Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Szerintem nem is nagyon találsz olyat, ami tényleg annyit megy. Akkor már tényleg inkább bicikli. A kategória nélküli vezetés és a gyorshajtás két külön dolog. A haverodat nem tudom mire buntettek meg, rendszám sincs rajta. Követte a rendőr és helyszíni bírság gyorshajtásért? Én 90-el jártam a cpi-mmel,mert annyi volt a vége. Lőtéri kutyát nem érdekli. Nekem a haverod sztorija sántít. Meg mi az hogy nincs lefojtva? Ezeket nem is lehet fojtani, nem? Veszel valamit, ami tetszik és viszlát. Aminek 45 a vége annak eléréséhez kell is a 45 másodperc. Addig atersz a fél városon.
-
tboy93
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Hát, 80-ból sok pót-rutin óra kijött volna
Sajnálom.Én is gyakoroltam jogsi nélkül, nekem szerencsém volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
HoaryFox
üzenetére
Semmi gond, én sem gondoltam komolyan a dolgot, csak nem akarok még több smiley-t beleírni.
Jó választás, szerintem a világból is kimegy veled. Nem egy kihegyezett erőgép, de éppen ez a jó benne, 1000cm3, és kb 100ló. Épp ez a jó benne, aki ilyet vesz (pl. az előző tulaj), az azért tette, mert hosszú túrákhoz ez bőven elég. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
JoinR
üzenetére
Áh, az a baj, hogy nemrég szívtuk meg keményen pont a kategória miatt. A2-vel kiment öcsém a vasárnap üres Lidl parkolóba a város szélén a 90 lovas ezressel kanyarodást gyakorolni, normálisan beöltözve(igen, A korlátlan kellett volna, de még túl fiatal, csak ősszel kezdheti, pedig sorban haladt(B, b125, A2), nem száguldozott a városban, erre a parkolóban 30-40-nel kanyarogva kikapták a rendőrök, 40k büntetés a kategória hiánya miatt, plusz 40k apámnak, mert odaadta neki.(Se neki, sem szülőknek nincs pénz kategóriánként motort venni, ez a régi 1000cc-s is apumé, de komolyan csak annyira lett odaadva, hogy kimenjen vele a parkolóba kanyart gyakorolni, mert ősszel jön a vizsga és jó lenne, ha nem kéne a plusz órákra egy vagyont kiadni "gyakorlás" céljából. Apám 71 éves, ő már nem tudja vállalni, hogy kiviszi a motort a 21 éves fia helyett. Tudom, hogy mi is hibáztunk, de azért a jogrendszer is vicces, pirosozásért nem jár ennyi, vicc.
Amúgy volt már haverom, akit 50-es Aprilia Rally-val szedtek ki Debrecenben, 60-nal ment, a rendőr meg mondta, hogy 45 a megengedett a segédmotornál, plusz nincs lefojtva, bumm jött a cetli.
DJGABI+blackrulz:
Debrecen mellékútjain elég a 40 km/h egy Babettával is, de nem merem bekockáztatni, hogy egy jogsi árát kifizessem a kva kategória miatt. -
törölt tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Azon túl amit írtak, hacsak nem falu, a 45 vékony lesz... Pesten ki se mernék menni jelenleg ilyesmivel, ott a kamion is letol mindenhol, az autók meg... Ha mindenképp a legális keretek között maradnál csinálj egy b125-ot, azzal már el lehet közlekedni értelmesen. De ja, nem sok robogót bszogatnak mert 60-al ment...
-
DJGABI
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Ausztriában szoktak méregetni, ilyen hordozható fékpaddal, itthon nem jellemző. Nem véletlen van még a 125/50-nek is piaca. 45-nél bakker még anno a Babettám is többet tudott... Szerintem egy rendőrt se érdekli különösebben, csak ezért nem fognak kivenni a forgalomból.
(#130593) JoinR nono, folytást eltávolítva óra szerint valami 60-at is tudott alattam fénykoromban (mikor még nem voltam mázsa felett)
-
JoinR
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Fölösleges erőfeszítés, senki nem fog neked szólni, hogy a DT50/SR50/akármi 90-et megy...
Mondjuk a Babetta meg a Honda Zoomer kb. azt tudja, amit írtál
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Ti ismertek olyan elérhető árú 50-es robikat használtan, amik nem mennek 45 km/h felett vagy le vannak fojtva gyárilag? Mert B-s jogsival lehetne elvileg vezetni 50-est, de csak akkor, ha 45-nél nem több a gyári, tervezési sebessége. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
HoaryFox
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
d@vee
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Mekkora duma. Mint a nyugdíjastól vett, 100e km alatti kocsi vétel
-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére

Egy barátom így járt az új Moto Guzzijával.
Az asszony nevén volt, bukóval visszavették. -
HoaryFox
őstag
Szeretném az Összefoglalóba való szereplésemet újraigényelni

Honda CBF 1000 ABS (2006) Dunaújváros/Kalocsa 56.xxx km
Röviden: Elmentünk, már első benyomásra is jó érzés fogott el, egy 50+-os bácsié volt, aki ugyan kint volt külföldön, ezért a feleségével és a fiával tárgyaltunk. Blokk, váltó kitűnő, kuplung nem szól, idomokon kb. egy karc sincs, nem zörög semmi. Gumik kukák, ilyen konkávra vannak kopva a széleken, meg jó ha 1 mm a minta rajta, meg a fékbetétek is kopásjelzőn vannak, de kb. ennyi a teendő vele így hirtelen, lábon jött haza, azért mókás volt ezeken a f*s gumikon hazajönni töksötétben
Ja tényleg, a tompított kicsit felfelé hord, nem győzködtem bocsánatot kérni a szembejövőktől 
A gumi az tényleg olyan, hogy át kell erőszakolni a motort egyik oldaláról a másikra, ilyen 50-60 km/h-ig meg kígyózik.De nagy az örömbódottá'
Ezt nem fogom olyan gyorsan kimotorozni, az az érzésem 
Szerk: A vételára 1,5 millió lett, 1.550.000-ért hirdették, a gumikat le akartam alkudni, de betonozva volt nekik a 1,5 misi. Sebaj.
Szerk2 mertmindigelfelejtekvalamit: Két gyári oldaldoboz is járt hozzá, azok nincsenek a képen. -
Debilon
addikt
válasz
bacus
üzenetére
hogy érted, hogy nem kötelező? aláírtátok az adás-vételit, csók a család és elhajtasz onnantól tied minden felelősség. az ajánlat, az egy "előszerződés" ami a díj befizetésével véglegessé válik
ezt az adás-vételre írtam, és igen, az adás-vételin szereplő dátumtól, óra-perctől a korábbi tulaj biztosítása nem érvényes
-
zgospel
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem tudom eldönteni... mintha a pálya bizonyos részei szélesek lennének, több helyen meg nagymotorhoz túl szűknek tűnik.
-
bacus
őstag
Még van itt egy zavaró dolog, sok motor vásárlás előtt kipróbálnak, leteszik a vétel árat, majd próba. Ha nincs kár, akkor a vevő dönt, ha kár van, akkor megvette a motort.
Na most, mi a vétel időpontja? Mert ha a próba előtt, akkor ott gáz van, ha a próba után, akkor mégis csak az eladó kgfb terhére megy a kárrendezés, ami ezek szerint biztosítási csalás ?
Minden próba előtt csak nem köt az ember kgfbt egy motorra amit aztán meg se vesz, viszont igy minden probának a tétje nem a kipróbált motor ára csupán, hanem MINDEN kár amit a próba alatt okozott.
Nekem ez még mindig szürke zóna, rosszul szabályozott szar, nem életszerü. :(
-
bacus
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Annnyira nem hibás a gondolat menet, mert én veszek egy bkv jegyet a teljes vonalira, de leszállok 2 megálló után, szerintem ki van fizetve végig a jegy, az én tulajdonon, miért ne adhatnám át a jegyem egy éppen felszállónak?
De ugyanez mozi jegyemre is érvényes, söt vehetek jegyet neked is.
De végül igaz, én akkor hajtok gyorsan, ha mindenki körülöttem, mert az a kevésbé veszélyes, csak mi köze ennek a duplán fizetett kgfb-hez?
Debilion:
Az ajánlat amit ott kalkulálsz az rád nézve nem kötelező? Nem fizeted ki és ennyi? Tehát akkor ez egy opciós szerződés a vásárló részéről, ha nem törte össze, akkor köt máshol és nem fizet? Biztos így van? Ha igen, akkor ez a rendszer még nagyobb Szar, mint hittem. ;(A.lényeg, hogy vásárlás pillanatától az új tulajnak KELL legyen a nevén kgfb. Ez nekem új volt, de majd ezentúl így csinálom.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, aki esetleg dél-kelet sk-ban járna most láttam egy motors videóban [link] ezt a tájat, az út [link] az nagyon szét van verve de ezek sportmocival is feljöttek ide, ha esetleg még nem ismernétek, gondoltam megosztom veletek. Azért én "helybéli" is meglepődök hogy milyen eldugott kincsek rejtőznek errefele. Kocsival tervben van, mert még nincs moci jogsi

