Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Uj ceges laptopot kell valasztanom max £1600ig bezarolag 13' meretben.
Eredetileg HP Elite Dragonflyt szerettem volna, de sajnos az kicsit tobbre jon ki, uj melohely leven, nem tudok tobbet kerni, igyis en leszek az egyetlen aki nem macbook pron kezd..
Az uj Dell XPSrol mi a velemenyetek(az uj 15os OLED kijelzovel is eleg csabito)? Illetve mas ajanlat esetleg csak MS office hasznalat kb meg par alacsony gepigenyu konyveloi szoftver futtatasara lesz hasznalva.
X1 Carbon ezert a limitert csak i5 es jelenleg nem elerheto, igy az kiesne)[ Szerkesztve ]
-
ProdyGee666
újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200 000 - 300 000 között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Fiatal fiunak lenne, tehát lehetőleg minél több játék fusson, azt látom hogy a játékgépek sajna árban jóval felette vannak. Tehát egy jó, megbízható laptop kellene, ami játékot is tud futtatni
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ezt nem tudom, az ár ugyis limitálja ezt.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 col, lehetőleg matt, de ha olcsóbb a fényes az is jó
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Keveset lesz hordozva, főleg otthon lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újKösz
-
törölt tag
válasz ProdyGee666 #158652 üzenetére
Tudni kéne milyen játékok futtatása a cél. A 300k nagyon limitálja, főleg, hogy új gépről beszélünk. Szerintem ez még használtból is necces.
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek errol a laptoprol : [link] ?
Baratnomnek kellene, foleg internetezesre, office csomagra, kepernyo felvetelere es ritkan videok vagasara.
Az erdekelne, hogy ar/ertek aranyban mennyire okes.(kb 140.000 ft)Koszi!
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy mi a lényegi különbség a probook és az elitebook között?
[ Szerkesztve ]
-
ProdyGee666
újonc
válasz #45687808 #158653 üzenetére
Szia,
Nemtudom milyen játékokat szeret. Van PS-e szóval főleg azzal játszik, de jó lenne ha aPCs játékok is elindulnának.
Én erre gondoltam, ez még befér a keretbe, minden paraméternek megfelel (szerintem) és Dell 3 év garival. Tudom hogy G5 az ajánlott de azt csak sokkal drágábban találtam.
, ha tudtok ajánlani jobb alternatívát azt megköszönném. (ha nagyon nincs ennyiért és sokkal jobban megéri akkor 350 000 ig felmehetünk)
-
juhiimi
aktív tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 150k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
irodai programok
15 colos, full hd, IPS
90%-ban otthon lesz hasznalva
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD - min. 256gb, 8gb ram, DVD rom nem szukseges
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak uj es ha lehetseges errol vagy egyeb romaniai webshopbol kellene a gep. Eleg eltero a kinalat a ket orszag kozott.Koszi elore is!
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz ProdyGee666 #158658 üzenetére
Nézd, ezzel egy darabig el lesz a játékokkal. (+memória ajánlott) És igen. G3 nem.
https://www.notebook.hu/asus-rog-strix-g-g531gt-g531gt-al106-fekete
Én nem találtam ebben az ár sávban jobbat. A Dell g5 min. 390e.
ThinkPad
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz juhiimi #158660 üzenetére
Nem ismerem (honnan ismerném...) az ottani árakat, webshopokat.... Ebből a keretből neked is ezt javaslom. Nézd meg nálatok mennyi.
https://www.laptop.hu/hp-250-g7-6ec69ea-silver-nosThinkPad
-
ProdyGee666
újonc
válasz Öcsielvtárs #158662 üzenetére
Ok köszi,
Lehet akkor erről a játékképességről lemondok. A lista szerint az Acer Aspire 5 is ajánlott. Ez még mindig így van?
Ez szerintetek jó?
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-54g-795y-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxhn5eu00v_win_mem8/12842/ -
kizkor
újonc
Sziasztok,
Leendő egyetemista lánynak szeretnénk laptopot venni, ebben kérném a segítségeteket.
