- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fukasza
lelkes újonc
-
Graphics
Jómunkásember
Na panaszom célt ért, de erősen kellett őket zaklatni.
Megtalálták a csomagom, kiszállítás alatt van, remélem pozitív lecsengese lesz a történetnek.
-
Erről van szó, a GLS garantált 1munkanap alatt bárhol ott van az országban.
Egyik nap kiveszi a futár automatából Mosonmagyaróváron másik nap ott van Nyíregyházán.
Remélem a GLS így is marad. Persze az sem probléma ha csak két nap alatt ér oda,
de az azért k..vára bosszantó tud lenni, hogy a fox-nál pofátlanul dézsmálják a csomagokat a futárok.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Szerencséd van
Felénk bár nem felnyitják, de az alábbiak történtek velem 
2024-2025:
12 rendelésemből:
- 8* nem oda érkezett ahová kértem, kifejezett kérésem ellenére. Egy ilyen átirányítás amúgy +6-7 napot vesz igénybe és nem séta távolságra teszik amúgy le, hanem 3,5 km-re.
- 4 panaszom volt sérült csomagra (nem volt nyitva, de a nem törékeny árút is megrepesztették, volt hogy horpadt volt a 18650-es akkumulátor műanyag tokban!)
- 2 panaszom teljesen eltűnt csomagra a kereskedő se látta többet
- 1 panaszom arra, hogy 7 napig kézbesítés alatt volt a csomag, majd megkapta a kereskedő a 8.-ik napon, azt amit feladott SÉRÜLTEN, újból kellett rendelnie és GLS-el megjött.
- 1 panaszom arra, hogy nem az én csomagom volt a szekrénybe
8 panasz/8 bosszúság 12 rendelésre. (nyilván van amire több is igaz)
Ha tehetem nem veszem igénybe a Foxpost/Packeta szolgáltatásait, de sajnos sokszor a BOX az csak velük van, néha adok nekik esélyt....
Amúgy nem értem hogy a GLS boxokat miért nem teszi fel egy csomó bolt, pedig velük szállít...Ellenben legalább abban szerencsés vagyok, hogy itt expressz GLS boxok vannak és ha pénteken reggel megrendelem amit akarok, szombat reggel átvehető
... A foxpost alapból elbújhat a normálisan 3 nap, de jellemzően 2,5 km-re letett 7-10 napos kézbesítésbe...Budapest 13.-ik kerülete...
-
Jó kérdés, ilyenre nem vagyok felkészülve, alapból meg sem fordul a fejemben, hogy bármi ilyen megtörténne. Mindenesetre érdekes egy dolog, ország minden részére küldtem már de ilyen panaszt még sose kaptam vevőtől. Egyszer kellett írnom ügyfélszolgálatnak akkor is azért, mert kb 1,5 hét volt mire odaért a csomag (mire visszaírtak már ott volt a csomag a vevőnél
). Ha kell szívesen kipróbálom valakivel aki ezeken a "veszélyes" környékeken él, hogy azt is felbontják-e (küldök valami megunt tárgyat vagy mit tudom én).
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az ország minden szegletébe küldtem már GLS-el, soha semmi gond nem volt.
Hozzáteszem, egyelőre. -
Dragon3000
nagyúr
Ez minden cégnél megeshet, honnan fogod tudni, hogy mikor kerül ilyen kezébe a csomag? Ahogy régen a dpd egy rakás szar volt, mert olyan futárokkal dolgoztak, akik szartak arra is, ha a csomagon ott szerepelt a törékeny matrica. Volt is videó a neten, hogy két dpd-s kocsi egymással háttal állt és az egyikből dobálták át a csomagokat a másikba... Ma már nálunk értelmesebb futárokat alkalmaznak, gondolom más területeken is, így abból nem lehet kiindulni, hogy mi van ha egyszer, mert ez mindegyikre igaz lehet.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
És ha 1x olyan helyre küldesz valami, amiről még nem tudod, hogy ott is kínai a futár azaz "Chen", akkor mi lesz?
-
Inkább a károsult körzetekben nem érdemes használni, ami a csoportban lévő bejegyzéseket elnézve elég jól látszik hol vannak ezek. Én például még egy Somogy megyében élő személy panaszát sem láttam még, nálam is flottul megy továbbra is a dolog (és igen, már hoztak idén is csomagot).
Nem védem a Foxit, csak ez a "ha xy helyen nem jó a szolgáltatás akkor ne használjuk sehol" elég erős kijelentés.
-
Egyre szaporodnak a FB csoportokban a károsultak, már a temu-s és aliexpress-es
csomagokat is felvágják szikével és viszik ami kell.
Aki idáig istenítette a foxpost-ot már köztük is van 1-2 károsult
nagy értékű csomaggal.
Szóval mindenkinek melegen ajánlom hogy felejtse el a foxpost-ot,
mert két ember létezik, akinek már ellopták a csomagját és akinek el fogják lopni! -
Ferink
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Szia,
Mindig ráírom a címkétől függetlenül a saját és a címzett elérhetőségét is. -
Dragon3000
nagyúr
Évekkel ezelőtt volt, hogy nem jött meg egy csomagom a foxposttal, felhívtam őket és csomag/termék beazonosítás után meglett, azért nem kaptam meg, mert a címke lejött róla út közben és a feladó semmilyen adatott nem írt rá a csomagra, másnapra az automatából vettem ki a csomagom.
-
A Német Amazonnál valamit nagyon jól szerveznek. Marha jó a logisztika, visszaküldés, nyomkövetés, panasz kezelés.
Alza jelenleg nagyon szépen tanulja el ezt a régióban. Ezeket a mintákat kellene követni.
Packeta NÁLAM IS nogo ha otthon vagyunk. Egyszer volt velük egy nagyon csúnya esetem. Eddig a Foxpost ment szépen, meglátjuk lesz-e javulás... -
Graphics
Jómunkásember
Itt egy csoport, eléggé megszaporodott a csomagok eltűnése jelenség.
Akkor azt hiszem én is lehúzom a listára a Foxpostot... Marad az MPL vagy GLS.
-
Graphics
Jómunkásember
Ugyanez van most nekem is. Pár nap csúszással visszafelé.
Reggel hívtam az ügyfélszolgáltatot és elindították a raktári keresést.
Ha 15 napon belül nem történik semmi, akkor lehet a reklamációt indítani.
( privátban írd már meg, hogy honnan hova ment a csomag, csak hogy van-e összefüggés)
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Ellopták volna?
Szombaton vette ki a futár...
Tudok bármit tenni?
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
Na, panaszkodok egyet
A tegnapra ígért csomagom ( pénteki feladás) még ma nem ért ide. ÉS már nem is fog.Előtte 5 csomag rendesen 1-2 napra rá.
-
Dragon3000
nagyúr
A melóhelyre szinte napi szinten jön gls, mpl, dhl, dpd, express one,... 5 évvel ezelőtt a dpd volt a legszarabb, lényegtelen volt, hogy épp melyik futár hozta a csomagot, a csomagoláson ott volt a törékeny matrica, ennek ellenére a kocsiból dobta fel a rámpára az árut, nem egyszer volt olyan is, hogy a rámpa külső részére oda rakta a csomagot és bármiféle értesítés nélkül el ment, pedig kint van az ajtón a telefonszám, szerencsére jó ideje már megszűntek ezek a dolgok, de 1 éve volt egy idióta sofőrjük, aki csak helyettesíttet csak egy 300e-res csomagot tüntetett el, akárhányszor beszéltünk vele, mindig más volt a történet, végül a cég a dpd-vel rendezte a dolgot, elvégre a dpd vesztette el a csomagot.
-
Én nem is mondtam ilyet, hogy el van mentve a számom.
Egyértelmű, hogy ha nincs szám akkor megy vissza a depóba a csomag és sokan itt
faragnak rá, hogy nem néznek email-t sem, ahol le van íva hogy mi történik a csomaggal,
aztán csodálkoznak ha visszamegy a feladónak.
Persze az email-t is el lehet írni és akkor tényleg bukta van. -
Nálam is megy a 2-3száz ft jattolás, főleg hogy a 4.re kell feljönnie a futárnak.
Viszont most volt egy Temu-s csomagom, ami a DPD-re volt bízva.
Reggel jött értesítés hogy szállítják, 14órakor kapom az üzenetet, hogy nem sikerült
a kézbesítés és visszament a raktárba. Na mondom de jó, még csak egy hívást sem kaptam a futártól. Csodálkoztam is, gondoltam másik futár van aki ilyen belesz@rom típus és az lebeg a szeme előtt hogy 14órakor már végezzen a műszakkal.
Szóval a DPD oldalán átirányítottam automatába és másnap át is vettem.
Amikor dobtam ki a csomagolást akkor vettem észre, hogy a lengyel csóka aki
küldte a terméket, nem írta rá a telefonszámomat.
Ez volt a magyarázat, hogy miért nem hívott a futár előző nap.
-
Tőlünk nem messze volt a pizzás. Cimbim tőlem nem messze lakott de Ő szinte mindig hideg ázott pizzát kapott én meg 15-20 percen belül friss ropogósat.

Nem értette a dolgot. Elmagyaráztam neik, hogy az a pár száz ft mennyire sokat jelent.MPL futár. Össze ugattunk telefonba mert "nem talált otthon", pedig egy 0-24 nyitva tartó irodába rendeltem ahol MINDIG van recepciós.
Azért a kezébe vertem egy 500-ast. Nem lett kedvesebb, de ezek után mindig megtalált.
Ez ilyen. -
zavart
tag
Nekem DPD bevált. Úgylátszik, hogy helyi futáron sok múlik. Mondjuk ez tény. Én mindig jattolok, így engem szeretnek. Pont mint a pizza futárok. Hiába én lennék az utolsó a körön, mégis itt kezdenek. 1-2-300 forint nekem ennyit megér. Pláne a csomag. Szóval annyit akartam, hogy nem mindig a cég a felelős. Ha sokat vagy paraszt, vagy nem adsz 3 zsemlére valót néha, akkor utolsó vagy. Ezt tudni kell értelmezni, felfogni, alkalmazni.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nálam más a helyzet: GLS és Posta oké, mindkettőnél jó ismerős futár van, semmi gond. A DPD viszont feketelistás itt is, kerülöm őket. FP is van, eddig nem volt nyűg velük.
-
bitmuki
csendes tag
Nekem 5napot ült az automatában mire felvette a futàr,most 3 napja a raktárba van. Csomagkövető màr ki se írja mikorra várható.
-
vadkörte
addikt
Mióta a Foxpost meg a Packeta összeolvadt, a FP, valahogy nem az igazi. Bár velük még nem volt afférom. A városunk úgy tele van automatákkal, mint kóbor kutya bolhával. Majd mindegyik csipetcsapatnak van legalább 1, a FP-nak ha 20 nincs akkor egy sem, mindig van szabad doboz. A december 21-én éjjel az Oázistól rendelt klaviatúra, ha lett volna raktáron akkor Karácsony előtt nálam van. Így "csak" dec. 29-én tudtam átvenni. Katasztrófa.
A Packetás csomagokkal mindig van valami nyűg. Nem a futárokkal, a logisztikájukkal! Volt olyan eltűnt csomagom amit érdekes módon pont addig kerestek, mint a szállítási idő egy új rendelés esetében. Amikor megkaptam, a csomagolás olyan volt, mint amit megtépett egy foxi
és nem csak az én adataim voltak rajt, hanem azé az osztályvezetőé is akivel a végén üvöltöztem már a csomag miatt.
A GLS-sel egyszer volt gondom, mikor lusta volt a futár elmenni a házunkig és egy utcabelinek adta oda a csomagom. Ha a kiscsaj nem lett volna olyan lelkiismeretes simán lenyúlhatta volna (egy tablet volt, ráadásul nem is saját).
A DPD-sek kérdés nélkül hívnak, hogy otthon vagyok, vagy melóban és hozzák a céghez.
Az ExpressOne szintén, csak ott én hívom fel a futárt.
Az MPL-lel is csak pozitív tapasztalataim vannak akár személyes, akár automatás kézbesítésről legyen szó.
A DHL egy tróger banda, a Mac Mini-m simán odaadta volna a fazon bárkinek. -
Dragon3000
nagyúr
Most ünnepek alatt is foxposttal kaptam a csomagom, 26-án került automatába a feladó által, 29-e volt hétfő, ekkor indult el a csomag és 30-án már itt is volt, soha nem volt még gondom velük.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ne is legyen!
-
MikeWazowski
veterán
Elég sokszor bíztam rájuk a szállítást, de sose volt gondom velük.
-
Ez felháborító, hogy jókat írsz.
A Topik akkor nem neked szól, hanem azoknak akik elégedetlenek.
Nekem pont ma hozta ki a boltvezetője a saját kocsijával a macskaitató szűrőjét, mert mondtam neki, hogy okok 21 napot vártam rá, még mindig azt látom, hogy a raktárban van, de nagyon cserélnem kéne....
Mesélt pár cifrát a foxpostról, de pont elmondta, azaz idegesítő, hogy a csomagok nagy része gond nélkül ki megy, nem érti mi baj ott, ahol nem... -
Tök rossz. A héten két csomagot küldtem Foxszal. Két nap alatt ott volt mind a kettő.
-
Nem a cégekkel van baj? A normális nem tud vezetni? wtf?
De a cégekkel van baj. Gondolom rossz a munkakörülmény és/vagy nem fizetik meg eléggé és ezért mindenféle jött-ment mond erre igent... Nem beszélve arról ki tart a fejükhöz fegyvert, hogy felvegyék a jött-mentet?
A GLS futárunk 10 éve ugyanaz, gondolom nem véletlen. Csukott szemmel elvezet a környékünkön, mindenkit ismer, minden lakó nyűgjét tudja, fejből tudja a kapukódokat és sorolhatnám.