aki meg hétvégén véletlen errefele motorozna, route66 motoros gurulás vagy összejövetel vagy hogy is mondjam lesz a hétvégén bár kétlem hogy valakit érintene, csak megemlitettem
[link] -
Debilon
addikt
válasz
bacus
üzenetére
A neten kötve először csak egy ajánlat van, mivel nem fizetsz semmit, 60 nap van fizetni, vagy másik biztosítónál megkotni, mivel az atiras is csak névre szóló kgfbvel/ajánlattal történik meg
Ha a haza úton megallitanak, és nincs kötelező biztosításod az baj, de én tuti nem lobogtatnam az adas-vetelit ilyen szituban 😉
Ha a mabisz fizet az régen rossz, mert behajtjak utólag durván
A kölcsön adott jármű nem ugyanaz mint a vásárolt
-
-
zgospel
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Én meg átvágnám a gordiuszi csomót azzal, hogy nem járműre, hanem jogosítványra kellene szólnia a kötelező biztosításnak.
Akinek van érvényes jogosítványa annak rendelkeznie kellene biztosítással is hozzá, és slussz.Szerintem a jelenlegi rendszer rendkívül igazságtalan nagyon sok szempontból, és még tele is van kényelmetlen baromságokkal, ezek közül az egyik példa amit te is mondasz.
-
bacus
őstag
válasz
JoinR
üzenetére
Értem.. Ennek ellenére nekem nem hagyta a netrisk csak másnaptól megkötni.
Nekem az lenne a tiszta, ha ilyenkor egy fix összegért lehetne kötni egy napi biztosítást adott rendszámra, mint kgfb, és normál körülmények között tudnál dönteni, hogy hol melyik biztosítónál kötöm meg a véglegest.Nekem az is normálisnak tűnik, ha aznapra még érvényes lenne az előző tulaj biztosítása (ilyenkor úgy is a mabisz fizet első körben) , ha egyébként haza úton törném, biztos ott kötöttem volna meg az út szélén a kgfb-t, elvégre az nem óra perc hanem adott naptól indul.
Így egyébként az adásvétel napján 2x van kifizetve a járművekre a dij.A kölcsönkért autónál is az üzembentartó biztosítására intéződik minden, hiába vétlen, a soförnek nyoma sincs a felelősségnél!
-
JoinR
őstag
-
bacus
őstag
Nem életszerű az sem, hogy még ott a megvételnél kell legyen neted, notebook,stb.
Persze, már nem akkora probléma, de 3 5 éve se trélerrel mentünk járművet venni.Ezek szerint én kockáztattam, aki tőlem vette meg a régit, az is, sőt szerintem az emberek 99%-a.
A vétel után még szürke zóna ez nagyon.
-
törölt tag
válasz
bacus
üzenetére
És ezt hogy kéne elképzelni? Veszek egy motort tőled, van rajta biztosítás ami a te neveden van. Kifizetem neked a portékát majd az andrásin összecsukok hazafele fél óra múlva egy ferrarit két masaratit átesek még egy koenigsegg-en, miközben a trélerről lepakolt fél tucat roys oldalán végigcsúszik a paripa. Ha van rajta biztosítás akkor az az, ami eddig is volt, ami ugye a TE neveden van. A betétlapra akkor a te kötvényszámod megy a te biztosítódhoz az én nevemmel és adataimmal? Mert akkor a te kontódra menne a buli, és a retorziókat is te kapnád. Ha eladtad a motort nem felelsz érte. Ha tankolt és elhajt, nem fizet matricát, etc, semmi közöd hozzá, a biztosításod sem él így már, ha kárt okoz ahhoz neked semmi közöd. Vásárlás után ha lábon jön el azonnal kell a bizti, ha a rendőr megállít kocsival, motorral, bármivel amire kell, abból eleve bünti lesz, mert biztosításod kell legyen.
-
tboy93
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Már miért lenne érvényes? Az eladó biztosítása az adásvételin szereplő időpontig érvényes, egy perccel se tovább. Neked pedig célszerű a vásárlás után még ott helyben megkötni a sajátodat, ugyanis az adásvételi időpontjától neked van biztosítási kötelezettséged, te felelsz a gyorshajtásokért stb stb.
-
bacus
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Ez komoly, hogy hazafelé nem érvényes még a biztosítás? Én úgy tudtam, hogy aznap éjfélig még van biztosítás, a vevő csak másnaptól tud kötni !
Én pl. Haza vittem, és elutaztam 1 napra, majd másnap - egy nappal később kötöttem a kgfb-t és 1 napra már fizettem is a fedezetlenségi díjat.
-
Mentolka
senior tag
válasz
almos94
üzenetére
Szia,
1. Amennyiben a saját lábán szeretnéd elhozni a járgányt, akkor a kitöltött, aláírt adásvételi alapján lehet kötni online biztosítást (ha netán megállítana hazafelé a rendőr).
2. Az átíráshoz (okmányiroda) kelleni fog a biztosításról egy igazolás, és egy friss eredetiségvizsga - ennek megszerzése kb.fél óra. Az ügyintézésre van 15 napod (ha jól emléxem). Az ügyintéző készít egy új forgalmit, a törzskönyvet majd később küldik. -
DJGABI
addikt
válasz
almos94
üzenetére
Biztosítást már kb az adásvétel után egyből megkötheted (főleg ha lábon viszed érdemes is, neadjisten hazafelé vmi történik, meg amúgyis díjat számol vásárlástól. netrisken nettó negyed óra alatt megvan), aztán utána eredetvizsga egy közeli műszaki állomáson, utána meg az összes eddigi papírral ocsmányiroda. Nem vészes folyamat, itt egész jól le van írva [link]
-
F1DO
senior tag
Na, újságolom, be lettem oltva YZF 125 R vakcinával.. Most már 'bírom' ezt a típust.
Hogy mekkorát lehet egy ilyen kis 15 LE-s gyösszel pályázni azt nem gondoltam volna..
Persze kell rá a pályagumi, meg a pályaidomok, de kb ennyi 'tuning' kell a gyári állapotra és készen van!No persze nem a Hungaroring az otthona, de Euro Ringtől 'lefele' kompatibilis.
Élmény volt, ajánlom bárki számára!Apropó, esetleg megnézte már valaki a Palóc Ring-et Balassagyarmat mellett, Patvarc-on?
Hosszabb lett (1400m) mint a Kakucsi pálya (1050m) és full új az egész. -
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Kb. két hete kikértem a topiklakók véleményét és végül a KTM DUKE 390 mellett döntöttem. Találtam is egyet jó árban. Szombaton mennék megnézni és megvenni. Korábban még sosem vásároltam használt járművet.
Tudnátok segíteni abban, hogy mi a pontos menete ennek az egésznek?
Addig eljutottam, hogy 4 példányban kell adásvételi szerződés, ezeket ki is nyomtattam. De a biztosítás, eredetvizsgálat stb. része nekem nagyon kínai...
Előre is köszönöm a segítségeket.
-
duni84
aktív tag
válasz
Predator2
üzenetére
a hosszabb (1 bevágásos) a térdnél szokott lenni (sípcsont elé leér, hogy a csizma tetejétől biztosítva legyél) ---> a könyök és térd protektorok adott ruhán belül cserélgethetőek általában.
a váll protektor kisebb és flexibilisebb (a vállad és felkarod több irányba mozog, mint a térd vagy a könyök 1 iránya) típuson belül.ha elkezded a váll zsebébe betuszkolni a könyök protektort, akkor érezni fogod, hogy a "protektor zsebbe" nem fog beférni teljesen és rossz helyen lesz. ha a könyökhöz próbálod berakni a váll protektort, az meg előre csúszik az alkarhoz és rohadtul kényelmetlen lesz, mert a könyöködnél már véget és és védelem helyett inkább csak zavar. így általában hamar felcserélni az ember őket, mert az első dugásnál kiderül, hogy rossz lyukba ment

