Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
Visszatérve az eredeti témához... Viktorunk két új videóját megnéztem.
A Reolinknél láttam, hogy kimondottan rágyúrt arra a csapat, hogy a QR-kód ne igazán látsszon, 03:23-nál illetve 04:09-nél azért csak előkerült
Beolvasni nem tudtam, de megpróbáltamMeg aztán visszatérő elem a doboztaszigálós mozzanat, azért már konszolidáltabb formában, védjegy vagy ilyesmi lesz ez lassan...
És aztán jött a Zenbook Duo 2025-ös... itt érződik, hogy a Photoshop meg a videovágás az ő igazi terepe, szóval ami ehhez az alapokhoz köthető, ott rendben van már most a tartalom.
Bele fog rázódni, lehet hogy kezdetben nagy segítség lenne Viktornak, hogy lenne előzetesen egy draft "szövegkönyv", ezt átnézné valaki, hogy ott ahol lehet szakmaibb kifejezésre cserélni a szövegezést ott, amely témákban most még nem annyira penge.
Mindenesetre jó volt a meglátás: mindenkinek van egy hazai pályája.
-
Vesa
veterán
Szimplán csak rossz és erőltetett...Ha nem lenne yt és a trend, hogy bárki csinálhat videókat, akkor ezt a fickót -és még rengeteg másikat is-, a közelébe nem engednék egy képernyőnek. Eszméletlen sok ember képzeli magáról, hogy alkalmas videókban szereplésre, vagy tud énekelni, vagy színészkedni, közben meg nem...
-
-
válasz
DarkByte #110 üzenetére
ugye pont ez a bajunk: a saját generációnk öregszik, egy idő után kikopik a kütyüs témából, alulról viszont nem jön utánpótlás, mert nekik youtube józsi a fő tartalomforrásuk, olvasni meg nem fognak, mert nem. így a ph beszorul egy niche-be, míg korábban az akkori "youtube józsi" is mi voltunk egyben (és akkor nagyon széles közönséghez szóltunk, meg hát akkoriban a nethasználók zöme egyben technofil valaki is volt, mert még nem volt közmű az internet).
-
DarkByte
addikt
Ezzel egyetértek. Én is mostanság találtam vissza jobban a PH fórumra, mert a közösségi média felületeken émelyítő szinten kezd lenni a szemét és buborékfújás; egyre nehezebb értelmes társalgásokba bonyolódni. (Persze a hígulás itt is jelen van. Ilyen szempontból nem tett jót hogy közmű lett az internet.)
Meg az is lehet már én is kezdek öregedni és egyre kevésbé érzem hogy megszólítanának az aktuális trendek. Pedig igyekszem képben maradni, de azért azt is észrevettem hogy fogytán a türelmem ehhez
-
válasz
DarkByte #108 üzenetére
nyilván adottság, hogy létezünk korábbról, és próbálunk továbbra is értéket teremteni. ha tökéletesen lefedi a nép minden igényét az influensza közeg, akkor ki fogunk halni. van ilyen, a világon semmi sem örök. de hátha a növekvő zajjal és használhatatlanná váló egyéb netes közösségi felületekkel párhuzamosan legalább egy niche-ben, de felértékelődik, amit csinálunk.
egyébként anno, amikor a legjobban pörgött a ph, akkor is volt anandtech stb.
-
DarkByte
addikt
Nekem szimplán csak az a bökkenő ezzel, hogy millió egyéb hardveres YT csatornára vagyok feliratkozva és igen nehéz lesz velük felhúzni a kesztyűt (Hardware Unboxed, Gamers Nexus, syadmin/soc vonalon Jeff Geerling, stb.).
De valójában, nem leszek ilyen savanyú.
Sok sikert!Húsz éve mikor még szinte semennyire se tudtam angol, kb. a PH volt az elsődleges PC hardver információs forrásom, és imádtam böngészgetni a teszteket és cikkeket. Mostanra tkp. csak a fórum miatt járok ide, idejét se tudom mikor olvastam bármit a portálon (bocsi).
Biztosan van aki most is hasonló alapokkal indul neki és a nemzetközi dolgok nem opció a nyelvi akadály miatt; őket ki tudjátok szolgálni ezekkel.
(De azért eléggé megváltozott a világ azóta, nem tudom mennyire olvas ilyen klasszikus fórumot még az új generáció egyáltalán, mert amúgy elérni hogy a YouTube algoritmus elkezdje ezeket ajánlani, az azért nem piskóta...) -
értem. én az első mérleget olyan 15-20 videó után tervezem megvonni, és akkor sem azt gondolom, hogy makulátlannak kell lennie, hanem egyértelműen fejlődőképesnek. egyelőre egyáltalán nem vagyunk elégedetlenek, látjuk, hogy hol lehet javulni és dolgozunk rajta, konkrétan a mai felvételen is volt szó ezekről.
Malák videóit mi is kedveltük, de nem tudott itt maradni a PH-nál, szóval mindegy is.
-
icon
senior tag
Tudni kell hozzá, hogy amikor jött a hír, hogy reaktiválódik a csatorna, feliratkoztam, aztán láttam Wombath meg Malák videóit, mondtam is, hogy rendben van, az irány jó.
(Utóbbinál nekem bejöttek a néha bevágott elszólások, nagyon ültek azok a poénok)
Az "új sráccal" kapcsolatban is lehetett lentebb olvasni tőlem, hogy "mindenki kezdi valahol valahogy"-módon állok hozzá, gépátépítésemre szerettem volna ráhangolódni a PH!-nál tapasztalt masszív szakmaisággal, "jajdejó, új videó", és még az intro is jó lett, aztán jött a két említett jelenet...Engem személy szerint javító szándék vezérelt a fórumbejegyzéseimmel, hiszen hálás vagyok mindenkinek itt, aki megtanított fontos dolgokra - pl. legutóbbi eladóm az AIO-hűtésekkel kapcsolatban pár napja.
-
-
gyerekek, csináltunk pár videót... könyörgöm, valahol el kell kezdeni, azért azt is nézzétek, hogy mi mindent lehetne elrontani még, ami nincs elrontva.
nemtom, én ennél türelmesebb vagyok magunkkal, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint felfejlődni, és közben is végig szórakoztatóak lenni.
-
icon
senior tag
No igen, a legutóbbi videónál a dobozzal való figurázás után felhúztam a szemöldökömet, és akkor amikor meghallottam, hogy "háromhűtős dizájn", kattintottam is tovább.
.
És aztán lelőttem a gépet, és átépítettem inkább, lényegében kommentálva végig. Kicsit nagyobb volumenű lett, mint egy szimpla hűtőcsere, mert ventiket is váltottam, szóval kábelrendezéssel, meg világítás-hibakeresgéléssel ment el a legtöbb idő, de esküszöm a szívások közepette eleresztett ízes káromkodásokkal együtt is szórakoztatóbb volt... -
Peterson_
addikt
Én Malákot és Wombathot is szívesen néztem/hallgattam, hajrá!
-
válasz
Hieronymus #94 üzenetére
Volt ilyen kollégám, halál precíz embernek tartotta magát, még a kávés csészét oblitve is megitta a maradékot...
Folyamatosan kereste a hibát, inkább csinált plusz munkát szarul, de O megcsinálta.. azóta is egyedül él, az emberek kerülik, leépult a szociális élete...
-
Ha földelve van, akkor megfelel az elvárásoknak.
Működő gépet nem szererünk. Ebből a szempontból nincs jelentősége a lógásnak.Ha valaki folyamatos hibakeresési módban tartja magát, megváltozik a személyisége. Leépül a szociális kapcsolatrendszere, kerülik az emberek. A környezetére negatívan hat.
-
Szirtimorc
senior tag
Pont ettől félek én is, mint ahogy több autós portálnál is ez lett. Olvasok egy számomra érdekes téma-címet, oda kattintok, és van egy órás videó ahol 2-3 ember jópofizik, és amikor meló után este leülök a gép elé, ehhez pont nincs türelmem, viszont egy cikkben szívesen elolvasnám. A kronométer oldal talán az egy szem kivétel, ott a videók hossza, a tartalom, a vicceskedés és komoly részek aránya remekül eltalált. Ezen kívül a Kopasznak nézem még meg néhány videóját. Ha tévét akarnék nézni, akkor nem a gép elé ülnék le.
Viszont oktató, szakmai és nem annyira mainstream (pl. inkább ipari informatika, mint 42. rgb-s ram...) tartalmakra fogékony lennék. Mint ahogy a Logouton kiváló cikkek születnek külsős íróktól.
Ezzel együtt, kívánom, hogy sikerüljön! -
Vesa
veterán
Egy apró észrevétel. A két utolsó videó hangerőssége és hangszíne között jelentős a különbség. Erre szerintem kicsit lehetne még figyelni.
-
Vesa
veterán
Jó hír, nagyon drukkolok, hogy sikeres legyen a csatorna!
A videós múfaj nagyon más mint az írott, mert elsősorban a személyiség viszi el! Kb. mint egy zenekarnál, vagy előadónál, színésznél. Hiába jó szakmailag, vagy akár még a filmes megoldások és vágások is hiába profik, ha az egyén aki beszél, aki a képernyőn van, érdektelen. Akkor sajnos nem fog működni. Hozzá kell tennem, sajnos, mert sokkal fontosabb lenne a tartalom, de ez van, ma az egyéniséget lehet elani akit élvezet nézni és hallgatni. Olyan szinten így van ez, hogy oltári nagy b*romságokat is simán néznek milliószámra, ha az előadót szeretik. Tehát mindenek előtt, megfelelő személyiséggel rendelkező, laza, folyékonyan és jól beszélő, akár kicsit humoros arcok kellenek. Őket persze sokkal nehezebb megtalálni, mint jó írókat. Nagyon más a két műfaj, de remélem végre a videókban is feljön a PH, már nagyon ráférne! -
-
dabadab
titán
válasz
Hieronymus #84 üzenetére
Viszont szerencsére nem vagyunk szellemi fogyatékosak, ezért pontosan értjük, hogy miről van szó.
-
janeszgol
félisten
válasz
viragdani01 #12 üzenetére
Vagy lehetne ilyen fikázós, kibeszélős videója. Mindenről, ami hétköznapi tech téma. Lehetne Mortal Wombath a műsor címe.
-
janeszgol
félisten
Hajrá! Én a MA YT csatornáján tag vagyok, mert jók a tartalmak.
Egy hardveres csatornának is örülnék. Régen ez volt a Pc World, de már egy ideje nem követem őket. -
peetyy
őstag
Már tudom is hogyan.
Aki emlékszik Bánhidi László által játszott Matula bácsira a Tüskevárból (ez a régi sorozat, nem az új gyalázat), az el tudja képzelni ahogy ott ül a tóparton, és AI segítségével (szájmozgás és hang újrakreálásával) füstölő pipával a szájában mondja a heti friss híreket, szép ízesen, vidékiesen
Ja és fekete-fehérben. -
-
icon
senior tag
válasz
Hieronymus #77 üzenetére
előttem van, amikor elhangzik autentikusan: "draútháloú"... végülis: átlátszó fém
Bár én még a szittya szövegezésen derülnék nem keveset... -
válasz
Hieronymus #77 üzenetére
Átlátszó fém.
-
-
dabadab
titán
válasz
Hieronymus #77 üzenetére
Nyilván nem "fémlyukacsos", hanem "fém, lyukacsos". Az meg nem teljesen világos, hogy ebből mi lenne a fájszó és pontosan melyik tájé.
-
peetyy
őstag
válasz
Hieronymus #77 üzenetére
Fémbőű van.
Tényleg, lenne kereslet tájszólásos videókra?
Pl. technikai hírek palócoknak. -
-
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Jim Tonic #73 üzenetére
Most ez a best practice, foleg indulo csatornaknal. Shortokat kezdenek el gyartani, majd utana a long tartalmak. Shortokkal lehet behuzni organikusan forgalmat leginkabb. Pont a napokban futottam amugy egy hardveres csatornaba akinek youtubeon csak short tartalmai voltak es tizezres lajkokkal (elozmenyeimet neztem, nincs annyi idom hogy eloszedjem
)
-
RexMaximus
senior tag
válasz
cinemazealot #67 üzenetére
EZ jo gondolat - amit kihagytam elozo feedbackbol, arcot / homlokot erdemes mosni felvetel kezdete elott - ha eppen zsiros, akkor az eros feny felerositi.
-
-
A stúdiót próbáljátok meg klimatizálni, mert Viktornak csillog a homloka. Ha csak a lámpaláz miatt, akkor felvétel előtt dobjon be egy felest.
Jó lesz ez!
-
Megnéztem a Fractal Mood videót. Nem rossz elsőre, de azért tényleg nagyot kellene ugrani.
Szerintem az unboxing videó az inkább amatőr kategória. Ha ezekben nagyot akartok alkotni, akkor építsetek bele valamit. A gondolatok akadozása belefér, ez máshol is előfordul, de az olyan kifejezéseket, mint pl., hogy "fém lyukacsos hátlap", én kerülném. Perforált lemez a neve. Ha nem is műszaki a kolléga, de az oldal és a tartalom elvileg az, tehát annak megfelelően illik beszélni. -
Remekül összeszedted.
Az első probléma a képernyőképesség. Sokan itt arra gondolnak kapásból, hogy az illető legyen vonzó, de emellett legalább olyan fontos, hogy tudjon beszélni, aztán ne csak kitöltse felesleges dolgokkal az űrt, hanem lényegi, releváns információkat adjon át érthetően megfogalmazva.
Az általad linkelt videót részben megtekintettem, de nem egészben, mert már a kibontásos kínlódásnál elment a kedvem. Ami nekem lejött belőle, hogy kb a srácban annyi motiváció van, mint postás kisasszonyban amikor ajánlja, hogy vegyek sorsjegyet is miközben átadja az ajánlott levelet .
Na meg az is árulkodó, ha valaki azt sem tudja reflexből, hogy egy számítógépházat hogyan kell kivenni a dobozából.Ami nem megy azt nem kell erőltetni -tartja a mondás -, azt meg, hogy miért nem, mutatja a videó.
-
joey04
titán
Amióta beindult (rendesen) a MA yt oldala, nagyon jó videók vannak. A ph-s videók annyira nem győztek meg egyelőre. Bog stílusa jobban fekszik.
-
RexMaximus
senior tag
Na ez tok erdekes amugy, negyvenen tul vagyok de tartalomfogyasztasi szokasaim teljesen atmentek videora / videok hallgatasara. Konyvet is elobb fogyasztok mar ha felolvastatom valamivel
. Aival valo parbeszedeket olvasom meg sokat, de mar probalkozom ott is elo szoval de meg nem olyan jo. Melo miatt amugy is sokat vagyok gep, gyakorlatilag olvasok igy ez is lehet az oka ennek a tendencianak nalam.
-
Alusky
aktív tag
Nem. Csak ő az aki a PH arca lett, őt látjuk mindenhol a fórumon, ő tevékenykedik a fórum nagyobb részén, jobban részt vesz (régebben főleg) a topikokban a tagokkal beszélgetve, egy olyan karakter aki valamivel feljebb van a többi házigazdánál és érdekelheti az embereket egy tesztvideó keretein belül ahol bemutat valamit, de nem csak ő akárki más is a PH-n belül. A PH stáb. 20 év után ez már nem egy fórum, már családiasabb. Bár megértem az anonimitást is, mert sok a hülye aki támadófelületnek használná.
-
Sok a hulladék videó sajnos, így nem csodálom ha utálják. A jó videós tartalom kb onnan indul, amit nem lehet cikkben megírni.
Tehát ha pl CPU/VGA benchmarkok táblázatokról tart valaki videóban powerpoint slide jellegű kiselőadást, az nem jó videó.
Viszont ha mutatnak 2 vagy több hardverrel gaming összehasonlítást egymás mellett, mindenféle metrikával, az már jó videó. Mert cikkben az ilyet szövegesen nem igazán tudod leírni, látva sokkal jobban és gyorsabban átadja.
-
bambano
titán
Én pl. nem utálom a videót.
Egyrészt *szerintem* akkor derül ki, hogy egy cucc milyen, ha konkrétan építenek vele/bele/belőle egy gépet.
Másrészt ha jó a videó, bemutat mindent az adott hardverrel kapcsolatban, akkor lehet, hogy a látvány, a gép építés nézése közben olyan kérdésekre is választ kap a néző, amit a készítők nem említenek, esetleg egy írott anyagban nem jelenik meg.Hogy csak egy egyszerű példát hozzak: mindig kérdés, hogy egy házba bele lehet-e rakni nagy vinyót. Ha látod, hogy épít bele gépet és belerak egy 10 terás vinyót, akkor tudod, hogy bele. Lehet, neki automatikus, tehát nem fontos, hogy külön kitérjen rá, neked meg számít.
-
Egon
nagyúr
-
GreatL
őstag
Régivágású tartalomfogyasztóként előnyben részesítem az írott PH-t.
-
most itt az eszmecsere közben végiggondoltam az életem és 22+ után elszégyelltem magam, hogy még SOHA egy fillérrel se támogattalak benneteket.... vettem egy csillagot
ebből két dolog következik:
- legyen bugmentes a MINDEN IS!
- legyenek tökéletesek a videok + minden amit bambano kért!... kapcsolódva az első hozzászólásomban megfogalmazott idealista vonalra
sőt, ugye csillaggal már követelőzhetek is, nem csak kérhetek??!!
-
Findzs
addikt
Remélem ez a nagy videómánia nem fog az írásos tartalmak rovására menni
90% ban a melóhelyen fogyasztom az internetes tartalmakat és a videónézés hallgatás, elégé megviselné a felettesem idegeit
Esetleg ha van a videókhoz jó minőségben felirat akkor megnézek egyet-egyet de inkább olvasgatok. -
bugizozi
őstag
Hajrá
-
Apika
addikt
Hajrá fiúk!
-
nekem sincs (itt) csillagom (de sosem használtam reklámblokkolót, sehol)
viszont valamiből élnetek kell, ez nyilván mindenkinek világos.
el tudom képzelni azt az idealistát, aki szerint élére hajtogatott, hiperprecíz, dzsilliómillióból készült prő videokat kell készítenetek és ő erre ad/áldoz is pénzt/támogatást..... ez így teljesen kerek
DE! ismerve a magyarok adakozási kedvét, szerintem az LTT-s megoldás a járhatóbb: nagy nézettség, széles körnek befoghadható tartalomért... (tudom hogy ez se robbant bankot, de feltehetően többet hoz, mint a "csillagosok")
ezzel szemben elvárni, hogy szóljatok 2000 főnyi hácé ájtísnak és éljetek is meg belőle (ÉS CSAKIS EBBŐL), na az (NEM) kicsit röhejes
-
Csinálja Bog.
Jó mondjuk neki ott a Mobilaréna, én őt órákig tudom hallgatni, valahogy ő készen született a beszédre.bambano szerintem Te meg tényleg a heavy user kategória vagy, mert neked nem sok minden felel meg, vagy legalábbis elégedett hozzászólást ritkán olvasok tőled. Ez nem bántás, én ezt tapasztaltam.
A kritikai észrevételed alapján neked a precízen megírt, írott szöveg a nyerő. 2025-ben nem erre a nyers, baltával faragott szövegre van igény. A kritikával nincs baj. Nem fogom azt mondani, hogy csinálj jobbat, mert ez is baromság, de amit Te elvársz, az olyan száraz, hogy fogyaszthatatlan kategória.
Mindenkinek vannak egyéni igényei, én például háttérzajként hallgatok meg egy ilyen videót, és ha érdekes rész van, akkor nézek oda.
Ahány ember, annyi igény. Mindnek nehéz lesz megfelelni.Tudom, a válasz, az lesz, hogy alapvető igényesség stbstb. A videózás sem egyszerű műfaj, én is csináltam párat és tudom mit rontottam el, és csak egy egy snittesnek szánt videó összerakás, megvágása a legegyszerűbb vágóval is órákig tartott... Ebből látszik, hogy nem lett egy snitt.
Belerázódnak.
Én attól kapok sokszor agyf.szt , amikor rémprofin akarnak mindent megoldani egy Youtube videóban, miközben, aki otthon nézi sem az...
Példa: Szerel valamit, neki egy kattintásra szétjön, felbosszant, mert akárhogy próbálom célszerszámmal is szétpattintani, nem jön az annyira egyszerűen, pl. egy Notebook alja... Ha látom, hogy nem annyira evidens a videóban sem, akkor legalább tudom, hogy nem csak én vagyok béna, hanem ez tényleg nem egy ilyen azonnali dolog..Ha meg ott vágják el, hogy ezt akkor leszedjük és utána a következő snitt meg már a leszedtük állapot, na aztán vérlázító
-
válasz
RexMaximus #33 üzenetére
-
Hatvan9
senior tag
Határozottan itt és a Mobilarénán is nagyságrenddel fogyaszthatóbb a videós tartalmatok, reméljük sikerül befutni, jövedelmezőbb és fejleszthetőbb volna az egész.
-
RexMaximus
senior tag
Az en eszreveteleim, hazas videot neztem meg:
Fenyek - amik szembol vilagitanak, ahol vilagosabb ott tul eros - marmar "kiegett" az emberunk bore. Targyakon is egyes szogeknel nagyon eros. Ott mindenfelekeppen visszavennek a fenyerobol (vagy hatrebb tennem ha fix fenyeros, vagy radobnek egy polot, stb).
Asztalra lehet jobb lenne egy szurke ESD lap.
Talan nem is kell ennyire eros kontraszt sotet es vilagos oldal kozott. Pont a haznal jon ki, hogy a sotetebb oldalrol nehezen kiveheto - nem latjuk.
B-rolloknal egy fejet javaslok - Manfrotto 502ah, ezzel kurva jo lesz. Ez a kezremeges atvezetoknel nagyon gagyi - a szinteteken. Ma mar magasabb a belepo szint is, ugyesebb tizeneves tartalomgyartok is figyelnek erre.
Motoros slidert is hasznalnek kesobb. De 502ah sokmindenre jo lesz.
Masok altal keszitett bevagasokat -en - nem tennek be, nagyon elut, kirant a flowbol nezes kozben
A tobbi meg utana gyakorlat, ahogy csinaljatok, egyre jobb lesz. Valahol el kell kezdeni, aztan csiszonli, a lenyeg olyan valaki csinalja aki lelkes tud ebben lenni.
Ha nem az, az is atjon es nem lesz jo a vegeredmeny.
Gondolom pont emiatt lett kihagyva a videos ziccer eddig, mert nem volt ra ember. De ez most jo kezdemenyezesnek tunik.
Kivancsi leszek ezt a tizen eves elmaradast videok teruleten mennyire sikerul behozni. De talan mennyiseggel )es minoseggel) eleg jo szamok hozhatoak.
Most a videos tartalmaknal, tobb platformnal az a tendencia, hogy kisebb csatornaknak is van eselye.
Ja + 1, Short content ezerrel. Tiktokra is. Ebbol lehet edukacios tartalom is, amit nem csak megneznek, hanem vlsz tobben lajkolnak - el is mentenek. De orrverzesig, amig algoritmusok ennyire "kegyesek"
. Ez lehet egy jo betoresi pont ma.
-
turorudi
aktív tag
Az unboxing videókat inkább hagyjátok. Az az alja a videós műfajnak. 3 ub videó helyett legyen inkább 1 teszt, hír, oktató videó.
-
icon
senior tag
Egyszer néztem végig, furcsállottam ezt-azt, nem igazán tudtam megmagyarázni, hogy konkrétan mi a zavar az erőben...
A rutintalanság még érthető, mindenki kezdi a műfajt valahol, valahogy. És nem olyan könnyű ám folyamatosan, értelmes dolgokat mondani... (én pl. szerettem volna szerelési technikákkal foglalkozó csatornát, abból az indíttatásból, hogy biztos sokan rendelkeznek hozzám hasonlóan nullához konvergáló kézügyességgel, de célszerszámokkal, kis logikával áthidalhatóak ezek a dolgok... de nem tudtam az egészet frappánsan, meg szórakoztató módon előadni, meg minden volt csak fluid nem
arról nem is beszélve, hogy rendelkezem annyi önkontrollal, nem vagyok egy kifejezetten tartalomalkat
)
-
bambano
titán
Vendelnek nem a tudását kritizáltam, hanem az előadásmódját. Engem pont nem az érdekel, amit ő elő akar adni. De egyébként nincs probléma, a maga stílusában az egy korrekt csatorna. Mint ahogy a Gamers Nexus is az, de ha még egyszer végig kell hallgatnom azt az előre megírt, porszáraz előadásmódját, eret vágok.
LTT stílusa lehet megosztó, meg időnként mondanak veretes ökörséget is, ezt nem vitatom. De én sehol máshol nem láttam usd-ben egy gurigás szervert. Szerintem ők azok, akik rendesen hajkurásszák a teljesítményt, mert nagy média céggé fejlődtek, és drága a videovágók üresjárata. Szerintem őket lehet úgy nézni, hogy ránézel a videón az első vágóképre, és kihagyod, ha nem tetszik.
Jeff az Jeff Geerling [link] , aki főleg málnapc-vel foglalkozik. Nekem azért is tetszik, mert normális hangnemben, korrekt videókat csinál. Hogy téged érdekel-e a málnapc vagy egyetértesz-e vele, az a te választásod, de a podcast gyártásban nekem ő az etalon.
A ph rebootnál is ez a kérdés, hogy egyik vizsgálandó témakör, hogy a nézőnek bejön-e a téma, a másik, hogy technikailag hogy van összerakva a videó. Nekem, ha nem jön be a téma, nem probléma, mert tényleg nem szokásos az érdeklődésem, ahogy Parci is mondta. De ettől még az, hogy egy videó gagyi, rosszul vágták vagy rossz a szereplő, az lehet valós kifogás.
-
KROK640
nagyúr
hajrá, ránézek mindenképp
-
tlac
nagyúr
érdekes, hogy mennyire másképp látjuk
bár a l1-re nem olyan régen találtam rá, de amit eddig láttam belőle, azzal semmi gondom nem volt
szakmai tudása is megvanjayz-nél vannak pontatlanságok, meg hülyeségek, szoktam nézni, de nem tartom annyira megbízható forrásnak
LTT az előbbihez képest szintekkel rosszabb, de évek óta nem jártam arra, lehet azóta már összeszedték magukat
őket borzasztó volt nézni, ahogy össze-visszaszerencsétlenkedtek, meg ahogy a hardverekkel bántaklegjobbaknak a gamers nexus-t, utána meg a hardware unboxed-ot tartom
jeff az ki vagy mi?
-
beteg
őstag
A videó tetszett, a gépház is, de ki az a beteg, aki 70 ezret ad egy ilyen szarért???
-
Skynet258
veterán
Na ez már egy egészen jó irány, az alapok szerintem tök jók, a többi meg alakul. A közeg kulturált, jók a led-es háttérfények, a tag tök normális, a videó nem pörög túl de nem is alszol el rajta. Jó lesz ez. Csak ne adjátok fel túl hamar, hagyjatok neki időt kifutni...
-
Nem néztem végig, nem érdekelt a téma.
A vágások száma egy kicsit zavaró. Főleg az amelyiknél a ugrott is a kép.Ettől függetlenül nézhető. Visszaemlékezve PH-s Ekére, aki amúgy született zseni volt, mert az első videóját pont annyira profi módon csinálta meg, mint az utolsót amit láttam tőle - egészen nézhető az a videó.
Az utóbbi időben megnéztem néhány videót. Nem volt velük bajom.
-
bambano
titán
Konkrétan az L1tech-től a falra mászok. Az, hogy Vendel elpolemizálgat a tárgyról, ahelyett, hogy konkrétumokat közölne, borzalmasan bosszant.
Ha minden szempontból korrekt csatornát akarok nézni, akkor Jeffet nézem. Ha akarok egy kis poént vagy manírt, akkor Jayz2centet. Ha szófosás hiányom van, akkor sth-t. Ltt-t mérsékelten szeretem, de az tény, hogy igazán nagy pc-s vasakat nála lehet látni, úgyhogy van, hogy belenézek abba is. -
bambano
titán
No, a kedvetekért megnéztem megint:
1. prohárdver kicsit tájszólásos...
2. megnézni, mi fér bele, mekkora és közben úgy gesztikulál, mint aki szúnyogokat kerget.
3. nem a legalkalmasabb célszerszám: akkor készülj fel egy alkalmassal.
4. gyakorlatilag benn is vagyunk. nem, nem voltál benn, és ez nem egy akciófilm, amiben hekkelni kell.
5. kit kell hívni, hogyha felgyullad az édesanyám. most tényleg, ez a célcsoportnak vicces?
6. először haladjunk tovább. nem lehet "tovább" haladni előszörre
7. egy hardverportálon nem tud kivenni egy pc házat a dobozból? súgok: fejre kell állítani és felfelé lehúzni a dobozt
8. egyébként ha egy összetett mondat egyébként minden tagmondatában egyébként elmondod, hogy egyébként, az szóismétlés
9. felhörpintjük? sörözni majd felvétel után kell
10. szagoljátok meg milyen csájníz... talán kínai
11. teljes terjedelem meg a thumbs up...
12. fincsi szövetborítás
13. "a hangulatomhoz egy kis kiegészítő" és közben rongyláb jani előad egy kisebb táncestet...
14. nézzük meg, nagyon jó, nagyon izgi és nem nézzük meg.
15. továbbá találunk egy ilyet, ami nem tudom, hogy mire való
16. a ház szétszedése se teljesen normális, de örömteli, hogy szerelési állapotba megérkezik. jelentsen ez bármit is. két vágás között bedobott egy felest?
17. ez pont egy olyan dizájn, amit a földön az asztal alatt vagy mellett: hát nem, ez pont egy olyan dizájn, amit fel kell tenni az asztalra, tehát az alul kivezetett csatlakozók pont jó helyen vannak.
18. nekem nem szimpatikus: személyes véleményt nem szokás tesztbe írni.
19. elméletileg alatta acélból készült a váz: miért elméletileg? nem acélból van vagy csak nem sikerült előre felkészülni a felvételre?
20. portok tekintetében... eltiltanám örökre azt, aki kiejti ezt a szót, hogy tekintetében. dagályos lesz tőle a mondandó. mondjuk tudom, hogy ez ph!-ban szokás...
21. szétsavaztam... hát egy tesztben ne savazz, nem az a dolgod.
22. klikken...
23. ha kicsit más a kártya dizájnja, lehet, hogy ki fogja nyomni a lapot. akkor tessék keríteni egy olyan kártyát, beletenni, és megmutatni, hogy milyen márkájú kártya hogyan nyomja ki az oldallapot.
24. van egy csomó vágás, ahol két felvételből van összevágva egy mondat és elég bénán hangzik. azt illett volna újra felvenni egy lendülettel.
25. a verdikt az egy létező magyar szó. k-val írják, nem c-vel.
26. a szerelhetőség korlátozott, mondja úgy, szinte semmit sem szerelt.26 észrevételt szedtem össze úgy, hogy az első 3 percben még leírtam mindent, majd meguntam, és a következő 5 percben csak a komoly hibákat szedtem össze.
Lehetnek olyan pontok, amik esetleg a nagyon fiataloknak tetszettek, de pl. 14. és a 15. az elfogadhatatlan, ahol mond valamit és az nem történik meg.
Ha ezek az észrevételek azt jelentik, hogy én nem vagyok a célcsoport, akkor sincs probléma, mert, mint írtam, nem fogok sokat zavarni. A gesztusairól sokkal inkább az jut eszembe, hogy fogalma sincs, mit kellene csinálnia, mint az, hogy jópofiskodni akar.
Ha csak annyi lett volna a problémám, hogy a poénjai nem ülnek nálam, mert öreg vagyok, nem szóltam volna.
-
tlac
nagyúr
neked szerintem ő csatornái tetszhetnek
Level1Techs, Level1Linux
szokott be mutatni érdekes mini pc-ket, vagy hardvereket is linux-os szemszögből -
BerserkGuts
addikt
Jó volna egy olyan színtű csatorna mint amilyen az oldal forrás értékű.
A ph-s tudás tár még mindig etalon és a sok hasznos írás Abu, Oliverda stb...Csak hogy idézzek*/ annak idejéről amikor még én is csak homályban voltam:
persze ezt nem könnyű fogyasztható szórakoztató formában tálalni de mindenképp hasznos lenne.*
Aminek mindenki örülni fog
A DirectX 11 az első API, amelyik támogatja a többszálú feldolgozást, azaz az objektum megrajzolásához szükséges rajzolási parancsok és az effektek létrehozásánál bekövetkező állapotváltások már nem csak egyetlen processzormagon lesznek végrehajtva. Az új rendszer természetesen a régebbi, minimum DirectX 10-es grafikus kártyák mellett is működik, csupán egy szoftveres frissítés szükséges. A funkciót az AMD és az NVIDIA már korábban beépítette a Windows 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető driverekbe. Érdemes megjegyezni, hogy a többszálú feldolgozást a DirectX 11-es kódhoz optimalizálták, így a hatékonyság szempontjából a régebbi rendszerek némi hátrányt szenvednek.
-
egyrészt a 20 alattiak és közted is van még pár csoport
, másrészt viszonylag vaskalapos véleményt képviselő, extrém user vagy, semmiképp sem valami nagy tömeget reprezentáló valaki. ezt nem bántásiból mondom, csak megállapítom, hogy valóban nem te vagy a célcsoportja a videóknak.
-
bambano
titán
Én most éppen keresek pc házat. Ez nem tesz engem célközönséggé? Vagyis hát nem házat keresek, hanem komplett új desktopot. Csak nehéz, mert mindenféle események előfordulnak, topik elfoglalástól kezdve stb.
Oké, ha nektek a húsz alatti facebook zombi generáció a célközönség, akkor tényleg nem vagyok az.
-
tlac
nagyúr
azt esetleg tudnátok úgy intézni, hogy főként Wombath szerepeljen a videókban?
-
Alusky
aktív tag
Ezek az új videók már sokkal jobbak. A régiekkel az volt a gond, hogy túlságosan olyanok voltak, mint az az ezer éves mém a CRT monitor előtt ücsörgő nem sovány szemüveges fickóról. Tudás volt a videókban, csak olyan száraz, hogy összehúzta a szádat, azt senki nem fogja nézni.
Ez már sokkal jobb, fiatalosabb, lazább.Kell még bele pár Tech2 Laci meg sok más által használ WoW effekt, meg sötétből világosba lassított átmenés, meg sínen kameratolás valami fasza zenékkel, azt is eszi a nép, mert menő.
Aztán lehetne Linus féle baromkodós rovat is, mert azt is eszik, mint a chipset kólával. Ezekre akkor is rákattintok, ha amúgy nem is érdekel az adott hardver. -
bambano
titán
[link] láttam ezt a videót (meg párat korábbról), ez alapján kidobott pénz az egész.
Ígérem, nem fogok ott zavarni. -
ttamas
tag
Na, végre ai. Ki fogja azt gondolni, hogy eléggé tudja az oktatáshoz ?
-
beteg
őstag
Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az elmúlt években többször is nekifutottunk a "PH-s Youtube-nak", de egyszer sem jutottunk túl messzire. Két...
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest