabban hasznalt tarsanal meg ez is jobb lehet, plane ha egy igazi hondas ment vele max 80-al, es a kuplungja ilyen futasteljesitmenynel meg gyari, akkor olyan hudenagy dolgok nem tortentek azzal a motorral, de hogy dupla koltseg, mert kicserelsz olyan dolgokat amiket nem kell?
Vagy felreertettem, vagy eltertunk a targytol, nem konkret motorokrol beszeltunk, hanem kobalta-vizhutes injektor kozotti felkeszitesi koltsegeket. De te is vizes motorral mentel a balkanra vagy nem? -
válasz
martonx
üzenetére
Hosszu mese, de igen. Srac nagy chopperes volt es vitte sokszor az asszonyt. Vegul vettek az asszonynak is motort es mentek egyutt. Nem sokkal utana beutott a deviza krach, kellett a zsé, eladtak a srac nagymotorjat. Utana a csaj mar nem ment egyedul es kettojuknek meg keves volt a 250-es intruder. Felraktak emelore a garazsban, ponyva kerult ra es allt ott egy 13 evet. Makulatlan a gép, karcmentes. Nyilvan a 13 eves olajat, meg fekfolyadekot cserelni kellett, de még a fék sincs bekoptatva rajta rendesen
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mikor lesz idom, most tul sokat dolgozom.
Te melyik srac volt teljesen egyedul? -
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Melyik volt egyedul, es teljesen egyedul?Sok kedvem nincs atnezni mindegyik linkelt oldalt.
Koszi. -
-Mosquito-
őstag
válasz
csongi
üzenetére
BIKE-R Drz-vel is megcsinálta Magadant,bár azzal szívott is. Majd a vadi új Africa Twinel is eljutott oda. Igaz,akkor a túrát,visszaútat be kellett fejeznie mert sikerült gerincsérvet begyűjteni 20 mm-es kiszakadással.
[link] , [link] , [link]És meg lehet csinálni MZ-vel is. [link]
Szóval itt nem a technika a leggyengébb láncszem,hanem maga az ember. Érdemes beleolvasni BIKE-R írásaiba,hogy pl mennyire segítőkészek akár a Balkánon is.Meg hasonló helyekre is el lehet jutni,könnyű motorokkal. [link] Alig felpakolva. [link]
-
Predator2
addikt
Helló
Tapasztalatotok szerint mennyire hamisítják az Akrapovic kipufogókat?
Szeretnék egy normális rendszert MT07 alá, és egy srác megkeresett, hogy tud szerezni újat.
Ha kapok számlát és garanciát is, az már jó lehet? Mármint bizonyító erejű, hogy nem valami kínai hamisítvány?THX
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sztem a plusz hiba forrasok.
Alapbol plusz egyhengernyi alkatresz. Vezermu lanctol a hengerig barmi gibasodhat.
Injektor. Egy sufni orszagban csak tologatni fogjak. De semmi nem lesz hozza, foleg szaktudas nem.
Vizes rendszer. A termosztattol a vizcsoig barmi pusztulhat.
A huto serulekeny barhol kap serulest es cibveszteseggel jar nagy szivas.
Egy ilyen uton a viz egyik legnagyobb kincs. Inkabb megiszom mint a motorba ontsem.
Startbol egy 100 ezret futott geprol van szo.
Szoval egy ilyen felkeszitese dupla koltseggel indul.
Kb a felsoroltakat vagy cserelnem indulas elott.Az injektor teljes rendszert meg egy valoban hozza ertovel teszteltetenem .Es itt a hangsuly az egyedul.
Nem tudom hanyan motorztak a balkanon, es a kozelkeleten teljesen egyedul. De aki igen az atgondolja mire szamithat mikor a civilzacios reszt maga mogott hagyja.
Ha Tamast erdekli vannak aktiv isemrosok akik jelenleg is ilyen terulteken dolgoznak, es mik a tapasztalatik.De mint mondtam, ha civilzalt regiok bemotorozasa a cel, es azt betudni fold korlui utnak, akkor kivallo valasztas egy transalp.
A Mcgregor sorozatban mikor vazat hegesztettek.
Csak az ABS koszont el.
Ilyen szaktudas, es szerszam mellett nagy szerencse, hogy csak az lett. Ott allsz egyedul es elkoszon a CDI, vagy ki tudja mi.