De gondolom a DPD is azért működik mifelénk, mert a futárunk itt is kb 5 éves. COVID-nál lett futár, ő is nagyon pöpec.A Sameday-nél volt ismerősöm aki dolgozott mesélt érdekességeket. A Packetával szerződésben is álltunk 4 hónapot, rossz tapasztalataink voltak.
De a DPD is bár jól működik felénk, az 1 éves szerződéses kapcsolat után úgy döntöttünk búcsúzunk, mert az ügyfélszolgálat/backoffice egy nem törődöm undorító társaság volt... Nem sok panaszunk volt évi 5-10, de mindent pont leszarták és nehezítették a dolgunkat (COVID előtt)...
2020 óta GLS-esek vagyunk, nagyon ritka hogy az ügyfélszolgálattal kell beszélni, de akkor mindig megnyugtatóan van rendezve. (Évi 1-2 db)
2-300 csomagos a küldési minta, szóval nem egy nagy feladók vagyunk. De a GLS-nél 150-200 db csomag érkezik is.
-
zavart
tag
Nem a cégekkel van a baj hanem azzal, hogy minden jöttmentet felvesznek. Mondjuk ez meg azért van mert a normális nem tud vezetni, van munkája, stb.
Cca 25 éve kereskedem, főként BMW alkatrészekkel. Eddig 2 céggel volt bajom. Packeta, Sameday. A többi az mindig működött. 2 céget használok rendszeresen, Fox és DPD. Néha MPL, ha valaki azt kívánja. Ezeknél soha nem tűnt el csomag. Nyilván az automaták számát lehetne bővíteni. Az sem sokat segít mikor valaki rendel valamit, és napokig az automatában parkoltatja. -
"Itt csak az a gond, hogy a "privát vackok" sokszor több 100ezres motyók és
a futárok totál egyértelműen dézsmálják."Sajnos ez kb. minden futárcégnél megtörténik.
A kiküldött csomagjaink 3/4 részben külföldre mennek, jellemzően EU, néha Svájc és a Kanári-szigetek.
Volt egy olyan sztorink, hogy a futár kézbesítette a csomagot, viszont a címzett nem kapta meg.
Átadáskor az aláírás mellé a terminál rögzíti az időpontot és a GPS koordinátákat is. Ezalapján kiderült, hogy kilóméterekre a címzettől egy gyártelepen "adták át" a csomagot. A futárcég szerint ez teljesen rendben van így, mivel ők átadták a csomagot. Ezt megcsinálták Németországban és Hollandiában is. Kártérítés nincs. A csomagokban új, nagyértékű üzleti laptopok voltak.
Volt amit simán "elhagytak", és a kártérítést a doboz méret alapján számolták ki. Mondanom sem kell, hogy a csomag értékének a tíz százalékát sem érte el a kártérítés. -
-
Ha valóban ellopták a cuccait, akkor nem a facebookon kel hisztériázni, hanem be kell fáradni a rendőrségre és feljelentést kell tenni.
Ebből kiindulva nem tette meg:
"A jog semmit se ér jelen helyzetben... Sajnos a jog világában élünk ahol keresztet lehet vetni lényegében csak."
"Ez meg így bűnszövetkezetben elkövetett nagy összegű folytatólagos lopás."
Lol...
"Hidd el, nem véletlen vannak különböző futárcégeknek károsult topikjai."
A foxpost 2022-ben 3,2 millió csomagot szállított összesen. Ez azóta jelentősen megnövekedett. Nem találtam pontos adatokat, de simán elhiszem ha dupla vagy tripla annyi csomagot szállítanak.
Ha az esetek egy százalékában hibáznak, már az is egy látható szám.
Összehasonlításképpen, a műszaki cikkek legkevesebb négy százaléka gyári hibásan kerül boltok polcaira. A fennmaradó 96% nyilván nem ír fb posztot, hogy jaj de jó, semmi gondom nincs.Én dolgoztam már MPL-el, DHL-el, GLS-el. Privát vackokra Fox vagy GLS.
Mindegyik hibázik. -
Gondolod habókra írta a mit írt?
A névnélküliséget meg azért választotta, mert a mondókája alapján
tarthat tőle hogy a cég esetleg rágalmazásért bepereli.Hidd el, nem véletlen vannak különböző futárcégeknek károsult topikjai.
Én annak csak örülök ha valakinél minden klappol 300 csomagból 300 hibátlan,
de az azért tényleg felháborító, hogy egy adott régióban tömegesen tűnnek el csomagok
és a cég kb. sz@rik az egészre.
-
Nekem probléma mentesen megérkezett a csomagom, ilyenkor hova kell kommentelni?
Viccet félretéve, az utóbbi évek tapasztalatai alapján azt a szabályt hoztam magamnak, hogy karácsonyi időszakban nem küldök és rendelek csomagot, max bolti átvét.
Idén úgy alakult, hogy nem tudtam ezt tartani. Egy csúszás volt, mert az automata megtelt és nem irányítottam át, de az is másnapra megérkezett.
Mindig azok kommentelnek akik elégedetlenek. Az elégedett ügyfél nem fogja venni a fáradtságot, hogy leírja, jaj de jó, minden rendben volt.
Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de én nem sok hitetl tudok adni az ilyen név nélküli kommentelőknek.
-
FB-on eközben is pörögnek a FOX és PACKETA károsultak topikjai.
Persze GLS károsultak topikot sehol nem találok.
Vajon miért nem...
Valószínűleg a nagy számok törvénye alapján lehet, de akkor is. -
-
zavart
tag
Foxposttal nincs gond. Elég sokat használom. Packeta... Na azt hagyjuk. Hiába 1 cég már a kettő, mégis egymásra mutogatnak. Packetánál tűnt el csomagom, foxnál még sosem. A többi lehetőséget csak akkor használom, ha a vásárló kéri.
-
zolikaDB
veterán
Hajdú-Bihar megye: több településen "fordulok meg", illetve megyeszékhely.
A Magyar Postát, úgy, ahogy van, akarom elfelejteni, még a nevét is, kinézetét, színeit, a postahivatal szagát, a járműveiket, mindent.
Ha lehetne, hivatalos levelet is SMS-ben küldenék inkább.
Kutyaütő semmirevaló társaság. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Rengetegen vannak így és elég sokan vallják az ellenkezőjét is.
Én a GLS-el vagyok így (egyelőre), de lehet jövőre már csak
értékbiztosíva küldöm az 50ezer feletti dolgaimat, mert mint írtam
elég ha csak 1x tűnik el egy több 100ezres csomag és teljesen
mindegy melyik cégnél... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Nem hát, csak beszélgetünk.
