Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
A véleményetekre volnék kíváncsi!
2020-as Yamaha MT07-re szeretnék az első fényszóróra az autókhoz hasonlóan, egy Uv álló víztiszta fóliát rakatni, hogy az idő múlásával ne mattuljon, illetve megvédi a felületét a kövektől.
A motorok fényszórói is gyárilag fóliázva vannak?
Csinált már valaki hasonló megelőzést a motorján?Köszönöm a választ.
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretnék bőrkabátot vásárlni a kis MT07 mellé.
A bolt amit szeretnék felkeresni az alábbi 3 márkát forgalmazza.Mugen race, Plus Racing, Bering.
Mivel nem vagyok nagy motoros, pályára sem járok, ezért nekem szerintem elegendő a kisebb gyártók termékei is. Melyiket ajánlanátok?
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Aki szerelt már fel bukósisakra Sena sisak kommunikációt, mennyire bonyolult?
Vásároltam egy 50R-t de az én bukómhoz sehol nincs, hogyan is kellene.
Vagy bízzam inkább szakira? Kicsit eltántorít a próbálkozástól, hogy ahol vásároltam közölték, hogy a felragasztható részeket nem tudnak adni/pótolni, ha netán nem sikerülne rendesen felrakni.THX
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Helló
Kicsit megkésve bár... igaz idén még nem motoroztam, lassan belerohad a tavalyi benya.
"Japan motor, biztos, hogy metrikus. 5 os inbusz, de valszeg szet van trancsirozva."
Sajnos nincs igazad. Az 5-ös imbusz nagy, a 4-es kicsi hozzá. Ha netán nem hinnétek nekem, készítettem róla videót is, és nem félek használni.
Létezik, hogy az egész egy nagy rohadt, öntvény, és nem elhet csak csavart cserélni benne?
THX
-
Predator2
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nagyon, még a jelenlegivel is.
"Vedd le a súlyt, motorozz vele egyet."
1, Nem metrikus csavar van benne.
2, Szereztem inch-es imbuszt, de azzal sem bírtam lelazítani
"(olcsó megoldás: rozsdamaró + fekete rally festék
)"Középen a csavar rozsdásodik elsősorban.
-
Predator2
addikt
Helló
Köszönöm a kabátos kérdésre érkezett válaszotokat.
Adott a 2020-as Yamaha MT07-es motorom, aminek rozsdásodik a kormányvég súly. Engem zavar.
Szeretném lecserélni, de a Kínai vackoktól ódzkodom.
Erről a gyártóról mi a véleményetek? Megszabad venni? [link]THX
-
Predator2
addikt
Helló
Van egy kabátom amiben van egy "szivacsdarab" level1 protector, és van külön egy gerincvédőm is amit felveszek alá. Ebben az esetben hagyjam a kabátban a gyári szivacsot, vagy vegyem ki? Nem akarom, hogy kiröhögjenek, hogy gerincvédőm és level1-es protektort is hordok egyszerre, ha az amúgy felesleges.
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Napi első használatnál, meddig melegítitek a motort, mielőtt komolyabban terhelitek?
Diesel autóm van, az nagyon szereti, ha hidegen komolyabban terhelik ezért, minimum 20km-t megyek mire kicsit jobban tolom neki. DE ügye ez autó.
Motornál mi az ideális? Ki hogy szokta (ha szokta)?
Nem szeretném szétcsapni a technikát.Az értelmes válaszokat köszönöm.
-
Predator2
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Helló
Köszönöm a válaszokat. Sikerült lehűtenetek a hülye fejemet. Elengedtem a cbr témát.
A Zéé
Jogos a kritika/észrevétel."Azt írtad, hogy nem vagy oda az MT07-ért"
Inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak dolgok benne amik nem tetszenek. Számomra kényelmetlen, ülés csere után is. Hiányzik a sor4 visítása. A Honda azért is jött szóba, mert egy "viszonylag olcsó" és egyszerű megoldással orvosolhatnám ezt a problémát.
Nem ismerek minden a piacon forgalomban lévő motort, de szerintem az én elvárásaimat nem tudja egy motor.
"2 év alatt 2000 km-t menni még az egy motor is majdnem felesleges, nemhogy a 2..."