-
csongi
veterán
válasz
GTVili
üzenetére
Ez egy ujabb megoldas. Itt is voltak verziok, a fogazott resz kialakitasban.
Az eslo verziok ritkabb fogazasuak voltak.
Jobb volt mint a csigas megoldas, de finomitani kellett rajtuk idovel. Es surubb lett a fogazott lec. Finomabb lett az automata allitas.
A csigas, fokozat mentes. De ha kikopott a vissza mozagas is konyebb lett.
Ha jol tudom a tortenetet ennek az alkatresznek
Van ahol hosszabb csavart javasolt a szerviz konyve. -
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
Nem csak a rugoero. Emlekeim szerint csavaros. Egy ido utan ki tud kopni, es akkor ezt csinalja.
De van olyan feszito, ami ennel joval bonyolultabb, olajfuratot vezetnek be, ennek ellenere ugyanugy bezorgeti a lancot elso inditasnal olajnyomas felepuleseig.
Kopas nelkul, erezheto rugo puhulas nelkul.
Nem tudom mi valtozik ebben az esetben, de ott meg nem kell foglalkozni vele, mert a lancvezeto ugy van megcsinalva, hogy sose tudjon atugrani. -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Világos, oké köszi. Motorerővel, fordulattal nincs baj. Akkor elengedem a továbbiakat.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tényleg, köszönöm

