Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#20651) Notebook2012 válasza Firpo (#20649) üzenetére


Notebook2012
tag

A Dell Inspiron 5521 szerintem jobb gép, de az Ideapad G580 se rossz. Ha teheted akkor inkább az Inspiron 5521-et válaszd.

(#20652) tylerddd válasza Notebook2012 (#20641) üzenetére


tylerddd
veterán

Tanácsért jöttem, meghallgatom. Ez azt jelenti, h ha te azt mondod a Dell a jó, akkor azt kell megvennem?! Illetve én 3 konkrét gép között történő választásban kértem segítséget!!!

Azt pedig, h miért jobb az általad ajánlott Dell, mint az általam linkelt Lenovo, még mindig nem tudom!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#20653) premete válasza tylerddd (#20652) üzenetére


premete
veterán

Szerintem arra célzott, hogy az általad linkelt 3 gép közül egyik sem rendes Thinkpad, azok alaphangon kétszerannyiba kerülnek.
Mindegyik neves gyártó csinál ilyen trükköket, egy bevált név alatt próbálják elsütni a gagyibb cuccokat. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20654) Chaser válasza tylerddd (#20652) üzenetére


Chaser
titán

Mondjuk azért, mert 3 év garis kapásból? Láttál egy dellt, hűha:) De azért még ne képzeld magad notebook szakértőnek mert láttál egy valszeg ratyi belépő inspiront meg volt egy lenovod ami x éve gond nélkül megy. A kinézett gépeknek semmi köze a ThinkPadekhez, csak külsőre olyanok. Se rollcage, se dokk port, se alapból 3 év gar, se ultrabay, se semmi. Külsőre hasonlítanak aztán kalap. Az olyan vásárlók miatt vezették be akik nem látnak tovább az orruknál. Sztem te vagy akkora profi, ha egy segítőszándékkal válaszolót ki akarsz osztani, hogy eldöntsd neked melyik a legmegfelelőbb gép a kinézettek közül.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#20655) BigBlackDog válasza tylerddd (#20652) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Azt ne felejtsd el, hogy ez a terület igen gyorsan változik. Lehet, hogy kellemes tapasztalatod van egy XXY géppel, de a következő évben kiadott utód XXX gép már lehet, hogy teljesen már, annak ellenére, hogy ugyanaz a széria, márka és egy generációval frissebb is még. Szóval a tapasztalat is elévül márkára/szériára vonatkozólag.
Persze, ha ezt is szem előtt tartottad, akkor nem szóltam semmit. :)

(#20656) takkert


takkert
tag

Halli!
Erről http://www.notebookspecialista.hu/lenovo_ideapad_g580_59_355631_notebook-9039.html?kat_id=1&al_kat_id=4&ob=ar&
mi a véleményetek?

(#20657) B-L-A-C-K válasza premete (#20650) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen tudom, de az nem tűnt fel hogy 100 ezerrel olcsóbb is :F

(#20658) tylerddd


tylerddd
veterán

Értem és tudom, h ezek belépő szintű cuccok. De most az a baj velük, h ThinkPad név alatt fut egy consumer laptop?! Engem ez nem érdekel és nem zavar. A specifikációi megfelelnek, bejött eddig a márka.

Ha pedig megkérdem, h miért ajánlja azt a Dell-t a Lenovo helyett, akkor arra miért nem válaszol?! Miért ezt a ez csak consumer meg kamu Thinkpad dolgot kapom mindig?! Vannak specifikációk, amiben a Dell a jobb, de van amiben a Lenovo, az áruk kb ugyanúgy 200k körüli. Mondja meg, h miért jobb szerinte a Dell! Mert ez nekem, h a "Dell-t ajánlom inkább, mert jó" nem elég!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#20659) Chaser válasza tylerddd (#20658) üzenetére


Chaser
titán

Azért mert a dell semmiben nem rosszabb. Inspironban is van több szint, amit ajánlott az már jó szintű. A kinézett edge uo. műanyag. Ha matt kijelzős az esetleg mellette szól. 1ébként 1 és 3 év gar áll egymással szemben. Innentől kezdve nem értem hol a gondod. Ha bedöglik az edge 1.5 évesen majd rájössz mért fontosa gar mikor orrod alá nyomják hogy 80-90k a lap +30k a beszerelés:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#20660) Ispy


Ispy
veterán

Watto1991, B-L-A-C-K:

köszi, akkor jól gondoltam.

Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#20661) Tikakukac válasza tylerddd (#20658) üzenetére


Tikakukac
titán

Na akkor csak beleszólok már én is.

Az, hogy egy olyan gépen van Thinkpad név, aminek köze nincs az eredeti brandhez, az igenis fos. Eláruljam miért? Azért, mert ez alapján fogják megítélni a rendes TP-ket is. Fos a kijelző? Szar a billzet? Pocsék a pöcökegér? gagyi a műanyag? Recseg a touchpad? Nincs rajta x és y port? Melegszik? És utána nyomja a nagy málé szájával, hogy miért kerül annyiba ez a sok szar, hogy lehet ilyet adni 500k-ért. Az már mindegy, hogy ő vett egy merevítés és úgy általában mindenféle TP tulajdonságot nélkülöző "klónt" ő terjeszti a f@szságait. No, ezért nem kéne mindenre Elitebook meg Thinkpad logót ragasztani. Bizony, a HP is elkezdte a konzumer vonalat, ahogy néztem a híreket.

A specifikációiddal kitörölheted, a Dell ad neked +2 év garit, ami egyre inkább jót tesz, hidd el. Azt meg, hogy miért érzi egy sok laptopot látott ember jobbnak egyiket a másiknál meg nehéz leírni. Ha nagyon akarod akkor lemérjük a 2 noti közötti torziós merevséget és kapsz egy számot. Vagy elküldjük laborba, ahol megnézik mennyi idő után fényesednek az anyagok.

Most vagy elhiszed itt cirka 4-5 embernek, amit mondd, viszonylag nagyobb mennyiségű wall of text után, vagy veszed azt a gépet, amiben szép számok vannak, meg csilivli, jól csengő logó.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#20662) tylerddd válasza Chaser (#20659) üzenetére


tylerddd
veterán

Na de akkor ha nekem a Lenovo a happym, akkor tök mind1 melyiket veszem meg, nem?! A garancia természetesen valóban gáz, h csak egy év.

De olyan 20-30k-val többért lenne T430i ThinkPad, de ha már Dell, ez például tetszene: Latitude E5430

Csak ugye bennem van, h nekem és két haveromnak is rohadtul bejött a Lenovo. Ez a gép nekem drága, nem vagyok miller, és min. 4-5 évre tervezem, ezért kipengetném érte a lét, csak félek a Dell-től :DDD

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#20663) B-L-A-C-K válasza tylerddd (#20662) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

A Dell-től nem kell félned, pláne azért sem mert a világon az egyik legjobb a garanciáztatásuk. Nekem is amúgy majdnem hasonló van Dell E5520-as, és a cégnél kb már 100 db-ot üzemeltem be ami bontatlan volt, és egyetlen egy darabnál sem volt vele semmi gond, és utána se kaptam visszajelzést hogy gáz lenne vele, egyedül egy dokkoló adta meg magát...Nagyon masszív gépek, én szeretem az enyémet is, egyedül a kijelző ami nagyon fos, de nekem ugye sima HD-s, a tiéd meg kisebb méretű lesz nagyobb fellobbantással ami már jó.

[ Szerkesztve ]

(#20664) premete válasza B-L-A-C-K (#20657) üzenetére


premete
veterán

Nem az volt a kérdés, hogy olcsóbb legyen, hanem az, hogy jobb. :)
"14"-on ilyen árban van jobb vétel"

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20665) tylerddd


tylerddd
veterán

Értem. Majd emésztem még a dolgot. Most ezzel a Latitude-val felpiszkáltam magam, mert külsőre pl. jobban néz ki, mint a Lenovok. Billentyűzete milyen ezeknek?! Amit havernál néztem 2 éves cucc volt és lötyögtek meg billegtek össze-vissza, az 150k körüli gép volt.

+ házilag bele tudok menni, h egy SSD-t belerakjak?! Garit veszít ilyenkor?! A helyszíni gari ha jól értem, h kijönnek javítani, ha kell?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#20666) B-L-A-C-K válasza premete (#20664) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ú ember ne veszekedj már velem ilyenen, gondoltam megmutatom neki, mivel ha 100 ezerrel olcsóbban kap szintén egy normális gépet lehet tetszik neki, mert ennyiért úgy gondolom ajándék. Viszont arra nem gondoltam ez téged így kikészít...