Én abszolút élmény motoros vagyok, csak akkor megyek ha kedvem van hozzá. Csak azért, hogy gyűljenek a km-ek nem fogom elővenni.Tüzi, Somatom és Topiccsendőr
~62.000km van a motorban gyári tárcsával. Nekem soknak tűnik.
Nem azt írtam, hogy azonnal cserések a tárcsák. A szerviz aki az átvizsgálást végezte volna is azt mondta, hogy ezek elég drágák manapság, főleg egy olyan használt motor esetében ami alapból elég drága.Harley olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ha a pénz, tudás, tapasztalat meglenne hozzá, egy BMW S1000RR vagy egy Yamaha R1M állna a garázsomban. Illetve egy kis pofás túra enduro.dellfanboy
Ha találkozom valahol (bár kétlem, nem mai darab motorok) ki fogom próbálni. Már csak azért is, hogy gyönyörködjek a hangjában. -
Predator2
addikt
Helló
1, A kis cbr-re egy kicsit visszakanyarodva, szerintetek kezdjek félni?
Mármint ha jól veszem ki a szavait, egy gumi és féktárcsa cserével kellene kezdenem."Szia!A fékbetétek most lettek cserélve, vadonatúj Brembokat kapott. A féktárcsa még a gyári, de semmi kopás nincs rajta. Az olajcsere is most volt 20km van az olajban. Évente vagy 6000 kilométerenként volt cserélve, én Motult szoktam rakatni bele. A szűrőt minden olajcserénél cseréljük. Michelin Pilot Road 4 gumik vannak rajta, az első még 2 szezont biztos elmegy, de ezt a szezont a hátsó is kibírja. Azt kell majd leghamarabb cserélned. A lánckerekek, és a lánc is tavaly voltak cserélve, körülbelül a hátsó gumival együtt lesz cserés a lánc. Nem kellene, de én minden lánccserénél a lánckerekeket is cserélem. De ezt majd te eldöntöd. Én mindig DID láncot használok, most is az van rajta."
2, Nagy butaság szerintetek egy MT07 mellé egy CBR 600F4i-t 2. motornak?
Kíváncsi vagyok a magán véleményetekre. -
Predator2
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Dodoron nevelkedtem. Egy példa: Mt09-ből kiindulva, mi értelme a sor3 900ccm-es gépnek, ha az ember "B" módban használja. Nem teljesen felesleges?
Megkérdeztem, hogy miért állt, a motor 4 évet. Az alábbi választ kaptam:
"Az előző tulaja agárdi volt, de kiment Svédországba dolgozni. Ő volt a 2. tulaj. Mivel kint maradt végleg, pár év után - mivel a motor csak állt itthon - az agárdi Honda szerviz megvette tőle a motort, én pedig tőlük vettem, szinte azonnal. Ezért pár napon belül 2 tulajdonosváltás volt, én lettem a 4." -
Predator2
addikt
Helló
Sok jó motor van a piacon. A szívem egy sportmotort venne (menjen mint az állat, visítson, legyen benne puncimágnes). Az eszem/fenekem egy túraendurora vágyik (kényelmes, szélvédelem, túrázgatni). 35 éves vagyok. És borzasztóan kezdő, igaz lassan 3 éve van motorom, egy vérbeli sport géppel megölném magam.
Az F4i azért jött számításba, mert sportos a kinézete, némi szélvédelme is van, kényelmesebb mint az MT07, sor4 brutál jó hanggal. Nem kerül 3+ millióba. Viszonylag megbízható gépek.
A motorban 62.000km van (rosszul mondtam bocsánat), és rakott fel képeket az eladó, ahol is látszódik, hogy ténylegesen nagy távokra volt használva a gép."USD telós (2. Generációs) 600rr, gyári fénnyel, asszem talán arata dobbal ment 1.4ért a múltkor marketplacen."
Az RR egy kezdőnek mennyire járható? Félek, hogy semennyire."De volt 2003as tricolor f4i valami 900ért. "
Megpróbálok alkudozni.persuader
Korrektnek tűnik az eladó. Átvizsgálás nélkül nem hozom el. És ami szerintem jó jel, hogy nem ellenkezett miatta.