Nah az a szivas.Ez az en meglatasom, es ezert nem indulnek ilyen motorral Egyedul neki egy ilyen utnak
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm, az lesz, mert a magyar szinte halott 14 óta... Szerviz szempontjából akkor semmi spéci dolog nincs rajta?
GTVili
Bevallom töredelmesen, én tegnap hallottam róla először. Az alap verzió nem is igazán jön be, de a kicsit "túrásított' GT már annál inkább - viszont ez legalább még ritkább
Most összesen tán 6db eladó van, ebből 1 GT. Kár, hogy az is Miskolcon... -
Geresics
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Félreértesz. Nem helyette, hanem mellé!
Ha csak 1 motor lehet, akkor univerzális kell. Ha 2 motor, akkor mindkettő lehet "célszerzsám"! 
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem köszi.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Jo fek, elol sajnos puha, elegge kenyelemre hangolt villa. 3 mode, nyomatekos. Nekem tetszett.
Nem rotax eroforras, hanem az aprilia altal fejlesztett, emelekeim szerint rbw.
Ha az elofordulo hibakra vagy kivancsi, kulfoldi markaforumokat keress, a magyar nyelvuek semmit sem ernek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
De, tonkre megy, motoroknal meg plane. De emiatt egy ilyen regi rendszer nem fog otthagyni. Csak euro5 tol vedi a katalizatort, es leallitja a befecst, ha sok a misfire.
-
Burt1793
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
TDM 900 nem való terepre, sőt. Én kicsit keményítettem a futóművén, aszfalton jó vele csapatni. Nehéz motor, alacsonyan és nagyon elöl van a kormánya, terepen egyáltalán nem kezes. Mentem vele szar úton Albániában, Montenegróban, de igazából az sh20, 5, 22, 23... fekszik neki. 😃
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Egy próba körön azt tudom meg, hogy milyen aszfalton. Földúton, stb semmit nem tudok meg róla.
A 250-es endurot nem tudom magammal vinni a tengerparti hegyekbe vagy a matraba, mert a szomszéd városig meghalok rajta, olyan kényelmes. Ez teljesen ki van zárva.
Dellfan
-, gondolom nem jártál utána, hogy mekkora háttér információ bázis alapján mondtam, amit mondtam.
De hogy az analógia mellett maradjunk. Egyrészt, én 95%-ot mondtam, nem "mindig"-et. Másrészt, attól még, hogy néger létezik, minimum 95%, hogy az utolsó Dreher-t nem néger viszi el eloled a boltban.A szerelőm meg én vagyok, amit meg tud csinálni ő, azt én is, csak lehúzás nélkül. Érdemes megnézni a kapcsolódó becsületes nepper videót, miket csinál az a sok... Hadd ne mondjam mi. És akkor ő még próbált szépen és problémát lekicsinylően beszélni. És persze nagyon közeli másod kézből való információk is vannak ezekről a gondokról.
-
dellfanboy
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
szoval akkor ha te meg nem lattal negert akkor azok nemleteznek?
gondolom a szerelod meg a ferrarinal mester, hogy mar mindent is!latott!
kva jo logikad van ember!
-
-
Geresics
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
én azt venném, ami nekem jobban bejön, nem azt, ami a haveromnak tetszik. Mivel én terepepesebb beállítottságú vagyok, nem kérdés, hogy melyik lenne.
Vagy csináld azt, amit én: vegyél egy 250-es endurót, és akkor jó a TDM is! 
-
norbert1998
nagyúr
Haver teljesen meg van indulva, hogy engedjen el a 600-650 transalp-ot, mert gyenge lesz nekem. És amúgy sem megyek annyit terepen, stb. Vegyek tdm-et, sokkal jobb lesz, főleg erőben, terepen se olyan rossz még, stb. Nos. Nem igazán tudom, hogy engedjek-e neki. Nekem is tetszik a tdm, de a Transalp is.
Nektek mi a vélemény?
Terep=fold út, akár rosszabb is. Oké, a fenti fotó sarán egy exc se ment volna át szerintem, de az az én hülyeségem volt.
-
Geresics
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Sosem néztem utána, de azt javaslom az RSV fórumon olvass utána!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Vicces képek
- Kerékpársportok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

első motornak.
Az már mellékes, hogy hanyatt esel-e mindeközben...

.... tavaszra még jobb lesz.