Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
pietrrr
aktív tag
Látom a jogsiszerzésre terelődött a téma, akkor kérdeznék is ehhez kapcsolódóan:
Tudtok ajánlani olyan sulit a XI környékén, ahol értelmes időn belül megtanítanak motorozni (nincs túl sok gyakorlatom) jó áron?
Vagy gugli alapján simán jelentkezzek a legolcsóbba, és úgyis vizsga után tanulok meg motorozni? -
LógaGéza
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Nekem se nagyon volt forgalom, konkrétan tán 2szer mentünk ki, látta az oktató, hogy képes vagyok nem megölni senkit, és 3. alkalommal már vizsgáztam is. Ez volt másfé éve.
Nálunk chopperes arcok voltak, mondták, hogy már 10 éve motoroznak, itt az ideje jogsit is megszerezni
-
Nincsenek már olyan iskolák ahol leszarják a gyakorlatot?

Nem tudom ,hogy egyedi-e ,de nálam megkérdezték láttam e már motort mondom aham , ráültettek a motorra és látták , hogy mi van. Ki írtak egyből rutinra utána mivel volt jogsim kocsira így egyből mehettem rá két hétre forgalomba vizsgázni .... "oszt" ennyi volt . De "motorozgatni" nem kellett.
Jó ez még akkor volt mikor nem voltak kategóriák
Emléxem voltak olyan arcok akik full r1 meg GSX -r érkeztek beöltözve bőrbe vizsgázni

Rutin volt csak meg nekik is azt nyél gázzal hagyták el a vizsgáztató elött a helyszint....Régi szép idők
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
duni84
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
iskolája válogatja
a lényeg, hogy az elméleti vizsgád legyen meg legkésőbb feburár végéig, aztán úgyis az első tavaszi napsugarakkal terelnek majd ki a többi tanulóval a rutin pályára. ott meg az oktató meglátja, hogy kiknek kell minél hamarabb rutin vizsgára időpontot foglalni. legelső órán úgyis valami 50/125-ös robogóra ültetnek rá, hogy tanuld be a pályát, azokkal meg tök biztonságosan lehet körözni még hűvösben is. -
Methionyl
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
én tavaly raktam le, feb. végén már 6 fokba ment a rutin ezerrel. Igaz ez Bp, nem vidék.
-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Van két másik telephely, Kecskemét és Debrecen talán?
-
DJGABI
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
jaja nálunk is tök vegyes volt a felhozatal. ejj bakker, alsó hangon 9 alkalom? az azért nem kevés
mondjuk lehet inkább így tavasszal járkálnék fel. anno nyáron esténként mentem, de még úgy is a 30 fokban kellett vezetni. ami persze alapból jó lenne motorozáshoz, de városban tötymörögni nem az igazi -
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
én safetynél csináltam a jogsit, nem volt olcsó, de egyébként szerintem parádés volt. Benne volt egy két napos alap 1 is, elég jól lehet pörgetni az időpontokat is.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
DJGABI
üzenetére
Meg nem tudom mondani neked, mikor volt a KRESZ vizsgám. Sokat kellett rá várni, azt tudom, a kovid miatt.
Egy haverral a chatben volt egy juni 3-as dátumú KRESZ szót tartalmazó üzenet. Akkor még az online részét toltam, vagyis pörgettem a digitális lapokat.
Elvileg júli 7 volt. Bemerészkedtem az exemmel beszélgetésbe
Amúgy ott kb. minden kategória is vizsgázott egyszerre. Kamion, autó, AM, stb.
Július végére kezemben volt a jogosítvány.Azt hiszem 18 óra gyakorlat kell. Az nem 4-5 alkalom sajnos

Szívem szerint én is maradnék a Ritmo-nál, Bukits Attilával jól együtt tudtam dolgozni. Pici iskolába semmiképp nem akarok menni, barátnőm szeptember 7 óta vezet. Most kezdi a forgalmi vizsgát. Mármint konkrétan most, pár perc múlva. Annak idején nekem az autós 30 órám 1,5 hónap alatt lement, 3000-3500 forintos óra áron. Most a plusz óra már 6000, az alap meg 5500.