Miért tartod szar motornak az F4i-t?Nem tudom, hogy mi jötene még szóba... Ami a fenti igényeimnek megfelelne.
Geresics
Nekem egy MT07 van, ami ha nem csal tudásom bár naked, de sport túra. Összesen 2000km van benne. Nem rossz motor, de ....
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Így is sokallod az árat?
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, én is borsosnak tartom az árat. De az, hogy belement az átvizsgálásba, kicsit megnyugtatott. Ő lenne a kiszemelt.
"Szia, A motor hibátlan, ha ........, vagy környékén szeretnéd átvizsgáltatni, semmi akadálya. Egyébként Honda szakszervizben dolgozó srác szervizeli folyamatosan, az ő elérhetőségét is meg tudom adni, ő mindent tud róla, amióta nálam van, más nem nyúlt a motorhoz, előtte pedig az agárdi Honda szerviz csinált rajta minden időszakos szervizt.185cm vagyok, nem ez a baj, hanem az 50 év. A chopper már jobb ilyenkor..."A magasságát azért kérdeztem, hogy összevessem az enyémmel.
-
Predator2
addikt
Helló
Mi a véleményetek, mennyire reális ár egy 2006-os Honda Cbr 600F4i motorért ami 65000km-t futott 1550000ft-os ár? A tulajdonos elmondása szerint kitűnő állapotban van, (tudom, hogy bárki mondhatja) beleegyezett, hogy egy külsős szerviz cég átvizsgálja.
A másik kérdésem, eléggé költői, a lelkem vergődik.
Van egy Mt07-es Yamahám, ami nem egy rossz motor, szeretem, de hiányzik a sor4 hangja, illetve a kényelem és a szélvédelem.
Hangulat motorosként nagyon elborult dolog 2 motort tartani?Az értelmes válaszokat köszönöm.
-
Predator2
addikt
Helló
Mit tennétek, ha egy keveset futott (szó szerint újszerű) blokknál, olajcserénél benzinszagú a leeresztett motorolaj? 2-3000km van csak a blokkban. Yamaha MT07.
Mi okozhatja? Tapasztalt már valaki ilyen dolgot?
Én nem tapasztaltam semmi rendelleneset, se azt, hogy több lenne a motorolaj szint, se semmit. Sőt olajcserekor sem éreztem benzin szagot, viszont apám megvan győződve róla, hogy benzin szagú a leeresztett olaj.
Nem szeretném kiröhögtetni magam, viszont a blokkot megölni sem.THX
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, csak a rögzítő csavar az: [link]
-
Predator2
addikt
Helló
Amtőr kérdés/probléma, de sajnos engem is értint az MT07-es motorokat érintő kormányvégsúly rozsdásodás probléma. Elméletileg egy mezei alumínium darab, de a Yamahának mégis sikerült elb@sznia.
Tudnátok ajánlani helyette valami normálisat? Valami méretet figyelni kell? vagy ezek mint egyforma csak a kialakítás más?
THX
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szigorúan csak átvizsgálás után venném meg.
-
Predator2
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Nem még nem.
Amikor az ülést csináltattam az MT-re. A srác azt mondta, hogy kicsi ez a motor nekem, de én ezt nem igazán érzem.
Hány cm magasságig ajánlott? Már ha van ilyen "meghatározás".tboy93 és Micsurin
Ne hergeljetek
Szívem szerint vennék egy Yamaha r6-ot majd egy hét múlva egy s1000rr-t.
De én másnap megdöglenék rajta. -
Predator2
addikt
Helló
Kacérkodok egy Honda cbr 600 f4i vásárlásával. 182cm magas vagyok.
Van egy MT07-em de hiányzik a sor4 hangja, vágyom jobb szélvédelemre, és sport/túra gépre.Tudom nem mai motorok. 2007-es azaz a gyártás végéről nézelődök. Ismertek bármilyen típushibát a gépnek?
THX
Ui 2 éve van A" korlátlan jogsim, de még mindig kezdőnek tartom magam.
-
Predator2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Rendben, akkor szerinted mi a jó választás?
-
Predator2
addikt
Mielőtt lámpaoszlopra húztok, bemásoltam a manualban szereplő képet.
