Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na, hát azért merem remélni, hogy ennyit meg tudnék oldani.
Nem méretpontos a gyűrű, ez már felhelyezéskor látszott. -
törölt tag
válasz
zolee5016
üzenetére
komoly gyakorlatot nyilván nem adhat full kezdőként ha tanulsz a rutinpályán, ez irreális is lenne, a nagyobbik baj hogy az oktatók bsznak tanítani alapvetően, így lehetne akármilyen követelmény, fölösleges. Ugyanaz a kommunista maradvány van legalábbis pesten a legtöbb pályán ami 20 évvel ezelőtt. Kiskirály oktatók, hulladék motorok, lehúzás. Ha ott az oktató a helyszinen akkor se mond semmit, mennyé, old meg, de az se triviális egyébként hogy egyáltalán ott van... Lefulladtál? Hogy képzeled. Nem megy? Majd veszel pótórát. Vicc ami van... Biztos vannak kivételek nyilván.
"motorkezelésbe szerintem beletartozik az is,hogy a környezetedet hogy reagálod le,és milyen erővel lépsz fel a váratlan,ismétlem váratlan akadállyal szembe"
Nyilván, de ahogy minden most épp triviálisnak érződő dolog, pl az olvasás vagy a járás sem velünk született skill, hanem tanult. Méghozzá lépésről lépésre, betűről betűre. Egy nagy puzzle, ami a végén összeáll egy egésszé.Minden képzés legyen villanyász, masszőr, űrhajós pont ugyanarra a sémára épül, nem véletlenül. Komplex feladatokat bontanak fel egyszerűbb darabokra, kontrollált körülmények között készség szintre fejlesztik, majd ezek a végén összeállnak egy értelmes dologgá. Ezért fontos a képzés, nem csak motorra, bármire is.
"egy zárt pálya ezt nem adja meg"
A zárt pálya feladata, hogy izoláljon. Ne a paraszttal foglalkozz aki az úton át akar futni, a furgont aki meg akar ölni, a kátyút, a fehér aszfaltot, a murvát, hanem azt amit tanulsz. A figyelmed arra fókuszálja hogy a bazinagy körbe kirakott bólyák mentén kívülről tempóval menj körbe körbe amíg be nem hánysz. Balra is jobbra is. Told a hátsó féket óvatosan az íven, lásd mi történik, vedd el kicsit a gázt és nézd meg hogy mi van ha motorfékezel. Nem a szembejövő kamionra, olajfoltra, őzekre, etc figyelj, hanem csak a kanyarra. Ha meg elkottázod és széles lesz rámész a fűre, nem az árokba... Arra van hogy ha gázzal váltasz vissza, akkor a mozgássorra tudj figyelni, és ne a jó csaj seggét bámuld a lámpánál, vagy akármi. Hogy egymás után 500x ugyanott ugyanúgy ugyanarra és csak is arra figyelhess.
Nyilván ez is olyan mint a kox meg a gyúrás. A kox magában nem tesz naggyá, mögé kell tenni az edzést, a kaját a mindent is. A képzéstől senki nem lesz Marquez, mögé kell tenni az időt, a gyakorlást, a kilométert, és egy szint fölött nem árt ha van tehetség nyilván. forgalomban, a csitrillió inger, közlekedő, komplex forgalmi helyzet, útviszonyok, etc mellett egyes technikák elsajátítása jelentősen lassabb, más technikáké meg nettó felelőtlenség kb valóban.
Szerintem a képzésnek igenis helye van a puzzle-ben, nyilván ésszel, a skillsetnek megfelelően megválasztva, de ja. Senki nem tervez atomreaktort azért mert 20 éve minden nap csavarhúzóval a kezében kel és fekszik
-
baboss
őstag
Lelkileg igen, minimum 6 hét kényszerszabi. Baloldalamon nagy lábujj és szeméremcsont törés. Kaptam gipszet, ( a dokinak mondtam, hogy nem kell, mert az van otthon) meg két mankót, (most már mankóra is van jogsim) tök jól tudok már vele menni, csak lassan.