(#20667) Chaser válasza tylerddd (#20662) üzenetére


Chaser
titán

Alapszabály: ahány évre tervezed a gépet annyi év garral vedd. Tömegtermelés kora van már egy jó ideje, aki nem akar koppanni biztosra megy. Az említett dell több szempontból is jobb az előző gépeknél. De a legfontosabb, hogy ennek a típusnak Mo-n elérhető legjobb garija van. Házhoz megy a szerviz 1-2 napon belül és előtted csinálják meg a gépet. Ennek az előnyét is igazából akkor tudod meg, ha szerviz garos gépet veszel és 3-4 hétig nem lesz géped, ne adja ég tovább is. Pláne ha uo. hibával visszaviszik mint amivel elvitték, vagy még több hibával..Edgeket hirtelen nem is tudom hol szervizelik, itthon vagy kint. De mint a dell szerviz garnál hatalmas gyorsaságra ott sem kell számítani ha van itthon szervize akkor sem.

szerk: Dellekben és lenovokban is cserélhetsz házilag ramot, hdd-t.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#20668) premete válasza B-L-A-C-K (#20666) üzenetére


premete
veterán

Nem készít ki, előtte pár hozzászólással linkeltem ugyanazt az Elitebookot. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20669) Borote válasza tylerddd (#20662) üzenetére


Borote
addikt

Pontosan milyen Lenovo jött be és kinek? :)

(#20670) tylerddd válasza Borote (#20669) üzenetére


tylerddd
veterán

Nekem volt először egy 3000 N100-am, ami most is tökéletes. Aztán haver ezért vett anno egy évvel később egy 3000 N200-at, ez is működik azóta. Másik cimbi meg 2 éve vett valami újabb alap szériát, azt hiszem valami G jelzésűt 120k körül. Ezek mind jó cuccok a maguk szintjén.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#20671) csikiati81


csikiati81
csendes tag

Sziasztok.
Van egy Fujitsu Siemens esprimo mobile v 5555 gépem .
Adatai: Proci Intel Pentium dual CPU T3200 2.oo GHz 1,75 gb RAM, SIS mirage 3 graphics.
Ezzel a géppel a Heroes 4 en kivül mással nem lehet játszani, mert nem bírja. VISZONT van az oldalán egy PCI EX nevű kis lyukacska amibe elméletileg lehet videókártyát dugni ha minden igaz. Nem vagyok egy számtek zseni ezért gondoltam megkérdezem itt. Ha így van , nem kellene vennem jobb gépet.
Választ köszi.

(#20672) premete válasza tylerddd (#20670) üzenetére


premete
veterán

Nekem is volt 5 éve egy Dell Inspiron 1520-asom, az még most is gép; viszont az egyéves Inspiron N5110-esek már nem az a kategória.
Ahogy a Thinkpad esetében van olcsóbb variáció (talán itt a legnagyobb a differencia minőségben), ugyanez megvan a HP-nél is, Eltebook- Probook, vagy a Dellnél a Latitude 6xxx-5xxx (még ez a legkisebb minőségromlás, és a 3 év helyszíni gari is megvan, csak az anyaghasználaton spórolnak).

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20673) Teszla_


Teszla_
senior tag

Újra itt vagyok, ismét kérdeznék, hogy milyen gépet érdemes venni?
Eddigi balszerencsés történetem:
Először Lenovo G570 a Tesco-ból, amire csak 1 év gari volt és rossz volt a wifije.
Utána az első Fujitsu AH531-em pixelhibás volt, az utána lévőről meg kiderült, hogy bemutató darabot küldtek (karcos, kifényesedett volt, na meg úgy általában használt). Úgyhogy ez is megy vissza, de most már nem rendelek netről, webshopból, inkább vállalom a plusz pénzt és veszek boltból, raktárról.