-
Predator2
addikt
Helló
Segítsetek egy kicsit. Szeretném lecserélni a motorolajat a motoromban (Yamaha Mt07 2020-as)
A gyár által előírt fajtát szeretném megvenni, de számomra nem egyértelmű, hogy melyiket is kellene. 10w40 tűnik reálisnak.
Pályára maximum vezetés technikai nap alkalmával megyek, teljesen hétköznapi felhasználás mellett nekem melyiket kellene megvenni?
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Sosem volt csizma a lábamon, motoros pláne nem. Az volna hozzátok a kérdésem, hogy motoros csizma esetében melyik az ideálisabb állapot, ha szűkebb, passzosabb a csizma az ember lábára vagy pont ellenkezőleg? Vagy hülyeség az egész , nem kell ilyennel foglalkozni vegyem azt amelyik kényelmesebb?
43 de még a 44 is jó, egyszerűen nem tudok dönteni. (Alpinestars)
Az értelmes kommenteket köszönöm előre. -
Predator2
addikt
Helló
Csapnivaló a világítás az MT07-es motoromon. Ezt tetézi, hogy szerintem nem jó szögben/helyre világít. Szó szerint vezethetetlen és balesetveszélyes így vezetni éjszaka.
A kérdésem az volna, hogy az autókhoz használt fényszóró ellenőrző/beállító géppel le lehet ellenőrizni a motor fényszóróját is, vagy ahhoz speciális cucc kell?
THX
-
Predator2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Inkább előre kérdezek mint, utólag "késő bánat" legyen. Sosem csináltam még ilyet.
Nem szeretnék semmit elrontani.De ha olyan mint az 1x1, akkor nem vinném szerelőhöz.
ECU-t piszkálni kell utána?Üdv
-
Predator2
addikt
Helló
Yamaha MT07-hez vásároltam egy Akrapovic kipufogó rendszert.
Nem vagyok jártas a motorok szerelésében.Bízzam szerelőre a felszerelést vagy nem annyira bonyolult, és megtudja csinálni egy átlag ember is?
Thx
-
Predator2
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Helló
Sikerült előre haladni a Yamaha garancia kiterjesztésével kapcsolatban. Ha akarok akkor mégis köthetek, de ha jól látom akkor ennek egy bank a háttere és nem a Yamaha.
[link] Felejtős így szerintetek?
Ezeket kérdeztem tőlük (Harmati Yamaha)
Mire terjed ki a garancia?
Mennyibe kerül?
Milyen feltételekkel lehet igénybe venni? Gondolok ez alatt kötelező éves szervizre stb...A kiterjesztett garanciát a gyártó adja, vagy valamelyik biztosító?Üdv
-
Predator2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az általatok feltett kérdéseket megírtam a Yamahának. Ma kaptam választ. Azért nem reagáltam eddig.
Első körben jött is a pofon, nem lehet garancia kiterjesztést kötni a motoromra mert nem felel meg a feltételeknek.
Tavaly amikor hívtam őket akkor még lehetett, de változtak a feltételeken. Most egy kis türelmet kértek, hogy utána járjanak, hogy ilyenkor mit lehet csinálni. Ha fejlemény van akkor ismét jelentkezem.
-
Predator2
addikt
Helló
2020-ban vettem a Yamaha MT07-es motoromat. A garancia 2022-ben lejár.
Tapasztalatotok/véleményetek szerint jó ötlet a garancia hosszabbítás?
+3 évet lehet hozzá vásárolni.Thx
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Látom nagyon bejönnek neked a képek. Küldjek még, hogy a megfelelő merevedésed meglegyen? Csak a lényeg nem jött át belőle.
Minden lehetséges helyen próbálok utána járni a dolgoknak. Megosztva a szerzett infókat másoknak is, hátha észrevesznek valamit amit én esetleg nem.
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
350k az ár amiért árulja. Ha tudsz ennél az árnál olcsóbban szólj nyugodtan!?
Az összesz@rom erős, próbálok a lehetőségekhez képest alapos lenni, hogy ne legyek átvágva!
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Magán ember, egy gumis vállalkozásban dolgozik. A számlát a gumis cég adja.
A képeket azért raktam be, hogy hátha láttok rajta valamit, ami segít az eredetiség megállapításában.