... na jó, részemről esetleg egy egészen pici ventillálás is van benne
Amúgy a csomag megjött volna, ha tudom a dolgom, és otthon vagyok akkor, amikor a DPD először kihozta (állítólag). Vszleg nem is értik, hogy mit cseszekszem az E-mailek meg a telefonok elmaradásán, amikor összesen annyi lenne a feladatom, hogy a rendelés leadása után addig folyamatosan otthon vagyok, amíg nem csenget a futárjuk.
...befejeztem
-
Graphics
Jómunkásember
NEm akarok emiatt senkivel sem összeveszni, mert értelmetlen.
Igazad van.
De most ez a Foxpostról szólt, asszem'
Igen a DPD elqrta. Valóban vállalhatatlan.Mondjuk nekem meglepő volt, mert a külföldről DPD-vel érkező csomagok is megjöttek rendesen.
De lesz tapasztalat pro és kontra, ez sajna már csak ilyen.
Igazatok van
Az én pozitív tapasztalatom nem nyugtatja a negatív tapasztalattal rendelkezőket. -
Gábor90!
csendes tag
Felemás a tapasztalatom velük. Keverték már el egy-két csomagom. Legutóbb most ősszel bővítettem fel a NAS-omat. Tápegység, 8TB-os merevlemezek, SSD tűntek el 200 ezer forint értékben. Szerencsére a bolt újraküldte, másodjára megjött, az elsőt meg ők boxolták le a rókáékkal. Gondolom szerződött üzleti partnerekkel máshogy bánnak ilyen helyzetben, mint az egyszeri paraszttal.
-
Skacok, de tényleg, ez ekkora probléma..?
Igen, ekkora. Órákat töltöttem már el azzal, hogy kiderítsem, hol a francban van a csomag, amit dec 11-én adtak fel, előre kifizettem (23e FT + 3e FT szállítási költség), és szeretném használni. Semmilyen épkézláb kommunikációt nem kaptam róla (nem vicc - 0 db folyamatszerű E-mail), a megkereséseimre hazugságokat vagy ordas hülyeségeket kaptam vissza, és most úgy fest, hogy két sikertelen kiszállítási kísérlet mehetek be érte a depójukba, de ezt is egy 45 perces telefonhívással sikerült kideríteni, mert értesítést erről sem kaptam. Ha nem megyek utána, akkor szépen visszaküldik a feladónak - anélkül, hogy egyetlen E-mailt küldtek volna.
Ha Neked annyira magas az ingerküszöböd, hogy ez belefér, akkor respect (komolyan mondom, nem ironikusan), de én a magam részéről ezeket nem fogadom el, és ha a DPD esetleg úgy gondolja, hogy ez a "rágalmazás" fogalomkörébe tartozik, akkor szeretettel várom, hogy megkeressenek

-
Graphics
Jómunkásember
Sose volt semmi bajom velük, még csak csomagom se keveredett el.
Az, hogy ünnepi szezon előtt az emberek türelmetlenek, a másik fele meg nem veszi át a csomagokat, és emiatt telítettek az automaták, nos letojom... Akkor kivárom és rendelek máskor

Tegnap is volt, aki logoutra engedte ki a gőzt, hogy jajj a csomagküldésnél nem jól adják meg a userek a telefonszámot..
Skacok, de tényleg, ez ekkora probléma..?
Nem is értem ezt az aggodalmaskodást... Mondjuk az biztos, hogy cégként én sem örülnék az ilyen negatív rágalmazó bejegyzéseknek. Aminek az alapja egynéhány user panaszkodása.
-
tomiivagyok
aktív tag
szerintetek van esélyem annak a csomagnak a megtalálására, amit több, mint fél éve keresnek? valamikor februárban indították el a keresést, és mondták, hogy két hét múlva hívnak, azóta is hívnak.

a csomagban 42 ezer forint értékű termék volt, ám mivel "illegális" volt (?), így nem kézbesítették, mert "elveszett a raktárban". gondolom valaki elhasználta.
-
Hát én is kb. ezt kérdeztem, csak sokkal kevesebb kedvességgel

Szóval vagy két tracking rendszerük van, amik nincsenek szinkronban, és akár mindkettőben is lehet hibás adat, vagy aki válaszolt a levelemre, az valami komplett hülye volt. Mindkét opció igen erőteljesen gerjeszti a bizalmat
-
Vesa
veterán
Nekem a Packetán kívül egyedül a DPD-vel van bajom, azok borzalmasak.
Legjobban a GLS-t szeretem, de a Fox-al sem volt eddig sok probléma.Ami viszont katasztrófa, az a nemzetközi szállítás!
UPS a legalja... Sérült csomagok állandóan, és ez a jobbik eset, mert rendszeresen el is tűnnek. Ha szerencsém van, akkor legalább az országig eljutott, tehát elkoshatok érte ÉN a depóba, és ott összeszedhetem nagy nehezen. Rosszabb esetben simán eltűnik.FedEX se sokkal jobb. Azzal is állandóan sérült csomagokat kapok, mintha valaki direkt ugrálna rajtuk.
-
-
Most nálam is a DPD a mélypont. Nyilván ennek köze van az élmény frissességéhez, de annyiban objektív a dolog, hogy itt nem csak a futár béna / seggfej, hanem a központ is teljesen fogalmatlan. Azt már írtam, hogy semmilyen értesítést nem küldenek semmiről, de emellett még ilyeneket is tudnak írni:
"Rendszerünk nyilvántartása szerint a ... nyomkövetési számú csomagját sikeresen kézbesítettük. Ha a nyomkövetés információk alapján Ön is sikeres kiszállítást lát, de ennek ellenére nem kapta meg a csomagját, az azt is jelentheti, hogy a küldeményét visszaszállítottuk feladó részére."
Asszem nem szorul kommentelésre... -
pomorski
őstag
Aki sok csomagot küld -mindenféle szolgáltatóval- akkor annak előbb-utóbb mindegyikkel lesz problémája. Én amikor még apróztam, akkor küldtem mindenkinek mindent bármelyik futárcéggel. Még külföldre is. Mindegyikkel többnyire pozitív volt a tapasztalat. Egy-egy negatív tapasztalat viszont minden cég kapcsán volt sajnos.
Nálam a leginkább elkerülendő szolgáltató a DPD. Véleményem szerint az a leghitványabb.
Bájdevéj, mi történt a csomagnet.hu-val? Megszűnt? Vagy átneveződött fürgefutárra?
-
No végre :-) itt egy GLS negatívum...
A nemrég nyitott külön GLS Topikba jó lenne, ha ez bekerülne... -
omfgk
veterán
-
omfgk
veterán
Aminél nem szabad választani a foxpost-ot, az a házhozszállítás.
Mert ilyenkor egy külsős cégnek adják át. Ami kapásból 1, de inkább 2 nap csúszás, ahhoz képest mintha eleve az Express One-nak adná az ember a csomagot. Vagy GLS-nek.
Tehát automatából automatába a Foxpost-al.Aztán ha vannak gondok, sorozatosan, akkor sajnos a helyi futár lehet ,hogy 5 percenként tart cigiszünetet. Szóval lesz olyan ,hogy aznap kimaradnak automaták.