A keret nagyon max. 120k. Amiket itt láttam hirtelen honlapokról (Nyíregyháza): Acer V3, E1, HP 650, HP Pavilion G6. ASUS és Packard Bell rengeteg, Lenovo, Samsung és Dell elvétve, ezeket már nagyon kell keresni.
Ami kellene a gépbe Intel B proci, 2GB memória (vettem még +2-t így ennyi is elég), 320GB+ vinyó, DVD író, wifi, 15,6" kijelző. És a legfontosabb, a garancia.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#20674) Tikakukac válasza Teszla_ (#20673) üzenetére


Tikakukac
titán

Nyiregyen értelmes gépet boltból? Én próbáltam sok-sok éve is már, sikertelen. Amiket írtál dettó fosok. Rászólsz a laptopszalonosokra, hogy pixelhibamentesen küldjenek egy rendes AH531-et, ha nem, akkor, majd bemegyek helyetted is asztalt borongatni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#20675) Chaser válasza csikiati81 (#20671) üzenetére


Chaser
titán

Dehogy lehet:) Olyat lehet csinálni, hogy veszel egy pcie-vga fogadó kártyát bayről kb 15k-ért. Ahhoz veszel egy normál pc tápegységet pl 5k-ért és még mellé kell egy pc vga. És hab a tortán, csak x1 sebességen fog menni a vga, tehát nem olyan érdemes ilyen projectbe belefogni. Olyan géppel mg aztán pláne, amilyen neked van.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#20676) csikiati81 válasza Chaser (#20675) üzenetére


csikiati81
csendes tag

Köszi a választ. Túl szép is lett volna.

(#20677) Silverblue75 válasza Csygusz (#20616) üzenetére


Silverblue75
csendes tag

Üdv!
Hol veszed ? Én is ilyet szeretnék :Y

Honor Band 5 1.1.0.104 , Honor View20 Android 9.1 Magic GPU Turbo 3.0

(#20678) Lmh


Lmh
őstag

Sziasztok már útba lettem igazítva egyszer ez alapján a kérdésem alapján.
Többen is a Toshiba C850-et ajánlottátok elsőnek (nem tudom mennyire számítanak az utónevek amúgy, konkrétan itt 17W, de minden boltban más kb :S).
A másik a Lenovo G580 szintén valamelyik verziója.
Mivel egy csöppet fontosabb lett, hogy azért elmásszon rajta lowon néhány pár éves játék single playerben, bejött a képbe egy notebook, Asus X54HR. Ennek is az SO309D altipusa, ez a legjobb leírás amit találtam: [link]

Szóval lassan kéne választani. Megtenné valaki, hogy kicsit legalább néhány sorban érvel egyik-másik mellett, esetleg savazza az Asust, hogy miért nem frankó, miért jobb a Toshiba a legelső linkem által tartalmazott igények alapján? Mert kicsit nehéz dönteni úgy, hogy "Toshiba, az az Asus sz*r"....
Ezt az asust újonnan akciósan lehet venni 100.000-ért egy vidéki boltban, szóval továbbra is 100k a keret szigorúan!

Előre is nagyon köszönöm!

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#20679) Teszla_ válasza Tikakukac (#20674) üzenetére


Teszla_
senior tag

Felajánlotta a bolt, hogy egyedi árral választhatok más típust, mert AH531-esük már nincs. De én inkább elállnék a vásárlástól, az utóbbi egy hónapban sajnos iszonyat balszerencse ér ilyen téren, ha meg megint kifogok valami hibás darabot, akkor esély sincs rá, hogy ajándékot rakjak a fa alá.

(#20680) Tikakukac válasza Teszla_ (#20679) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor passz, marad egy G580 mondjuk. Engem mondjuk évek óta hidegen hagy, hogy mi lesz a fa alatt. Ha lesz lesz, ha nem nem. Attól, mert 24-re minden ember tonnaszám rabolta le a boltokat még nekem nem kell elkapkodni egy 100k feletti hosszútávú vásárlást.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#20681) Chaser válasza Tikakukac (#20680) üzenetére


Chaser
titán

Ha rajtam múlna fa se lenne:) Jah, ha már karácsony, nem mindenkinek ünnep az...:D

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#20682) Gergi válasza Dladle (#20582) üzenetére


Gergi
aktív tag

Én személy szerint a Lenovo W szériát (esetleg T szériát) és a Dell Presicion szériát tudnám ajánlani tapasztalataim alapján. Egyik gépben sem csalódnál, ha asztali gép teljesítményt, emellé megbízhatóságot és nem utolsó sorban megbízható szerviz hátteret szeretnél. :K

(#20683) spammer válasza tylerddd (#20670) üzenetére


spammer
veterán

Itt is van egy 3000 N100-as (asszem, de lehet hogy C-s) Lenovo, több, mint 5 éves, 1x kellett HDD-t cserélni benne, egyébként mai napig semmi baja, és a kategóriájában elég masszívnak is mondható.

Thinkpad Edge-től sem kell szerintem fosni, attól még össze van az is rakva, hogy nincs benne merevítés és nem kerül 400 ezerbe. Nem kell ütni, vágni, dobálni. Ha valakinek meg arra van szüksége, akkor úgyis drága üzletit vesz, de ha nem dobálja a gépét, akkor az TP Edge miért lenne rosszabb, mint akár egy G580? Mert árban közel azonosak. Ráadásul az Edge matt kijelzős, van trackpoint, ujjlenyomatolvasó, meg Lenovo "business" szoftverek, merevlemez védelem, jó akkuidő stb... Home/small office gép, ezzel már a konzumer és az komoly üzleti TP-k közé sorolja a Lenovo is. Nincs benne fém merevítés, na bumm, ennyi pénzért nem várható el.. 1 év gari tényleg röhej, de ahogy néztem +6k-ért 2 évre bővíthető... Ja és ott van a nevében az Edge, még véletlenül sem a sima Thinkpadek közé vannak sorolva.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#20684) Joeal


Joeal
csendes tag

Dell Vostro 2520-ról vélemény?
Használ valaki ilyet ?

(#20685) hunderbörd válasza tylerddd (#20665) üzenetére


hunderbörd
tag

Mint gyakorló TP Edge tulajdonos, ajánlom neked, hogy adott mennyiségű pénzből inkább Latitue felé kacsingassál. Nem véletlenül próbálnak rávezetni ;)
Jobb anyagfelhasználás, jobb merevítés, esetleg még világító billentyűzet és nagyobb felbontás is van. Nem mellesleg meg dokkolható is (nekem nagyon hiányzik jelenleg).
Ha most vennék, nálam is a Latitude lenne a nyerő :)

(#20686) premete válasza spammer (#20683) üzenetére


premete
veterán

A tények makacs dolgok: a Thinkpadek közé sorolva az "L Series" és az "Edge", a kép a lenovo hivatalos oldaláról van.

Ez simán alkalmas a kevésbé tájékozottabbak megvezetésére. :)
L series alatt a "környezetbarát" utalhat arra, hogy magától lebomlik egy év alatt? :)
Az Edge alatt "small businesses" pedig arra, hogy kis cég nem tudja megfizetni a minőséget? :)

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20687) vtechun


vtechun
veterán

150k-ig mit tudtok ajánlani, ha a megbízhatóság a lényeges? meg, hogy win7 legyen rajta

(#20688) btudos válasza vtechun (#20687) üzenetére


btudos
veterán

Milyen célokra?

Ha már valaki megkeresi a topikot, miért akkora fáradtság elolvasni a címét? Ott van benne, olvasd el az 1. hsz-t, nem dísznek van :(((

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#20689) vtechun válasza btudos (#20688) üzenetére


vtechun
veterán

jogos, korábban már kérdeztem, de nem nagyon jött válasz. kb. böngészésre kell, meg youtube videók nézegetésére :) nem kocka a tesóm :)

(#20690) Borote válasza vtechun (#20689) üzenetére


Borote
addikt

Mennyire fontos a CPU teljesítmény? Ha nem, akkor esetleg ProBook 4535s, a mindennapokra elég az A4-es CPU is (alulfeszelhető, órajel is szabadon állítható).
SSD-vel már egészen kellemes mindennapos felhasználásra.

Ha használt is játszik, akkor a nap folyamán lett linkelve egy 2 év garanciás EliteBook 8460p, na az pl BROMIRA jó vétel.
Vagy egy még olcsóbb 8440p, vagy EZ is

[ Szerkesztve ]

(#20691) spammer válasza premete (#20686) üzenetére


spammer
veterán

Persze, de az Edge-et még egy Edge felirat is megkülönbözteti a gépeken is :) De amúgy is, meg kell nézni az árakat, nyilvánvaló, hogy egy 150k-s Edge nem lesz annyira jó, mint egy 300-400 ezres sima TP. Viszont az 150k-s kategóriában még mindig jó lehet. 200k-300k-ért már én sem vennék Edge gépeket, de kb. 150k-ig bezárólag szerintem nem rossz...

Ha egy 5 éves konzumer Lenovovak a mai napig semmi baja, és ha most egy G580 jól össze van rakva és ajánlott gép, akkor az Edge-től sem kell félni.

Egyébként a képen látható L széria sem sokkal jobb minőség, mégsem az Edge-hez sorolják, és mégis kb. 1,5x-2x annyiba kerül, mint az Edge-ek.

Az, hogy ki mit tud vagy akar megfizetni, és kinek mire van szüksége, hogyan használja, az már más téma.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#20692) spyduck válasza Joeal (#20684) üzenetére


spyduck
nagyúr

Dell Inspiron N5050 matt kijelzovel, ez a Vostro 2520. Vicc...

(#20693) ribery22


ribery22
tag

Sziasztok!
Hölgy ismerősöm szeretne laptopot venni, én pedig a ti segítségeteket kérem.
Ami fontos: kis méret (13-ig talán, de a 15,6 már biztosan nagy) és dizájn (egy Vaio-t látott egy kirakatban, ami tetszett neki). Milyen gépek vannak 150 körül, amiket ilyen feltételek mellett érdemes megvenni? Nem használná semmi extrára, csak net + word.
Nekem a Thinkpad Edge széria jutott eszembe, ez mennyire ajánlható, mert elég sok kritikát olvastam róla.
Az oprendszer megléte plusz jó pont.
Köszönöm segítségeteket.

Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak

(#20694) btudos válasza ribery22 (#20693) üzenetére


btudos
veterán

Nagyon nincs más, mint TP Edge ennyiért. Nincs vele semmi gond, nagy csodát nem kell várni tőle, üzletinek próbál kinézni, de valójában consumer gép, szerencsére a jobb fajtából. Lenovo Z380-at is láttam már 150 körül, nem emlékszem hol, azt is érdemes lehet megnézni.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#20695) premete válasza spammer (#20691) üzenetére


premete
veterán

Egyébként a képen látható L széria sem sokkal jobb minőség, mégsem az Edge-hez sorolják, és mégis kb. 1,5x-2x annyiba kerül, mint az Edge-ek.
Ez sem fedi a valóságot, edge e430 ~192 ezer, az L430 ~195 ezer, ahogy a vevőjelölt linkelte őket.
Hol van a másfél-kétszeres ár? :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20696) spammer válasza ribery22 (#20693) üzenetére


spammer
veterán

Lenovo S300, S400 -at találsz szerintem ilyen árban. Az kicsit vékonyabb, dizájnosabb is, mint a fekete TP-k, persze csak ha tényleg számít a dizájn. Bár nekem semmi bajom a TP-vel, nekem azok még jobban is tetszenek, de a Vaiora inkább az S széria hasonlít.

(#20695) premete: [link] de még ennél olcsóbb is lehet akár, sima Pentiumos konfiggal. Mérettől függően még nagyobb különbség is lehet árban.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#20697) btudos válasza premete (#20695) üzenetére


btudos
veterán

Az L széria nem sokban különbözik az Edge-ektől, csak designban közelebb áll a T szériához.

spammer: B-s Pentiummal L szériás Thinkpad-et is találsz ennél jóval olcsóbban. Szóval nem állítanám, hogy feljebb van pozícionálva mint az Edge-ek.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#20698) premete válasza btudos (#20697) üzenetére


premete
veterán

Nem az volt a kérdés, hanem a kolléga azt állítja, hogy az "L" másfél-kétszerannyiba kerül, mint az Edge, ténylegesen pedig ugyanazzal a cpuval, nincs 3% közöttük az árkülönbség. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#20699) Borote válasza btudos (#20697) üzenetére


Borote
addikt

Ja, én is a Celeron-os L430-at szerettem volna linkelni :)
Amúgy egy fokkal azért komolyabb az L széria, ha már csak azt nézzük, hogy van dokkoló.

(#20700) spammer válasza btudos (#20697) üzenetére


spammer
veterán

Ez egy B815 -ös Celeron, az meg P970-es Pentium. :) Ilyen Celeronnal nincs is Edge-es gép, ha jól tudom.

(#20698) premete: Azért több, mint 40 ezer elég jelentős szerintem. 150k vs. 194k

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.