-
Predator2
addikt
Helló
Volt már kérdésem a témában, sajnos nem sok sikerrel. Most viszont karnyújtásnyira vagyok a vásárlástól, de nem szeretnék pofára esni, hátha az új információk tükrében tudtok segíteni nekem.
Nos megérkezett a kipufogó, már csak elkellene utalnom a borsos vételárat érte, de tartok tőle, hogy valami hamisítvány.
Akrapovic rendszer esetén meglehet győződni arról valahogyan, hogy eredeti a termék?
Itt van pár kép amit az eladótól kaptam: (valamiért az eredeti kép letöltése közben hibát ír a messenger)THX
-
Predator2
addikt
Helló
Tapasztalatotok szerint mennyire hamisítják az Akrapovic kipufogókat?
Szeretnék egy normális rendszert MT07 alá, és egy srác megkeresett, hogy tud szerezni újat.
Ha kapok számlát és garanciát is, az már jó lehet? Mármint bizonyító erejű, hogy nem valami kínai hamisítvány?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Tapasztalatotok szerint, hol lehet (leg) olcsóbban Sena termékeket vásárolni
? Külföld is jöhet.
Futok egy kört a Googlevel is, de hátha van már egy bevált hely.Thx
-
Predator2
addikt
válasz
Hőguta
üzenetére
Somoto megsértődött rám/zokon vette, mert kicsit megszóltam a munkájukat.
Nem megbántani akartam őket.
Felkerestem őket, megbeszéltünk ezt azt. Kis idő elteltével felkerestek, és küldtek pár képet.Megköszöntem a képeket, majd írta, hogy nem hoztak lázba a képek.
Írtam neki, hogy tényleg nem, mert nem tetszik. Az a hátsó ülés mint egy kilós kenyér.
Értem én, hogy a kényelem miatt vastagodnia kell az ülésnek, de ez látszatra majd 3x olyan vastag mint a gyári.Végül elmentem Üllőre a Berger motorhoz, ott csináltattam meg az ülést.
Ilyen lett. Egyelőre csak rövidtávon mentem vele, de kényelmesnek tűnik. 90k volt.
Benne volt a szállítási költség, illetve visszakaptam a gyári szövetet. -
Predator2
addikt
Helló
Ki milyen nyomaték kulcsot/kulcsokat használ a motorjához? Szeretnék vásárolni a kis és nagyobb csavarokhoz egyaránt. Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de lehetőleg emberi árban.
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Tapasztalatotok szerint, Alpinstar termékeket, hol lehet "jó" árban beszerezni? Hol érdemes nézelődni?
Külföld is játszik.THX
-
Predator2
addikt
Helló
Akinek Wayteq Xrider motoros navigációja van keressen meg kérem privát üzenetben, hogy ne szemeteljük tele a topicot, lenne pár kérdésem.
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Cascot szeretnék kötni a 2020-as Yamaha Mt07-es motoromra.
Ezzel kapcsolatban tudtok nekem segíteni, hogy milyet érdemes, mire figyeljek stb....?
Vagy ezzel kapcsolatban másik topicot keressek?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Nem egyberészes, motoros bőr ruha vásárlását tervezem.
Akadt egy használt kenguru bőr Mugen race ruha.
Mi a véleményetek erről a márkáról? Azon kívül, hogy ne legyen szakadt, kopott, van még valami amire figyelni kell ilyen ruha vásárlásakor?Thx
-
Predator2
addikt
Köszönöm a válaszokat.
A carpimoto nevű motoros boltot ismeri valaki közületek? Ajánlott ott vásárolni? Nincs Paypal fizetési lehetőség, így nem merek.
Egy akrapovic kipufogó sokkal olcsóbbra jönne ki mint idehaza. -
Predator2
addikt
Helló
Oldalsztender van gyárilag a motoromhoz (Mt07). Vásároltam első/hátsó emelőt is a motorhoz.
Nemrég találtam rá, hogy létezik hozzá gyári középsztender is. Van értelme még azt is megvenni, és felszereltetni, vagy elegendő a már meglévő cuccom?
Első rendes szezonom előtt állok, hátha van olyan dolog amire nem gondoltam/nem találkoztam, amikor áldás lehet egy középsztender.Illetve, hol nézelődjek, ha motoros táskákat szeretnék vásárolni?
