- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugi0
őstag
Vegre keszult normalis kep a mocirol.
- befer az osszefoglaloba ?"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
törölt tag
válasz Madwe #129790 üzenetére
Én úgy használom mint a tükröt, csak kevesebbet nyilván. Nem nézem, csak odapillantok. Abból már megvan hogy merre mi várható.
Kint meg pláne jól jön nekem, sokszor nem tudom megbecsülni a kanyar ívet ha erdős sáv van, és így indokolatlan mértékben veszem el a gázt. Beláthatatlan kanyarba nyilván nem esek így se be teli gázon, de magabiztosabban megyek ismeretlen úton.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz csongi #129791 üzenetére
Angolul használom évek óta így nincs vele gondom.
Magyarul tényleg érdekes néha... jobban jártunk volna egy tükörfordítással.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Madwe
nagyúr
válasz #56573440 #129786 üzenetére
Engem motoron egyébként kifejezetten zavar a sok info ezeken városban. Sőt, most azon agyalok ezt is elengedem s simán egy cardo/sena vmi sisakbeszélőben hallgatom majd h mondja jobbra balra - elég nekem az utat s a rajta levő bérgyilkosaimat figyelni ha nem városban vagyok hanem túrázok akkor más a helyzet, ott néha jutna idő ilyenekre is…
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz runner 125 #129788 üzenetére
Illetve tovább folytatódik az elavult szoftverekkel való szenvedés, vagy a 10 éves motor árának aránytalanul magas díjárét lesz friss. Ha egyáltalán lesz rá frissítés.
Jó ez a gyári rendszer, de pont ott fog tartani az érdemi használhatósága mint a jelenlegi 10 éves járműveknél.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz JoinR #129787 üzenetére
10 év aztán minden új motorban színes 7-8"-os kijelző lesz, plexire vetítő "head up display"-jel. Aztán eldöntheted h nézed színesbe a tükrözött maps-et (vagy épp a saját droid rendszeren elértet), vagy elég a vetített kép (utóbbi szerintem biztonság tekintetében a legjobb az arra megfelelő motoroknál).
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
JoinR
őstag
KTM-en csak kirakom a kijelzőre a GMaps értesítéseit, teló meg marad a zsebben. Nem ázik el, nem hagyom el. Igaz a térkép maga nem látszik, de még nem hibáztam vele.
-
törölt tag
válasz Madwe #129785 üzenetére
Jó nyilván, de ezt tényleg nem tudtam kitépni se, fizikailag lehetetlen pl álló pozícióból kiszedni. Nyilván a tiéd elég guccsi cucc, de kinek mi, nekem kell a teljes navi, mert ha nem látom hova megyek kerületben eltévedek... Már attól fáj a lelkem, ha nem látom előre, hogy melyik sáv merre fordul és melyik kell nekem de én ilyen szinten - is- elég... Speciális vagyok, tájékozódni Pesten pl esélyem nincs máshogy...
-
törölt tag
válasz tboy93 #129780 üzenetére
Hát ilyen kínai cuccokra nem bíznám a telóm, bár plexi mögött van de na. Az x mount nekem nem jött be, amihez meg kell a tok azt nem szeretem, új telohoz új tok, ha van... Macera. Ez viszonylag primitív, hazai, letépni se tudom ha akarnám se...
Legyen csak egyre több, ha jó a termék és hazai én tamogatom
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
X-gripp féle. vezeték nélküli gyors töltéssel, + usb egynek elmegy...
[link][ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
törölt tag
válasz apollo12 #129777 üzenetére
Nálam motochargebar van fent, hazai termék, szépen megmunkált, fém, atomstabil. Már van az aktív kepstabilizatorokhoz gumi ágyas cuccuk, anélkül szét tudja rázni a tartó a mecchanikát elég gyorsan... Van wireless töltős variáció is, moduláris, bárhova felfogato...
Szerk: pont megeloztek
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz apollo12 #129777 üzenetére
Motochargebar-t hasznalok, atom fix. Mar van belole csillapitott kivitel is, ami vedi az optikai képstabilizátort. A tarto 12e, ha nem kell töltős kivitel. Van ezer fele felfogatasi lehetőség, segitenek eldonteni, felszerelni is, ha odamesz. Az egész tartó fém, ez nem törik el, nem allitodik el. En nagyon ajanlom.