Nem tudom mitől állt be, karbin én nem állítottam. Egy ismert szerelő alakította át a motort pályára. A gyerek majd szétszedi és megnézi mi történhetett. Elvileg kevés üzemórás, én kb 50 órát mentem vele., 33-as keverék 100-as benzin, minőségi szintetikus olaj. Vasárnap 80 fokos volt a blokk, egy kolléga a ringen azt kérdezte, hogy a termosztát ki lett e szedve, mert szerinte magas a hőmérséklet. -
baboss
őstag
Vasárnap Kakucson szépen felnyaltam az aszfaltot.
[link] -
törölt tag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Régebben írogatott ide egy srác, aki a KTM-gyárban dolgozott. Szerintem ő is tudna mesélni érdekeseket a minőségről....
De ez nem csak a KTM-et jellemzi, hanem más márkákat is. A kulcsszavak: költségoptimalizálás, tömegtermelés.
Megvan az a sztori, amikor évekkel ezelőtt a BMW 300 ezer motort hívott vissza, mert számos esetben menet közben eltört/elrepedt a hátsó féktárcsa tartókonzolja, amit a súlycsökkentés miatt alumíniumból készítettek eredetileg? Vagy amikor kispórolnak egy 3 euros gyári zsírzást, ami miatt a szöghajtásnál a bordástengely 3 év után olyan rozsdás, mintha legalább 10 évig esőben állt volna.....Vagy az új Africa Twin, amin olyan jól sikerült a tank gyári heggesztése, hogy a varratról apró darabok málltak le, ami szépen eltömítette az üzemanyagpumpát és az injektorfejeket is cserélni kellett. A sor végtelen....
-
Lomha 8V
addikt
KTM Duke 125. A gazdája nem fillérszexelő, mindenből gyárit kap a motor, de azért az, hogy a vadonatúj gyári tömítést becsípi a fedél, az vicc. Nem Rieju ez, baszki. Mondjuk ennek a fedélnek is a kidolgozási minősége, hát... minimum kérdéses.

-
duni84
aktív tag
válasz
martonx
üzenetére
még egy ok az éjszaka belvárosban motorzásra: elfelejtett napközben tankolni, holnap korán reggel indul és nem akar emiatt akár csak 6-7 perccel korábban kelni és leizzadni a kútnál
true story, habár nem hallottam, hogy bárkit is zavart volna a zaj, mert nekem bent volt a füldugó
-
Tamás9x
őstag
Gurul valaki Pan America-val? a héten elhozhattam volna 1-et tesztelésre, de nem volt meg az a biztonságos lábletétel így maradt.
-
martonx
veterán
És a bogaras nyári hálós kabátot mivel szoktátok tisztítani? Mehet simán a mosógépbe?
-
zolee5016
őstag
válasz
üzenetére
Ha van kedve az asszonyomnak ő is jön velem....rá is fér rendesen a gyakorlás,bár a forgalomban nagyon ügyes,de azért kell neki is a biztosabbá, rutinosabbá válás.Ha ketten vagyunk olyat is szoktunk,hogy kijelölünk egy körpályát,egy szabály van minimum 30- cal kell menni...egyikünk köröz,a másik a kör közepén áll ,focilabdával a kezében....a többi kitalálható,vagy dobod,vagy nem. Utánna ovális pályán ugyanez....felváltva ..ilyenekbe több a realitás szerintem...kell egyenesbe is fékezni ,meg kanyarba is.Résen kell lenni. hiszen tulajdonképpen erről szól
-
törölt tag
válasz
zolee5016
üzenetére
Ezt én is így csinálom: szezon elején üres placcon (pl. bevásárlóközpont parkolója) gyakorolok. Pont nem érdekel, ki mit gondol róla.

A közúti kanyarképzésről írtakkal viszont egyetértek: totál balesetveszély. Megmondom őszintén, az elmúlt közel 20 évben jártam eleget ezeken a "kedvelt" helyeken (Csesznek, Dobogókő, Bajna-Héreg, Mátra, Etyek, Bicske, Zsámbék, stb.), ma már ha lehet, kerülöm őket.