Melyik gyártó ajánlott ilyen termékek terén?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Újabb elég amatőr kérdés.
A lánc tisztító spré használata előtt ajánlott "becsomagolni" a motort, valami olyasmit hallottam, megmarja a gumit, meg a motor más egyéb felületét is.
Vagy ez csak a sima petróleumra igaz?THX
-
Predator2
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Én is inkább a minőség felé hajlok.
Mint említettem
- Gps (legfontosabb)
- Rádió/zene hallgatáshoz
- Telefonálás (minimális)
- Beépíthető legyen a bukómba (Scorpion exo 1400) a füldugós változatok nálam nem jönnek be. (Tanulás alatt is baromira utáltam)Olyan kütyüt szeretnék (már ha van ilyen) amit később esetleg bővíthetek. Jelenleg nincs utasom, nem is lesz egy darabig, de ha úgy adódna és lenne kit vinnem, akkor vennék még egy sisakbeszélőt hozzá.
Illetve ha 1-2 motorossal tudnék kommunikálni az nem volna rossz, de plusz 100k-t ez nem ér meg nekem. Eladtam a vesémet is, hogy motorozhassak, mindent, a nulláról kezdtem.THX
-
Predator2
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Mi az elterjedtebb motoros körökben? Főleg Magyarországon. Nemrég csöppentem bele, így nekem minden (is) új.
Gondolom hibába is veszek egy drágább készletet, ha a másik motoros akivel beszélni akarok nem olyan van. Akkor hiába van a birtokomban egy drágább szett, ugyan úgy nem érek el vele semmit.Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
THX -
Predator2
addikt
Helló
1, Sisakbeszélő vásárlásánál mire kell figyelni? Ajánlottátok 2 gyártó termékét, ezek közül bármelyiket vehetem ha Scorpion exo 1400-as bukóm van?
2, Teletankoltam a motoromat 100%-as benzinnel. 80%-ban Mol 20% Omv került bele, szerintetek van értelme plusz adalékot üzemanyag stabilizátort adni a benzinhez?
Erről lenne szó:[link]Vagy ezzel már amúgy is elkéstem?
Alkalmazás
Öntse a flakon tartalmát az üzemanyag tartályba tankolás elött, majd járassa a motort 5-10 percig.THX
-
Predator2
addikt
-
Predator2
addikt
Helló
Gps/rádió/zene hallgatáshoz keresek sisakbeszélőt. Scorpion exo 1400-es bukósisakom van.
Remélem ez az eszköz az amire nekem szükségem van
Mit ajánlanátok?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Télen, mobil garázsban lesz a motorom, egy ponyvával letakarva. Nem fűtött a helység.
Az volna a kérdésem, hogy az akkumulátort mindenképp vegyem ki a motorból, vagy maradhat abban az esetben ha csepptöltőn lesz (ez a tervem)?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Hol tudnék annak utánanézni, hogy mit szerelhetek a motoromra és mit nem? Nem akarom, hogy a rendőr szórakozzon velem.
Vettem egy puig túra plexit, fekete. Eső után, tudom... De érdekel, hogy maradhat e. Apám elültette a fülemben a bogarat.
-
Predator2
addikt
Helló
Pusztán a kíváncsiság hajt, de milyen motort ajánlanátok aminek jó a szélvédelme? 2010 után gyártott. Sporttúra/túra kategória, és kezdőknek is ajánlott.
Thx
-
Predator2
addikt
válasz
csoki46
üzenetére
Helló
Újabb amatőr kérdés.
"Ha még nincs emelőszem a motoron érdemes venni azt is, és emelőszemes kialakításút választani."
Minden motorra lehet ilyen emelő szemet venni? Mitől függ, hogy az én motoromhoz melyik az ajánlottabb megoldás? Ha nem kell, a szerelés végén ezeket ki kell venni?
Én a téli tárolás alatt is szeretném ha az állvány tartaná meg a motoromat, de nem szeretném ha összekarcolná stb...THX
-
Predator2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor inkább kisszerviz. Olaj/olajszűrő stb...az első szervize. Plusz fényszóró állítás, stb...
-
Predator2
addikt
Helló
Aki márkaszervizbe hordja a motorját, az meddig szokott várni a nagy szervizzel a téli álom előtt?