-
DJGABI
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Majd a tapasztalatok engem is érdekelnének. Hmm, lehet együtt vizsgáztunk? Nézem a naptárban, én 2020 júni 23-án mentem B125-ből KRESZ vizsgára

Gyakorlat ilyenkor mennyi kell amúgy? Persze, tudom, egyén meg oktató függő, de nem szeretnék sokat feljárni. A 125-nél az a 4-5 alkalom még úgy ahogy belefért. Én valszeg maradnék Ritmónál.
-
A Zéé
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
MIkor csináltad az A1 kreszt? Mert az A1 kresz vizsga időpontjáig meg kell szerezni a sikeres forgalmi vizsgát is,. kategóriaváltásnál.
-
A Zéé
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
tantermi oktatást sztem kb. bármikor lehet csinálni, a rutinpályához/forgalomhoz meg elvileg valami határozatot adnak ki központilag az időjárás függvényében, hogy mikortól lehet csinálni. Legalábbis most ősszel így volt, hogy mindig 1-1 héttel tolták ki, hogy meddig lehet vezetni.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Csak akkor fognak hivni, ha mar alairtad naluk a szerzodest, szoval errol ne almodj
-
norbert1998
nagyúr
Köszönöm szépen

Aztán remélem jó hamar meglesz már a jogsi is rá

Általános érvényű, hogy március 15 után nyitnak a motoros iskolák, vagy teljesen iskolája válogatja?
Azon agyalok, hogy beadom több értelmes iskolához is a jelentkezést, és amelyik előbb hív, ahhoz megyek
Tavaly az A2-re áprilisban hívtak, udvariasan elutasítottam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Bukócső, ködlámpa szokott még gondot okozni.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Áh, úgy már nem gyári a fényezés, át nem tolod a vizsgán