tboldi

tboy köszi

Egy 10 perce kevesebben is lettünk, elvitték a FES-t. Kicsit már hozzánk nőtt 2012 óta de sok volt már 4 motor.

-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Érdekes, hogy nem reteszelődik.... csak a rugóerő tartja kint...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ezt mar egyszer beszeltuk privatban, keresd vissza.
Amugy amit hozzatennek meg, hogy gs nel nem hallod, ha feszito miatt atugrik, ezert nem erti sok szerelo, hogy mi tortent, mert akarjak hallani a cicergest. De az ott nincs.
Szoval korabban is mondtam, motor tipusa valogatja. Amelyik nem tud atugrani, az zoroghet akarhogy is, amelyik meg at tud... -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bakolva van nála jelenleg amíg visszajön a szaki mert nem volt rá ideje rendesen.

Egyébként ez a feszítő téma mennyire para?
Hidegen elkezdett kicsit zörögni nekem is tudom, hogy típus jellemző a CB500-nál de na..., melegen nekem is elhallgat csak na mégis. Szerinted cseréljem vagy felesleges mert az új is rákezd?
tboldi köszönjük
De még mindig nem az enyém én maradok a CB-nél! 
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Ilyen ER-5-tel vizsgáztam A2-re (nem fojtva, 37 kW-tal, ami igazából már szabálytalan
), még a színe is passzol. 
Grat!
Mi most egy másik kékséggel szemezünk, mert egy kék WagonR nem elég itthon. Úgy alakult, hogy kell anyumnak is egy saját autó, 3000 juró van a projektre, épkézláb Jazz nem fér bele, úgyhogy mi a második, ami eszünkbe jut?