Ki hogy szokta?THX
-
Predator2
addikt
Helló
Ice fluo fantázia névvel ellátott motorom van, fényvisszaverő felnicsíkot szeretnék hozzá vásárolni. Szerintetek melyik szín állna neki a legjobban? Melyikkel vennétek?
Illetve, Motul termékeket (lánckenő spray) tapasztalatotok szerint, hol lehetséges a legjobb áron beszerezni?
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Viszonylag kicsi, tanktáskát szeretnék vásárolni aminek az elején gps/telefontartó zseb van. Kappa termékeket néztem, de nincs nekik ilyen. Láttatok esetleg valami használható példányt?
Thx
-
Predator2
addikt
Helló
Ezzel a termékkel megvalósítható az szerintetek, hogy az akkumulátor töltéséhez ne kelljen folyamatosan leszerelni az ülést, vagy ahhoz valami más kell? Yamaha Mt07.
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Több kérdésem is lenne hozzátok. A motorom egy Yamaha Mt07.
Milyen kellékeket ajánlott tartani odahaza ha motorozik az ember.
- Pár alap szerszám
- Lánc tisztító és lánckenő spré
- Hátsókerék állvány
- Motoros ponyva1, Van még valami ami kimaradt?
2, Milyen lánctisztító szert ajánlotok, és ugyan ez a kérdés áll lánckenőre is, vagy ez láncfüggő is?
3, Milyen ponyvát vegyek? Innen esetleg melyiket vennétek?
4, Milyen Hátsókerék állványt vegyek? Innen esetleg melyiket vennétek?Ebben a boltban van némi kedvezményem + viszonylag közel van a lakóhelyemhez, így ha innen tudnátok nekem ajánlani, az lenne a legjobb. Hacsak nincs nagyon túlárazva.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Predator2
addikt
Helló
Hazahoztam a vasat. Szerencsére nem volt semmilyen komolyabb komplikáció.
Ami nem tetszett/tetszik:1, Iszonyat alábecsültem a szelet. Valami brutális volt. Pesten nem volt vészes, de ahogy kiértem a 2/A-ra, azt hittem letép a motorról. Itt egy kicsit elgondolkodtam, hogy biztos ez kell majd nekem? Pedig ezen van egy plexi is, lehet pont az a baj, úgy vezeti meg a levegőt, hogy mind telibe ver.
2, A visszapillantó szerintem elég elfuserált. Szépnek szép, de engem zavart, hogy nem láttam benne rendesen.
3, Iszonyat kényelmetlen az ülés, alig vártam, hogy hazaérjek. Kénytelen leszek a komfort ülést beszerezni. -
Predator2
addikt
Helló
Szerdán hazahozom az új motoromar. Yamaha mt 07.
Az volna a kérdésem, hogy mit vigyek magammal?100-as benzint tankolok majd bele, elsősegély csomagot adnak hozzá?
Nem akrom, hogy a rendőr szórakozzon velem.Mivel bejáratós a motor, mennyi lehet a max fordulat/sebesség amit mehetek majd vele? Illetve a táv/idő is érdekelne. Majd 100km-re lakom a szalontól.
Thx
-
Predator2
addikt
Helló
Akrapovic rendszert szeretnék vásárolni az MT07 alá. Hol tudnék a legjobb áron hozzájutni? Vagy kénytelen vagyok a Yamaha 400k árával megbarátkozni?
Thx
-
Predator2
addikt
Helló
Motor szállításra kit ajánlanátok? Bp-ről.
A legolcsóbb megoldást keresem, úgy, hogy a motor teljesen egybe maradjon.
Köszönöm -
Predator2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ő az pontosan [link]
Csak pluszban kértem rá, egy hűtővédőt, bukógombákat, usb-t, a plexit ajándékba kapom.
Viszont a kérdésekre is válaszoljatok majd!

-
Predator2
addikt
Helló
Hamarosan megérkezik a motorkerékpárom.
Viszont szeretnék hozzá pár apróságot venni.
1, Telefon tartót, a telefonom nem vízálló így olyan kellene ami védi az esetleges esőtől.
USB töltő lesz a motoron.THX
2, A hátsó ülésre szeretnék egy kisebb táskát. A gyári (Yamaha) horror árban van.