Vagy este már nem megy a depóba, hanem reggel kezd ott és akkor dobja ki a csomagokat. Tehát csúszás.Na ilyenkor átfáradunk a GLS-hez, ha automatáznánk. Vagy MPL, vagy éppen ami akad.
Nálam ez pont fordítva van. GLS-nél és MPL-nél rendszeresen kimaradnak napok.
De ugye a net mindenki zsebében ott van és látom ,hogy máshol meg tök fasza a GLS.
Vagyis nem írok blogbejegyzést arról ,hogy meneküljön ki merre lát. -
omfgk
veterán
Tipikusan az a téma ami régió-depó és konkrét futár függő.
A GLS-nél egyik nap berakod a csomagot automatába, másnap kiveszi a futár és harmadnap a címzettnél van (még a karácsonyi hajtásban is így történt!).
Kb 10-szer adtam fel GLS automatában csomagot, ez a másnap kiveszi a futár 5-ször nem teljesült.
Nem volt nála a címke reggel, ezért nem vette fel az automatából aznap.És akkor kezdjük azzal ,hogy a foxpost-nál ha 10:12-kor beteszem az automatába a csomagot és jön a futár 10:14-kor, már rögtön veszi is ki.
GLS-nél ez eleve csak másnapra érvényes, mert ahogy a házhoz jövős szolgálatatást, úgy magát az automatás szállítást is előző munkanap este 10-ig kell megrendelni és kifizetni. De mint írtam, még így se sikerült másnap kivenni az esetek felében.Fokozottan problémás hétvégén, ha nem sikerült péntek estig megrendelni.
Mert az eleve keddi kivételt jelent. Elbaszva meg szerdát. És közben ki se küldik a címzettnek az emailt, lehet magyarázkodni ,hogy én bizony beraktam.
Foxpost meg automatikusan kiküldi az emailt amint becsukom a rekeszt.----------------------------------
Foxpost-nál 100+ rendelés eddig flottul ment. Egyszer volt egy másfél hetes késés kieső automaták és átirányítások miatt.
Azon felül az esetek többségében tartották az 1 napot felvételtől.
Mondjuk 65% 1 nap, 30% 2 nap, 4% 3 nap.De ez a rész is már futár és régió függő. Mert tudom ,hogy másoknak totál más a tapasztalata.
Csak nekik van annyi eszük ,hogy a saját régiójuk alapján nem írnak blogbejegyzést, kivetítve mint valami országos össztapasztalat.

-
Csiszike
tag
Utolsó tróger banda. Egy lyukas zokni küldését sem bízom ezután rájuk. Két csomagomat is ripityára törték.
-
csibe1
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem az elmúlt 2 hónapban 5-6 csomagot hozott a DPD, két futár volt, max 30 évesek.
Mindegyik tök korrekt, normális.

Telefonáltak 5-10 perccel előtte mielőtt odaértek. Az sem volt gond ha a szomszédnak kellett odaadni.
Párszor én is találkoztam velük, jó fejek. 
A GLS-es futár is nagyon korrekt volt; nem volt gond neki, hogy a városban fussunk össze, mert amikor keresett nem voltam otthon.
A Postás futárt volt, hogy megláttam a városban, és mivel már ismert simán megkaptam a csomagom, nem kellett külön arra eljönnie.
Szóval magán a futáron, az emberen is sok múlik.
-
csibe1
addikt
A Foxpostnál volt emailes kérdőív, hogy mi a helyzet ha egy automata telítve van.
Először nem örültem, aztán rájöttem ,hogy nem muszáj nekem az eredetileg kijelöltbe kapni, mert alakótelepi az közelebb van, és nem kell a főúton átmászkálni, lámpára várni.
Utána már inkább alapból a lakótelepi automatába kértem. -
csibe1
addikt
Kicsit lazán veszik néhol ezt a nyomkövetést.
Tavalyelőtt valami ügyes gyerek kivett egy Amazon FireSticket a csomagból.
A másik 3 benne volt. Az Amazon-ról rendeltem, a mailboxde-n keresztül.
Sajnos nem én vettem át, és addigra már nem volt ott a futár mire megnéztem a csomagot.
Sokra nem ment vele akárki is nyúlta le, mert az accomhoz van kötve a stick, anélkül meg nem tudja használni.
Ha rendeltek sticket Amazonról, akkor nézzétek meg, hogy ez az opció be van-e pipálva.
Ha esetleg eladjátok, akkor meg le lehet választani online, és a vevő hozzá tudja adni a saját Amazon profiljához.
Tudom, hogy csepp a tengerben, de a mailboxde nem szórakozott, jött válasz email, és tájékoztatást ígértek. A végén nem derült ki, hogy ki nyúlta le, de a pénzem visszakaptam, visszautalták a lenyúlt stick árát.
Email az Amazonnak, mailboxde-nek, visszakaptam a stick árát.
A Foxpost tényleg érdekes, mostanában érdekesebb. Dunántúli kisváros, csomó cucc jött Foxposton. Az utóbbi pár hónapban is kaptam csomagot a Foxpost automatába, egy kivételtől eltekintve nem volt gond. Írtam a feladónak, náluk semmi gond nem volt, nem tépték fel a csomag sarkát. Foxpost részéről semmi reakció.

Előtte jött két laptop egyben csomagolva, az valamiért nem volt érdekes.
Szerencsére.
Szóval vannak érdekes húzások itthon.
Nem tudom, hogy mit kellene ezzel kezdeni, de valamit már nem ártana.
Nálunk 2 Foxpost automata van, egy a Tesconál, a másik a városban a lakótelepen.
A lakótelepibe jött a két laptop is, meg a problémás csomag is.
A foxpost meg semmit se böfögött az esetre.Ezután már lassan én is meggondolom, hogy milyen csomagküldőt válasszak.
Eddig ha lehet az olcsóbbat választottam, meg automatát. A Foxpost lehet tovább tartott 2-3 nappal, de ha nem volt sürgős akkor nem érdekelt. Valaki meg csak Foxpostot használt.
A GLS szerintem jó (automatában is), de hozott a DPD is csomó kinti csomagot, Postával sincs problémám (bár a raktárosaik néhol idióták, mert autó akkumlátort nem fektetünk el).
Nagyon sok minden múlik a rendszeren is, de a futárok hozzáállásán is.
A Postás futár az akkus esetnél úgy kezdte, hogy át ne vedd, mert folyik belőle a sav.
Na, mondom ez szép. Vissza lett küldve, és beszéltem a feladóval is, hogy inkább nem rendelek megint, mert hiába van jó áron; de a raktárban hülyék dolgoznak.Pár hete a Posta automatába küldtek csomagot, gondoltam reggel gyorsan odamegyek érte, ne este kelljen még azzal is foglalkozni.
Kifizetem kártyával a csomagot, okés minden, kattanás, és nincs sehol a csomag.