Amúgy a Citroen C2-vel kacérkodott apum, de utánanéztem és sikeresen lebeszéltem róla. Én meg az Audi A2-kre vagyok rákattanva, az 1.4 szopóbenzin abból is foscsi, de az 1.4 PDTDI-vel vállalható lenne. Nincs jó hangja, de megbízható.
-
zsolti_20
senior tag
Udv emberek! Vegul egy HJC i70-re esett a valasztas, fenyes fekete, kb 60ezer ft-ert.
Koszonom a segitseget mindenkinek!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Jah. Ugyanezt csinalta a Kawaszati is, hogy nem cserelte le a feszitot, csak visszarakta. Nem ertem. Az okat ilyenkor miert nem keresi meg semelyik szerelo?
Uj feszito bele, es tokeletes lesz. Nem kell azonnal elfordulni tole.
Btw addig ne is jarkaljon vele a haverod, amig feszito nincs benne normalis. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Iiigen ez érte utol a GS-t...
És hiába rakta vissza jelre a láncot és feszült meg indítóra is visszaugrott.A kawa nem csak szívótorokban van fojtva hanem a tolattyú is megvan fúrva a tű alatt, hogy ne alakulhasson ki akkora vákum, hogy teljesen kiemelje a tűt a membrán. Emiatt nem fog effektíve egy ponton tovább forogni terhelés alatt a motor.
Legalábbis ezt így vezették le nekem ezért írtam javítsd ki ha nagyon fals infó a dolog.

Methionyl Köszi!
Úgy tervezte de rákérdeztem és villám üzlet lett a dolog. Mi is tavasszal akartunk csak venni de nagyon szép volt az Ernő. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A tipushibakkal kepben kell lenni, mert van a gyari visszahivasos valtozat, illetve van a felhasznalok kozotti informacioaramlas, mittomen mondok valami peldat: hogy bizonyos motornal a titanszelepek szakadnak, mert ez tipushiba. Igen, amennyiben nem oraszam utan csereled, hanem magsaccolod, hogy meg mennyi lehet benne, mert te nem ugy hasznalod, mint egy versenyzo, akkor valoban szakadnak. En fenntartassal fogadok minden ilyen informaciot, es ilyen minosegu informacioval van tele minden sajnos.
A fekete fust az benzin. Irridiumos gyertya csak gyertyaelettartamra van hatassal, semmi masra. Nem fog jobban egni tole semmi, vagy nem lesz biztosabb a gyujtas.
Nem lerakodas. Ha lerakodas, akkor mogotte ott lesz a korompor a padlon.
Nyelgazon pedig plane tud feketen fustolni. Ez teljesen termeszetes.
Amennyiben normalisan kiforog, es nem tul sok neki, akkor ez ilyen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Igen, gs nel nagyon jellemzo, ezt mar tobbszor emlitettem a topicban is, hogy nem hallod meg, ha atugrik. Hallgatozhat ott barki, hogy mi cicereg, azt se hallod meg, amikor a szelepeket utik a dugattyuk. Csak annyit erzel hogy szar az alapjarat.
Olyankor azonnal feszitot kell cserelni es jo lesz.A fojtast nem teljesen ertem, hogy mit irtal
-
runner 125
nagyúr
persu,
Szakmailag mit gondolsz, bohóckodom egy 2005-ös KFX700-zal. Újszerű az egész, 4000km-t használták, azt is utcán (papíros). V2-es blokk, CVT váltóval.
Látszólag minden tökéletes rajta (szívószelepeket kicseréltem - becsiszolva az új manual szerinti értéke -, mert azt típushibaként írják, bár szerintem nem volt bajuk az eredetieknek még.. aztán szelephézag csekkolva, beállítva, karbik is tiszták, gyári tűk mindenhol), egy Leo Vince X3-as rendszert rakott rá az előző tulaj és belebszott egy K&N "sportszűrőt". A gép hidegen szivatón (kézi tolós) feketén füstöl. Olajat nem eszi, nem fogy. Ahogy bemelegszik szinte teljesen eltűnik a füst. Max csak üresben nagy gázra, nagy fordulaton dob egy kis pamacsot (de az gondolom lehet akár a korábbi lerakódás is ilyenkor..)
Mitől lehet ez? Vagy normális, h szivatón egy ennyi idős technika ilyen büdöset füstöl?
Iridiumos gyertya segíthet ezen? Vagy az a légszűrő, esetleg a kipufogó kavar be? Nem egy herélt dob, rendes rendszer leömlővel együtt kompletten, furulyával, E betűvel..
Köszkösz! -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Jaja, apumnak elhoztuk llwynog Kawajat.