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Vagy a gyári legyen fent, vagy legyen megfelelő papírjai az adott alkatrésznek.
Átnézik az összes E jelet. De attól függ milyen kedve lesz a szemlézőnek.
Világításba megfelelő izzók legyen. -
válasz
norbert1998
üzenetére
Legyen minden gyári, utólagos kipu., fekkar ilyesmi ne legyen fent.
-
norbert1998
nagyúr
Na, jövő szerdán megy rendszámért a Strom.
Nem vittem még semmit KPM vizsgára, de mit néznek ott amúgy olyan nagyon? Mire kell jobban figyelni, van valami ilyesmi? Fékek, kezelőszervek mind tök jók, stb. Más egyébről sem tudok, ami nem faja rajta.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Amennyiben rendesen zar is, akkor a termosztattal ne foglalkozz.
50 ala el nem tudom kepzelni hogy lemegy ugy, hogy azt mondtad, mar letakartad a hutot.
Ezeket a megoldasokat oedig felejtsd el, hogy elnyomsz valamilyen vizcsovet. Meg a hibat sem tudjuk.
Biztosan nem az van, hogy melegebb eghajlatra szantak.
Vazszammal en nem tudok mit kezdeni, hacsak nem ducati.
Nyaron a ventinek kulon hokapcsoloja van, nem ugyanarrol szokott menni, ami a muszerfalba megy, tehat biztosan nem fott volna meg a motorod. Es azt latnad rajta, hogy jonne a viz a kiegyenlitotartalybol.
-
csongi
veterán
válasz
GTVili
üzenetére
Ennyi. :).
Egy motornal joval nagyobb feluleten erintkezik a kulso levegovel a blokk, mint egy autonal.
Hiaba van zarva a termosztat, plusz hatfokba 70 es temponal mar nullafokos hoerzet lesz vagy kevesebb.
A menetazel is valahol 0 fok korul lesz sztem.
Paras idoben meg jobb a hutes.
A kipufogo meg eleg nagy hoelvono tud lenni sztem.hugi .
Nalam kb 110 fokos a viz nyari idoszakban.De ha a kulso homerseklet le esik 10 fok korulire mar 80 fok alatt lesz ennel a temponal. Hidegebb idoben meg annyi sem.
Pedig eleg burkolt. -
hugi0
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tavaly is es iden is kiszedtem a termosztatot.
Labos viz 1,5L - felmelegit.
Benne a homero.
71-72-nel nyit - 86-88 korul teljesen nyitva.
Ugyan ez a homero kerult a huto kupak levetele utan a vizbe 1-2°C elteressel ugyan azt mutatta mint a muszerfal.
15°C es 70°C-nal sem volt nagyobb az elteres mint 1-2°C.
Hosszabb uton mint a Szentendrei vagy Vaci ut (ha elkapom a zold lampasort - nem kell le fol valtogatni) visszamegy siman 55-50 kornyekere. - neha 50 ala is.
Arra gondoltam a "kis vizkor"-on levo (gumi)csovet egy picit osszeb nyomom ne legyen benne akkora aramlasi sebesseg.
De ! - ez kockazatos, mert ha veletlen valmiert elzarodik, akkor amikor a termosztat kinyit a hideg viznek nem fognak orulni a meleg alkatreszek.Tavaly meg megbirkoztam (szellemileg), hogy 55-60-65 korul van a viz (akkor ugye a max -4°C volt).
- a tartos 90-es sebessegnel ugy itelem meg mar nagyon vissza hult volna.Mar az is felmerult bennem, hogy nem europai model es melegebb egtajra szantak, ahol nincsenek minuszok. (Alvazszamot, motorszamot megirom privatban, azzal tudsz valamit kezdeni, hogy szamomra infoval szolgalj ?)
Ez van a manualban - ezt is le fogom ellenorizni (a het masodik feleben tudok idot szakitani ra).
"Coolant temperature sensor resistance
Out of specification → Replace.
Connect the pocket tester (Ω × 100) to the
coolant temperature sensor as shown.
Resistance 20°C (68°F)
2.32–2.59 kΩ
Resistance 80°C (176°F)
310–326 Ω"Mindezektol fuggetlenul, nyaron megnyugtato a kijelzett homerkseklet mert 85-100 kozt szokott ingadozni.
Ha nem jo a homero akkor meg nyaron van gond. - es eddig szerencsem volt, hogy nem sult meg.
Most meg majd ettol fogok rettegni nyaron, hogy nehogy megsussem.
Ugyhogy mindefelekeppen hoerzekelo ellenorzes lesz. -
-
Somatom
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Mert hiányos a lista. Pl. egy Bosshosson biztos nem néznél ki úgy.

-
V.Stryker
nagyúr
Régebb itt linkeltetek egy angol oldalt, ahol motor típusra meg lehetett nézni az üléspozíciót. Valaki nem tudja melyik oldal volt?
-
doddencs
senior tag
A motoros cordura ruhát ki hogyan takarítja? Pesten van esetleg valakinek bevált ruhatisztítója?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Ket lehetoseg van. Vagy rossz a vizhofokmerod, vagy a termosztatod.
65 fokkal ilyen hidegben nincs baj, de ahogy kiveszem a fogalmazasodbol 45 fokra nem ment le a viz homerseklete, csak feltetelezted, hogy le fog menni. 7000 nel tobb hot is fejleszt a motor, szerintem nem megy le 45 fokra. 65 fokosan hasznalom en is az egyik motoromat, ilyen hidegben az sem tud annal jobban felmelegedni. Ezert megallni motorral nem kellett volna.Meg kene nezni a termosztatot, hogy normalisan mukodik-e.
-
hugi0
őstag
Ma reggel elindultam (Bp. 3. ker.) az elso rendezvenyre (-8°C) de sajnos a vizhofok nem ment 65°C fole a varosban.
Igy mikor elertem a varos masikfelebe, ugy dontottem nem megyek tovabb.
Ha 6. fokozatban kostans 6000-7000RPM el haladok, felo hogy vissza hult volna a viz 45-50°C-ig (joval nagyobb menetszel).persuader
Valami ottlet mit csinaljak ? - ezzel a vizhofokkal tavaly is kuzdottem.