Nézelődök, de nem látok nyitott ajtót. Felhívtam az ügyfélszolgálatot (ott a számuk az automatán), csomagszám meg egyebek, és elmondták, hogy melyik rekeszben van a csomag. Elsőre mellényúltam, de azért csak meglett. Valamiért nem nyitotta ki rendesen a rugó az ajtót, nem látszott, hogy nyitva van. A lényeg, hogy megoldódott, igaz ez plusz idő volt, de a csomag nem tűnt el.
-
Nekem eddig pont a FOX volt a leghasználhatóbb, mondjuk már kezdem is várni a problémákat abból kiindulva, hogy a PACKETA milyen felénk.

hcl: Express One-ra már nem is nagyon emlékszem, annyi maradt meg belőlük, hogy soha többet. DPD és GLS nagyjából oké szokott lenni, de azért mindegyik izgulós kissé. MPL úgy jobb ezeknél egy fokkal, ha postán maradóra kérem. De persze ezek csak a saját tapasztalataim.
Most arra leszek nagyon kíváncsi, eBay-ről rendelt proci rendben megjön -e majd házhoz, mert megyeszékhelyről költöztünk kábé Bivalybasznádra. Van 150 méter földút is, futárok szeretik az ilyesmit.
-
"A 13-ik kerületben pl. a Foxpost mindig átirányítja a csomagomat a Duna Plázába (tőlem 3 km)."
Akkor vagy meghalt az automata, vagy ordas kihasználtság van. Nekem pár éve volt 2-3 átirányítás, de azóta semmi.Expressone horror pedig Pécsen és Fehérváron is folyamatos nekem
Meg nekem helyből a futárcégek nem olyan jók, automatából egyszerűbben veszem át.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem a GLS-el csak a pénteken automatába rakott csomagjával
van problémám (de már megszoktam),
mert azt csak kedd reggel veszi ki a futár.
Ezt mondjuk nem értem hogy miért nem hétfőn.
De idáig ha egyik nap kivette akkor másnap ott volt bárhol az országban és ez így volt már 40+ csomagommal. 🙏 -
Mondjuk nálam a GLS sem volt sebességbajnok:
[kép] -
Hát eléggé hely függő.
A 13-ik kerületben pl. a Foxpost mindig átirányítja a csomagomat a Duna Plázába (tőlem 3 km). Ez már az összevonás óta tart, most decemberben már odáig fejlődtek, hogy ha azt mondom, hogy én mégis a hozzám közelebb lévő autómatába kérem (200 méter), akkor értesítés nélkül visszamegy a feladónak. Eddig 5-7 nap munkanap alatt legalább megkaptam.Ellenben a DPD és az ExpressOne itt tökéletesen működik, a DPD és az ExpressOne nálam max 1 napot "késett", de az Alis csomag volt, a sima Belföldi mindig jött napon belül. A GLS az pedig egész évben egy Schaffhausen óra
Ha azt írják 10:50-12:50, akkor 10:50-re itt van.De a 11-ik kerületi telephelyünkön a DPD pl teljesen elesett még szombaton és vasárnap is volt kézbesítés

-
Tök jó, ezeket én nem tapasztalom. Legutóbbi Alzás rendelés Expressone-katasztrófába torkollt, a legutóbbi Ali meg DPD-be
Inkább kimentem a depójukba, mint még egyszer megpróbálják kihozni (meg odaadni a szomszédnak a sérült csomagot meg amiket eddig előadtak).Azokból a topicokból, ahol meg a hibákat beszélik meg az emberek, csak a rosszat fogod látni.
Szóval szerintem a Fox ajánlott, azon meg ne csodálkozz, ha terheltebb időszakokban többet kell várni a csomagokra.
Illetve, nem tudom, mi ez az elvárás, hogy azonnal legyen ott a cucc, amint feladtad. Ha azonnal kell, boltban kell venni, ahol van készleten. Ha szállítással rendelek valamit, akkor nekem annyi a lényeg, hogy egyben érjen oda, és ne törjék össze (ugye, MPL, meg a törékeny csomagjaim?
)@Syl : Lehet ezeknek eszébe jutott, hogy jön a Karácsony, és több csomag lesz?
@Toomy : Már ha nem akkora sügérek a népek, hogy be se jelentik.
-
Ha már MPL házhozszállítás, nem rég nálam is volt egy szitu. Nem volt kéznél a telefon ő meg ugye hívott, mivel nem tudtam felvenni úgy gondolta biztos nem vagyok itthon / nincs itthon senki és pár perc múlva jött az email, hogy sikertelen kézbesítés. Gyorsan fel lett hívva a futár hogy mi az, hogy sikertelen kézbesítés hiszen vannak itthon, aztán amikor kiért nyilván kérdőre lett vonva és akkor derült ki, hogy amúgy ide se jött a házhoz és dudát sem nyomott.
-
Én az MPL-el vagyok úgy, hogy soha többet. Az egy dolog, hogy irgalmatlanul drága (11k-ért hoztak el egy csomagot legutóbb), de a garantált 1 naposként feladott csomag az első napon még el sem hagyta a feladási postát (pedig reggel 8 körül adta fel a feladó), a második napon, amikor már meg kellett volna érkeznie, két központ között szállították, a harmadik napon jött egy SMS hogy 8 és 17 óra között hozzák, (köszi, jól lehet tervezni így a napot
) de végül nem jött meg aznap, értesítés nem jött hogy ne várjak már rá, a futár a telefont nem vette fel. A negyedik napon hozták ki végül, így 3 napig rostokoltam itthon miatta. Mindezt még egyszer: 11k-ért. A csomagkövetési rendszerük a 20. században ragadt, semmi érdemi infót nem lehet megtudni róla, lassan frissül, stb. Egy másik csomagot meg, amit automatába kértem, leraktak egy postán ahol állhattam sorba érte. Persze a posta se a hozzám legközelebbi volt, hanem egy random a kerületben.A Fox-al még nem volt különösebb bajom, pedig 90%-ban azt használom. Az max úgy tud megszivatni, hogy másik automatába küldik mint kértem, de hát van itt a környéken viszonylag közel 4-5 db is (MIND közelebb, mint a posta, ahol az MPL lerakta a csomagot). Csomag eltűnés, megrongálódás sosem volt. Egyetlen eset volt, amikor több mint egy hétig nem jött meg egy csomag, de végül az is meglett, és minimum félig a feladó sara is volt szerintem, mert egy régi, korábbi Foxpost vonalkód matricát is rajta hagyott a dobozon.
A GLS is jó, de meglehetősen drága a Fox-hoz képest, így ritkán használom.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát ja, biztos jó a DPD, ha éppen véletlenül otthon vagy, amikor minden előzetes jelzés nélkül felbukkan a futár. Nekem az elmúlt 1 hónapban 3-ból 3 csomaggal az volt a helyzet, hogy 0 kommunikáció, egyszer csak hív (vagy nem is hív) és becsönget. Ebből 1-szer otthon voltam, egyszer véletlenül pont a közelben, egyszer meg a második sikertelen kísérletnél értesültem róla, hogy volt egy első is, és azóta ordas marhaságokat válaszolnak az E-mailjeimre. Nálam mennek a feketelistára legalább 2 évre.