Haveromtól lett volna a GS neki eredetileg immáron fixen de az beadta a kulcsot, szerelő csak vakarta a fejét mert előjel nélkül némán ugrott egyet a GS-ben a vezműlánc, visszarakta jelre ismét. Szóval abból nem lett semmi, pedig nagyon tetszett neki az is, de ez még jobb is már csak a vizes 8 szelepes blokk miatt is, a fojtás őt meg nem fogja zavarni így is kényelmesen jöttem vele 130-140 körül mikor felhoztam, a végét veszti el 160-170 körül pont mint a CB, a szűkített szívótorkokat kicserélték benne de a karbiban a két tolattyút már nem és azok a tű mellett megvannak fúrva a fojtott Er5 esetében így adott vákumnál nem alakulhat ki nagyobb a membránnál.

Persu javíts ki ha nagyon hülyeség volt az ok okozat.

-
norbert1998
nagyúr
Tegnap a karon hallgató motorosokkal megkerültük a Balatont.
Az élményeim jönnek:6:30-kor volt gyülekező, 5:33-ra állítottam ébresztőt, de én olyan hulla voltam, egész héten párkapcsolati krízis miatti álmatlanságom volt.
7-kor indultunk volna. Szóval, az ébresztővel nem tudom, mi történt, de annyit tudok, hogy a másod szervező srác lágy hangjára ébredtem... Negyed nyolckor
Oké oké, Sümegen tali. Ők mennek Kám felé, én Sárvár felé.
Sümeg előtt van egy bab alakú körforgalom, ott egyesült a két útvonal. Néztem Kám felé, de sehol senki. Gondoltam, biztos ott vannak már, így hát újra küldtem neki, ami a csövön kifert. Egyszer csak motorosokat látok magam előtt. És mint kiderült, ők voltak azok.Szinte egyből össze is állt az interkom, mondja a srác, hogy még hárman vannak hátra. Kettő perc múlva ők is beértek minket. Sümegen már együtt volt a csapat.
9 motor, 10 fő.
2 Pegaso, egy 660-as Teneré, GS500F, BT1100, CB500X és CBR125. Meg valami 250-es kínai jing long sun king chopper. Illetve én, a Varaderoval. A BT-n ültek ketten, illetve a chopper eredetileg Bandit lett volna, de az üzemképtelen lett tegnapra.Úgy volt, hogy én leszek a gyenge láncszem. 15 lóerő egy ekkora valamin, a CBR-nek elvileg lazán ott kéne hagynia, akkora, mint egy kemping bicikli. És mégis a CBR-re kellett várni. Illetve a CB500X-es srác még friss jogsival nem merte úgy húzni, nem mert előzésekbe kezdeni úgy, hogy nem volt biztos a dolgában. Miután ők ketten kiestek, a chopper 18 ló ereje és az én Varam közt ment a harc. A chopper végre többet ment, de az enyém valahogy jobban gyorsult.
Amíg a cbr velünk volt, 90 körül mentünk. 3.48-at evett a Vara.

Utána azért 100-105-110 körül igyekeztünk menni. Mivel terv szerint én lettem volna a gyenge láncszem és volt interkomom, én mentem elől. Soha nem volt még ilyen, de nagyon élveztem. Bár neha azért erősen töprengtem, hogy 1-1 döntést, elindulást, helyesen iteltem-e meg.A chopperen valahol Fonyod előtt elszakadt a kuplung bowden. Az egyik srácnál véletlenül volt egy bowden készlet és kb negyed óra alatt megcsinálták. Hazafelé letört róla az aksi burkolat. Szegény gép. Tényleg eléggé kínai volt.
A Tenerével még ökörködtünk is. Még ugratni is sikerült a Varaderoval. És nem ütött fel
Kilenc óra körül értünk vissza az egyetemre. Ott még készült néhány esti fotó a bejárat előtt. Vitt a srác a bulldoggal. Az egy elég vad masina, és a hangja se volt semmi.
Láttunk Victory Crosscountry-t. Meg vártuk, míg elmegy a tulaj vele. Mély csalódás volt a hangja. ~1.8 V2 és olyan halk volt, mint egy 50-es négyütemű robogó alapjáraton.
-
Xero
nagyúr
válasz
Methionyl
üzenetére
Annyira azert nem jobb a futomuve...

A kis Corsa siman a seggemben volt, egyedul a vegen a harom nyujtottnal hagytam el. Nem is mentem annyira vadorzo modon, cserebe o is valami OPC volt es tolta is neki becsulettel. Siman korbeautozhatott volna kanyarokban ha nagyon akar szerintem. -
Xero
nagyúr
válasz
Burt1793
üzenetére
Inkabb az iPhone gagyi hangfelvetele. Mono is, fos is, vibral is. Not good. Eloszor meg kell tanulnom rendesen kimotorozni a vasat utana vennem kell valami dedikalt hangrogzitot.

Egyebkent sajnos gyari dobbal nem sokkal jobb eloben sem. Nem hiaba kapalozom. Nagy valoszinuseggel jovore beleugrom egy Bodis rendszerbe ha lepapirozhato rendesen, mar csak azert is hogy ne egjen a talpam.
-
Xero
nagyúr
válasz
Methionyl
üzenetére
En kis ovatos balfaszban tolom meg, a mai video reszlet. Idealis ivek meg nagyon messze es egy S1000XR-es gyerek is ugy motorozott korbe, hogy egy centit nem mozdult a vason mikozben en tornaztam.
A rutin na... -
Methionyl
senior tag
Igen, hozta őket szép nagy kamion.
Pedog én úgy emlékszem mindegyiken gyári volt, habár 09sp után akkorát kapott az agyam, már nem emlékszem.
látom te is szép köridőt mész, de csak óvatosan mert láttam párszor hogy túl vállalta magát az egyén és kicsit el kottázta a kanyart.
Holnap is kint lesznek, ma még valakit érdekelne. -
pakfong
tag
válasz
Predator2
üzenetére
A képen a jobb oldali hosszabbnak tűnik, de nem látni vmi jól az arányokat.
A könyök protektor általában hosszabb, hogy az alkart is védje.
A váll alaphelyzetben gömbölyű, ezt a formát a bal oldali könnyebben felveszi a 2 bevágás miatt. A kézfej felé keskenyednek a protektorok.Tipp
Én amikor mosom a cuccaimat, kipakolom a protektorokat úgy a szőnyegre, hogy nagyjából lehessen látni, hogy hova fog visszakerülni. Így nincs keveredés.
-
Xero
nagyúr
válasz
Methionyl
üzenetére
Akkor lattam is a nepet. Csupa holland rendszam?

Eppen aksit csereltem goproban Heregnel amikor jottetek. Volt amin nem gyari dob volt az hetszentseg. Hallottam gyari 09SP-t, na az nem igy szolt.
De talan valamelyik 7-esen is okos cucc volt.Szerk: Meg ahogy nezem egyszer jottetek szembe is.

szerk2: Mondjuk en azt hittem Verstappen miatt jott par holland, aztan hallottak a hires neves Bajna-Hereg szakaszt es eljottek csapatni.
-
Methionyl
senior tag
Ma voltam a Yamaha teszt napon.
2021-es MT-07 -> MT-09SP majd még1x mentem az MT-07el.Hát szóhoz nem jutok
az a 07 egy bitang jó gép, bitang jó hangjával együtt. Pedig gyári dobos volt. Kb minden tekintetben jobb mint a kis Z400-asom. Egyedül az index kapcsoló nem tetszett. Nagyon lent van, és vékonyka.Az 09sp pedig egy dög..nagyon hamar megszoktam a gyors fel-le váltót, bele visz a rosszba, nekem (mint kezdő) biztos nem kéne
Gyors csoporttal voltam, ami annyit tett hogy elől 3man mentünk (felvezetőt is beleértve) többiek meg lemaradtak
a hosszú egyenesbe az mt-10es azért beért.És hol máshol mint Bajna-Héregring-en történt a teszt vezetés. Legalább már tudom milyen.
-
duni84
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
egy kis lengyel metállal neki tudsz állni a króm részeknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- NBA és kosárlabda topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Drón topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Jár valaki a BME-re a PH!-sok közül?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnálom.

....
És hiába rakta vissza jelre a láncot és feszült meg indítóra is visszaugrott.