Hol nézelődjek szerintetek? Pár apróságot tartanék benne, (pénztárca, egy kis üveg víz, esetleg szendvics) -
Predator2
addikt
Helló
Van köztetek tapasztalata valakinek külföldről behozott, külföldi papírokkal rendelkező motor honosításával kapcsolatban? "Mennyiben" állt meg a történet? Mennyire volt macerás?
THX
-
Predator2
addikt
Amiket én nézegetek hirdetéseket egyiknél sem láttam, hogy ez előfeltétele lenne a próbakörnek, sőt semmilyen feltételt nem írnak. Pont ezért kérdezem, hogy mi a szokás ezzel kapcsolatban, de inkább rákérdezek akkor.
Nincs saját szerelőm, autóhoz "van", de motorhoz nincs.
Sajnos nem igazán tudok segítséget kérni a motorvásárláshoz, a családban nekem van egyedül hozzá jogosítványom. -
Predator2
addikt
Helló
1, Használt motor vásárlásánál mennyi kp-t vigyen magával az ember? Vagy ezt mindig megbeszéltétek előtte a motor tulajdonosával?
Van erre valami ökölszabály? Azért kérdezem, mert motor teszt esetén benne van az a rizikó, hogy eldobja az ember.2, Van értelme márkaszervizbe vinni a motort, vásárlás előtt?
Mindenki azzal riogat, hogy mire odaviszem a motort a tulajdonos már lezsírozta a szervizzel, hogy mindent rendben találjanak.THX
-
Predator2
addikt
Helló
Bár csak jövőre lesz belőle valami, de friss jogsis "motorosnak" melyik vezetéstechnikai képzést/képzéseket ajánljátok?
THX
-
Predator2
addikt
Köszönöm a válaszokat.
-
Predator2
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sejtettem, de már egy "irány számmal" is beértem volna, hogy nagyjából mivel kalkuláljon az ember.
-
Predator2
addikt
Autóból indulok ki itt is, kihoz az ember egy Renault Clio-t és azzal, hogy átlépte a szalon kapuját máris bukott 500.000Ft-ot (mondtam valamit, nem tudom pontosan).
Ugyan erre az összegre lennék kíváncsi, csak egy MT07 esetében!? -
Predator2
addikt
Helló
Egy MT07 esetében mennyi az értékvesztés, ha 0km-es motort vesz az ember szalonból?
THX
-
Predator2
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Az eladó elmondása szerint mindent is elhagynak. Nincsenek meg a papírjai.
Forgalmi, törzskönyv megvan. Garis a motor de csak online elérhető hozzá a garancia. Illetve csak 1 kulcs.Ha nincs meg a mesterkulcs, mi a folyamata a kulcspótlásnak? Gyújtáskapcsoló csere? Az árban mit jelent?
-
Predator2
addikt
Helló
Van egy kiszemelt motor amit elmennék megnézni.
Ha ráér akkor szerelővel mennék.Mi az a vizsgálat/ellenőrzés amit ilyenkor engednek a megnézni a tulajok?
Egy kompresszió mérés beleférhet?
Mi az amit okvetlen nézessek meg?Mt07
Róla lenne szó, jöhetnek a vélemények, esetleg ha láttok bármilyen hibát már így a képeken is akkor összátok meg velem.Köszönöm előre is.
Ui: A motornak csak 1db kulcsa van. Lehet hozzá csináltatni tartalék kulcsot, vagy csak a gyújtáskapcsoló cserével lehetséges hozzá egy pótkulcs beszerzése?
-
Predator2
addikt
Helló
Motoroknál mennyire jellemző az olajfogyasztás?
Autóból kiindulva nem túl sok jót jelent ha egy autó eszi az olajat, ez motornál is így van gondolom.Motoroknál mennyire jellemző a rozsdásodás/rohadás? (Tudom télen nem használjuk őket)
Japán motort nézegetek, és a Mazdából indulok ki.Amikor megvettétek életetek első motorját, elég volt a próbakör, hogy méretügyileg ellenőrizzétek? Vagy elmentetek egy márkakereskedőhöz és "kértetek" egy tesztmotort előtte?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Starlink
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)"