A huto nem kap kozvetlen menetszelt, le van takarva. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
2017-ben a 2002-es swift 1.0-ra 100k/ev-t szerettek volna kerni
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Boyracer Honda Jazz 2006-ból, és az én jogsim júniusban lesz 10 éves, idén már újítanom kell. 2017-ben, mikor hozzám került az autó, 89k volt még bónusz nélkül, ehhez képest a 37 sokkal barátibb.

-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Nekem is B5, 7 éves lesz a jogsim májusban, kettes Megane limuzin van a nevemen 2009-ből. Ha így is a hely az oka, az komoly

Szerda reggel haver elé mentek ki ugyanúgy, mint a piros autód elé. Csak kicsit jobban összetört. Főúton, úgydöntött a kiscsaj, hogy nincs elsőbbsége a havernak.
-
zgospel
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Na én meg pont az Unionnál voltam, de most a Waberersnél 23 ezer jött ki, úgyhogy váltok én is.
Az a 15 már sokkal jobban hangzik. Vajon miből jön a különbség?
A te motorod bő 25 lóval erősebb, durván 300 köbcentivel nagyobb is, szóval potenciálisan nagyobb ámokfutó kéne hogy legyél a számításkor
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem 37k lesz most B05-ben a Jazz-re, pedig öregebb vagyok nálad 3 évvel, és a jogsim is minden bizonnyal régebbi legalább ennyivel.