Max 1 hónapon belül.
Max 150k.
Netezés, office, irodai programok, filmezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem valószínű, esetleg Sims, de ez nem elvárás.
Inkább 13-14 col, ha nincs ilyenben megfelelő, akkor 15.
Viszonylag sokat (hetente, kéthetente a hazautazások alkalmával).
Win10.
SSD
Nincs
Inkább újat szeretne, de a használttól sem zárkózunk el.Köszönöm előre is!
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Egyelőre csak elméleti a gépkeresés, de ha rászánom magam a vásárlásra, akkor lehet már 2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 400.000 Ft-ig.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - Elsősorban játékra használnám.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Jelenleg PC-n csak az Euro Truck Simulator 2 és az American Truck Simulator érdekel.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15.6, FHD, IPS vagy VA.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Nem hurcolásznám, még lakáson belül is csak minimálisan.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win10 kerülne rá, de nem fontos hogy kapjak hozzá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Egy 512-es SSD optimális lenne, HDD nem kell, ahogy optikai meghajtó sem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Semmi extra igényem nincs szerintem.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új gépet szeretnék, magyarországi vásárlással.
Az említett játékok topicjában pont volt szó nemrég notebook vásárlásról a játékhoz, akkor szóba került a VGA téma 1050Ti-tól kezdve 1060-on át talán 1660Ti-ig. Szeretnék a lehető legkevesebb kompromisszumot kötni, ezért ez utóbbit céloznám meg, i5 procival párosítva a keretbe is belefér, 8-16GB memóriával, 512-es SSD-vel. Amit most nézegettem, az az ASUS G531GU-AL0601, hardverben pont megfelel az általam leírtaknak, és kinézetre is tetszik. Mondjatok egy áment rá, vagy ajánljatok alternatívát kérlek! (A Foramax mennyire ajánlott üzlet?) -
fordjee
aktív tag
válasz SH4D0W2011 #158666 üzenetére
Ámen😀 Újra kell pasztázni, de 400ig ez a legjobb elérhető gép, jó választás. Ránéztem, de csak 8gb rammal van, érdemes még 8at belerakni, viszont i7es procival. Árban 400ert nem is vészes, régebben is annyi volt, egyszer volt leakciózva 360-ra Mediaban, akkor vettem én.
fordjee
-
blue_23
senior tag
válasz SH4D0W2011 #158666 üzenetére
Figyelj oda, hogy a memória dual channel-ben legyen behelyezve, akár 20% teljesítménynövekedést is okozhat.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
blue_23
senior tag
válasz SH4D0W2011 #158669 üzenetére
Nekem volt már 95% CPU kihasználtságom world war z alatt, bár mellette futott más is. Ha belefér a keretbe, mindenképpen érdemes, minden ami több szálon tud futni gyorsabb lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SH4D0W2011 #158672 üzenetére
Az említett játékok véleményem szerint még egy Ryzen Vega 8-11-gyel is simán elfutnak
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz ProdyGee666 #158664 üzenetére
Igen, ajánlott, de nem ennyiért. Amit linkeltem Asus ROG alig drágább, a g531 is ajánlott ebben a mezőnyben.
ThinkPad
-
fordjee
aktív tag
válasz SH4D0W2011 #158674 üzenetére
Azokhoz a játékokhoz tényleg bőven jó lesz. De valóban, lehet rákattansz másra, nem rossz kicsit előrelátónak lenni.
20ezer difi van, plusz a memória bővítés. Ezt neked kell eldönteni, de az i7 nyilván jobb, erősebb, ha van rá keret, akkor azt, de a másikkal sem jársz rosszul. A memóriára érdemes rákérdezni, hogy 2*8gb van-e benne, sztem 90% hogy igen.fordjee
-
juhiimi
aktív tag
válasz Öcsielvtárs #158663 üzenetére
Koszi szepen!