(hazai kis startup)
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
Hali telefon tartót szeretnék vásárolni, de nem tudom el dönteni melyik stabil, s21 ultra kéne fognia, Kawasaki er 6n 2008 on
Ki milyen falytát használ?
[ Szerkesztve ]
-
lazatt
csendes tag
válasz Pfiucska #129770 üzenetére
Hasonló kritériumok alapján vettem nemrég Acerbis szettet.
Egyszer sikerült alaposan letesztelni, száraz maradtam.
Összehasonlítási alapom nincs mert első esőruhám.
A nadrágot bőven feljebb tudod húzni mint a derekad ezért esélytelen, hogy a felső és alső között valahogy utat találjon a víz. A lábszáraknál cipzáras ezért cipőn keresztül is aránylag könnyű felvenni. A nadrágnak nincs bélése, vizes nadrágra valószínűleg nehéz felvenni.
A felsőnek van bélése, a cipzárnál nagy átfedés van ott se jött át a víz bár a motoromnak elég nagy szélvédelme. -
vlevi
nagyúr
válasz runner 125 #129771 üzenetére
Ez sajna így van, csak a fonokommel is egyeztethetének időnként, hogy akkor essen, amikor benn ülök az irodában, ne azon az egy napon, amikor nem kell meloznom...
Az időkép szerint célirányosan nekem szánták.
Az a kék pötty én lennék valahol Szilvásvárad környékén.
[ Szerkesztve ]
-
pakfong
tag
válasz runner 125 #129771 üzenetére
Akkor kell motorozni, amikor jól esik.
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
-
Pfiucska
aktív tag
Van valakinek tapasztalata a shox hurricane esoruhaval?
Minel olcsobban szeretnem meguszni egy olyannal amit nehany alkalommal felvehetnek. 3 hetig nem lesz auto es ugy nez ki h egesz jovoheten esni fog..iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
vlevi
nagyúr
Nnnna, ez történik, ha több heti 38-40 fok után úgy döntök, lesz ami lesz, elmegyek motorozni .
Rövid videó : [link]
-
baboss
őstag
-
Methionyl
senior tag
Köszi hogy megnézted, ez se nagyon csöndes Hétfőn megpróbálom levideózni hogy miről is beszélek.
Majd valamit kitalálok.
Csongi: Nem gondolnám hogy ferde, de már semmibe se vagyok biztos.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Geresics
addikt
Még hogy nem lehet nagy túraenduróval rendesen terepezni!
A taste of Adventure week in NZ*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Xero
nagyúr
válasz Methionyl #129752 üzenetére
Na most gurulas utan raraktam emelore es megtekertem. Nekem ennyi hangja van.
-
Methionyl
senior tag
Már lassan azon a ponton vagyok, hogy bárkinek odaadom, menjen vele 1 kört, hallgassa meg, mert már úgy érzem magam mintha nem létező dologról beszélnék és csak bebeszélem pláne hogy folytonos a hang, és még az akra se nyomja el
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Xero
nagyúr
válasz Topiccsendőr #129749 üzenetére
Na akkor tud.
Engem tovabbra is buzeral azert hogy akkor mi a pek f*szat hall menet kozben. Azert szelzaj, kipufogo ha ez csak neha hozzaer azt nem kellene hallani. -
-
Xero
nagyúr
-
Methionyl
senior tag
válasz Topiccsendőr #129743 üzenetére
Tehát ha nekem menet közben is mikor rajta ülök mindig bele ér, akkor valami még mindig nem oké. [link] itt emelőn tekerem, tehát természetes hogy ilyen a hangja.
Viszont ez a hang 90nél már kb olyan mintha egy elektromos láncfűrész lenne a lábam alatt.
De itt el is engedem a témát, nem szórom tovább a topikot köszönöm hogy eddig is foglalkoztatok vele. Megnézetem még mással is.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
gergobaby
aktív tag
válasz d@vee #129739 üzenetére
Városban én is megyek néha boltba pólóban, lehet kövezni érte, de minek füllentsek (annak ellenére, hogy volt motoros balesetem otthonról 800m-re )
De ha már kimegyek a városból, meg befigyel az autópálya is, vagy országúton 130+, akkor nem protektoringben szeretnék esni -
fattyu
veterán
fogtam záport.
vízátfolyáson egyenesvonalú egyenletes mozgással sikerült highsideot összehozni. Hogy nem dobtam el egyrészt marha büszke vagyok és örülök másrészt fogalmam sincs.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Methionyl
senior tag
válasz GTVili #129735 üzenetére
Nem tudom, valahogy halkan lehetett hallani és mikor kerestem hogy mi ez akkor ahogy elhúzom a bal lábam a tanktól, már erőteljesebben lehet hallani. Odaadom 1 körre
Persu: Akkor végképp nem tudom. Több embernek is megmutattam, szerintük is rendben van, plusz van egy előtte fotóm hogy tényleg hátrébb lett húzva szervízbe a hátsó kerék (közelebb van a rovátkához), tehát feszítettek a láncon. Viszont ha láncvezető sínnél beleér akkor normális a surlódó hang, nem?
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
d@vee
őstag
válasz Geresics #129729 üzenetére
Ez olyan van is benne valami, meg értem mit mondasz, meg nem is. Sosem tudni a bajt nyilván, de városi körre nem vennék kabátot ilyen dögmelegben. Bár egy vékony hosszú ujjú póló/ilyesmi mehet az ingre a jobb csúszás érdekében. Hosszú útra készülve persze csak a kabát, de én azt mondom van olyan út, amelyiknél elmegy az ing. Bár egy bukás után lehet véleményt változtatok
[ Szerkesztve ]
Ja
-
baboss
őstag
Simsonon fürdő gatyában elugrottam az utca végén levő boltba, közben elcsaptam egy az úttestre kiugró kutyát, ami meg akart kergetni, végig nyaltam az aszfaltot, kb 30-40km/o, csupa vér voltam mindenhol. Napokig alig bírtam mozogni. A legszebb az egészben, hogy a kutya gazdája fel akart jelenteni, hogy az utcán száguldoztam és elütöttem a kutyáját és megdöglött. Én mindig beöltözök, nem érdekel mennyire van meleg.
-
duni84
aktív tag
válasz yodamastah #129725 üzenetére
kb 20 éve még én is érkeztem ki olyanhoz, aki asszonyverő - kisgatya - papucs kombóban amortizálta le magát, szóval tudom, hogy mekkora különbséget jelent akár csak egy mezei utcai farmerban hempergés vs csupaszon ugyanez. ezért is javaslom mindenkinek, hogy öltözzön be. én városon belül kvázi vakon ismerem azt az 5 útvonalat, amit így be szoktam járni, így belátható kockázat, hogy nem öltözök be hozzá. amelyik részeken el lehetett esni, azokon már megtettem az elmúlt években nálam nem a parti sétányon a nonfig tetkók mutogatása miatt kerül le menet közben a dzseki, csupán semmi kedvem a 7-10 perces utak miatt 2-2 perceket öltözködni az unalomig ismételt vonalakon. ettől még elhiszem, hogy felelőtlennek tűnik a dolog.
#129731 F1DO: a garázsból kitolás idejére ebben is ugyanúgy leömlik rólad a duna, még a 20-30 körüli tötymörgés közben is. afölött van érezhető haszna. egyszer kaptam kölcsön, de végül ezért is nem vettem magamnak, mert az út első és utolsó 2 percében inkább segíti az izzadást, mint meggátolja. a kettő közt valamennyit tud segíteni (nakeden sokat is). ugyanakkor nem biztos, hogy mindenhol kapsz 2-3 deci deszt vizet (kúton tipikusan 1L a minimál mennyiség), szóval érdemes egy kis flakonban tartani valamennyit, ha azt akarod, hogy folyamatosan segítsen egy hosszabb úton is. amikor ennyire meleg van és nem puccba végva kell megjelenni valahol, hanem pl hazafele megyek, akkor viccen kívül meg szoktam magam öntöztetni pl parkok öntözőrendszereivel. az elég gyorsan elég sokat tud hűteni a felsőtesten és a sisakon is.[ Szerkesztve ]
#metszéspontok
-
Methionyl
senior tag
Közben beszéltem másokkal és az általam mondott idegesítő surlódó hang az abból ered, hogy van egy műanyag (?) lánc koptató amire felfekszik és azt hallom. És ez teljesen normális és idővel majd bekopik.
Mivel csak használt motorokkal mentem eddig, ezért ott már ilyet nem hallottam. Ez így valós lehet? Itt most az új motoros tulajoktól is érdeklődöm, hogy ti nem halljátok?
A láncot közbe átnézettem egy ismerőssel, teljesen rendben van.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
senior tag
Ilyen folyadékot párologtató 'hűtő' mellénnyel kapcsolatban nincs tapasztalata valakinek?
Pl. Feltölteni vízzel, berakni a hűtőbe egy időre, aztán úgy felvenni..Az eléggé kiábrándító, mikor indulás előtt még a garázsból / ba sem érsz ki beöltözés után, de már folyik rólad a víz.. és a hőség, a vele járó folyamatok (hőháztartás, folyadékvesztés, stb. )baromira megterheli a testet, így nem szabad félvállról venni..
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz d@vee #129728 üzenetére
Protektoringről itt írtam korábban pár gyakorlati tapasztalatot és pár félelmet, ami miatt közúton nem használnám.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
d@vee
őstag
válasz gergobaby #129726 üzenetére
Tényleg rohadt meleg van full felszerelésben, de itt senki sem hord sima protektoringet, csak én? Egy ilyenben [link] tolom ha nagyon meleg van, nadrág/csizma/kesztyű persze van, de ez kb. egy áldás amikor lassan tudok araszolgatni csak városban.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
etnies
senior tag
válasz Pfiucska #129719 üzenetére
2 éve Németországban és Belgiumban motoroztam a 43 fokban. 150 sem hűtött, olyan volt mint ha hajszárító menne az arcomba.
Amikor tankoltam, egy órát ültem a légkondiban. Cserébe este elég volt egy pohár sör, hogy 2 óráig szédelegjek."önmagam hite vagyok magamban"
-
gergobaby
aktív tag
válasz Madwe #129700 üzenetére
Ma fél7kor indultam útnak egy 270 km-es útra, onnantól volt elviselhető, mikor kezdett lemenni a nap, előtte országúton is túl meleg volt, főleg mikor bekapcsolt a venti, és a motor melegét is a lábamra nyomta Piros lámpa nagyon gyilkos Beöltözés olyan 50%-os volt nálam (ProBiker cipő, farmer, térdvédő, bőrdzseki, nyári kesztyű, sisak összes szellőzöje nyitva)
-
norbert1998
nagyúr
válasz DJGABI #129699 üzenetére
Nagyon, szeretem, imádom. Egyedül a motorerővel van gondom, de hát a 125-től mit várunk? Illetve talán a futómű lehetne egy kicsit masszívabb, hosszabb rugóúttal.
Valamikor kempingezni indulunk Balatonra vele
(#129700) Madwe
Ebben a hőségben? Szenvedés. Bevallom, utóübbi hetekben elkezdtem a squidlet formulát alkalmazni, főleg a délutáni órákban
Tegnap mondjuk nem, de mire kiértem a strandra, már a nyereg is vizes volt alattam.
Mondjuk 35 fokban nagyon létezni se lehet, nemhogy motorozni.
De ezek nem élmény körök, hanem pl. a strand vagy cég. A klíma jó az autóban -
ath
senior tag
én mentem egy gyors kört ma este 7 után, de én egyszerűen nem merek full beöltözés nélkül menni, mindegy hány fok van.
tegnap megjarattam a banditot és realizáltam: én nem tudok kultúráltan menni -
duni84
aktív tag
a mai délután eléggé rossz volt, időnként igazi trópusi menetszéllel, de teljesen élhető a dolog rövidgatya + póló kombóban természetesen továbbra is mindenkinek a lelkére kötöm, hogy öltözzön fel rendesen! ha leesik 30 fok környékére, akkor visszajön a nyári dzseki és nyári nadrág kombó. amikor másik városba is el kell menni, akkor ilyen időben is felveszek egy nyári textil dzseki - nadrág kombót (farmer eszembe sem jut, abban megfőznék mindent deréktól lefele) és tök élhető, ha nem engedi az ember sokszor 100 alá a tempót. esetleg ugrándozok egyet valamelyik céges locsoló előtt. úgyis megszáradok, mire kiérek az m7-re
#metszéspontok
-
V.Stryker
nagyúr
Benzinnel kapcsolatos hulye eszrevetel, de lehet,hogy nekem nem jok az infoim. Szoval Romaniaban belefutottam olyanba a kuton,hogy 98-as E10... csak neztem, hogy WTF, akkor marad a 95 E10, ha mar ugyanannyi az etanol tartalma. Most akkor 98-asnal nem kotelezoen elvarhato az E5?
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz Madwe #129704 üzenetére
Max esténként egy 100-as de az elmúlt 3 hétben ingázással élmény motorozással talán tettem bele 500-at[...] előtte meg hetente 1500-öt.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
baboss
őstag
válasz FeniX- #129697 üzenetére
Milyen gipsz, rajtam nincs, a balon volt. Tök jókat tudok így már fürdeni.
Jövőhét elején megjön a gumi, felrakatom és megyek is valamerre. A motoros csizma ugyan olyan mint a gipsz, csak erősebb.
Majd augusztus 3- án visszarakom, hogy a korházba levegyék.
Az Aprilia RS 125 javítása sok lenne, majd télen rendbe rakja a fiam.
Még jó, hogy van másik motorom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az előbb tekertem haza melóból bringával, majdnem lefordultam a melegtől. Egyik lámpánál S100RR araszolgatott előre full bőrben, gondolom, ő sem fázott....
-
Methionyl
senior tag
válasz Micsurin #129590 üzenetére
Közbe megvártam az 1k km-es szervízt és nekik is szóltam, hogy eddig nem volt ilyen hangos és az első lánckerék felől nagyon idegesítő surlódó hangot hallok. Persze, megnézik
Aztán igazából szerintem rá se néztek, nem is feszítettek mert ugyan úgy 4 centit tudom feltolni a láncon és ugyan olyan zajos. Nem tudom, hogy ennek ilyennek kell lennie..
Remélem azért az olajat megcsinálták..[ Szerkesztve ]
-
GTVili
tag
válasz Pfiucska #129706 üzenetére
Szintén zenész... max robogóval megyek teljes felszerelés nélkül, és akkor is csak a térdvédőt vagy a cipőt spórolom le.
Ma a feleségem motorjával voltam dolgozni (egy kicsit jobb városban mint a sajátom...), hazafelé konkrétan forró volt a szél... Nem tudtam olyan tempót menni, hogy legalább kellemes legyen a "menetszél".... -
Tamás9x
őstag
Azért ez ennyíre nem teljesen egyértelmű, mert nem mindegy hogy a levegő forró, vagy a nap süt erősen, de nélküle a levegő még elviselhető lenne.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
fattyu
veterán
Nincs klíma a kocsiban. Annál azért a motor jobb
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Xero
nagyúr
Kidugtam az orromat a teraszra. A homero 42 fokot mutatott arnyekban (ok a klima rafuj de na), szoval vissza is huzodtam a 23-ba.
30-32 fokig jo vagyok meg borben is, csak legyen tempo. Pirosnal felforrok 1 perc alatt. Szoval maximum lemegyek a garazsba es megsimogatom ilyenkor. -
A Zéé
addikt
-
-
Madwe
nagyúr
-
Pfiucska
aktív tag
Bejovok vele dolgozni ebben az idoben is, (~28km, ~35p) reggel meg egesz jo mert 7 korul indulok de este 17-17:30 korul a dugoban majd megd.glok Ugyhogy gyengebb napjaimon (vagy ha esot ir) beallok a dugoba a klimas autoval..
Elmeny motorozni pedig nem megyek mert 35 fokba nem ertelmezheto ez a dolog szamomra.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- DUNE médialejátszók topicja
- Digitális Állampolgárság Program
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen routert?
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...