De nem csodálkozom, Mosonmagyaróvár nagy kockázat lehet a biztosítóknak, ez éppen ma történt velem és anyum Ypsilonjával. Tavaly márciusban meg ez.
-
norbert1998
nagyúr
Én kaptam emailt, hogy hibás bonus besorolás.
Turns out, eggyel kisebbet adtam meg. Csökkent negyezerrel. 23 ezer az éves. (autóra) -
zgospel
őstag
Megküldte a biztosító a jövő évi díjat. B05-ből B06-ba lépek, és ezért cserébe a tavalyi 26939 Ft helyett idénre már 26916 Ft-ra csökkenne a díj.
23 Ft kedvezmény 1 bónusz szintért
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem ehhez lehet annak is köze, hogy a versenycsapatok, legyen az autó, motor, bármi, a slicket csak akkor teszik fel, ha ki akarnak menni a pályára, addig valamilyen valahonnan levedlett gumit raknak. Másik ok persze az, hogy a pályára szánt gumik egy versenycsapatnál mindíg a paplan alatt vannak.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tavaly ment kukába nekem is emiatt slick. 2-3 fok alá megy a gumi nagyon óvatosan kell bánni vele.
-
Topiccsendőr
addikt
Beleragadna a polo is. De nem nagy muvelet, 4-5 szor jobbra balra billegteted a motort, nagy erovel, es hallod ahogy elengedi a gumi.
Ja igen. Erdekesseg. Telen szallitani slicket ezzel nem szabad. Tobb gyarto is irja a slick gumikra hogy bizonyos homerseklet alatt repedezhet a gumi. Namost ezt nem a sima tarolasra ertik, es nem szimpla repedezest, mint azt korabban gondoltam. A futofelulet elvalik ilyenkor, es mehet a kukaba a gumi. -
ath
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egy vékony pólót vagy valamit rádobni nem érné meg, hogy ne ragadjon?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez még
szerencsérenem fenyeget, pályára saját lábon viszem.
Köszönöm, akkor rendelem is - már csak a méret a kérdés, gondolom hosszabb távon járok a 17-21"-al, mint a 13-17-el. -
LógaGéza
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Pont ezt gondoltam normális támasztásnak, ugyanis a fenti szállításnál az volt a probléma, hogy elöl nem tudott a futó lemezén normálisan megtámaszkodni, és a jó magyar utakon a rázkódástól kicsit fordult a kormány, a kerék is, és szép apránként dölt oldalra... Sose voltam egy spanifer-maestro...
-
LógaGéza
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Amikor először vittem, nekem is lenn volt az oldalsztender, logikusnak tünt amolyan safetynek, hogy ha borul, akkor az megfogja. Igen, ám de amikor engedett kicsit a spani leért, és konkrétan az ütésektől feljebbhajlott. Mondjuk jól is jött, mert annyira egyenesen állt a Duke mindig, hogy féltem, hogy felborul, most meg van egy stabil dőlésszöge az oldalsztenderen
-
válasz
LógaGéza
üzenetére
Én anno Montenegróban egy defekt okán hajtottam végre az alábbi nem kicsit izgalmas szállítást:
A Transalpot feltettük a gumis utánfutójára, de azt hátul becsukni már nem lehetett, mert a hátsó kerék már túllógott a platón. A motort egy darab gumipók kötötte az utánfutó rácsához, valamint én, aki mellette kucorogtam és kapaszkodtam a motorba.
Így tettünk meg kb. 25 km-t, a magyar átlagnál szarabb utakon, olyan 70-80-as tempóval pattogva az autó mögött. A mai napig nem értem, hogyan éltem túl.
A defektjavítás végül a szállítással együtt 5 euróba került.
MaCS
-
LógaGéza
veterán
Használ valaki ilyen vagy ehhez hasonló utánfutóra rakható motorállványt? Előfordul néha, hogy futóval el kéne vinnem a motort, és akkor egyszerűbb lenne egy ilyet kikötni elől + hátul a villánál, mint 8 spanival a motort (és még akkor is végigizgulom az utat, hogy rendben van-e). Futó bérelt, vagyis fixet nem tudok rárakni, valamint a környéken nem találtam olyan bérlőt, ahol van motorszállító.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Van szerintem csak nem néz ki jól
Én vettem shoxba , ha télen bejárok az irodába ne fagyjak szét. A lényeg , hogy ne fujjon sehova be a szél .
No meg a rétegesen öltözködés sem árt .
Én az egészbe azt nem szeretem ,hogy sok nagy és nehéz és macera irodába le vedleni a sok "szart".Ezért inkább nem járok be télen, szerintem másfél hónapja most voltam elöször a héten mikor 12 fok volt.
(kocsi nem opció nem vagyok hajlandó oda vissza 3 órát ülni Bp-n a forgalomba. )
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Markolatfutes, cordura. Utalom, mert az akszesszoáros Koso krvara elut mindentol, ami egy normalis motoron van, a cordurat meg ki nem allhatom, de ezzel elvagyok nagyjabol most.
Es motorfuggo. A big-bang r1 idealis teli jarmu. Szeles fejidomja letereli a kezedrol a szelet es a labadra fujja a hutobol a meleget. Vegyel te is big bang r1 et telire. A kovetkezo vetel mint teli autobahn jarmu, szerintem idealis lenne. :D
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze meg van a mérleg egyensúlya. Csak a sikerek közepette, lehetett volna egy kicsit jobban merészkedni, és a 2002től lévő fejlesztésekkel bátrabban bánni.
De mindegy ezek csak feltételes és múltidős gondolatok. Ez már nem változik
A jelen piaci helyzetnél kiderül mekkora áremelkedést bír még el.
Egyik befolyásoló a Ft értéke. A másik az infláció. Erre fog még rápakolni ezek a védettségi intézkedések. AZ Euro-s árakban nem nagy változás van %-an az itthonihoz képest. Az ottani emelkedés még úgy ahogy elfogadható, csak mire Ft-os ár lesz drasztikusan drágul. Evvan.
A hazai termék paletta jelentős rész még most is import, és kb itt fejezik be a vasak az élet útjukat.
Átnéztem a hazai statisztikát. Messze nem vagyunk a 2006-7 járműpark szintjén.
Emelkedik, de egy pusztult állapotból a pillanatnyi emelkedést, igen erősnek lehet érzeni.
Kb ez így is volt a rendszerváltás után, és még így is marad az én életemben sztem.
V.Stryker: Sajnos kifizetted valakinek a szervizelést.
Sajnos ez ilyen. Ezért nincs kedvem már típusokat váltani. Ha figyelmebe veszem az éves km-t, akkor még egy 50-es is elegendő lenne nekem.
de sokszor megfordult a fejembe, felülök egy Nakedre, elmegyek kerülök egy órát, kimosom a bogarat a fogam közül oszt jó van az úgy. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
A tervezest komolyan vettek, es barmelyik modellt meg tudjak konnyebbre csinalni, de az megdragitotta volna, es ha a fajdalomkuszobon tul lett volna, akkor a foldbe all a sokkal jobb motor ahelyett, hogy a koronazatlan kiraly lenne.
Ausztria mar bekemenyitett es nemetorszag is be fog, de ha van eu qr kodod, jossz-mesz a hatarokon, nem oszt, nem szoroz. Ez a nagy inflacio inkabb hatassal lesz a hasznalt arakra.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Innen melyiket vennétek meg leginkább 20-25k-ig? [link]
Sajna a 4XL kritérium, így soksoksok kiesik