Itthon már amúgy sem rendelek semmit futárral, ami elfér automatában, kb. 5-6 éve lett velük végleg tele a tököm. Külföldről is jó lenne ugyanez.A Foxposttal eddig nem volt gondom, de a Packeta mint tulajdonos elég aggasztó, mert azokkal viszont eddig csak gondom volt. Még automatákkal is.
-
janeszgol
félisten
Volt már rossz Foxpost automata, de pár napon belül megcsinálták. Nekem nincs gondom velük: GLS, Foxpost, Emag futár, de a posta is ok automatába.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én most kértem MPL automatába egy nagyobb méretű és értékű cuccot.
A feladó szerint jobb ha postán maradóra kérem, most az ünnepek miatt az automaták eléggé telítettek... belementem.
Erre a cucc 12.23-án megérkezett a helyi postára, de mivel 12.24 szombaton nincs nyitva az a Posta, így a 23.-án megérkezett csomagot csak 12.29-én kapom kézhez.
Jó döntés volt postán maradóra kérni...
-
Lenry
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vintedes csomagom állt nyáron egy hónapig a DPD-nél Vecsésen.
Hívom őket hogy mivanmá.
- csomagszám?
Eldarálom
- csak a feladónak a kérésére tudjuk elkezdeni keresni a csomagot
MIVAN?
- ez egy Vintedes csomag, ők vannak veletek szerződésben.
- akkor ők tudják kérni...
- Álljon meg a menet! Írjak a lengyel nőnek, hogy az írjon a Vintednek, hogy az írjon nektek, hogy méltóztassatok megkeresni azt a csomagot, amit egyrészt kifizettem, TEHÁT AZ ENYÉM, másrészt kurvára tudnotok kéne külön kérdés nélkül is hogy hol van?
- hát igen
Két másik, céges csomag is állt ugyanúgy náluk, ugyanúgy Lengyelországból. A cég nevében is felhívtam őket, ugyanez. A lengyel nagyker is csak pislogott, hogy ez mekkora fasság már...
Mondom a DPD-nek, mindennap járok Pest környékén, bemegyek érte, ha már akkora balfaxok vagytok, hogy nem tudjátok önállóan elhozni Szegedre.
Azt nem lehet.
Aztán addig húzódott a dolog, hogy a nagykerből egy hónap után megrendeltem újra, királyi Postával, és egy napon érkezett a DPD-s rendeléssel. Azt nem vettem át.
A Vintedes csomagomat még pár nappal később hozták. Egy gokart volt a gyereknek, gondolom addigra kijátszották magukat vele.
-
-
Nálam is minden rendben van a FOX-szal. A MPL az viszont kalandos, vettem hangfalat házhozszállítással. Egyszercsak 10 óra magasságában kapok egy emailt, hogy 8-12 között szállítják, fél óra mulva hív a futár és 5 peren belül megérkezett. Na ezzel az a gond, hogyha nem vagyok otthon, akkor újra megpóbálják kihozni, de időpontot nem lehet egyeztetni. A DPD nálunk kiválóan működött karácsony elött is, az express one-nal voltak problémák, de az is inkább az időpont jelzés. Jött a futár és a szállítási értesítést a teljesítés értesítés után kaptam meg.
-
Nekem az volt a fő bajom, hogy mindenki hibázhat, ezzel nincs is baj, csak nincs elérhető ügyfélszolgálat aki a panasszal foglalkozna, és ha nagy nehezen elmodtam mi a baj, semmit sem tettek....
Nem volt fő csomagszezon, inkább uborka... -
Én ezzel a dologgal mindig úgy vagyok, hogy az adott körzetben szar emberek dolgoznak és nem úgy csinálják a dolgukat ahogy kéne, éppen ezért rájuk kellene mérgesnek lenni. Érdekes módon nekem még egyik cég sem hagyott el csomagot, legalábbis feladóként, vásárlóként a Magyar Postának sikerült párat. De ezeket meg betudtam annak, hogy vagy a feladó vagy a Postán dolgozó hibázott valamit (valami még csak a postát sem hagyta el
). -
+1 a postán maradóra. Vagy ha hív a futár akkor mondom neki hogy vigye vissza postára és akkor meg sem kell állnia címkét nyomtatni.
-
Nekem még az idők kezdetén volt problémám, egy elromlott foxpost automata képében de azóta minden klappol. A postán maradó is jó, abban sem csalódtam még.
AZ spec nem tetszik, hogy a foxpost meg a packeta összeolvadt, asszonynak volt csomagja amit foxpostra kért és packetán kapta. Ha a hasonlókból rendszer lesz akkor váltok. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ne kérd házhoz a postával küldött motyót, hanem postán maradóra.
Olcsóbb is és akkor mész érte amikor időd engedi. Bár nem tudom hogy a kis települések postáin ez működik e, de gondolom igen. -
Magánszemélyként nem sok választásod van, ha csomagot akarsz feladni, vagy neked küldenének csomagot.
Nálunk van Foxpost automata, de MPL automata nincs.
Ha én küldök csomagot, akkor bemehetek a postahivatalba, de ha nekem küldenek, akkor gázos a kiszállítás
Minden más futár egy-két órás intervallumot ad meg a kézbesítés időpontjára, a Posta futár egy naposat 
Arról nem is beszélve, hogy voltak olyan küdeményeim, amit 50%-os valószínűséggel kaptam meg a Posta kézbesítőjétől. Korábban pont azért álltam le a SincerityTradingtől történő memória kártya vásárlással, mert ők ajánlott levélként adták fel a memória kártyákat, a kézbesítők tudták, hogy mi van a levélben, és vége felé a legtöbbször üres boríték jött, kis vágással az alján

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
DPD-s csomagokat is szoktam kapni, de azok pl. mindig csak cégektől jönnek, ahhoz nem hiszem hogy hozzá merne nyúlni a futár és ez igaz bármelyik futárszolgálatra is.
Inkább a magánszemélyes csomagküldéseknél van az a gond,
hogy trombitának nézik egyes futárok. -
Tele volt/van sírva az internet a DPD-vel kapcsolatos problémákkal.
Ehhez képest nekem az elmúlt 7 napban 2 csomagot is gond nélkül kiszállítottak

Pedig egy faluban lakunk Fejér megyében, minden ok meg lenne rá, hogy itt (is?) akadozzon a szolgáltatás.
-
Apollyon
Korrektor
Ahogy már írták, túlhajtott és alulfizetett futárok szállítanak, így kb. csak a jóindulaton múlik hogy mi történik csomagokkal.
Persze az is megesik, hogy csak szimplán tahó a futár, és kell neki az extra betevő.Esetleg azt lehet még tenni, hogy nagyobb értékű csomagnál fizetni pluszban csomagbiztosításért, ha van olyan. Vagy keresni olyan szolgáltatót, aki kínál ilyet. Vagy ráírni a RAM-os dobozra, hogy pl. varrókellékek vannak csak benne a nagymamának.
-
fukasza
lelkes újonc
Pedig most pont a GLS-en balhézik mindenki, már a kormány is verte az asztalt miattuk, erre Foxpost... Szerintem márkafüggetlen a dolog, azért nincs elég futár, mert nem fizetik meg őket. Aki van, az is ilyenkor próbál helyezkedni, több pénzért váltani, hiszen a konkurrenciának is kell a melós. Hülye lenne nem ilyenkor liánozni, ilyenkor fog könyörögni neki a főnök hogy ne menjél, adok manit, nem az uborkaszezonban. Amúgy a GLS is változó, van hogy egész héten pingel hogy már megint pont az én csomagom nem fért be az automatába, nahát... Másik rendelést meg pikpak kihozza. Más körzetben meg épp a Foxpostnál megy ez a játék, ott az ő kuncsaftjaik érzik úgy hogy csak őket szivatják, bezzeg a többi az mennyivel jobb... Szerintem pont ugyanolyan mind, hiszen ugyanaz a problémájuk.
-
SutPet
aktív tag
Szerencsére nekem az utóbbi időben is minden rendben volt foxpost-al. Mind amit én küldtem mind amit én rendeltem, bár azt én is hallottam hogy packeta felvásárlással hígult a szolgáltatás minősége.
Magyar postával már nem egyszer megszívtam, nekem velük volt nem egyszer olyan hogy a feladott csomag sérülten érkezett meg mert sz*rtak rá hiába volt rá még törékeny is rakva. Egy időben a külföldi csomagokat rendszeresen felbontotta a postás és csomagolás nélkül rakta be a postaládába vagy annak tetejére...
GLS-el régen mikor csak futár volt volt rossz tapasztalatom, nem akkor jöttek ,nem jöttek téma. De automatába is rendeltem tőlük ott meg másik automatába rakták be csak ezt valahogy nem sikerült kideríteni és visszament a csomag.
Mindegyikkel vannak időszakosan gondok, főleg így ünnepek környékén mikor rommá vannak szivatva a kismillió csomaggal. -
Én a karácsonyi hajtásban a GLS-nél a város széli automatáiba kértem a motyókat,
mert a térképen a központi helyek folyamatosan telítettséget mutattak. A foxpost-nál
azt szerettem, hogy ilyenkor simán betették 1km-el arrébb egy üres automatába. A GLS-nél sajnos ez nincs, hanem küldik az üzenetet hogy tele volt az automata ezért válasszak egy másikat.
Amiket küldtem most karácsony előtt csomagokat, ott írtam is a vevőnek hogy
valami eldugott automatát válasszon, hogy simán megkapja. -
A Packetta és a Fox fúziójával sajnos bejött az a tényező a dologba, hogy van ahol az egyik, valahol a másik cég régi garnitúrája maradt / ment, és ez sajnos régiónként kihat a szolgáltatás minőségére. Pl. ahol Packettások maradtak, ott a nekik megszokott Packettát jobban kezelik és a Fox lett a mostohagyerek, a "nyűg", és viczaverza... Én eddig a Foxposttal remekül elvoltam, Packettával is kaptam/küldtem csomagokat gond nélkül. Attól is függ a dolog, hogy mennyire leterhelt egy-egy régió, egy-egy automata.. ott nyilván nagyobb az esélye, hogy valaki az alkalmazottak küzöl téved, és is láttam már városom helyi Facebook-csoportjában, hogy valaki nem azt vette ki az automatából, amit megrendelt...
Az automatát preferálom, mert nekem pl bejárni a város centrumban lévő nagypostájára, parkolni, stb, nyűg.. míg az automatát kis kitérővel munkába menet-jövet útba ejtem.. szóval ez is emberfüggő, kinek mi jön be. -
-
Amúgy tényleg minden csomagküldés régió függő is lehet, mert ahová küldtem csomagot és felbontották, írta a srác hogy a foxpost-al ott rendszeresen gondok vannak (vidéki kistelepülés).
Csak azt nem értem, hogy ha valahol tényleg nagyon sok a bejelentés akkor ott nem kéne a futárt leváltani? És ez igaz minden csomagküldő szolgálatra.
-
Lenry
félisten
azt azért fontos leszögezni, hogy az égegyadta világon semmit nem jelent, hogy mondjuk tömegével sírnak a népek ilyen-olyan fórumokon. az a másik 99%, akinek simán odaér a csomagja, nem fog sehová írni.
egy autószerelő is csak rossz autókkal találkozik, de ez nem jelenti azt, hogy minden autó rossz.a másik meg, hogy csomó esetben nincs lehetőséged választani. Vinteded megveszik tőled a cuccot, abba az automatába rakod be, amit a vevő kifizetett.
ha egy webshopnak adott futárszolgálattal van szerződése, akkor neked hiába egy másik a szimpatikus. -
Sajnos Packetaáal nekem is van rossz tapasztalatom. (Sajna Foxpost is már Packeta)
Feladtam automatában, futár összekevert 2 csomagot.
Tévedéssel egyáltalán nem akartak foglalkozni, telefonos ügyfélszolgálat csak AI, majd megszakítja a hívást. Emailre sem válaszolnak, vagy fenyegető szöveggel leráznak. Többet feladni biztosan nem fogok packetával -
Nekem rendszeresen érkezik csomag Foxposton. Pénteken adják fel és ... Régebben szerda-csütörtök volt mire ideért. Aztán novemberben valami változott, mert a péntek reggel feladott csomag szombat délelőtt itt van az automatában, holott elvileg hétvégén nincs töltés. Szóval, számomra kellemes csalódás.
-
F34R
nagyúr
Kossz B+ en most kezdtem el hasznalni
-
R̲e̲m̲
senior tag
Szerintem ez erősen régiófüggő. Errefelé a magyar "királyi" posta tatabányai depója a feketelyuk, 4ből 2 csomagom eltűnt, egyet felbontottak, majd 3 hét után sikerült kézhezkapni (egy bocs, elku****k nélkül), ellenben foxpost 132/132 célba ért időben és sértetlenül. A GLS-el ugyancsak nem volt gondom még, bárhonnan bárhova ment csomagom.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- HP omen 17-w131ng bontva
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / 32GB DDR5 / RX 9070 / 2TB SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3 i7-10750H 32GB 1000GB GTX1650-Ti 4K UHD 1 év gar
- DELL Precision 3430 SFF,i7-8700,8GB,256GB SSD,NVIDIA Quadro P620 VGA,Win11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Felénk bár nem felnyitják, de az alábbiak történtek velem
).
és nem csak az én adataim voltak rajt, hanem azé az osztályvezetőé is akivel a végén üvöltöztem már a csomag miatt.
Az én pozitív tapasztalatom nem nyugtatja a negatív tapasztalattal rendelkezőket.

).