Ennek a kepernyoje latom hogy LED, a belathatosagi szoge mennyire jo?
Nezegettem az IPS kijelzos laptopokat es 200 ezer alatt nem igazan van(amiben van legalabb 8 gb ram). A fentebb irt felhasznalasra megeri a plusz penzt?
-
ProdyGee666
újonc
válasz Öcsielvtárs #158675 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz juhiimi #158677 üzenetére
Esetleg egy ehhez hasonló:
https://www.laptop.hu/hp-14s-dq1008nh-8bp19ea-silver-nos
IPS, de ez csak 14-es, élőben nem láttam még milyen a kijelzője.
ThinkPad
-
moma
őstag
Na újra itt. Még mindig nem vettem meg a használt laptopot 100 körül
Egy kérdés. Ha azonos áron és konfigban van, akkor a Dell E7450 jobb, mint az E5450, mert könnyebb ezt jól értem? Vagy van valami előnye a 5450-esnek is, mondjuk, hogy cserébe erősebb a szerkezet?we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
És még egy kérdés, nagy felbontású kijelzőket használok régen így nem tudom mennyire számítana, ha csak 1366X768 felbontás a 1920x1080 helyett, ha főleg csak netezésre lesz használva a gép. Ti mit gondoltak, megér némi plusz pénzt ilyen célra is a nagyobb vagy szinte mindegy?
we all deserve a bit of luck.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz ProdyGee666 #158678 üzenetére
Igazán nincs mit. Az én 19 éves fiam nagyon örülne egy ilyennek... (most egy másfél éves Acer 515 van neki a ROG-hoz képest jóval gyengébb konfiggal, akkor nekem 200 volt a keret, viszont hibátlanul működik)
ThinkPad
-
lacas3000
csendes tag
Sziasztok,
Asztali gépet helyettesítő laptopot keresnék a következő feltételekkel:
Mostanában
700-800 között de ha 500 körül találok egyet nem zárkózom el
Video szerkesztés, effektezés, renderelés, másodsorban játék.
minimum 15 colos, full hd (vagy 4K), IPS
Nagyrészt otthon lesz használva
Windows, de ha nincs rá tudom rakni én is
SSD - min. 512gb m.2, 16 GB ram (de 32 még jobb lenne, hogy később ne kelljen bővíteni)
HDD - 1-2 TB, szimpatikus a vegyes megoldás, de ha csak SSD van benne akkor mindenképp minimum 1TB. Videókártya egy újabb RTX legyen, 6 GB memóriával minimum - Max Q-t elkerülném ha lehet
HDMI, csatlakozók értelemszerűen de szerintem a legtöbb ilyen katergóriájú gépnél ez nem probléma
Inkább új csak indokolt esetben használt.
Amit kinéztem:
digiprime lenovo y740
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-y740-ar/lenovo-legion-y740-17irhg-48087-elado
[link]
A digiprime-ról jót nem hallottam, mégis ott van az a konfig ami nekem szimpatikus.
Az sem lenne probléma ha USA vagy angol billentyűzetes lenne a gép.
Ez sem tűnik rossznak:
Notebook.hu [link]
itt a ram és a hdd ssd bővítésre késõbb lehetőség van, de a videókártya kicsit újabb.
viszont nem vagyok benne biztos hogy a 2060 sima nem e olyan jó mint a 2070 maxq (maxq-ról amit olvastam nem volt elragadtatva senki)
www.mediamarkt.hu [link]
ez is szimpatikus volt, és drágább, de talán megbízhatóbb...
Ajánljátok ezt a gépet vagy várjak az Asus Zephyrus-okra őszig? -
moma
őstag
válasz Graphics #158684 üzenetére
Köszi. Neked is Öcsielvtárs.