-
zolee5016
őstag
válasz
üzenetére
Természetesen van egy kis sarkítás abban amit írtam,hiszen a múltkor is kitárgyalt ,rutinvizsga ,vagy pálya tudjuk nem ad semmiféle komoly gyakorlatot.Ebben mindenki egyet is ért.De az sem,hogy rögzített gyakorlatokra épülő képzésben valaki húú de jó motoros lesz...A bólyázás hasznos.Engem kiröhögnek a kollegáim közül páran,hogyha kezd kijönni a jóidő(mint idén márciusba) a melóhelyemmel szembeni placcon kirakok 30 bólyát aztán a netről lelesett pályákon körözök óraszám...mert minek az nem tudsz motorozni,elfelejtetted stb...de csak erre építeni lehetetlen....motorkezelésbe szerintem beletartozik az is,hogy a környezetedet hogy reagálod le,és milyen erővel lépsz fel a váratlan,ismétlem váratlan akadállyal szembe....egy zárt pálya ezt nem adja meg.A közúti ugymond kanyarképzések meg szerintem a többi résztvevőre veszélyesebbek semmint a gyakorló motorosra,mert ott egy ismert arc,(most mindegy Dodor vagy hogy hívjuk) és majd megmutatom magam,nem akarok beégni előtte című arcokat eléggé nehéz lekezelni....járok eleget ezen a Zsámbék,Etyek,Bicske vonalon.látok sok önképzőszakkört....hááát csoda néha ,hogy csak egy egy baleset van ezeken évente....
-
Xero
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
En mosozom. Hatizsakba be a motul bogaroldo es motul sampon plusz egy-ket mikroszalas. Amikor beallok szepen lefujom veluk majd kb 1.5-2meterrol megkinalom. Semmi gondja vele.
szerk: Mindezt az ujpesti vasuti hid elott levo Shell-nel a Vacin. Nem szolnak a sajat cucc miatt. Ha kesz hazagurulok kb 10 perc alatt es itthon lanc tisztitas es olajozas.
-
Burt1793
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Új mosókban van kefe, meleg habot tol magából.
Tegnap Budakeszin mostam le egy a motort, aztán otthon leöblítem ciszternás esővízzel és áttörlöm, így nem lesz foltos a száradás (jó lágy az esővíz). -
tboy93
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Bogaroldo spray-t vettem, azt el tudom vinni.
-
zolee5016
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Én autómosózok....lehetőleg ott kezdem a napot,nem forró blokkal Mehet a steri kisnyomású hab mindenhova várok 3 percet azt adj neki...kb fél méter távolság ,vagy ami nyomást a kezem is elbír...műszerfal,elektromos részek lehetőleg csak érintőlegesen kapjanak,de a kerekek, lánc, blokkalj spoilereknek adok. Kiviszem áttörlöm indítom,leszárad,majd láncspray középállványon 3x2 kör beforgatom,várok míg a felesleg lefolyik,1 esbe megpörgetem megint,kereket letörlöm azt gooo kb 25-30 perc
-
runner 125
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Max ha a matricázása nem lakkozott, akkor nyilván a matricára csak merőlegesen szabad a vízsugarat engedni, nehogy felszedje a sarkait. Meg nyilván az elektromos egységeket érdemes elkerülni a közvetlen nyomással, de összességében kárt az sem tehet benne.
Viszont a bogaras motor sokszor még bogároldó programmal is neccesen tisztítható szivacs nélkül, ez kompormisszum lehet az önkiszolgáló mosónál. -
tboy93
nagyúr
Motort mosni mindenki otthon szokott vagy van olyan aki autómosóban landzsassal szokta lecsapatni? Motorral szabad ilyet tenni?
Lancot gondolom nem illik megkuldeni, de amugy masra nem nagyon kell figyelni nem? -
-
duni84
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
ezt akartam írni, hogy a db killer nélkül városban magas fordulaton tépni neki valóban csak egy vegytiszta kinyilatkoztatás a mikropénisz tényéről, viszont az időpont választás simán lehet azért, mert napközben dögmeleg van vagy csak simán dolgozik. városon kívül meg nem fog menni, mert mondjuk már hallot őzikés és rókás rémtörténeteket.
-
bacus
őstag
Nem védeni akarom, de akkor van jó idő, akkor ér rá és még számtalan indoka lehet..
Szerintem jobb mint a szerpentinen vagánykodó, aki nem csak magát veszélyezteti, tök mindegy hogy db killerrel, nélküle, vagy akár elektromossal tenné.
-
-
tboy93
nagyúr
válasz
LustaDick123
üzenetére
"az én sisakom és motorom bogaras"
Jaj, ezt ne is mond. Nem tudom mi van most, de naponta kell takarítanom a sisakom olyan szinten sok a bogár.
-
LustaDick123
tag
válasz
martonx
üzenetére
Egy időben mikor hazaértem a túrákról tettem egy kört a kivilágított városban nyárestéken. Nem egyszer azt láttam a pirosnál, hogy csak az én sisakom és motorom bogaras, nekem nincs egyedül lepályázott, centis majrécsíkos sportgumim, pucsitó rövidnacis csajom a hátsóülésen. Tudom sztereotípia.
-
martonx
veterán
Én mint motoros, aki a nyári lakásfelújítás idejére beköltözött a belvárosba kérdezem:
Miért kell motorosoknak minden éjszaka (átlagban este 9 körül kezdik és 11 - éjfél környékére fáradnak el) sportkipufogóval, nyélgázon egyesben körbe-körbe motorozni a városban?
Szerintem ez nem motorozás, ez szimpla balfaszság.Vagy én öregszek, és ez teljesen normális, és jól van így?
-
törölt tag
válasz
zolee5016
üzenetére
Én ezzel nem értek egyet.
Azzal igen, hogy aki fakezű és nincs érzéke a motorozáshoz, annak se a vezetéstechnikai tréningek, se a több tízezer megtett km nem fog segíteni.
Elhiszem, hogy az emberek egy része csak pénzlehúzást lát a tréningekben (magyar fizetésekhez képest nem olcsó), és azt is aláírom, hogy sokan csak annyit látnak, hogy baletozznak a motoron, bólyákat kerülgetnek, térdelnek az ülésen, mint egy karusszelen, bohóckodnak, fékezgetnek….
Pedig piszok hasznos ám egy ilyen tréning. Na jó, egytől senki nem lesz képzett motoros, de ha rendszeresen képzi magát, igenis lehet fejlődni. Ha csak annyit segít, hogy berögződik benned egy helyes testtartás (pl. kanyarban), egy vészhelyzetben előhívható mozdulatsor (pl. vészkikerülés, szerinted hányan csinálják tudatosan?) vagy egy hatékony fékezés (métereket lehet spórolni helyes fékhasználattal), már megéri. Főleg, ha nem éles helyzetben találkozik először valaki egy adott szituációval.
Nyilván vannak született tehetségek (én is ismerek ilyet ismerősi körben), aki úgy kezeli az 1000-es sportmotort, mint én a biciklimet, de nem ez az általános. Az átlagos motorosnak szerintem tud újat mutatni egy ilyen képzés.
Persze, nem tukmálok senkit, hogy menjen, minden el tudja dönteni, hogy igényt tart rá vagy sem.
-
törölt tag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Szia! Budapesten a Superzone forgalmazza, délen passz.
-
BenQhunria
aktív tag
Sziasztok!
Berik bőrruhának ki a forgalmazója, hol lehet próbálni, esetleg magyarország déli része?
-
zolee5016
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Nincs ezeknek a világon semmi értelme...csak pénz pénz pénz.....Akinek nincs a motorozáshoz érzéke annak ettől sem lesz.Ráadásul valós élethelyzet 0. Szezononként 8-12k km...na ott lehet rutint szerezni.....Ismerek én is olyan tagot 5 millás gépével csak ilyenekre jár,meg Dodor meg mittudomén....oda-és hazafele meg gyökkettővel ,mert a szép motor jajjjajjjj.fokozatosság Óne mert egyből a nagyvad kell!!..az r 1200ese még nem járt 100 felett szerintem,meg 5 év alatt van benne 9k km....na ilyenek sose tanulnak..de duma az van....én szándékosan nem vettem újat most a visszaülés után egy darabig...tavaly,meg idén eddig 10k felett mentem,talán még 1x ennyi aztán váltunk .
-
bacus
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Ez mikor volt? Mármint a tréning. Mert így június végén elmenni egy olyan tréningre ami arról szól, hogy visszarázódj, nem sok értelmét látom, ha az eddigi 4-5 hónap alatt nem rázódtál bele.
Nagyon csal a képi anyag, meg a drónos is, mert sem a szlalom, sem a kanyarodási technikák a nyolcasban, de még a furgon kikerülés sem látszik nehéznek.
Ha lenne ilyen nyílt nap, amin csak 1-1 kört mehetnék költség nélkül, hogy lássam, meg tudom vagy nem tudom megcsinálni, akkor lehet nem sajnálnék ennyi pénzt egy tréningre. (főleg évi 3-4-re)
-
norbert1998
nagyúr
Meg is jött a dob. Azért a csütörtöki ászakit megvárom vele

-
Geresics
addikt
BMW Driving Experience - KÖZÉPHALADÓ tréning - a HALADÓ SZEZONKEZDŐ?
A BMW licencelt Driving Experience palettáján megjelent egy új Középhaladó szint, annak, aki már elvégezte az Alapszint feladatait. A több mint 20 éve működő BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréning több lépcsős program keretén belül segíti a motorosokat, lássuk mi is a KÖZÉPHALADÓ SZINT!
#MotorosVandor
-
Khaosz55
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A bárnőmnek vettem előtte egy thermoplastic Nolan N85 sisakot. Nagyon nem szerette. Nagyon zajos volt nagyobb tempónál úgy deformálodott hogy a plexinél süvített a szél. Két kézzel kis erővel összenyomható volt össze vissza torzult. Kajakra gagyi érzése volt. A régi LS2-m is jobb volt.
Most kérdeztem meg a csajomat azt mondta egyik a fapados a másik meg az első osztály kb ez a különbség. -
Xero
nagyúr
Erdekes ez az Exo-1400 zajossag kerdes. Valoban nem halk, sot, viszont nem tartom hangosabbnak mint a 10+ eves Shoeim volt. Igaz azota mar tortent ez az technologiailag.
Nekem kb 110-120-ig elviselheto teljesen nulla szelvedelemmel, folotte viszont fajdalmas lesz nagyon gyorsan. Ha tudom, hogy hosszabb az ut es vannak benne tartosan 120+-os reszek akkor nalam is beugrik a fuldugo. -
vlevi
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
HJC-nek több fazonja van pl az egyező héjú FGST és FG17 sem azonos, nagyon nem ahogy az i70 és a C70/IS17 is nagyon eltér.
Azért ezek nagy kijelentések. Ilyet a shoxban kaptunk legutóbb, az üvegszálas kevésbé véd mert túl merev és rideg higgyük el jó az a thermoplastic, rá is kérdeztem, hogy műanyag? Neeem az nem.

-
duni84
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
akartam kérdezni, hogy melyik scorpion sisak lesz az? mert nekem az exo1400 eléggé halk. habár a szélzaj attól is függ, hogy milyen magas vagy, milyen a motor, satöbbi. ugyanaz a sisak lehet, hogy bejön egy 165 centis embernek lehet, hogy pont tök zajos, így egy 190-esnek tök jó ugyanazon a motoron. nincs egy darab egyetemes igazság sisakkal kapcsolatban
-
vicces
addikt
válasz
Methionyl
üzenetére
szisztok,
csak megerősiteném amit mindenki ír...
én is vettem egy exo1400-et, robogóhoz de gondolván, hogy esetleg rendes motorra váltanék közben. a sisak nagyon kényelmes, felhőszakadásban sem ázott még be, viszont füldugó nélkül elviselhetetlen a zaja, még ha egészen be is húzom a fejem szélvédett plexi mögé a robogón. szóval én is szigorúan füldugóval használom.
a következő bukóm lehet megint shoei lesz. volt egy xr-1000-em, na ahhoz nem kellett füldugó. igaz az ára sem ez a kategória, viszont évekig füldugózgatni... akkor lehet megéri inkább a zsebbenyúlni kicsit jobban.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
Szintén első sisak és Pardiba pont az exo1400-re "beszéltek" rá

Mondtam, hogy a szélzaj is szempont, tudom hogy nincs halk sisak, csak halkabb mint a másik. Erre válasz az volt, hogy mind1, mindegyik zajos. lehet 200-300k ár sávot kellet volna mondanom..
És +1 az exo1400-re, tényleg zajos..
-
tboy93
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Engem meg a fejformám miatt pont a hjc-ről beszéltek le, az enyémre jobban illik a scorpion. Ami igaz is, kényelmes, sehol sem nyom és mindenhol passzentos, tényleg mintha fejemre öntötték volna. Csak hát hangos, ami lehet a felnyitható mivoltának is köszönhető, de a szemüveget fel-le venni felnyitható sisakkal sokkal kényelmesebb.
-
törölt tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
a napszemüveg az valóban parádés, az egyik selling point volt mellette, meg a becsukható rovarháló is elég extra...
Viszont így nem vagyok boldog, ennél minőségibbnek hatott a márka a tesztek alapján... Nyilvánt hazai boltban vettem, meglátjuk mit csinál nálam a plexi...
Zajszintet passzolom, nálam a plexi pont a fejem tetejére vágja a turbulenciát, így azért 90 körül sem épp kellemes, de nyilván ez egyéni szoc problémám, ha behajolok picit akkor már egész vállalható, csak úgy meg nem megyek messzire
Így viszont valszeg veszek valami másik sisakot ez meg marad tarcsinak... Fel kellett volna köhögni a shoei árát, jobban jártam volna
-
Khaosz55
addikt
válasz
üzenetére
Nekem és a csajomnak is üvegszállas spartan van. Már 3 éve. Illetve az enyém 2 év után cserélték mert lejött a lakkozás allul elég nagy részen. Minden évben eltörik a plexi oldalt ahol a mechanikába van csatlakozva. Tehát minden évben kap garanciában új plexit. A bukóra 5 év garancia van ami csak a kártyával lehet érvényesíteni.
Tehát kizárólag Magyarországon normális motoros boltba érdemes venni. Nekem minden alakalommal mormálisan intéztek mindent. A plexi a spartan tipushibája 20 eze egy új szóval gari szigorúan kell.
Különben nagyon szeretjük a sisakot nagyon kényelmes naked bikeon 160-ig simán tudunk beszélni sisakkomunikációval. A napszemüveg része nagyon jó mivel nem túl sötét es olyan mélyre ereszkedik, hogy olyan mintha a plexi lenne sötétített. Korábbi bukómon egy vékony csíkba bejött a napszemüveg alatt a fény, alig láttam amikor szembe sütött a nap.
-
törölt tag
Srácok... A shark bukók ennyire hulladékok, vagy csak én vagyok nyerő szériában?
Vettem egy Spartan-t, kényelmes, egész halk, szellőzésre azért nem akkora mondás mivel hátul nincs megfúrva, így a felső légbeömlő a tarkóig tolja -ha tolja- a levegőt... De...
Vásárlás után 3 nappal a felső szellőztető mechanikája széthullott, össze vissza lötyögött, nem akadt meg... Nyilván lepattintottam az elemet, láttam hogy eltört mind a 4 kis pöcök ami a mechanikát tartja a helyén, úgyhogy vissza... Hümmögtek, aztán 2 hét kb és kicserélték egy újra.
Fincsi új szag meg minden ami kell -az első a polcon volt ki tudja mióta-, nyilván megmozgattam a boltban on off on körben a szellőztetőt, működik, boldogság. Ezzel is egy karikát tudtam menni... Ugyanaz... Nyilván meg lehet ragasztani mert ezt már nem viszem vissza hogy megint hetegik üljenek rajta, de ebben az árkategóriában ez valahogy nehezen értelmezhető számomra... Shit happens, egybe bele lehet futni, de hogy két ugyanolyan sisaknál ugyanolyan hiba legyen úgy, hogy konkrétan hozzá se nyúlok az azért elég meredek nekem... 30k-s mttől se hiszem hogy normális ez... Nyilván nem egy gt air 2, de na... -
FeniX-
senior tag
válasz
Geresics
üzenetére
Oh, bocsánat. Tényleg.
Na, ehhez még hozzátartozik, hogy előbb el kell adnia szinte eladhatatlanYBR 250-est.
(Mert kicsi, mert csak olyanok jönnek el megnézni, akik - hozzám hasonlóan [csak 1 kategóriával lejjebb] - még teljesen határozatlanok, és mindenki rá akar ülni, meg kipróbálni, de aztán vagy túl sokat alkudnak, vagy hazamennek lamentálni rajta, hogy mégis inkább egy CBF 250-es hondát néznek meg, az mégiscsak '6 gangos', stb.)De uszkve ilyen 1 mill. -t szánnék rá, ha elmegy a mostani. (vagy 1 mill, + kis részlet, hitel)
Ha belátható időn belül megint nem veszik meg, akkor megmidlife crisiskezelésére tényleg megcsináltatok ezen mindent, és fityiszt mutatok mindenre. :-)(De ez már ilyen nagyon felesleges pénzkidobás kategória:
Gondoltam, szerzek rá egy 300-as hengert, és akkor már bőven tudja azt, ami a vágyam, meg a futóművet megcsinálom erősebbre. Fejben legalábbis ez tök jól hangzik és az megvan olcsóbban is; és az érzés is megvan, hogy foglalkoztam vele)Szóval, így!

-
Geresics
addikt
válasz
FeniX-
üzenetére
hogy mennyire érezni a súlyt, az nagyon-nagyon motorfüggő! A 660-as Pegaso 180kg volt, hasmagasságga 27cm, ülésmagassága 82cm, és simán le tudtam tenni a lábam teli talppal egyszerre mindkét oldalon. Simán tologattam motor mellett állva, vagy rajta ülve. Soha nem volt gond a súlyával sem tologatva, sem csúszós úton, sem esést követő felállításkor.
Ehhez képest a KTM 1190 már 230kg (217 dry), hasmagasságga 22cm, ülésmagassága 86cm, és pipiskedni kell vele. Mellette állva, és rajta ülve is sokkal szarabb tologatni. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a súlypontja is magasabban van!
...és a lényeg itt a súlypont! Van olyan motor, ami nehezebb a KTM-nél, mégis kezesebb ilyen szituációkban, mert jelentősen lejjebb van a súlypontjuk!A hangsúly nem is annyira az össztömegen van, hanem a súlyponton. Szerintem egy 1 hengeres súlya mindig ideálisabb lesz, nem csak tömegben, hanem súlypontban is, de ha tévedek remélem a többiek kijavítanak!
-
FeniX-
senior tag
válasz
Geresics
üzenetére
Jogos egyébként. Ahogy végülis írtam anno privátban is, (meg ide is korábban) a kismocikkal már van tapasztalat téli használatban, amit rosszul írtam le, vagy nem lényegretörően, az a súlykülönbség-beli vezetés különbségek. (105 kilós kismotor VS 180+ nagyobb)
Tehát, hogy ebben mekkora különbség van?
(mondjuk bármilyen óvatos kezelés ellenére ősszel így is, úgy is borulsz a legkisebb csúszásnál, stb.)Nekem térdvédelemre még mindig bejön télen a farmerra húzott asesso térdvédő + dekatlonos ákcijós sínadrág. Vagy 4 éve használom és valóban, ha nem kell hosszabb időre megállni, nem izzadok bele, és a hideget sem érzem alatta.
-
bacus
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
"Ehhez extra még a biztosítás, ami évente tuti lesz 50-70k."
Milyen biztosítás ez?
Egy 650es v-strom 10-15 kgfb, az 1200 bmw 20e, a teljesítményadóra nem emlékszem, de sztem 10e körül van.
Casco-ra gondolsz? Én olyat még sosem kötöttem, eddig már megspóroltam egy vadonat új autó árát, ha minden járművemre kötöttem volna.
"ha szabadidőben szeretnék tekeregni egy kicsit"
attól függ merre akarsz tekeregni, mert a max 40 km/h megengedettel, de a babetta ennek lehet csak a felét tudja, emelkedőn még tolnod is kell, az nem nagy élvezet. -
Somatom
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
10-12L?
Mi van abban a Suzukiban? V8? 
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Sry, már nem tudtam szerkeszteni.*
Annyi talán, hogy a motoron kevesebb az alkatrész, nem kell lakatolni a karosszériát meg nem nyal be 10-12 lityót, még akkor sem, ha cibálják neki.(Mondjuk egy 500-as motor.) Legalábbis én ennyivben gondolnám, hogy olcsó(bb) lehet.)Somatom: Na ien, még kinézetre is inkább bringa, mintsem motor.

-
Somatom
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Attól már csak egy kerékpár lehet drágább. Eddig 2000Km -t tekertem. Taxival olcsóbb lett volna.

-
csongi
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Az mar uzemeltetes. A fenntartashoz nem kell kiallni a garazsbol. Max300as motor ami ebbe az uzemeltetesi savba belefer. Afelett nem olcsobb. Rendbe kell rakni a babettat, erre valo, olcsobb kozlekedesre.:)
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Igen, ha egy év költségeit havi szinten leosztom, beleszámolva az üzemanyagot, a javításokat(alkatrészárakkal együtt), illetve az éves gépjárműadót. Ehhez extra még a biztosítás, ami évente tuti lesz 50-70k.
Xero: De ha szabadidőben szeretnék tekeregni egy kicsit, akkor egy 50-es robi/moped/váltós kismotor olcsóbb lesz, mintha mondjuk a 90 lovas Suzukival csinálnám ezt(egyenesekben odapörölésről ne is beszéljünk
). Tesóm annak idején egész napokig tekergett a városban, a Babetta filléerkből elvan, alig fogyaszt, pedig pörgette rendesen. -
Xero
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Azt ne hidd, hogy a motorozas sokkal olcsobb.

-
csongi
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Fenntartas az az uzemeltest jelenti nalad?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Csak elgondolkodtam, hogy lehet autóból inkább a használhatóságra kellene rámenni, ezzel meg szórakozni, mert azért jóval olcsóbb. De amíg ilyenek az árak, szerintem jobban járok, ha a Babettát használom majd. Utánanézegettem, még egy 20 éves kisautónál is iszonyat összeg az átiratás+biztosítás(+havi szinten a fenntartás olyan 30-40 rugó, még egy Suzukinál is, mindezt úgy, hogy jó állapotú az adott példány). Na de nyitott szemmel járok, aztán majd ősszel meglátom, mi lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Csak gondoltam, hogy ha autó mellé szeretnéd, akkor a helyedben inkább azt a pénzt is a 4 kerekűre fordítanám.

Te minden topicban jelen vagy?
Majdnem.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Hát régebben nézegettem, hogy jó lenne egy hobbinak, amit használhatok majd B-s jogsival. De jelen állás szerint szerintem rendbe lesz rakva az 50-es Babetta 210.
Tesóm használta kezdő motornak, nekem jó lesz majd hasonlóképpen. Annyival többet nem tud sztem egy váltós 50-es, hogy megérjen ennyi felárat. 
Ui.: Te minden topicban jelen vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Horgász topik
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem méretpontos a gyűrű, ez már felhelyezéskor látszott.

Muszáj vagyok füldugót használni.
Mi van abban a Suzukiban? V8?