A Dane Staby 4xl tegnap 40k helyett 20k volt, de addig gondolkoztam rajta, míg ma reggel ismét 40k

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Igazából 850ért odaadnam. Az alatt nemigen.
2002-es, már a faceliftes. Könnyített dugattyús. Kombinált fékes.73000 km.
Szeptemberben kapott új aksi, új gyertyák. új kuplungot, szelephezag allitast, karbiszinkron, olajcsere, kardán olajcsere, karbi membrán, fékek elmosogatva, új fekolaj.... Új hűtőközeg. Kopoltyus legnagyobb plexi van rajta, plusz eggyel kisebb Kappa... Ülésfűtés.
Szóval nekem most 950ben áll. Így 850nél "csak" egy szazast bukok rajta. -
csongi
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ha aban az idoben kicsit komolyabban veszik a tervezest, es faragnak belole 20-30Kg.(Volna honnan) Most is az egyik koronazatlan kiralyfeleseg lehetne a korosztaly/ idoszak kategoriaban. :). Gazdasagilag a szokasos receptetet alkalmaztak. Ossze legoztak es helyenkent modpsitottak par dolgot.
Mivel egy olyan kategoriaba kerult a vas, ahol nem volt konkurencia ilyen felszerelessel, nem kellett agyon eroltetni magukat.V.Stryker: Tetszik a fogalmazas. :). Fiatal vagy hozza :) En szoltam. :).
A 950 et ha megkapod erte, emelem kalapom, es urlok a sikernek.Bar lehet tavasszal lesz meg egy loket a piacba. Ha az Sogorok bekemenyitenek az oltassal az az import piaci resz beszukul, az arak tovabb emelkedhetnek, ha lesz akik megfizetik.A banditnak kultusza van, ezert. Erdemben jelentos elteres nincs.
Az egyik tura-sport a masik Sport-tura :D
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tesla topik
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a lényeg, hogy az elméleti vizsgád legyen meg legkésőbb feburár végéig, aztán úgyis az első tavaszi napsugarakkal terelnek majd ki a többi tanulóval a rutin pályára. ott meg az oktató meglátja, hogy kiknek kell minél hamarabb rutin vizsgára időpontot foglalni. legelső órán úgyis valami 50/125-ös robogóra ültetnek rá, hogy tanuld be a pályát, azokkal meg tök biztonságosan lehet körözni még hűvösben is.

.... 25 lett volna az idei díj. Léptem én is az Aegon-hoz... 15 lesz nekem is az éves díj.... már be is fizettem, mielőtt meggondolják magukat.... 
Egy 1.2-es ideges Bravo-val kezdtem 2001-ből, 2016-ban, 2018-ban jött a Megane.