És még kérdés aki tapasztalt használt laptop vásárlásban magánszemélytől. Ha esetleg nem bolt lenne végül, bár tartok a magánszemélytől. 1. De mit érdemes feltétlen megnézni rajta, hogy tudjam rendben lehet? Valami diagnosztikai szoftvert tudtok ajánlani, amit megfuttatni. Pl, ami meg is terheli, hogy jöjjön ki, ha a hűtés hangos. Vagy bármi ötlet? 2. Meg ilyesmit érdemes boltban is megcsináltatni vagy hogy megy ez? 3. Látom azt is, hogy most van ahol csak postáznak és nincs személyes átvétel, nem nagyon lutri használt gépet postán rendelni?
we all deserve a bit of luck.
-
blue_23
senior tag
válasz lacas3000 #158686 üzenetére
Lenovot nem ismerem, viszont a szervízéről rengeteg rémhír van Magyarországon, így a helyedben elkerülném. Második linken Max Q van.
Zephyrus egy vékony, könnyű laptop, RTX 2070-nel el fog főni (ahogy elnézem a linkelt Lenovo is), ahhoz vaskosabb laptopra van szükség, megfelelő hűtéssel. Ha ez a teljesítmény a cél, gamer topikban érdeklődj, ajánlanak hozzá jobb konfigot.
-
Graphics
Jómunkásember
Ezekkel a gépekkel sok gond nem lesz.
Személyes átvételt mostanság sokan hanyagolják.
AIDA64-et érdemes feltenin, meg egy HDSentinelt, vagy az SSD szoftverét.
Én is ma vettem egy Dell E5570-est.
Megfelelő értékeléssel rendelkező eladóval szerintem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ez még azoknak is kihívás akik ezzel kelnek és fekszenek. Olyan rejtett hibák lehetnek egy laptopban amit reálisan nem lehet kiszűrni ha fejen pörögsz sem. Ennyi lutri mindig is lesz a dologban sajna.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
juhiimi
aktív tag
válasz Öcsielvtárs #158680 üzenetére
Hat 15-os kene neki. Szerintem meg nezelodunk majd karanten utan
Koszi szepen a segiteseget! -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
Ismerősömnek kellene gép, de nagyon nem foglalkoztam ilyemivel mostanában, ezért inkább kérdezek.
Két használt gép között hezitálok. Általános felhasználás mellett(youtube, e-mail, netezés) amatör videóvágásra kellene időnként. Keret max 150.000 ( +18hó garival és ssd-vel együtt értendő). Ezt a két gépet néztem ki neki, szerintetek melyikkel járna jobban?
Elitebook 840 G2
vagy
Lifebook e744
HA tudtok jobbat ajánlani, azt is köszönöm!Túrista vagyok
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bpmcwap #158692 üzenetére
A Lifebook nagyon masszív, még igazi elpusztíthatatlan konstrukció ( kis túlzás persze ) és a procija is erősebb, valós négy mag , én ezt venném. Szerelhető, könnyen bővíthető
Az Elitebook is jó, de az már vékonyított design.
Még Dell gépek szoktak esetleg felbukkani, azokból érdemes szemezni.
[ Szerkesztve ]
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Öcsielvtárs #158696 üzenetére
Én otthon videóvágásra procierőt használok, múltkor ezt körbeteszteltem...
HD felbontással dolgozva igazából mindegy volt, hogy Intel 6700K+GTX650 vagy csak simán Intel 7400-ast használok...
Ma próbaképp megnézem notin is, persze nagyobb felbontásoknál már lehet kell plusz kraft.
-
d@vee
őstag
Sziasztok. Kellene barátnőmnek egy noti rajzoláshoz, keret 200K.
Kijelző felbontása legyen meg 1080p, érintős, méret pedig jó lenne 15,6". Ram, hardver annyira nem lényeg, nem játékra kell. Azért egy normálisabb vga jó volna bele, ne inteles lassító.
Van valami tippetek?[ Szerkesztve ]
Ja
-
bpmcwap
senior tag
válasz Öcsielvtárs #158696 üzenetére
Sima OpenShot progival dolgozik, max fulldh felvétel - mobil mp4
Túrista vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest